בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים אורתופדיה, בריאות השלד»פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה

פורום דלקת פרקים, ראומוטולוגיה עוסק בנושאים: דלקת פרקים, ראומטולוגיה, דלקת מפרקים, דלקת מפרקים ניוונית, דלקת מפרקים שגרונית ועוד.
מנהלי פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה:
ד''ר אנה קופרמן
לפרטים נוספים
ד''ר יונתן וולמן
לפרטים נוספים
 
שלמה
19:10 18.12.14
אני בן 74 לפני כ-10 שנים נתקפתי בפעם הראשונה בהתקף שאובחן כגאוט! לאחר מכן היו לי עוד שתי התקפות ולא יותר. אני נוטל כל יום! כדור אלוריל 300.

ברצוני לדעת האם כל החיים צריך לקחת את הכדור הנ"ל???
 
ד''ר אנה קופרמן  
23:15 18.12.14
שלום שלמה
טיפול בגאוט חשוב ביותר ו כמבון מתרה הטיפול להוריד עד הנוןרמה רמה חומצת שתן בדם ושמור על יציבות
אללוריל לפי מנגנון פעולה מוריד את הרמה, ברוב המקרים טיפול באללוריל שנים רבות
במקרה שלך אני ממליצה לבדוק אצל רופא המשפה - מה הרמה של חומצת שתן ובמידה רמה תקינה זמן רב - אפשרי להוריד מינון אך לא להפסיק טיפולח
הפסקה טיפול יכולה לגרום לעלייה והתקף
בהצלחה

פונה לעזרה דחופה אני בת 40, סובלת ב-3.5 שנים האחרונות מסקרואליטיס שאובחן ע״י פרופסור ויינברגר, ראומטולוג. בדרך כלל הדלקת שקטה ולא מפריעה למהלך החיים שלי. ביומיים וחצי חוויתי 3 התעלפויות כתוצאה מכאבים איומים. אני שוכבת ולא יכולה לשבת או לעמוד (כשניסיתי - התעלפתי). מה שאומר שאני לא יכולה להגיע לרופא כלשהו כרגע. האם מנוחה מעלימה/מרגיעה את הדלקת? יש סיכוי שבלי טיפול אוכל בימים הקרובים לשבת/לעמוד וללכת? מה ניתן לעשות כדי שאוכל לחזור לחיים תקינים במיידי? אודה לתשובה :).
 
ד''ר אנה קופרמן  
23:11 18.12.14
שלום רחל
התקף שאת מתארת מתאים ביותר לבעית גב אולי עם בלט דיסק ולחץעל העצב, הרבה פחות התמונה מתאימה לסקרויאליאטס
מנוחה עוזרת , את יכולה לקחת משככי כאבים
במקרה הנוכחי יש צורך בבדיקה עיי אורטופד
בהצלחה
בן 47 שנים. ללא מחלות רקע. בדיקות דם תקינות.
אין סוכרת. HBAC1 תקין. למעט מחסור ( חמור)בויטמין b12 וגם מחסור בויטמין D.
מזה כחודשיים כאבים עזים בחלק הקידמי של כף רגל שמאל כולל 3 אצבעות, עם הקרנה לברך. כאבי גב תחתון מינוריים ולא קבועים. .
בבדיקת רנטגן של הברך : הכל תקין ושמור.
בU.S כף רגל : " גידים מיישרים ומכופפים המשכיים ללא נוזל סביב.
פסטציה פלנטריס תקינה ללא גושים בתוכה. ברקמות לא הודגמו תהליכים מוגדרים סולידיים או ציסטיים או הסתיידויות פתולוגיות. במפרקים 1,2,3, MTP נוזל בכמות בינונית. ללא נוזל ביתר המפרקים. גיד אכילס, הסתיידויות בגודל 0.4 ס"מ באיזור אחיזה, דורבן בגודל 0.6 ס"מ.
בבדיקת EMG : פולינוירופטיה אקסונלית ודמילינאטיבית סנסורית מוטורית קשה. שינויים נוירוגניים כרוניים , בפיזור S1 L 5 מימין ו- S1 משמאל .

האם מדובר על מחלה אוטואימונית או פריצת דיסק בגב תחתון?
תמונה קלינית מתאימה יותר לרדיקולופטיה פגיעת עצבית עקב בעיות גב, אך חשוב לךבצע בדיקות דם נוספות , בדיקה רופא נאורולוג ו ראומטולוג
בהצלחה
 
זהבה
14:55 16.12.14
האם החומר גדוליניום המוזרק בעת בדיקת MRI, לגילוי מוקדם של מחלת A.S, הוא מסוכן?
כי קראתי שהוא עלול, לגרום למחלת nsf - דבר שהתגלה רק לאחרונה - ודבר זה מדאיג מאוד.
האם הוא הכרחי בעת בדיקה לגילוי מוקדם של מחלת AS ?
האם אפשר לעשות את הבדיקה ללא החומר וזאת על מנת לבדוק אם המחלה קיימת ?

תודה .
 
זהבה
18:09 16.12.14
האם קיים ערך אבחנתי לבדיקת MRI לברור לגבי AS, גם ללא הגדוליניום?
 
ד''ר אנה קופרמן  
22:53 17.12.14
MRI עם גדוליניום יותר מדויק
אך במיקרים כאשר יש התנגדות לחומר אפשרי בלי
 
ד''ר אנה קופרמן  
22:51 17.12.14

שלום
גילוי מוקדם ו מדויק בעזרת הדמייה בדרך כלל הוא MRI
חומר ניגודי כמו גדוליניום יכול לגרום לתופעות לווא אף באחוז מאד נמוך
כמובן באבחנה AS חשוב מאד מה הם סימנים קלינים
בהצלחה
 
טובה
17:32 14.12.14
עומדת לקבל את התרופה enbrel בזריקה תת עורית . האם יש בעיה במקרה של חוסר g6pd.
 
ד''ר יונתן וולמן  
17:47 14.12.14
אין שום בעיה. בהצלחה
 
שולי
18:36 10.12.14
אני חולה בדלקת מפרקים שיגרונית RA. לאחרונה עברתי ניתוח לכריתת גידול בשלפוחית השתן TURBT . כאחד מאמצעי הטיפול המומלצים לאחר הניתוח הוא חומר שמכניסים לשלפוחית השתן הנקרא BCG תרופה שכנראה מעוררת את מערכת החיסון.
שאלתי היא האם התרופה מותרת לחולי RA . ואם כן מה הסיכונים.
 
ד''ר אנה קופרמן  
22:10 11.12.14
שלום
ידוע שBCG יכול לגרום לדלקת פרקים תגובתית
לא מומלץ BCG לחולים עם דלקת פרקים ובמיוחד חולים שמקבלים טיפול ביולוגי
אתה צריך להתיעץ עם אורולוג על אפשרויות אחרות בטיפול
בהצלחה
 
עירית
19:39 07.12.14
שלום,

בחודש האחרון אני סובלת מכאבים מפושטים בידיים / בעיקר באזור המרפק וברגליים בדגש על הברכיים .
כאבים אילו מתגברים כאשר אני נחשפת לקור / לשינוי טמפרטורה .
ההרגשה היא כמו כאב בעצמות + עקיצות מידי פעם.

אני סובלת מזה שנים מבעיות בגב על רקע יציבה לקויה אך אילו כאבים שונים שכאמור מתמקדים יותר בגפיים.

אני נוטלת סימבלטה מזה שנתיים על רקע כאבי הגב במינון נמוך 30 מ"ג.

האם עלי לעבור בירור רפואי ?
תודה מראש.
 
ד''ר יונתן וולמן  
11:13 08.12.14
הי, ללא ספק תלונות כמו שאת מתארת דורשות ברור, על אחת כמה וכמה אם התלונות חדשות (בחודש האחרון).
הטיפול שאת מקבלת (סמבלטה) הוא טיפול סימפטומטי, כלומר אם יש סיבה לתלונות, למשל דלקת או בעיה אוטואימונית, קרוב לוודאי שהיא לא מטופלת, בהנחה שאת לא לוקחת עוד תרופות.
 
בן 28
11:00 06.12.14
יש לי חשד לפיברומיאלגיה, בעיית שינה קשה, שינה מועטה, לא רציפה ומכאיבה, כאבים בכל הגוף, צוואר, אגן, לאורך הזרועות וכו׳, תחושות שריפה הרבה בעין ובכף היד, בנוסף הרגשות כלליות מעיקות בגוף שמתגברות באימוץ המחשבה... ראומטולוג בדק אותי ואמר שבבדיקה הגופנית זה לא חד משמעי(למרות ששהוא נגע באזורים בגוף שאכן הכאב ממוקד בהם, פשוט הוא לחץ ממש חלש וזה לא הפעיל את הכאב), בכל זאת הוא נתן טיפול כאילו יש פיברומיאלגיה ורשם אלטרולט... הבעיה היא שאני חושש לקחת את האלטרולט, כי קראתי שזה מסוכן להשתנה, כשגם כך יש לי בעיות השתנה של קושי והיסוס עם חשד כבד להיצרות בשופכה וכנראה צורך בניתוח(למעשה כל הכאבים והתופעות בגוף התחילו אחרי שהבעיה בהשתנה נוצרה, היו כמה פעמים שהגעתי למצב של כמעט עצירת שתן והתעלפות, כנראה הגוף נכנס לטראומה ונוצר הפיברומיאלגיה שגורמת לי לסבל לא אנושי שכל יום אני מחזיק את עצמי לא להתאבד)... האם אכן מסוכן בשבילי לקחת במצב שלי כדור אלטרולט לפני השנה? האם עדיף לבקש מהרופא להחליף לליריקה? באופן כללי מה עדיף כטיפול קו ראשון לפיברומיאלגיה, אלטרולט או ליריקה? מה יותר עוזר ומשפר את השינה?
 
ד''ר אנה קופרמן  
21:44 06.12.14
במידה ואתה אובחן כיחולה פיבראומיאלגיה- בהחתלה טיפול באלטראלת ורק אחרי אפשרי ליריקה . צימבלטה ,איקסל
לגבי בעיות במתן שתן אתה חייב בדיקה אורולוג
טיפול באלטרולת יכול לשפר שינה
אבל כל הטיפול תרופתי לא עוזר ב100%
חשוב לשלב עם טיפול כמו יוגה , רפלקסולוגיה , דיקור ,BIOFEEDBACK
 
מוטי
19:15 03.12.14
שלום
כרגע אני נמצא בחשד לA.S בגלל כאבי גב בבוקר באזור החוליות של עמוד השדרה החזי.
נשלחתי לmri של האגן ושל עמוד השדרה המותני והחזי ולאחרונה יש לי כאבים בבוקר וגם במשך היום בעצמות הבריח ורופא המשפחה טען שיש לי בעצמות הבריח דלקת מסויימת.
בנוסף יש לי כאבים במפרק הירך הימני , במפרקי הכתפיים, וגם בשתי הברכיים.
האם כל זה מעלה חשד לתסמונת sapho?
בבדיקת MRI של האגן רואים גם את מפרקי הירך?
תודה.
 
ד''ר אנה קופרמן  
23:18 03.12.14
שלום מוטי
באבחנה מבדלת AS במקרים מסוימים חושבים גם על SAPHO
במיוחד כאשר מדובר בפריחות דומות לסבחתו פגיעת פרקים פרפרים
תמונה של יותר מתאימה ל AS
חשובה בדיקת MRI , בדיקה HLA B27 ו כמובן בדיקה רופא ראומטולוג
בMRI אפשרי לבדוק גם פירקי ירכיים
בהצלחה
 
חיים
11:51 03.12.14
שלום רב מזה כחודש סובל מכאבים חזקים בגב כף רגל שמאל
לאחר צילוםus
תוצאות הבדיקה
בדורסום כף הרגל הודגמה רקמה בצקתית
Mcp 1,2,3,4,5 הודגמה תפיחות רקמה רכה
אשמח להבין במה מדובר והאם מדובר בדלקת במפרקים
וכמובן האם טיפול תרופתי יכול להעלים את התופעה לתמיד
תודה ויום טוב
 
ד''ר אנה קופרמן  
23:10 03.12.14
שלום חיים
תפיחות בריקמה סביב המפרק או תת עורי , או תוך שריר
יכולה להיות כיתוצאה מטראומה.דלקת בגיד.
בדרך כלל טיפול אנטי דלקתי ומנוחה עוזרים
חשוב מעקב ובמיוחד בדיקה קלינית של רופא- רק בדיקה קלינית נותנת תשובה לגבי דלקת פרקים
בכל זאת תיאור של US לא מתאים לדלקת פרקים
בהצלחה
 
מוטי
21:31 29.11.14
שלום,
הבנתי שאצל חולי אנקילוזינג ספונדליטיס יש רמה גבוהה בגוף של החלבון TNF, לכן במקרים מסויימים מקבלים החולים במחלה זאת את התרופות הבילוגיות, האנטי TNF.
האם יש בדיקת דם שמודדת את הרמה בגוף של הTNF?
תודה.
 
ד''ר יונתן וולמן  
14:10 30.11.14
הבדיקה הספציפית הזו נבדקת למטרות מחקר בלבד ולא כחלק מהמעקב אחר הטיפול.
בשנים האחרונות בהדרגה נכנסות בדיקות חדשות שבודקות בדם את רמת התרופה ורמת הנוגדנים שהגוף מייצר כנגד התרופה.
שלום רב!
אובחנתי לאחרונה כלוקה בדלקת פרקים.
בשל השתלת שיניים קרובה אני דוחה זמנית נטילת mtx.
האם יש תוספים מומלצים כגון מגהגלופסט,היכולים לשפר?
התחלתי להשתמש במורינגה ערבה(כמוסות).כאמור, זמנית...
מה דעת הדוקטור? מראש תודה,מירי
 
ד''ר יונתן וולמן  
14:09 30.11.14
אין הוכחה מדעית במחקרים מבוקרים שתוספים אלו יעילים לדלקות מפרקים
אחרי כחמש שנים שאני לוקחת מדי יום את התרופה פלקוויל יש לי בעיות בכאבי שרירים ברגלים והרגשת שריפה בכפות הרגליים , הפסקתי לקחת לפי הוראות הרופא, השאלה שלי האם זה נזק הפיך, תודה
 
ד''ר אנה קופרמן  
22:43 26.11.14
שלום אסתר
בדרך כלל תופעות לוואי של פלקויניל קשורות לעיניים -
אך כמו כמעט לכל תרופה יש מספר רב תופעות נדירות
כאבישרירים והרגשת שריפה למשל
חשוב לבצע בדיקה EMG- ומידה בדיקה תקינה אין שום נזק אורגני מתרופה
תודה על התשובה, אני עשיתי בדיקת EMG ואכן נמצא שיש לי בעיה ובעקבות זה אני מקבלת דולוקסטין ו , עכשו הרופא הראומטולטגי שלי חושב שזה בשל לקיחת הפקנווינל הפסקתי לקחת את הכדור לנסיון ונראה השאלה שלי אם אכן נגרם לי נזק האם הוא הפיך , בתודה אסתר
פגיעת עצב יכולה להיות במספר סיבות
סכרת , שינויים דגנרטיבים בחוליות
טיפול תרופתי
תהליך מאד אינדיבידואלי אין עבודות ספיציפיות על השפעת פלקיניל לאורך הזמן , בדרך כלל תהליך הפיך , אך יכולה להיות גם פגיע ממושכת
 
אסתר
07:50 28.11.14
 
מאור
09:59 27.11.14
שלום אני בן 15.05 עם רקע GOUT כ4 חודשים מאובחן
וטופל בקולכצין ובבדיקה דם אחרונה אירה בעייה בתפקוד הכבד
אז הרופא משפחה היפסיק לי את קולכצין ואני סובל מאוד מכאבים בפרקים ובזמן אחרון יתחיל לעופי לי כאב בכף יד לאגודל העם יש קשר ל GOUT.?.
 
ד''ר אנה קופרמן  
22:38 27.11.14
שלום מאור
איבחון GOUT בגיל 15 מא ד מאד נדיר, כניראה מדובר במצב גנטי
קולכיצין טיפול רק ל התקפי דלקת בפרק
אך חשוב ביותר להנוריד רמת חומצת שתן בדם
אתה חייב בדיקה וטיפול ראומטולוג
פגיעת פרקים בגאוט בדרך כלל בוהן , קרסול , ברכיים , פרקי ידיים פחות אופיני אך כמובן יכול להיות
מדי פעם התקף יכול להיות בבורסה סביב מרפק
לסיכום כאשר מדובר במחלת גאוט - מטרה להוריד חומצת שתן בדם - טיפול באללוריל ו תרופה חדשה פבוריק
בשלבי דלקת חוזרת בפרקים קולכיצין
בהצלחה



 
דניאל
17:32 21.11.14
שלום,
האם יכולים להיות כאבים בעמוד השדרה ובחוליות בבוקר שמעלה חשד שמדובר בA.S או בדלקת מפרקים פסוריאטית, או בכל מחלה ראומטית כלשהי, אבל למעשה מדובר בבעיה בעמוד השדרה שהיא אינה קשורה לתחום הראומטי?
תודה.
 
ד''ר אנה קופרמן  
23:06 26.11.14
כאבים פרקים ו עייש דלקתיים בדרך כלל במצב מנוחה עם נוקשות בוקר
אך ברור בשביל אבחנה חשובה בדיקה רופא ראומטולוג , בדיקות דם ו הדמייה
 
דניאל
00:00 21.11.14
שלום,
אם מגלים מוקדם ובזמן את מחלת האנקילוזיס ספונדליטיס (AS- דלקת שדרה מקשחת),ומקבלים טיפול בNSAID אפשר לעצור לגמרי את האיחוי של החוליות בעמוד השדרה?
שאלתי באופן כללי היא- אם מגלים את המחלה מוקדם ומטפלים כמו שצריך, יש סיכוי להינצל מהאיחוי של החוליות על ידי הגילוי המוקדם והטיפול המתאים?
 
ד''ר אנה קופרמן  
23:03 26.11.14
שלום עומר
טיפול ב NSAID - טיפול רק סימפטומטי, הטיפול לא מיכול לשנות מהלך מחלה דלקתי אוטו אממונית
כעת טיפול יעיל ו מודרני באנקילוזינג ספונדיליטיס - טיפול ביולוגי בקבוצה ANTI TNF
טיפול ביולוגי יכול לעצור תהליך דלקתי בפרקים ו עמוד השידרה
שלום,
בן 48 שנים. ללא מחלות רקע. בדיקות דם תקינות.
מזה כחודשיים כאבים עזים בחלק הקידמי של כף רגל שמאל כולל 3 אצבעות, עם הקרנה לברך. אין כאבי גב.
הוחל אז בטיפול תרופתי של בריקסין שהביא להטבה זמנית עד לרגרסיה משמעותית שהביאה לזריקת וולטרן.
בבדיקה אצל אורטופד הועלה חשד לנוירומה מורטון והפניות לבדיקות, כאשר עד לבירור סופי אטופן 500 מ"ג 2 פעמים ביום:
בבדיקת רנטגן של הברך : הכל תקין ושמור.
בU.S כף רגל : " גידים מיישרים ומכופפים המשכיים ללא נוזל סביב.
פסטציה פלנטריס תקינה ללא גושים בתוכה. ברקמות לא הודגמו תהליכים מוגדרים סולידיים או ציסטיים או הסתיידויות פתולוגיות.
במפרקים 1,2,3, MTP נוזל בכמות בינונית. ללא נוזל ביתר המפרקים.
גיד אכילס, הסתיידויות בגודל 0.4 ס"מ באיזור אחיזה, דורבן בגודל 0.6 ס"מ.
לאור נסיונך הרפואי, מה ההמלצות לטיפול?
 
ד''ר אנה קופרמן  
23:00 26.11.14
שלום רב
הטיפול במצבים כמו שלך - בדרך כלל תרופות מסוג נונסטרואדל
כמו אטופן, ארקוקסיה , ברקסין,
ללא ספק חשובה בדיקה רופא ומימצאיים מקומיים
מצב שלך מתיאם ל מטטרזלגיה
בנוסף לטיפול תרופתי אפשרי פיזיאטרפיה
אך עוד פעם אני חוזרת חשובה בדיקה רופא
בהצלחה
שלום
קראתי כתבה בנושא הנ"ל וברצוני לשאול על הקשר בין נטילת
כדורי מטוטרקסט ללימפומה ,לקחתי שנים רבות את הכדורים
למחלת הפרקים.
תודה משה
 
ד''ר אנה קופרמן  
22:52 26.11.14
שלום משה
ידוע ממחקרים רבים על קשר בין מחלות אוטו אממונית כמו דלקת פרקים , זאבת תיסמונת שיוגרןואחרים ו מחלות מיאלופרוליפראטיביות כמו לימפומה,
אין קשר בדוק בין טיפולים כולל טיפולים ביולוגים ומטוטקרסם ולימפומה
אך ברור שמאד חשוב מעקב צמוד כולל בדיקה קלינית עיירופא ובדיקות מעבדה
שלום.
א. האם בדלקת מפרקים פסוריאטית שבה יש פגיעה בעמוד השדרה הדלקת מתחילה גם כן במפרקי האגן כמו באנקילוזינג ספונדליטיס?
ב. האם בדלקת מפרקים פסוריאטית של עמוד השדרה, החוליות גם כן מתאחות ומתחברות כמו באנקילוזינג ספונדליטיס?
ג. אם בבדיקת MRI רואים דלקת בעמוד השדרה או באגן או גם בעמוד השדרה וגם באגן- איך אפשר להבדיל בין דלקת מפרקים פסוריאטית לבין אנקלוזינג ספונדליטיס?
תודה.
 
ד''ר אנה קופרמן  
22:48 26.11.14
אנקילוזינג ספונדיליטיס ו דלקת פרקים פסוריאטית
שייכים לקבוצה אחד - SPA
במהלך תהליך דלקתי על רקע פסוריאזיס
יכול להיות דלקת פרקים - גם מספר סוגים ו לפעמיים דלקת מאד דומה לדלקת פרקים שיגרונתית , וכן ידןע על תהליך דלקתי בעמוד השידרה
תהליך מאד דומה ל אנקילוזינג אך בפסוריאזיס בדרך כלל שינויים דלקתיים רק בצד אחד של מפרק עצם הזנב , כאשר באנקילוזינג - בדרך כלל דו צדדי,חשוב לציין שבלקת פסוריאתיתת דלקת לפעמים יכולה להיות הכל אורך עייש מצוואר עד עצם הזנב
 
מוטי
23:30 22.11.14
שלום רב,
בן 52 סובל מספחת ודלקת מפרקים ספחתית,בשל כאבים באגן והגבלה בתנועות בעיקר של ירך ימין ביצעתי צילום רנטגן,תשובת המפענח '' דפורמציה קלה של ראש הירך והצרות מרווח במפרק הירך הימני.
רושם של סגירה חלקית במפרק si ימני.''
מה משמעות הנ''ל ומה מומלץ בהמשך טיפול הדמייה תרופתי וכו'
בברכה.
 
ד''ר אנה קופרמן  
22:38 26.11.14
אני חוזרת לתשובה
מוטי אתה חייב להפגש עם ראומטולוג
לבדוק את כל הסימנים שלך , בדיקות דם ו הדמייה
חשוב בזמן להתחיל טיפול
בהצלחה
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  43  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
ראומטולוגיה   דלקת מפרקים ניוונית   דלקת מפרקים   דלקת מפרקים שגרונית
RSS RSS פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה