בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים הריון, לידה, פוריות, IVF»פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF

מנסים להכנס להריון ללא הצלחה? פורום פוריות עוסק בנושאי טיפולי פוריות הפריה חוץ גופית, פריון, בעיות פריון, פוריות, טיפולי הפריה, IVF, אוביטרל, הזרעה, בעית פוריות, טיפולי פוריות ועוד
מנהלי פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF:
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לפרטים נוספים
ד''ר רונית מכטינגר
לפרטים נוספים
פרופ' דוד בידר
לפרטים נוספים
 
הודעה לגולשים - הצטרפות מנהלים חדשים
 
עם הצטרפות שם פרופסור יעקב (ג'קי) אשכנזי ופרופסור שלמה משיח לניהול הפורום, ניתן לשאול שאלות גם בנושא בנק זרע, הזרעות ופוריות הגבר.
 
ayelet
16:20 29.09.14
שלום רב,

החזירו לו שני עוברים טריים ביום 15.9.2014 (מתרומת ביצית), לאחר 3 ימי התפתחות.

בדו"ח המעבדה שהגיע אלי מאסותא היה כתוב כדלקמן :

בטיפול הוקפאו :
2 ביציות מופרות לאחר 2 ימי התפתחות
1 ביציות מופרות לאחר 3 ימי התפתחות.

כמו כן צוין כי לא הוקפאו ביציות מופרות (זיגוטות).

שאלותיי הינן :

1. איך זה יכול להיות שחלק מהביציות יש להן 2 ימי התפתחות וחלק 2 ? הרי מדובר באותה תורמת ?
2. מה משמעות של ביצית מופרת זיגוטה ?

אודה להתייחסותכם.
 
פרופ' דוד בידר  
18:15 29.09.14
את קיבלת תוספת של ביציות יום אחרי הפעם הראשונה כדי שיהיו לך יות עוברים ,ואכן 2 הוחזרו ועוד שלוש הוקפאו.
זיגוטה זה ביצית למחרת ההפריה.
פרופסור בידר שלום,

תודה על התייחסותך.

ראשית אודה להבהרתך מה הכוונה שקבלת עוד ביציות ? במסגרת התוכנית שאני נמצאת בה מבטיחים 6 ביציות. להבנתי הביציות המופרות הגיעו לאסותא ביום 12.9.2014, אז הביאו עוד ביציות מופרות מקייב יום למחרת ? לא ברור...

כמו כן, בהתייחס לתשובת לעניין הזיגוטה שזה ביצית מופרת למחרת ההפריה - האם יש הבדל בין החזרת זיגוטה לבין החזרת עובר בן יומיים שלושה, ומילא, איך בהליך של תרומת ביצית אפשר להחזיר זיגוטה (שהרי הביציות המופרות לא מגיעות ביום ההפריה לאסותא ?

אודה להתייחסותך.
 
פרופ' דוד בידר  
 
14:21 30.09.14
לגבי הזיגוטה וכו יש לברר אצל הרופא שהחזיר העוברים, הוא היה צריך להסביר את דף המעבדה.
תגידי לרופא המטפל ושיסתכל בדף המעבדה איך נתקבלו הביציות ומה הייתה התוספת ומה היה עניין הזיגוטה.
בלי דף המעבדה קשה להגיד.
מוקפאים..
הרופא רשם לי אנדומטרין, אסטרופם וגסטון.
מה הם השלבים בתהליך ולאילו תוצאות מחכים על מנת לבצע את ההחזרה? (עוברים בני 3 ימים, 8 תאים )
האם מחכים לביוץ או שמתבססים רק על עובי הרירית?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
 
13:48 30.09.14
את היזרת בכוברים המוקפאים מבצעים בשני אופנים -על בסיס טבעי,או בטיפול הורמונלי תחליפי.
בהחזרה על בסיס ביוץ טבעי אין טיפול תרופתי כלל. פשוט מבצעים מעקב זקיקים על מנת לזהות במדויק את מועד הביוץ, ומבצעים את ההחזרה ביום המתאים. לעיתים נותנים זריקה של חומר מבייץ (אוביטרל או פרגניל) על מנת להיות בטוחים בזמן הביוץ המדויק.
בהחזרה על בסיס הורמונלי בונים את רירית הרחם ומביאים אותה למצב המתאים לקליטת הריון על ידי טיפול תרופתי. התהליך מתבצע על ידי נטילת ההורמונים אסטרוגן)אסרוםפ,פרוגינובה) ופרוגסטרון (נרות פרוגסטרון-אנדומטרין,אוטרוגסטן,ג׳ל קרינון,זריקות גסטון,או שילוב בינהם)המשפיעים על הרירית, באופן שמחקה את התנהגות הורמונים אלו לאורך מחזור הוסת לפני ואחרי הביוץ. אצל הרוב המוחלט של הנשים לא מתרחש ביוץ בעת טיפול כזה. עם קבלת הוסת מתחילים לקחת אסטרוגן -במקביל עוקבים אחרי מצב ההורמונים בדם ועובי הרירית. כאשר רמת האסטרוגן בדם גבוהה מספיק, כמו לפני ביוץ, ורירית הרחם עבה מספיק, מתחילים לקחת בנוסף גם פרוגסטרון מצב זה אנלוגי את לעליייה בפרוגסטרון לאחר הביוץ, כלומר היום בו מתחילים לקחת פרוגסטרון נחשב כיום הביוץ (על אף שלא מתרחש ביוץ בדרך כלל), וההחזרה תבוצע מספר ימים לאחר יום זה, בהתאם לגיל העוברים. לאחר ההחזרה ממשיכים לקחת את שני סוגי התרופות כמעט עד סוף השליש הראשון להריון, על מנת לתמוך ברירית הרחם .
בוקר טוב,
ב 18.9 הוחזרו שלושה עוברים.
בבדיקת דם ב 23.9 , הערכים הם:
E2 2388
HCGB 10

אבל, ביומיים האחרונים (שמונה ותשעה ימים לאחר ההחזרה), אני מרגישה כאבים משונים: מעין עוויתות, דקירות באזור הנרתיק, וגם כאבים פתאומיים בגב התחתון.

כמו כן, בהתחלה סבלתי מעצירות וביומיים האלו - "העסק השתחרר" (סליחה על התיאורים..).
אני מאד לחוצה ומאד מאד מודאגת.

תודה לכם מראש על התשובה, ועל הפורום הנפלא, אני מניחה שאני מדברת בשם רבות - אתם עוזרים לנו מאד!
שנה טובה ומבורכת, שנת פריון ובריאות טובה :-)
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
09:47 28.09.14
כל התופעות שהעלית אינן חריגות בעקבות טיפול המלווה בהחזרת עוברים,ערך הביטה הגבולי כנראה נובע ממתן זריקת האוביטרל ,ואינו מצביע על הריון -את בדיקת ההריון יש לבצע ב-5 לחודש אוקטובר
מההחזרה לבצע בדיקת דם להריון? זה לא 12 יום מההחזרה? 5.10 עוד רחוק...
לפי הספירה מחר היא יש לעשות ביטא, לא?
2. האם בטא=10 שבוע אחרי ההחזרה מרמזת על זה שתגדל עד לבדיקה המהימנה לאחר 12 יום?
 
מקפיצה
13:00 29.09.14
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
 
13:28 30.09.14
תיקון טעות-ניתן לבצע את הבדיקה ב-30 לחודש.
ערך 10 יכול לנבוע גם מזריקת האוביטרל,ולכן לא יכול לשקף עדיין השתרשות
 
מיי
08:48 30.09.14
היי.
עברתי החזרה ב21/9 של 2 עוברים מתורמת.
נכון לעכשיו אין שום תחושות או סימני היריון. ההמתנה מורטת עצבים..
אם אעשה בדיקת ביטא יומיים קודם תוכל להיות לי אינדיקציה כלשהי?? (אציין שלפני שנתיים וחצי נקלטתי להיריון מתורמת בפעם ה-2).
עד כמה זה נורא שאני מרימה את הבן שלי בתקופת החוסר וודאות הזו?? (13 קילו בערך).
תודה ובהצלחה לכולן!!!!!!!
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
 
13:25 30.09.14
רצוי להמתין 12 יום עד לבדיקה,השתרשות אינה מלווה בהכרח עם תחושות מיוחדות,הרמת ילדך אינה מסכנת את תהליך ההשתרשות
 
baby
18:52 29.09.14
מתי מזריקים אותו? אחרי/לפני החזרה?
והכי חשוב, הבנתי שזה מדלל דם.... ולא ידוע אצלי על בעיה של קרישיות.. (לא בדקו..) לא היו לי הריונות פרט להריון כימי מהזרעה עכשיו אני אחרי 2 IVF.
זה לא מסוכן לתת מדלל דם כשלא ידוע על בעיה של קרישיות???? מה התופעות לוואי? סיכונים?
ומה בעצם המטרה של הקלקסן?? ובמה הוא עוזר להריון?
אני לקראת החזרת מוקפאים ואחרי פיפל.
תודה ושנה טובה.
 
ד''ר רונית מכטינגר  
23:10 29.09.14
לקלקסן יש תפקיד כפול, הן כתכשיר מדלל דם והן כתכשיר אנטי דלקתי.
חשוב לציין כי יש לו גם תופעות לוואי של דימומים.
יש אינדיקציות שונות למתן התרופה בנשים ללא בעיית קרישה ידועה, כגון השמנת יתר משמעותית.
כדאי להתייעץ גם עם המטולוג לגבי הצורך בתכשיר.
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
 
13:22 30.09.14
במחקר שפורסם בכתב העת FERTILITY AND STERILITY נמצא כי טיפול אמפירי ב-קליקסן(הפרין במשקל מולקולרי נמוך – low molecular weight heparin ) הדגים יתרון קל אך לא מובהק בנשים עם לפחות 3 כשלונות השרשה בטיפולי הפריה.
תכשיר זה נמצא בשימוש בנשים עם תרומבופיליה, ועשוי להפחית סיכון לאיבוד ההריון בנשים על רמות גבוהות של פקטור XI . נמצא כי heparin-binding epidermal growth factor-like growth factor עשוי למלא תפקיד בשלבים המוקדמים של ההשתרשות

במחקר פרוספקטיבי מבוקר זה השתתפו 207 נשים ללא הפרעות קרישה עם לפחות שני כשלונות במחזורים עוקבים של השרשת עוברים בתהליך של intracytoplasmic sperm injection and embryo transfer . מתוכן, 104 נשים קיבלו זריקות Enoxaparin (קלקסן) החל מיום שאיבת הביציות ועד שבוע 12 להריון.
כאמור בעבודה זו נמצא שבנשים עם לפחות 3 כשלונות השרשת עוברים בעבר, שיעור ההריונות נמצא גבוה יותר עם טיפול (35.4% לעומת 27.9%), כמו גם שיעור לידות החי ושיעור השרשרת העוברים.(הבדלים אלה אינם מובהקים סטטיסטית).
 
מירי
09:14 30.09.14
כתבתי בעבר יש לי דימום/הפרשה חומה 7 ימים אחרי
הזרעה /אוביטרל זא כ5 ימים אחרי הביוץ
וזה נמשך עד הוסת הבאה עשיתי בדיקת פרוגסטרון
9 ימים אחרי הביוץ בזמן ההפרשות הוא היה 42
בדיקות הורמונליות תקינות עשיתי היסטרו יצא תקין
עשיתי פיפל נלקחה הדגימה של הרירית
לביופסיה יצא תקין.
1.אז למה בכל זאת יש את זה ?
2.האם יש עוד בדיקות שניתן לעשות?
3.האם זה מפריע לקליטת הריון?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
 
13:21 30.09.14
בנסיבות אלו יש לשקול להקטין את כמות הנוזל המוזרק בהזרעה,כדי לעורר פחות התכווצויות של הרחם העלולים לגרום להכתמה הדמית בעקבות ההזרעה
 
מיכל
20:21 29.09.14
שלום,
לצערי עברתי הפלה אחרי החזרת עוברים, ושלחו אותי להיסטרוסקופיה אבחנתית מאחר וזו לא ההפלה הראשונה. שמתי לב בלי קשר שדי מזמן לא עשיתי בדיקת פאפ , ומכיוון שבעבר היה לי וירוס פפילומה הקפדתי להיבדק כל שנה. בגלל טיפולי הפוריות לא שמתי לב ועברו כבר שנתיים וחצי מאז הבדיקה האחרונה של הפאפ שתמיד יצא תקין. השאלה שלי היא האם הממצאים שיגלו בהיסטרוסקופיה בין היתר "מכסים" על ממצאי בדיקת הפאפ? במילים אחרות, האם בכל מקרה הייתם מייעצים לי לעשות בדיקת פאפ לפני המשך החזרת העוברים הבאה שתהיה חודש אחרי ההיסטרוסקופיה, או שאין צורך אם עשיתי לפני שנתיים וחצי?
אשמח לתשובה בהקדם, תודה.
 
ד''ר רונית מכטינגר  
23:07 29.09.14
אין קשר בין הסטרוסקופיה לבין בדיקת פאפ. אם סבלת בעבר מפפילומה רצוי לחזור עלה פאפ לפני החזרת העוברים.
 
יוליה
20:13 29.09.14
שלום לכם,
םנא תשובות לכל שאלה. תודה

נמצאת בטיפולי פוריות. הריתי בעקבות IVF אך היתה הפלה נדחית. לא היה דופק משבוע 9.5.קבלתי לפני חודשיים ציטוטק ותוכן ההריון יצא. אך בבדיקת הסטרוסקופיה אחרי המחזור התברר שיש שאריות הריון קטנות.
1. האם יש סיכוי ממשי שהשאריות האלה יצאו לבד? או שאני מבזבזת זמן יקר?
2. יש לי תור השבוע ביום חמישי להסטרוסקופיה ניתוחית בשביל להוציא את שאריות ההריון אך מתלבטת מאוד, חוששת מכל התערבות כירורגית. יש לי בעיה של רירית דקה עקב גרידה בעברי ובטיפולי IVF הרירית הדקה מאוד מפריעה ובעייתית בשביל להרות. ועכשיו אני פוחדת שבעקבות ההסטרוסקופיה הניתוחית תיגרם טראומה נוספת לרחם ולרירית. מה המלצתך?
3. בכל מקרה שאלה כללית: במידה ואבצע את ההסטרוסקופיה הניתוחית השבוע - לא בעיתי להתחיל טיפולי IVF בשבוע הבא מיום שני? פרוטוקול ארוך- עם דקפפטיל שאני אמורה להתחיל להזריק מיום שני בשבוע. ישנם כדורים שנותנים אחרי הסטרוסקופיה ניתוחית - פרוגליטון - האם הם לא מתנגשים עם הדקפפטיל? נא המלצתך.
 
ד''ר רונית מכטינגר  
23:05 29.09.14
באם מדובר בחשד לשאריות קטנות יש סיכוי שהן יצאו לבד בוסת הקרובה. אם אינך מדממת או סובלת מהכתבות, ניתן, על פי ממצאיה אולטראסאונד ובדיקת רופא להמתין חודש נוסף. אם את סובלת מרירות דקה ובמידה ותבצעי הסטרוסקופיה ניתוחית רצוי לבנות את הרירית לפני הטיפול ולהמתין חודש.
 
זוהר
21:21 29.09.14
שלום,
אני נמצאת בשבוע 4+4 אחרי הפריה מטופלת עדיין בתמיכה של קרינון פעמיים ביום ואסטרופם פעמיים ביום. האם כדאי לצום ביום כיפור או שזה ממש סיכון?
 
ד''ר רונית מכטינגר  
23:02 29.09.14
בהריון רצוי להמנע ממצבי צום.
עם זאת כדאי שתקבלי ייעוץ מהרופא המטפל שלך המכיר את מצבך הרפואי.
 
me
19:06 29.09.14
חושדת שיש לי פטריה ואגינאלית. הרגשתי מעין גרד ויש הפרשה מרובה. לפעמים לבנה לפעמים בגוון צהוב (סליחה על התיאורים). אנחנו מנסים להיכנס להריון כבר תקופה בלתי מבוטלת.

שאלותיי:
1. האם כדאי להשתמש באגיסטן או טיפול אחר מבלי שרופא בדק אותי (יש קצת בעיה עם התורים)?
2. האם ניתן לקיים יחסי מין בימי הטיפול?
3. האם המשחה או הפטריה פוגעות בזרע מה שמפחית את סיכויי הכניסה להריון?

תודה
 
ד''ר רונית מכטינגר  
23:01 29.09.14
ניתן להשתמש באגיסטן לפי סימנים קלינים גם ללא בדיקת רופא.
אין בעייה אם מנסים להרות והמשחה/פטירה אינה פוגעות בזרע או בסיכוי להרות.
עברתי עד כה 3 טיפולי IVF. בשלושתם כל המדדים האפשריים היו, לדברי הרופאים המטפלים, טובים עד מעולים (הרירית יופי, העוברים להחזרה יופי יופי וכד').
הסיבה לאי פוריות לא ידועה. אמנם אני בת 41 אבל כל הדברים שנבדקו נמצאו תקינים (רירית, שחלות, רחם, זקיקים, ביציות, זרע של בן הזוג ומה לא). בכל שלושת הטיפולים הצליחו להגיע לכמות יפה של עוברים ובאיכות טובה.

השאלה היא, האם יש טעם להחליף רופא? אם העוברים יוצאים תקינים הרי שאין טעם להחליף את הפרוטוקול כי הוא עובד ועובד טוב. האם רופא אחר יוכל להביא לתוצאות טובות יותר מבחינת הקליטה ברחם? לבדוק דברים שאולי יש להם השפעה בכל זאת על הקליטה ולא נבדקו עד היום?

בסך הכל, אני לא רוצה להחליף רופא אם אין בזה טעם רפואי. אין לי תלונות על הרופא שאצלו אני מטופלת ווודאי שמעדיפה להמשיך במסלול שאני כבר מכירה, מרפאות ורופא שאני כבר מכירה אם כל שאר הדברים זהים.
הסיבה לאי הצלחה קשור בגיל ולא ברופא.
למרות שהכל נראה תקין סיכויי הריון נמוכים בגילך.
תודה דר על תשובתך. אז אם הבעיה בקליטה בלבד, אין טיפול שיכול אולי לשפר את הסיכויים לקליטה? כלומר, אין טעם לעבור רופא כי הוא לא יוכל למעשה להציע שום דבר חדש לתהליך? אם כל היתר תקין, עכשיו זה רק עניין של סיכוי?
 
קרן
15:15 29.09.14
שלום,

אני אחרי טיפולי IVF ולשמחתי אני בהריון בשבוע 11.

השחלות שלי מוגדלות וגורמות לי לכאבים נוראיים כך שלפחות פעם בשבוע אני מגיע למיון.

השאלה שלי האם מותר לי לצום במצבי?
 
ד''ר רונית מכטינגר  
18:11 29.09.14
באם יש חשש לגירוי יתר אנו ממליצים על שתייה מרובה. בכל מקרה, ספציפית במצבך כדאי שתבדקי על ידי הרופא שלך וההחלטה תתקבל לאחר הערכה מדוייקת.
 
טלי
12:41 29.09.14
שלום וסת אחרונה הייתה ב30.08
החזרת עוברים ב12.09 קפואים בני 72 שעות
בטא ראשונה הייתה 23.09 127
היום בטא 1997
איזה שבוע אני?
 
פרופ' דוד בידר  
18:11 29.09.14
את בשבוע 5, בעוד יומיים 5 מלא ,ואז יתחיל שבוע 6.
יום הבדיקה הראשונה זה 4 שבועות הריון.
תשובה חיובית אם אכן יש הריון?
האם 13 ימים ממועד היחסים זה מספיק זמן? (קיים כבר איחור במחזור של שבוע, אבל הערכה הביתית החזירה תשובה שלילית)
 
ד''ר רונית מכטינגר  
18:10 29.09.14
התשובות יכולות להשתנות לפי סף הרגישות של הערכה.
עם זאת, על פי רוב הבדיקות יהיו חיוביות סביב האיחור במחזור. בכל מקרה למען הסר ספק הייתי מבצעת גם בדיקת דם אם עדיין יש איחור.
 
ליה
12:58 29.09.14
שלום
שבוע 10 הריון שני
האם הגיוני שאני מרגישה תנועות של העובר??
יש לי מידי פעם הרגשת תנועות בבטן
 
ד''ר רונית מכטינגר  
18:08 29.09.14
תחושת תנועות אינה שכיחה בשבוע 10 להריון. קרוב לוודאי שאת מרגישה פעילות של שריר/עצב בשלב זה.
 
שי לי
20:40 28.09.14
ערב טוב, האם מותר לעשות דיקור סיני ביום השאיבה בבוקר, השאיבה ב 16:00. תודה רבה
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
12:28 29.09.14
לא רצוי
 
אני
20:41 27.09.14
שלום,

כיצד גלולות למניעת הריון יכולות לדחות ביוץ?
האם ניתן לדחות בכמה ימים?
לכמה ימים נהוג לקחת את הגלולות?

תודה,
שנה טובה ומתוקה!
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
09:44 28.09.14
הגלולה יוצרת משוב הורמונלי המשפיע על המערכות ההורמונליות שביותרת המוח ובכך נמנע תהליך הורמונלי שחלתי המביא בסיכומו של דבר לביוץ-על מנת להשיג את האפשקט הרצוי ,רצוי לקחת את הגלולות לפחות למשך 10 ימים
קורה אחרי 10 ימים?
שוב מחזור?

בכמה ימים בערך מתעכב הביוץ?
 
אני
21:33 28.09.14
תודה מראש
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
12:28 29.09.14
יופיע מחזור תוך 3-5 ימים
ויום לאחר החזרת 2 טריים.( פעם ראשונה). מאתמול בערב החלו לי כאבים בצד ימין , לא ממש יודעת להגדיר את המקום זה מתחת לטבור מצד ימין אמצע כזה מעין בטן תחתונה. מזה האזור הזה? שלפוחית? ממה יכול לנבוע הכאב? עד עכשיו לא היה לי כלום פרט לעצירות שנמשכת...
אבקש את עזרתכם
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
12:39 27.09.14
בד״כ כאבים כאלו נובעים מהצגובה האגנית לטיפולהתפתחותן של ציסטות שחלתיות,יחד עם זאת אם התופעה תתגבר,יהיה צורך לפנות לביקורת רפואית
הרחם יותר גבוה ממה שהסברתי, נכון?
 
ד''ר רונית מכטינגר  
18:32 27.09.14
הרחם בשלב הזה בתוך האגן. יש אפשרות שמדובר בשחלה אך גם בשלפוחית השתן.
להיות?
האם זה יכול להשפיע על הצלחת הטיפול?
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
09:42 28.09.14
מעקב שמרני,לא אמור להשפיע על ההשתרשות
 
מקפיצה
14:43 28.09.14
שלשולים( סליחה על הגועל..) והיום זה נמשך..
האם אלו תסמינים של גירוי יתר? יום ד אמורה לבדוק בטא.
מה לעשות?
 
מקפיצה
19:18 28.09.14
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
12:27 29.09.14
האפשרות בהחלט קיימת
 
רום
15:34 27.09.14
שלום רב,
רציתי לשאול האם נטילת גלולות מליאן עלול לגרום לבחילות במשך כל היום?
וגם אשמח לקבל הסבר על הסיבה בה נותנים גלולות למשך 21 יום לפני התחלת טיפול הפריה?
תודה רבה שנה טובה ופוריה
 
ד''ר רונית מכטינגר  
19:51 27.09.14
במקרים נדירים גלולות עלולות לגרום לבחילות.
מטרת הטיפול בגלולות הוא לגרום לסנכרוניזציה של הזקיקים המגוייסים במהלך הסטימולציה. תוספת הגלולות מאפשרת תזמון טוב יותר של תחילת הטיפול ויש דיווחים שמפחיתות את שיעור הציסטות כאשר ניתנות עם דקפפטיל.
 
רום
21:35 27.09.14
תודה על התשובה.
ויש לי שאלה נוספת.
הרופא אמר לי לקחת גלולות 21 יום וביום השלישי לאחר הפסקת הגלולות להתחיל בזריקות דקטפיל 3 ימים ואז 5 ימים זריקות מונופור.
כל זה ללא בדיקת דם או בדיקה כלשהיא עד לאחר סיום הזריקות.וגם ללא קשר לזמן קבלת המחזור.
האם זה הגיוני ומקובל?
בת 40 לאחר 4 הזרעות מתחילה טיפול הפריה ראשון.
תודה רבה
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
14:30 28.09.14
בהחלט אפשרי,בתנאי שיופיע מחזור עד ליום השלישי לאחר הפסקת הגלולה
ביום השלישי לסיום הגלולות אין טעם להתחיל בזריקות?
מה לעשות במצב כזה?
תודה רבה
 
רום
18:43 28.09.14
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
12:25 29.09.14
להמתין להופעת המחזור
 
ליה
09:15 29.09.14
שלום
באיזה שבוע הכי מומלץ לעשות שקיפות עורפית??
 
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי  
12:25 29.09.14
לקראת שבוע11-12
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  1983  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
טיפולי הפריה   IVF   הפריה חוץ גופית   טיפולי פוריות   פריון
RSS RSS פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF