מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הומוזיגוטית ל mthfr - אנא תשובהרונית25/10/2010
שלום רב,
במקרה - רופא הנשים שלי הפנה אותי לבדיקת קרישיות דם , לפני שנתן מרשם לגלולות. זאת בעקבות אירוע של קרישויות של בת דודתי (בתו של האח של אימי) שנמצאה נשאית של factor v leiden. בשביל ההקפדה ובכדי לא לקחת סיכון עשיתי את בדיקת הדם לקרישיות- בבדיקה נמצא שאני הומוזיגוטית ל mthfr.
ההמטולוג - רשם שזה ממצא חסר משמעות מבחינת קרישיות יתר, אולם בפורומים באינטרנט ורופא הנשים שלי (לאחר שניסה לברר מול מומחית בהמטולוגיה) - טענו שאין לקחת גלולות למניעת הריון בשל עובדה זו.
א. האם תוכל לשפוך אור - מה זה אומר הומזיגוטית לmthfr???
ב. האם לדעתך, יש מניעה לקחת גלולות למניעת הריון??
ג. חוץ מזה שההמטולוג כתב שאני הומוזיגוטית לmthfr ולדעתו זהו ממצא חסר משמעות לעניין קרישיות יתר, לא קיבלתי רמות או מידע נוסף (כי הבנתי ממנו שאין בכלל בעיה) - אבל האם אני צריכה לבקש פירוט של הרמות מבדיקה זו. אם כן, אז מה לבקש? האם יש בירורים נוספים בהקשר לזה שצריך לעשות (קראתי שצריך לבדוק רמת הומוציסטאין ועוד איזה חומר)
ד. מה הטיפול? אם בכלל צריך לטפל? כמו כן קראתי שאם רוצים להכנס להריון צריך להתארגן באופן מיוחד?
ד.האם תוכל להפנות אותי לרופא מומחה שאפשר להתייעץ עימו ולקבל מידע מורחב (עדיף מאזור הדרום, אבל אפשר גם מרכז).
סליחה על מטר השאלות, אבל בשל הקיצוניות והפער בתגובות של רופאיי (אחד היה ממש אדיש לתופעה ואחר נראה לחוץ) אשמר לקבל סיוע בהבנת הבעיה הזו
תודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הומוזיגוטית ל mthfr - אנא תשובה - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/10/2010מדובר ב גן שמקדד את רמת הומוסיסטין ומתאזן עם מתן חומצא פולית.
לשאלתך אפשר לפנות ליחידת קרישה של תל השומר או בלינסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)