בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים הריון, לידה, פוריות, IVF»פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF

מנסים להכנס להריון ללא הצלחה? פורום פוריות עוסק בנושאי טיפולי פוריות הפריה חוץ גופית, פריון, בעיות פריון, פוריות, טיפולי הפריה, IVF, אוביטרל, הזרעה, בעית פוריות, טיפולי פוריות ועוד
מנהלי פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF:
פרופ' דוד בידר
לפרטים נוספים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לפרטים נוספים
פוליציסטיץ בת28, לאחר איקוקלומין.. סבב ארוך שלא מתקדם ממש... זקיקים שלא גודלים...
בבדיקוץ האחרונות
פרוגסטרון 2.5
E2 450

זקיקים 12 ו13 הכי גדולים...
הרופא אמר לקיים יחסים..

האם קיים סיכוי לביוץ בזקיקים כאלו קטנים?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
09:40 28.09.16
יש להמשיך במעקב בשלב זה את עדיין במרחק מהביוץ,בכל מקרה אם לא יחול כל שינוי בטווח של מספר ימים יהיה צורך לשקול טיפול אלטרנטיבי
שפשוט הרופא לא מבין, בזקיקים כאלו קטנים אין טעם לקיום יחסים, בהמשך בצמוד למעקב כמו שכתב לך פרופסור אשכנזי.
טאוב יעוץ פוריות
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
12:55 29.09.16
היום עשיתי בדיקת דם בלבד.
אולטרסאונד לא הספקתי..
התוצאות הם

E2 485
פרוגסטרון 2.9

נאמר לי לחזור על הבדיקות אחרי החג...
יש עלייה קטנה מאוד אחרי 3 ימים.. יש סיכוי לבייץ?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
09:22 30.09.16
לא דיווחת על מצב הזקיקים שלך?
מנתוני הבדיקת דם יש אפשרות לדעת?


 
שלמה
21:58 27.09.16
יש מחקרים לכאן ולכאן האם ירדיה ברמת האסטרוגן פוגמת בסיכויי ההריון, אומנם מה שבטוח שזה לא הפקטור העיקרי.
טאוב שלמה-יועץ פוריות
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
09:46 28.09.16
ירידה ברמת האסטרוגן לאחר מתן אוביטרל כרוכה בקבלת שיעור ביציות מופחת,עם איכות מופחתת שיעור הפריה נמוך יותר,שיעור השתרשות והרינות נמוך יותר-להן המאמר:
Hum Reprod. 2012 Sep;27(9):2690-7. doi: 10.1093/humrep/des216. Epub 2012 Jun 29.

A decrease in serum estradiol levels after human chorionic gonadotrophin administration predicts significantly lower clinical pregnancy and live birth rates in in vitro fertilization cycles.

Kondapalli LA1, Molinaro TA, Sammel MD, Dokras A.



Author information



Abstract

BACKGROUND:

Although close observation of serum estradiol (E2) levels remains a mainstay of assessing clinical response to controlled ovarian stimulation, the prognostic value of any change in E2 levels after administration of hCG remains unclear. The objective of this study is to evaluate the relationship between serum E2 response after hCG administration and the clinical pregnancy and live birth rates in fresh IVF cycles.



Among the 1712 IVF cycles, 1065 exhibited a >10% increase (Group A), 525 had a plateau (± 10%, Group B) and 122 showed a >10% decrease (Group C) in post-hCG E2 levels. While the E2 levels on the day of hCG were similar across groups, Group C had more patients with diminished ovarian reserve, required higher gonadotrophin doses and had the lowest implantation rates. After adjusting for age, total gonadotrophin dose, infertility diagnosis, number of oocytes and number of transferred embryos, the associations between post-hCG E2 decline (Group C) and clinical pregnancy [adjusted odds ratio (aOR): 0.53; 95% confidence interval (CI): 0.33-0.84, P= 0.007] and live birth (aOR: 0.40; 95% CI: 0.22-0.71, P= 0.002) were significant. We also found significant associations between E2 plateau (Group B) and clinical pregnancy (aOR: 0.73; 95% CI: 0.57-0.94, P= 0.013) and live birth (aOR: 0.74; 95% CI: 0.56-0.97, P= 0.032) when adjusting for the same factors.

CONCLUSIONS:

In our study, >10% decrease in E2 levels after hCG administration was associated with 40-50% reduction in clinical pregnancy and live birth rates. Similarly, post-hCG E2 plateau (± 10%) lowered the clinical pregnancy and live birth rates by >25%. Our study suggests that the change in the post-hCG E2 level is another parameter that can be used by clinicians to counsel patients regarding their likelihood of success with assisted reproductive technologies prior to oocyte retrieval.
זה לא היה אחרי מתן אוביטרל זה היה בזמן הזרקת גונל 100
יום 13 למחזור e2 היה 1966
יום 14 למחזור e2 ירד ל 1760
באותו יום ב 22:00 בלילה הזרקתי 2 דקא
להבשלת הביציות
ולא מתכננים חי החזרה עקב ריבוי זקיקם
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
12:51 29.09.16
גם תגובה כזו אינה אופטימאלית
 
עמל
18:08 29.09.16
היום עברתי שאיבה נשאבו 11 ביציות
עד יום ראשון אדע כמה הפריות
איך הצניחה הזות משפיעה על הטיפול ??
והאם היא יכולה לשבש את תהליך ה הפריה של הביציותז??
אשמח לכל מידע בנושא
יש לציין שאני עם pcos בת 26 עם לופוס בהפוגה
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
09:21 30.09.16
הייתי ממתין בשלב זה לדיווח שלך בעקבות ההליך
 
דנה
12:17 29.09.16
שלום רב,
אני בשבוע 17 להריון והתחלתי להרגיש תנועות עדינות כמו נקישות מדגדגות. ביומיים-שלושה האחרונים לא הרגשתי כלום.
האם זה תקין? אני יודעת שבשבוע זה לא סופרים תנועות אולם אם כבר התחלתי להרגיש הגיוני שהתדירות תהיה כל מספר ימים ולא כל יום?

מתלבטת אם צריכה להיבדק שכן הייתי אצל רופא בתחילת השבוע בשל עניין אחר.

תודה,
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
12:50 29.09.16
הגיוני,יש הנשים החשות תנועות בשלב מוקדם כזה של היריון
אחרי שכבר מתחילים להרגיש?
תודה,
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
09:24 30.09.16
בשלב מוקדם כזה של ההיריון ההתיחסות לתנועות אינה רילוונטית למצב העובר
שלום רב,

1. יש מחזורים שהדימום אינו חזק.. האם בכל זאת הרחם מתנקה לחלוטין?

2. האם ברגע שמפסיק דימום המחזור אפשר להיות בטוחים שהרחם התנתקה מהכל, ולא נשארו שאריות של רירית הרחם, למשל, שלא יצאו?
האם יש סבירות גבוהה יותר שדבר כזה יקרה לנשים בעלי שחלות פוליציסטיות ומחזורים לא סדירים יותר מאשר כאלה שהמחזור שלהן סדיר?

... כי קראתי שאם נשארים שאריות של רירית הרחם זה יכול עם הזמן להביא לסרטן הרחם..
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
10:18 27.09.16
בכל מחזור נבנית שכבת רירית רחם פונקצינלית על גבי שכבת רירית רחם בסיסית,השכבה הפונקציונאלית נתונה להשפעת ההורמונים(אסטרוגן)המופרשים לםני הביוץ,ובשלב שני(אסטרוגן+פרוגסטרון)לאחר הביוץ
 
שירה
11:54 27.09.16
סליחה לא הבנתי איך זה עונה על השאלה.. האם הרחם מתנקה לחלוטין בכל מחזור?
 
