מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ תוך גולגולתי אצל ילדר17/08/2010
שלום!
ברצוני לברר איך מאבחנים לחץ תוך לולגולתי אצל ילד בן 3.5? האם יכול להיות קשר בין ההאחנה של PDD לתופעת לחץ גולגולתי מוגבר?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ תוך גולגלתי.
ד''ר אבי גדות22/08/2010לחץ תוך גולגלתי ניתן לאבחן במספר דרכים - ניתן לראות בצקת של עצבי הראיה דבר המחשיד ללחץ מוגבר, ניקור מותני יכול לאבחן לחץ מוגבר וישנן עוד שיטות.
PDD אינו אמור להופיע עם לחץ מוגבר אך יתכן ולחץ מוגבר גורם לחוסר שקט אצל ילד או כאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהקרן16/08/2010
שלום רב ,
כבר כ8 חודשים אני מרגישה שריפות בנרתיק שמקריין לפעמים לכפות רגליים ועיקצוצים בפנים.
היתי מאושפזת אובחן אצלי כאבים עצביים, אני גם מרגישה כבר שלוש שנים חנק כמו גוש בגרון שעומד כל הזמן , הבנתי שזה חרדה.
רציתי לציין שעשיתי את כל הבדיקות אין לי שום דלקת ראו אותי אולי 20 רופאים, אני בריאה לגמרה.
רציתי לשאול האם תחושה של שריפה בנרתיק יכולה להיות כביטוי לחרדה ?
אני מאוד סובלת ניסיתי כדורי אלטרולט 10 מ"ג זה עשה לי ממש לא טוב וכדורי גאבפנטין שלא עזרו בכלל .
אני בת 34 אם ל2 ילדים
תודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אבי גדות22/08/2010איני מכיר ביטוי כזה לחרדה אך אין הדבר אומר שאין כזו תופעה.
לא מכיר ביטוי "עשיתי את כל הבדיקות" - יש מאות אלפי בדיקות והחוכמה היא לדעת איזה בדיקות לעשות.
צאחר ונבדקת ע"י מספר רב של רופאים שקבעו כי אין בעיה בריאותית הייתי מציע לפנות לייעוץ פסיכולוגי/פסיכיאטרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRIגיל15/08/2010
שלום ד"ר,
בבדיקת MRI אחרונה שביצעתי לבדיקה האם הנני חולה בטרשת נפוצה נרשם שנגע אחד גדל בצורה ניכרת .כאשר שאר הנגעים ללא שינוי ניכר?
על מה מצביע הגדלה בנגע הקיים?
האם זה מוכיח את העובדה כי יש לי טרשת?
האם כאשר נגע אחד גודל אך אין נגעים חדשים זה מצב מעודד או שזה ההפך מצביע על משהו גרוע יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר אבי גדות22/08/2010כדי לענות על שאלה שכזו יש צורך באנמנזה מפורטת, מהלך מחלה, בדיקות עזר וכ"ו.
שינוי בודד בנגע בודד אינו מעיד לכאן או לכאן אך תלוי מה גודל השינוי, האם מלווה בקליניקה או לא.
ממליץ להתייעץ עם הנוירולוג שהפנה לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצות שרירים וחולשהנועה15/08/2010
שלום רב.
לפני חודש בערך החלו קפיצות שרירים בגוף בכל מיני מקומות בטן גב רגליים שפתיים . הקפיצות אינן נראות אך מורגשות.
כשבדקתי באינטרנט במה מדובר הגעתי למחלה קשה ALS
מאז גם החלה חולשה בידיים ובגליים קשה לי לבצע דברים שלפני כן ביצעתי בקלות
בכללי אני מאוד חרדתית אך לא לקחתי שום תרופה לחרדות עד לפני שבוע התחלתי עם ציפרלקס.
רופאת המשפחה טוענת כי מדובר בחרדות בלבד.
הייתי אצל 2 נירולוגים ללא בדיקת EMG טענו שהכל בסדר. ומדובר בחרדה
אני עדיין מאוד חוששת שמדובר במחלה קשה.
אומנם קפיצות השרירים מאז שהתחלתי עם ציפרלקס פחתו . גם בכמות וגם בהרגשה יש
קפיצות קטנות יותר.
החולשה עדיין קיימת.
האם יש מה לדאוג ? או שמדובר באמת בחרדה בלבד ????.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצות שרירים
ד''ר אבי גדות22/08/2010ודאי את מבינה שלא ניתן דרך אתר אינטרנט לאמר האם יש מה לדאוג או שמדובר בחרדה.
אם פנית לשני נוירולוגים שבדקו אותך ולא התרשמו כי יש סיבה לדאגה הייתי ממליץ לנסות להוריד את רף המתח.
אם התופעות לא חולפות והחולשה מתקדמת פני שוב לרופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלוהים ישמור בדיוק מה שיש לי נוע זה
ניר18/06/2011נועה אם תוכלי ליצור איתי קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הטלפון שלך?
נועה19/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד הכרהנתנאלה15/08/2010
היי,אני בת 21 יש לי כל הזמן תחושות של סחרחורות ואיבוד הכרה אני לא מסוגלת לעמוד הרבה זמן ושלא נדבר ללכת בא לי כל הזמן להתעלף הלכתי לרופאה היא לא רואה כלום אבל אני ממש לא יכולה לתפקד , אני כל הזמן עייפה בבקשה תעזרו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד הכרה
ד''ר אבי גדות22/08/2010עלייך לפנות לרופא המשפחה ולבדוק דברים בסיסיים כגון המוגלובין, ברזל, תפקודי בלוטת תריס, כימיה רגילה בדם, ל"ד.
אם אלה לא יעלו ממצאים יש להמשיך בירור ע"י רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות עיצבית בלתי רצויהדן15/08/2010
שלום,
מזה כמה חודשים אני סובל מפעילות עיצבית בלתי רצויה. זה התחיל בקפיצות קלות שלא נראות לעין של היד או הרגל וממשיך ברעד קל אך מתמשך ונראה לעין של הרגל ו/או היד לאחר ההרדמות.
במקרה הקיצוני הגעתי למצב שאני חולם שאני דוחף משהו ובמציאות נתתי מכה לבת זוגתי בפנים !
עם איזה סוג של רופא ניתן להתייעץ בנושא ?
בתודה מראש,
א.א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
ד''ר אבי גדות22/08/2010עלייך לפנות לייעוץ רופא נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך כאבי ראשאביבית15/08/2010
שלום ותודה רבה על תשובותיך אבל האם כאבי ראש ממקור שרירי בצוואר יכול לגרום גם לכאב בגלגלי העניים ולסחרחורות מהעניים?ומה לגבי זריקות מסוכן? סטרואידים?
תודה רבהההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ד''ר אבי גדות22/08/2010כאבי ראש צוואריים לא אמורים לגרום כאבים בגלגלי העיניים.
לגבי זריקות וסטרואידים, השאלות כלליות מידי ולא ניתן לתת תשובה רצינית באופן כללי שכזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהטלי15/08/2010
היי ערב טוב .
אבא שלי עבר אירוע מוחי לפני כחודש הוא לא זוכר אותנו האם זאת תופעה נורמלית שעוברת או מצב קבוע וכן שהאני נפגשת איתי הוא מדבר אלי בצרפתית אולם הוא דובר את השפה אך אני לא ובבית אף פעם לא דיברו שפה זה האם זה חולף או גם דבר קבוע יש לי המון שאלות שנראות די לא קשורות מי יכול לענות לי הרופאים מדברים אלי בכללית אך לא מפרטים למה ? תודה זקקוה נואשות לתשובות הללו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי
ד''ר אבי גדות22/08/2010אירוע מוחי יכול להתאפיין בצורות רבות כתלות במקום שעבר פגיעה כתוצאה מאספקת דם לא תקינה.
במקרה של פגיעה באזורי השפה, תתכן פגיעה בשפה ולעיתים אדם עובר לדבר בשפה בה דיבר בעבר.
חוסר זיהוי או תופעות נוספות אותם ציינת יכולים להיות גם כן תופעות הקשורות לנזק מוחי כתוצאה מאירוע מוחי.
ככלל המהלך לאחר אירוע מוחי הוא של שיפור אך לא ניתן לאמר מה תהיה מידת השיפור.
מידת השיפור תלויה במצבו הבסיסי של האדם, בגודל האיזור שניזוק, מצב כלי הדם המוחיים וגורמי סיכון אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשגיל14/08/2010
שלום,
אני סובל מכאבי ראש מאז שאני בן 10 בערך (כיום אני בן 26). כאבי הראש עד לא מזמן התבטאו בכאבים שהתחילו בשלב כלשהו בשעות הבוקר (ממוקמים באחת הרקות) המאוחרת והתגברו עם הזמן (במקרים קיצוניים גם הובילו לבחילות והקאות) ולא נפסקו (לא משנה אם לקחתי כדור או לא) עד הבוקר למחרת. הכאבים הופיעו בתדירות של פעמיים בחודש בערך.כשהייתי צעיר (לא זוכר בידיוק באיזה גיל) הלכתי לבדיקה אצל נאורולוג וגם עשו לי CT בלי למצוא שום דבר.
בשנים האחרונות, גברו התדירות של הכאבי ראש לכפעמיים בשבוע (אולי בגלל לחץ של לימודים באוניברסיטה, אין לי מושג) ולכן החלטתי לנסות דיקור סיני. הדיקור עזר בשלב מסויים והתידורת פחתה לפעם בשבוע, אך נאלצתי להפסיק את הטיפול ל3 שבועות והתידרות שוב חזרה. כיום, ואין לי מושג אם זה בגלל הדיקור או לא, אני מקבל כאב ראש כל בוקר באופן כמעט קבוע ולוקח כדור ישר על הבוקר ובניגוד לשנים קודמות, הכאב ראש עובר תוך מספר דקות מלקיחת הכדור (אקמול פוקוס). למרות הצד החיובי בסיפור - הכדור מצליח להעביר את הכאב ראש ודיי מהר, אני לא מבין למה פתאום תוקף אותי כל יום, איך שאני קם, כאב ראש, שבדרך כלל ממוקם ברקות. האם הגוף פיתח תלות לכדורים? האם עליי להפסיק ולקחת כדור עם תחילת הכאב בבוקר ולסבול במשך כל היום?
אשמח לתשובה,
תודה,
גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר מאיר קסטנבאום15/08/2010כל מצב של שינוי באופי הכאבים ותדירות כאבי הראש המוכרת לך מהעבר דורש קבלת אנמנזה מלאה ובדיקה נוירולוגית.
במידה ובאנמנזה או בבדיקה הנוירולוגית ימצאו מצאים חריגים תישקל ביוצע הדמיה מוחית חוזרת.
לעיתים קייים מצבים של כאב ראש כרוני יומי בד"כ באנשים שבעבר סבלו מכאבי ראש.
מומלץ לפנות לנוירולוג לשקילת המשך בירור וטיפול בכאבי הראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mri מוחאביבית13/08/2010
שלום!
האם בmri מוח רואים גם את הצוואר? ביצעתי את הבדיקה לפני 5 חודשים עקב סחרחורות וכאבי ראש.הבדיקה יצאה תקינה. ביצעתי גם eng ותקין. במרפאת כאב הרופא טוען שיש לי שרירים כואבים בצוואר והם מקרינים לי לראש כאבים ולעניים.אני סובלת מזה כבר 3 ןחצי שנים,ושלח אותי לפיזיוטרפיה-עדיין לא התחלתי. האם זה יעזור? האם יש לי בעייה בצוואר? ומה לגבי זריקות לצוואר שהציעו לי במרפאת כאב במידה שפיזיותרפיה לא יעזור? מה הם הזריקות האלו?
ת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר מאיר קסטנבאום15/08/2010בדיקת MRI מוח כוללת את המוח בלבד ולא את הצואר.
לעיתים כאבי ממקור שרירי הצואר יכולים לגרום להקרנת כאב לראש.
מומלץ להתחיל בלשב הראשון בביצוע פיזיותרפיה ולראות האם קיימת הטבה בתלונות. כמובן שניתן לטפל גם במשגגי כאבים (יש מספר סוגים).
במידה ואין הטבה בתלונות יש לשקול הדמיה צוארית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תחושהאינה13/08/2010
שלום,
אני בת 23, בריאה בדרך כלל חוץ מאנמיה, אני נוטלת ברזל בחודש האחרון ועשיתי עירוי של ברזל מספר פעמים בחודש האחרון גם כן.
בחודש וחצי האחרונים אני מרגישה מידי פעם הרגשה של חוסר תחושה בחלק השמאלי של הפנים כולל האוזן השמאלית ומחורי האוזן(החלק השמאלי של הראש), אני לא באמת מאבדת תחושה מכיוון שכשאני נוגעת אני מרגישה הכל אבל עדיין אני מרגישה כאילו אבדה לי התחושה. זה קורה פעם בכמה ימים לכמה שעות.
הייתי אצל ניורולוגית פעמיים. פעם ראשונה הרופאה אמרה לי שכנראה זאת שחיקת סחוס של הפה והלסת (אני מרגישה לפעמים קליק ליד הרקה כשאני מאמצת את הפה)
והיא אמרה שזה יעבור עם הזמן ושעלי להפסיק ללעוס מסטיקים, הלכתי לעוד רופאה והיא אמרה לי שזה כנראה סתם מלחץ אחרי שעשתה בדיקה ניורולגית קצרה .
בסופו של דבר לא קיבלתי תשובה ישירה לבעיה שלי והמצב מתחיל להלחיץ אותי. הרופא שיניים שלי אמר שאולי זה קשור לשן בינה..
אני לחוצה שאולי זה עלול להיות משהו רציני למרות שהניורולוגית אמרה שזה לא ניראה לה רצני ולא כדאי לעשות סיטי בגלל הקרינה.
1-האם התופעה שכיחה? מה עלולה להיות הבעיה? והאם יש בדיקות מסויימות שכדאי לי לבצע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בתחושה
ד''ר מאיר קסטנבאום15/08/2010הפרעה בתחושה יכולה להיגרם מסיבות רבות.
טוב עשית שפנית לנוירולוג לבדיקה.
במידה והתופעות נמשכות או שמופיעות תופעות נוספות כגון הפרעות ראייה, חולשה מוטורית בשרירי הפנים או הגפיים מומלץ לשוב לבדיקה ולשקול הדמיה מוחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על תשובתך עוד פרט....גליגלי13/08/2010
תודה על תשובתך רציתי תשובה האים שילוב של הגן B5 שהוא חיובי בבדיקה עים מייר מוח עים נגעים בחומר הלבן במוח ועים הפרעה ניאורולוגית יכול להתאים לניאורובכצ'ט? לאחר שללית אבחנות אחרות. אודה לך מאוד על תשובתך תודה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מאיר קסטנבאום13/08/2010יכול להתאים.
בדיקת CSF עם שינויים ברמת חלבון ותאים יכולה להגביר חשד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרהמאי12/08/2010
לא קיבלתי תשובה אמיתית על השאלה ששאלתי לפני כמה ימים. שאלתי האם זה יזיק לי לשתות אלכוהול לאחר הפגיעה המוחית שעברתי.אם זה יכול איך שהוא לעקב או להפריע לשיקום.עברתי תאונת דרכים קשה במרץ, היה לי שבר דחוס בגולגולת וקיבלתי 2 מנות דם והסיקו אותי לרמב"ם לניתוח ראש דחוף. כמובן שלא מדובר על כמויות רציניות, פעם פעמיים בחודש.עליי לציין כי אני שותה רק וויסקי שזה 40 אחוז אלכוהול אם אני לא טועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מאיר קסטנבאום12/08/2010שתיית אלכוהול אינה מומלצת אולם לא ניתן לומר בודאות ששתייה במינון קטן תפגע בשיקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל רדומהגיל12/08/2010
שלום רב,
מזה שלוש שבועות אני חשה ששתי הכפות רגליים שלי רדומות (תחושה כאילו משהו לוחץ עליהם חזק מאוד).יש לציין כי אני מרגישה כל נגיעה בכך רגל והם לא רדומות לחלוטין אך עדיין זה מאוד מציק לי ואני הולכת כל היום עם תחושת לחץ עזה בשתי הכפות רגליים וזה עדיין לא עובר.
מה יכולה להיות בעיה ב"הרדמות " כפות הרגלים?על מה זה יכול להצביע?
מה עלי לעשות על מנת שהרדימות תעבור? האם זה יעבור לבד?התקשרתי לקבוע טור לנוירולוג ואמרו לי שיש טור רק בעוד שבועיים וזה נורא מציק לי ההרדמות שיש לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאני בת 28
גיל12/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרדימות ברגליים
ד''ר מאיר קסטנבאום12/08/2010רדימות ברגליים יכולה להיגרם מסיבות רבות ביניהם עקב הפרעה בחוט השדרה או מוחית וכתוצאה מסכרת, חוסר תזונתי, זיהומים, מחלות דלקתיות.
כמובן שיש לפנות לנוירולוג לקבלת אנמנזה וביצוע בדיקה מקיפה ובהתאם החלטה על צורך בהדמיה מוחי , או של עמוד שדרה, EMG ובדיקות אחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה....גלי12/08/2010
שלום רציתי לדעת בבקשה לי יש היסטוריה של ליפני כשנתים של חשד לתרשת עלי לציין אני בת 43 הייתי בריאה עד ליפני סיפור זה של כמעיין התקף של כאב חד בקודקוק הראש לא ראיתי מיספר שניות לאחר מכן חזרתי ליראות אבל נותרתי עים חולשת פלג גוף שמאל כולל רדימות בהתחלה ממש צלעתי לאחר מיספר חודשים חזרתי ללכת "בסדר" אבל עים כבדות כמובן שהרןפאים חשבו ישר אירוע מוחי אבל לאחר מכן היו חילוקי דעות עים עוד רופאים מייר מוח הראה נגעים בחומר הלבן של המוח שאינם ספציפים מאז אני במעקבים לאחרונה התקבלה אבחנה על ידי הניאורולוג שלי ורןפא המתמחה בבכצ'ט שאכן מדובר בניאורובכצ'ט לאחר שנימצא אצלי הגן B5 ושישנה מעורבות מערכת העצבים המרכזית במוח אים אפשר בבקשה הסבר מה אומרים נתונים אילו והאים זוהי אבחנה חד משמעית אני חיכיתי כבר כמעט שלוש שנים לאבחנה ועכשיו רק הובחנתית. אים אפשר הסבר תודה גלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה
ד''ר מאיר קסטנבאום12/08/2010כמובן שאין באפשרותי לתת לך אבחנה במסגרת זאת לבעיה שאת סובלת ממנה 3 שנים ועברת בירור נרחב לגביה.
מחלת בכצ'ט היא אחד הגורמים לסימפטומים רבים במערכת העצבים המרכזית ושכיחה יותר בבעלי מוצא טורקי, עם גנים מסוימים וכמובן עם מאפיינים הדמייתים מסוימים.
יש לשוב לנוירולוג המטפל לקבלת כלל המידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)