בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים הריון, לידה, פוריות, IVF»פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF

מנסים להכנס להריון ללא הצלחה? פורום פוריות עוסק בנושאי טיפולי פוריות הפריה חוץ גופית, פריון, בעיות פריון, פוריות, טיפולי הפריה, IVF, אוביטרל, הזרעה, בעית פוריות, טיפולי פוריות ועוד
מנהלי פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF:
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לפרטים נוספים
פרופ' דוד בידר
לפרטים נוספים
יש לי שאלה לרופאים . לצערי הטיפול האחרון שהוא ניסיון מס 4 כבר נכשל . אני בת שלושים ועד עכשיו לא עברתי שום בדיקה של צילום רחם או היסטרוסקופיה . אני מטופלת באלישע בבגלל בעיית זרע . תמיד יש עוברים אך הפעם לא ברור לי למה לא נקלטתי עד עכשיו . בהריון הראשון בגיל 25 נקלטתי בivf ראשון . ובהריון שני שהסתיים בלידה שקטה נקלטתי בivf שלישי . הפעם חזרתי לטיפולים וכבר אחרי ארבעה סבבים וטרם נקלטתי . אשמח לדעת מה מומלץ לעשות או איזה בדיקות כדי לבצע ??
מהן סיכויי הקליטה בכול סבב כשמוחזרים שני עוברים טריים ?
פרופ' שלום

מתי לאחר ביוץ מתרחשת הפרייה ומתי ההשרשה?
האם יש בעיה לקחת כדורי DHEA במקביל לכדורי נקסיום או לנטון עקב דלקת בקיבה?
 
אני
13:10 11.02.16
 
אני
16:15 11.02.16
 
אני
21:00 11.02.16
היום הייתי אצל רופא בדיקה בטא 24 שבוע חמש פלוס עשה לי בדיקה וגינלי ואמר לי שלא רואה שק הריון ואמר שרואה אולי מיומה הפנה אותי לבית חולים האם בשבוע חמש רואים שק הריון ?ולמה וגינלי ?
 
ענת
20:40 11.02.16
הייתי במיון בדקו לי בטא 65 ואין מיומה יש לי מה לדאוג שלא רואים שק הריון?
שלום רב,
אנחנו לא מצליחים להיכנס להריון בשנה האחרונה ונשלחתי לבצע בדיקות הורמונליות, שאותם ביצעתי ביום ה 4 למחזור. כל התוצאות תקינות, מלבד פרוגסטרון שיצא 3.3. מאז עשיתי שני סבבים עם איקקלומין שלא צלחו. לפי מה שקראתי רשום כי זה יכול להעיד על יכולת נמוכה להיכנס להריון. האם זה נכון? מה זה אומר?
תודה רבה.
שלום רב,

בשעה טובה, בטא חיובית ואני בהיריון מתרומת ביצית (בטא 1 - 13 יום אחרי ההחזרה 320, בטא 2 - 15 יום אחרי ההחזרה - 660).

ברקע - בת 40, אנדומטריוזיס קשה, הדבקויות קשות באגן ונוזל בחצוצרה וניתוח ASSURE., רירית שבקושי מגיעה ל- 6.4 וגם לא סדירה.

אני רק בהתחלה - שבוע 4 +
השאלה שלי הינה - האם לאור המצב הרפואי שלי שמתואר לעיל, אני צריכה להיות יותר זהירה ? להימנע מספורט, הליכות מרובות, טיסות לחו"ל, עומס בעבודה וכו'..

אודה להתייחסותכם...
מדובר בהיריון יקר, אחרי שנתיים וחצי של ניסיונות מתרומת ביצית...
מציע לך להיכנס לאתר lbivfclinic ושם יש כתבה שלי על העניין.
שלום רב,

קראתי את הכתבה שלך (ועוד מספר כתבות)..אבל לא כ"כ הבנתי את התשובה בהתייחס למצב הרפואי שלי...

הבנתי כי לאחר החזרת עוברים יש להיות בתנועה (לא פעילות ספורטיבית מאומצת), לא להרים משקל יותר מ- 1-2 ק"ג ולשתות הרבה.

השאלה שלי - האם אני, לאור המצב הרפואי שלי - אנדומטריוזיס קשה, הדבקויות, ניתוח ESSURE' ורירית שלא היתה מזהירה - יכולה להמשיך להתנהל רגיל (פעילות מאוזנת, אוכל מסודר ושתייה מרובה), או שעלי להיות יותר במנוחה ולא לעומס, ריצות, טיולים וכו'...

אודה על התייחסותך.
שלום רציתי לדעת אם הבדיקות תקינות אני באמצע ivf ביום ה 9 למחזור עד עכשיו לקחתי גונל ומלפני יומיים מנופור היום בבוקר עשיתי בדיקות ויצא
E2-2951
פרוגרסטרון 1.2
תודה מראש
אני שואלת כי אני אחרי 7 מחזורי ivf ולא זכור לי שראיתי אסטרדיול כזה גבוהה לפני ... הכי גבוהה שהיה עד עכשיו זה 1184
 
שיר
16:09 11.02.16
פרופ' שלום


לפני יומיים עשיתי בדיקת מעקב זק'יקים ויצא נצפה ממצא צלול לא סדיר בממדים 21*21 מ"מ נאמר לי שזה כנראה התחלת תהליך ביוץ
בדיקות דם הראו שבכלל ביוץ יהיה תוך 48 שעות.
הבדיקות היו:
E2- 1190
PROGESTERONE- 0.9
LH 8.7

באותו היום הרופא עשיתי הזרעה אך הרופא ביקשר לעישות מעקב זקיקים יום חמישי למקרה של עוד הזרעה ושוב התוצאה :מבנה צלול בגודל 20*22 ולא היה עוד ביוץ

רירית הייתה 6.9 לפני יומיים היום 5.5

האם אפשר להסביר מה קורה? כל המעקב זקיקים לא מובן
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
10:49 11.02.16
יתכן והמבנה הצלול הנו מבנה ציסטי ולא זקיק טרום ביוצי-אם רמת הפרוגסטרון בבדיקה השנייה נמוכה הרי שיש סיכוי שטרם התרחש ביוץ
פרופ' אשכנזי שלום

טיפול פיוריגון 50

קיבלתי תוצאת בדיקות דם מהיום.

E2 455
PROGESTRONE 2.6
LH 23.2

מעקב זקיקים: מבנה צלול 20*22 מ"מ

להזכירך הזרקתי יומיים אוביטרל השאלה עם הבדיקות אמינות

לא מבינה היה ביוץ ואיפה הזקיק?
שלום
מתחילת ההריון הוזהרנו כי השיליה נמוכה מאד (לא פתח ) ולכן להימנע מיחסי מין כי זה גורם להתכווציות של הרחם.
רציתי לשאול אם לקראת סוף ההריון יחסי מין היו גורמים לדימום של השיליה- האם זו עדיין סיבה להחליט על קיסרי?
זאת אומרת אם הסיבה לדימום היא יחסי מין שהובילו לצירים שהובילו לדימום זה עדיין אומר שגם צירי לידה והליך לידה היה גורם לה לדמם ואז מומלץ קיסרי?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
14:58 10.02.16
כל הסיכויים שמצב השיליה ביחס למוואר הרחם עשוי להשתנות לקראת הלידה ולא להוות בעיה כלל
 
רחל
15:36 10.02.16
אנחנו כבר בשלב שמכריעים לגבי סוג הלידה. אני שואלת בשביל להבין האם במצב שיחסי מין גורמים לדימום זה אומר שאין סכנה ללדת רגיל כי הם היו הגורם או שאם זה לא היה יחסי המין זה היה קורה בלידה
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
11:11 11.02.16
אם לא מדובר בשליית פתח אלא בהשתרשות נמוכה לא בהכרח אמור להיות דימום לאחר יחסים, ובאופן מעשי יכולה להתאפשר לידה וגינלית
נניח ויחסי מין הובילו לצירים שגרמו לדימום מהשיליה. האם זה אומר שגם צירי לידה (בלי יחסי מין ) היו גורמים לדימום?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
11:29 11.02.16
לא בהכרח
מדוע? הרי הצירים הם הגורמים לדימום. אז מה ההבדל אם נגרמים מיחסי מין או מלידה (בהנחה שמיקום השליה לא משתנה )?
שלום,
אני בת 33, אמא לתאומים שנולדו מהחזרה מס' 4, כאשר גם ב-3 מתוך ההחזרות שקדמו להחזרה המוצלחת היו 2 הריונות, אחד כימי ובשני הפלה מוקדמת. לפני ההריון התקין עברתי בירור הפלות חוזרות שהיה תקין חוץ מאשר היפוך בכרומוזום 9 בקריוטיפ של בעלי. נרשם בתשובה שהממצא חסר משמעות קלינית.
כיום אני מנסה שוב להרות כבר מזה כשנה וחצי. אנחנו עושים IVF בגלל בעיית זרע (OTA), הבירור שלי נמצא תקין אבל בשנה וחצי האלה החלו גם אצלי שיבושים במחזור ולעתים נדרש טיפול בפרוברה או גלולות כדי להביא אותו מה שלא היה מעולם קודם לכן, ובבדיקות של תחילת המחזור ה-LH נוטה להיות גבולי או מעט גבוה.
עברתי כבר 8 החזרות במסגרת נסיונות לילד שלישי, בראשונה ובאחרונה היו הריונות כימיים וביתר בטא שלילי. 4 היו של טריים, פעמיים אף של בלסטוציסטים, ו-4 של מוקפאים יום 3. באחת ההחזרות של בלסטוציסטים עשינו פיפל לפני. בכל פעם עשינו מיון זרע בברטוב או mfc. עברתי פעמיים היסטרוסקופיה וצילום רחם, בדקתי רמת TSH. הכל נמצא תקין.
אני אובדת עצות, לא מבינה למה אני לא מצליחה להרות, במיוחד אחרי ההצלחה היחסית מהירה בפעם הקודמת.
האם יש משהו נוסף שאני צריכה לברר או לעשות או פשוט להמשיך לנסות? האם זה יכול להיות קשור לקריוטיפ של בעלי? האם השינויים שחלו אצלי במחזור עשויים להסביר את הקושי הפעם?

בתודה מראש
 
יעל
09:17 11.02.16
כדי לקבל תשובה
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
11:06 11.02.16
מתקבל הרושם שעברת את כל הבירור הנדרש ונעשים כל הפעולות הדרושות על מנת לסייע לך להרות, אולי כדאי גם לבדוק את מצב החצוצרות שלך בחשש לאשפרות שהן חסומות עם נוזל המפריע להליך ההשתרשות, דבר המצריך ביצוע צילום רחם לשלילת הידרוסלפינגס אפשרי-במצב כזה נאלצים לכרות את החצוצרה החולה על מנת לסייע לך להרות
תודה רבה על התשובה, עשיתי גם את זה ונמצא תקין. אז פשוט להמשיך לנסות? עלתה אפשרות של PGS, האם יש טעם? הבנתי שזה כרוך בהוצאה כספית משמעותית מעבר לזה שזה לא נעשה בבתי חולים באזורי. האם עצם העובדה שכבר הצלחתי להרות וללדת בעבר משפרת את הסיכוים או שחסרת משמעות?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
11:33 11.02.16
העובדה שהרית בעבר מחזקת את הטיעון שיש לך סיכוי סביר לחזור על ההליך שיסתיים בהצלחה
פרופ' שלום


יום 18 לווסת לפני ביוץ

נאמר לי שזקיק 11 מ"מ בשחלה שמאלית
ונמצא ממצא צלול לא סדיר בממדים 21*21 שזה כנראה זקיק שממש מבייץ
רירת :7 מ"מ

האם זה הגיוני כי אני אמורה לעשות הזרעה ? מה עושים עם אני כבר בזמן ביוץ?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
10:53 09.02.16
הסיכוי סביר שהביוץ אכן מתרחש לאלתר-קיימי יחסים או הזרעה
פרופ' אשכנזי שלום

יש לי 3 שאלות אודה לך על תשובתך לגבי כל השאלות :

להלן תוצאות בדיקות דם מהיום
E2 - 1190
PROGESTERONE - 0.9
LH - 8.7

זקיקים : מנצפה ממצא לא סדיר בממדים 21*21 מ"מ שזה לפי מה שהבנתי זקיק מבייץ.
רירית:7 מ"מ.

לפי הבדיקות דם והאולטרסאונד ביוץ היום או מחר?
האם מאוחר מידי להזרעה מחר?
במידה ואני מנסה היום להרות ללא הזרעה ובידה ומחר תהיה הזרעה מגע מיני היום פוגע באיכות הזרע?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
15:25 10.02.16
לפי רמת הפרוגסטרון טרם בייצת,ולכן האופציה שח הזרעה מחר אפשרית-האם נטלת אוביטרל?
פרופ' אשכנזי שלום

הייתה לי הזרעה אתמול אך מחר אני אמורה לבדוק עם הזקיק נעלם עם לא תהיה עוד הזרעה והזרקתי אוביטרל לאחר הזרעה לפי בקשת הרופא.

עם ההזרעה הייתה ב-9.2 וקיימתי יחסים היום ב-10.2 ועם הביוץ מחר ב-11.2 האם יש סיכוי להריון ?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
11:31 11.02.16
האפשרות קיימת
פרופ' בידר פונה אוהבת תשובותייך הישירות


חודש שעבר בהזרעה שנייה היה הריון כימי נאמר בהשבחת זרע שהזרע באיכות מצויינת ושאין תא שלא זז ואיכות כזאת חייב להביא הריון אמרתי למי שבדקה שזה כמובן לא תלוי רק בזה.

האם כאשר הזרע באיכות טובה ונוצר הפייה ואז הריון לא תקין זה אומר שהבייצית הייתה פגומה ולא הזרע או שזה לא קשור ויכול להיות בעיית כרומוזומים בזרע למרות שהזרע באיכות מעולה ועובר השבחה?
קודם כל כאשר הזרע מצויין לא צריך לעשות השבחה והזרעות.
ההריון הלא תקין נגרם במקרה וזה טבעי וקורה מידי פעם והסיבה לכך היא התפחות עובר תקין לאחר הפריה ואי אפשר להגיד שזה קשור הביצית או זרע.
פשוט צריך להמשיך לניסיון הבא.
שלום
בשבוע 33 רציתי לדעת בבקשה מהו קצב הגדילה / משקל של שאר הפרמטרים כמו מי שפיר, נפח דם ושליה.
העליה של העובר נמדדת, וידוע בכלליות המשקל הסופי בהריון של השיליה וכל שאר החלקים. אך מעניין אותי לדעת מה משקלם של חלקים אלו בשלב זה של ההריון ומה קצב העליה שלהם מכאן והלאה (משקל העובר 1.900 אחוזון 10 )
עלייך לדון במדדים אלו עם הרופא המטפל לאחר מעקב גדילה המבטיח שאינך סוטה מעקומת הגדילה המפויה,תוך מעקב לפי הצורך אחרי ממדי זרימת הדם הטבורית-התייחסות פרטנית הינה במקרה הזה תפקידו של הרופא המטפל
בשבוע 33 עם עובר בגודל 2 ק"ג. מה בערך בגדול אמורים להוות המדדים של השיליה הרחם נפח הדם וכו'?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
11:29 11.02.16
לקראת הלידה משקל העובר הממוצע הנו -3.400 ק"ג,העלייה בנפח הדם והנוזל הבין תאי הנה כ/3 ק"ג, השיליה שוקלת כ-650 ,מי שפיר עוד 800 -1000 גר,כך שהערכתי היא שמדדים אלו קטנים ב-40% בממוצע שמדובר בשבוע 33
היי. קיבלתי תשובת בדיקות הורמונליות. בת 39
האם תקין? מתחילה תהליך של תרומת זרע

fsh -15.4
DHEA SO4 3.07 UMOL/L ( 1.20- 7.30) (..*......)
LH 5.60 MIU/ML
FEMALE MIU/ML 22-06-2011 ערכי השוואה עד
FOLLICULAR PHASE 1.8-11.80
MID.CYCLE 7.60-89.00
LUTEAL PHASE 0.56-14.00
POSTMENOPAUSAL 5.20-62.00
:ביום 25-09-2011 שונתה השיטה.ערכי השוואה הם
FOLLICULAR PHASE 1.90-12.50
MID.CYCLE 8.70-76.00
LUTEAL PHASE 0.50-16.90
POSTMENOPAUSAL 15.9-54.00
PROLACTIN 327.31 MU/L ( 59.00- 619.00) (...*.....)
.החל מיום 25.09.2011 שונו ערכי השוואה
TESTOSTERONE < 0.9 ( 0.50- 2.60)
FREE T3 4.90 PMOL/L ( 3.50- 6.50) (...*.....)
TSH 4.23 µIU/mL ( 0.35- 4.94) (.......*.)
לא רואה תשובת אסטרוגן ופרוגסטרון על מנת להגיד לך מה המצב.
 
אני
09:29 11.02.16
קודם כל תודה רבה על המענה
אני לקראת תהליך של תרומת זרע ולא התבקשתי לעשות את הבדיקות הנל.
אך האם רמת fsh גבוהה ניתן להרות בגיל 39?
 
פרופ' דוד בידר  
11:26 11.02.16
תלוי מה רמת האסטרוגן והפרוגסטרון על מנת לענות על השאלה.
קיבלתי הנחייה לנטול 6 כודרי אסטרופם וארבע אנדומטרין
אם לקחתי ביום שש אנדומטרין , האם נעשה לי נזק?
לא
הרופא שלח אותי לאולטרסאונד על מנת לבדוק שהכל תקין שלא נשארו שאריות אז הכל תקין נבדקתי גם בהיסטרוסקופיה לא נשארו שאריות הכל טוב. אך באולטרסאונד גילו ציסטה צלולה בגודל 35 ממ , אני ארבע שבועות לאחר ההפלה עם הציטוטק ואני צריכה לקבל ווסת מרגישה כל רגע... הציסטה כנראה מפרישה הורמונים... לפני כשבוע הe2 היה 920 והוא היום ירד ל870 הפרוגסטרון היה 14 וירד ל11.5.. האם הסבב הקרוב יכשל בגלל זה??????אפשר לקחת אולי משהו???הגבתי פה להודעות שבעבר התכתבנו אך לא השבת לי אני בת 25 אחרי הפלה שבה הוחזרו עוברים עם שק הריון ללא עובר
, בעיה בזרע
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
10:56 11.02.16
עלייך להמתין בסבלנות לקבלת המחזור ואז יש סיכוי שהכול התאפס מחדש,לא לעשות כלום עד לקבלת המחזור
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
11:07 11.02.16
יש להמתין בסבלנות עד להתאפסות התהליך בקרוב
היי,
אני יום לאחר שאיבה אתמול היתה רירית רחם 4.8 מ"מ
התחלתי פרוגנובוה וקרינון, האם יש סיכוי שעד שבת הרירית תעלה ל6 מ"מ ואז תוכל להתבצע החזרה?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
10:58 11.02.16
לא סביר
שלום רב,

1. האם מותר להשתמש במי חמצן לצורך הבהרת שיער בפנים לאחר החזרה עוברים (שבועיים אחרי)?
2. והאם מותר באזור הבטן או שמומלץ שלא?

אודה לתשובתכם.
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
10:55 11.02.16
הייתי נמנע בגלל הגירוי המקומי העלול לגרום לדלקת מקומית במיוחד גם לאור ההשפעה ההורמונלית של הטיפול
האם יש קשר להתפתחות של הריון תקין אחרי החזרה לרמה של אסטרדיל.
E2 =91, 114
ואז לקחתי אסטרופם עלה לי 190.
כל זה כאשר הבטא נמוכה 5-16
ולכן אני שואלת האם ייתכן שבגלל שלא קיבלתי תמיכה של אסטרוגן אחרי ההחזרה זה גרם לכישלון?
במידה וזה רלוונטי זה היה עם פרוטקול ארוך ושאבו לי 10 ביציות
 
דנה
14:00 10.02.16
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
14:52 10.02.16
בהחלט יתכן וחסר הורמונאלי בשלב שלאחר הביוץ מנע את הליך ההשתרשות
היות שלפני השאיבה הרמה של e2 גבוהה בגלל הפרוטקול,
מתי כדאי לבצע בדיקה של e2
ביום ההחזרה?
יומיים אחרי ההחזרה?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
15:22 10.02.16
במרומך הייתי שוקל למחרת השאיבה לקחת תמיכה של אסטרוגן ופרוגסטרון,במקום להרבות בבדיקות מלחיצות
 
דנה
15:23 10.02.16
 
פרופ' דוד בידר  
15:59 10.02.16
תוספת של אסטרוגן במצב שלך לא נותן שום יתרון.
אם ההריון היה משתרש רמת האסטרוגן הייתה עולה מעצמה,וחוסר השרשה גורם לירידת ההורמון.
ככה שלא תוספת שלו תשפר משהוא.
 
דנה
18:17 10.02.16
פרופ' בידר,
כתבת "במצב שלי" זה לא יעזור.
באיזה מצבים תמיכה של אסטרוגן כן עוזרת?
 
פרופ' דוד בידר  
07:50 11.02.16
לרוב לא נותנים אסטרוגן בגירוי שחלתי.
יש כאלה שנותנים על מנת לעבות רירית או במחשבה שזה יעזור למנוע דימום עקב רירית דקה יותר.
שלום,
יש לי עוברים מוקפאים שהוקפאו ביום השלישי מהשאיבה, ולכן במחזור הטבעי צריך להחזיר אותם שלושה ימים אחרי הביוץ, למיטב הבנית. היום, יום רביעי, במעקב הבוקר האסטרדיול הראה 1718 והפרוגסטרון 0.8 כמו אתמול .(האסטרדיול אתמול היה 1100). הזקיק הבוקר היה בממוצע 23 מ"מ והרירית 11.3 מ"מ. סביר להניח שאני בעיצומו של ביוץ, לא?( או שאולי הביוץ ימשיך גם מחר)? אם זה אכן הביוץ ומחר במעקב הערכים יעידו שאני אחריו, אז שלושה ימים מהיום זה יום שבת, והרופא אומר שבהתאם למחר נדע אם כדאי להחזיר ביום ראשון את העוברים. האם זה לא אמור להיות מדוייק? אם משהים בעוד יום את ההחזרה זה לא בהכרח פוגם בהצלחת הקליטה? יש עוד סיכוי להחזרה אופטימלית ביום ראשון?אשמח לתשובה, אני קצת לחוצה , תודה.
עדיין לא היה ביוץ וכנראה יקרה היום ככה שיום א זה בסדר.
גם אם יחזירו ביום א ולא בשבת, כפי שכתבת, זה בסדר.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  2270  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
טיפולי הפריה   IVF   הפריה חוץ גופית   טיפולי פוריות   פריון
RSS RSS פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF