בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים אורתופדיה, בריאות השלד»פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה

פורום דלקת פרקים, ראומוטולוגיה עוסק בנושאים: דלקת פרקים, ראומטולוגיה, דלקת מפרקים, דלקת מפרקים ניוונית, דלקת מפרקים שגרונית ועוד.
מנהלי פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה:
ד''ר אנה קופרמן
לפרטים נוספים
ד''ר יונתן וולמן
לפרטים נוספים
שלום

בן 42, את הבדיקה דלהלן עשיתי לראשונה לפני כמה שנים במסגרת בירור לעליה באנזימי כבד, נשלחתי לראומטולוג שאמר שאין קשר בין הדברים.
בזמנו הערכים החריגים היו במספרים של 1.5- 2. כעת זה בסביבות 6)
האם יש משמעות ל ANA MULTIPLEX POSITIVE חיובי בפרמטרים:

ANTI RNP 5.80 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*

ANTI RNP-A 5.80 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*

כשאין סימפטומים (לפחות לא משהו שאני יודע כקשור לזה), וכן FR תקין, וספירת דם תקינה (מלבד עליה בהמוגלובין והמטוקריט עקב טיפול הורמונלי)?

הפירוט המלא של הבדיקה הספציפית:

ANA MULTIPLEX POSITIVE

ANTI DS DNA 4.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (......*..)

Negative

ANTIRIBOSOMAL P <0.2 ( 0.00- 0.90)

ANTI RNP 5.80 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*

Positive

ANTI RNP-A 5.80 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*

Positive

ANTI SM <0.2 ( 0.00- 0.90)

ANTI SM/RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)

ANTI SCL-70 <0.2 ( 0.00- 0.90)

ANTI RNP 68 0.60 AI ( 0.00- 0.90) (.....*...)

Negative

ANTI RO (SS-A) <0.2 ( 0.00- 0.90)

ANTI LA (SS-B) <0.2 ( 0.00- 0.90)

ANTI SS-A 52 <0.2 ( 0.00- 0.90)

ANTI SS-A 60 <0.2 ( 0.00- 0.90)

ANTI CHROMATIN <0.2 ( 0.00- 0.90)

ANTI JO-1 <0.2 ( 0.00- 0.90)

ANTI CENTROM .B <0.2 ( 0.00- 0.90)

בשיטה החדשה בודקת את כל 16 הפרמטרים הנ"ל במקביל ANA

<0.2

תודה רבה
שלום רב
בשנה שעברה התגלו בבדיקות דם
Dna false positive ( יצא חיובי והקונפרמיישן שלילי)
Ana speckeled titer1:80
הראמטולוג עשה בירור וכל שאר הבדיקות היו תקינות
(PTT COOMBS לופוס אנטיגולנט קרדיופיל ושתן כללי)
ציין שכנראה הנוגדנים בגלל דלקת בבולטת תריס שהיתה לאחר לידה.

היום עשיתי שוב את כל הבדיקות כבקשתו , הכל תקין רק
Dna false positive
ANA NEGATIVE TITER-NEGATIVE

שאלתי האם עלי לגשת לראומטולוג ולהיות במעקב
ולמה נעלמו הנוגדנים? האם היתה מתקפה זמנית על הגוף או הנוגדנים בגלל הבלוטה נעלמו?
תודה
שלום אילנית
אני בטוחה שכאש היית אצל ראומטולוג קיבלת הסבר - בדיקת DNA מחשובה רק כאשר קיימים סימנים קלינים ספיציפים ו כמובן בדיקת ANA חיובית
מאד חשוב גם קייל נוגדנים
במקרה שלך כן יכול להיות עלית DNA בעגבות שינווי בבלוטת המגן תריס - גם מצב אוטו אממוני

במידה שאת מרגישה טוב ולא סובלת משום סימן קליני חשוב מעקב בלבד
בהצלחה
 
סי
21:48 26.07.16
מאובחנת עם פיברומיאלגיה ורקמת החיבור ועכשיו כאבים בבהונות הרגליים וברגל אחת יותרן שמקרינות לכל כף הרגל ולקרסול, קושי בהליכה ממש כאבי תופת אדום ונפוח אבל במנוחה כואב בהרבה יותר. רופא המשפחה ראה את הרגל ואמר שזה גאוט אז קראתי קצת על גאוט והבנתי שתנאי לכך הוא חומצה אורית בדם?
אין לי חומצה אורית גבוהה בבדיקות הדם האם זה שולל גאוט?
ברור שעם הכאבים הללו זה המחמיר את שאר תופעות הפיברו ונוספו כאבי ראש חזקים שדווקא מהם לא סבלתי עד כה.
תודה
 
ד''ר יונתן וולמן  
08:23 27.07.16
חומצה אורית תקינה בבדיקה אחת לא שוללת גאוט, וודאי לא בהתקף חריף.
אבל אני עדיין לא קובע שיש לך גאוט..
צריך לחשוב על סיבות אחרות לדלקת.
מציע לפנות מסודר לראומטולוג להערכה כללית.
אציין כי גאוט בנשים - אינו שכיח, בעיקר נובע מתרופות ללחץ דם שמעלות חומצה אורית בדם.
 
סי
13:25 27.07.16
קודם כל תודה על המענה שלכם באתר, עם תורים ארוכים לראמוטולוג טוב שיש מישהו שמבין ומנחה ועוזר לנו.
הסתככלתי על מספר בדיקות שנעשו והרמה של החומצה האורית נמוכה בתוך הנורמה. חוץ מפלקווניל, סימבלתה ועוד משכחי כאבים אני לא מקבלת תרופה נוספת וגם לא היה צורך של שנה בפרדינזון, בנתיים הכאב החזק נרגע אבל יש עדיין רגישות.
ורק היום לאחר שיחה עם דודתי הבנתי שלסבתא שלי היה גאוט וגם לה יש אבל אצליהן זה התפרץ בגיל הרבה יותר מאוחר אני בת 45 ואצלן זה התפרץ בסביבות גיל 60+ .
שאלתי היא אילו בדיקות עלי לדרוש או שפשוט לעזוב את זה כי זה נרגע?
ושוב תודה לכם
שלום ד"ר,
אני מעוניינת להתייעץ. אני סובלת זה כ10 חודשים מדלקת פרקים שנקראת פסוריאזיס ארטיטיס. טיפול במטרוטרקסט בשביל פרדניזון כשל עקב תופעות לוואי וכרגע מטופלת כבר חודשיים בסלוזפירין 500 מ"ג פעמיים ביום (2 כדורים). הכדורים עושים לי בחילות ועוד תופעות של חולשה וסחרחורות שהרופאה מתארת שאין קשר למחלה. ההשפעה שלהם ממש נמוכה.
אני מטופלת באיכילוב והתבקשתי להעלות את המינון ל3 כדורים. האם זה יעיל ? כרגע לא מאשרים לי טיפול בזריקות אנברל והסיבה שלא ניסיתי מינון גבוה .
אשמח לדעת אם הטיפול נכון ?
בדר"כ המינון הוא 2 כדורים בבוקר + 2 כדורים בערב (סה"כ 2 ג"ר).
העליה במינון היא הדרגתית תוך כדי מעקב תפקודי כבד, ספירת דם.
חשוב להדגיש כי לתרופה לוקח זמן להשפיע, לפעמים 3 חודשים, כך שצריך סבלנות.
לוודא שלוקחים את הכדור המצופה שנקרא EN
בהצלחה!
שלום. לפני שלוש שנים הרגשתי לראשונה תפיסות בגוף ותחושת שריפה ברגליים ובידיים. זה היה בא והולך ולווה בשלשולים וכאבי ראש. לאחר טיפול פיזיותרפי ותזונתי המצב שלי ממש השתפר ונותרו רק כאבי ספאזם ושריפה בשתי רגליים שבאו והלכו. לאט לאט הכאב הלך ונעלם והיה מגיע פעם בכמה שבועות. עשיתי את כל הבדיקות האפשריות (שלושה ריאומטולוגים, חמישה נוירולוגים, בדיקות MRI ועוד), הכל תקין. בסוף 2014 נכנסתי להריון ובתקופת כל ההריון וההנקה לא כאב לי בכלל - חזרתי לאכול גלוטן, עשיתי ספורט והכאב לא חזר. אחרי שהפסקתי להניק הכאב שוב חזר, וכעת מגיע פעם בשבוע בערך, רק ברגליים. האם זה יכול להיות פיברומיאלגיה? בכל התקופה לא היו בעיות שינה. הרופאים שביקרתי אצלם טוענים שזה לא מאפיין את המחלה. אודה לעזרתכם.
פיברומיאלגיה מתאפיינת בכאבים מפושטים וכאשר כל הברור לבעיה שלילי- כלומר לא מוצאים סיבה אחרת. התלונות המתוארות הם שונות- שריפה ברגליים.
זה נשמע כמו בעיה נוירולוגית. כדאי לעשות EMG ולפעמים עושים ביופסיית עצב כדי להגיע לאבחנה.
בן 60 חולה בראומטידת מטופל במטוטרקסט עכשיו הוסיפו ערבה עד היום לא מובן לי כל רופא טוען אחרת האם התרופות האלה מחלישות את מערכת החיסון וכתוצאה מזה אני חסוף לזהיהומים או שהם לא מחלישות את מערכת החיסון כמו שכמה רופאים טוענים תודה איציק....... *******%
התרופות הללו פועלות נגד זרוע של מערכת החיסון שתוקפת את הגוף (מחלה אוטו-אומונית). אנחנו עדיין לא במקום בו אפשר למקד את הטיפול ספציפית לניטרול הבעיה ולא להשפיע אל אלמנטים אחרים של מערכת החיסון.
ולכן, התרופות הללו יכולות במובן מסוים לפגוע במערכת החיסון.
מעשית, כמעט אף פעם אין לכך משמעות, אולם יש מקום לבצע את החיסונים המומלצים לגיל (שפעת, דלקת ראות, הרפס זוסטר) ובכלל, לנסות להימנע ככל האפשר מחשיפה לאנשים עם מחלות מדבקות.
איך הרפס זוטר הרי אסור לעשות במערכת חיסון ירודה
 
ד''ר יונתן וולמן  
20:41 17.07.16
לפני הטיפול
צהריים טובים,
כבר 5 שנים אני במעקב בתחילה אובחנה דלקת פרקים, לאחר מכן אובחנתי עם זאבת, ובשלוש שנים האחרונות במחלות רקמת החיבור ללא אבחון ספיציפי כאשר תמיד מוזכרת סקלדומה. בבדיקות הדם ANA חיובי, RNP חיובי מאוד גבוה, DNA SD AB תקופה ארוכה יצא גבוה ועכשיו בתוך הנורמה כבר בשתי בדיקות, משלים נמוך אבל בתוך הנורמה, לוויקופניה שחלפה , SM ANTI SMIT שגם היה גבוה וירד לתוך הנורמה, כל שאר הנוגדנים שליליים. צילומי רנטגן תקינים.
לוקחת 2 פלקווניל ביום ובתקופה מסויימת קבלתי גם פרדינזון שעזר.
לאחר החמרה בכאבים, קושי בהרמת ידיים, קושי בהליכה ובמאמץ ואפילו ממאמץ קטן הוסיפו לאחרונה פיברומיאלגיה ותופעת רינו שהיתה בתחילה רק בקור והחלה עכשיו גם בקיץ וגם בחדר ממוזג, מעבר מטמפ' לטמפ' ושוב להזכיר לא חייב קור. שוב יש לי קשיון קבוע באצבעות הידיים אבל אין מדדי דלקת בכלל בבדיקות הדם.
על פניו נראה כי הכל ברימסיה
התחלתי בסימבלתה . אבל יש לי כל הזמן תופעות שנוספות ואני כבר ממש עובדת עיצות מנסה לשרוד אבל אין לי כוח אני בקושי מתפקדת, לוקחת הכל ואפילו התחלתי טיפול CBT', אבל מאוד קשה לי לשלב ספורט אני עושה מעט מאוד הליכות כי קשה ללכת דבר שהוא די חדש אצלי (לציין כי לפני שהכל התחיל הייתי בכושר מעולה) עושה מעט פעילות גופנית בבת כמו חימום ומעט מתחיות וגם קשה, אני לא מוותרת לעצמי אבל מרגישה שכלום לא עוזר האם יכול להיות שככה זה במחלה הזאת? ובכלל למה כל הקושי קשור לפיברומאילגיה? או לרקמת החיבור?
תודה ושבוע טוב
תודה על תשובתכם
 
ד''ר יונתן וולמן  
20:41 17.07.16
באמת אתגר גדול הוא להפריד את התלונות של המחלה האוטואימונית לבין זו של הפיברומיאלגיה, וזאת בגלל דמיון רב בין חלק מהתלונות (עייפות, חולשה, כאבים ועוד).
צריך להתמקד בממצאים אובייקטיביים: האם יש עדות ברורה לדלקת מפרקים או שמדובר בכאבים בלבד, האם יש בבדיקות המעבדה עדות להתלקחות מחלה אוטואימונית. בדרך זו לעיתים ניתן להפריד בין שתי הבעיות.
לדוגמה- אם כל הבדיקות תקינות והבדיקה הגופנית ללא רבב, נוח לקשר את התלונות לפיברומיאלגיה.
מקווה שברור יותר.. בהצלחה!
רציתי לדעת האם יש קשר לכדורים שאותם אני נוטל עקב דלקת פרקים.


מזה כחודש וחצי- חודשיים אני נוטל מטטרוקסט 10 מ"ג אחת לשבוע.
פרדינזון 5 מ"ג אחת ליום
חומצה פולית 5 מ"ג אחת ליום.

שמתי לב לתופעה חדשה שבה יש לי מיעוט רציני במתן שתן. יש מיעוט רציני.

האם זה חלק מתופעות הלוואי של הכדורים? אולי המטטרוקסט הרעיל? מה עושים?
שלום לפני כשנה גילית בבדיקות דם ו- mri כי ישנה מחלה פעילה לאחר כאבים ממושכים וניסיון טיפול בארקוקסיה ונקסין התחלתי טיפול בסימפוני שהיטיב אבל לא לחלוטין.
מזה 7 חודשים עם סימפוני עליה של 5 קילו אני רוצה לדעת האם יש סיכון בתרופה האם ההשמנה קשורה לתרופה האם יש הורמונים בצרופה והאם הסיכון לממאירות קיימת .
תודה
 
ד''ר אנה קופרמן  
22:45 14.07.16
שלום רותם
עלית משקל בדרך כלל לא קשורה לטיפול בחוסמי אנטי TNF כמו סימפוני כי מדובר לא בטיפול הורמונלי אך טיפול ביולוגי
כנראה אצלך תגובה אינדיבידואלית
לגבי ממיארות - היום לפי מספר רב מחקרים אין בועדות קשר בין טיפול ביולוגי ומחלות ממיארות
לפני 4 חודשים בערך הופיעו דלקות באצבעות ידיים. כבר קרוב לחודש וחצי טיפול סטרואידי והאצבעות עדיין בעייתיות בכיפוף, היישור תקין הכיפוף ממש בעייתי.

מה ההסבר לכך? ומה עושים?
שלום שמעון
במקרה שלך מאד חשוב להגיע לביקורת ראמטולוגי
פרדניזון אחד מתרופות שאנחנו נותנים במקרי דלקת , אך חשוב מאד להבין מסוג של הדלקת ואז לתת טיפול
כמובן חשוב לבצע מספר בדיקות דם , צילומים , ובדיקות הדמיה נוספים
בהצלחה
שלום, לאחר אולטראסאונד שהראה כמות נוזלים מרובה ודלקת האם עליי לפנות להמשך טיפול לראומטולוג או לאורטופד ברכיים? תודה.
תלוי.
זה יכול לנבוע מבעיה אורטופדית אבל גם דלקת מפרקים.
צריך לנקר (להוציא) את הנוזל ולשלוח לבדיקות- כך יהיה אפשר להבדיל בין שתי האפשרויות
תודה ולמי פונים להוצאת הנוזלים לבדיקה?
לדעתי רק בבית חולים במרפאות חוץ.
את יכולה להתייעץ עם רופא המשפחה
נבדקתי על ידי ראומטולוג שהסתכל על האצבע הדלקתית הנפוחה שלי ואיבחן:

פסוריאזיס אריתרטיס.

האם הגיוני על סמך מבט באצבע הנפוחה להגיע לאיבחון כזה? לא מצליח להבין?

אפשר הסבר?

תודה.
על העור. האבחנה שלו הייתה על סמך האצבע הנפוחה בלבד.

תודה.
ללא בדיקה גופנית אני מסכים שקשה לעשות אבחנה - וזה באופן כללי

אני מנחש שהוא ראה אצבע נפוחה בצורת "נקניקיה" - מה שאופייני לפסוריאזיס. אולי יש סיפור משפחתי או סימנים אחרים המעידים על כך.

בכל אופן אני באופן עקרוני מסכים עם הרושם שלך
שלום.
מזה שלוש שנים יש לי כאבים באגן המקרינים לשתי הרגליים. הכאבים באים והולכים, מעין כאבי סיאטיקה.
מדי פעם תחושות שריפה. בדקו אותי ראומטולוגים, נוירולוגים, אורתופדים, רופאים פנימיים - עשיתי MRI מוח, בדיקות מעבדה, HLAb27, רנטגן אגן, בדיקות ראומטלוגיות - כל הבדיקות תקינות ואין מדדי דלקת גבוהים.
יש לציין שבמהלך שלוש השנים, הייתה הפוגה של שנה בזמן שהייתי בהריון.
בהתחלה גם הייתה מעורבות מעיים - שלשולים והקאות. במהלך התקופה שיניתי תזונה - הפסקתי לאכול גלוטן, סוכר, מוצרי חלב. השלשולים וההקאות פסקו, הכאבים השתפרו אך עדיין נוכחים. יש התקף בערך פעם בשבוע שנמשך כ-24 שעות. כואב במיוחד יום אחרי פעילות גופנית, אפילו מתונה.

האם ייתכן שאני סובלת מסאקרואילאיטיס? או סוג של דלקת פרקים אחרת? האם יש הפוגה בהריון במחלות כאלה? עוד חודש יש לי בדיקת MRI עמ"ש מותני. האם זה מאבחן סאקרואילאיטיס?

תודה רבה
בשורה התחתונה, כדי לאבחן דלקת במפרקי הסאקרואיליאק, הבדיקה הכי טובה ורגישה היא MRI של מפרקי הסאקרואיליאק- אלו שמחברים את האגן עם עמוד השדרה.
בדיקות אחרות- דם, שתן, צילומים, ספור משפחתי ואופי הכאב- כולם יכולים לתרום לאבחנה או לשלילתה.
אין מקום לעשות MRI של עמוד השדרה כי הוא לא מכסה היטב את אזור מפרקי סאקרואיליאק, מצד שני הוא יכול להראות סיבות אחרות לכאבי גב
תודה על תשובתך.
האם מחלה זו מאופיינת בהפוגה בהריון?
האם מנסיונך הסימפטומים של כאבי רגליים ועכוזים כרוניים הם כנראה נובעים ממחלה זו?
כל בדיקות הדם הראומטולוגיות יצאו תקינות, כולל hlab27 ורנטגן של עצם העצה והזנב.

תודה,
לי
 
ד''ר יונתן וולמן  
18:53 05.07.16
יכולה להיות הפוגה בהריון
התלונות לא ספציפיות ויכולות לנבוע מסיבות אחרות, כמו בלט דיסק
בדיקת ההדמיה הכי רגישה וספציפית לאבחון סאקרואילאיטיס היא MRI מכוון לאזור
האם הבדיקות שעשיתי שוללות דלקת חוליות מקשחת?
 
ד''ר יונתן וולמן  
21:34 05.07.16
לא.

לא ראיתי שנעשה MRI של מפרקי סאקרואיליאק
קיבלתי הפניה נוספת ל-MRI המסלול הסיאטי באגן אשר הבנתי שהוא הדמיה של האגן ומפרק הירך.
האם בדיקה זו יכולה לאבחן סאקרואיליטיס ודלקת חוליות מקשחת או שעליי לבקש הפניה נוספת ממוקדת למפרק הסאקרואיליטיס?
אני נוטל כדורי מטטרוקסט שתפקידם להחליש את המערכת החיסונית.

מצד שני , אני אוכל כל מיני מאכלים שמכילים ברזל וויטמינים שונים שתפקידם בין השאר חיזוק המערכת החיסונית.

האם אני פועל נגד עצמי? תודה.
התרופה MTX פועלת נגד הזרוע של מערכת החיסון שתוקפת אותך. כאפקט לוואי היא עלולה (לא תמיד) גם לגרום לנזק, ולכן חשוב המעקב הרפואי.
ללא קשר ואולי דווקא בשל כך, יש הגיון לפעול למען גוף בריא יותר, קרי, פעילות גופנית ותזונה נכונה
אני סובל מדלקת פרקים כבר 20 שנה שום תרופה כבר לא עוזרת לי שאלתי החלו כאבים בצלעות נפיחות ונאמר לי שזאת מדלקת האם יש קשר לכאבים ונפיחות לדלקת פרקים היש דבר כזה.
בבדיקת דם קיבלתי ana titer שלילי והערך 1:160.

אמרתי לראומטולוג שכתוב ana titer שלילי הוא אמר לי לא!!

אמרתי לו כתוב ana titer negative.

התשובה שלו הייתה שמה שמעניין זה הערך של ana titer ואצלי זה 1:160 הוא רואה את זה חיובי.

מה אני,אמור להבין? חיובי?שלילי? איפה האמת?
1:160 זה חיובי. (1:80 ומעלה זה חיובי)
יכול להיות שהניסוח של התשובה מבלבל- צריך לשים לב לזה ואפילו להתייעץ עם המעבדה למה הם מתכוונים.
 
גיל
20:04 28.06.16
שלום אני בן 45.
במשך שנים חומצה אורית גבוהה שעמדה על כ 8-9 רוב השנים,
למרות שהייתי רזה משקל כ 62 קילו על גובה 1.80

היה התקף אחד של גאוט לפני 5 שנים.
לא הסתדרתי עם זילול ומעדיף לא לקחת.
באמצעות דיאטה קשוחה הצלחתי להוריד את החומצה אורית לרמות של 7-7.8
בשנתיים האחרונות. נמנע מהרבה מאכלים בעייתים.
עם זאת אני רזה מאוד משקל כ 57 קג והרופא המליץ שאקח מולטי ויטמין כי תזונה לא מספיק מלאה וחסר קצת חומצה פולית ובי 12 .

במולטי ויטמין רגיל כמו צנטרום יש 20 מג ניאצין - ויטמין בי 3
קראתי שניאצין עלול לעלות את החומצה אורית וליצור התקפי גאוט
האם מותר לי לקחת מולטי ויטמין?
בכמה להערכתך מינון של 20 מג ניאצין יעלה את החומצה אורית? נניח ב 1 יחידה מ 7.5 ל 8.5 או שהשינוי שולי וחסר משמעות מבחינת סיכון להתקף גאוט?

תודה רבה!!
 
ד''ר יונתן וולמן  
13:25 03.07.16
שלום.
כמה הערות:
1- דיאטה, קשוחה ככל שתהיה, אינה יכולה להוריד את רמת חומצה אורית אל מתחת ל6- הרמה הרצויה בטיפול לגאוט. צריך לקחת תרופה.
2- אם במקרה שלך היה התקף אחד לפני 5 שנים, אין בהכרח חובה לקחת תרופה להורדת חומצה אורית, וזאת בהנחה שלא היו התקפים נוספים ואין אבנים בכליות או אי ספיקת כליות. חשוב להקפיד על תזונה מאוזנת (תתייעץ עם דיאטנית קלינית), שתיית מים בכמות טובה ופעילות גופנית
 
גיל
09:02 30.06.16
שלום אני בן 45.
במשך שנים חומצה אורית גבוהה שעמדה על כ 8-9 רוב השנים,
למרות שהייתי רזה משקל כ 62 קילו על גובה 1.80

היה התקף אחד של גאוט לפני 5 שנים.
לא הסתדרתי עם זילול ומעדיף לא לקחת.
באמצעות דיאטה קשוחה הצלחתי להוריד את החומצה אורית לרמות של 7-7.8
בשנתיים האחרונות. נמנע מהרבה מאכלים בעייתים.
עם זאת אני רזה מאוד משקל כ 57 קג והרופא המליץ שאקח מולטי ויטמין כי תזונה לא מספיק מלאה וחסר קצת חומצה פולית ובי 12 .

במולטי ויטמין רגיל כמו צנטרום יש 20 מג ניאצין - ויטמין בי 3
קראתי שניאצין עלול לעלות את החומצה אורית וליצור התקפי גאוט
האם מותר לי לקחת מולטי ויטמין?
בכמה להערכתך מינון של 20 מג ניאצין יעלה את החומצה אורית? נניח ב 1 יחידה מ 7.5 ל 8.5 או שהשינוי שולי וחסר משמעות מבחינת סיכון להתקף גאוט?

תודה רבה!!
שלום ,
בן 26 אוריק אסיד גבוה ,
בשל דלקות במוח ובחוט השדרה או MS , מאז אוגוסט 2014,
עברתי טיפול בלמטרדה בדצמבר 2015.
לדברי יצרני התרופה והנוירולוג אין קשר לתרופה.
עד כה לא הצלחתי לקבל תשובה מה הסיבה ומה דרכי הטיפול ?
אודה להכוונה .

מצ"ב תוצאות אוריק אסיד לאורך השנים .


22/06/2016 9.35 mg/dL
24/05/2016 7.65 mg/dL
05/05/2016 8.28 mg/dL
11/04/2016 8.26 mg/dL
28/03/2016 9.53 mg/dL
07/03/2016 8.49 mg/dL
06/01/2016 7.36 mg/dL
30/12/2015 7.52 mg/dL
23/12/2015 7.37 mg/dL
30/11/2015 6.42 mg/dL
19/10/2015 7.96 mg/dL
13/05/2015 8.68 mg/dL
16/09/2014 6.45 mg/dL
03/03/2014 7.17 mg/dL
26/06/2012 6.88 mg/dL
רמת חומצה אורית גבוהה אינה אינדיקציה לטיפול!

מטפלים רק אם יש דלקת מפרקים (גאוט) או אבנים בכליות

הסיבה- לא כל מי שיש לו רמה גבוהה של חומצה אורית מפתח מחלה והרמה הגבוהה בפני עצמה אינה נחשבת מחלה.
שלום
אין בקפה פורינים שעוברים בגוף לחומצת שתן
אפשר לשתות רגיל
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  56  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
ראומטולוגיה   דלקת מפרקים ניוונית   דלקת מפרקים   דלקת מפרקים שגרונית
RSS RSS פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה