Factor V Leiden

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Factor V Leiden
    דניאל
    06/02/2011

שלום רב,

אני בת 20, בריאה בדר"כ, לא מעשנת, לא נוטלת גלולות.
    לפניי כשלוש שנים אמי חזרה מחופשה בחו"ל ובמהלך הטיסה קיבלה DVT באחת מהרגליים שלה. לאחר בדיקות התגלה שהיא סובלת מהטרוזיגוט למוטצית Factor V (Leiden). בהמלצת ההמטולוג המטפל ניגשתי גם אני לבצע את הבדיקה הרלוונטית.

אובחן אצלי Factor V Leiden Activated Protein C Resistance. אני מעוניינת לקחת אמצעי מניעה על מנת להסדיר את תדירות המחזור (כרגע הוא אינו סדיר), להקל על הכאבים בזמן הוסת ועל מנת לקיים יחסי מין עם בן זוגי ללא קונדום.
    אני מודעת לכך שישנה בעיה בלקיחת גלולות עם אסטרוגן. האם ניתן לקחת גלולות שמבוססות רק על פרוגסטרון? האם ישנם אמצעי מניעה אחרים שניתן להשתמש בהם מבלי להעלות את הסיכון יצירת קריש דם?

תודה רבה,
    דניאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Factor V Leiden

הוספת תגובה

• Factor V Leiden - תגובה

פרופ` אליעזר רחמילביץ
    08/02/2011

נראה לי שאת השאלה יש להפנות לרופא נשים ו/או לרופא העוסק בבעיות קרישה ברפואת נשים. האם יש אמצעי מניעה אחרים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך,

דניאל
    09/02/2011

היכן ניתן למצוא רופא העוסק בבעיות קרישה ברפואת נשים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך, - תגובה

פרופ` אליעזר רחמילביץ
    10/02/2011

במרבית בתי החולים בארץ יש רופאים העוסקים בבעיות קרישה ברפואת נשים תלוי היכן את מתגוררת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו