פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סליחה על האורך
    גל
    06/09/2010

ד"ר שלום רב,
    אני פונה אליך לאחר שנה וחצי של ביקור אצל רופאים, בדיקות ורק החמרה של המצב ללא שום תשובות.
    מחלות תורשתיות - אין רקע רפואי אישי - בן 39 ללא מחלות רקע. לא נוטל תרופות.
    הפסקתי לעשן לפני שנה וחצי וביום למחרת הרגשתי חוסר יציבות אפילו בישיבה (לא בשכיבה). לאחר תקופה של שבועיים החלו כאבי ראש - כאילו משהו עוטף את הראש ולוחץ, כאב בעורף, כאב מעל המצח ועקצוצים מעל המצח והעורף.
    הרופא שלח אותי לבדיקות הבאות - דם - תקין (קצת כולסטרול ושומנים). לחץ דם - 120-150/80 אמץ - תקין. אקו לב - תקין הרופא טען שאני בריא.
    התופעות לא פסקו התווספה תופעה חדשה -
    קשה לי לעמוד יש תחושה שאני נופל, פנים קפואות הלכתי לרופא - נשלחתי לבדיקת דופלר צווארי. התוצאה - אינטמה מעובה סימנים טרשתיים מינימאליים. הרופא טוען שסביר ואין לי כלום
    עברתי רופא - הרופא החדש שלח אותי ל - CT ראש שיצא תקין. גם הוא טען שהכל בסדר ואין סיבה לדאגה רק שהמצב מחמיר כל הזמן.
    פתאום לאחר 6 חודשים של תלונות החלו לי כאבים בידיים, תחושה של צריבה, שריפה כאבים באצבעות, כאבים בכפות הרגליים ובשוקיים. הייתי רגיל להתאמן כ - 3 פעמים בשבוע ומרגע שהחלו התחושות הללו אני לא מצליח לרוץ פשוט כואב לי השרירים מעין תחושות דקירה או לחילופין שהשריר נתפס. יש גם תופעות של רעד ברגליים בתנוחות מסוימות וגם הייתה תופעה של רעד בידיים כשהרמתי משקל לא כבד במיוחד. בנוסף החלו לרעוד לי שרירים בכל הגוף, שריר ליד הרקה, שרירים ברגל, שרירים בבטן שרירי פושטי היד. בידיים זה מעין תחושה של תנוע פנימית אחורה וקדימה של השריר האחורי בשאר הגוף אפשר לראות את הקפיצות.
    הלכתי נוירולוג עשה את הבדיקות המצחיקות הללו שטובות רק למצב קיצון וטען שאין לי כלום.
    בנוסף לתופעות האמורות היו לי מספר ימים שפשוט הפנים שלי היו אדומות ולאחר הימים הללו גדל מעין גוש שומן ליד הרקה.
    הלכתי לנוירולוג אחר - שלח אותי לבדיקת EMG. הבדיקה יצאה תקינה. יש לציין שיש ימים שאני לא חש בכלום וזה גם היום שהלכתי לבדיקה. מאז הבדיקה שבוצע בחודש מאי לא חזרתי לנוירולוג כי מה יגיד לי שהכל בסדר? פשוט נמאס לי. מאז מאי יש עוד תופעה - דלדול של שריר ביד ימין שריר כופפי היד אני מעריך שעוד שרירים ביד הזו מאחר וכואב לי במפרק שאני נשען על היד ועוד כאבים שאף פעם לא חשתי ביד. בנוסף לזה יש לי כיווץ של שרירי ם לעיתים בידיים לעיתים ברגליים. יש עדיין את קפיצות השרירים אך אצלי בכל הגוף זה משהו עדין אך ביד שמאל זה כלל לא עדין פשוט כל השריר זה כאילו אני מכווץ אותו. בנוסף קשה לי לעלות מדרגות או להתחיל תנועה מישיבה להליכה.
    אני פונה אליך ומבקש שלא תשלח אותי לבדיקה נוירולוגית אני אלך לבד אני רוצה ממך כיוון לאיזו מחלה, אני כמובן שלא אתפוס אותך במילה וזה לא המלצה מבחינתי האם מדובר בניוון שרירים, האם נוירופתיה האם פרקינסון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סליחה על האורך

הוספת תגובה

• אורך

ד''ר איתן אוריאל
    08/09/2010

כמובן שמבלי לבדוק אותך ולעבור על התיעוד הרפואי אינני יכול לקבוע אבחנה או לחלוק על רופאים שבדקו אותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש כחודשיים
    נטלי רוט
    05/09/2010

שלום , אנוכי בת 23 ואני סובלת מזה כחודשים מכאבי ראש בצד ימין של הראש על בסיס יום יומי המלווים בבחילות, הכאב קשה משוא בבדיקת דם כדוריות הדם הלבנות שלי יצאו 4000 ובסי טי ראש עם חומר ניגוד לא נמצא שום ממצא. כיצג עלי להתקדם? והאם סי טי ראש מגלה סרטן ראש והאם יש קשר לכדוריות הלבנות
    ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש כחודשיים

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר איתן אוריאל
    08/09/2010

יש צורך בבדיקה נוירולוגית וכן בהתבוננות בקרקעית העין ולכן אני מציע לפנות לנוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לא מוסברים
    מיכאלה
    05/09/2010

לפני כ 6.5 שנים החלו לי זרמים בידיים ביחוד ביד שמאל שהתפשטו לכיוון כפות הרגליים, בהמשך דקירות בכל הגוף וכמובן תחושת פחד בעקבות התחושות בדיקה נוירולוגית ב 2006 כולל mri מוח בדיקות emg בדיקות ראומטולוגיות מקיפות יצאו תקינות ואני המשכתי לחיות עם התחושות שהחמירו וכללו תחושת צריבה חזקה בעור , כאבים בידיים , הרדמות ידיים בשינה וחרדה גדולה, לפני כ שנתיים פניתי שוב לנוירולוג שהפנה אותי ל בדיקת mri צוואר שיצאה גם תקינה + בדיקה של סיבים דקים שמצאה ירידה בינונית בתחושה ( חתכו לי חתיכה קטנה מהעור ברגל). הנוירולוג אמר שזה לא נראה לו מסביר את התופעות והפנה אותי לפסיכיאטר- הייתי כבר בחרדה גדולה טופלתי תקופה בסימבלטה ואלטרולט עם הטבה חלקית.
    כרגע אני ללא טיפול ועם תחושות דומות , האם לאחר כ 6 שנים אני יכולה להיות רגועה שאם היה מדובר במחלה קשה היו כבר מגלים אותה ( בהתחשב בכל הבדיקות שביצעתי), או שיש צורך בהמשך בירור תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים לא מוסברים

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר איתן אוריאל
    08/09/2010

מבלי לבצע בדיקה גופנית ולעבור על התיעוד הרפואי אינני יכול כמובן לקבוע אבחנה ואת המקור לתלונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני גם מתבלבלת לדבר מישפט שוטף
    ARUI147
    04/09/2010

החלום שלי זה לדבר חלש .

האמת אין מה להגיד כן במשך השנים בעקבות מחלות בריאות הפכתי להיות חסרת סבלנות
    נמצאת בפחד מהבעל .מרגישה כאב פנימי ייאוש למרות שמטפלת בעצמי על ידי כדורים.

השכחה גורמת לי לתפקד לא נכון וזה מביא את בני הבית כתסכול וכעסים כי היכן הנחתי את הדבר.

לוקחת כדור ואחרי חצי דקה לא זכרתי עם לקחתי את הכדור

על מה זה מראה אתה יכול לעזור לי בבקשה.

למרות שהפסיכיאטרית אומרת לי שזה נובע מקשב וריכוז.היא לא יודעת עד כדי כך כמה קשה הזיכרון .

יש יותר מי זה שאחרי שנייה נתנו לי להחזיק כסף ואחרי שיניה לא זוכרת היכן הנחתי

הוספת תגובה

• זיכרון

ד''ר איתן אוריאל
    08/09/2010

אני מציע לפנות לבירור במרפאת הזיכרון במרכז הרפואי תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעת ראש ועישון
    מאי
    04/09/2010

שלום רב.רציתי לדעת האם עישון יכול להפריע לשיקום של המוח.כמות העישון היא כקופסא ב3 ימים בערך.אני לאחר תאונה שבה היה לי שבר דחוס בגולגולת.חוסר הכרה מיידי שנמשך 22 יום. גם הרבה רופאים ראו אותי מעשנת ואף אחד לא טרח להגיד לי אם יש בזה סכנה למוח בצורה קריטית.
    כמו כן אני עדיין בשיקום מלא, שהעיקר שלו הוא ריפוי בעיסוק וטיפול קוגנטיבי, ועדיין יש לי חולשה בכל הצד הימני של הגוף אבל זה משתפר בצורה מאוד יפה וזה כמעט לא מורגש.
    אודה על קבלת התשובה ומצפה לה בכיליון עיניים.

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעת ראש ועישון

הוספת תגובה

• עישון

ד''ר מאיר קסטנבאום
    04/09/2010

עישון באטפן כללי אינו מומלץ לבריאות והוכח כגורם לנזקים רבים מאוד ביניהם גם לפגיעה בכלי דם מוחיים והתפתחות שבץ מוח שיכולים להשפיע על התפקוד המוחי.
    מומלץ להפסיק לעשן בכל מקרה גם ללא קשר להשפעת הסיגריות על המוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת שבץ
    ester
    04/09/2010

שלום רב
    אני בת 65 ולוקחת מדי יום אספרין קרטיה 100 מ"ג כדי למנוע התפתחות של שבץ ולצורך צלול הדם. שבץ אצלי במשפחה מאוד שכיח (קרה לסבא, אבא, אח וכו'). לאחרונה, בגלל האספרין קרטיה, נוצר לי כתם בצבע חום אדום על היד. האם להמשיך עם האספרין למרות הכתם הנ"ל? האם האספרין הזה באמת יועיל לצורך מניעת שבץ? האם יש לך עצה נוספת כדי למנוע התפחות שבץ בניגוד לשאר קרובי משפחתי? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    מניעת שבץ

הוספת תגובה

• אספירין

ד''ר מאיר קסטנבאום
    04/09/2010

אספירין הוא טיפול יעיל שהוכח שמפחית סיכון להתפתחות שבץ מוח.
    לא הייתי ממליץ להפסיק את הטיפול באספירין.
    לגבי ההמטומה ביד יתכן ונגרמה עקב חבלה קטנה ולא בהכרח עקב רגישות לאספירין.
    בכל מקרה במידה ואת חוששת ניתן להתיעץ עם רופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות ...
    לימור
    04/09/2010

ד"ר שלום
    קודם כל רקע אני בת 36 כיום בהריון הומוזיגוטית ל MTHFR נוטלת חומצה פולית 5 מ"ג
    אמי לקתה באירוע מוחי בגזע המוח לפני כשלוש וחצי שנים מצבה קשה מאוד .
    אני מאז חוששת מאירוע מוחי החלו בעיות של טשטוש הרדמות חצי פנים לפני כשנתים וחצי עברתי בירור מלא של CT CTA MRI EEG EMG דופלר עורקי צוואר שדה ראיה בדיקות עיניים ובדיקות של עצב הראיה אצל נרופתומולוג אחרון לפני כשלושה חודשים . מה עוד נותר לעשות?
    כולם אמרו חרדה.
    מאז זה ממשיך מדי פעם אך הפסקתי להתייחס מדי פעם אני מבקרת את הנירולוג שלי.
    נכון להיום מפחדת מאוד מכפל ראיה יש הרבה מקרים בהם אנ חושבת אני רואה כפול אך לא יכולה ממש להצביע על זה . היו לי יקיצות בשבועיים האחרונים שאני רואה דברים זזים וקופצים וזה נעלם בשבריר שניה בעצימת עיניים אולי זה כפילות לא יודעת.
    היום בבוקר עשיתי ניסיון: התעוררתי בבוקר הסתכלתי במראה שדרכה רואים את הטלויזיה ושיחקתי עם עין ימין עד שהראה מעט כפול את הטלויזיה כשסגרתי את עין שמאל זה נעלם ועשיתי את זה כשזה בשליטתי מספר פעמים כאשר הייתי מסירה מבט מהטלויזיה כמובן שהכפילות או הטשטוש נעלם אם זה נעשה בשליטתי זה יכול להצביע על בעיה נירולוגית??? ובכלל מה אתה אומר על כל האינפורמציה שנתתי האם יש לי מימה לחשוש ? האם יש סיכוי שזה כפילות ראיה ממקור נירולוגי או שבכלל לא? מאוד לחוצה אשמח להסבר....
    והאם כל מה שאני מתארת

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות ...

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    04/09/2010

עברת בירור מקיף ויסודי ולא נמצאה בעיה אוביקטיבית עינית או מוחית כך שמומלץ להפחית את רמת החרדה.
    במידה והסימפטומים מחמירים יש לפנות שוב לבדיקת רופא.
    במידה ומשוכנעים שהבעיה היא עקב חרדה יש לשקול טיפול תרופתי שיכול להקל על החרדה ועל הסימפטומים המלווים את החרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בזרוע ימין בלילה מלווים בלחץ
    מלי
    02/09/2010

שלום
    אני בת 38 + 3 ילדים. במהלך השנה האחרונה אני מתעוררת לסירוגין בלילה עם זרוע ימין רדומה כמעט כולה, לחץ באיזור החזה בצד שמאל למטה, ודפיקות לב מואצות. אינני יודעת אם דפיקות הלב נובעות מהיבהלות, או שהן מגיעות לפני. אתמול בלילה ארעה אותה תופעה, אולם זרוע ימין מאוד כאבה והרגשתי מעין תחושת שריפה וזרמים חשמליים.
    עליי לציין שהייתי אצל רופא משפחה, והוא שלח אותי לבדיקות אקו וארגומטריה שיצאו תקינות. הוא גם שלח אותי לצילום רנטגן צווארי ואולטרסאונד איברים פנימיים, אך התור רק בעוד חודש. בינתיים אני נוטלת תרופה בשם אומפדקס, על מנת לשלול בעיות במערכת העיכול, אולם התופעה נמשכת.
    אשמח מאוד לעצה מה לדעתכם עליי לעשות עד הבדיקות בעוד חודש. אני מאוד מבוהלת ומפחדת ללכת לישון בלילה. (עד לפני כשנה ישנתי כל חיי כמו בול עץ). והאם לדעתכם זו בעיה הקשורה ללב?

תודה מראש!

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    02/09/2010

תלונותיך דורשות קבלת אנמנזה מפורטת על אזור הרדימות ביד והאם מופיעה במקביל גם חולשה, האם כאבי צואר.
    כמובן שיש צורך בביצוע בדיקה נוירולוגית.
    התלונות על לחץ בחזה ודפיקות לב פחות מכוונות לבעיה נוירולוגית אלא יותר לבעיה ממקור לבבי.
    מומלץ לבצע ראשית בירור לבבי ובמידה ולא יתגלה ממצא המסביר את התלונות יש להמשיך לבירור נוירולוגי כולל הדמיה צוארית ו-EMG.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיה המשך
    לימור
    01/09/2010

לא הבנתי מה זה ראיה כפולה ממקור נירולוגי אני הבנתי שאם אני רואה כפול לשבריר שניה וסוגרת את העיניים פותחת והכול כרגיל זה לא ממקור נירולוגי אני טועה אם תסביר לי לעומק אשמח.
    בירור נירופתומולוגי היה לי בעבר פעמים ונירולוג אחרי הפעם הזאת. מאז קרה לי עוד פעם אחת ישר שהתעוררתי התמונה מולי קפצה לי וזה נעלם בשבריר שניה אחרי סגירה ופתיחת העין.
    אשמח אם תסביר לי על ראיה כפולה ממקור נירולוגי כדי שאדע איך להתייחס....
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ראיה המשך

הוספת תגובה

• ראיה כפולה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    01/09/2010

ראיה כפולה או בשמה המקצועי דיפלופיה יכולה להיגרם מסיבות רבות ביניהם פגיעה עצבית, הפרעה בחיבור עצב שריר ובמחלות שריר.
    בד"כ כששתי העיניים פתוחות אמורים לראות תמונה אחת חדה וברורה.
    במידה ורואים כפול כששתי העיניים פתוחות ורואים תמונה אחת בעצימת עין אחת אז בדרך כלל הגורם הוא הפרעה נוירולוגית ולא עינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדן תחושה בירך שמאל
    אפרת
    01/09/2010

שלום לכם,
    אני בתחילת חודש חמישי (שבוע 20),
    לפני כשבועיים איבדתי תחושה בירך שמאל שלי, בעיקר באזור הקדמי,
    התייעצתי עם הרופא שלי והוא עדכן כי זה נורמלי, אלא אם כן זה נמשך ומחמיר,
    במקרה כזה, הוא המליץ לפנות לנוירולוג.
    כעת הנימול וחוסר התחושה הפכו לדקירות מאוד כואבות, בעיקר במעבר מחוסר פעילות לפעילות
    (כגון, מישיבה להליכה) ואובדן התחושה לא עובר (כפי שאמרתי נמשך כבר שבועיים), אשמח לדעת:
    1. האם האכן נורמלי.
    2. אשמח לקבל המלצה לנוירולוג טוב שמקבל דרך מכבי או מוכר כמומחה/יועץ אצלם, בעיקר אחד שמתמחה בעניין או ידע לעזור לי.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אובדן תחושה בירך שמאל

הוספת תגובה

• ירידה בתחושה בירך

ד''ר מאיר קסטנבאום
    01/09/2010

התופעה דאת מתארת אכן מוכרת בהריון ונובעת מלחץ של רקמות פנימיות על העצב שמעצבב את הירך. בד"כ התופעה חולפת להאחר הלידה.
    במידה והתופעה מחמירה או שמתפתחת חולשה מוטורית של הרגל יש לפנות לבדיקת נוירולוג.
    איננו נוהגים בפורום זה להמליץ על רופאים ספציפים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת שריפה בכול הגוף
    רמי
    01/09/2010

לדר' שלום! אימי בת 82, החלה ליסבול לפני קרוב לחודש מתחושת שריפה צריבה פנימית, כאשר הצריבה הקשה ביותר היא באזור הרגלים, אימי לוקחת גלוקופג' נגד סוכרת, הסוכרת מאוזנת , 97 בבדיקה לפני יומיים! בנוסף היא לוקחת ,אוקסיקונטין נגד כאבים, סימבלטה ,שהוצלץ עבור הצריבה(לא עוזר, נלקח כבר 4 שבועות) וכן היא סובלת מלחץ דם גבוהה, מאוזנת ע"י קיו-דבון. שאלתי ,מה עושים ,ומה נהוג במיקרים אלו, הצריבה שהיא מתארת היא בילתי ניסבלת! בתודה מראש, רוברט

לקביעת תור
    סגירה
    תחושת שריפה בכול הגוף

הוספת תגובה

• שריפה ברגליים

ד''ר מאיר קסטנבאום
    01/09/2010

אימך סובלת ככל הנראה מכאב נוירופתי, כלומר כאב על רקע פגיעה עצבית שמקורה קרוב לודאי בסכרת אולם קיימות עוד סיבות רבות לנוירופתיה.
    טיפול בסימבלטה הוא טיפול מקובל לכאבים נוירופתים.
    במידה ואין תגובה לטיפול הנוכחי מומלץ לשוב לנוירולוג המטפל ולשקול העלאת מינון התרופה או לחליפין להחליף לתרופה אחרת, למשל ליריקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה להורדת טונוס בקרב ילדים
    חני יצחק
    31/08/2010

שלום,
    בתי אופיר, בת 9 סובלת מ CP בארבע גפיים מלידה, היא ספסטית ואקסטנסורית, לא עברה ניתוחים
    שומרת על טווחים יפים עד כה. עברה שתי הזרקות בוטוקס באזור המפשעה (אדקטורים..?) נראה שקל לה לבצע יותר צעדים עם תמיכה, מגיעה לפיסוק טוב יותר וכד. הועלתה בפנינו החשיבה לדבי ניתוח בקלופן. האם יש חלופה תרופתית לאופיר ? משהו שיכול להוריד את הטונוס המוגבר כל כך?

תודה , חני יצחק

הוספת תגובה

• הפחתת טונוס

ד''ר מאיר קסטנבאום
    01/09/2010

קיימות מספר תרופות המשמשות להפחתת טונוס ביניהם זריקות בוטוקס וכדורי בקלוסל (בקלופן).
    קיימת אפשרות במקרים מסוימים גם לטפל במשאבת בקלופן .
    הדבר דורש ביצוע בדיקה מקדימה של הזרקת בקלופן לחלל התת עכבישי ובהתאם לתגובה הקלינית נשקלת ביצוע הפרוצדורה.
    בכל מקרה במידה ולא ניסתה טיפול בבקלופן פומי ניתן ביעוץ עם נוירולוג הילדים המטפל לשקול טיפול זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלבול במילים
    ל
    31/08/2010

אני בת 32 בריאה בדר"כ, ילדתי לפני 3 חודשים.
    בזמן האחרון אני שמה לב שאני מתבלבלת במילים, לדוג' אומרת ארוחת בוקר במקום ערב, זברה במקו ג'ירפה, זה קורה מספר פעמים ביום. אני מיד שמה לב ומתקנת את עצמי.
    האמת שזה מאוד מטריד אותי - מה זנ יכול להיות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בלבול במילים

הוספת תגובה

• החלםת מילים

ד''ר מאיר קסטנבאום
    01/09/2010

את מתארת תופעה שנקראת פרפזיות שהיא הפרעה בשפה.
    לעיתים הדבר נובע מחוסר ריכוז רגעי ולעיתים הדבר מעיד על הפרעה שפתית שיכולה להיות מבודדת או חלק מפגיעה נרחבת יותר.
    כמובן שהדבר דורש קבלת אנמנזה יסודית וביצוע בדיקה נוירולוגית וקוגניטיבית ובהתאם לממצאים שקילת הדמיה מוחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימולים במקומות שונים גוף
    מורן
    31/08/2010

שלום רב , אני בת 21 , כבר שלושה חודשים בבירור נוירולוגי עקב נימולים בבמקומות שונים גוף למשך כמה שבועות כל התקף , וחולשה והתקשות של שרירי הרגליים עד כדי חוסר יכולת ללכת למשך שבועיים. לצד הבדיקות לשלילת הפרעה דמיאלינטיבית , נשלחתי גם כן לבדיקת EEG , אשר תוצאותיה היו - פעילות הרקע מכילה אלפא אחורית בתדר 9-10 הרץ , מעורבות בגלי בטא בתדר ה-9-10 הרץ. תרשים החורג מגדר התקיןבהכילו האטה של פעילות הרקע .
    איני יודעת מדוע נשלחתי לבדיקה זו , כמו כן נוירולוג אחר לא הבין את הצורך בבדיקה בהתאם לתולונותיי . האם תוצאות הבדיקה מעידות על משהו ?
    תודה רבה , מורן .

הוספת תגובה

• EEG

ד''ר מאיר קסטנבאום
    31/08/2010

תלונות על הפרעות בתחושה שנמשכות ברצף מספר שבועות לא מתאימות להפרעה אפילפטית ולכן איני מבין מדוע הופנית לבדיקת EEG.
    מומלץ לשוב לנוירולוג שהפנה אותך לבדיקה לצורך קבלת הסבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי אשפוז וללא ממצאים מדוייקים
    אלכס
    31/08/2010

שלום רב,

התאשפזתי עקב רעידות בידיים (יותר ביד שמאל) עם תחושת רדימות ברגל שמאל. לפני ובצמוד לרעידות ראיתי לבן בעיניים והרגשתי חולשה חזקה בכל הגוף. לאחר כשעה הרעידות נרגעו אך הרגשתי כי פלג הגוף הימני (יד, רגל, פנים-לחי) רדום. כשעה וחצי לאחר מכן החלו התכווצויות ותנועות בלתי רצויות ביד ימין שהתפשטו לפנים (אזור הלסת) ולרגל ימין. ביום למחרת התנועות היו בעיקר בפנים וביד ימין.

לאחר ארבעה ימים היו לי 2 התקפים של רעידות ותנועות בלתי רצויות ביד ימין ובפנים בצורה חזקה מאוד עם הרגשת חולשה ואי יכולת להסתכל על אור חזק. שלושה ימים לאחר היה לי שוב התקף דומה ביד ימין חזק מאוד, בפנים בינוני וברגל ימין מעט ללא הרגשת חולשה.

CT-תקין, דופלר-תקין, TCD-תקין, EEG (רגיל+שינה)-תקין, בד' דם - תקין, פרט לעליה קלה ברמת FT4 עם רמת TSH תקינה, בדיקת נוזל עמוד שידרה - תקינה- חלבון-38.8, סוכר-62, ללא תאים, ווירולוגיה תקינה.
    נשללה אשפרות למחלץ וילסון.
    MRI - תקין, פרט ל "ברירית דופו דורזלי של נזופרינקס מודגם מבנה בעל אופי ציסטי בקוטר כ 8 מ"מ" THORNWALD CYST

התנועות הבלתי רצוניות נשארו בפנים וביד גם עתה (לאחר האשפוז) והתחלתי טיפול ב XENAZINE.

במה מדובר?
    האם מדובר בתופעה אחת או מס' תופעות (משהו נוירולוגי + תיקים)?

אני עובד עצות ומבקש את ייעוצכם.

תודה.

הוספת תגובה

• אני רק בן 27!

אלכס
    31/08/2010

איש צבא ופועל בסביבה די לחוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    31/08/2010

אתה מתאר סיפור רפואי מורכב ועברת בירור מקיף כולל בירור הדמייתי, חשמלי ניקור מותני שלא הדגים ממצא זיהומי או דלקתי.
    אני מניח שלאחר ששוחררת מביה"ח לאחר האשפוז שוחחו איתך ורשמו מכתב סיכום שמפרט את האבחנה המבדלת האפשרית לתלונותיך ושוחחו איתך על האפשרויות.
    במידה והתופעות נמשכות מומלץ לשוב לבדיקת נוירולוג ובהתאם לחשד הקליני לשקול ביצוע בדיקת MRI.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז זהו שלא כל כך ברור מה היה לי

אלכס
    31/08/2010

פרט לזה שקבעו שאני סובל מתיקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה