מעקב בלוטות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעקב בלוטות
    רועי
    09/12/2010

שלום ד"ר

אשמח לעזרתך לגבי מעקב בלוטות הייתי היום בUS צוואר מצ"ב המעקב:

ב-02.09.2010 עברתי US צוואר בו נכתב:
    "בלוטות לימפה בצוואר דו צדדית הגדלות ג'וגולודיגסטריק עד 3 ס"מ, בציר האורך מימין כנראה תגובתיות בלבד"

ב- 03.09.2010 עברתי CT צוואר שם נכתב:
    "קשריות לימפה אחדות בקוטר מירבי של 9 מ"מ ציר ארוך באיזורים התת ליסטיים, שאר איברי הצוואר שמורים אין לזהות פתולוגיה ברורה"

היום ה-09.12.2010 עברתי US צוואר למעקב שם נכתב:
    "בלוטות לימפה בעלות אופי תגובתי באורך עד 20 מ"מ במשולש קדמי משני צדדים"

אשמח לדעת מה אני אמור להסיק מכך?

תודה רבה
    רועי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעקב בלוטות

הוספת תגובה

• מעקב בלוטות - תגובה

פרופ` אליעזר רחמילביץ
    12/12/2010

קשה מאוד לחוות דעה על ממצאי הדמיה בלי לראותם וכן ללא כל מידע נוסף למה בוצעה הבדיקה ? האם הייתה דלקת באזור ? לפי הממצאים המתוארים קרוב לוודאי שמדובר בתהליך תגובתי אך בהסתייגות לאור הפרטים שלעי"ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מעקב בלוטות

רועי
    12/12/2010

ראשית תודה רבה

לפני כ- 4 חודשים התחילו לי כאבים מאחורי האזניים שנמשכו
    ללא חום וללא ירידת משקל וללא הזעות לילה לאחר בדיקות רופאים מצאו שיש טיפה הגדלת בלוטות הייתי בספטמבר אצל בדיקת המטולוג שאמר שהוא מקשר את זה לזיהום ויראלי עשיתי בדיקות דם כלליות שיצאו תקינות ההמטולוג הוסיף לי בדיקת LDH וכן CRP וכן בלורופלזמין שיצאו תקינות גם באוקטובר ביצעתי את הבדיקות דם הללו שיצאו תקינות רופא אא"ג הפנה אותי למומחה פה ולסת לאחר שראה שיש לי כאבים ב- TMJ ולאחר מכן רופא פה ולסת באסף הרופא חושב שמדובר בזיהום מחיות בית שאני מגדל ונתן לי אוגמנטין 10 ימים ועכשיו דוקסילין 30 ימים בינתיים רופאת משפחה שלחה אותי לביצוע US חוזר ואת הממצאים ראית רשום למעלה, (חשוב לציין שעשיתי גם בדיקת עיניים עקב כאב ראש שחלף לו ובדיקת העיניים כולל לחץ תוך עיני יצאו תקינות )

זאת התמונה המלאה יותר
    תודה רבה
    רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו