בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים אורתופדיה, בריאות השלד»פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה

פורום דלקת פרקים, ראומוטולוגיה עוסק בנושאים: דלקת פרקים, ראומטולוגיה, דלקת מפרקים, דלקת מפרקים ניוונית, דלקת מפרקים שגרונית ועוד.
מנהלי פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה:
ד''ר אנה קופרמן
לפרטים נוספים
ד''ר יונתן וולמן
לפרטים נוספים
 
יעל
18:19 31.12.12
אני סובלת מדלקת מיפרקים (ברכיים בלבד). לאחר כשנה של טיפול במטהטרקסט עברתי לסלזופירין עקב עליה בתפקודי הכבד. לאחר כשישה שבועות של נטילת סלזופירין עם עליה הדרגתית התחלתי לסבול מחום גבוה (39-40) עולה ויורד שנמשך כבר מעל שבועיים עם הפרעות בתפקודי כבד וליקופניה. את החום ליוותה פריחה חריפה בעיקר בגפיים עליונות ותחתונות. מיד עם הופעת החום הפסקתי את נטילת התרופה בהוראת הראמטולוגית שלי. בבית החולים (באשפוז חל מיום ראשון שעבר) איבחנו את הסימפטומים כרגישות לסלזופירין וניתן לי טיפול של פרדניזון 40מג ביום ואהיסטון. מאז חל שיפור בפריחה אבל החום עדיין עולה ויורד לסרוגין ותפקודי הכבד לא יציבים ולא חזרו לנורמה ( ALT מעל 200).

שאלתי היא: האם ידוע על מקרים בהם תופעות הלוואי לסלזופירין לרבות חום ותפקודי כבד נמשכו שבועיים וחצי לאחר הפסקת נטילת התרופה?

תודה,

יעל
 
ד''ר אנה קופרמן  
21:54 01.01.13
ידוע על תופעות לוואי לסלזופירן , כמו לכל תרופה אחרת
הסימים של חום , עלית תיפקודי כבד ו ירדית בכדוריות לבנות - - כן סימנים של רגישות לתרופה
לוקח זמן אחרי בהפסקת תרופה עד שיפור במצב תגובתי
אני פיתחתי אלרגיה לפני שנה (דצמבר 2013) לתרופה ואושפזתי בבי"ח השרון בעקבות דלקת ריאות קשה. מזל שיצאתי מזה!!!
 
ד''ר אנה קופרמן  
22:09 24.10.14
שלום ליאת
חבל שהייתה לך תגובה אללרגית קשה
לצערינו לא תמיד אפשרי מראש לבדוק רגישות לתרופה
חשוב במידה ויש שינווים במצב או מופעיים סימנים כמו פריחה , גירוד , קוצר נשימה להפסיק תרופה חדשה מיד
 
תמרה
00:45 24.10.14
שלום רב
בת 61 מאובחנת עם A.S מזה מס' שנים ומטופלת בזריקות אנברל. סובלת מכאבים חזקים ובהמלצת הריאומטולוג, עברתי בדיקת M.R.I של עמוד שדרה מותני.
להלן התוצאות בסריקות האקסיאליות:
D 12-L1 בלי ממצא פתולוגי
L 1-2 בלי ממצא פתולוגי
L 2-3 קרע אנולרי ימינה מקו האמצע. בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על קדמת השק.
השורשים בגובה הנקבים חופשיים. פסטות שמורות
L 3-4 בלט אנולוס דיפוזי עם בקע דיסק צדדי ימני הגורם ללחץ על השורש הימני בגובה הנקב. השורש השמאלי חופשי יותר. סריקה 33 אקסיאלית והסריקות השכנות, שינויים ניווניים בפסטות ימין יותר משמאל.
L 4-5 בלט אנולוס דיפוזי עם השטחת השק התקלי. לחץ על מוצא השורש השמאלי בגובה הנקב. השורש הימני חופשי יותר. סריקה 27 במשקולים האקסיאלים והסריקות השכנות. שינויים ניווניים בפסטות שמאל יותר מימין.
L5-S1 לאחר הזרקת גדוליניום ללא הדגמת האדרה חריגה ברקמות הרכות או בלשד העצם.
....יש לציין סלסול של הקאודה אקווינה בחלל התעלה מגובה L 2-3
מה משמעות התוצאות? צריך להתייעץ גם עם אורטופד? והאם ניתוח יכול לעזור?
שאלה נוספת: האם במחלה מסוג זה, (למרות החלשות המערכת החיסונית.)
בברכה
תמרה
 
ד''ר אנה קופרמן  
22:04 24.10.14
ערב טוב תמר
לפי סיפור שלך ותאויר MRI את סובלת משתי מחלות
AS עם טיפול באנברל
מחלה דגנרטיבית סחוסית של עמוד השידרה עם בלטים- מצב לפי MRI
את חייבת יעוץ אורטופד גב ו מרפאת כאב
במצב הזה אנברל לא עוזר
לגבי ניתוח- במידה ואורטופד גב מחליט על אפשרות ניתוחי - אין שום התנגדות
בדרך כלל אנחנו ממליצים על הפסקת אנברל- שבועיים לפני ושבועיים אחרי ניתוח
בהצלחה
שבת שלום
דייר אנה
שלום רב
בן 40 בריא בדרכ .
לפני כשבועיים לערך התעוררתי בוקר אחד עם כאבים איומים בכף הרגל לא יכלתי לצעוד כמעט. ומגבלת תנועה קשה ימינה ושמאלה של כף הרגל
לאחר עיסויים אינטנסיביים ,כריות חמות,קרח ,כדורי טראומיל המצב השתפר ולאחר יומיים חלפו הכאבים לחלוטין.ניגשתי לרופאת המשפחה וכיון שאני נושא גן HLAB5 (ללא משמעות קלינית) נשלחתי לבדיקות הבאות ולהלן התוצאות .

התקבלו תוצאות תקינות:
Rheumatoid Factor
ANA
PANCA
CANCA
DNA ds Ab
Complement-C3
Complement-C4
TSH
תפקודי כבד+כליות
כימיה בדם
ויטמין D
בדיקות וירולוגיה
בספירת דם התוצאות תקינות למעט:
Lymphocytes % - תוצאה 48.8 הטווח הוא 22-43
Eosinophils % - תוצאה 6.1 הטווח הוא 0-6
Neutrophils %- תוצאה 38.1 הטווח הוא 40-75

אני מרגיש מצויין .
האם הבדיקות התקינות מרגיעות לגבי איזושהיא בעיה ראומטולוגית/אוטואימונית ? והאם תוכל לומר מנסיונך האם החריגות בספירת הדם משמעותיות?
המון תודה
 
ד''ר אנה קופרמן  
20:09 23.10.14
ערב טוב
תשובות בדיקות דם שלך תקינות , שוויים עדינים לא משמעותיים
תמונה קלינית מאד חשובה במחלות פרקים ו כל מחלות אוטו אממויות
לכן כעת לפחות המצב שלך טוב ללא שום סימן של מחלה ממושכת
לגבי HLA B5
לא בגרור - מה הסיבה שבדקו לך בדיקה ספציפית גנטית
אנחנו בודקים בדיקת HLA B 5 בחשד למחלה ספציפית - מחלת בכציט
ביטווים למחלה פצעים פה , דלקות חוזרות בעיניים , פריחות
אך ידוע גם באוכלוסיה בריאה עלית HLA
בלי תמונה קלינית בדיקה לא ספציפי
בהצלחה
דייר אנה


 
שייקה
21:26 23.10.14
דר קודם כל תודה רבה .
לפני שנתיים ארוע של רבדומיוליזיס עקב פעילות ספורט מאומצת ועקב מוצאי התורכי ערכו גם את הבדיקה הגנטית כחלק מהבירור.
גם בזמן האירוע נערכו בדיקות דם מקיפות כולל ana וכל הנוגדנים האוטואימוניים כולל emg כל הבדיקות חזרו תקינות . בדיקת פרופ מומחה למחלות שריר ועצב כמו כן היו תקינות מעקב של חודשים אחרי cpk גם היה תקין בדיקה אצל ראומטולוג גם תקינה .
אני לא סובל מפריחות, אפטות בפה , דלקות עיניים וכו .
מקווה שזה מבהיר את התמונה .
 
ד''ר אנה קופרמן  
22:54 23.10.14
עוד פעם ערב טוב
לפי תמונה יותר מדויקת אני לא חושבת על מחלה אוטו אממונית כעת
בהמשך במידה ללא שום סימן קליני אין צטרך בהמשך בירור בדיקות. רק במידת שינווי במצב קליני צריך לחזור לבדיקות
לגבי CPK ידוע על עליה במאמץ יתר ויכול להיות מצב חד פעמי
אני מקווה שלא יחזרו שום סימנים
לילה טוב
דייר אנה
 
Longi
09:08 21.10.14
בוקר טוב,

לאחר סבל של שנתיים ובדיקות אינספור קיבלתי סוף סוף המלצה לטיפול ביולוגי.
ראיתי באתר של מכב"י שמחיר התרופות אסטרונומי, מעל 6000 ש"ח ונמצאות בסל התרופות.
מנסיון של מטופלים, מהי ההשתתפות העצמית החודשית הנדרשת לתרופה זו?
תודה מראש.
תודה על התשובה מדוע לפנות האם לא תקינות ???? מה זה אומר? מעיד על חולי כלשהוא??
אינני בקיא בערכים כך שלמען ההסברים על משמעות הבדיקות ותוצאותיהן, פנה למומחים הרלוונטים- אנדוקרינולוגים
 
רפאל
08:37 21.10.14
 
רפאל
22:49 19.10.14
עשיתי בדיקות ורציתי את עזרתכם בבקשה ובתודה מראש!!אני מאוד לחוץ מהתוצאות הלא מובנות. האם תוצאה של 20.0> לבדיקת נוגדנים לחלבון תירוגלובולין זהו ערך תקין?? האם תוצאה של 10.0> לבדיקת נוגדן אנטי תירואיד פראוקסידאז זהו ערך תקין?? האם תוצאה של 10> לבדיקה של גורם ראומטידי זהו ערך תקין?? ושוב תודה
 
ד''ר יונתן וולמן  
14:39 20.10.14
לחלק השני של השאלה- גורם ראומטואידי מתחת ל10 זה תקין.
לגבי כל השאר- פנה לאנדוקרינולוג
 
יוגב
23:26 14.10.14
שלום
הרקע שלי: אני בן 66. ב-2010 -גידול במעי הגס וגרורה בכבד - שהוסרו ב-2 ניתוחים. המחלה לוותה בהתפרצות של דרמטומיוזיטיס. הוסבר לי שבשל קיום MI2 חיובי המחלה הנלווית קיימת בי והתפרצה בעקבות הגידול וכי כיום אין בהכרח זיקה בינה ובין התחדשות הגידול. טופלתי בפרדניזון ומתוטרקסאט. המינונים הלכו וירדו(הופסק ב- 3.2014) ורמת ה- CPK חזרה לנורמה. המופע העורי לא נעלם לגמרי והשרירים תקינים. אני במעקב אונקולוגי (CT שנתי ובדיקות דם).
היום קבלתי תוצאת בדיקת דם CPK של 393 ( ב-8.2014 היה 193) .GOT ו-GPT=30 (מגמת עלייה)
שאלותי:
1. האם המגמה העולה והחריגה מהתחום מחייבת חזרה לתרופות כגון מתוטרקסאט?
2. האם ניתן "לטפל" בעצם שיעור העלייה של ה-CPK (ללא התייחסות לסיבתו) ע"י שתיה מרובה (בבית החולים בוצעה בתחילה "שטיפה" באינפוזיה)?
3. האם הבדיקה מדליקה נורית אזהרה דחופה לפנייה לאונקולוג (יש לי תור בינואר)?
בתודה ושנה טובה – יוגב
 
ד''ר יונתן וולמן  
14:38 20.10.14
הי, מבדיקה אחת עדיין לא עושים אבחנה של התלקחות דרמטומיוזיטיס אבל אין ספק שהחשד עולה ובצדק.
עירוי נוזלים ניתן לעיתים כדי "לשטוף" את הכליות ולמנוע נזק ולא כדי להוריד את רמת ה CPK בדם. בכל מקרה זה כאשר הרמות גבוהות הרבה יותר.
שתיה מרובה חשובה בכל מקרה אבל לא רלוונטית במקרה הספציפי ששאלת.
מציע לך: לחזור על הבדיקה ומידה ואכן היא מוגברת- פנה לרואמטולוג והקדם את התור לאונקולוג.
האם ניתן לאבחן ולטפל ולמנוע את הארטריסיס (ראומטוריד ארטריטיס), ולמניעת נזק כרוני למפרקים. הראומטולוג-לאורטופד אבחן לפי הסימפטומים, היסטוריה רפואית, בדיקה גופנית, צילומים ובדיקות מעבדה את המחלה. מה אני יכול לעשות?
שלום
לפני יומיים התעוררתי בבוקר עם כאב איום בכף רגל ימין .לא הצלחתי לבצע תנועה ימינה או שמאלה של כף הרגל והיה כאב מאוד חזק בזמן דריכה.ללא נפיחות או אודם
במקרה באותו היום היה לי טיפול בדיקור סיני והמטפלת הניחה מספר מחתים על הרגל אמרה שנראה לה שמדובר בדלקת בגיד וייעצה לי לפנות לראומטלוג וליטול כדורי טראומיל .
ביצעתי מספר עיסויים בכך הרגל בבית ונטלתי טראומיל במשך יום וחצי הכאבים נעלמו ואיתם מגבלת התנועה .
האם נשמע כמו בעיה ראומטולוגית?
האם כדורי טראומיל יכולים לרפא דלקת או רק להקל על הסמפטום ולהוות תחילף לאתופן/ארקוקסיה ?
האם בעיה ראומטולוגית יכולה לחלוף לגמרי תוך יומיים ללא נטילת נוגדי דלקת או טיפול אחר?
המון תודה
 
מירב
10:55 11.10.14
שלום רב,
בת 40, לאחרונה התחילו לי כאבים במפרקי הידיים ושורש כף היד. רופא המשפחה שלי רוצה לשלוח אותי למיפוי עצמות אך מכיוון שיש לי בעיה בבלוטת התריס (בעברי טופלתי ביוד בעקבות פעילות יתר. כיום, אני מאוזנת) היה צורך להתייעץ עם בית החולים האם ניתן לעבור את הבדיקה במקרה כזה.
התשובה היתה שאכן ניתן לבצע את הבדיקה אך ללא הכנה...
מה זה אומר? האם אוכל לעבור את הבדיקה למרות הכל?
תודה מראש
שלום,
אבקש לדעת אם ישנה מניעה כלשהי לאדם הלוקח MTX לעבור השתלת "עצם" ושיניים בגלל המערכת החיסונית המוחלשת. תודה
שלום
אין התנגדות לפעולות כמו השתלת שיניים או טיפול כירורגי אחר תחת מטוטרקסט
המלצה בדרך כלל - שבועיים לפני ו שבועיים אחרי פעולה לא לוקחת מטוטרקסט
כמובן טיפול אנטיביאטי לפי המלצות רופא שיניים
בהצלחה
תודה רבה!
 
משה
16:47 06.10.14
שלום אני רוצה לעבוד כנהג אוטובוס וחולה ב As אני לוקח mtx ופרינדזון ורימקד האם התרופות משפיעות על הנהיגה שלי האם הרופא התעסוקה של החברה יכול לשלול אותי בגלל התרופות
 
בן 28
10:10 06.10.14
כבר כ 8 חודשים אני סובל מבעיות בריאות בגוף, השתנה לא טובה ומהוססת, כמה פעמים הגעתי כמעט למצב של עצירת שתן(אני עדיין בבירור אצל אורולוגי האם יש סיבה אורולוגית, עשיתי צילום ציסטוגרפיה של השופכה כאשר שני אורולוגים איבחנו שיש היצרות בשופכה אבל אורולוג אחר, פרטי ומומחה יותר קבע שהצילומים לא חד משמעיים וצריך לבצע בדיקה נוספת ציסטוסקופיה כדי לברר), יציאות של צואה גם לא כל כך סדירות ובעייתיות, המהלך היום יש לי כאבים בגוף, צוואר, עורף, פרקים, צלעות, כאב ראש נקודתי קבוע מאחורה ליד האוזן, כמעט באופן קבוע סובל ממין תחושת בעירה מעיקה בכף יד שמאל ובעין שמאל, כמו כן יש לי הרבה תחושות גופניות כלליות מעיקות שקשה לי להסביר אותם, מין חוסר יציבות עצבית, אי נחת בגוף, תחושות שמוחמרות אפילו בזמן ישיבה קצר לעבוד במחשב...
בנוסף כבר הרבה זמן יש לי בעיה שינת מוזרה ומטרידה נורא, הגוף כאילו לא רוצה שאני ישן יותר מ 4 שעות בלילה, תמיד אחרי 4 שעות שינה אני מתעורר עם ידיים רדומות ולא נעימות והגוף מרגיש באי נחת, בסבל, לפעמים נוקשות, תחשות שמקשות להירדם שנית, אם איכשהו אני מצליח להירדם שנית אז אחרי בערך שעה אני עוד פעם מתעורר עם מצב גופני קשה יותר, עם כאבים מוחמרים בגוף, יותר סבל והרגשה כאילו העצבים בגוף מזועזעים, לא תקינים...
לפני כ 4 חודשים עשיתי בדיקת EMG ביד ימין וברגל ימין שיצאה תקינה...
אני כבר הרבה יותר ממיואש ומתוסכל מהמצב החמור שלי, אני מעל חצי שנה מושבת ולא יכול לעבוד בגלל המצב הזה, אני סובל המון...
מה יכול להיות הסיבה, האם ראומוטולוגי?
 
ד''ר יונתן וולמן  
12:13 06.10.14
מבחינה ראומטולוגית קשה לקבוע על סמך התלונות שמדובר בבעיה רפואית רלוונטית. אני מניח שכל התלונות קשורות לאבחנה אחת, אבחנה שכעת עדיין קשה לקבוע אותה.
יתכן שמדובר בשיבוש של סף כאב/רגישות יתר לכאב.
בכל מקרה, כדאי שראומטולוג יהיה בתמונת הברור, לפחות להערכה מעבדתית ובדיקה גופנית.
בהצלחה
 
שני
11:16 05.10.14
שלום אני בת 22
מזה כשנה אני בירורים למחלה אוטואימונית עקב שקיעת דם גבוהה 78 ולאחר מכן 66 ו crp 1.2 immunoglobulin g מעט גבוה בדיקת kapa תקינה ccomlement3,4תקינים ana שלילי ,תפקודי כבד וכליות תקינים בדיקת rf anti ccp תקינות ספירת דם תקינה למעט אנמיה. אקו לב ודופלר עורקי ידיים יצא תקין. מזה 3 שנים יש לי splintrper hemorrhages בציפורניים שהולכים ובאים קראתי באינטרנט שיכולים להופיע בעיקר מסיבות אוטואימוניות ולכן התחלתי בבירור. לאחר הבדיקות שציינצי כמה ראומטולוגים אמרו לי לעזוב את העניין כי לא נמצאת סיבה.
באופן כללי יש לי מגיל 12 מיגרנות עם אאורה - חלק משדה הראיה נעלם ואחרי חצי שעה מתחיל כאב ראש. האאורות גם הן הוחרפו ונהיו בתדירות גבוהה יוצר בשלוש שנים האחרונות.
בעיקרון התלונה העיקרית שלי היא האאורה שהחריפההסימנים בציפורניים וכאבי שרירים ופרקיםלעיתים.
לפני יומיים יצאו תוצאות של בדיקת ptt sensitive to lac הטווח הוא בין 27-47 ולי יצא 46.8 מאוד מאוד קרוב לגבול. 
בדיקת rvvt הטווח בין 32-54 ויצא לי 51.2 
מה דעתך? האם הכיוון צריך ללכת יותר לכיוון של אפלה?האם לדעתך יש צורך בבדיקה חוזרת עקב התסמינים שלי והתוצאות של הבדיקה? 
תודה רבה על תשובתך וגמר חתימה טובה
 
ד''ר אנה קופרמן  
22:56 05.10.14
לצורך אבחנה של אפלה חשוב מאד שילוב
סימנים קלינים כמו חסימה בורידים או עורקים, לנשים אופיני הפלות חוזרות
ו תמונה מעבדתית כולל לוםוס אנטיקואגולנת ועלית קרסיוליפינים ו ביטה 2גליקופרוטיאן
עלית מדדי מעבדה יכולה להיות קשורה לכל הבדיקות או לאחד מהם, חשוב לבדוק בדיקות פעמיים
במקרה שלך במידה וראומטולוג חושב על מאפשרות אפלה ללא ספק אז ימלצו על ביצוע בדיקות ספציפיות
שלום רב
לאחרונה אובחנה אצלי CRYOGLOBULINEMIA PRIMARY ESSENTIAL VASCULITIS. ואני מטופל מזה חודש וחצי בפרדגיון במינון התחלתי של 60מג יומי הולך ויורד כול שבוע ב 5מג.
הגעתי כעת למינון של 30 והומלץ להתחיל ב מתוטרקסאט 12.5 מג לשבוע (יום בשבוע).
התחלתי לקרוא קצת על התרופה ושאלתי:

1. האם זה בסדר לקחת גם 30 מג פרדגיון וגם 12.5 מתוטרקסאט באותה תקופה ?
2. האם יש הנחיות מיוחדות ללקיחת ה מתוטרקסאט - הכל ביחד בבוקר ? או לחלק במהלך היום ?
3. האם יש בעיה לקחת את ה מתוטרקסאט בערב - שאמור ליצור בעיות שינה ?
4. נאסר בהוראות השימוש בתרופה על שתיית אלכוהול - האם זה רק ביום לקיחת התרופה - או לצמיתות (אם הטיפול אמור להיות קבוע) ?

תודה עבור ההבהרות
 
ד''ר אנה קופרמן  
23:15 02.03.14
שלום נועם
טיפול בשילוב פרניזון ו מטוטרקסט שילוב מקובל במצבי שונים קשורים למחלות מערכת חיסון
אפשרי לקחת ביחד תרופות ושמאד חשוב מטוטקרסת עוזר להורדת פרדניזון
לגבי טיפול MTX עדיף לקחת אחרי אוכל, אני ממליצה בדרך כלל לקחת אחרי ארוכת ערב, כל הכדורים ביחד , בלי חלוקה,בנוסף לקחת חומצת פולי פעם ו פעמיים בשבוע= לנטרל תופעות לוואי
אנו ממליצים להמנע מאלכוהול בזמן טיפול ב מטוטרקסת , במיוחד ביום טיפול.
בהצלחה
דייר אנה
 
ציפי טייבא
14:32 04.10.14
אני לוקחת את התרופה מתוטרקסאט כבר קרוב לשלושה חודשים במינון אחת לשבוי 12.5ויש לי פתאום סחרחורת ובחילות. האם יכול להיות שזה מהתרופה.
 
ד''ר אנה קופרמן  
22:49 05.10.14
שלום ציפי
תגובות כמו כאבי בטן , בחילות, עייפות , חולשה הן תגובות מוכרות ממטוטרקסט
תגובה יכולה להיות גם קרוב להתחלת טיפול וגם יותר מאוחר
חשוב מעקב אחרי בדיקות דם ו כמובן יעוץ עם רופא שלך
מקבלת זריקת אורנסיה.. ולדעתי זה העלה לי סוכר.. האם זה הגיוני?
שלום אינגה
לא ידוע על תופעות לוואי כמו עלית סוכר מאורנסיה
כניראנ במקרה שלך - תגובה אינדיבידואלית
 
אנה
08:53 26.09.14
שלום רב,
האם ייתכן שאקטמרה גורמת לשילשולים נשירת שיער וסחרחורת?

שלושת התופעות הללו לא היו לפני לקיחת אקטמרה,אני לא לוקחת מעבר לזה תרופות אחרות

בתודה לתשובה

שנה טובה
אנה
 
ד''ר יונתן וולמן  
08:48 01.10.14
התשובה לשאלה- כן. התרופה יכולה לגרום לכל אלו, במיוחד אם הם לא היו לפני הטיפול.
השאלה אם את לא לוקחת עוד תרופות עם תופעות לוואי אפשריות.
מציע לדון על כך עם הראומטולוג המטפל
שלום,

אני בן 65 לא מעשן, מזה כ25-30 שנה מרגיש כאבים בצד שמאל של החזה.
הכאב יכול להופיע פתאום ולהמשך מספר שעות או ימים.
ניסיתי להקל על הכאב בעזרת תכשירים בשביל הלב ואחרים ללא הועיל.
לפני 4 שנים עברתי צנתור ושמו לי 3 סטנטים. סיפרתי לרופא על הכאבים שאני חש וביצעתי בדיקות מאמץ, מיפוי לב ואמרו לי שהכאבים לא קשורים ללב.
לאחר מכן הלכתי לאורטופד שהפנה אותי לבדיקת סיטי ומיפוי עצמות.

סיכום תוצאות סיטי:
1- קיפוזיס גבית
2- זיזים גרמיים צדדיים, משמאל ומימין - מתאים לDISH גבית
3- ללא הרס גרמי

סיכום תוצאות מופוי עצמות:
1- קליטה מוגברת בחוליות T6 וT10 - שינויים ניווניים
2- קליטה מוגברת ב lt.costo vertebral junction - שינויים נוייניים? שבר?
3- קליטות מוקדיות בצלעות 7 ו8 כמפורט - שברים.

רציתי להתיעץ מה זה יכול להיות ומה ניתן לעשות.

תודה,
שלום
 
ד''ר יונתן וולמן  
08:45 01.10.14
יתכן והתלונות משניות לשברים- האם עברת טראומה (תאונת דרכים למשל)?
אפשרות נוספת היא בעיה בעמוד השדרה- בחוליות, כפי שנרמז במיפוי עצמות. מציע להפנות את האפשרות לאורטופד ואולי להדמות גם את עמוד השדרה
אני סובל מ teniselbow בתקופה זו ובנוסף לכאבים בפרקי הידיים.
קיבלתי אנטיביוטיקה בשם אופלדוקס לטיפול בדלקת בדרכי השתן אולם לאחר 2 מנות שמתי לב שכאבי הדלקת בגידים החמירי בדקתי וגיליתי שתרופה זו אסורה למי שסובל מדלקת בגידים וזה יכול ליצור קרע בגיד האם להמשיך?
ומה האנטיביוטיקה החלופית?
הסבירות לדלקת בגידים כתוצאה מהאנטיביוטיקה היא נמוכה ביותר. יש אופציות נוספות לטיפול אנטיביוטי, כמו זינט ואפילו מוקסיפן. כדאי לבדוק בתרבית השתן למה החיידק רגיש ולבחור את הטיפול המתאים משם.
אפשרות נוספת היא התלקחות של דלקת בגידים או מפרקים כתוצאה מזיהומים, גם בשתן. אם התלונות ממשיכות כדאי להתייעץ רשמית עם ראומטולוג
 
דינה
13:52 19.09.14
לאחרונה אובחנתי בMRI דלקת פרקים סקרואי ליטיס אני מטופלת באנברל כ3 חודשים
לא מרגישה שינוי בכאבים לפי מה שנאמר לי עי הרופא וגם אחות של חברת התרופות אני אמורה להרגיש בשינוי 1.האם זה נכון האם זהמרפא נזק שנגרם או רק מניעת נזק עתידי
2.ואם זה אמור לרפא איך בודקים האם שוב ב MRI או לפי מדדי דלקת בדם
3.אולי יש תרופה אחרת שתשפיע טוב יותר איך מתקדמים בנושא כי יש לי אותם כאבים כמו לפני
4.כמה זמן לוקח לפעול האם צריך לחכות יותר מ 3 חודשים כדי לראות תוצאות
תודה ךתשובתכם
 
ד''ר אנה קופרמן  
18:14 19.09.14
שלום דינה
מצב שלך מטפלים בתרופות מסוג חוסמי NF, ידוע על מספר - אנברל , יומירה, רמידיד , סימפוני
תגובה לטיפול שונה - מאד אינדיבידואלית . מקובל עד חצי שנה במידה ואין תופעות לוואי לא לשנות טיפול
אפשרי לעבור בכל הקבוצה מסוג אחד לסוג שני- כמובן לפי החטה ראומטולוג
בדרך כלל מעקב חשוב אחרי מצב קליני- רמת כעאבים ו נוקשות , ורמה מדדי דלקת בדם
טיפול ב קבוצה ANTI TNF- טיפול יחיד שיכול לעוצר תהליך דלקתי
אנברל תרופה מאד יעילה לכן אני ממליצה לך להמשיל עד חצי שנה ואחרי לךשקול החלפה יחד עם רופא ראומטולוג
בהצלחה
דייר אנה
 
דינה
17:00 22.09.14
האם זה מתקן נזק למפרק או רק מונע דלקת
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  42  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
ראומטולוגיה   דלקת מפרקים ניוונית   דלקת מפרקים   דלקת מפרקים שגרונית
RSS RSS פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה