תסמונת אנטיפוספוליפידית והריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת אנטיפוספוליפידית והריון
    רוני
    19/12/2007

שלום רב, אני בהרין שבוע 17 +4 , לאחותי יש תסמונת אנטיפוספוליפידית AHF חיובי ומצב הטרוציגוטי למוציה של פקטור 2 (אני מעתיקה מילה במילה מדוח הרופאה), אני עשיתי את בדיקות הדם בהמלצת הרופאה ההמטולוגית ממרפאת תל השומר, כולל MTHFR , כל הבדיקות יצאו נורמלי, בדיקה אחת שחרגה מערכי הנורמה : COMPLEMENT C3 - התוצאה 72.79 והנורמה 90-180. בדיקה נוספת שאני לא מבינה את התוצאה היא ANTINUCLEAR AB שהתוצאה שלה- POSITIVE 1/180. שני רופאי נשים שראו אותי בתחילת ההריון לא אמרו לי דבר על מעקב שאני צריכה לעשות מעבר לבדיקות הללו שעשיתי לפני שנכנסתי להריון. האם יש סכנה שהתסמונת תתפרץ פתאום במהלך ההריון למרות שתוצאות הבדיקות בסדר? אצל אחותי גילו את התסמונת בעקבות הריון שנכשל. מודה מאוד על התשובה. רוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תסמונת אנטיפוספוליפידית והריון

ד''ר אשר וינדר
    21/12/2007

תסמונת אנטיפוספוליפידית היא תסמונת נרכשת. כלומר היא לא גנטית, אם כי יש נטייה לשכיחות מוגברת במשפחות. הבדיקות החריגות יכולות להצביע על מגוון מצבים שונים ולא דווקא על תסמונת אנטיפוספוליפידית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו