תוצאות בדיקות דם קרישה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקות דם קרישה
    מירי
    14/02/2011

שלום,

נשלחתי לעשות בדיקות דם לקרישה עקב הופעת פטכיות קטנות על העור המופיעות במקומות שונים בגוף (בודדים, לא במקבצים) ולא בזמנים קבועים.

אודה לפענוח תוצאות הבדיקה להלן, במיוחד לאור העובדה שבאינטרנט כתובים ערכים אחרים מאשר באתר של קופת החולים שלי (לפי הערכים באינטרנט, התוצאות אינן תקינות):

PT-INR: 0.97
    PT-SEC: 10.5 sec
    PT%: 100
    APTT-SEC: 25.7 sec
    FIBRINOGEN: 330

דרך אגב, מה משמעות ה PT%? טווח הערכים הוא 70-100 ואני בדיוק 100. האם זו בעיה?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקות דם קרישה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין ש....

מירי
    14/02/2011

אני בת 31
    מנסה מזה כשנה להכנס להריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות דם קרישה - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    14/02/2011

בדיקות אלא תקינות
    צריך לעשות גם ס.ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! אכן עשיתי

מירי
    14/02/2011

עשיתי ספירת דם, הכל בסוגררים למעט תוצאות שמדאיגות אותי:

1. כדוריות דם אדומות 4.37 - קרוב מאוד לגבול התחתון וירד מהבדיקות הקודמות שעשיתי לפני שלושה חודשים. האם יש מה לדאוג?

2. MCH - יצא מהסוגריים - 31.9 - האם זה מדאיג?

3. באתר של הכללית יש אפשרות לראות גרף של התוצאות לאורך השנים. בבדיקת הגרף של PLT נראה שרמות ה PLT יורדות כל הזמן כאשר לפני שנה וחצי עמדו על 280 וירדו כל פעם 270, 260 והיום 240. האם יש לכך משמעות?

דרך אגב, פרופ' - האם התוצאות גם תקינות לקרישיות יתר???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו