תרומת דם ומח עצם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרומת דם ומח עצם
    לימונית
    06/05/2011

לרופאים שלום,

אני מעוניינת לדעת האם יש מניעה ממי שיש לו תסמונת גנטית לתרום דם או מח עצם?

לפני כשנתיים התגלה שיש לי תסמונת גנטית נדירה - 2q37 del - (למרות שיש לה אצלי ביטויים רפואיים ופגם חזותי בולט באצבעות הרגליים), אם כי גם FV LEIDEN ו-proteine c resistens, ומאז אני דיי מבולבלת בקשר לתרומות, לא ברור לי אם ייעשה שימוש בדמי?
    לפני כן, נהגתי לתרום דם באופן קבוע (כאשר את בעיית קרישת הדם ידעתי שנים רבות, ונאמר לי שהיא לא מהווה גורם מפריע לתרומת דם רגילה).
    בהתרמת הדגימות האחרונה למח עצם הזדמן לי לתת דגימה, ובשאלון לא עלתה שאלה האם יש לתורם תסמונת גנטית כלשהי, פרט לשאלה ספציפית שנשאלה לגבי המופיליה, ולא נדרש פירוט אחר, של משהו שלא נשאל.
    האם קיומה של התסמונת אמורה למנוע ממני לתרום?
    האם זה לגבי שני סוגי התרומות? האם רק לגבי תרומת דם רגילה? האם רק לגבי תרומת מח עצם?

אודה מאוד לתשובתכם, כדי שאדע איך להתנהג בעניין התרמות.

בתודה,
    לימונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרומת דם ומח עצם

הוספת תגובה

• תרומת דם ומח עצם - תגובה

פרופ` אליעזר רחמילביץ
    08/05/2011

את השאלה הזו יש להפנות לבנק דם ו/או למתרימי מתנדבים למח עצם.
    לעניות דעתי תרומת מח עצם לא מומלצת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

לימונית
    08/05/2011

פרופ' רחמילביץ שלום,

ראשית, תודה על תשובתך.

אבקש לדעת מה הבעיות שיכולות להיגרם לנתרם מבעיה כמו שהצגתי, כיצד התסמונת יכולה יכולה להשפיע עליו?

עד כמה שידוע לי אין אפשרות לשינויים גנטיים באדם, לכן זה מעניין אותי להבין את זה קצת יותר לעומק - האם בהתרמה כן יכול להתחולל שינוי גנטי? אם לא - אז מדוע שישפיע ?

דבר שני, שאלתי פעם מתרים דם, כתבתי גם הודעה לבנק הדם, זה היה לפני כשנתיים, ועד היום לא נענתי, אבל אני מניחה שהם יודעים פחות ממך, ופחות מהגנטיקאים, שגם איתם התייעצתי בנושא וגם הם לא ידעו לענות לי על כך.

דבר שלישי - מה לגבי תרומת דם רגילה? האם ישתמשו בה לצרכי תרומה?
    האם עליי לדווח על זה גם אם אין שאלה בנוגע לתסמונת גנטית?

בתודה,
    לימונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה לפר'פ' רחמילביץ - ועוד שאלה

לימונית
    21/05/2011

פרופ' רחמילביץ' שלום,

1) אשמח אם תוכל להתייחס לשאלות ההמשך בהודעה האחרונה שלי, לעיל.

2) האם במקרה של קבלת תרומה למי שיש לו חסר גנטי כמו שהצגתי, חשוב גם לקבל ממישהו עם אותו חסר?
    כלומר, אם למשל אני אצטרך, חס וחלילה, תרומה של מח עצם או דם, האם אז זה חשוב שיימצא מישהוא עם החסר הזה כדי להוות עבורי תורם?
    או, במילים אחרות, במידה ויימצא מישהו מבני משפחתי שגם הוא בעל אותה התסמונת, ובמידה, וחס וחלילה, בעתיד יצטרך תרומה, האם אז זה כן יתאים שאני יהווה עבורו תורמת?

בתודה,
    לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו