מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- - RHEUMATOID FACTOR לגבר בן 63בתאל28/07/2017
שלום גבר בן 63 נהג משאית, מעשן
מתלונן על כאב בגב התחתון שמקרין כאב חזק לרגל שמאל
עליה הממדי דלקת ב3 ספירות דם האחרונות שבוצעו כרגע מדדי דלקת עומדים על 12.2
ביצע בדיקת דם שאומרת כך- - RHEUMATOID FACTOR (RF) קטן מ-10
מה הנורמה של זה ומה אומרת התוצאה
אשמח לתגובה האם יש צורך בראומטולוג או לא במגביל גם נשלח ל mri עמוד שדרה, ומיפוי עצמות אין עדיין תשובות
בוצא אקו לב תקין, צילום חזה תקין, אולטראסטונד כליות תקין אך יש חלבון בשתן במגמת עלייה כרגע עומד על 437 לפי איסוף שתן אחרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן30/07/2017שלום. ערבבת הרבה דברים בשאלה שלך:
1- כאבי גב תחתון עם הקרנה לרגל- נשמע בעיקר בעיה אורטופדית. MRI נשמע מתאים
2- מדדי דלקת מוגברים דורשים ברור. לא יודע מה זה אומר "12.2". כנראה אתה מתכוון שמוגבר (יש כמה סקאלות של חישוב). כדאי להיפגש עם ראומטולוג
3- RF קטן מ10 = תקין
4- חלבון בשתן- דורש ברור נפרולוגי. יכול להיות קשור למדדי דלקת מוגברים
מקווה שעזרתי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להורדת מינון סטריאודים לדלקת פרקים ראומטיתיעל בר אלי24/07/2017
שלום
אימי סובלת מזה כשנתיים מדלקת פרקים ראומטית.
מטופלת בסטרואידים מספר חודשים. בהתחלה מינון גבוהה כרגע מינון של 10 מילגרם. כיוון שהבדיקות האחרונות הראו שיפור ביקש ממנה הראומוטולוג להוריד בהדרגה של שבוע מילגרם. היא ירדה לשבע וסובלת שוב מכאבים בכל הגוף שכבר נעלמו לפני כן. כרגע הראומוטולוג בחופשה. רציתי לדעת האם אלו חלק מהתסמינים? האם זה נשמע סביר?
תודה על עצתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן30/07/2017אם חוזרים כאבים תוך כדי ירידה בסטרואידים, ממליץ לא להמשיך לרדת ולפנות לראומטולוג כשחוזר. לדעתי, במקרה שתיארת, לחזור ל10 מ"ג- גם בסדר אם זה מקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של Ana חיובי-פיענוחאור20/07/2017
שלום
אשמח לדעת מה זה אומר
ANA חיובי
אנטי DNA גבולי
LAC שלילי
הומוציסטאין בנורמה
הופנתי עי המטולוג לבדיקות הנ"ל,וקיבלתי הפנייה לראומטולוג(טלפונית דרך המזכירה של הרופא...)
עד שיגיע התור(חודשיים+)האם אפשר לדעת על מה מדובר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן23/07/2017שלום. אני מניח שהבקשה בגלל חשד ללופוס.
אני מוכרח להוסיף שאני מקבל הרבה בקשות מסוג זה שלבסוף מתבררות כשום דבר.
הסיבה- לא מבצעים אבחנה של לופוס רק על סמך בדיקות דם. האבחנה מורכבת משילוב של תלונות, ממצאים בבדיקה גופנית, סיפור משפחתי, בדיקות עזר ועוד ועוד.
בנוגע לבדיקות, אנטי DS-DNA גבולי דורש ביצוע הבדיקה בשיטה אחרת יותר מדויקת, מכיוון שהאיכות של הבדיקה הזו נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדלקת במפרק הלסתשרי19/07/2017
יש לי כאבים עזים שמקרינים לאוזן ימין ולחי ימין. אחרי שבוע ימים של נטילת אטופן 1200 מ"ג ליום ו3 ימים אחרונים העבירו אותי לארקוקסיה 1 כדור לאחר שהאטופן לא עזר, בין לבין טיפות אופטלגין 60 טיפות כל 3 שעות ועדיין אין הטבה משמעותית. לא יכולה לסגור עת השיניים כמו שצריך אבל זו לא הבעיה העיקרית. אני מרגישה במישוש הלחי בחלק שצמוד לאוזן מעין "ג'ולה" רכה ובנוסף יש לי הפרשה מוך האוזן החוצה (נטולת ריח) יש לי הרגשה שמדובר במשהו מעבר לסתם דלקת במפרק שמסבה לי כאב רב מה לעשות? אני עובדת עצות ו"מרעילה" את עצמי בכדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן23/07/2017הסיבה השכיחה לדלקת במפרק הלסת היא שחיקה. שחיקה היא לא בעיה ראומטולוגית, אלא קשורה לרופא פה ולסת. לפעמים מבצעים CT ואפילו MRI כדי להביו מה הבעיה, והפתרון יכול להיות כירורגי מצד אחד, שימוש בסד ופיזיוטראפיה מצד שני.
דלקת במפרק הלסת יכולה להיות חלק ממחלה דלקתית כללית של המפרקים שמערבת בין השאר גם את מפרק הלסת. אז הטיפול יכול להיות תרופתי אנטי דלקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עז בקרסול הפוגע ביכולתי לדרוךמירי11/07/2017
יש לי דלקת מפרקים שפגעה בכפות ידיים ורגליים.
הבוקר התעוררתי עם כאב עז בקרסול הגורם לאי יכולת לדרוך.
בד"כ קיימת נפיחות קלה. שמתי לב שהאזור התנפח יותר ומעט חם.
נוטלת salazopprin.
מזכיר מעט נקע,אך לא נראה לי ...
מה עצתך? בתודה, מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן23/07/2017יכול להיו שהתלונות קשורות לדלקת המפרקים שלך, שהתלקחה. במקרה כזה הטיפול הוא העלאת מינון התרופה או שינוי לתרופנ אחרת.
הופעה חדה כזו של כאב, במיוחד אם שאר המפרקים "שקטים", אולי רומזת שיש בעיה אחרת. יכול להיות גם נקע. כפי הנראה, אם זה המצב, יש מקום לעבור הדמיה כמו US או MRI של המפרק, יחד עם בדיקות דם כולל מדדי דלקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה.
מירי23/07/2017כיוון שעבר שבוע. הכאב עבר בהדרגה
וא"כ עבר לאיבר אחר...
היום שבתי לנורמה.
תודה על התייחסותך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיקת הדם חריגה מאודיעקב ר09/07/2017
אני חולה מס מחלות לב ריאה דלקת פרקים RA בעבר טופלתי ע"י סטרואידים עד שנוצר לי שבר פאתאלוגי בירך ימין בראש הפמור וטופלתי ע"י ארדיה ללא ניתוח ומבטרה פעם בחצי שנה
עד שכשלה כיום אני מטופל ע"י אורנסיה תת עורית
קבלתי היום תשובה לגביי בדיקת Anti CCP
התשובה היא
186
20 יחידות: Units 0
האם תוצאה זו חריגה מאוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן23/07/2017תוצאה שמחזקת את האבחנה של דלקת מפרקים כמו שיש לך- rheumatoid arthritis ( כRA). אין בכך משהו מפתיע, בהנחה שהמחלה שלך אובחנה עוד לפני הבדיקה כ RA.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אורנציה היא התרופה הגנרית של אקטמרה?סופי30/06/2017
שלום רב,
האם תרופה בשם אורנציה היא התרופה הגנרית של אקטמרה?
האם היא יעילה באותה מידה כמו אקטמרה למחלת RA?
ומה תופעות הלואי של אורנציה?
תודה
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן30/06/2017אורנסיה היא תרופה ביולוגית סינתטית, אשר מורכבת מנוגדן אשר במנגנון פעולה מורכב נקשר לתאי T ומונע את פעילותם. כידוע, תאי T הם חלק חשוב מהתגובה הדלקתית, ושימוש באורנסיה מפחית באופן משמעותי את התגובה הדלקתית בזרוע הזו ובכך מקל על חולי דלקת פרקים ראומטית.
אקטמרה- טוסיליזומב בשמה הגנרי- היא תרופה אחרת.
פועלת במנגנון של חסימת IL6 שהוא ציטוקין (חלבון) אשר מעורר תגובה דלקתית אשר מתבטאת בין היתר בכאבי פרקים, נפיחות ותסמינים נוספים. חסימת התפקוד של IL6 על ידי שימוש בTocilizumab הוכחה כיעילה מאוד בטיפול במחלות האלה ויכולה לשפר באופן משמעותי את איכות חייהם של החולים
אמנם לא נערך מחקר "ראש בראש" של שתי התרופות, אבל כל הטיפולים הביולוגים לדלקת מפרקים שגרונתית דומים מאוד מבחינת יעילות ובטיחות.
תופעות לוואי קיימות אולם כמעט תמיד מינוריות. חשוב לדעת שהתרופות הללו גורמות לדיכוי חיסוני ולכן חשוב להקפיד על ביצוע חיסונים (למשל, שפעת ופנאומוקוק) ובמידה ושי מחלת חום לפנות לרופא מטפל
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדי דלקת ל-spondyloarthropathyנטלי29/06/2017
שלום,
אני בת 30. לפני 6 שנים אובחנתי עם unspecified spondyloarthropathy, שמתבטאת בעיקר בכאבי גב ואגן. בתחילת הדלקת סבלתי מכאבים חזקים ולקחתי ארקוקסיה כחצי שנה במצטבר (עם מספר הפסקות). בשל ירידה באפקטיביות של הכדור וכאבי בטן עליונה הפסקתי לקחת אותו, ולמזלי כאבי הגב נרגעו ספונטנית והיו לי כמה שנים די טובות. לאחרונה הכאבים התגברו שוב. האם יש טעם לנסות שוב לקחת ארקוקסיה, בהינתן ירידת ההשפעה וכאבי הבטן בעבר? (גסטרוסקופיה יצאה תקינה באותה תקופה) האם הכדור החדש יותר קספו יכול להיות ידידותי יותר למערכת העיכול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן01/07/2017הי, אין להשליך תופעות לוואי ויעילות טיפול מכדור מסוים, על תרופה אחרת מאותה משפחה. כלומר, אם ארקוקוסה הפסיק לעבוד וגרם לתופעות לוואי, לא בטוח שכך יהיה עם הקספו.
בכל מקרה, אחרי שבוע טיפול תדעי אם הוא יעיל או לא ואם תקחי את הכדור עם האוכל ולא לשכב כחמה צעה לאחר מכן, לא צפויות תופעות לוואי.
דווקא ארקוקסיה יותר סלקטיבי- כלומר גורם לפחות תופעות לוואי, אבל הקפדה על נטילת תרופה באופן הנכון (כפי שכבר ציינתי) לא אמורה לגרום לבעיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים תופעות לוואיויוי26/06/2017
שלום רב, קיבלתי פלקואוניל לדלקת פרקים לאחר כחודשיים החל גרד בעור ללא פריחה שמתגבר לאחר מקלחת -יובש חריג
הפסיקו לי את התרופה וקיבלתי במקומה מטורטקס -שטרם התחלתי בגלל תופעות הלוואי וכי
עדיין יש התקפי גרד מידי פעם מה דעתכם ? על הגרד האם סביר שימשיך והאם להתחיל את התרופה החדשה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן27/06/2017נראה שהגרד נגרם מהפלקווניל (לפי הסיפור שלך). מתרשם מהסב טקסט שיש מגמת שיפור. אפשר להמתין עוד עד שיעבור לגמרי, אפשר לפנות לרופא עור או רופא אלרגיה לברור. מסכים שבמידת האפשר כדאי להמתין עם תחילת המטוטרקסאט עד שהגרד חולף או משתפר משמעותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי דלקת פרקיםדנה שלמיאב26/06/2017
שלום אני בת 19 סובלת מכאבי פרקים מזה חודשיים, בריאה בדרכ, בבדיקות דם נמצא מעל הנורמה rf 23.19
c reactive protein 9.04
בדיקת ana שלילית
בדיקת asca שלילית
מחכה לרופא ראומטולוג, אשמח לדעת בינתיים מה בדיקות הדם אומרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן27/06/2017שלחת את תמצית הבדיקות והסיפור (וזה בסדר :) ) ונראה שמדדי הדלקת מוגברים ויכול להיות שמדובר בדלקת מפרקים פעילה. הבדיקות חלקיות כדי לקבוע אבחנה, מה גם שאבחנה נקבעת לא רק על ידי בדיקות מעבדה אלא גם בדיקה גופנית ולקיחת אנמנזה מקיפה...בקיצור, מומלץ לקבל טיפול זמני מרופא משפחה (נוגדי דלקת) ולהמתין לייעוץ הראומטולוגי המסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה קטונים בשתןברוך23/06/2017
שלום.
אני בן 40, שוקל 60 קילו. מקבל טיפול במטטרוקסט וסטרואידים מזה כשנה. כיום נוטל 7.5 מ"ג סטרואידים.
בבדיקת שתן נמצא כי יש לי קטונים ברמה של 5.
מבדיקה שעשיתי בויקיפדיה נודע לי שאחת הסיבות לקטונים בשתן זה כי הגוף לא מצליח להכניס סוכר לתאים ואז הגוף פונה לפירוק שומנים כדי לקבל אנרגיה לתאיו.
האם ייתכן שעקב הטיפול הסטרואידי, הקורטיזול בעצם מונע הכנסת סוכר לתאים ולכן הגוף יוצר את הקטונים? האם היית ממליץ על מכשיר לבדיקת רמות סוכר?
אודה מאוד לתשובה מקצועית.
ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן27/06/2017קטונים בשתן הינם ממצא שכיח מאוד והסיבה הנפוצה היא רעב/צום. אם זה חוזר על עצמו כדאי לעבור ברור. בדיקה לסכרת אפשר לעשות בקופ"ח ואין צורך (אם הבדיקות תקינות) לקנות מכשיר. מהנסיון שלי לא ידוע לי שמטופלים על סטרואידים בבדיקות חוזרות של השתן יש קטונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בקר לבדיקות דם גבוהותחסון17/06/2017
שלום לך ד"ר
אם אפשר להתייעץ אתך בבדיקות דם שהמטולוגית שלי אמר שהכל תקין ואין צורך לכלום.
אקצר לך תמונה על מצבי אני בן 29 גובה 169 משקל 51
אבחנו אותי לאחרונה אחרי סבל מלא שנים כאבי בטן
שאני נשא לFMF מטופל בקולחצין, וגם אבחנתי שאני עם IBS קשה ואני מטופל בתרופה נורטילין 75מ"ג ודופק גבוה עם כל הבירור אין סיבה ברורה לדופק גבוה אז נתנו לי כדור קרדיולוק 2.5 .. עכשיו אחרי תלונה תקררות בכפות רגליים וכפות ידיים וכאב בעצמות מתחת לברך עד כפות הרגליים ורדומות בכפות רגליים ובאצבעות רגליים שלחו אותי לבדיקות דם האל
FACTOR CREATININE 1.73
VITAMIN D (25-OH) nmol/L 27 הטווח בין 75-125.0
FREE LIGHT CH.-KAPA 27.89
ANTI CARDIOLIPIN IgG 1:6
A.B2 GLYCOPROTEI IgG 1:4
ANTI CARDIOLIPIN IgA 45 הטווח 0-19.9
GLOBULIN BETA-2 6.9
אשמח לתגובתך והמלצתך לבדיקות שלי
תודה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן27/06/2017הבדיקות ששלחת תקינות. יתכן ונורטילין גורם לדופק מוגבר ויש לשקול החלפתו. לגבי הכאבים, כדאי להשלים בדיקת CRP (בדיקת דם של מדדי דלקת) וEMG (מוליכות עצבים) ולחזור עם התוצאות לראומטולוג המטפל. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצעה לעבור לטיפול ביולוגימאיר ברק13/06/2017
בשם אשתי , הסובלת מדלקת פרקים כ-4 שנים ומטופלת ע"י רופא מומחה ראומטולוג , לאחרונה הציע לה לעבור טיפול בילוגי וכמובן לשלול תופעת שחפת רדומה (קיימת) , כמובן עברה טיפולים וניסיונות להוריד את רמת הדלקת בגוף ונכון הדלקת ירדה אבל ישנם עליות .
מבקש יעוץ לטיפול המומלץ .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן14/06/2017לאחר כשלון של תרופות "כימיות" שונות, כדוגמת MTX, והמחלה עדיין פעילה, יש מקום לעבור לטיפול אחר מקבוצת הטיפולים הביולוגים.
בחירת הטיפול הביולוגי הספציפי תלויה בסוג מחלת המפרקים הדלקתית, מחלות רקע וגם בחירת המטופל עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות תוצאות בדיקות דםליאור08/06/2017
שלום רב
אני בן 38 ורציתי לדעת האם כאשר יש דלקת בדרכי הנשימה (עפי צילום ריאות) וחולשה כללית(תוצאות למונו עוד אין)יתכנו חריגות בבדיקות כפי שמצורף בקובץ?
תוצאות נוספות:
ספירת דם תקינה
שקיעת דם גבוהה-37
תיפקודי כבד גם מעל הנורמה =GPT 51
crp-גם גבוה - 9.71
אודה על תבובה מהירה
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן13/06/2017מדדי דלקת גבוהים במחלה זיהומית (CRP ושקיעת דם)
תפקדי כבד מעט גבוהים, אולי חלק ממחלה ויראלית, אולי תרופות- יש להמשיך מעקב ולברר אותם אם ממשיכים להיות מוגברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערבה 20 וחיסון לחצבתיעל04/06/2017
שלום,
אני לוקחת ערבה 20 מ"ג לדלקת פרקים, כבר כחצי שנה.
נוסעת לחו"ל עוד שבועיים, נודע לי שקיבלתי רק את המנה הראשונה של החיסון(בשנת 1968),
האם מותר לי לקחת את המנה השניה, כשאני לוקחת ערבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן13/06/2017חיסון חי מוחלש בעיקרון אסור אם לוקחים טיפולים כימים או ביולוגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)