מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בירור פתולוגיה למפרקים סאקרואיליאקייםאלון19/11/2017
שלום דר' וולמן,
המשך להודעה מה-5.11 -
בהמשך לבירור כאבי חזקים בעכוז ימין, אגן, גב תחתון ימני והקרנה לרגל ימין נשלחתי ע"י אורתופד לMRI אגן ופרקי ירכיים (MRI ע"ש תקין, למעט אקטזיה דורלית קלה מאד בין S1 ל-L4).
הן הנוירולוג והן הראומטולוגית דנו איתי על אופציה של AS, אך בהעדר HLA-B27 חיובי ובהנתן פאנל ראומטי תקין, רנטגן אגן תקין - לא הומשך הבירור בכיוון והופניתי חזרה לזרועות האורתופד - זה, כאמור, שלח אותי לצילום הנ"ל.
בפענוח אין כל התייחסות למפרקים הסאקרואיליאקיים ולמעשה גם מעיון בצילום לא הצלחתי להבחין בהם.
האם לשם בירור פתולוגיה שקשורה במפרקים הללו יש לציין ספציפית בהפנייה שיש לצלם אותם? הנחתי שמדובר בחלק מפרוטוקול MRI אגן. האם מדובר בצילום נפרד?
אציין בנוסף שנוגדי דלקת עוזרים לי חלק מהזמן ושהכאבים בהחלט חזקים יותר בבוקר ולאחר מנוחות ארוכות, כאשר בהליכה יש הקלה זמנית בהם, מה שלמיטב הבנתי מאפיין חלקית את המחלה - ובהעדר ממצא וכיוון אחר, גורם לי לחתור לשם, שכן אני סובל מכאבים חזקים 24/7 מזה למעלה משנה, ובהיותי בן 29 הדבר מכביד עליי מאד.
תודה רבה
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן19/11/2017יש קריטריונים לאבחנה של דלקת בעמ"ש (AS)- אם B27 שלילי, מדדי דלקת תקינים וMRI של מפרקי סאקרואיליאק אינו מדגים דלקת- אזי לא ניתן לקבוע שיש דלקת פעילה והטיפול אמור להינתן במסגרת אורטופדית/מרפאת כאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ANA חיובי, הערות שונותנחמן15/11/2017
שלום! לאישתי לפני 7 חודשים היה ANA חיובי 1:80 ורשום speckled עכשיו הבדיקה היא גם חיובית,גם באותו הטיטר,אך הפעם רשום Nuclear dots. האם יש שינוי מהבדיקה הקודמת ומהו משמעות השינוי? לאישתי כבר 3 שנים יש בדיקה חיובית ולא יודעים איך להתייחס לבדיקה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן19/11/2017ANA חיובי בכ 10 % מהאוכלוסיה הבריאה. אם יש חשד למחלה ראומטולוגית, אז תלוי מה ההקשר שבה בוצעה הבדיקה.
לשאלתך- בנסיבות של לקיחת הבדיקה שתיארת, איני רואה משמעות לspeckled או nuclear dots.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם IGM אימונוגלובולין Mרנית08/11/2017
שלום רב
האם מישהו מבין פה בבדיקת דם IGM אימונוגלובולין M
התוצאות האחרונות שלה ב 30/10 הם 274 גבוה מהנורמה , ובאפריל האחרון התוצאה הייתה 265 גם גבוה מהנורמה , לאורך כל הדרך היא רק עולה עשיתי אותה גם בדצמבר 2015 והיא הייתה 253 גם גבוה מהנורמה .
מה היא אומרת הבדיקה הזאת ?
בדיקות שתן שלי גבוהות מהנורמה , הברזל שלי נמוך מאוד .
מה אומרת בדיקת IGM ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן13/11/2017רמות מוגברות של IGM, כמו רוב שאר האימונוגלובולינים (IGG, IGE וכו') יכול להיות מוגבר מ3 סיבות עיקריות- מחלה המטולוגית שמייצרת כמות גדולה של החלבון, מחלה אימונולוגית (אוטואימונית למשל) ומחלה זיהומית. אם הרמה מוגבר זמן רב, כדאי לעבור הערכה המטולוגית ואימונולוגית. לציין כי רמות יכולות להיות מוגברות בלי שיש מחלה או אבחנה ונדרש מעקב בלבד. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI אגני, חומר ניגוד ו-ASאלון05/11/2017
שלום,
האם בצילום MRI של אגן+פרקי ירכיים ישנו צורך במתן גדוליניום לשם איתור ממצא דלקתי לבירור AS, או שמא ניתן להדגים את התהליך הדלקתי גם ללא חומר ניגוד?
תודה רבה,
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן13/11/2017אין הכרח בהזרקת חומר ניגוד לצורך אבחנה של מחלה דלקתית בעמ"ש.
מצד שני, תוספת של חומר הניגוד מוסיפה עוד פרמטרים שיכולים לעזור לאבחנה במקרים גבוליים.
אם יש לך התנדות לקבל חומר ניגוד לווריד, אזי הבדיקה ללא חומר יכולה גם להספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו דלקת פרקים?יוסי03/11/2017
לפני שנה לאחר שמונה חודשים של הליכות בשיפוע בחדר כושר חשתי
כאבים חזקים בברך. לאחר MRI אובחנתי עם דלקת בגיד הקווארדיספס והפיקה.
אציין שראו בצת לה ולא משהו חמור. פיזיותרפיה ודיקור סיני לא עזרו וכבר שנה עם כאבים בעיקר בעמידה והליכה. בינתיים אובחנה לי גם דלקת קשה בכתף ימין (האולטרסאונד ראה) ובקושי יכולתי להזיז את הכתף ולאחר פיזיותרפיה עבר כמעט לגמרי אבל עדיין מרגישים מיחושים פה ושם. לפני כמה חודשים התחילה דלת בברך השניה ואולטראסאונד ראה בורסטין קל ם כי אני בקושי מצליח לשרוד את היומיום עם הכאבים בשתי הברכיים. כרגע עושה אפוסתרפיה. לפני שנה עשיתי בדיקת דם ולא ראו דלקת וגם ראומטיד פקטור לא הראה משהו. האם יתכן דלקות בשלושה מפרקים תוך שנה? יתכן דלת פרקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן13/11/2017יש מקרים (כ10%) של מחלות מפרקים דלקתיות עם בדיקות דם תקינות (מדדי דלקת תקינים). אבחנה של דלקת מפרקים סיסטמית נעשית ע"י מכלול של נתונים ולא רק בדיקות דם- למשל, סוג הכאב, ממצאים בבדיקה גופנית וכמובן תוצאות הדמיה. על פניו, מהתיאור שלך, עושה רושם שמדובר בבעיות אורטופדיות אבל כדי לקבל תשובה יותר רצינית, צריך ליבדק ע"י ראומטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי תוכלו לתרגם לידן01/11/2017
שלום רב
אורתופד כתב לי בדיאגנוזה ,ושליחה לצילומים בכתב חרטומים . אולי תוכלו "לתרגם "לי ,ולכתוב מה השם המחלה בלועזית שאבין .הוא כותב :
פלקס -קונטרצאר- באנגלית אנסה :flexion contrechur / ואו flex contrechur
לא יכול לישר ברכיים ע"ש כפןף לפנים . דילדול קשה של המותניים.
1)איך בדיוק קוראים למחלה? בעברית או באנגלית
2)האם ניתן לתיקון ע"י פיסיותרפיה?(רמז לי שלא יתאפשר לישר יותר בגלל ששנים כך)
3)האם יש אחוזי נכות לזה בביטוח לאומי?
4)תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן13/11/2017התיאור שלו מתכוון לממצא בבדיקה גופנית ולא לאבחנה של מחלה.
הוא מתאר עיוות של הברך- שכפי הנראה בגלל ניוון של השרירים (אולי בשל חוסר פעילות) המיישרים את הברך- היא מכופפת באופן כרוני. לגבי הטיפול- תלוי מה הגורם לבעיה. פיזיוטרפיה שנמע כמו משהו שבהחלט יכול לעזור, אבל יתכן שיש עוד אופציות טיפוליו. לגבי אחוזים בביטוח לאומי- איני עוסק בזה ואין לי תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנברל ויין האם מותר?אסף29/10/2017
האם מותר לשתות יין בתקופת שימוש באנברל 50?
ד``ר יונתן וולמן30/10/2017אם הכוונה לכוס יין אחת מדי פעם, התשובה שמותר.
(כמובן בהנחה שאין הפרעה או בעיה בתפקודי כבד. גם אז מותר, אבל כדאי להפנות את השאלה למומחה כבד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם עקב כאבים עייפות וחולשהיריב29/10/2017
שלום.
אחרי שפניתי לראומטולוג על פניות של כאבים חזקים בגב(אני סובל גם מפריצות דיסק בצוואר)חולשה בידיים,עייפות תמידית,קצת חוסר שקט וריכוז,נשלחתי לבדיקות דם בבדיקות הדם היו מספר תשובות שחרגו מהנורמה ואני קצת בלחץ(עד שאגיע לרופא המטפל)אשמח לתשובה מה אומרים המדדים, תודה.
beta2 pep 9/9% הנורמה %3.2- 6%
albumin pep 53/9% הנורמה 55.8-66
crp 9.3% הנורמה 0-5%
iga 811 הנורמה 70-400* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן29/10/2017מדדי דלקת מעט מוגברים. יכולות להיות הרבה סיבות, קשה להתייחס בצורה טובה לממצאים כל כך נקודתיים שהעברת. אבל, בנוכחות כאבי גב, יש לבצע הדמיה מסוג MRI לחלק הכואב. בנוסף לשקול הערכה המטולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לגבי הבדיקות דם
יריב29/10/2017ומה דעתך לגבי התוצאה של ה-beta2 pep 9.9%?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב במפרק באצבע כף יד ימיןאבי28/10/2017
שלום רב.
זה כבר כמה שנים שמופיע ונעלם לי לאחר שלושה ימים,לי כאב ונפיחות באותו המפרק ובאותה האצבע בכף יד ימין.
המפרק המדובר הוא בדיוק בחיבור האצבע לכף היד.
כשהכאב,הנפיחות והאודם שמסביב למפרק מופיעים,איני יכול לסגור את כף היד לאגרוף מפאת הכאבים.
כמו שהזכרתי לעיל,זה עובר לבד ובלי שום טיפול לאחר שלושה ימים....כמובן בהדרגה.
אבקש את דעתך המקצועית,מה זה יכול להיות ומה אתה מציע לי לעשות בקשר לכך?
תודה ושבוע טוב.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן29/10/2017יש מעט מחלות מפרקים דלקתיות שיכולות "להתנהג" בצורה כזו שבאה וחולפת למשך ימים ספורים. מחלת גבישים (לדוגמא, גאוט), קדחת ים תיכונית (FMF), מחלת מפרקים דלקתית אחרת כמו דלקת מפרקים שגרונתית ועוד.
כדאי לעבור הערכה ראומטולוגית- גם בעת התקף, וגם בין ההתקפים, כולל לקיחת בדיקות הכוללות מדדי דלקת- בשני התנאים הללו. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי נערה בת 19רונית26/10/2017
בתי בת 19 סובלת מJRA הילדות. וסוכרת נעורים
ביצעה בדיקת דם COMPLETE C3
והערך יצא נמוך 78
מה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן29/10/2017התוצאה מראה על פעילות מערכת החיסון, כפי שרואים לעיתים במחלות אוטואימוניות. הבדיקה והערך בפני עצמו לא אומרים הרבה. חשוב לדעת מה הדינמיקה- אם תמיד הרמה נמוכה, או אולי היא חדשה ומבשרת בעיה? חשוב לראות מדדים בעבר ויחסם לפעילות מחלה, כמו גם מדדי מחלה נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בורסיטיס טרוכנטרית בירכייםרנית25/10/2017
לאחר שנה וחצי של תלונות קשות , אובחנתי בדלקת בורסיטיס בירכיים , איך מטפלים ?
ד``ר יונתן וולמן26/10/2017פיזיוטראפיה ממוקדת לאזור, אפשר גם הזרקה מקומית של קורטיזון.
לציין כי עולה שאלה מדוע זה קורה? האם משני לשחיקת מפרקי ירכיים, אולי חלק מדלקת מפרקים? במקרים כאלה צריך לטפל בבעיה הראשונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של METOTREXATלאון25/10/2017
שלום.
בתי בת 17 ,חולת סוכרת נעורים מגיל 13.
לפני שנה התגלתה דלקת פרקים ,RF חיובי ,ממדי דלקת גבוהים.
מטופלת במטוטרקסט 17.5 מג זריקה פעם בשבוע.
מדדי דלקת ירדו לנורמה אחרי 4 חודשים של טיפול.
יום לאחר הזריקה יש לה בחילות והיא מפסידה קבוע יום בית ספר.
כדור פראמין לא עוזר.
בנוסף עם תחילת הטיפול במטוטרקסט היא סובלת מתכיפות מתן שתן (כל שעה) .
השאלה שלי היא האם ניתן להפסיק את המטוטרקסט בהדרגה ,זו תרופה שלא ממש תורמת לבריאות האדם או שזה הגורל של כל חולה בדלקת פרקים -זריקת מטוטרקסט לכל החיים?
תודה.
לאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן25/10/2017הבחילות הן תופעת לוואי של הטיפול, ולראיה, הן מופיעות תמיד לאחר ההזרקה.
כדי להקל, אפשר לקחת חומצה פולית- לא רק יום למחרת הזריקה, אלא גם יומיים לאחר ההזרקה. אפשרות נוספת היא לפצל את הטיפול- אולי לשקול עם הרופא המטפל לחלק ל2, למשל יום אחד 10 מ"ג ויום למחרת 7.5 מ"ג. כמובן שאם תופעות הלוואי קשות, יש לשקול גם החלפת טיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם יש הבדל בין מתן solumedrol לבין מתן Depo-Medrol לתוך השריר ?היתאם14/10/2017
התקבלה הוראה לחולה עם gout בבית החולה לקבל לפי יעוץ ראומטולוגי
IM DEPO-MEDROL 40MG
החולה קבל im solumedrol 40mg
הרופא מסר שאכן נעשתה טעות ויש לתת depomedrol ולא sloumedrol
הדבר קצת מבלבל, זהו אותה תרופה רק שמות מסחרים אחרים.
האם יש הבדל בין התרופות ?
אם ויש הבדל מה לכתוב בהוראה בתיק החולה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן15/10/2017זו אותה תרופה- מתילפרדניזולון
ההבדל הוא במרכיבים הנוספים:
דפונדרול- עם אצטאט
סולומדרול- עם סאכסינאט
היעילות זהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות ואדמומיות במקום ההזרקהיונית הדר11/10/2017
שלום רב,
לוקחת אנבאל שנתיים. בזריקות.
אני סובלת מאוד מגירוי מקומי, נפיחות, אדמומיות, חום, וגרד במקום ההזרקה. הגירוי נמשך מספר ימים, ואז אני צריכה להזריק שוב. כך שאני נמצאת באופן תמידי במצב של חוסר נעימות, כאב, כל הזמן. המצב הזה מתסכל מאוד ולעיתים אני דוחה הזרקות בגללו.
שתי שאלות: האם נורמלי? ומה עושים?, והאם יש שוני בין הזרקה באמצעות מזרקים או באמצעות העט. אודה לעונים. יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן14/10/2017מציע לך לפנות בהקדם לחברה שמספקת את התרופה- היא תוכל (וחייבת למען האמת) לספק לך הסברים ופתרונות. במידה ואין מזור, אפשר לשקול החלפת תרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם וכיצד להפסיק טיפול ביומירהסימה יצחק02/10/2017
שלום רב, אני סובלת מזה שנים מארטיטיס ראומטיק, מטופלת מזה כשנתיים וחצי ביומירה מקבחת זריקה אחת לשבועיים, לאחרונה חליתי בדלקת של התירואיד,וטופלתי באנטיביוטיקה, ולפני כשבוע חליתי בדלקת בכתף ימין מלווה באודם ונפיחות גם לאורך הזרוע ומתחת לבית השחי,מלןווים בכאבים נוראיים. טופלתי באנטיביוטיקה,ועדיין יש לי כאבים והגבלה בתנועות,ונפיחות בכ היד,אני חוששת שהיומירה שמורידה את מערכת החיסון וכתוצאה מכך חליתי בדלקות שונות. שוקלת להפסיק את זריקות היומירה,השאלה אם אני יכולה להפסיק את היומירה בבת אחת או שצריך בהדרגה, ומהם תופעות הלואי שעלולות להיגרם מהפסקת היומירה. אודה לתשןבתכם המהירה
ד``ר יונתן וולמן14/10/2017אם יש חשד לזיהום (אם קיבלת אנטיביוטיקה, סביר להניח שזו המחשבה)- חייבים להפסיק טיפול ביולוגי מאותה סיבה שציינת- דיכוי מערכת החיסון. אין צורך לעשות את זה הדרגתי- פשוט מפסיקים. תעדכני את הראומטולוג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה
סימה יצחק14/10/2017לדר" וולמן שלום רב, אני סימה יצחק מודה לך על תשובתך לגבי הפסקת הטיפול ביומירה, קיבלתי מענה לשאלה וגם לגבי הספקות שהיו לי . תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)

.jpg)