בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים אורתופדיה, בריאות השלד»פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה

פורום דלקת פרקים, ראומוטולוגיה עוסק בנושאים: דלקת פרקים, ראומטולוגיה, דלקת מפרקים, דלקת מפרקים ניוונית, דלקת מפרקים שגרונית ועוד.
מנהלי פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה:
ד''ר אנה קופרמן
לפרטים נוספים
ד''ר יונתן וולמן
לפרטים נוספים
 
יוסי
00:01 29.01.15
שלום בבדיקת CTU שעשית כתוב אי י -עצם קטנים באגן ובראש הפמבורי הימני מה זה אומר
 
ד''ר יונתן וולמן  
 
08:33 29.01.15
נשמע כמו תהליכים שפירים. כדאי להתייעץ עם אורטופד. לא נשמע כמו בעיה ראומטולוגית
 
אסף חיים דהן
17:18 27.01.15
שמי אסף חיים דהן חולה דלקת פרקים שנקראת juvenile arthritis מגיל ארבע שנת 1967 מחלה קשה ונדירה ככה נאמר לי , ברצוני לדעת האם היא מחלה גנטית , חלק מהרופאים אומרים שכן וחלק לא ,טופלתי על ידי פרופסור שרף ז״ל את הפרופסורה הוא עשה עלי ועל מחלתי תודה על התשובה
 
ד''ר יונתן וולמן  
09:44 28.01.15
שלום אסף, המחלה, כמו מחלות אוטואימוניות אחרות, סיבות רבות נקשרות אליה ואי אפשר להצביע על גורם אחד (multi-factorial). כנראה שילוב של סיבות גנטיות וגורמים סביבתיים- כל אחד בפני עצמו ואולי בשילוב (למשל, תיאוריה אחת גורסת שמבחינה גנטית ישנה בעיה עם מערכת החיסון ואז מזהם חיצוני, כמו וירוס, יכול להצית את הדלקת). בשלב הזה הטיפולים מתמקדים במענה לדלקת עצמה. בעתיד יתכן, כאשר יגלו סיבות גנטיות מובהקות, שאסטרטגיית הטיפול תשתנה מקצה לקצה.
בהצלחה ותרגיש טוב.
 
חן
18:29 26.01.15
האם למי שיש A.S, והוא אינו נושא את הגן HLA-B27, מקבל את הA.S בצורה קלה יותר לעומת מי שיש לו HLA-B27?
תודה.
 
ד''ר יונתן וולמן  
19:58 26.01.15
שאלה טובה. יש מחקרים שמראים שכן ויש כאלה שמראים שלא...אין תשובה חד משמעית.
מה שיכול לקבוע את חומרת המחלה לעתיד זה ממצאי MRI (עוצמת והיקף הדלקת), מדדי הדלקת (CRP- אם מאוד גבוה, יותר קשה) וכנראה עישון קשור למחלה יותר קשה. ובכל זאת להדגיש שעם הזמן לומדים יותר ויותר על המחלה הזו ויש תרופות טובות מאוד שמטפלות בתהליך הדלקתי.
הכוונה לתרופות הביולוגיות מסוג בולמי TNF. מובילות לשיפור משמעותי מבחינה תפקודית ואיכות חיים
לאחרונה התעורר אצלי מצב בו אצבע אחת בלבד(אותה אחת) מלבינה לי בקצהה במצבי קור. פניתי לרופא המשפחה וזה שלח אותי לעשות בדיקות דם, לאחר שאמר שכלל הנראה זה ריינו ורצה לבחון שאין מדובר בתופעה נלווית למחלה אחרת. הבדיקות יצאו תקינות, וככל הנראה זה אכן ריינו המופיע בפני עצמו. במקביל נאמר לי להפסיק ליטול את הגלולות למניעת הריון(מסוג פמינט) אותן אני נוטלת בחמש השנים האחרונות ברצף.

פניתי לרופאת נשים מומחית, לראות האם ניתן לבחון חלופות ראויות, וזו אמרה שעליי לגשת לראומטולוג שיפנה אותי לבדיקות קרישיות יתר- ובאם אין לי בעיה של קרישיות יתר, אוכל להמשיך וליטול גלולות על אף הריינו.
האם זה נכון? האם באמת אם לא מדובר במחלה נלווית , וזה רק ריינו לכשלעצמו ובהנחה ובדיקות הדם יצאו תקינות ולא תאובחן בעיה של קרישיות יתר אוכל לחזור ליטול גלולות? או שריינו בעצמו לא מאפשר את נטילת הגלולות?

תודה רבה!
 
ד''ר יונתן וולמן  
20:04 26.01.15
יש כאן שתי שאלות, אחת- מדוע החלה פתאום תופעת רנו. עבור זה את צריכה לעבור ברור שכולל בדיקות דם והערכה קלינית אצל ראומטולוג ואצל המטולוג ואולי בדיקות נוספות (להעריך כלי דם/עורקים ביד, דופלר, אקו לב וכו'). שניה- לגבי הגלולות. גלולות למניעת הריון יכולות במצבים מסוימים להוביל לקרישיות יתר, בעיקר הכדורים שמכילים אסטרוגן (פמינט למשל). בשלב הזה, לפני שביצעת את הברור, יתכן והדברים קשורים ולכן נכון היה להפסיק אותן. לאחר שתסיימי את הברור ובמידה והכל תקין אפשר להערכתי לחזור לטיפול בגלולות, אולי עם נטיה לשימוש בכאלו שמכילות פרוגסטרון בלבד.
 
אלמונית
01:51 17.01.15
שלום,
בת 22, בריאה. לפני חצי שנה התחלתי להרגיש כאבי ראש עם תסמינים של עייפות וחולשה קיצוניים, שינה לא מרעננת, חוסר תיאבון, ירדתי 4 ק"מ בשבועיים בלי להתכוון. אחרי שבוע התסמינים החמירו- כאבי הראש היו חזקים יותר ורוב הכאבים היו בצד ימין של הגוף. נוספו תסמינים של קשיון עורף, בלבול, חוסר ריכוז, עקצוצים בגוף, כאב בעין ומסביב לה, קשיים בבליעה.
אחרי 3 שבועות מתחילת כאבי הראש לערך כאבי הראש נחלשו (אך עדיין היו קיימים) והתסמינים שנשארו הם חוסר תיאבון, עייפות (שנחלשה רק בשעות הלילה, אך היה קושי להירדם) וחולשה קיצוניים, שינה שאינה מרעננת ומדי פעם גם הרגשת דקירות ועקצוצים בגוף (לא רק בצד ימין), בעיקר במפרקים. ככה זה נמשך בערך חודשיים שבמהלכם עברתי בדיקות דם שיצאו די תקינות (למעט IGG גבוה, שקיעת דם 42, ana titer חיובי 1:160), ct ראש תקין, נשללה מחלה המטולוגית (אך ההמטולוג ציין שיש היפרגלובולינמיה).
לאחר מכן הייתה השתפרות ניכרת בתסמינים שעתה כללו הרגשת עייפות וחולשה מדי פעם ודקירות במקומות שונים בגוף מדי פעם(לפעמים אפילו רק פעם בשבוע).
במהלך ההשתפרות בתסמינים, הלכתי לראומטולוג שעל סמך התסמינים שהרגשתי במשך כל החודשים הללו (הוא גם לחץ לי על 5-6 נקודות בגוף שנרתעתי מאוד כשהוא לחץ עליהן), קבע שיש לי בוודאות פיברומיאלגיה ונתן לי תוכנית טיפולית(כדורים, פיזיותרפיה, הידרותרפיה) ומעקב כל 3 חודשים אצלו. ז"א, כבר 3 חודשים (עוד לפני ביקורי אצלו) שאני מרגישה יחסית טוב, אבל עדיין יש קושי רב להירדם ומדי פעם אני מרגישה חולשה ועייפות ודקירות במקומות שונים בגוף, אבל הרבה פחות ממקודם.
אני כבר תוהה לעצמי שאולי אין לי בכלל פיברומיאלגיה. אולי יש לי משהו אחר שבגללו הרגשתי את כל התסמינים הללו או שאולי זו רק הפוגה קצרה מהמחלה.
מה אתם ממליצים לעשות? איך אפשר לדעת אם יש לי פיברו או לא או שזאת רק הפוגה קצרה מהמחלה? האם יש עוד כיוונים שאתם ממליצים לבדוק?
תודה וסליחה על האורך.
 
ד''ר יונתן וולמן  
15:04 23.01.15
פיברומיאלגיה היא אבחנה שבשלילה. כלומר, כאשר לא מוצאים אבחנה אחרת לכל התלונות שפרטת.
את מציינת בבדיקות העזר ANA חיובי ורמה גבוהה של אימונוגלובולינים, כלומר יתכן וכן יש בעיה רפואית אחרת. יתכן והראומטולוג שבדק אותך מודע לכל זה ויתכן שלא. את תמיד יכולה לפנות להערכה רפואית נוספת.
 
אלמונית
01:22 25.01.15
תודה רבה על התשובה.
הראומטולוג מודע לתוצאות בדיקות הדם ולחוות דעתו של ההמטולוג. הראומטולוג רשם שאין מספיק רמזים לכיוון SLE אבל יש רמזים בולטים לפיברומיאלגיה (בהתחשב בתלונותיי וברגישות לנקודות שהוא לחץ עליהן). כאמור, הוא אמר לי בע"פ שבטוח שיש לי פיברומיאלגיה, אבל רק אחרי שיצאתי מהפגישה שמתי לב שהוא רשם בסיכום הביקור שיש רמזים לפיברומיאלגיה אבל באבחנה הוא רשם- ARTHRALGIA. ז"א, יש פער בין מה שהוא אמר לי בע"פ לבין מה שהוא רשם.
האם אתה סבור שנעשו מספיק שלילות למצבים רפואיים אחרים כדי לאבחן פיברומיאלגיה?
האם אתה ממליץ על חוות דעת רפואית נוספת?
 
ד''ר יונתן וולמן  
08:10 25.01.15
יתכן שבנוסף לחשד למחלה אוטואימונית (או מחלה אחרת) קיימת אבחנה של פיברומיאלגיה ולכן החליט לטפל בהתאם, במקביל להמשך המעקב אצלו.
ARTHALGIA = כאבי מפרקים כך שהאבחנה הזו אינה שוללת או מאשרת פיברומיאלגיה, פשוט תיאור התלונות.
 
מיקה
19:23 17.01.15
שלום,
אני בת 48 אובחנה אצלי תופעת ריינו תוצאות הבדיקות הראו:
antinuclear ab adults - 9
ymphocytex% - 20.9
lmmunoglobulin M - 231.6
rbc-red blood cells - 5.24

1. האם תוצאות אלו מצריכות טיפול רפואי?
2. האם זו תופעה או מחלה?
3. קיבלתי כדורים בשם: פלקווניל סולפאט-כדור בבוקר וכדור בערב
ואמלודיפין טבע-כדור אחד בערב - האם יש צורך בכך?
4. האם דיקור סיני יכול לעזור?

תודה רבה ושבוע טוב,
 
ד''ר יונתן וולמן  
15:01 23.01.15
על סמך הפרטים שכתבת קשה לי לענות לגבי האבחנה או הטיפול.
נראה ששילוב של תופעת רנו עם ANA חיובי דורש בפירוש מעקב ראומטולוגי שנראה שאת נמצאת בו.
 
רוצה לדעת יות
18:13 12.01.15
בסיכום הפגישה שרשם לי הרופא כתוב (אני עם אנקילוסיס ספונדיליטיס) טרגוס לקיר 11, שובר 5 סמ, כיפוף צידי 18 דוצ. מה המשמעות? איך אני ביחס לאחרים? מה הסרגל של כל אחד שאוכל למקם את עצמי? תודה!

נ.ב וגם מה זה FABER חיובי דו"צ??
 
רוצה לדעת יות
21:33 14.01.15
 
ד''ר יונתן וולמן  
12:32 15.01.15
הבדיקות מראות את רמת תנועתיות של עמוד השדרה.

צווארי- מרחק בין האוזן לקיר: תקין מתחת ל15 (אצלך תקין)
מתני- שיובר 5 ס"מ ומעלה (תקין אצלך)
מתני- בדיקה נוספת- כיפוף לצד- מעל 4 תקין

FABER- בודק מפרקי סאקרואיליאק- למעשה הבדיקה מותחת אותם ואם יש כאב בגב (בצד השני למתיחה) יכול להעיד על בעיה במפרק, אולי דלקת.

כל הבדיקות שימושיות למעקב ולא לאבחנה.
אבחנה נעשית באמצעים אחרים (הדמיות, מעבדה).
 
אילנית
21:11 12.01.15
שלום דר ושוב תודה רבה עבור התשובות
יש לי עוד שאלה אליך אשמח לקבל תשובה

לפני כשנה ותשעה חודשים כשהיתה לי בעיה בבלוטת התריס נבדק גם tg אנטי
0-40 הנורמה ' לי היה 58

האם גם נתון זה יכול להשפיע על ana החיובי ?

שאלה נוספת כאשר בודקים את ה dna sd ab בפעם השניה עם התוספת
conf איזו בדיקה קובעת הראשונה או השניה?

( כמו במקרה שלי האם אני יכולה להיות בטוחה שהתשובה שלילית?)

שוב המון תודה
אילנית
 
ד''ר יונתן וולמן  
08:51 13.01.15
נוגדנים לבלוטת התריס יכולים להיות חלק מ ANA חיובי.

אנטי DS-DNA conf- המשמעות היא confirmed, כלומר מאושר שהתוצאה אמינה, ולכן אם היא שלילית זו תשובה סופית.
 
אילנית
21:41 29.12.14
שלום רב
אני אישה בת 40 עקב נשירת שיער ( לא חזקה במיוחד) ושיער שהתדלל לאחר שלוש לידות, פניתי לרופא עור ששלח אותי לבדיקות דם.( בלי לראות אותי - דרך הטלפון קבלתי את הבדיקות)
באחת הבדיקות קבלתי חיובי ל DNA SD AB
כאשר הטווח 0-6 קבלתי 14
אני לא סובלת משום בעיות רפואיות, אני בריאה ומרגישה טוב ושום סימן
מהסימפטומים של לופוס ( שקראתי באינטרנט ) לא קיים אצלי.

האם יכול להיות שיש לי זאבת? עכשווית או מחלה בעתיד

האם יכולה להיות מחלה אוטואימונית ללא תסמינים גופניים?

בת דודה של אבי נפטרה מזאבת מוזנחת שלא גילו בזמן האם יש קשר לסיפור?

אודה לתשובתכם המהירה
אני ממש בלחץ
תודה רבה
 
ד''ר יונתן וולמן  
22:37 29.12.14
הי אילנית.
לא הייתי ממהר לקבוע אבחנה בשלב זה.
הסיפור המשפחתי באמת מדליק "נורה אדומה" וכדאי להיבדק אצל הראומטולוג נוכח הבדיקה החריגה/התלונות שציינת/וכאמור, הסיפור המשפחתי.
מצד שני, חשוב להבין שהבדיקה שחזרה חיובית אינה אמינה (!!) וצריך לבצע אותה בשיטה נוספת, כדי לוודא שהיא חיובית (או לשלול). הבדיקה צריכה להיתבצע אוטומטית, כך שיכול להיות שהיא "בעבודה". בכל מקרה- תבררי את הנקודה הזאת עם הראומטולוג (השיטות האמינות הן "קריטידיה" או "RIA").
בהצלחה ושנה אזרחית טובה.
 
אילנית
21:49 31.12.14
שלום רב ותודה עבור התשובה המהירה
אשמח לקבל את חוות דעתך לגבי הבדיקות המעודכנות
תודה
אילנית

ANTINUCLEAR Ab_(ANA) ראה פרוט להלן הערות והסבר

DNA (ds) Ab 14.0 IU/ml
טווח 0.0-6.0

DNA Ab CONF Negative
ANA PATTERN Speckled
ANA TITER POS 1:80
RNP <0.2
Sm (anti Smith Ab) <0.2
RNP A <0.2
RNP 68 <0.2
SmRNP <0.2
SSA-60 <0.2
SSA-52 <0.2
CHROMATIN 0.2 Index
0.0-0.9
JO-1 <0.2
SCL-70 <0.2
ANTICENTROMERE Ab <0.2
SSA (Ro) SINGLE <0.2
SSB (La) SINGLE <0.2
RIBOSOMAL P Ab <0.2

הערות לבדיקות
ANTINUCLEAR Ab_(ANA)
‎לרופא: הסבר באתר המעבדה
DNA (ds) Ab
See DNA Ab CONFIRMATION
‎לרופא: הסבר באתר המעבדה
DNA Ab CONF
Confirm By IFA Crithidia
 
ד''ר יונתן וולמן  
09:44 01.01.15
כמו שכתבתי בתגובה הקודמת, אנטי DS-DNA אכן חזר שלילי כך שהסבירות לאבחנה של לופוס עקב נשירת שיער וANA חיובי ירדה משמעותית.
ANA חיובי- כדאי להרחיב את הברור ולקחת תפקודי בלוטת תריס, נוגדנים מתאימים אנטי TPO ואנטי TG ולראות מסודר ראומטולוג לפחות להערכה אחת טובה
 
אילנית
22:02 06.01.15
שלום ד"ר ותודה עבור התשובה
ברשותך שאלה אחרונה לי אליך
אכן היתה לי דלקת בבלוטת התריס לאחר כל לידה - 2 לידות( היפרתיירואיד)
שערכה כשמונה חודשים ונעצרה ללא טיפול.
בלידה האחרונה לפני שנה ותשעה חודשים כן נבדקו הנוגדנים הבאים

ANTI THYROID PEROXID 2801.00 IU/ml

0.00 -35.0 טווח

האם יכולה להיות השלכה ל ana החיובי להיום

כיום בלוטת תריס תקינה לגמרי

האם יכולה להיות מחלה אוטואמונית ללא שום סימפטומים?
תודה רבה
 
ד''ר יונתן וולמן  
08:27 07.01.15
מאוד יתכן שה ANA החיובי קשור לנוגדן של בלוטת התריס.
הנוגדנים ילוו אותך כל החיים ולא בהכרח צריכה להיות לכך משמעות קלינית
 
אילנית
23:21 09.01.15
שלום דר ושוב תודה רבה עבור התשובות
יש לי עוד שאלה אליך אשמח לקבל תשובה

לפני כשנה ותשעה חודשים כשהיתה לי בעיה בבלוטת התריס נבדק גם tg אנטי
0-40 הנורמה לי היה 58

האם גם נתון זה יכול להשפיע על ana החיובי

שאלה נוספת כאשר בודקים את ה dna sd ab בפעם השניה עם התוספת
conf איזו בדיקה קובעת הראשונה או השניה?

( כמו במקרה שלי האם אני יכולה להיות בטוחה שהתשובה שלילית?)

שוב המון תודה
אילנית
 
אילנית
21:02 12.01.15
שלום דר ושוב תודה רבה עבור התשובות
יש לי עוד שאלה אליך אשמח לקבל תשובה

לפני כשנה ותשעה חודשים כשהיתה לי בעיה בבלוטת התריס נבדק גם tg אנטי
0-40 הנורמה , לי היה 58

האם גם נתון זה יכול להשפיע על ana החיובי ?

שאלה נוספת כאשר בודקים את ה dna sd ab בפעם השניה עם התוספת
conf איזו בדיקה קובעת הראשונה או השניה?

( כמו במקרה שלי האם אני יכולה להיות בטוחה שהתשובה שלילית?)

שוב המון תודה
אילנית
 
סי
10:51 11.01.15
אני חולת לופוס כלוש שנים.
סובלת מכאביםנפיחויות בברכיים, ידים, אצבעות קרוסליים ואצבעות הרגליים.
גם הורידים מתנפים לי וזה שורף ובוער.
אבל לאחרונה יש לי אדמומיות קלה בפנים , הפנים והעניים מתנפחים לסרוגין, לעיתים יום יומיים ולעיתים למספר שעות.
בשבוע האחרון יש לי עצקוצים בפנים ושורף וגרודים בכל הגוף ללא כל פריחה.
שאלתיהיא האם זה קשור לקור העז? מאחר שכבר מספר ימים אני בקושי מתפקדת וכל הגוף כואב אבל כולו.
 
ד''ר יונתן וולמן  
13:46 12.01.15
הי
כדי לענות על השאלה, האם זה קשור לשינויי מזג אוויר קיצוניים או להתלקחות של מחלה, כדאי לעשות בדיקות דם: ANA, אנטי DS-DNA, אנטי סמית, אנטי RNP, אנטי RO, אנטי LA ורמת משלים. כמו גםבדיקת שתן, ספירת דם וכימיה -ולהשוות את התוצאות לבדיקות קודמות כדי לבסס אבחנה.
 
מוטי
13:10 07.01.15
שלום רב,
האם Otezla אושרה לשימוש בארץ מי רושם אותה לאלו התויות ומה מחירה בקופות.
בברכה.
 
ד''ר יונתן וולמן  
13:57 07.01.15
אושרה לטיפול במטופלים עם ארטריטיס פסוריאטי, אחרי כשלון של תרופות מסוג DMARDS (למשל, MTX, ערבה).
הראומטולוג המטפל יכול לרשום אותה.
אני לא יודע לגבי מחיר.
אני לא בטוח שכל הקופות ערוכות בשלב כזה מוקדם אחרי האישור בסל, למתן התרופה. תצטרך לבדוק גם את זה.
שלום,
בן 48 שנים. כאבים חזקים בברך שמאל ובכף הרגל. הופנתי לרנטגן שיצא תקין.
בבדיקת EMG : פולינוירופטיה אקסונלית ודמילינאטיבית סנסורית מוטורית קשה. שינויים נוירוגניים כרוניים , בפיזור S1 L 5 מימין ו- S1 משמאל .
בבדיקות דם כלליות יצאו התוצאות הבאות:
אין סוכרת בדם ואין בשתן.
ויטמין די 35.4
ויטמין בי12 195
שקיעת דם 45
cpk 270
COMPLEMENT C4 33 mg/dl
RHEUMATOID FACTOR <10.70
C-REACTIVE PROTEIN 0.46 mg/dl
COMPLEMENT C3 147 mg/dl
HAPTOGLOBIN 165 mg/dl
CEA 2.59 ng/ml
CA-125 8.43 U/ml
CA-19-9 7.78 U/ml
CA-15-3 20.93 U/ml
PSA 0.37 ng/ml
HEPATITIS Bs Ab 0.0 negative
HEPATITIS Bs Ag negative
HEPATITIS C Ab negative
coombs direct שלילי
tsh 1.86
ANA שלילי

לאור נסיונך , ממה אני סובל ?
האם היית ממשיך בבירור ?
תודה
 
ד''ר יונתן וולמן  
16:26 06.01.15
נשמע כמו בעיה משולבת, אורטופדית ונוירולוגית. הייתי פונה לשני מומחים בתחום
 
מוטי
23:13 05.01.15
שלום רב,
בן 52 סובל מפסוריאזיס ודלקת מפרקים פסוריאטית,בשל כאבים עזים באגן ביצעתי mri אגן ופרקי ירכיים להלן תוצאות הפענוח.
איך ברשותי בדיקות קודמות להשוואה.

להלן תיאור הבדיקה והממצאים:
MRI ﬠצמות אגן ופרקי ירכיים.
פרטים קליניים: פסוריאזיס.
תוצאות:
הודגמה ﬠמדה תקינה של ראש הירכיים באציסבולום דו צדדי.
נצפו שינויים ניווניים קלים בלברום גרמי ואי סדירות לוחיות ארטיקולריות
בראש הירכיים דרגה מינימלית ללא נוזל יתר בחלל המפרקים.
אין לראות בצקת בלשד ﬠצם.
בפרק ירך מימיו יש לציין בהתגרמות במﬠבר צוואר - ראש באספקט לטרלי.
אין לשלול תסמונת צביטה.
פרט לכך הודגמה בצקת בחיבור של גידים גלוטאוס מדיוס ומינימוס המשתרﬠת ﬠד
למﬠבר מוסקולו-טנדינוטי יותר מימין.
הודגמה בצקת בשרירים פרא-ספינלים מסביב למפרקים פצטלים בגובה של L4 – L5
L5 – S1 בﬠיקר מימין.
שינויים של החלפה שומנית של לשד ﬠצם באזור מפרקים סקרואיליאקלי דו צדדי.
יותר משמאל, ללא בצקת תת כונדרלית - השינויים יכולים להתאים לתהליך דלקתי
כרוני.
לסיכום:
1.שינויים מינימלים בפרקי ירכיים דו צדדי יותר מימיו, ﬠם ﬠיבוי גרמי קל
במﬠבר ראש צוואר.
2.איר לראות שינויים ארטריטים בולטים במפרקים.
3.enthesopathy חריפה בגידים גלוטאליים דו צדדי, יותר מימיו ושרירים
פרא-ספינלים מסביב למפרקים פצטלים בגובה L5-S1, L4-L5
מה משמעות הנ''ל ומה מומלץ כהמשך טיפול.
בברכה.
 
ד''ר יונתן וולמן  
08:48 06.01.15
הי מוטי.
ההדמיה מראה כמה ממצאים שחלקם קשורים וחלקם לא- למחלת הפסוריאזיס ממנה אתה סובל.
1- תסמונת צביטה ושינויים ניווניים אלו בעיות אורטופדיות והטיפול הוא פיזיוטראפיה ולעיתים ניתוח לפארוסקופי של הירך לתיקון הבעיה ("הצביטה").
2- דלקת בגידים ושינויים "שומניים" שתוארו כן קשורים למחלת מפרקים/גידים דלקתית בהקשר של פסוריאזיס. כדי לקבל החלטה על הטיפול המתאים צריך לעשות הערכה כוללת: בדיקה גופנית, תיאור מדויק של הסימפטומים- כיום ובעבר, בדיקות דם כולל מדדי דלקת. כוונתי כמובן במסגרת מרפאתית ובצורה מסודרת אצל ראומטולוג. יתכן שאפשר להסתפק בפיזיוטראפיה וטיפולים תרופתיים "מתונים" יחסית וכמובן יש מקום לשקול טיפולים ביולוגים.
בהצלחה.
רציתי לשאול לגבי הטיפול במחלה הנ"ל:
הבנתי שהטיפול הראשוני וההתחלתי למחלה זאת הם נוגדי דלקות לא סטרואידיות.(NSAID).

לאורך כמה זמן יש לקחת תרופות כאלה? האם הם עוצרות/מרפאות את המחלה / את הדלקת ?
האם במחלה הזאת תמיד יש צורך לעבור לתרופות ביולוגיות ?
ואיך אפשר לדעת אם השפעתן טובה? הרי בכולן יש בסופו של דבר משככי כאבים ?

מה דעתך על התרופות האלו לטיפול בדלקת זאת ?
תודה על תשובתך .
 
אמזלג
20:18 04.01.15
מחלת הפסוריאזיס (או גם, ספחת): מחלת עור נפוצה מאוד. המחלה מאופיינת בבניית תאי עור המתחלקים במהירות (פי 1000 מהנורמה). הצטברות תאי העור נותנים את המראה הכסוף האופייני.
הטיפול מערכתי (סיסטמי) - אילו הן תרופות המדכאות את פעילותה של מערכת החיסון. היות ומדובר במחלה אוטואימונית - דיכוי מערכת החיסון מביא להקלה משמעותית מאידך, אל מצד שני חושף אותנו בפני מחלות שונות אחרות. לרבות פגיע בתפקודי כבד והכליות.

ואציין כי, ניתן לטפל בדרך טיבעים בפסוריאזיס.
 
ד''ר יונתן וולמן  
22:10 05.01.15
נוגדי הדלקת שאינם סטרואידים יכולים להתאים למחלת מפרקים דלקתית של פסוריאזיס במקרים קלים בלבד ובמיוחד במטופלים שלא סובלים מבעיות של יל"ד, הפרעה בתפקודי כליות או כבד. הטיפול הוא נוגד דלקת ולא רק נוגד כאב.
במידה ואין שיפור משמעותי השלב הבא הוא טיפול בתרופות מסוג מטוטרקסאט, ערבה- תרופות יעילות מאוד. ורק במידה והן נכשלות עוברים לטיפול ביולוגי.
 
עפרה
16:18 04.01.15
שלום רב
מזה שנתיים סובלת מכאבי גב תחתון ובעיקר בגבול העכוז. ביצעתי MRI שהצביע על כל מיני שינויים ניווניים תלויי-גיל, ובלטי דיסק במיוחד L4 L5, וכן MRI למפרקי SI שלא נצפתה שם דלקת .
כפי שהומלץ לי התחלתי להתעמל ולחזק שרירי גב ובטן.
מאז נוספו לי כאבים באזור עכוז צדדי משני צדי הרגל וכן כאבי ברכיים.
US אבחנתי מצא התעבות של הגיד גלוטיוס מדיוס על רקע טנדינוזיס, כלומר: דלקת בגיד.
כמו כן נפיחות של איזור פסנסנינוס בברכיים על רקע דלקתי.

שאלתי: מה זה כל ה'דלקות' הללו, ממה נובעות? ואיך אפשר לטפל בהן ולהתגבר על הכאב ה'כללי' הזה שמשבש את החיים.

הומלץ לי לערוך אבחנה לפיברומיאלגייה והריאומטולוגית אבחנה זאת 'במידה לא חמורה'.. נרשם לי אלטרולט 10 מ"ג.
כל מדדי הדלקת בדם תקינים.
שאלתי: האם תרופה זו תוכל לעזור בסוג הכאבים שתיארתי לעיל?
בתודה וברכה
עפרה
 
ד''ר יונתן וולמן  
22:07 05.01.15
פיברומיאלגיה היא תסמונת שבה המטופל סובל מכאבי שרירים מפושטים, כלומר במקומות שונים בגוף, כאשר אין הסבר אחר לבעייתו הרפואית. יתכן שאת עונה להגדרות ולכן התרופה שקיבלת יכולה לעזור. מקובל לקחת אותה לפחות לחודש ימים מכיוון שזה הזמן שלוקח לה להשפיע. אני מניח שעל סמך הנתונים שכתבת, יש היגיון גם טיפולי פיזיוטראפיה והידרוטראפיה (במים חמים). בהצלחה.
גילו לאישתי אוסטאוארטריטיס (דלקות מפרקים),

אך לפני שהיא מתחילה ליטול תרופות רבות ומשונות,

רציתי לשאות האם ניתן להקל ו/או
לטפל בדלקת מפרקים בדרך טיבעית?

כלומר ע"י תזונה ודיאטה, צמחי מרפא וכו'?

תודה מראש על התשובה.
רציתי לשאול אם בצילום MRI של עמוד השדרה, ניתן לאבחן או לשלול דלקת מפרקים פסוריאטית באזור זה(ע"ש) ?
 
ד''ר יונתן וולמן  
13:23 03.01.15
כן. זו הבדיקה האמינה ביותר שיכולה להדגים גם שלבים מוקדמים של דלקת.
ליתר דיוק, MRI של מפרקי ה:סאקרואיליאק
האם טיפול ביולוגי עוצר התקדמות מחלת AS (בכטרב)?
 
סער
15:37 28.12.14
שלום,
זה נכון שכאשר יש דלקת ראומטית במפרק כלשהו, אותו מפרק לא יכול לייצר קליק/קנאק?
תודה.
 
ד''ר יונתן וולמן  
15:43 29.12.14
לא נכון.
ה"קליקים" שנובעים משחיקת סחוס/ניוון של המפרק, יכולים להופיע גם במפרק עם דלקת.
שלום

1)האם יש צורך או טעם לשלב בין 2 התרופות במקרה של הפלות חוזרות עם APLA קלה וללא לופוס? (אנטיקרדיוליפין נמוך עד בינוני וLAC גבולי מאוד מעל הנורמה) כמובן בנוסף לטיפול בקלקסן ואספירין.

2) אם מספיק אחת מהן מי המועדפת? (הן מבחינת יעילות והן תופעות לוואי)

3) האם יש חפיפה במנגנון הפעולה שלהן?

4) מה המנגנונים שבהם 2 התרופות מדכאות את מערכת החיסון.

תודה
 
ד''ר אנה קופרמן  
21:59 25.12.14
במקרה של APLA עם הפלות חוזרות טיפול מניעתי כולל אספירין ו קלקסן מהתחלת הריון
בשבוע 34 מפסיקים אספירין וממשיכים קלקסן עד 6 שבועות לאחר לידה
במקרים כאשר תיסמונת APLA קשור למחלות א6וטו אממוןניות אחרות וכאשר בלי תמונה קלינית בבדיקות דם ישנוגדנים אחרים כמו ANA , SSA, SSB , RNP
אפשרי להוסיף גם פלקיניל
 
אני
22:30 25.12.14
תודה על התשובה, אבל מדובר במצב שההפלות החוזרות קרו תחת טיפול בקלקסן ואספירין? מה האופציות לתוספת טיפול?
מה השוני במנגנונים של הפלקווניל והסטרואידים?
תודה
 
ד''ר אנה קופרמן  
20:51 26.12.14
במידה ויש הפלות חוזרות בעיקבות תימונת APLA
טיפו ידוע הוא - אספיריען ו קלקסן
לגבי תוספת פלקויניל רק במקרים נדירים כאשר בדם יש עוד נוגדנים אחרים
אין צורך בפרדניזון
כמובן במידה שאין סימנים מחלה אוטו אממונית אחרת
אני מקווה שאת כבר עבת כל הבדיקות ו יעוץ רואמטולוג
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  45  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
ראומטולוגיה   דלקת מפרקים ניוונית   דלקת מפרקים   דלקת מפרקים שגרונית
RSS RSS פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה