בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים הריון, לידה, פוריות, IVF»פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF

מנסים להכנס להריון ללא הצלחה? פורום פוריות עוסק בנושאי טיפולי פוריות הפריה חוץ גופית, פריון, בעיות פריון, פוריות, טיפולי הפריה, IVF, אוביטרל, הזרעה, בעית פוריות, טיפולי פוריות ועוד
מנהלי פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF:
ד''ר רונית מכטינגר
לפרטים נוספים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לפרטים נוספים
פרופ' דוד בידר
לפרטים נוספים
 
הודעה לגולשים - הצטרפות מנהלים חדשים
 
עם הצטרפות שם פרופסור יעקב (ג'קי) אשכנזי ופרופסור שלמה משיח לניהול הפורום, ניתן לשאול שאלות גם בנושא בנק זרע, הזרעות ופוריות הגבר.
 
מאיה
 
09:04 01.08.14
שלום, אני בת 29. בטיפולי פוריות כבר 9 חודשים.
התחלתי מאיקוקלמין ועליתי שלב לזריקת גונאל אף 150 מ"ל.
עשיתי כבר 3 הזרעות תוך רחמיות כאשר בשתיים הראשונות לא כאב לי כלל לאחר מיכן וכעת, בהזרעה השלישית, יש לי דקירות בבטן התחתונה שמתגברות וחום של 37.5
(לא יותר מיזה)
הרופא אמר לי לקחת אנטיביוטיקה- אוגמנטין.
התחלתי אתמול בערב ועדיין אין שיפור..
כמה שאלות:
1. מדוע זה קרה? האם אני רגישה לנוזל הזרע? למרות שבפעמיים הקודמות לא הייתי רגישה?
2. האם אני עלולה לסכן את ההריון (אם בכלל זה נקלט הפעם) אם אני לוקחת אנטיביוטיקה ואופטלגין לשיכוך הכאבים?
3. מתי אני אמורה להרגיש שהאנטיביוטיקה עוזרת..? כי נראה שכלל לא משפיע.
4. האם הכאבים מעידים על הצלחת\ אי הצלחת הטיפול?
5. האם זה דבר שכיח אחרי הזרעה?

בבקשה תענו לי! ממש בלחץ וכבר מתחילה לאבד את זה.. לצערי
תודה רבה
 
Ff
 
09:02 01.08.14
שלום אשמח עם תעזרו לי אני אחרי החזרת מוקפאים אני לוקחת 4 אנדונטרין ו4 אסטורפם ואתמול הרופא הוסיף לי בנוסף זריקת גסטון.
השאלה שלי את הזריקה צריך לקחת כל יום באותה השעה?
או שזה לא משנה עם לוקחים בבוקר ויום למחרת בערב
תודה רבה ושבת שלום.
 
אני
16:32 31.07.14
שלום.
בת 36. התחלתי טיפולי ivf לפני שש שנים עקב בעיית זרע. אצלי הכל היה תקין.
בהפריה הראשונה נקלטתי עם תאומים אך ההריון לא התפתח‪. בשבוע 9 קיבלתי כדורים להפלה. כעבור שבוע בביקורת היה חומר הריוני ובוצעה גרידה. מאז הגרידה רירית רחם מאוד דקה כארבעה ממ. אחרי חודשים עם נסיונות לעיבוי הרירית. היסטרוסקופיה וכו נקלט הריון עם רירית שעשה ממ. נולד ילד בניתוח קיסרי וכעבור שבעה חודשים הריון ספונטני לא מתוכנן עם רירית ארבע ממ. נולד עוד בן בניתוח קיסרי וכשישה שבועות אחרי הלידה הכנסתי התקן מירנה.
הוצאתי את ההתקן לפני כשנה וחצי בתקווה להכנס להריון. לא הולך. הזרע גבולי. הרירית לרוב דקה אבל כל זה מוכר לנו. יש לי תופעה חדשה. במעקבים לקראת ביוץ יש לי באופן קבוע מעט נוזל ברחם. אציין שהמחזור סדיר אבל דליל. הדימום פוסק ואז חוזר קצת. לפני חודש עשינו הפרייה וביום ששאבו את הביציות שאבו גם את הנוזל הזה שהיה פשוט מעט דם. במועד ההחזרה לא נצפה נוזל ואגב גם צילום רחם תקין. החודש מנסים להחזיר מוקפאים. אני כבר שבוע אחרי תחילת המחזור. כבר יום שלישי ללא דימום אך האולטראסאונד עדיין נצפה מעט נוזל ברחם. נראה שהמחזור שלי, כלומר הדימום לא מתרוקן לגמרי. מה ניתן לעשות במקרה הזה? מה הטיפול? מה הסיכויים להרות? אציין שאין לי הדבקויות או שום בעיה ברחם פרט לרירית מעט דקה. איך אפשר להתגבר על הבעיה הזאת? ומה יכול להיות הגורם לזה?


תודה!
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
00:34 01.08.14
יתכן שבעקבות הניתוחים הקיסריים נוצרה גומחה באיזור הצלקת הניתוחית הגורמת להצטברות של ריר צוארי המחלחל לרחם,לעיתים יש צורך בצריבה מקומית של הרירית המפרישה את הריר ,כמו כן יש לשלול פתולוגיה חצוצרתית הגורמת לזליגת נוזל שמצטבר בחזרה לרחם
 
אני
04:13 01.08.14
מה הכוונה ריר צוורי? הריר של הביוץ או שזה דם?
שללנו נמצא חצוצרתי. דתי החצוצרות מתנקזות באופן תקין והיסטרוסקופיה גם היתה תקינה.
קצת מפחדת לעשות פעולת צריבה לרירית הרחם עקב פגיעה קשה בה במהלך הגרידה היא איננה מתעבה כראוי. האם זאת האופציה היחידה? האם ניקוז של השארית בחודש נתון יכולה להיות פתרון זמני? והאם המצב הזה באופן חד משמעי מפריע לקליטת הריון?
 
שירן
15:08 31.07.14
היי, מכיוון שאני בלחץ עקב ההריון היקר לו חיכיתי שנתיים רציתי לשאול אם בטא 90,000 בסוף שבוע שמיני היא תקינה? תודה
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
00:13 01.08.14
ביטה תקין,אולם יש לעשות גם הערכה סונוגרפית לקביעת תקינות ההריון
 
שירן
04:02 01.08.14
תודה רבה ד״ר על התשובה. האם הערכה סונוגרפית הינה אולטראסונד?
 
ck
21:14 31.07.14
אני בת 26 ועברתי הרבה הפלות מתוכן 6 בגרידות.
מאחרי ההפלה האחרנוה שהיתה כוללת זיהום וגרידה-

עוצמת הדימום ירדה לרמה של יום אחד-יומיים כמעט אפסי...דימום ברמה של ניגוב.
אפילו לא מלכלך את הפד.
בעוד שבעבר היו לי דימומים עם קרישי דם ו-7 ימים מלאים!והייתי מגיעה למצב של המוגלובין נמוך בגלל עוצמת הדימום.
עם הזמן הדימום נחלש...ועכשיו הוא כמעט אפסי.

זה ממש מלחיץ אותי. בהיסטרסקופיה האחרונה שעשיתי היה כתוב שהרירית מנוונת.

מה עליי לעשות??מה זה אומר?אני רוצה לנסות הריון .

יש לציין שיש לי אנדומטריוזיס ואדנומיוזיס.-אם יש קשר?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
00:12 01.08.14
מצקבל הרושם שמדובר בפגיעה מהותית ברירית הרחם שאינה רברסיבילית ויתכן שהפתרון כרוך בהסתייעות בפונדקאות
בכ"א תודה פרופסור על המענה.

את ההיסטרסקופיה בצעתי בזמן שהייתי -
לקראת תום טיפול דיכוי הורמנלי.
ועדיין תשובך לא תשתנה?
 
חסוי
14:42 31.07.14
האם יתכן שבהקפאת זרע אחת -לשם תרומת ביצית- היו לויקוציטים- 5 כפול 10 בחזקת 6, ושבועיים אחר כך בהקפאה נוספת -בלי טיפול כלשהו -היו רק לויקוציטים בודדים?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
00:18 01.08.14
הראה לי שמדובר בנתונים לא מדויקים
 
איירין
12:59 27.07.14
שלום,
אשמח לעצה
ביום שבת 26.07 שאבו לי 21 בציות שמתוכם הופרעו 17
כרגע החזרה מתוכננת ליום שלישי הקרוב כאשר אני ממש חוששת
ידוע לי שבכמות כ 21 בציות קיים גירוי יתר וכרגע יש לי כאבי בטן לא חזקים
אך איך המצב הזה יכול להחמיר עם הריון והאם לא עדיף לתת לגוף לחזור לעצמו ורק אז להחזיר
 
ד''ר רונית מכטינגר  
20:51 27.07.14
עלייך להבדק לפני ההחזרה. גירוי יתר עלול להחמיר בהריון ועל כן אם יש חשד לגירוי יתר ניתן להקפיא את העוברים ולהחזיר לרחם בחודש הבא.
 
איירין
21:09 27.07.14
שלום, האם רופא המבצע החזרה מחוייב לבצע בדיקת דם ואולטראסאונד לפני ביצוע החזרה
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
09:39 28.07.14
קיימים שתי צורות של גירוי יתר שחלתי -הצורה המוקדמת המופיעה בסמוך לשאיבת הביציות ,והצורה המאוחרת המופיעה מעל 9 ימים מההחזרה ונובעת מהשתרשות העובר והפרשת הורמון הביטה,אני בטוח שהרופא המטפל שלך ער לעובדות אלו שהינם הבסיסיות ,והוא לוקח את כל הנתונים בחשבון,יחד עם זאת לאת תמיד ניתן לנבא בודאות מוחלטת את הופעת או אי הופעת גירוי היתר השחלתי,ולכן עלייך להיות שותפה להחלטה-אם אינך רוןצה ליטול כל סיכון הרי שתורי לרופא להקפיא את העוברים,לעומת זאת אם בנסיבות הקיימות הינך מוכנה לקחת סיכון סביר לגירוי יתר שחלתי (כמובן לאחר הסבר שתקבלי מהרופא לגבי סיכון -סיכוי)הרי שתורי על החזרת העוברים.ניתן לצמצם את הנזק בגידול העובריןם לבלסטוציסטים (לפחות חמישה ימים לאחר השאיבה)ואז בהעדר גירוי יתר שחלתי מוקדם,ניתן להחזיר עובר אחד בלבד -בלסטוציסט שהינו בעל סיכוי גבוה יותר להשתרש.
בכל מקרה היה ראוי לקחת תכשיר הקרוי קרברגולין המקטין במידה רבה את הסכנה לגירוי יתר שחלתי
 
איירין
11:45 31.07.14
שלום פרופסור, אודה לעזרתך בשאלה הבאה, לפני 6 ימים עברתי שאיבת ביציות( לא בוצע החזרה עקב גירוי יתר שחלתי) אתמול שמתי לב שיש לי הפרשות לבנות כמו קוטג׳(סליחה על הפרטים) מה זה יכול להיות
האם נדרש טיפול כלשהו
תודה מראש
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
00:17 01.08.14
יתכן ומדובר בהפרשה פטרייתית
 
אני
14:43 31.07.14
הי
האם בדיקת אולטרסאונד פעם בשבוע החל מרגע גילויי ההריון שבןע 6 ועד כה שבוע 12 מסוכנת? עלולה לפגוע בהתפתחות העובר בשלב זה או מאוחר יותר?
אני פשוט בחרדה ...זה הריון יקר לאחר טיפולים ממושכים.
תודה.
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
00:15 01.08.14
אינה מסוכנת במיוחד שמדובר בביקורות אולטרסאונד קצרות
 
לרה
16:55 31.07.14
שלוםף
התחלתי לעשות יעוצים ל IVF בבית חולים כרמל בחיפה (מאוד התרשמתי מהמקום וההמלצות) אך קופת החולים שלי אינה מממנת כל טיפול כולשהו בבית חולים כרמל.
לכן, ביררתי ומצאתי כי בית חולים אסותא בראשון לציון הוא אחד הביתי חולים הכי טובים היום בארץ ועם הכי הרבה סטטיסטיקה לעשות את הטיפול.
רציתי לדעת אם זה מומלץ. אם מישהו עשה טיפול שמה ויכול להמליץ על המקום ועל רופא.
כמו כן, בגלל שאני גרה באזור של חיפה היתי רוצה לשמוע גם אם מישהו עשה טיפול בבית חולים רמב"ם וגם על בית חולים כרמל עצמו (במידה ובסוף האעשה את זה שמה).

תודה מראש.
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
00:08 01.08.14
כל בתי החולים המוזכרים הינם ברמה אופטימלית לטיפולי הפריה חוץ גופית
 
אני
22:08 31.07.14
שלום,
האם יש סיכוי שהעוברים ישרדו כאשר מעבירים אותם מביה"ח אחד לאחר?
מדובר על שעה וחצי נסיעה- בכלי מיוחד שיתנו בביה"ח.
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
00:06 01.08.14
העברת עוברים מבית חולים אחד למישנהו נעשית האמצעות מיכל המכיל חנקן נוזלי השומר אותם בהקפאה עמוקה
 
עלמה
19:38 31.07.14
כמה זמן אחרי ניתוח קיסרי אפשר להתרחץ במים חמים? כבר הורדתי את הסיכות לפני שלושה ימים. תודה.
 
ד''ר רונית מכטינגר  
21:15 31.07.14
ניתן להתקלח במים נעימים ללא בעייה.
 
עלמה
21:33 31.07.14
האחות שהורידה לי את הסיכות אמרה להתקלח רק במים פושרים.
אני מאד רוצה מים חמים כי כל הגוף כואב לי והגב מהזריקה הספינלית. השאלה אם מים חמים (לא רותחים ) יכולים להמיס את התפרים?
תודה רבה לך.
 
ד''ר רונית מכטינגר  
21:57 31.07.14
התפרים אינם נמסים מחום של מקלחת אך כדאי להמתין שהצלקת שעל פני העור תהיה סגורה לחלוטין, אחרת עלול לגרום לתחושה לא נעימה.
 
me
17:24 31.07.14
שלום רב,

האם ניתן לאבחן בצילום רחם את תקינות השחלות? או שרק את החצוצרות והרחם?

ככל שיש חשש לאנדומטריומות בשחלה ובמקומות אחרים ניתן לראותם בצילום רחם?
 
ד''ר רונית מכטינגר  
21:12 31.07.14
צילום רחם נועד כדי להדגים את מבנה הרחם, החצוצרות, המעבר בהן, פיזור באגן וחשד להדבקויות. אין אפשרות לראות שחלות/אנדומטריומות. לשם כך ניתן לבצע אולטראסאונד.
 
me
21:26 31.07.14
ככל שהיה אנדומטריוזיס, לכל הפחות בשחלה הוא לא היה יוצר הידבקויות (וכאלו לא נצפו בצילום)?
 
ד''ר רונית מכטינגר  
21:55 31.07.14
אנדומטריוזיס יכול להתבטא כנגעים בודדים (לדוגמא באגן, על פני שלפוחית השתן, מעיים) או כאנדומטריומות - ציסטות שחלתיות. יש מספר דרגות חומרה לאנדומטריוזיס ולא בכל שלב יופיעו הדבקויות. גם מצב של אנדומטריומה בשחלה אינו מחייב הדבקויות. במידה וקיימות הדבקויות, ניתן לראות רמזים לכך בצילום רחם כמו חצוצרות במיקום לא רגיל או פיזור מוגבל באגן.
 
אני
19:59 31.07.14
שלום ד"ר.
בבדיקה נאמר לי שהעובר גדול ביומיים . אני הייתי 12+0 והרופא אמר שהוא 12+2.
למה הפער הזה פתאום? עד עכשיו הוא תאם בימים .
יש לציין שאני אחרי הפרייה.
תודה!
 
ד''ר רונית מכטינגר  
21:14 31.07.14
הבדל של עד שבוע בין גודל העובר לגיל ההריון הוא תקין לחלוטין בשלב זה ואין סיבה לדאגה. בהצלחה!
 
לוני
06:41 31.07.14
שלום רב,
קראתי שמומלץ לקיים יחסים בתקופת IVF ללא כל מניעה, אבל טכנית רציתי להבין,
האם אישה שעוברת שאיבה יכולה להכנס להריון יום או יומיים אחריה, ממש לפני החזרת העוברים, מזקיקים שהיו בדרך להבשלה? ואם כן, האם הפרוצדורה של ההחזרה לא פוגעת בהריון שהתקבל לפניה?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
10:46 31.07.14
באופן תאורטי האפשרות הזו קיימת ,החזרת עוברי ה-IVF תעשה בטרם תהייה שהות לעובר שהופרה להגיע לרחם(הוא אמור לשהות 5-6 ימים לאחר הפרייתו בחצוצרה)
 
פרופ' דוד בידר  
13:36 31.07.14
איפוה קראת שמומלץ לקיים יחסים בזמן תהליכי הפריה.!?
זה נכון שמותר אך להמליץ במיוחד אין דבר כזה.
באופן עקרוני אם שואבים ביציות אז לא קורה שקודם יש הריון!
 
דורה
12:15 31.07.14
שלום רב,
שבוע 10+5 נוטלת ברזל (שבועיים)

וחומצה פולית מתי עלי להפסיק ליטול את הויטמנים ? באיזה שבוע?

תודה רבה
 
פרופ' דוד בידר  
13:34 31.07.14
את יכולה להמשיך רק ברזל כדור ביום.
שלום
ביום ג עברתי שקיפות עורפית, שתודה לאל, היתה תקינה.
אך מאז יש לי כאבי בטן תחתונה. בעיקר בצד שמאל של הבטן לכיוון המפשעה.
האם עליי לגשת לבדיקה? הרי רק לפני יומיים הייתי...
תודה
 
פרופ' דוד בידר  
13:33 31.07.14
אם זה מתגבר או לא חולף יש להבדק.
באופן כללי זה לא משהוא רציני בשבועות כאלה.
 
שירי
22:02 30.07.14
שלום
בת 28
יום שבת שאיבה יש לי 14 זקיקים אני רוצה להחזיר 3-4 עוברים האם זה ניתן גם כאשר משתמשים באמבריוסקופ??
או שבאמבריוסקופ בוחרים עובר טוב אחד??
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
10:51 31.07.14
האמבריוסקופ כשוי לעזור בבחירת העוברים,ועוד יותר אם מגדלים אותם חבלסטוציסטים,בכל מקרה מספר העוברים להחזרה,ומועד ההחזרה הינם החלטה שהרופא המטפל שלך יבצע בהתאם לגילך,מספר הטיפולים שעברת,ההיסטוריה הרפואית שלך,ובהתאם להמלצת האיגוד הגניקולוגי
שלום ,
שבוע 11. האם מותר לעשות טיפול שורש בתחילת הריון או לחכות לשליש השני ?
האם מותר לעשות צילום שיניים ?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
10:48 31.07.14
אין בעיה לבצע כל טיפול שיניים בכל מועד בהריון,באשר לצילום רנטגן יש ללבוש חלוק עופרת
 
אוריאן
12:35 30.07.14
שלום!
לפני 4 ימים הבנתי כי הריון אינו מתפתח, הונחיתי להפסיק תמיכה, ולהמתין להפלה טבעית.
שאלתי היא כמה ימים אוכל להמתין עד אצטרך להסתייע בכדורים?
מנסיוני בעבר, לקחתי "מיפג'ין" וחוויתי טראומה, הכאבים איומים .
 
ד''ר רונית מכטינגר  
20:24 30.07.14
באיזה שבוע את? האם נצפה כבר שק הריון/עובר?
 
נויה
20:53 30.07.14
אני שבוע 7.נצפה שק הריון, שק חלמון. ודופק מהבהב. מפחדת מאוד מהפלה ע"י כדורים.
רוצה לדעת עד מתי אוכל להמתין להפלה טבעית.
רב תודות לך .
 
ד''ר רונית מכטינגר  
21:48 30.07.14
קודם כל חשוב לעקוב אחר הדופק המהבהב. באם הדופק מפסיק ואין כאבים, חום או דעמום, ניתן בד"כ להמתין כשבוע ולאחר מכן יש צורך להעריך את המצב שוב אצל הרופא המטפל.
 
אלה
11:30 30.07.14
שלום רב,
לאחר החזרת שני עוברים, ביטא ביום ה- 14- 300
לאחר יומיים- ביטא- 540
מה משמעות העניין והאם יש סיכוי להריון תקין?
 
ד''ר רונית מכטינגר  
20:22 30.07.14
עלייה מ-300 ל-540 בתוך יומיים היא בהחלט בטווח הנורמה ויש סיכוי גבוה להריון תקין. בהצלחה!
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  1945  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
טיפולי הפריה   IVF   הפריה חוץ גופית   טיפולי פוריות   פריון
RSS RSS פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF