בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים אורתופדיה, בריאות השלד»פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה

פורום דלקת פרקים, ראומוטולוגיה עוסק בנושאים: דלקת פרקים, ראומטולוגיה, דלקת מפרקים, דלקת מפרקים ניוונית, דלקת מפרקים שגרונית ועוד.
מנהלי פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה:
ד''ר אנה קופרמן
לפרטים נוספים
ד''ר יונתן וולמן
לפרטים נוספים
 
מוטי
23:30 22.11.14
שלום רב,
בן 52 סובל מספחת ודלקת מפרקים ספחתית,בשל כאבים באגן והגבלה בתנועות בעיקר של ירך ימין ביצעתי צילום רנטגן,תשובת המפענח '' דפורמציה קלה של ראש הירך והצרות מרווח במפרק הירך הימני.
רושם של סגירה חלקית במפרק si ימני.''
מה משמעות הנ''ל ומה מומלץ בהמשך טיפול הדמייה תרופתי וכו'
בברכה.
 
מוטי
23:28 22.11.14
שלום רב,
בן 52 סובל מספחת ודלקת מפרקים ספחתית,בשל כאבים באגן והגבלה בתנועות בעיקר של ירך ימין ביצעתי צילום רנטגן,תשובת המפענח '' דפורמציה קלה של ראש הירך והצרות מרווח במפרק הירך הימני.
רושם של סגירה חלקית במפרק si ימני.''
מה משמעות הנ''ל ומה מומלץ בהמשך טיפול הדמייה תרופתי וכו'
בברכה.
שלום.
א. האם בדלקת מפרקים פסוריאטית שבה יש פגיעה בעמוד השדרה הדלקת מתחילה גם כן במפרקי האגן כמו באנקילוזינג ספונדליטיס?
ב. האם בדלקת מפרקים פסוריאטית של עמוד השדרה, החוליות גם כן מתאחות ומתחברות כמו באנקילוזינג ספונדליטיס?
ג. אם בבדיקת MRI רואים דלקת בעמוד השדרה או באגן או גם בעמוד השדרה וגם באגן- איך אפשר להבדיל בין דלקת מפרקים פסוריאטית לבין אנקלוזינג ספונדליטיס?
תודה.
 
עומר
17:32 21.11.14
שלום,
האם יכולים להיות כאבים בעמוד השדרה ובחוליות בבוקר שמעלה חשד שמדובר בA.S או בדלקת מפרקים פסוריאטית, או בכל מחלה ראומטית כלשהי, אבל למעשה מדובר בבעיה בעמוד השדרה שהיא אינה קשורה לתחום הראומטי?
תודה.
שלום,
בן 48 שנים. ללא מחלות רקע. בדיקות דם תקינות.
מזה כחודשיים כאבים עזים בחלק הקידמי של כף רגל שמאל כולל 3 אצבעות, עם הקרנה לברך. אין כאבי גב.
הוחל אז בטיפול תרופתי של בריקסין שהביא להטבה זמנית עד לרגרסיה משמעותית שהביאה לזריקת וולטרן.
בבדיקה אצל אורטופד הועלה חשד לנוירומה מורטון והפניות לבדיקות, כאשר עד לבירור סופי אטופן 500 מ"ג 2 פעמים ביום:
בבדיקת רנטגן של הברך : הכל תקין ושמור.
בU.S כף רגל : " גידים מיישרים ומכופפים המשכיים ללא נוזל סביב.
פסטציה פלנטריס תקינה ללא גושים בתוכה. ברקמות לא הודגמו תהליכים מוגדרים סולידיים או ציסטיים או הסתיידויות פתולוגיות.
במפרקים 1,2,3, MTP נוזל בכמות בינונית. ללא נוזל ביתר המפרקים.
גיד אכילס, הסתיידויות בגודל 0.4 ס"מ באיזור אחיזה, דורבן בגודל 0.6 ס"מ.
לאור נסיונך הרפואי, מה ההמלצות לטיפול?
 
עומר
00:00 21.11.14
שלום,
אם מגלים מוקדם ובזמן את מחלת האנקילוזיס ספונדליטיס (AS- דלקת שדרה מקשחת),ומקבלים טיפול בNSAID אפשר לעצור לגמרי את האיחוי של החוליות בעמוד השדרה?
שאלתי באופן כללי היא- אם מגלים את המחלה מוקדם ומטפלים כמו שצריך, יש סיכוי להינצל מהאיחוי של החוליות על ידי הגילוי המוקדם והטיפול המתאים?
 
מירב
10:55 11.10.14
שלום רב,
בת 40, לאחרונה התחילו לי כאבים במפרקי הידיים ושורש כף היד. רופא המשפחה שלי רוצה לשלוח אותי למיפוי עצמות אך מכיוון שיש לי בעיה בבלוטת התריס (בעברי טופלתי ביוד בעקבות פעילות יתר. כיום, אני מאוזנת) היה צורך להתייעץ עם בית החולים האם ניתן לעבור את הבדיקה במקרה כזה.
התשובה היתה שאכן ניתן לבצע את הבדיקה אך ללא הכנה...
מה זה אומר? האם אוכל לעבור את הבדיקה למרות הכל?
תודה מראש
 
ליאורה
22:56 20.11.14
בעקבות יתר פעילות של בלוטת התריס קבלתי תרופה (שכחתי את שמה משום שכבר שנתיים אני לא נוטלת אותה).
כשנה מאז התחלתי לקחת את התרופה התפרצה אצלי דלקת פרקים וגידים שיגרונית.
לא רציתי לקחת את הסלזופירין שנרשם לי אז פניתי לטיפול נטרופטי.
כיום, אני במצב גבולי עם פעילות היתר. אני לא מסכימה לקחת תרופה אחרת כי מי יודע איזה נזק היא תעשה?
טיפול ביוד רדיואקטיבי הוצע לי ע"י האנדוקרינית, אך שללתי אותו על הסף.
כיום אני ממשיכה עם התוספים שרשמה לי הנטרופטית ועם הדיאטה, ואין לי בעיה עם זה שבלוטת התריס גבולית. מעדיפה את זה, על פני תופעות לוואי עם נזק בלתי הפיך.
שלום,
רציתי לדעת איך אפשר להבחין ולקבוע בין שלושת המחולות האלו :
א. דלקת מפרקים פסוריאתית .
ב. דלקת חוליות מקשחת (AS) .
ג. דלקת מפרקים תגובתית.

איך מחליטים, מאבחנים ומבדילים בין שלושת המחלות האלו ?

תודה .
 
ד''ר אנה קופרמן  
22:21 15.11.14
שלום לילך
שאלות שלך - פרק שלם בספר לרופאים ראומטולוגים
כל השלוש סוגים שייחים לקבוצה -SPA- ספונדילוארטרופטיה
לכל אחד לשלושת מחלות יש סימנים מיוחדים
כמובן דלקת פרקים על רקע מחתת עור קשורה לסימנים בעור או סיפור משפחתי
אנקילוזינג ספונדיליטיס בדרך כלל מופיע בגיל צעיר , רוב מקרים גברים עם כאבים דלקתיים בגב ולפעמים פרקים
דלקת פרקים תגובתית קשורה בדרך כלל לתהילים זהומיים- וירוסים שונים או חיידקים
 
לילך
15:39 16.11.14
ובכל זאת רציתי לדעת :
אם מתגלים ממצאים באגן ב MRI , האם אז זה בוודאות AS או שאולי מדובר בדלקת מפרקים פסוריאתית ?

תודה .
 
דברת
11:13 16.11.14
שלום רב,
עקב כאבים בפרקים/ עצמות הגוף אני עושה מזה כמה חודשים פזיוטרפיה בפרק כך יד ימין ואצבע אמצעית ימין .
הפיזוטרפיסטית המליצה שאעשה בדיקות דם ראומטולוגיות + לקבוע תור לראומטולג.
הגיעו תשובות- הכל תקין כולל שקיעת דם - 7 , חוץ מתוצאה אחת-RHF- 75.2
מה זה אומר??
מה עליי לעשות?
 
ד''ר יונתן וולמן  
14:35 16.11.14
אני מניח שמדובר בבדיקת RF (ולא RHF).
מדובר בחלבון בדם שגבוה בחלק מהמקרים של דלקת פרקים שגרונית.
אין זה אומר בהכרח שיש לך דלקת פרקים, יש אנשים בריאים עם רמות גבוהות של RF בדם, אבל ללא ספק אם הבדיקה חיובית ויש לך כאבי מפרקים, צריך לעבור הערכה ראומטולוגית מסודרת. שקיעת דם תקינה - מה שמחזק את המחשבה שלא מדובר בדקלקת פרקים.
שלום,
רציתי לשאול איך ניתן לדעת מתי (ואם בכלל) התפרצה אצל בן אדם תסמונת הפיברומיאלגיה?
למשל במקרה הספציפי שלי התחילו כאבי ראש, עקצוצים, עייפות וחולשה קיצונית בכל הגוף, הרגשת דקירות בגוף וכו' לפני כמה חודשים. אבל לדוגמא עייפות אני מרגישה כבר למעלה מ-6 שנים. זה שהשרירים שלי חלשים תמיד ידעתי ולא הבנתי למה. זכור לי שבשנתיים האחרונות היו לי תקופות של כאבים שונים שלרובם מהם לא מצאו הסבר. לדוגמא תקופה שהיו לי כאבים חדים בעין אחת, תקופה של כאבים ולחץ בצלעות, כאבי גרון לעיתים תכופות.. כמו כן, יש לציין שעברתי פציעה ברגל שלטענת הרופאים החלימה לפני שנה וחצי (שברי מאמץ), אך עדיין נשארו כאבים ברגליים בעוצמה פחותה יותר.
איך ניתן לדעת מתי הפיברומיאלגיה התחילה?
תודה.
פיברואמיאלגיה - מחלה רק עם סימנים קלינים לא ספציפים , ללא שום סימן ספיציצי - לא קליני ולא מעבדתיי
לכן אין שום אפשרות לדעת מדויק במקרה שלך מימתי את סובלת ממחלה
אבל חשוב להבין בפיבראומיאלגיה לא מימתי מחלה אך איך נכון להיתנהג ו להתמוד עם כל הסימנים
 
עומר
23:27 13.11.14
שלום,
במקרה ולמישהו יש אנקילוזינג ספונלדיטיס (דלקת שדרה מקשחת), הבנתי שהמחלה מתחילה במפרקי האגן וממשיכה הלאה לגב התחתון וכן הלאה.
שאלתי היא:
האם המחלה יכולה לבוא ליידי ביטוי בכאבים בעמוד השדרה החזי (באחת או יותר מחוליות T1-T12), וללא כאבים באגן ובעמוד השדרה המותני (הגב התחתון)?
תודה.
 
ד''ר אנה קופרמן  
10:14 15.11.14
שלום אופיר

המחלה דלקתית אוטו אממונית כמו אנכילוזינג ספונדיליטיס כמובן יכולה לפגוע בכל חלק עייש לא תמיד ביטויים כאבים באגן או פרקים אגן
גב תחתון פשות יותר שכיח
 
ד''ר אנה קופרמן  
10:15 15.11.14
שלום אופיר

המחלה דלקתית אוטו אממונית כמו אנכילוזינג ספונדיליטיס כמובן יכולה לפגוע בכל חלק עייש לא תמיד ביטויים כאבים באגן או פרקים אגן
גב תחתון פשות יותר שכיח
 
מיטל
13:05 11.11.14
אני סובלת מכאבי ברכיים ונשלחתי לבצע בדיקת anti ccp. עדיין לא התקבלה תשובה. עשיתי את הבדיקה עם צום. האם זה עלול להשפיע לא טוב על תוצאות הבדיקה?
באופן תאורטי- אם הבדיקה יוצאת חיובית האם זה בוודאות RA?
 
ד''ר יונתן וולמן  
16:21 11.11.14
צום לא משפיע על הבדיקה.
בדיקה חיובית יכולה להיות גם באנשים בריאים.
מרכיב חשוב הוא גם כמה חיובית הבדיקה.
 
אנונימית
01:37 02.11.14
שלום רב, אני בחורה בת 22, מאובחנת כבר כ-3 שנים כחולה בדלקת מפרקים פסוריאטית ואנטזופתיה. אחרי שעברתי מגוון תרופות כעת אני מזריקה סימפוני אחת לחודש. בשנה האחרונה, נאלצתי להתאשפז פעמיים בכדי לקבל פולס של סולומדרול עקב התלקחות. מזה כחודשיים אני סובלת מכאבי גב מאוד חזקים, בשבועיים האחרונים מקשים עלי בשינה ואני מתעוררת כמה וכמה פעמים בלילה מרוב כאב. בנוסף, לפני כמה ימים הופיעו לי כאבים במפרקי הידיים שלאט לאט מתחזקים- היום אני כבר לא יכולה להחזיק את הנייד ולהסתרק לדוגמה. מה קורה לי? הרבה תודה על תגובתך.
 
ד''ר אנה קופרמן  
21:22 08.11.14
שלום רב
סבליחה על תשובה מאוחרת
כנראה טיפול בסימפוני לא מתאים לך,את צריכה להיפגש עם ראומוטולוג שלך בשביל להחילף טיפול
לא כל החולים מגיבים תמיד ו ב100% לטיפול ביולוגי, חשוב מאד להמשיך טיפול
בהצלחה
 
אנונימית
01:33 09.11.14
שלום,

הכאבים התפשטו כמעט לכל המפרקים. CRP מוגבר לאחר שבוע של נקסין וארקוקסיה.
קיבלתי IV של סולומדרול 250 מ״ג ביום שישי והתחלתי לקחת מזוליד. כאבים חזקים ביותר, כמעט ולא ישנה בלילה. לא מסוגלת לתפקד.
אציין כי אני גם סובלת מאנטזופתיה.
האם יש צורך באשפוז לצורך קבלת פולס סולומדרול?

תודה.
 
ד''ר אנה קופרמן  
22:57 09.11.14
שלום רב
לא ברור מה הבעיה שלך , מה האבחנה שקיבלת דרך הוריד טיפול ב סטרודים
בדרך כלל אחרי טיפול דרךל הוריד אנחנו ממליצים המשך טיפול בפרדניזון דרך הפה - תקופה
אך חשוב מה האבחנה
אמי בת 73 לפני חצי שנה עברה ניתוח לכריתה תת שלמה של המעי הגס בעקבות קרצינומה ולא נזקקה לטיפולים למעט מעקב. עשתה בדיקת מיפוי עצמות בשל כאבי גב המקרינים לרגל ימין ,כאבים בכתף ימין,הרדמות משמעותית של כף רגל ימין.
להלן התוצאות: 1.מודגמת סקוליאוזס +קליטות מוגברות במחצית ימנית של חוליה D12 (קלה עד בינונית) במחצית שמאלית של חוליה L5 (בעוצמה גבוהה)קרוב לוודאי שמדובר בשינויים ניווניים.2.קליטה מוגברת דיפוזית בכתף ימין ובפרק RT.ACROMIOCLAVICULAR קליטות קלות בברכיים דו צדדיים,בעלות עוצמה גבוהה בטרסוס דו צדדי (L>R).
מתאים לאוסטאורטריטיס מפושטת ובלט יותר בכפות הרגליים.
ממצא לוואי :קליטה מוגברת בעוצמה גבוהה במקסליה משמאל עקב בעייה דנטאלית.
שאלתי: 1.במה מדובר ?
2.האם יש קשר להרדמות הקיימת בחלק התחתון של רגל ימין ומתבטאת בעיקר בכף הרגל?
3. מהו הטיפול המתאים לבעייה הקיימת?
תודה
 
ד''ר אנה קופרמן  
22:40 06.11.14
תמונה במיפוי עצמות מתאימה למחלה דגנרטיבית סחוסית
נמלים , רדומות בגפיים יכולים להיות כי תוצאה
החולה זקוקה ליעוץ אורטופדי
לפי מיפוי - אין תהליך משני שקשור לניתוח
בהצלחה
הבנתי, אם כן מהו הטיפול לבעייה המתוארת?
 
ד''ר אנה קופרמן  
22:54 09.11.14
הטיפול בדרך כלל משככי כאבים , טיפול פיזיאטרפיה
 
רונית
22:43 03.11.14
אני בת 45 נוטלת קבוע מספר שנים תרופה בשם מתוטרקסט נגד דלקת מפרקים.
שאלתי היא אם אני יכולה לעשות הזרקות בוטוקס או חומצה האילרונית {טיפולי יופי} לפנים.
בברכה רונית
 
ד''ר אנה קופרמן  
22:41 06.11.14
אין שום מידע לגבי התנגדות הזרקות בוטוקס לחולים עם דלקת פרקים
בהצלחה
מזה כ- חודש ימים אני סובל מכאבים ונפיחות בכף יד ימין בצעתי מיפוי עצמות וצילום לא נמצאו ממצאים מיוחדים . בצעתי בדיקת דם להלן חלק מהתוצאות

1. בדיקת ESR תוצאה 86 חריגה גדולה

2.בדיקת C-REACTIVE PROTEIN תוצאה 4.48 חריגה גדולה

טופלתי ב- 10 כדורי ארקוסיה 90 מ"ג לא היתה הקלה

טופלתי ב- 10 כדורים אטודולק 600 מ"ג ללא תוצאות

גילי66 בריא בדר"כ
מדי פעם הכאב מגיע גם לכתפיים
אנא עזרתך תודה מראש



 
 
ד''ר אנה קופרמן  
22:37 06.11.14
שלום שלמה
תמונה קלינית ו מעבדתית שלך מאד חשוד לתהליך דלקתי
לפי תאויר מקומי בכף יד
אתה חייב בדיקה רופא מומחה- אורטופד יכול לעזור
או בדיקה ראומטולוג
בהצלחה
שלום,בשבוע הבא אני אמורה לעבור השתלת שיניים מסיבית.(עם רקע של מיעוט עצם)
לאחרונה,אובחנה אצלי דלקת פרקים די קשה. הריאומטולוג הורה לי להשתמש בmtx.
אני חוששת ביותר מהשילוב ומעונינת שההשתלה תצליח.
האם קיימת תרופה עדינה יותר היכולה להשתלב עם ההשתלה?
תודה מראש!
 
ד''ר אנה קופרמן  
19:26 30.10.14
שלום מירי
מטוטרקסת תרופה מאד בטוחה וחשובה בטיפול חולים עם דלקת פרקים
לפחות 90% מהחולים מקבלים את התרופה לפעמים גם בשילוב עם תרופות אחרות
בכל פעולה כירורגית כוחח השתלה אנחנו ממליצים הפסקת
mtx שבועיים לפני ו שבועיים אחרי פעולה גדולה
לגבי טיפול אחר את חייבת לדבר עם ראןמטולוג שלך כי טיפול ללא ספק קשור למצב שלך
בהלצחה

 
מירי
22:39 30.10.14
תודה על תגובתך,ד"ר.
מירי
 
יעל
18:19 31.12.12
אני סובלת מדלקת מיפרקים (ברכיים בלבד). לאחר כשנה של טיפול במטהטרקסט עברתי לסלזופירין עקב עליה בתפקודי הכבד. לאחר כשישה שבועות של נטילת סלזופירין עם עליה הדרגתית התחלתי לסבול מחום גבוה (39-40) עולה ויורד שנמשך כבר מעל שבועיים עם הפרעות בתפקודי כבד וליקופניה. את החום ליוותה פריחה חריפה בעיקר בגפיים עליונות ותחתונות. מיד עם הופעת החום הפסקתי את נטילת התרופה בהוראת הראמטולוגית שלי. בבית החולים (באשפוז חל מיום ראשון שעבר) איבחנו את הסימפטומים כרגישות לסלזופירין וניתן לי טיפול של פרדניזון 40מג ביום ואהיסטון. מאז חל שיפור בפריחה אבל החום עדיין עולה ויורד לסרוגין ותפקודי הכבד לא יציבים ולא חזרו לנורמה ( ALT מעל 200).

שאלתי היא: האם ידוע על מקרים בהם תופעות הלוואי לסלזופירין לרבות חום ותפקודי כבד נמשכו שבועיים וחצי לאחר הפסקת נטילת התרופה?

תודה,

יעל
 
ד''ר אנה קופרמן  
21:54 01.01.13
ידוע על תופעות לוואי לסלזופירן , כמו לכל תרופה אחרת
הסימים של חום , עלית תיפקודי כבד ו ירדית בכדוריות לבנות - - כן סימנים של רגישות לתרופה
לוקח זמן אחרי בהפסקת תרופה עד שיפור במצב תגובתי
אני פיתחתי אלרגיה לפני שנה (דצמבר 2013) לתרופה ואושפזתי בבי"ח השרון בעקבות דלקת ריאות קשה. מזל שיצאתי מזה!!!
 
ד''ר אנה קופרמן  
22:09 24.10.14
שלום ליאת
חבל שהייתה לך תגובה אללרגית קשה
לצערינו לא תמיד אפשרי מראש לבדוק רגישות לתרופה
חשוב במידה ויש שינווים במצב או מופעיים סימנים כמו פריחה , גירוד , קוצר נשימה להפסיק תרופה חדשה מיד
 
תמרה
00:45 24.10.14
שלום רב
בת 61 מאובחנת עם A.S מזה מס' שנים ומטופלת בזריקות אנברל. סובלת מכאבים חזקים ובהמלצת הריאומטולוג, עברתי בדיקת M.R.I של עמוד שדרה מותני.
להלן התוצאות בסריקות האקסיאליות:
D 12-L1 בלי ממצא פתולוגי
L 1-2 בלי ממצא פתולוגי
L 2-3 קרע אנולרי ימינה מקו האמצע. בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על קדמת השק.
השורשים בגובה הנקבים חופשיים. פסטות שמורות
L 3-4 בלט אנולוס דיפוזי עם בקע דיסק צדדי ימני הגורם ללחץ על השורש הימני בגובה הנקב. השורש השמאלי חופשי יותר. סריקה 33 אקסיאלית והסריקות השכנות, שינויים ניווניים בפסטות ימין יותר משמאל.
L 4-5 בלט אנולוס דיפוזי עם השטחת השק התקלי. לחץ על מוצא השורש השמאלי בגובה הנקב. השורש הימני חופשי יותר. סריקה 27 במשקולים האקסיאלים והסריקות השכנות. שינויים ניווניים בפסטות שמאל יותר מימין.
L5-S1 לאחר הזרקת גדוליניום ללא הדגמת האדרה חריגה ברקמות הרכות או בלשד העצם.
....יש לציין סלסול של הקאודה אקווינה בחלל התעלה מגובה L 2-3
מה משמעות התוצאות? צריך להתייעץ גם עם אורטופד? והאם ניתוח יכול לעזור?
שאלה נוספת: האם במחלה מסוג זה, (למרות החלשות המערכת החיסונית.)
בברכה
תמרה
 
ד''ר אנה קופרמן  
22:04 24.10.14
ערב טוב תמר
לפי סיפור שלך ותאויר MRI את סובלת משתי מחלות
AS עם טיפול באנברל
מחלה דגנרטיבית סחוסית של עמוד השידרה עם בלטים- מצב לפי MRI
את חייבת יעוץ אורטופד גב ו מרפאת כאב
במצב הזה אנברל לא עוזר
לגבי ניתוח- במידה ואורטופד גב מחליט על אפשרות ניתוחי - אין שום התנגדות
בדרך כלל אנחנו ממליצים על הפסקת אנברל- שבועיים לפני ושבועיים אחרי ניתוח
בהצלחה
שבת שלום
דייר אנה
שלום רב
בן 40 בריא בדרכ .
לפני כשבועיים לערך התעוררתי בוקר אחד עם כאבים איומים בכף הרגל לא יכלתי לצעוד כמעט. ומגבלת תנועה קשה ימינה ושמאלה של כף הרגל
לאחר עיסויים אינטנסיביים ,כריות חמות,קרח ,כדורי טראומיל המצב השתפר ולאחר יומיים חלפו הכאבים לחלוטין.ניגשתי לרופאת המשפחה וכיון שאני נושא גן HLAB5 (ללא משמעות קלינית) נשלחתי לבדיקות הבאות ולהלן התוצאות .

התקבלו תוצאות תקינות:
Rheumatoid Factor
ANA
PANCA
CANCA
DNA ds Ab
Complement-C3
Complement-C4
TSH
תפקודי כבד+כליות
כימיה בדם
ויטמין D
בדיקות וירולוגיה
בספירת דם התוצאות תקינות למעט:
Lymphocytes % - תוצאה 48.8 הטווח הוא 22-43
Eosinophils % - תוצאה 6.1 הטווח הוא 0-6
Neutrophils %- תוצאה 38.1 הטווח הוא 40-75

אני מרגיש מצויין .
האם הבדיקות התקינות מרגיעות לגבי איזושהיא בעיה ראומטולוגית/אוטואימונית ? והאם תוכל לומר מנסיונך האם החריגות בספירת הדם משמעותיות?
המון תודה
 
ד''ר אנה קופרמן  
20:09 23.10.14
ערב טוב
תשובות בדיקות דם שלך תקינות , שוויים עדינים לא משמעותיים
תמונה קלינית מאד חשובה במחלות פרקים ו כל מחלות אוטו אממויות
לכן כעת לפחות המצב שלך טוב ללא שום סימן של מחלה ממושכת
לגבי HLA B5
לא בגרור - מה הסיבה שבדקו לך בדיקה ספציפית גנטית
אנחנו בודקים בדיקת HLA B 5 בחשד למחלה ספציפית - מחלת בכציט
ביטווים למחלה פצעים פה , דלקות חוזרות בעיניים , פריחות
אך ידוע גם באוכלוסיה בריאה עלית HLA
בלי תמונה קלינית בדיקה לא ספציפי
בהצלחה
דייר אנה


 
שייקה
21:26 23.10.14
דר קודם כל תודה רבה .
לפני שנתיים ארוע של רבדומיוליזיס עקב פעילות ספורט מאומצת ועקב מוצאי התורכי ערכו גם את הבדיקה הגנטית כחלק מהבירור.
גם בזמן האירוע נערכו בדיקות דם מקיפות כולל ana וכל הנוגדנים האוטואימוניים כולל emg כל הבדיקות חזרו תקינות . בדיקת פרופ מומחה למחלות שריר ועצב כמו כן היו תקינות מעקב של חודשים אחרי cpk גם היה תקין בדיקה אצל ראומטולוג גם תקינה .
אני לא סובל מפריחות, אפטות בפה , דלקות עיניים וכו .
מקווה שזה מבהיר את התמונה .
 
ד''ר אנה קופרמן  
22:54 23.10.14
עוד פעם ערב טוב
לפי תמונה יותר מדויקת אני לא חושבת על מחלה אוטו אממונית כעת
בהמשך במידה ללא שום סימן קליני אין צטרך בהמשך בירור בדיקות. רק במידת שינווי במצב קליני צריך לחזור לבדיקות
לגבי CPK ידוע על עליה במאמץ יתר ויכול להיות מצב חד פעמי
אני מקווה שלא יחזרו שום סימנים
לילה טוב
דייר אנה
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  43  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
ראומטולוגיה   דלקת מפרקים ניוונית   דלקת מפרקים   דלקת מפרקים שגרונית
RSS RSS פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה