בדיקות דם אצל חולה מיקוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם אצל חולה מיקוזיס
    דנה
    18/01/2011

שלום רב,
    בבדיקות האחרונות של בעלי, בן 45, חולה M.F, נכתב כך: "המצאות clone ממאיר בדם היקפי". תוכל להסביר לנו במה מדובר ? האם מדובר בסכנת חיים ? ואם כן, מדוע לא מציעים לנו השתלה של מח עצם ?
    (יש לציין כי ידוע לנו מזה זמן רב שיש בדם תאי T- שגם את המשמעות של זה אנו לא ככ מבינים)
    תודה מראש,
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקות דם אצל חולה מיקוזיס - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    19/01/2011

אני מניח שבעלך במעקב במחלקה המטולוגית אזורית.
    מחלת MF יכולה בהחלט להתפשט בדם וזה המצב אצל בעלך.
    יציעו לו טיפול כמוטרפי. השתלת מח עצם לא אקטאלית בשל זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך....

דנה
    19/01/2011

לא, הוא לא במעקב אצל המטולוג, אלא רק אצל אונקולוג (בהדסה). היום הוא מטופל באינטרפרון 4 מיליון ובטרגרטין- 3 כדורים ביום. אם לא יהיה שיפור - יתחיל לעשות הקרנות ברמבם (כל הגוף) בתחילת פברואר. האם לדעתך אנחנו צריכים לפגוש המטולוג ? ולשאלה הכי בוערת, ד"ר: האם יש סכנת חיים במצב הזה??? אנא, אני חייבת להבין את המצב שלו.... אני לא ממש מבינה מה קורה, ותשובה לשאלה המטרידה הזו- אני לא מקבלת מאף אחד. בבקשה- ענה לי.... תודה מראש, דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך.... - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    25/01/2011

פיזור של MF בדם נקרא sezary syndrom
    סוג נדיר של לוקמיה של תאי T . מקבל טיפול כעת ומתוכנן להקרנות.
    אין לי ניסיון או מדע על טיפולים נוספים אך אפשר לחפס בקלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו