מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מבינה את אבחנת הרופאלילי28/11/2010
שלום,
מזה כמה חודשים אני שמה לב שנוצרות לי נקודות תת עוריות (מתחת לעור), בצבע אדום או סגול, בקוטר של 1 מ"מ עד 2 מ"מ אשר לא משנות צבע כאשר לוחצים עליהן. הנקודות נעלמות לאחר כמה ימים עד שבוע, פשוט דוהות ונעלמות. הן מופיעות בעיקר על החזה, הבטן והירכיים. לרוב הן עגולות אך לעיתים לא.
זכור לי שהיתה נוצרת לי נקודה כזו על החזה כל כמה שבועות בשנה האחרונה לפחות, אבל לא ייחסתי לכך משמעות. בחודשים האחרונים התחלתי לדאוג מהנושא ולפיכך לבדוק גם מקומות אחרים בגוף ושמתי לב שכל כמה ימים נהית נקודה חדשה או כמה חדשות.
עשיתי לאחרונה בדיקות דם ׁCBC וכולן תקינות כולל PLT.
הייתי אצל המטולוג שראה 2 מהנקודות בשלב שהן דהו קצת ועמדו להיעלם. הוא אמר שזה לא פטכיות (כפי שאבחן רופא עור) אלא פשוט תגובה של העור שלי (שהוא מאוד בהיר) - כנראה לחום, הזעה, לחץ וכו'.
האם אבחנה כזו נשמעת לכם נכונה? שאלתי אותו למה זה קורה, ואם מה שאני רואה זה דם והוא אמר שלא. אם זה לא דם, מה זה יכול להיות?? זה אדום!
יש לציין שאני מנסה להכנס להריון.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מבינה את אבחנת הרופא - תגובה
פרופ` אלן ברבי30/11/2010לא נראה לי שזו בעיה המטולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה בבקשה
לילי05/12/2010תודה לך ד"ר על תשובתך,
אתה אומר שזה לא נשמע כמו בעיה המטולוגית, האם נקודות אדומות הן לא דם?
האם זה יכול להיות בעיה אחרת או סימן לבעיה בגוף? בחיפוש בגוגל של "red spots under skin" עולות אפשרויות מפחידות כגון סימן למחלות מאוד קשות... מפחיד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)