מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטות לימפה ריאקטיביותורד15/10/2010
שלום אני בחורה בת 32 נ+3 , לפני שנה וחצי התעוררתי כשכל הצוואר שלי נפוח הלכתי לקופ"ח עשו לי בדיקת חזרת שיצא שלילי.ונאמר ע"י הרופאת משפחה שלי שכל התחנות מוגדלות אבל כניראה שזה מחלה וויראלית.
אחרי כמעט שנה התעלפתי בבית פעמיים, יום אחרי יום כיפור, בעלי הזמין לי אמבולנס לבית החולים בנהריה, במיון הרופא אמר שכל התחנות מוגדלות ושאני צריכה להיתאשפז ללקיחת ביופסיה.
הוציאו לי בלוטת לימפה מהמיפשעה שיצאה ריאקטיבית.
לאחר 3 חוד' ההמטולוגית שלי אמרה שהיא רוצה להוצא עוד בלוטת לימפה מהצוואר בחלק התחתון, הוציאו לי משם 3 בלוטות לימפה שגודלן מעל 1.5 ס"מ לא בהרבה.
הן יצאו ריאקטיביות.
עכשיו מבחינת הבדיקות דם, כל הבדיקות דם תקינות לחלוטין כולל פלוציטומטרי, אנה, ועוד הרבה בדיקות דם שקשורות לזיהומים.
מלבד מנטו שעשיתי שיצא חיובי אבל אין קליניקה לא בריאות, לא ברחם, ולא בלוטות לימפה, ולא בקיבה. אז לפי דבריו של הרופא אני לא צריכה שום טיפול מונע.
ולפני 3 חוד' מצאו לי בדם את המחלה שריטת חתול, שאין לי מושג מאיפה זה הגיע אליי,
וגם עשיתי מעקב של חום, שאין לי חום כבר במשך שנה, אין לי תחושה של שפעת או כאבים בגוף או סימן אחר למחלה בקיצור אין קליניקה.
עכשיו השאלה שלי היא אם המחלה שריטת חתול יכולה להגדיל את כל הבלוטות לימפה כולל הטחול בגוף. בלי שיהיה חום ובלי קליניקה למחלה.
הטחול בבדיקת CT שעשו לי ניראה מוגדל ולאחר מיכן בבדיקת MRI בטן הוא ניראה תקין.
תקין. יש לציין שלסרוגין יש לי הזעות לילה, פעם יש לי עלייה במשקל ופעם ירידה.
לדברי הרופאה שלי היא אומרת שאין שום סיכוי בעולם שיש לי מחלה ממארת לא לימפומה ולא מחלה ממארת אחרת.
אני עדיין בספק ביקשתי לעשות בדיקת PET CT וכמובן שלא אישרו לי.
אז שוב השאלה שלי זה כך : אם אני יכולה להיות רגועה ולדעת באמת שכל מה שעברתי זה בעקבות מחלת שריטת החתול, ושכל הבלוטות לימפה בגוף מוגדלות גם היום בגלל המחלה.
ואם אני צריכה אולי לעשות בכוחות עצמי את בדיקת הPET CT ובאמת להיות רגועה שאין שום מחלה ממארת לפי דברי הרופאה גם ההמטולוגית, וגם רופאת המשפחה.
ואם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה ריאקטיביות - תגובה
פרופ` אלן ברבי17/10/2010סיפור ארוך מאוד ואין מה להציע אלה לאישאר במעקב של רופא משפחה והמטולוג שמכירים אותך היטב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)