המוגלובין נמוך מאד לבעלי,מה עושים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המוגלובין נמוך מאד לבעלי,מה עושים?
    מרגריטה
    04/11/2010

שלום רב
    אני נשואה לגבר [ממוצא תימני] שמאז ומתמיד היה לו המוגלובין נמוך [4-5 מ"ג]
    אך ב-5 השנים האחרונות הערכים יורדים ל2-3 מ"ג ניסינו כל טיפול שיש,המצב הגיע עד כדי כך שגם מנות דם קשה לו לקבל,כלומר כבר במנה השניה הוא מתחיל לפתח סיפטומים של כאבים ונפיחויות ברגליים ובידיים,זה מגיע למצב שיש לו לחצים בחזה בזמן עירויים,וכל זאת בזמן שהוא מקבל סטרואידים לפני העירויים,הוא מסוגל לקבל רק מנה אחת של דם לתקופה של חודש בלבד,ניסינו וונופר וגם זה גרם לו לתופעות לוואי,רק אמפולה אחת הוא יכול לחודש,בקיצור הגוף שלו כמעט דוחה כל דבר שקשור לדם ולברזל בכמויות גדולות,ישנם פעמים שהוא שוכב שבועיים שלושה במיטה לאחר עירוי מוגבר[2 מנות] עקב הכאבים בגפיים ובחזה,אבל הכמויות שהוא מקבל כמעט ולא משפרות כלום[,זה כמו לתת אקמול לחולה סופני ,ח"ו] איני יודעת מה לעשות איתו אני מאד מודאגת מהמצב שלו,שלא יקבל התקף לב ח"ו,כשאני אומרת לו לך לרופא המטולוג הוא מחייך בלעג[מבלי לפגוע] הוא כבר מיואש מכל הרופאים והרפואה בכלל,כל הבדיקות שיש הוא כבר עבר,אך לא נמצאה הבעיה לאיבוד הברזל\דם עד היום.

מבקשת עזרה\עצה כיצד להתמודד עם מצב זה.
    בתודה ובברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המוגלובין נמוך מאד לבעלי,מה עושים? - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    06/11/2010

מרגריטה, מצטער אבל אנני יכול לעזור בפורום זה.
    בעלך זקוק למעקב וטיפול במכון המטולוגי הקרוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא טופל והיה במעקב במשך שנים

מרגריטה
    08/11/2010

תודה על תגובתך המהירה

העניין הוא שבמשך שנים רבות הוא טופל במכונים המטולוגיים ללא הועיל.
    במשך כל השנים המליצו לו לקבל עירויים ועוד עירויים,בין אם זה דם ובין אם זה ברזל,הגוף שלו במשך השנים פיתח כמו "דחייה" לכל העירויים הללו ויש לו תופעות לוואי קשות בגפיו +לחצים בחזה לאחר כל עירוי,רק לפני שבוע שיכנעתי אותו להתאשפז, שם הוא קיבל מנת דם+ברזל ועד עכשיו הוא שוכב במיטה עם כאבים חזקים בחזה וברגליים מבלי יכולת לנוע בחופשיות,זה כבר מתסכל אותו והוא מיואש ממצב זה.[גם אני]
    הייתי איתו כמו שאמרת במעקב המטולוגי שנים רבות,ואין להם שום טיפול חדשני בשבילו רק עירויים,השאלה שלי היא האם ישנו טיפול תחליפי\חדשני לכל העירויים הללו?? [לגבי כדורי ברזל וכיו"ב אין על מה לדבר כי אין לו ספיגה בגוף].
    מהם המלצותיך? אני יכולה להביא אותו אליך לפגישה בכדי שתראה אותו?[במידה ויסכים,הוא אינו שש ללכת לרופאים יותר]
    בתקווה לעזרה
    מרגריטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו