כמות טסיות נמוכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמות טסיות נמוכה
    מינה
    09/02/2011

שלום רב,
    אני בת 23 בריאה בד"כ. לפני כשנה הופנתי להמטולוג בעקבות כמות הטסיות הנמוכה שהתגלתה בדמי.
    מסתבר שכשהייתי בת 6 לאחר מחלה ויראלית כמות הטסיות שלי צנחה ומאז ועד היום נעה בין ה80 אלף ל100 אלף.
    עשיתי בדיקות רבות ושללו לי מחלות רבות, בין היתר עברתי גם בדיקת מח עצם וגם בה התגלה שהכל תקין. מה שהוסבר לי מההמטולוג שלי שאם היצור של מח העצם תקין משמע שיש נוגדן בגוף שפוגע בטסיות.
    לאחר שמח העצם התגלה כתקין הוסבר לי שאין עוד מה לעשות ואם עד היום זה לא הפריע לי אז אני יכולה להשאר במצב הזה ,המצב היחיד שזה יכול להיות בעייתי הוא הריון, שבמידה ואהיה בהריון במצב זה, העובר יקבל את כל הנוגדנים שיש בגופי.

האם יש בדיקות נוספות שעליי לעשות?
    האם כדאי לי להמשיך לברר ולהתעסק או שזה מצב תקין?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמות טסיות נמוכה

הוספת תגובה

• כמות טסיות נמוכה - תגובה

פרופ` אליעזר רחמילביץ
    10/02/2011

אכן מדובר ברמה גבולית של טרומבוציטים אולם מאחר שהמספר לא משתנה ועשית את כל הברור המתאים, בשלב זה אני ממליץ על מעקב בלבד כל מספר חודשים ותו לא.
    במידה ותיכנסי להריון המעקב צריך להיות יותר צמוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו