מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המוגלובין נמוך מאד לבעלי,מה עושים?מרגריטה04/11/2010
שלום רב
אני נשואה לגבר [ממוצא תימני] שמאז ומתמיד היה לו המוגלובין נמוך [4-5 מ"ג]
אך ב-5 השנים האחרונות הערכים יורדים ל2-3 מ"ג ניסינו כל טיפול שיש,המצב הגיע עד כדי כך שגם מנות דם קשה לו לקבל,כלומר כבר במנה השניה הוא מתחיל לפתח סיפטומים של כאבים ונפיחויות ברגליים ובידיים,זה מגיע למצב שיש לו לחצים בחזה בזמן עירויים,וכל זאת בזמן שהוא מקבל סטרואידים לפני העירויים,הוא מסוגל לקבל רק מנה אחת של דם לתקופה של חודש בלבד,ניסינו וונופר וגם זה גרם לו לתופעות לוואי,רק אמפולה אחת הוא יכול לחודש,בקיצור הגוף שלו כמעט דוחה כל דבר שקשור לדם ולברזל בכמויות גדולות,ישנם פעמים שהוא שוכב שבועיים שלושה במיטה לאחר עירוי מוגבר[2 מנות] עקב הכאבים בגפיים ובחזה,אבל הכמויות שהוא מקבל כמעט ולא משפרות כלום[,זה כמו לתת אקמול לחולה סופני ,ח"ו] איני יודעת מה לעשות איתו אני מאד מודאגת מהמצב שלו,שלא יקבל התקף לב ח"ו,כשאני אומרת לו לך לרופא המטולוג הוא מחייך בלעג[מבלי לפגוע] הוא כבר מיואש מכל הרופאים והרפואה בכלל,כל הבדיקות שיש הוא כבר עבר,אך לא נמצאה הבעיה לאיבוד הברזל\דם עד היום.
מבקשת עזרה\עצה כיצד להתמודד עם מצב זה.
בתודה ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין נמוך מאד לבעלי,מה עושים? - תגובה
פרופ` אלן ברבי06/11/2010מרגריטה, מצטער אבל אנני יכול לעזור בפורום זה.
בעלך זקוק למעקב וטיפול במכון המטולוגי הקרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא טופל והיה במעקב במשך שנים
מרגריטה08/11/2010תודה על תגובתך המהירה
העניין הוא שבמשך שנים רבות הוא טופל במכונים המטולוגיים ללא הועיל.
במשך כל השנים המליצו לו לקבל עירויים ועוד עירויים,בין אם זה דם ובין אם זה ברזל,הגוף שלו במשך השנים פיתח כמו "דחייה" לכל העירויים הללו ויש לו תופעות לוואי קשות בגפיו +לחצים בחזה לאחר כל עירוי,רק לפני שבוע שיכנעתי אותו להתאשפז, שם הוא קיבל מנת דם+ברזל ועד עכשיו הוא שוכב במיטה עם כאבים חזקים בחזה וברגליים מבלי יכולת לנוע בחופשיות,זה כבר מתסכל אותו והוא מיואש ממצב זה.[גם אני]
הייתי איתו כמו שאמרת במעקב המטולוגי שנים רבות,ואין להם שום טיפול חדשני בשבילו רק עירויים,השאלה שלי היא האם ישנו טיפול תחליפי\חדשני לכל העירויים הללו?? [לגבי כדורי ברזל וכיו"ב אין על מה לדבר כי אין לו ספיגה בגוף].
מהם המלצותיך? אני יכולה להביא אותו אליך לפגישה בכדי שתראה אותו?[במידה ויסכים,הוא אינו שש ללכת לרופאים יותר]
בתקווה לעזרה
מרגריטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)