שירה
12:05 27.09.16
הנה מאמר שקראתי ביחס למה שכתבתי:

"נשים עם התסמונת הינן בסיכון יתר למספר בעיות בריאותיות. נשים עם מחזורי וסת לא סדירים עקב העדר ביוץ, מיצרות אסטרוגן, אך לא פרוגסטרון. ללא הפרוגסטרון, שגורם לרירית הרחם להתקלף כל חודש כדמם וסתי, רירית הרחם עלולה להתעבות יתר על המידה ולעבור שינויים בתאי הרקמה. מצב זה עלול להוביל למצב טרום סרטני הידוע כהיפרפלזיה של רירית הרחם. עם הרירית המועבה לא תטופל לאורך זמן רב היא עלולה להפך לסרטן רירית הרחם."

לכן שאלתי אם הרחם מתנקה בכל מחזור..
האם בגלל שהוסתות שלי לא סדירות זה אומר שהרחם שלי לא מתנקה ?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
08:55 29.09.16
הרחם מתנקה בכל מחזור סדיר,במצבים שח הפרעה בביוץ קיים מנגנון דימום כתוצאה משגשוג הרירית הנשברתbreak trough bleeding-במצב זה לעיתים לא נושרת כל שכבת הרירית הפעילה
 
שירה
13:39 29.09.16
אז כל מי שהמחזורים שלה לא סדירים ומגיעים מעל 40 יום זה אומר שהרחם לא מתנקה??
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
14:22 30.09.16
ההנחה אינה גורפת עבור כל הנשים עם אוליגומינוריאה עם מחזורים מעל 45 יום
בת 35. לפני שנתיים ילדתי בלידה רגילה הריון טבעי. מטופלת בקבותרים עקב רמות פרולקטין- מאוזנת.
בצילום רחם שנעשה על ידי דר טוגנדרייך עלה כי בחצוצרה שמאלית סקטוסלפינגס ומימין מודגמת התרחבות סקולרית של החצוצרה המץפוגגת במהלך הבדיקה ואז מופיע פיזור מוגבל. הרופא ציין לסיכום- פקטור חצוצרתי דו צדדי.
מבחינת פרופיל הורמונלי- fsh 10.9.
הומלץ לי לכרות את החצוצרה השמאלית במסגרת לפרוסקופיה. את הצד הימני הרופא ינסה לפתוח. נאמר לי ש ivf כאשר יש נוזלים בחצוצרה עשוי לפגוע בהשתרשות ואף לגרום להפלות.
לכן- החלטתי לעבור ניתוח לכריתת החצוצרה השמאלית ובתקווה שניתן יהיה לפתוח את הימנית. ולאחר הניתוח לעבור לטיפולי ivf.
האם לדעתך מהלך זה נכון?
 
אחת
12:38 30.09.16
האם הניתוח מסכן את השחלה? יפגע ברזרבה השחלתית?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
14:20 30.09.16
בהמלט מומלץ
נמוך מידי?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
14:19 30.09.16
תקין
שלום רב.עשיתי בדיקת דם ימים אחרי החזרת עוברים פרוגסטרון 142 ואסטרדול 1650.האם יש משמעות לאסטרדול כזה גבוה?תודה רבה ושבת שלום
 
פרופ' דוד בידר  
12:33 30.09.16
אין שום משמעות ולא צריך לבדוק.
 
נינה
20:15 25.09.16
שלום
יש לי שחלות פוליציסטיות וכבר שנים לא הייתה וסת ספונטנית.
לאחר הלידה השנייה פתאום החלה להופיע אך כל 40 יום.
האם אפשר להכנס להריון ספונטני במחזור של כל 40 יום?
אם כן איך אפשר לדעת מתי הביוץ?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
14:56 26.09.16
האפשרות קיימת
 
נינה
15:06 26.09.16
הסיכויים קלושים או כמו זוג רגיל?
יש אפשרות לנבא מועד ביוץ?
לא סיכויים לא קלושים כלל, הסיכויים קצת פוחתים בגלל קושי לתפוס את מועד הביוץ ולפעמים ישנם עוד השפעות אבל אפשרי כמעט כמו כל זוג. מעתיק לך מאמר שכתבתי בעניין חיזוי הביוץ
מתי הביוץ???
איך נדע מתי הביוץ...
1. יש נשים אשר מרגישות כאב בשיפול האגן בצד (מיקום השחלות) כאב זה קרוי מיטלשמרץ (מגרמנית- (mittelschmerz כאב זה נובע ממתיחת הזקיק (הקפסולה של הביצית)טרם הביוץ.
2. בזמן הביוץ ההפרשות הנרתיקיות הופכות להיות יותר שקופות ופחות צמיגות, זה תהליך הכשרה של הגוף טרם הביוץ ע"מ לקבל את הזרע ולאפשר לו לעלות במעלה הנרתיק (ישנם כדורי מניעה שחלק מהאפקט הוא יצירת ריר צמיגי מעין מחסום לתאי הזרע).
3. ערכות ביתיות, סטיק המודד ערכי הורמון LH בשתן כיון שערכי הורמון הlh עולים טרם הביוץ ונמדדים כ 24 עד 36 שעות קודם הביוץ, אם כן כאשר נצפה ע"י הערכה סימן חיובי אות הוא כי הביוץ יתרחש ב 36 שעות הקרובות.
4. מדידת חום השחר, שיטה שלא נעזרים בה הרבה היום קצת סבוכה וטרחנית, ואין המקום להאריך.
5. בדיקות דם: ישנם שני הורמונים שבהם נעזרים לחיזוי הביוץ, הורמון ה LH הנ"ל, והורמון הProgestron, ובכן הורמון הlh כאשר מזהים רמתו מעל 20 לערך אות הוא כי הביוץ יתרחש בקרוב עד 36 שעות, אם הוא נמוך באיזור ה 10 או שזה מצב לפני ביוץ או אחרי וצריך לשקלל עוד נתונים כדוגמת הורמון ה+ Estardiol(E2) US , הורמון הProgestron, אם מזהים רמתו מעל 10 אות הוא כי זהו מצב אחרי ביוץ. כאשר רמתו בין 5 ל 10 בד"כ זה לפני ביוץ (אם כי לפעמים כאשר ישנה עליה חדה יתכן אף אחרי ביוץ). יש עוד הורמון שבאמצעותו ניתן לדעת אם אנחנו סביב הביוץ והוא הורמון ה Estradiol E2- כאשר רמתו של הורמון זה בין 600 ל1100 זהו מצב סביב ביוץ, אם ערכי ההורמון באיזור ה300 בד"כ זהו בתהליך הראשוני של הביוץ (אם כי ממש טרם הביוץ ישנה ירידה קלה).
6. אולטראסאונד (US), ע"י מדידת הזקיקים אפשר לשער תהליך טרום ביוץ ע""י מדידת גודל הזקיק לערך 20 24 מ"מ, אם במעקב ראינו זקיק בשל ואח"כ נעלם הזקיק או בטמט אות הוא כי היה ביוץ, לא תמיד הזקיק נעלם לפעמים הוא מתמלא דם- HCL, או נוזלים, ונהפך אח"כ לציסטה.
טאוב יועץ פוריות בכיר
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
12:47 29.09.16
הסבר מקיף ומעולה על האמצעים הקיימים לזיהוי הביוץ,בבדיקות האולטרסאונד ראוי לציין שתמט של הזקיק המוביל בנוכחות נוזל ברצפת האגן(דוגלס)הינם סימן מובהק להתרחשותו של הביוץ זה מקרוב
 
נינה
12:56 29.09.16
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
09:23 30.09.16
בהצלחה
שלום,
אני נמצאת כעת בשבוע 9 ו-5 ימים לאחר IVF מוקפאים. אני לוקחת 2*2 אנדומטרין ביום, וקלקסן 40 מ"ג (הטרוזיגוטית לפקטור 5).
נאמר לי להפסיק אנדומטרין בשבוע 10 מלא (כלומר 10+0) ולהתחיל אספירין.
רציתי לוודא שבטוח כבר להפסיק בשלב זה? לרדת בהדרגה או פשוט להפסיק?
תודה רבה ושנה טובה!!
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
09:20 30.09.16
ניתן להפסיק בשלב זה את הטיפול התמיכתי
עברתי לפני יומיים היסטרוסקופיה אבחנתית. מאז מופיעות הפרדות חומות (יש ממש כמו חתיכות קטנות על התחתונית). האם זה תקין ואם כן, כמה זמן טבעי שזה ימשך וכמה זמן לאחר הבדיקה, יש להימנע מיחסי מין?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
09:19 30.09.16
בהחלט תקין ,ניתן לקיים יחסים עם העלמות התסמינים בעקבות הבדיקה
אני חוששת שקיום יחסים יפגע בהשתרשות העובר.
ההמלצה שלנו היא לא לקיים 3 ימים יחסים אחרי החזרה.
אני מנסה להרות עם זרע קפוא של בעלי שעבר טיפולים לסרטן ולכן הוא עקר כעת. לפני ארבע שנים הוא הקפיא כ- 15 מנות בריכוז של 20-22 מיליון כל אחת. מאחר שאצלי הכל תקין, החלטנו לנסות קודם קצת הזרעות כדי להיכנס להריון - בהזרעה הראשונה שהייתה אתמול לאחר מעקב טבעי + אוביטרל, הפשירו מנת זרע, שכמותו קטנה מ22 מיליון לפני הקפאה ל -2 מיליון לאחר הפשרה, תנועתיות טובה. את המנה הזו הזריקו. לא ברור לי איך מ- 22 מיליון הכמות קטנה כ"כ. האם מדובר בכמות זרע המספיקה להזרעה? האם יש טעם להמשיך בהזרעות? מה כמות הזרע הנדרשת לצורך הזרעה?
 
פרופ' דוד בידר  
15:13 29.09.16
ממליץ לך , לאור סיפורך, לבצע הפריה חוץ גופית.
שלום.
מחר אבצע בדיקת דם לבדוק האם התמיכה של זריקת אוביטרל מספיקה.
שאלה... האם ניתן לשער לפי רמת אסטרוגן על השרשה? או שזה מוקדם מדי? או שאין קשר? אני 4 ימים אחרי החזרה.תודה רבה וחג שמח
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
12:52 29.09.16
בשלב זה עלייך להמשיך בטיפול ולהמתין עוד 8 ימים לבדיקת היריון
רציתי לשתף אתכם בהרגשותי.
פגשתי ושמעתי הרבה רופאים מניסיוני, חלקם אני מכירם באופן אישי...
אני קורא פה המון תגובות של פרופסור אשכנזי, מבחינתי האיש ענק, יש לו ידע עצום, אין נושא בפורום פה ששואלים אותו והוא ללא תשובה, מענה מקצועי מעמיק , אני משתאה לנוכח האיש, יש לו המון מטופלות, מבוקש, והוא מצליח לנהל פה את הפורום ביד רמה!!!
כל הכבוד פרופסור, יש לך הרבה זכויות מעבר לרבות ונצורות שאתה פועל בתפקידך כרופא, תודה רבה שתהיה לך שנה טובה ופוריה, תמשיך ללוותנו ולעזור להרבה זוגות שצריכים שיקול דעת והרגעה מגורם מקצועי ברמה.
טאוב שלמה
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
08:49 29.09.16
לשלמה תודה על המילים החמות-שנה טובה וברוכה לכולנו
שלום, אני לפני חזרה לטיפולים לילד שני, יש לי מוקפאים מוכנים. בבדיקה שגרתית אצל רופאת הנשים היא ראתה ציסטה קטנה בשחלה השמאלית, יש לציין שהיא בדקה אותי בתקופת הביוץ. האם זה יכול להפריע לטיפולים? האם יש דרך לטפל בזה?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
08:46 29.09.16
לא יפריע
שלום. אודה על תשובתך. בשל החגים אצטרך להקדים את בדיקת הבטא שלי. נניח ועברו רק 6 ימים מזריקת אוביטרל השנייה כתמיכה, עד כמה יכולה להיות הטיה בתשובה?
הוחזרו לי 2 עוברים בני 3 ימים באיכות טובה.

תודה וחד שמח
האוביטרל לא יפריע.
את יכולה לעשות בדיקה 11 יום אחרי ההחזרה.
 
מרינה
17:02 28.09.16
ואם זה 10 ימים? תהיה הטיה בגלל אוביטרל או שזה ממש מוקדם? תודה רבה וחג שמח
 
פרופ' דוד בידר  
19:23 28.09.16
אוביטרל נשאר בדם סביב ה 4 ימים.
הייתי היום באולטרסאונד זקיק 13 על 10 תוצאות בדיקת דם e2 -399 פוגסטרון 2.2 , lh-12.4 מתי ביוץ אמור להיות מתי לקיים יחסים?
 
מירב
16:35 23.09.16
פ
 
פרופ' דוד בידר  
17:19 23.09.16
האם זוהי בדיקת הדם הראשונה שלך?
התשובות לא ברורות.
אם זה בדיקה ראשונה יש לחזור ביום א כדי להבין מה קורה.
זה בדיקה ראשונה היום ה10 רציתי לדעת מה מוזר בנתונים כי גם לי היה קצת נראה שהפוגסטרון והlh גבוהים יחסית לזקיק ככה נדמה לי תוכל להבהיר לי את העניין מפחדת שזה רומז לציוץ לא תקין או משהוא
בדיקה יחידה בלי מעקב של תהליך הביוץ אינה ניתנת לפירוש טוב.
לכן שאלתי אם עשית עוד בדיקות.
כרגע מה שכתבת זה נכון אך שום דבר לא מסוכן.
פשוט תחזרי על הבדיקות כדי שנגיד לך מה קורה.
עשיתי מעקב היום יצא זקיק21 על17 בדיקת דם e2 -832 פוגסטרון קטן מ 2, lh-10.9 מתי אמור להיות ביוץ, אני לא מבינה איך הפוגסטרון והlh ירדו מהבדיקה הקודמת תוכל להסביר לי
 
מירב
17:24 25.09.16
עדיין אין ביוץ הביוץ, לדעתי יהיה עוד 4 ימים.
 
מירב
17:56 25.09.16
תודה על התשובה אז מתי אני יקיים יחסים הכי טוב לפי דעתך באיזה יום
 
מירב
08:15 27.09.16
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
10:14 27.09.16
לפי מועד הביוץ הצפוי
סבי. ה 29 לחודש.
 
מירב
11:46 27.09.16
עשיתי עכשיו בדיקה גם בסטיק יצא לי 2 קווים מה לעשות?
 
פרופ' דוד בידר  
12:07 27.09.16
זה סימן לביוץ.
 
פרופ' דוד בידר  
13:06 28.09.16
כתבתי לך.
מחר.
בת 35. פרולקטינומה- מאוזנת עם קבותרים.
תוצאות פרופיל מיום 3 למחזור:
Tsh 3.43
Prolactin- 115
Lh- 7.4
Fsh- 10.6
Estradiol- 223
פרוגרסטרון- 3.1
Dhea-s- 2.37
טסטוסטרון- קטן מ 1.5

עד כמה ה fsh בעייתי? האם הפרופיל תקין?
לציין שאמורה לעבור ניתוח לכריתת חצוצרה סתומה עם נוזלים ולאחר מכן להתחיל ivf.
אודה מאוד לתשובה מפורטת
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
09:42 28.09.16
ה-FSH גבוה במקצת,הייתי שוקל לחזור על הבדיקה או לבצע בדיקה נוספת של AMH,כדי לבצע הערכה מדויקת יותר של מצב הרזרבה השחלתית שלך
בוקר אור
אשמח לתשובה
ביום שני -26.9, יום הבויץ
עברתי הזרעה טבעית
ללא הורמונים וללא תמיכה .

יש לי כאבים כמו לפני תחילת מחזור... כאילו אני הולכת לקבל
מה זה אומר ?..
אני אחרי 10 הפריות שלא צלחו
ומאחר וכבר אין מימון של קופח
עשיתי הזרעה .

תודה
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
09:26 28.09.16
התחושה נובעת מהתכווציות הרחם לאחר הזרעה-תחושות אלו מדמות תחושות מחזור קרב
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  2359  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
טיפולי הפריה   IVF   הפריה חוץ גופית   טיפולי פוריות   פריון
RSS RSS פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF