בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים אורתופדיה, בריאות השלד»פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה

פורום דלקת פרקים, ראומוטולוגיה עוסק בנושאים: דלקת פרקים, ראומטולוגיה, דלקת מפרקים, דלקת מפרקים ניוונית, דלקת מפרקים שגרונית ועוד.
מנהלי פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה:
ד''ר אנה קופרמן
לפרטים נוספים
ד''ר יונתן וולמן
לפרטים נוספים
 
אביטל
13:41 27.04.16
בת 32 ברקע מחלת כליות כרונית מסוג IGA NEPHROPATHY. מס' שני שאני סובלת מכאבי פרקים בעיקר בקור ולפעמים ללא קשר למזג האוויר. יש לציין שמס' פעמים עשיתי בדיקות דם הקשורות לראומטולוגיה אך מלבד CRP שיוצא לפעמים מוגבר כל השאר תקינים. בעקבות כאבים בשורש כף היד פניתי לאורטופד ששלח לצילום. הצילום לטענתו לא יצא תקין ושלח אותי הלאה למיפוי עצמות. במיפוי נכתב: "הדגשה בקליטת החומר בשורש כף יד ימין באזור טרפזיום וטרפזואיד וקל מאד ביד שמאל, ובמספר פרקי אצבעות שתי הידיים. קליטת יתר קלה באזור סקרו-איליאקלי משמאל, רושם לסקוליוזיס קלה". לסיכום: קליטות קלות במפרקים, יתכן דלקתית ארטריטית. שאלותיי הן: 1.מה משמעות הממצאים שנכתבו לי במיפוי? 2. האם תיתכן דלקת פרקים כאשר כל בדיקות הדם תקינות(עשיתי לפני כשנה וחצי בערך...)? 3. האם עלי לפנות לאורטופד או ראומטולוג?
שלום
האם תיתכן תופעת nail clubbing כתוצאה מתסמונת רינו? התופעה כבר מספר שבועות כולל שינוי צבע (אדום כהה ליד האצבע וחיוור בהמשך) ללא שינוי. נשללו מחלות אוטו-אימוניות בבדיקות דם.
מה זה יכול להיות?
שלום,
מגיל צעיר (3) אני מאובחנת עם דלקת מפרקים שגרונית RA .
עד גיל 6 המפרקים הבעייתיים היו ברך שמאל ומפרקי אצבעות הידיים.
טיפול ראשוני בכדור נקסין העלים את הבעיה באצבעות הידיים וכיום הבעיה מתרכזת בברך שמאל.
הייתי במעקב עד גיל 18, והכדור שטופלתי בו היה ארקוקסיה שנלקח באופן קבוע.

כיום, בת 23, ללא מעקב רפואי ועם כאבים חוזרים בברך השמאלית.
עיקר הבעיה היא הגבלה בתנועה, נפיחות ניכרת וחום קל בברך
ע"פ חוות דעת של שני רופאים, ולאחר בדיקות דם מתאימות שעשיתי- הדלקת אינה פעילה.
והטיפול שהוצע לי זה שוב - ארקוקסיה אך לא באופן קבוע.

שאלתי היא - מה ניתן לעשות מכאן ?
הדלקת אינה פעילה אך ברור שאלו תסמינים של הדלקת שמוכרים לי מילדות. (לא נפלתי ולא קיבלתי מכה)
ובכלל, איזה טיפול רפואי נוסף ניתן לקבל מלבד ארקוקסיה?


מיואשת, ואשמח לכיוונים חדשים שטרם נוסו,
רעות.
הי רעות,
פעילות של דלקת במפרקים נקבעת ע"י כמה פרמטרים- למשל, אופי הכאב, תגובה לנוגדי דלקת, בדיקה גופנית, בדיקות דם והדמיה.
יתכן שהייעוצים שקיבלת על היעדר פעילות המחלה נובעים מהנתונים שפירטתי.

מבחינת טיפול במחלה דלקתית פעילה- המבחר הוא גדול- נוגדי דלקת שאינם סטרואידים (כמו ארקוקסיה) הוא רק השלב הראשון. ישנן תרופות אחרות כמו MTX, סלאזופירין ותרופות ביולוגיות.

במידה והכאבים נובעים ממחלה שהייתה בעבר וכעת אינה פעילה אולם השאירה נזק בלתי הפיך, יתכן והומלץ טיפול סימפטומטי.

אציין כי יש להיות במעקב ראומטולוגי הדוק ולעקוב אחר המצב לאורך ציר הזמן כי יתכן שהזמן יראה שיש התקדמות בנזק למפרקים ואז חייבים לתת טיפול אנטידקלתי קבוע (שאינו ארקוקסיה אלא תרופה יותר משמעותית) כדי לעצור את התקדמות המחלה.
 
אביטל
22:28 20.04.16
בת 32 ברקע מחלת כליות כרונית מסוג IGA NEPHROPATHY ובדיקת אנטיקרדיוליפין IGA חיובי. סובלת מס' שנים מכאבי פרקים ולפעמים מעט נפיחות בשורשי כפות הידיים, ברכיים וכו'.
עשיתי במשך השנים מס' בדיקות השייכות לראומטולוגיה תמיד יצאו תקינות חוץ מ CRP שיצא גבוה מעל הנורמה 3.22. לפני עשרה ימים עשיתי מיפוי עצמות לאחר שאורטופד ראה משהו לא תקין בצילום רנטגן. במיפויי נכתב לי שיש קליטת יתר של החומר הניגודי במספר מפרקים ופרקי כפות הידיים ונכתב שזה יכול להתאים לדלקת פרקים ארטריטית. הופניתי ע"י רופאת המשפחה לראומטולוג עוד הרבה לפני המיפוי כיוון שרצתה לשלוח אותי בגלל מחלת הכליות ובגלל ה APLA החיובי . התור שלי רק בסוף מאי.
שאלותיי הן:
1. האם תיתכן דלקת פרקים כאשר כל הבדיקות תקינות חוץ ממיפויי העצמות?
2. האם ניתן לקבוע דלקת פרקים רק על סמך מיפויי?
3. האם יכול להיות ש 3 המחלות שלי (הכליות, ה APLA והמפרקים) קשורות זו לזו?
אשמח אם תחזרו אלי בהקדם.
תודה רבה
 
ד''ר יונתן וולמן  
11:47 24.04.16
שילוב של כאבי מפרקים, מדדי דלקת מוגברים (CRP) וקליטה במיפוי עצמות יכולות להצביע על דלקת מפרקים פעילה.
לזכור שתמיד צריך להיות הקשר בין הבדיקות לקליניקה ומהתיאור שלך- יכול להיות שמדובר בדלקת מפרקים.
שלום.בת 58 כבר חצי שנה כאביל בקכסול רגל דמאל.בצקות.נפיחות כאב נודד.הקרנה לברך.בדיקות צילומיל אולטראסאונד כדורים זריקות. ב mri השני לפני שבועיים כנרעה אוסטאופורוזיס חולף.מקרה קודם דומה לפני כ4 שנים.אורטפד דר נתן ברוק אמר שזה יכול לחזור.דבר שמפחיד אותי.לא ידוע מה הסיבה.בדקתי קראתי והבנתי כנראה שהבעיה היא כדור טגרטול אותו אני נוטלת רצוף מיל 10 שנים ביקורת של ב.גם בלבד של רופא המשפחה.
האם עליתי על הבעיה ואם כן מה עלי לעשות
עזרה דחוף
תודה
שלום
בבדיקת דם לנושא נוגדני ANA, התגלו התוצאות הבאות:
Antinuclear Ab positive
RNP A Ab 1.2 positive
Centromere B Ab 1.2 positive
שאר הנוגדנים יצאו שליליים.
יש לציין שאני סובל מתת פעילות בלוטת התריס, אך מאוזן עם יוטירוקס.
אין לי סימני מחלה קליניים לscleroderma, MCTD וכו'.
האם יש מצב לדאגה שמא יש לי בעיה אוטו אימונית כלשהי ?
או שהערכים האלה יכולים גם להיות false positive?
תודה
 
ד''ר יונתן וולמן  
16:33 10.04.16
לדעתי הבדיקה בוצעה בשיטת ELISA בביופלקס ובהחלט זו שיטה פחות אמינה מבדיקת אימונופלורוסנס (IF) ולכן כדאי לחזור עליה בשיטה הזו.
נשאלת השאלה מדוע נלקחה הבדיקה. צריך לזכור שבדיקות הדם הן רק נדבך אחד בדרך לאבחנה וישנם מרכיבים לא פחות ואולי אף יותר חשובים, כמו סוג התלונות, ממצאים בבדיקה גופנית ובדיקות עזר נוספות.
לזכור גם שתת פעילות בלוטת התריס היא לפעמים בעיה אוטו-אימונית שנוגדנים כמו ANA יכולים להיות חיוביים גם בהן.
שלום
הופניתי לבדיקות עקב שינוי צבע בציפורניים לאורך שבועות- לונולה מורחבת מאד אדומה מאד אחריה nail bed לבן חיוור ובסוף חלק שוב אדום. בחלק בליטה מתחת לציפורן עמו גבעה (התעבות?) האגודלים נורמלים. בכפות הרגליים תגובה של סימדרום רינו לקור.
ברקע גם IBS
בת 36 במשקל 45

CRP 1.23 mg/dl- !!!
ESR 32 (lab range 5-37
ANA neg
RF neg
dsDNA ab neg
complement תקין
cbc תקין
קריאטינין תקין
alk phos תקין
GOT 35 u/l (lab range 0-31
GPT 50 (lab range 0-35
בילרובין וסהכ חלבון תקין


מה האפשרויות לסיבות לתופעות?
האם יתכן כי המופע ציפורניים הוא primary raynauld's אפילו שלא חולף בחימום של האצבעות? או שבהעדר תגובתיות לקור,חום מדובר במשהו אחר?
האם יתכן CRP כזה לאחר מחלת צינון וחום קלה מאד?
תודה רבה על העזרה עד להשלמת הבירור...
הי,
אני בת 35, אובחנתי עם אנקילוזינג ספינדליטיס AS לפני כמה חודשים. הראומוטולית נתנה לי ארקוקסיה לחודש וחצי ואז לעשות בדיקות דם כדי לראות אם הדלקת משתפרת..
עשיתי את בדיקות הדם והתוצאות של המדדי דלקת השתפרו אך עדין מעל הטטח העליון בקצת.. :
CRP לפני הטיפול היה 8.3, היום 0.8 כשהטווח בקופת החולים שלי (מכבי) הינו 0-0.5
ESR 1HR היה 52, ירד ל40 כשהטווח הינו 2-37.
חוץ מזה שאר הבדיקות די תקינות, מחסור קל בברזל.

כשלקחתי את הארקוקסיה הכאבים ממש פחתו דרמטית, ועכשיו כמה ימים אחרי שסיימתי ליטול את התרופה עדיין מצבי טוב אבל יש טיפה כאבים, בווליום נמוך. מרגישה שיש לי מפרקים...

התור שלי לראומוטולוגית בעוד שבועיים, ולכן אשמח לכיוון.. חשבתי שהשיפור מעולה, אבל אולי שווה לי להמשיך ברצף ש הארקוקסיה לעוד שבועיים נגיד, שאולי זה עוד יותר ישפר את הדלקת? אני ממש קרובה ללהיות בטווח הנורמה.. אשמח לדעת אם יש הגיון בחשיבה שלי. לא מליחה להשיג את הרופאה שלי :-( וחוששת שאולי יש משמעות ללקחת ברצף ולא רוצה להפסיד שבועיים של המתנה..

המון תודה מראש על התשובה!

אלינור
שלום אלינור
טיפול בארקוקסיה או תרופה אחרת בקאותה קבוצה מקובל כיטיפול במחלה שלה
במיוחד בעבר החולים הייו מקבלים שנים טיפול
טיפול בארקוקסיה יכול לשפר מצב החולים וגם להשפיע על תוצאות מעבדה לתקופה ,
בהמשך בטוח ראומוטולוד תדבר איתך על טיפולים אחרים מסוג ביולוגי
שלום וברכה
בת 35 בריאה בדרך כלל. בחודשים האחרונים כאב והתנפחות זרת ברגל. בצילום נראו שנויים ליטיים בעצם והתנפחות רקמות רכות. ממתינה ל mri. בדיקות דם ana ו ana titer חיובי ssa חיובי.
C3 ו c4 נמוכים בטווח )על הגבול התחתון(. האם הסמנים עשויים להצביע על התפתחות מחלה אוטואמונית?
תור לראומטולוג עוד כמה חודשים...
תודה רבה
הי דבורה, הנוגדנים שציינת יכולים להופיע באחוז לא מבוטל באוכלוסיה הבריאה!
שילוב של נוגדנים וכאבים ונפיחות במפרקים בהחלט מחשידים להתפתחות של דלקת או מחלה אוטואימונית.
אבל כמה דברים-
לא ברור למה הכוונה בנגעים ליטים- זה בדר"כ לא חלק ממחלה אוטואימונית.
עדיין קיימת אפשרות שאת חלק מהאוכלוסיה הבריאה עם נוגדנים בדם והנפיחות אינה קשורה לענין (אולי נעל לוחצת וכו').
בהחלט יש מקום לMRI ובהמשך להערכה ראומטולוגית מסודרת.
בהצלחה!
לאחר דלקת דקראוון,בידיים וטיפול זריקות סטרואידים,התפתחה דחקת תעלה קטרפלית ב2ידיים טופלו בפיזיו ללא שינוי,כעת הה החרפה טןטאלית,נוקשת פרקים כל בוקר,שהחריפה לרוב שעות היום,וגורמת מגבלה בתנועות המפרקים,באצבעות היידים.וברגליים,ובגב ובכתף,כאבים ונוקשות,וחולשה כללעת,יש לציין שרני בת 48פעילה ןמצב זה נורא מבחינתי,למי עלי לפנות,ואיזה בדיקות לבקש,כרגע אצל רופא משפחה זקן,ששואל אז איזה בדיקה את רוצה?,מה עושים
שלום רב,

נשלחתי לבדיקות בעקבות חשש ללופוס (כאבי פרקים) ונשירת שיער חזקה.

הלו הן התוצאות:


ANTINUCLEAR Ab_(ANA)
Positive by Bioplex
See IFA Confirm result

DNA (ds) Ab <1
RNP 7.5 Index
Sm (anti Smith Ab) <0.2
RNP A 7.5 Index

RNP 68 <0.2
SmRNP <0.2
SSA-60 <0.2
SSA-52 <0.2
CHROMATIN <0.2
JO-1 <0.2
SCL-70 <0.2
ANTICENTROMERE Ab <0.2
SSA (Ro) SINGLE <0.2
SSB (La) SINGLE <0.2
RIBOSOMAL P Ab <0.2
ANA PATTERN NEGATIVE
ANA TITER

מאחר ו- ANA יצא חיובי אבל ANA Pattern and ANA Titer יצאו שלילי, האם ניתן להגיד בוודאות שאין לי לופוס?

תודה רבה :)
שלום רב, אני בת 50, ולפני שבוע נאמר לי ע"י הרופא שיש לי מחלת קולגן. שמעתי שעם מחלה כזו אסור להתאמץ בכלל. אני נוהגת ללכת על הליכון (הליכה מהירה) 3 פעמים בשבוע ופעמיים בשבוע נמצאת בחוג פילאטיס. כמו כן, נוהגת להתאמץ מאוד בעבודות פיזיות.. האם בסדר? תודה.
 
ד''ר יונתן וולמן  
15:12 04.04.16
למה הכוונה למחלת קולגן?
הכוונה למחלה בקטגוריה של גמישות יתר (כמו מרפן?) או למחלה אוטואימונית?
בת 46 מאובחנת עם מחלות רקמת החיבור ופיברומיאלגיה.
כאבי פרקים קשים עם אודם ונפיחות שתמיד חוזרים.
הרבה פעמים אצבעות הידיים שלי מתנפחות ומתעוותות ואחרי זמזן מה הן חוזרות לעצמן, יש ל י גם רנו
אבל גם כשהאצבעות לא מתנפחות הן תופסות לפעמים צורה כאילו מתרוממותת מעל כף היד וזה כואב מאוד בדיוק כמו שזהקורה כשהן מתנפחות, ועוד תופעה כאשר אני מחזיקה חפץ כמו פלאפון או כוס יותר ממספר דקות האצבעות כאילו תופסות את הצורה או שתופסות בטן לאחור או שאם היד מקופלת ואני לא יכולה ליישר אותן לפעמים כמעט שעה וזה ממש כואב.
מה התופעה הזאת ולמה היא קשורה לפבירומאילגיה או למחלה האוטואמנית?
תודה
 
ד''ר יונתן וולמן  
08:10 04.04.16
התיאור הספציפי של אצבעות נתפסות לכמה שניות וחוזרות מתאים להתכווצות שרירים.
זה יכול להיגרם מחוסר איזון במלחים שיכול לנבוע לפעמים מתרופות (תרופות ליתר לחץ דם למשל, אפילו סטרואידים).
זה לא נשמע כמו חלק ממחלת רקמת חיבור או פיברומיאלגיה.
אפשר בבדיקת דם לבדוק- נתרן, אשלגן, מגנזיום, סידן, זרחן.
טיפולים כמו מגנזיום, ויטמין E, לשתות מי טוניק ועוד פורמולות שנמכרות ללא מרשם בבתי מרקחת לבעיה הזו יכולות להקל.
אני בת 35 לאחר מחלת שפעת חריפה לפני בחודשיים התחילו לי כאבים בפרקים , זה התחיל בזרוע שבכלל חשבתי שנתפסה י עבר לברכיים ונוספו פרקי הידיים ועכשיו כפות הרגליים שגם מנופחות. האם זה חייב להיות דלקת פרקים כרונית? או שיש אפשרות שמדבור בהתפרצות חד פעמית?
crp בבדיקות דם הוא 3.96 מ"ג לדצילטר.. מה זה אומר? עד כהמ חמור?
המדד הראומטי נמצא תקין
יתכן שמדובר בתגובה של מערכת החיסון לזיהום הויראלי, שחלף בינתיים.
זה נקרא reactive arthritis.
הטיפול הוא אנטידקלתי- NSAIDS, סטרואידים, מנוחה, פיזיוטראפיה ותרופות נוספות.
כמובן שצריך לעבור ברור מסודר- אולי בכל זאת התפרצה מחלה ראוטית אחרת, אבל זה נשמע מתאים לreactive arthritis.
שלום.
רציתי לשאול האם יש קשר בין לחץ לסימפטומים שאתאר כאן.במידה ולא אז אשמח לדעת איזה בדיקות עליי לעשות.
הזימפטומים שמהם אני סובל הם: קליקים כואבים בכל מפרק אפשרי: ברכיים כתפיים אצבעות עצמות הסריח לסת צוואר עמוד שדרה וכל מה שיש.מעבר לכך יש לע קפיצות שרירים שלעיתים מלוות בכאבים בשריר,אני משתדל דלא ליחס לכך חשיבות רבה מכיוון שזה בא והולך כאילו לא היה אך אני לא מצליח להשלים עם כל זה מכייון שמתחווה לכל זה גם יובש בעיניים,תחושת חול בגרון, ראייה כפולה מידיי פעם ותחושת עייפות נפשית ששוברת אותי.כשז קורה אז איני מצליח להתמקד בלימודיי האקדמאים ואני מגיע הבייתה תשוש וחסר אנרגיות לילדתי הקטנה.
מאז שהרופא אמר לי שיש קשר ללחץ אני מרגיש שמהבושה אני מזניח את עצמי.ביצעתי בדיקות דם והן תקינות בלבד cpr 2.3
בדיקת הולכה עצבית שכללה בתוכה שתי בדיקות אף הן תקינות.
אשמח לעזרה מקצועית כי קשה לי להמשיך כך.

בתודה.
היובש בעיניים ובפה (תחושת חול) יחד עם שאר התלונות דורשים ברור.
קשה לומר בשלב זה מה האבחנה אבל הברור הוא גם לכיוון של מחלות ראומטיות.
מציע בדיקת שירמר (בודקת יובש בעיניים)
בדיקות דם: אנטי RO, אנטי LA, משלים (C3+C4), רמות RF ו ANA, אנטי CCP, אנטי DS-DNA, אנטי סמית. בנוסף, אנטי HCV, סרולוגיה להפטיטיס B, רמת ACE, קריוגלובולינים, שקיעת דם, אלקטרופורזה של חלבון, צילום חזה,שתן לכללית, אנטי קרדיוליפין, אנטי בטא 2 גליקופרוטאין אחד, לופוס אנטיקואגולנט
כמובן הערכה של מסודרת של ראומטולוג עם כל התוצאות
הערכה של רופא עיניים + הערכה נוירולוגית
מה זה אומר והאם זה מראה על החמרה בדלקת פרקים תודה מודאגת
 
ד''ר יונתן וולמן  
14:02 20.03.16
לא ספציפי. יכול להעיד על הרבה בעיות ומצד שני, יכול להיות שזה רק דורש מעקב.
יש לי סיוט מהמחלה מהכאב ומהצליעה בקרסול ובכף הרגל האם במצב כזה אני חייבת לקחת כדורים או שזה לא כזה גרוע כי לפני שנתיים היה לי 64 מדד של הבדיקה ולקחתי ארקוקסיה וסלזופרין שהרגשתי רע איתם בבקשה מחכה לתשובה אני פשוט החרדות שמה לא יעזור לי שוב
RF מוגבר אינו מחלה. לעומת זאת, דלקת מפרקים (כאבים, נפיחות, אודם -במפרקים) היא כן סיבה לקבל טיפול תרופתי.

אם יש דלקת- כדאי לקחת טיפול תרופתי, בין השאר כדי למנוע נזקים בלתי הפיכים.

בנוסף מציע להשלים בדיקת אנטי CCP שהיא יותר ספציפית לדלקת מפרקים.
מזה שנתיים אני בובלת מכאבים בכתף שמאל , נשלחתי לעשות בדיקות ואז בבדיקה wbc יש חריגה 13,2 , אני רוצה לציין שרמות הבדיקה לא משתנה בהרבה אבל זה נמשך שנתיים, בדרך כלל אני אישה בריאה , אני בת 57, בבקשה תגיד לי האם יש קשר.
תודה רבה
שלום,
אני חולה בדלקת מפרקים פסוריאטית ומטופלת בביולוגית ובאנטי דלקתיים. בשבועיים האחרונים סובלת מכאבים חזקים בחלק האחורי של הברך שלא נרגעים. מה יכולה להיות הסיבה להופעתם?
תודה
 
ד''ר יונתן וולמן  
21:57 28.02.16
כאבים בחלק האחורי יכולים לרמז על דלקת בציסטה על שם בייקר, בעיה שלא בהכרח קשורה למחלת מפרקים דלקתית אלא יותר לשחיקה. אפשר לבדוק זאת ב US של הברכיים.

באבחנה מבדלת כמובן התלקחות של דלקת המפרקים.

גם אופציה של זיהום קיימת (אם כי תחשותי מהתיאור שלך שפחות סביר) ולזכור שאת מקבלת טיפול מדכא חיסון שחושף אותך יותר למחלות זיהומיות.

מציע לעדכן בנושא את הראומטולוג המטפל
 
אילנית
21:41 29.12.14
שלום רב
אני אישה בת 40 עקב נשירת שיער ( לא חזקה במיוחד) ושיער שהתדלל לאחר שלוש לידות, פניתי לרופא עור ששלח אותי לבדיקות דם.( בלי לראות אותי - דרך הטלפון קבלתי את הבדיקות)
באחת הבדיקות קבלתי חיובי ל DNA SD AB
כאשר הטווח 0-6 קבלתי 14
אני לא סובלת משום בעיות רפואיות, אני בריאה ומרגישה טוב ושום סימן
מהסימפטומים של לופוס ( שקראתי באינטרנט ) לא קיים אצלי.

האם יכול להיות שיש לי זאבת? עכשווית או מחלה בעתיד

האם יכולה להיות מחלה אוטואימונית ללא תסמינים גופניים?

בת דודה של אבי נפטרה מזאבת מוזנחת שלא גילו בזמן האם יש קשר לסיפור?

אודה לתשובתכם המהירה
אני ממש בלחץ
תודה רבה
 
ד''ר יונתן וולמן  
22:37 29.12.14
הי אילנית.
לא הייתי ממהר לקבוע אבחנה בשלב זה.
הסיפור המשפחתי באמת מדליק "נורה אדומה" וכדאי להיבדק אצל הראומטולוג נוכח הבדיקה החריגה/התלונות שציינת/וכאמור, הסיפור המשפחתי.
מצד שני, חשוב להבין שהבדיקה שחזרה חיובית אינה אמינה (!!) וצריך לבצע אותה בשיטה נוספת, כדי לוודא שהיא חיובית (או לשלול). הבדיקה צריכה להיתבצע אוטומטית, כך שיכול להיות שהיא "בעבודה". בכל מקרה- תבררי את הנקודה הזאת עם הראומטולוג (השיטות האמינות הן "קריטידיה" או "RIA").
בהצלחה ושנה אזרחית טובה.
 
אילנית
21:49 31.12.14
שלום רב ותודה עבור התשובה המהירה
אשמח לקבל את חוות דעתך לגבי הבדיקות המעודכנות
תודה
אילנית

ANTINUCLEAR Ab_(ANA) ראה פרוט להלן הערות והסבר

DNA (ds) Ab 14.0 IU/ml
טווח 0.0-6.0

DNA Ab CONF Negative
ANA PATTERN Speckled
ANA TITER POS 1:80
RNP <0.2
Sm (anti Smith Ab) <0.2
RNP A <0.2
RNP 68 <0.2
SmRNP <0.2
SSA-60 <0.2
SSA-52 <0.2
CHROMATIN 0.2 Index
0.0-0.9
JO-1 <0.2
SCL-70 <0.2
ANTICENTROMERE Ab <0.2
SSA (Ro) SINGLE <0.2
SSB (La) SINGLE <0.2
RIBOSOMAL P Ab <0.2

הערות לבדיקות
ANTINUCLEAR Ab_(ANA)
‎לרופא: הסבר באתר המעבדה
DNA (ds) Ab
See DNA Ab CONFIRMATION
‎לרופא: הסבר באתר המעבדה
DNA Ab CONF
Confirm By IFA Crithidia
 
ד''ר יונתן וולמן  
09:44 01.01.15
כמו שכתבתי בתגובה הקודמת, אנטי DS-DNA אכן חזר שלילי כך שהסבירות לאבחנה של לופוס עקב נשירת שיער וANA חיובי ירדה משמעותית.
ANA חיובי- כדאי להרחיב את הברור ולקחת תפקודי בלוטת תריס, נוגדנים מתאימים אנטי TPO ואנטי TG ולראות מסודר ראומטולוג לפחות להערכה אחת טובה
 
אילנית
22:02 06.01.15
שלום ד"ר ותודה עבור התשובה
ברשותך שאלה אחרונה לי אליך
אכן היתה לי דלקת בבלוטת התריס לאחר כל לידה - 2 לידות( היפרתיירואיד)
שערכה כשמונה חודשים ונעצרה ללא טיפול.
בלידה האחרונה לפני שנה ותשעה חודשים כן נבדקו הנוגדנים הבאים

ANTI THYROID PEROXID 2801.00 IU/ml

0.00 -35.0 טווח

האם יכולה להיות השלכה ל ana החיובי להיום

כיום בלוטת תריס תקינה לגמרי

האם יכולה להיות מחלה אוטואמונית ללא שום סימפטומים?
תודה רבה
 
ד''ר יונתן וולמן  
08:27 07.01.15
מאוד יתכן שה ANA החיובי קשור לנוגדן של בלוטת התריס.
הנוגדנים ילוו אותך כל החיים ולא בהכרח צריכה להיות לכך משמעות קלינית
 
אילנית
23:21 09.01.15
שלום דר ושוב תודה רבה עבור התשובות
יש לי עוד שאלה אליך אשמח לקבל תשובה

לפני כשנה ותשעה חודשים כשהיתה לי בעיה בבלוטת התריס נבדק גם tg אנטי
0-40 הנורמה לי היה 58

האם גם נתון זה יכול להשפיע על ana החיובי

שאלה נוספת כאשר בודקים את ה dna sd ab בפעם השניה עם התוספת
conf איזו בדיקה קובעת הראשונה או השניה?

( כמו במקרה שלי האם אני יכולה להיות בטוחה שהתשובה שלילית?)

שוב המון תודה
אילנית
 
אילנית
21:02 12.01.15
שלום דר ושוב תודה רבה עבור התשובות
יש לי עוד שאלה אליך אשמח לקבל תשובה

לפני כשנה ותשעה חודשים כשהיתה לי בעיה בבלוטת התריס נבדק גם tg אנטי
0-40 הנורמה , לי היה 58

האם גם נתון זה יכול להשפיע על ana החיובי ?

שאלה נוספת כאשר בודקים את ה dna sd ab בפעם השניה עם התוספת
conf איזו בדיקה קובעת הראשונה או השניה?

( כמו במקרה שלי האם אני יכולה להיות בטוחה שהתשובה שלילית?)

שוב המון תודה
אילנית
 
אגם
 
15:48 07.07.15
עשיתי בדיקת ANA ולהלן צילום של התוצאות.
אני לא מצליחה להבין האם קיימת חשיבות לכך שבערך DNA ds Ab יצא 18 כאשר טווח התקינות הוא 0-6.
18 נחשב להרבה? מה זה הרבה ברמה שניתן לראות מחלה? 50?

או האם העובדה שהכל יצא NEGATIVE יכול להרגיע אותי.

ביקרתי אצל ראומטולוג מומחה לאחר התוצאה החיובית של ה-18 הזה, אך הוא ציין שנמתין לכל התוצאה של ANA, ואמר שאם ייצא שלילי "ניתן לזרוק את זה לפח ושהכל בסדר"

אשמח לקבלת תשובה.
 
ד''ר יונתן וולמן  
11:32 08.07.15
הנוגדנים לבלוטת התריס שמוגברים אצלך יכולים להסביר את ANA החיובי
אנטי ds-DNA : הבדיקה השניה, confirmed, היא הבדיקה הקובעת והיא שלילית אצלך.
 
אפי
 
08:55 24.02.16
רציתי לדעת עם הבדיקות בסדר כי רשום לי הערה ואני לא מבין
 
ד''ר יונתן וולמן  
11:11 24.02.16
בדיקת אנטי DS-DNA יצאה גבולית בשיטה לא אמינה.
קופ"ח ביצעה בדיקה חוזרת (confirmation) שיצאה תקינה.
לסיכום, הבדיקה תקינה
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  53  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
ראומטולוגיה   דלקת מפרקים ניוונית   דלקת מפרקים   דלקת מפרקים שגרונית
RSS RSS פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה