מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התאוששות מזעזוע מוחאורית26/09/2010
שלום,
מקווה שהגעתי למקום הנכון-
לפני כחמישה שבועות חטפתי מכה חזקה בראש בתאונת ספורט. למחרת החלו לי בחילות, סחרחורות, כאבי ראש ועייפות ממושכת. את המכה חטפתי מאחורי \מעל האוזן. לא אבדתי את ההכרה וגם לא הקאתי.
רופא המשפחה קבע שכנראה מדובר בזעזוע מוח ושמנוחה אמורה להספיק כל עוד יש שיפור הדרגתי. אכן ישנו שיפור הדרגתי אם כי איטי(פחות עייפות, כאבי הראש פחות חזקים וכמעט אין בחילות). כיום, חמישה שבועות אחרי הארוע, עדיין יש לי כאבי ראש וסחרחורות - בעיקר כשאני קמה מישיבה.
שאלתי היא - האם זה נורמטיבי שזה לוקח כ"כ הרבה זמן? האם ובאיזה שלב עלי לפנות לרופא?
אודה לכם על תשובתכם!
חג שמח,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זעזוע
ד''ר איתן אוריאל27/09/2010מאחר והתלונות עדיין נמשכות אני מציע לפנות שוב לרופא לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניה דחופהדניאל חורי26/09/2010
My name is Danielle Churi and I want to know if you can help me with the next case.
My father Was diagnosed with cancer 8 months ago.
when he finished the Chimotrafim Treatments he had a bone marrow transplant which Caused him to be depressed immune.
a week later he was stung by a mosquito carrying the West Nile virus.
The result of the virus is a coma who was started month and a half ago.
Did you hear about a similar case or maybe you can recommended us a specific doctor who can be relevant with this kind of coma?
Thank you ,
Danielle.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נילוס מערבי
ד''ר איתן אוריאל27/09/2010בדלקת מוחית על רקע קדחת הנילוס המערבי ניתן לשקול טיפול באימונוגלובולינים לתוך הוריד. יש צורך להתיעץ עם נויורלוג או מומחה לחלות זיהומיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוכחת שכרות על ידי "בדיקת מאפיינים"דוד קולקר26/09/2010
אני עורך דין במקצועי. מזה כמה שנים אני מתמסר ל"עשיית סדר" במערכת האכיפה של משטרת ישראל ובית המשפט לתעבורה - אחרי שגילית שהאכיפה נעשית בצורה כוחנית ועל סמך מידע מקצועי מוטה ושגוי גם יחד.
לאחרונה, ובגלל שמסתבר שמכשירי המדידה של המטרה למדידת אלכוהול באויר הראות כושלים ונפסלים, ממירה המשטרה ואיתה שופט התעבורה את הביסוס של ההרשעות בהסתמכות על "בדיקת מאפיינים" בדיקה בה בוחן שוטר שאין לו כל הכשרה את הליכתו של הנהג והבאת האצבע לקצה האף ומחליט על פי זה מה מידת השכרות.
מאחר והויכוח בבית המשפט מתבצע אך ורק על ידי הבאת ראיות, וההגיון נשאר בחוץ ככל שהדבר מדובר בדיכוי מאשמה, אני מחפש שיתוף פעוולה עם נוירולוג, שיחד עימו נראה לבית המשפט באופן פרטני בכל מקרה ומקרה מדוע המבדק המשטרתי כושל.
הכוונה היא לחוות דעת מומחה בתשלום.
הנושא מעניין כיוון שיש בזה כבר הרבה ניסיון בארצות הברית למשל, שם המבדקים הללו נערכים על ידי פרמדיק המודרך על ידי סט מבחנים מובנה בחוק, שמידת התקפות שלו מוכחת וגבוהה.
ועד שאמצע עזרה מרופא, ימשיך בית המשפט להרשיע אדם בשכרות רק בגלל שהודה ששתה כוס בירה ושהשוטר דיווח כי נדף ממנו ריח אלכוהול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכרות
ד''ר איתן אוריאל27/09/2010אני מציע לפנות לנוירולוג באופן אישי לצורך מתן חוות הדעת על בסיס פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סי טילימור26/09/2010
עשיתי בדיקת סי טי לפני כשבוע ימים,עקב כאבי ראש חזקים בצד שמאל + תחושת הרדמות השפה בצד שמאל+ סחרחורות+ אי יציבות בהליכה.
הכל היה תקין פרט לזה שרשום שם:
חוסר אוורור של תאי מסטואיד משמאל, רושם כי על רקע תת התפתחות.
ברצוני לדעת מה זה אומר?
כמו כן
אשמח באם תענה לשאלתי בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סי טי
ד''ר איתן אוריאל27/09/2010איננו מתייחסים לבדיקות הדמיה מבלי לעבור עליה ישירות. המסטואיד הינו מבנה בגולגולת ולא במוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה שוב
לימור01/10/2010לא הבנתי למה התכוונת בסי טי היה הכל תקין פרט למה שרשמתי חוסר אוורור ב.... אשמח לתשובה לגבי פרט זה רק זה מה שמטריד אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה שדומה לדז'ה-וויונית26/09/2010
שלום,
לאחרונה אני חווה תחושה מוזרה שדומה לדה ג'ה-וו. אני נכנסת לסיטואציה שאני כביכול נזכרת באירוע שקרה עם דמויות שנראות לי מאוד מוכרות. כשהסיטואציה הזו חולפת, אני מנסה להיזכר האם זה באמת קרה בעבר אבל אני לא מצליחה להיזכר באירוע שכזה ואני כלל לא מכירה את האנשים שראיתי בסיטואציה ואני אדם עם זיכרון מעולה.
לאחר הסיטואציה אני גם חשה חולשה כללית בגוף וגם בחילה שנמשכות מספר דקות.
לדעתי, החוויות האלה קורות בעיקר בזמן המחזור החודשי שלי אך בלי הזהרה מוקדמת ובאופן מקרי לחלוטין לאורך כל שעות היום.
הייתי אצל ניורולוג שכבר שלח אותי ל EEG שחזר תקין לחלוטין ולמרות זאת החליט להתחיל טיפול באפילפסיה.
הייתי שמחה לדעה שניה בנושא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה
ד''ר איתן אוריאל27/09/2010יש צורך לקבל פרטים נוספים לגבי התלונה. כמו כן ניתן להשלים את הבירור עם הדמיית מוח ובדיקת EEG לאחר חסך שינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערה מתרדמתאיתי26/09/2010
לד"ר שלום רב
ראיתי פרק בסידרה הרפואית האוס , שבו נתנו איזה טיפול (זריקה של חומר) לאדם בתרדמת וכתוצאה מכך הוא התעורר למשך יום אחד.
הייתכן? אן שזה מדע בדיוני?
במידה וכן מדוע לא משתמשים בטיפול זה?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרדמת
ד''ר איתן אוריאל27/09/2010לא ידוע לי על הטיפול. בתרדמת מסיבות מסוימות ניתן לטפל על ידי טיפול בגורם הראשוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח חריף, קריסה של התודעה, נזק ??עומר25/09/2010
שלום רב,
אני בן 31, סובל נהפרעת חרדה קשה ובשנה וחצי האחרונות המתח הפיזי שאני שרוי בו
התגבר ברמה דרסטית ללא שום הפסקה וכל זאת למרון טיפולים תרופתיים ופסיכולוגיים.
מה שמטריד אותי מאד הוא עניין זה:
לפני כשבועיים יצאתי עם בחורה לסרט. למרות המתח הרב באותו זמן הייתי די חד,
אופטימי, ממוקד ואם יכולת די סבירה לנהל תקשורת באופן די הרמוני וזורם.
ממש לפני תחילת הסרט תוך כדי שיחה קלה עם הבחורה חשתי במעין "קריסה של התודעה", תחושה שדומה לאיבוד של המיקוד, כאילו אני לא ממש שם ומשדר וקולט על הגל הנכון.
הדבר הפחיד אותי עד מאד, מה שלכשעצמו יכול לגרום גם לתופעות דומות.
אמנם מבחינה קוגנטיבית לא הרגשתי שאני מתקשה בהבנה או חשיבה אך כן לאחר הסרט ואולי גם עכשיו חשתי מבולבל, לא מפוקס והכי מפחיד חסר היכולת שלי "לרגש ולהקסים"
הרם לתופעה זו יש הסבר רפואי? האם זהו מצב הפיך? והאם בעצם המצח הרב שאני
שרוי בו גרם לי אולי לאיזה נזק במוח שהביטוי שלו אלו התופעות האלו?
בתודה רבה מראש,
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מאיר קסטנבאום25/09/2010לא ברור לי התופעה שאתה מתאר.
במה התבטא הבלבול שהרגשת, האם התקשית בדיבור, יצאו מילים שלא רצית להגיד, קושי בהבנה?
ידוע שמתח גבוה יכול לפגוע בקשב, ריכוז, זיכרון .
במידה ולמרות הטיפול התרופתי והפסיכולוגי עדיין קיים מתח הפרעת חדרה קשה יש להתאים את הטיפול התרופתי (שינוי תרופה או עליית מינון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ולשאלתך...
עומר27/09/2010שלום רב,
תודה על תשובתך המהירה.
כל העניין הזה בא לידי ביטוי בכך שבאמת לא הייתה לי שליטה על עצמי מבחינת יכולת הביטי (לא ברמה הגופנית) אלה ברמת התוכן, הסגנון וכדומה.
מעין איבוד כללי של המיקוד והיכולת ליצור מגע רגשי.
האם המתח החריף והמתמשך שאני שרוי בו יכול היה לגרום למצב פיזי שאלו הביטויים שלו?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת הירדמות בפניםורה24/09/2010
מצד שמאל של הפנים,ממש צמוד לאף יש לי מעין תחושה של הירדמות. קודם היו לי עקצוצים בפנים, כל מיני זרמים בשלושה איזורים עיקריים גם מימין וגם משמאל ואז היה עקצוץ באיזור הנ'ל ומעין תחושה שהאיזור נתפס. זה מציק, אני כל הזמן לוחצת על זה כאילו לשחרר את התפיסה וזה לא קורה ,זה נשמך חמישה ימים בערך, האם זה לנצח?
יש מכין תחושה שהאיזור רשום ואולי יש בו מעט פחות תחושה.
הייתי בבדיקה נוירולוגית ואמרו לי שהל תקין.
אמרו לי פשוט להתעלם אבל לא קיבלתי הסבר מה זה יכול להיות והאם עתיד לחלוף???
למה יש כל מיני עקצוצים בפנים?
והאם זה אמור לעבור?
אודה מאוד לתשובה מפורטת שאביןם מה קורה לי בפנים.
תודה וחג שמח..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדימות בפנים
ד''ר מאיר קסטנבאום25/09/2010רדימות וזרמים בפנים יכולים להיגרם עקב הפרעה עצבית.
על סמך מאפייני הרדימות, הפיזור שלה בפנים, משך הזרמים והטריגרים שגורמים לזרם ניתן לאפיין יותר את העצב הפגוע.
כמובן שגם נדרשת בדיקה נוירולוגית ובהתאם לאנמנזה ולממצאים בבדיקה יש צורך לשקול ביצוע הדמיה מוחית.
במידה והזרמים כואבים יש אפשרות לטיפול תרופתי בכדורים כמו טגרטול, סימבלטה וליריקה.
יש לשוב לבדיקת נוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות חוזרות בדיבור- זקוקה לעזרהגלית24/09/2010
שלום רב,
בת 21, לפני חודשיים וחצי הופיעה אצלי הפרעה בדיבור- הדיבור נשמע בסדר אבל אני מרגישה שאני לא מדברת רגיל (משהו לא מסתדר עם הלשון בדיבור).
זה לא היה רצוף כל היום אלא בא והולך מדי פעם.
הפסקתי מיד לקחת את הכדורים הקבועים שלקחתי, שהם: גלולות-"פמינט", וכדור למעי רגיז-"מודאל".
הייתי במיון ורופאה נוירולוגית אמרה לי שזה תופעת לוואי של שימוש בכדור למעי רגיז= "מודאל". (לקחתי את הכדור במשך 8 חודשים בהתחלה 3 ביום, אחכ 2 ביום, ולבסוף 1 ביום).
קיבלתי טיפול ב"דקינט" למניעת ההשפעה של המודאל, במשך 5 ימים (2 כדורים ביום).
ההפרעה בדיבור חלפה.
חזרתי לאחר חודש לקחת גלולות-"פמינט".
עברתי בדיקת MRI מוח שיצאה תקינה.
*כעת חודשיים וחצי אחרי ההפרעה הקודמת יש לי שוב הפרעה בדיבור (כבר 4 ימים).
מה יכולה להיות הסיבה להפרעה בדיבור?
האם זה עדיין השפעה של המודאל? האם זה תופעת לוואי של נטילת גלולות?
*מאוד חשובה לי חוות דעתך בנושא. תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בדיבור
ד''ר מאיר קסטנבאום25/09/2010יש כמובן לקבל אנמנזה מלאה לגבי הפרעת הדיבור האם ההגייה לא היתה טובה או שלא הצלחת להוציא מילים כי היו חסרות לך. כמובן שבמידה והארועים נמשכים יש חשיבות לדעת האם מעורבים גם תלונות אחרות כגון חולשה בגפיים ,הרפעות תחושה, ראייה, בליעה או סחרחורת.
לא סביר שקיימות תופעת לוואי לכדור שהפסקת לקחת לפני מספר חודשים.
מומלץ לשוב לבדיקת נוירולוג ולשקול ביצוע הדמיה מוחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחי בהדרגהיאיר24/09/2010
שלום
אני בן 50, בוקר אחד התעוררתי עם תופעות קטנות מאוד של תפקוד לקוי
רק בצהרים חשדתי שמדובר באירוע מוחי.
כשהגעתי לביהח כמובן קיבלתי מה שצריך לדילול והמסה ובסיטי לא מצאו כלום,
וכל שאר הבדיקות היו בסדר, כלומר לא יודעים מה גרם לי לאירוע
המוזר הוא שבמשך 5 הימים הבאים מצבי החמיר בהדרגה ,
עד לשיתוק של היד והרגל הימניים
ביום החמישי עברתי מאישפוז לשיקום, ומיד מצבי החל להשתפר יפה.
היום לאחר חודש וחצי חזרתי ללכת לאט ומתפקד לאט עם היד.
שאלתי היא:
למה לקח 5 ימים להגיע לשיתוק מלא של הגפיים?, וזה לא קרה פתאום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - שכחתי להוסיף
יאיר24/09/2010האם אפשר לטוס, חודש וחצי אחרי האירוע?
אני מרגיע עייפות רוב הזמן האם זה קשור לאירוע?
תודה מראש יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מאיר קסטנבאום25/09/2010לא ברור ות לי התלונות- האם החלה חולשה פתאומית בגפיים ימניות ובימים שלאחר מכן היא החמירה.
אם כך המצב ארוע מוחי יכול להיות הגורם אולם בודאי נדרש לשלול סיבות נוספות. לעיתים החמרה בחוסר הנוירולוגי מתפתחת בימים שלאחר ההפרעה הראשונית עקב ירידה בלחצי דם או עקב ארועים מוחיים נוספים באותו פיזור.
אני מניח שעברת הדמיה מוחית ושוחחת אם הרופאים שטיפלו בך לגבי האבחנות המשוערות.
לגבי טיסה, הדבר תלוי במצבך הנוכחי, ביעד הטיסה.
מומלץ להתיעץ עם הרופא המטפל בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל עצבנית?אמיר24/09/2010
שלום,
אני סובל מזה מספר חודשים מתחושות מוזרות ברגל התחתונה הימנית. קשה לתאר את התחושות בדיוק, מעין כאב קל ותחושה שצריך להזיז את הרגל כי היא לא במקום. זה מתרחש בעיקר בישיבה, כאשר לפעמים אחרי פעילות גופנית (אופניים) זה קשה יותר, אבל בזמן הפעילות זה כמעט לא מורגש.
כרגע הרופאים לא מוצאים משהו ספציפי. לקחתי B12 והיום הוא באמצע הסקאלה, אבל הבעיה עדיין קיימת.
קראתי על "תסמונת הרגל העצבנית" ונראה שזה מתאר טוב את הבעיה, אבל יש הבדל אחד גדול: זה לא קשור לשעות היממה ולא נראה לי שזה מפריע לי לישון. האם יש בעיה דומה שעשויה להתאים לתיאור?
תודה ומועדים לשמחה,
אמיר (27)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מאיר קסטנבאום25/09/2010התלונות שתיארת דורשות קבלת אנמנזה לגבי רדימות ברגל ופיזורה, חולשה, תלונות אחרות מלוות.
כמוכן נדרשת בדיקה נוירולוגית להערכה האם יש חולשה או הפרעת תחושה ובהתאם לממצאים יש לשקול ביצוע בדיקת EMG ולבצע בדיקות דם כולל תפקודי תריס, סכרת ובדיקות נוספות.
מומלץ לפנות לבדיקת נוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחקר חדש בתרופת הזולפידםרונית24/09/2010
רציתי לשאול על מחקר חדש בתרופת הזולפידם - סטילנוקס כדור שינה , שעוזר לאנשים שהיו צמחים ואנשים עם פגיעה מוחית לחזור לתפקד .
התוכנית הייתה בערוץ 8 ונקראת בשם "חיים מדהמים " , רציתי לשאול מי מהרופאים יהיה מוכן לנסות זאת על אנשים וילדים ולראות אם זה עובד .
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מאיר קסטנבאום25/09/2010מחקר זה לא מוכר לי.
ניתן לפנות לערוץ 8 לקבלת פרטים על עורכי המחקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי יכולות של המוחישראל24/09/2010
שלום
בחור באמצע החיים שם לב שאיננו יכול לקלוט הרצאות, שפה חדשה והסברים מפורטים שנתנים לו על ידי אנשים אודות דבר כזה או אחר.
הוא פנה למומחה שערך לו טסט של תפקודי שפה ותגובה ובסיומו אמר שאין חסר נוירולוגי ולכאורה הכל תקין
אבל הסבל מאי היכולות האמורות, גדול והוא ל מעוניין לוותר.
אל מי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מאיר קסטנבאום24/09/2010כמובן שנדרשת אנמנזה יסודית לגבי משך זמן ההפרעה, האם סטטית או מתקדמת, האם מלווה בהפרעה בתפקודי שפה או בחוסרים נוירולוגים אחרים.
יש לפנות לנוירולוג לבדיקה ובהתאם לשקול בירור נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירם ועצבים בשלפוחית השתןשואל23/09/2010
שלום רב
סובל מאי ספיקת כליות כרונית עם כליה בודדת (על רקע רפלקס)
בבדיקת us כליה -מערכת איסוף שתן כפולה
הכליה מפרישה שתן למשך 24 שעות אני נותן כמות שתן בזמן השתנה אבל הבעיה שהשתן לא יוצא בזרם חזק אני מרגיש בלחץ בשלפוחית השתן מוניע להוציא את השתן בכלות ובזרם חזק לפי יעוץ עם רופא אורולוג הוא המליץ לברר את הדבר עם רופא נורולוג
*לפי בדיקת emg -התוצאה שרירים חלשים
האם דבר הזה (אי מתן שתן בזרם חזק) נוביע מחולשה בשרירים של שלפוחית השתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך בירור 2
שואל23/09/2010הרבה שנים ואני סובל מנימולים וחום בגוף .וסחרחורת בזמן זקפה כאבי בטן והקאות ושלשולים אחרי שפיכה ,פניתי לרופא אורולוג -אין לו הסבר אורולוגי לתופעה
עברו השנים התחלתי לקבל תרופות נגד לחץ דם התחלתי להרגיש הפרעה מינית(חוסר זקפה )פניתי עוד פעם לרופא אורולוג והוא קבע לי כדורי ויאגרא 25 קיבלתי כדור לפני מגע מיני כ1שעה
אחרי קבלת כדור ויאגרא ו בזמן זקפה לא היתה לי סחרחורת , נימולים וכאבי בטן והקאות אחרי שפיכה אבל עדיין אני משלשל (אני מקבל stop it לפני הקמת יחסי מין)
החלפתי תרופות לחץ דם וחזר התפקיד המיני כרגיל (אין הפרעה מינית)
אבל אני עדיין מרגיש נימולים וחום בגוף ,סחרחורת ,כאבי בטן ושלשולים אחרי שפיכה
(בלי לקחת כדור ויאגרא).
האם יש הסבר נורולוגי בקשר לתופעה הזאת
האם אני חייב להמשיך לקחת כדורי ויאגרא כדי להתגבר על הבעיה הזאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מאיר קסטנבאום24/09/2010אתה מתאר מספר תופעות שונות שמופיעות לאחר קיום יחסי מין במשך תקופה ארוכה.
איני חושב שמקור הבעיה הוא נוירולוגי.
ניתן לפנות לנוירולוג לבדיקה כללית.
לגבי הפרעה בתפקוד מיני- תופעת לוואי מוכרת של תרופות להורדת לחץ דם וטוב שפנית לרופא והחלפת טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחי ???ג22/09/2010
לפני 10 ימים עברתי אירוע של נימול ביד שמאל עד כדי תחושה שהיד הפכה לקרש , והנימול ותחושת הרדמה בפנים מצד שמאל נימול בשפה בלסת ועבר ללשון כל זה נמשך לפרק זמן של 10 דקות לערך ונחלש .... באותו רגע היה לי כאב ראש קל כללי והרגשת סחרור קל ....
האם ניתו להגיד שעברתי אירוע מוחי קל ??
הנוירולוג הפנה אותי לסי תי ראש ועורקים ורשם לי אספרין במינון נמוך 75 מ"ג .....
היום אני מרגיש יד שמאל תפוסה לי מעט .....מרגיש עיפות ....
האם סימנים אלו יכולים להיות קשורים לתפקודי לב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מאיר קסטנבאום24/09/2010הסימפטומים שאתה מתאר דורשים קבלת אנמנזה מפורטת וביצוע בדיקה יסודית.
יתכן והתופעות של רדימות בפנים משמאל וביד שמאל הינם תופעות של אירוע מוחי חולף.
פרט ל-CT מוח יש לבצע גם דופלר עורקי צואר, לעקוב אחר פרופיל השומנים , הסוכר וערכי לחץ דם ולאזן אותם.
כמוכן מומלץ לבצע אקו לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)