פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ספסטיות המידיסטוניה
    חיים
    16/09/2010

אובחנתי בהמידיסטוניה וספסטיות קשה
    עד כדי כדי שטיני יכול ללכת יותמכמה צעדים עד שהספסטיות והמרכיבים הדיסטוניים מתחילים לפעול
    שמתי לב שכאשר אני שם משקולת של רבי ק"ג ברגל הפגועה השמאלית
    אזיי יש ניטרול רב של ההשפעות ואני יכול ללכת ,אומנם לא הרבה זמן אבל יכול צעוד
    שאלתי היא
    האם עלולה להיות השפעה על הרגל או כדאי לשים משקולת ברגל השניה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ספסטיות המידיסטוניה

הוספת תגובה

• משקולות על הרגליים

ד''ר אבי גדות
    20/09/2010

איני מכיר טיפול כזה.
    אם מדובר במשקולת של רבע קילו איני רואה בעיה, לא הבנתי מדוע לשים משקולת גם ברגל השניה.
    בכל מקרה הייתי ממליץ להתייעץ עם הנוירולוג המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגרנת אאורה?
    דנית
    15/09/2010

אני בת 17, מאז גיל 13 פעם בכמה שנים תוקפות אותי תופעות נוירולוגיות שכוללות סינוור/איבוד משדה הראיה לאחר מכן כאב ראש, וגם היה את הסוג של היד רדומה לאורכה ולאחר מכן ההירדמות עוברת לחצי פה (לשון) וכאב ראש.
    כמו שאמרתי, התופעה באה פעם בשנתיים ואפילו יותר...
    אתמול בשעות הצהרים הרגשתי סינוור ושאני אמבדת את שדה הראיה בחלקו, התופעות עברו לאחר חצי שעה עם כאב ראש. לקחתי אקמול הלכתי לישון...
    מתוך שינה הרגשתי שהיד שלי חלשה ולאחר מכןרדומה,המחטים בידים העירו אותי והם התפשטו לפה.
    אני נשארתי מפוחדת מהסיפור הזה, אומנם התופעות לא חדשות לי כי סבלתי בעבר מהן,
    רציתי ללכת למיון אבל נרגעתי והתופעות עברו וחזרתי לישון.
    אבל חדש לי שזה בא ביחד ולאחר המון המון זמן בלי מגרנות שכאלה.
    יש סיבה לדאגה? האם זה באמת מגרנה? ואיך אפשר לטפל בתופעות האלה מרגע שהם התחילו? וכמובן איך ניתן למנוע
    הראש עדיין טיפה כואב..
    בכל מקרה הזמנתי תור לניורולוג.

לקביעת תור
    סגירה
    מגרנת אאורה?

הוספת תגובה

• אאורה

ד''ר אבי גדות
    20/09/2010

ככל מיגרנה עם אאורה הינה דבר ידוע ויתכנו התופעות כפי שאת מתארת.
    הייתי ממליץ לפנוץ לנוירולוג כפי שעשית, לבדוק האם מבחינת תדירות ההתקפים יש מקום לטיפול מניעתי.
    בנשים עם מיגרנות ואאורה כמו שלך מומלץ לא לעשן ולא ליטול גלולות מניעת הריון המכילות אסטרוגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורופתיה?
    שרי
    14/09/2010

לפני ארבעה וחצי חודשים( אחרי תקופה של טראומות שחוויתי,) התחלתי להרגיש עיקצוצים במקומות שונים בגוף (מעין דקירות קטנות). אני מרגישה גם זרמים במקומות שונים, כמו כן מרגישה רגישות בעור למגע של הבגדים במיוחד ברגל.
    בדיקות שבצעתי : אי אם ג'י - תקין, סי טי של עמ"ש צווארי - תקין, סי טי מוח - תקין. בדיקה נוירולוגית תקינה, בדיקות דם כולל בי 12 תקין.
    -האם יתכן שמדובר בנוירופתיה ?
    -האם תופעות של נוירופתיה יכולה לעבור?
    -האם תיתכן נוירופתיה כאשר אי אם ג'י תקין?

הגעתי עד נויריולוג בתה"ש שחושב שמדובר בחרדות או במשהו שקשה להגדיר, וכל יום אני קמה עם התופעות וחרדה עוד יותר.
    קיבלתי כדור מירו 30 מ"ג ששיפר לי קצת את מצב הרוח אבל לא את החרדות והתופעות. האם היית ממליץ להעלות במינון המירו?
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    נורופתיה?

הוספת תגובה

• נוירופתיה

ד''ר אבי גדות
    14/09/2010

ראשית תתכן נוירופתיה של סיבים קטנים עצביים שאינה נצפית ב-EMG.
    שנית יש לקבל אנמנזה מפורטת וכן בדיקה נוירולוגית כדי להבין את מהות התלונות והאם אכן יש חשד לנוירופתיה או שאכן מדובר בחרדות.
    לגבי מינון מירו - לא הייתי משנה בשלב זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח תוצאות MRI
    איתן
    14/09/2010

שלום רב

עברתי לפני כשבעויים בדיקת MRI בעקבות בעיה ראית בעין שמאל

בממצאים של הבדיקה רשמו לי את הדבר הבא

1.מבנה תקין של הסינוסים ארובות העיניים, בסיס הגולגולת והפירמידות.
    2. מעבר קרניו-צרביקלי תקין.
    3. מתחת לטנטוריום: פרנכימה וחדר רביעי שמורים.
    4. מעל לטנטוריום: מימין מבנה שמור. משמאל מודגמת אנגיומה - קברנומה מעורכת הממוקמת בגבול האחורי של האונה הפריטלית השמאלית האחורית.
    מדובר בכלי דם המתמשך מאחורי הטריגון השמאלי ומפצל בצורת מזלג במיקום תת-קליפתי.
    כמו כן מודגמת באותו איזור במיקום תת-קליפתי ברנומה קטנה עם מוקד המוסידרני.
    דמם חדיד והאדרת גדוליניום מקומית די מינורית.
    קוטרו של ממצא זה הוא כ-5.7 מ"מ.
    הקוטר הכולל של הממצא הוא כ-4 ס"מ (בציר הסיגטלי - אלכסוני).
    בחתכים הקורנלים ניתן לראות התפצלות של כלי דם נקודתיים במיקום הקליפתי והתת-קליפתי בקטע המתואר.
    בנוסף יש לציין נוכחות של ציסטה ארכנואידית שטוחה בקמרון משמאל לקו האמצע המתרוממת לכיוון העצם וגורמת לארוזיה מעוגלת בלוחית הפנימית בקמרון משמאל.
    קוטרו של ממצא זה כ-16 מ"מ.
    5. מבנה תקין של עצמות הקלבריה ושל הרקמות הרכות וההקיפיות.
    6.מבנה תקין של האוכף הטורקי, תוכנו וסביבותיו.
    7. מבנה תקין של ורידי המוח ללא סימני פקקת ורידית.

"בסיכום: אנגיומה / קברנומה פריטאלית שמאלית אחורית כמתואר.
    מה/כמ/צד

אשמח לדעת מה הדבר אומר ואם עליי לעשות משהו בנידון .
    תודה רבה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח תוצאות MRI

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר אבי גדות
    14/09/2010

קיים ממצא של צבר כלי דם שאינו תקין בצד שמאל של המוח מתחת לקליפת המוח.
    יש לפנות לנוירולוג ששלח לבדיקה לצורך המשך בירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אקו tee
    בת
    14/09/2010

בעלי עבר אירוע מוחי קל לפני כחודש הרדמות של הלחי שנמשכה כשתי דקות בלי ממצאים בסי טי מוח .הנוירולוג שלח אותו לבדיקת אקו tee .שידוע לי שהיא בדיקה פולשנית .האם יש הכרח לעבור את הבדיקה ?לפני שנה וחצי עבר ניתוח מעקפים.כיום עובד רגיל .בלי שום תופעות.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אקו tee

הוספת תגובה

• TEE

ד''ר אבי גדות
    14/09/2010

בדיקת TEE הינה בדיקת אקו שמתבצעת דרך הוושת. הבדיקה אכן פולשנית אך שגרתית ובטוחה.
    כמו כל בדיקה קיימים סיכונים מסויימים אך בסך הכל הבדיקה בטוחה.
    בדיקת TEE מבוצעת לצורך בירור גורמים לאירוע מוחי כאשר עולה חשד כי המקור לקריש לבבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cpk נמוך
    מיה
    14/09/2010

אני סובלת בחודשיים האחרונים מתופעות שנראות כמו פיברומיאלגיה. כחלק מזה כאבי שרירים. על מנת לשלול דברים נבדק cpk שיצא 35 כאשר המינימום הוא 38. לנוירולוג זה נראה טעות מעבדה לכן שלח אותי בשנית ושוב יצא נמוך - 33

האם יש לזה משמעות?

תודה
    מיה

לקביעת תור
    סגירה
    cpk נמוך

הוספת תגובה

• CPK נמוך

ד''ר אבי גדות
    14/09/2010

בקונטקסט שאת מתארת אין לדעתי משמעות לממצא זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

מיה
    15/09/2010

מה זאת אומרת קונטקסט שאני מתארת? בקונטקסט אחר מומלץ לעשות משהו אחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסימה בעורקי הצוואר
    יורם
    13/09/2010

שלום רב דר' חדד,

לפני כחצי שנה עברתי אירוע מוחי קל, שבעקבותיו החל בירור נוירולוגי.

נשלחתי לבדיקת MRI ראש צוואר עם ח.נ. בתאריך 8/7/10, בה אובחן הנ"ל:
    הצרות קשה של RICA חמישה-עשר ס"מ דיסטלי לביפורקציה, לא הודגמה זרימה ב-LICA, שינויים טרשתיים קלים במוצאה ה-RV, נא קורלציה עם דופלר.

בתאריך 19/8/10, עברתי בדיקת MRI מח, MRA, ותוצאותיה כלהלן:
    שוב מודגמת חסימה של ה-RICA במוצא והצרות קשה של ה-LICA קרוב למוצאו קיים ACOM אך ה-A1 משמאל אינו סדיר ונראה מוצר. יש PCOM מימין וקטן משמאל סימני אוטם אוקסיפלופרונטלי, ופרטאלי משמאל. כלי דם תוך מוחי לא נסרקו בבדיקה הקודמת עם רסריקציה בדיפוזיה. אין האדרה חריגה במח. עכירות של סינוס מקסילי שמאל.

היום, 13/9/10, ביצעתי בדיקת דופלקס של עורקי הצוואר (קרוטיס), ולהלן ממצאיה:
    ימין:
    עורק משותף- לא נראתה הפרעה המודינמית.
    עורק חיצוני- נראו פלקים במוצא העורק הגורמים להצרות של כ-10-20%
    עורק פנימי- נראו פלקים מסויידים במוצא העורק המטילים צל ומקשים על קבלת גל דופלר תחתם, מיד אחריהם הודגמה הצרות של כ-60-80% בדופלר.
    עורק חוליות- כיוון וזרימה תקינים.

שמאל:
    עורק משותף- לא נראתה הפרעה המודינמית
    עורק חיצוני- נראו פלקים במוצא העורק הגורמים להצרות של כ-10-20%
    עורק פנימי- נראו פלקים מרובים בדפנות העורק וכן לא הודגמה זרימה וקיים חשד לסתימה מלאה
    עורק חוליות- כיוון וזרימה תקינים

לאחר הבדיקה האחרונה, קיבלתי היום את ההמלצה לטיפול הבאה:
    לאחר עיון ב-MRI, יש הצרות קשה כ-80 פלוס ב-RT ICA וחסימה טוטאלית ב-LT ICA, תשובה זהה בדופלקס, יש מקום ל-RT CEA.

לאחר מכתבי המפורט, אבקש ממך לתת את תגובתך, וחוות דעתך לגבי מידת הנחיצות והדחיפות של הניתוח המוצע.
    כמו כן, אשמח לקבל ממך מידע אודות אותו ניתוח.

בברכת חג שמח ושנה טובה,
    זאב

לקביעת תור
    סגירה
    חסימה בעורקי הצוואר

הוספת תגובה

• חסימה בעורקי הצוואר - תיקון

יורם
    13/09/2010

השאלה כמובן מופנית אליכם רופאים יקרים.

זאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפני טיסה
    אלי
    12/09/2010

שלום רב,

יש לי הפרעות בגפיים השמאליות.
    עשיתי MRI ע"ש מותני והוא יצא תקין.
    עשיתי EMG ואובחן שיש לי CTS קל משמאל +רדיקלופתיה כרונית S1 משמאל עם דנרבציה אקוטית.
    הייתי אצל מומחה ע"ש שאמר שהבעיה היא קודם נוירולוגית ורק לאחר אבחנה שלה ניתן יהיה לטפל בבעיות האורתופדיות.
    כרגע אני ממתין ל- MRI ע"ש צווארי + MRI מח שיהיו בעוד כחודש (בגלל החגים).
    אני תכננתי והזמנתי מזמן חופשה בחו"ל בחגים ורציתי לדעת האם לדעתך יש מניעה לטוס? (אני אתגבר על חוסר הנוחות ביד וברגל)

אלי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפני טיסה

הוספת תגובה

• טיסה

ד''ר אבי גדות
    14/09/2010

תלוי בקצב ההתפתחות.
    אם מדובר במהלך ארוך וכרוני איני חושב שיש מניעה אך אם מדובר במהלך אקוטי עם החמרה לאורך ימים לא הייתי ממליץ על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש נזק במוח?
    בן 25
    10/09/2010

שלום רב ד"ר,

לצערי הרב, לא יכולתי לקצר, תודה על הסבלנות ! אשמח אם תוכל לעזור לי, ותודה!!!
    לפני שנה ו-4 חודשים היה לי מאורעות של כאבי ראש בעיקר בצד האחורי של הראש, רעד פנימי בראש, חוסר שיווי משקל בגוף (חוסר יציבות), חולשה כללית בגוף, תנועות בלתי רצוניות בצוואר (בראש), כל זה הופיע באופן פתאומי, בהתחלה זה היה כאבי ראש חזקים במשך 2 ימים ולאחר מכן הרגשתי בשאר הדברים שהזכרתי לעיל, כאשר גם במקביל גם הרגשתי כאבי ראש. זה נמשך בעיקר שבועיים. נבדקתי באותה תקופה ע"י 4 רופאים נוירולוגים וע"י כולם נישללה בעיה נוירולוגית, הם סיכמו את הבדיקות ככה: בדיקה נוירולוגית תקינה, תמונה של tension headache
    לציין כי במשך חודשיים לאחר האירוע, הופיעו מדי פעם תנועות בלתי רצוניות בידיים, בצוואר, וכאבי ראש. כל שאר הסימפטומים חלפו לחלוטין.
    לפני המאורע הזה לא סבלתי אף פעם מבעייה נוירולוגית, ואני גם הייתי בריא. לפני המאורע הייתה לי תקופה של חודש או חודש וחצי של לחץ ומתח אדיר, ייתכן וזה מה שגרם לכך.
    במשך כל השנה ו 4 חודשים, חוזרים מדי פעם תנועות בלתי רצוניות בצוואר, לפעמים גם בידיים וברגליים, אבל ברצוני לציין שאני מרגיש שעם הזמן יש שיפור, כלומר תדירות הופעת התנועות היא יותר נמוכה, וגם התנועה עצמה היא יותר חלשה. וכל שאר הדברים שציינתי בתחילת ההודעה חלפו לחלוטין. באופן כללי אני מרגיש טוב, ואפילו אני מרגיש שאני בריא, התפקוד שלי הוא טבעי לגמרי. אבל מסיבה לא ידועה חוזרים אליי התנועות הבלתי רצויות כל תקופה מסויימת, הם נמשכים לפעמים יום אחד ולפעמים יותר, ולאחר מכך הם חולפים לגמרי וחוזרים לאחר תקופה. אני עדיין מודאג אם יש לי בעיה, ובגלל זה הייתי אצל נוירולוג לפני מספר ימים והסברתי לו את הכל, הוא בדק אותי והמליץ על MRI מוח.
    ברצוני לציין כי לאחר מספר חודשים מהאירוע התחלתי להרגיש כמו רעד בשרירי הרגליים וידיים בעת תנועות מסויימות, לפעמים זה גם כמו תחושת חולשה, זה גם קורה לפעמים בעת מאמץ פיזי. אבל לציין כי אני מזה 4-5 שנים לא מבצע שום פעילות ספורט, לא עובד פיזית, אני סטודנט ורוב הזמן שלי הייתי יושב ולומד, משקל נמוך ותקין.
    דבר אחרון שרציתי לציין בקשר לסימפטומים, אני מרגיש שיש קשר חזק בין המצב הנפשי שלי לבין הופעת התנועות הבלתי רצויות. ויש סיכויי גדול שהמתח שהייתי בו הוא זה שגרם להופעת הסימטומים לפני יותר משנה.
    הוא רשם בממצאים עיקריים בבדיקה (אני מעתיק): עצבים קרניאלים שמורים. כח גס, טונוס שמורים, לא הופקו החזרים פתולוגיים, אין בבינסקי, תיפקוד מוחון שמור, הליכה יציבה ותקינה.
    אבחנה משוערת :
    Vertiginous syndrome
    Weakness and atrophy lower limbs
    הבדיקה: מר"י גולגולת, מוח או בסיס מוח (מר"י מוח כולל גזע מוח ללא חומר ניגוד)

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש נזק במוח?

הוספת תגובה

• המשך

בן 25
    10/09/2010

המשך:

אני כבר קבעתי תור לבדיקת מר"י מוח, אבל יש לי 3 שאלות: אני מאוד מודאג מתוצאת הבדיקה, מה הסיכוי שעדיין יש משהו לא תקין במוח אם 5 רופאים אומרים שבדיקה נוירולגית תקינה?
    האם בתוך מכשיר המר"י הכל חשוך או יש אור?
    האם יש אפשרות לבצע את הבדיקה (מר"י מוח) כאשר לא כל הגוף נמצא בתוך המכשיר?
    .האם יכול להיות שגרמתי נזק למוח בגלל במתח והלחץ שהייתי בו? או שמתח כזה לא גורם בכל מקרה לנזק למוח?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסר אונים

ד''ר איתן אוריאל
    12/09/2010

המתח לא גרם נזק למוח. מאחר ונשלחת לבדיקת MRI על ידי רופאים שבדקו אותך אני מציע לבצע את הבדיקה. תוכל לקבל הסברים מפורטים לגביה מהטכנאי טרם ביצועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנשים שעברו ניתוח היפופיזה דרך האף
    קובי
    10/09/2010

שלום,
    עברתי ניתוח היפופיזה לפני 3 חודשים דרך האף.
    אני בסביבות גיל 30.
    אשמח אם מישהו/י בסביבות גילי שעבר/ה ניתוח היפופיזה דרך האף יצור קשר בפורום.
    אשמח לחלוק ולשאול שאלות/תופעות/הרגשות אחרי הניתוח.

תודה ושנה טובה,

רמי

הוספת תגובה

• ניתוח

ד''ר איתן אוריאל
    12/09/2010

אני מצי לפנות לפורום נוירוכירורגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש חמורים
    חגית
    09/09/2010

אמי עברה ניקור מותני בעקבות חשד לדלקת קרום המוח (כאבי הראש החלו לאחר טיפול באבצס בחניכיים)
    הבדיקה הראתה שהכל תקין אבל מאז היא סובלת מכאבים נוראיים בגב העליון, בעורף ובראש. מספרת גם על לחץ בראש ובעיניים.
    כבר עבר יותר משבוע והכאבים לא מרפים. נוירולוג בבי"ח כרמל אמר לנו שזה כתוצאה מה-LP ויעבור מעצמו.
    אשמח לעצתכם בעניין - האם אפשר לעשות משהו בינתיים או רק לחכות?
    חשוב לציין שהיא סכרתית ושבגלל האבצס היא עוד לוקחת אנטיביוטיקה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש חמורים

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר איתן אוריאל
    12/09/2010

ניתן לטפל בכאי ראש אחר ניקור מותני שאינם חולפים על ידי פרוצדורה בשם blood patch. יש להתיעץ שוב עם הרופאים המטפלים בנוגע לצורך בפרוצדורה וכן לשקול סיבות נוספות לכאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות חולשה משימוש בכדורי טופיטרין
    לילי
    08/09/2010

אני נהגתי לקחת כדורי אקטיבל , עקב המלצת רופא הנשים שלי הפסקתי לקחת.
    יש לציין כי אני סובלת בקביעות ממיגרנות , הנוירולוג שלי נתן לי כדורי טופיטרין - המקבילה של הטופומקס.
    אני נוטלת את הכדורים באופן קבוע יחד עם כדורי דרלין.
    מאז שהתחלתי לקחת את הכדורים החלו תופעות של חולשה , תחושה של עילפון , בילבול , חוסר מיקוד ועוד. תופעות אלה פוגעות בעירנות שלי ומפריעות לי לעבודה.
    מה עלי לעשות? האם להפסיק את הכדורים ? האם אלו תופעות שמושפעות מהפסקת ההורמונים ולקיחת הטופיטרין? אודה על תשובה

הוספת תגובה

• טופמקס

ד''ר איתן אוריאל
    12/09/2010

תופעות לואי עם נטילת תכשיר חדש מחייבים התיעצות בהקדםעם הרופא שרשם את הכדורים. חשוב גם לוודא עמו האם אכן יש צורך בשני תכשירים שנועדים למניעה-דרלין וטופמקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה דגנרטיבית בעמוד שידרה
    דני
    08/09/2010

אני בן 65 ולפני כחצי שנה עברתי ארוע מוחי חילוף כל בדיקות הלב ואקו צוורי הרעו בסדר יש לי חולשה ברגלים ופריצת דיסק הנירוכורוג אמר שיש לי מחלה דגנרטיבית בעמוד השידרה וביקש ממני לעשות MR במידה וזה נכון מה זה והעם הטיפול בזה הוא ניתוחי או תרופתי והעם זה יכול לעזור

הוספת תגובה

• עמוד שדרה

ד''ר איתן אוריאל
    08/09/2010

הטיפול עשוי להיות שמרני או כירורגי תלוי בסימנים הקלינים ובהדמיה. ההחלטה צריכה להתקבל על ידי הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגע האובר ההדרה
    מיכל
    07/09/2010

שלום רב,הנני בת 28 ולפני 8 חודשים אושפזתי במחלה נוירולוגית בעקבות סנווור בעין שמאל .לאחר טיפול של כשבוע עם סטרואידים הרעיה חזרה ב-100%0.בבדיקה שביצעתי דאז התגלו מ"ס נגעים בחומר הלבן (ללא האדרה)

כיום ביצעתי שוב בדיקת MRI :ובתשובות שקבלתי היה רשום שישנו נגע חדש די גדול (שלא עובר האדרה).אך כאשר הגעתי לפרופסור שבודק אותי הוא אמר לי שהנגע כן עובר האדרה .מרגע הזה נהייתי מבולבלת ולא הבנתי כלום ממנה שהוא דיבר אלי.

ברצוני לשאול:

1.האם נגע שעובר האדרה בהחלט מצביע על טרשת נפוצה?

2.האם נגע שעובר האדרה יכול בעוד כמה חודשים לא לעבור העדרה?

3.מה זה אומר מבחינה קלינית על נגע שעובר האדרה?

4.איך יכול להיות ההבדל בין הפרופסור לבין התוצאות שקבלתי?מי מהם מבין יותר טוב בקריאת התוצאות?

לקביעת תור
    סגירה
    נגע האובר ההדרה

הוספת תגובה

• האדרה

ד''ר איתן אוריאל
    08/09/2010

כמובן שמבלי להתבונן בMRI אינני יכול לקבוע האם הנגע עבר האדרה. נגע שעובר האדרה עשוי להצביע על מהלך פעיל של טרשת נפוצה. נגעים ללא האדרה מכוונים לכך שמדובר בנגעים ישנים. כמובן שקיימת אבחנה מבדלת ויש צורך בקבלת הסיפור הקליני וההתבוננות ישירה בהדמיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר האדרה

מיכל
    08/09/2010

מה זאת אומרת מהלך פעיל של טרשת נפוצה?

האם כאשר נגע עובר האדרה הוא ישאר כך תמיד או לחילופין לאחר כמה זמן הוא כבר לא יעבור האדרה?

על מה בפועל משפיע נגע העובר האדרה?(על נימול,טשטוש ראייה) או שהוא לא משפיע על כלום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר האדרה

ד''ר איתן אוריאל
    12/09/2010

הכוונה היא כי מדובר בנגע חדש. לאחר מספר שבועות הוא מפסיק לקלוט חמר ניגוד. אין קשר בין ההאדרה לביטוי הקליני ולנגעים רבים אין כלל ביטוי קליני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר האדרה

מיכל
    12/09/2010

שלום ד"ר ,
    אני קראתי בכל מיני מקומות כי התנאי לאבחנה של טרשת נפוצה הוא 10 נגעים או אחד עובר האדרה האם זה נכון להגיד כאשר הנגע עובר האדרה שהחולה חולה בטרשת?האם נגע עובר האדרה מגדיל את הסיכוי לטרשת?ממה נגע יכול לעבור העדרה אם לא מטרשת נפוצה?

2.האם נגע העובר האדרה יכול לרמז על מהלך המחלה בעתיד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה נוירולוגית?
    סמדר
    07/09/2010

שלום רב
    מזה מספר חודשים הפרעות תחושה בגפיים, כלומר עקצוצים עדינים, זרמים עדינים לעיתים קפיצות שריר ולעיתים נמלולים, לפעמים ישנה תופעה שהצד הפנימי של כפות הידיים מאדים, ולכן גם חם יותר מהגוף וזה חולף מעצמו.
    תחושת הנמלול וגם מעט חוסר יציבות היא בעיקר בבקרים.
    אין אובדן מסת שריר ואין חולשה שגורמת לחוסר תפקוד.
    בדיקה קלינית ע"י נוירולוג היתה תקינה, בדיקות דם כולל פרופיל אימנולוגי תקינות, בדיקת EMG כולל מחט והולכה חשמלית היו תקינות.
    מה יכולה להיות הבעיה?
    לחזור לנוירולוג?
    לחפש כוון אחר?
    צריך בדיקות אחרות?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה נוירולוגית?

הוספת תגובה

• בעיה

ד''ר איתן אוריאל
    08/09/2010

יש צורך להביו את הפיזור האנטומי של התלנות ומובן לבצע בדיקה ולעבור ישירות על הEMG. אני מציע לשוב לנוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה