מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח MRIאלי22/09/2010
שלום רב,
אני בן 40 ויש לי כבר מספר שבועות בעיות בגפיים השמאליות(זרמים ברגל, רעד ביד
לאחרונה זה מחמיר עם בעיות שיווי משקל, קושי להתלבש, לכתוב ולבצע פעולות בסיסיות
להלן צילום של 4 תמונות מתוך ה- MRI שביצעתי הלילה.
אני לא רופא, אבל הכתם הגדול בתמונות נראה לי כחשוד.
עדיין לא קיבלתי פענוח.
יש לי תור לנוירולוג רק בעוד כשבועיים.
האם עליי להמתין לנוירולוג? לקבוע לנוירוכירורג? לגשת למיון?
חג שמח,
אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח MRI
ד''ר מאיר קסטנבאום24/09/2010התלונות שאתה מתאר ביחד עם ממצאי ה-MRI דורשים המשך בירור בהקדם.
יש כמובן לבצע בדיקה נוירולוגית ולעבור על כל רצפי ה-MRI שביצעת.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה ולקבל הפניה למיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם טרשתמיכל22/09/2010
ד"ר שלום רב,
הנני בת 28 נמצאת בבירור מטיש למחלת טרשת נפוצה בעקבות טשטוש בעין שהיה לי לפני כשנה בערך ועבר לאחר אשפוז וטיפול בסטרואידים.
בבדיקות MRI שביצעתי דאז נתגלו מ"ס נגעים לא ספציפיים בחומר הלבן.
כיום לאחר כשנה הנני סובלת מעין רדימות או לחץ על הגפיים התחתונות שלעיתים הולכת וגוברת ולעיתים נחלשת ,אך כבר כחודשיים זה לא עובר לי.ואני מרגישה כמו רדימות בגפיים התחתונות .
בבדיקות MRI שביצעתי כיום נתגלה נגע חדש בחומר הלבן וכן הנגעים שהיו נשארו ללא שינוי. כמו כן בבדיקות דם שביצעתי לווירוסים השונים וספירת דם,תפקודי כבד,כליות הכל יצא תקין ,מלבד החריגות הבאות:
EBV .EBNA-POSSITIVE
C-REACTIVE PROTEIN -1.08 (כאשר הגבול הוא 0.5)
ADENO VIRUS IGG-POSSITIVE
LYMPHOSITE-47%
השאלה שלי היא:(אני מצטערת מראש על ריבוי השאלות אך יש לי טור לרופא רק בעוד שלוש שבועות ואני כבר ממש לחוצה מהתשובות)
1.מה היתה המטרה של הרופא לטרשת נפוצה כאשר הוא שלח אותי לבדיקות דם (EBV,ADENO,C-REACTIVE POSITIVE)?-2.
2.על מה יכולה להצביע החריגות בתוצאות שציינתי?האם החריגות יחד עם בדיקת ה-MRI אכןמחזקות את העובדה כי אכן קיימת מחלת טרשת נפוצה או מחלישות טענה זו? או שלחילופין ניתן להסיק מהם משהו אחר לגמרי?
3.האם החריגות בבדיקות הללו יכולות לרמוז על כמות ההתקפים או סוג המחלה שתתפתח בעתיד?או לחילופין יכולות להגביר את המחלה ללא טיפול בהם?
4.האם ישנו איזשהו טיפול(כדורים,טבעי,זריקות) על מנת לטפל בחריגות הללו ?והאם הטיפול הוא דחוף או לא ?
5.האם בעקבות החריגות בתוצאות לא יכול להגרם לי כרגע איזשהו נזק בלתי הפיך ואני צריכה לקבל טיפול כלשהו במהירות המירבית?
6.האם החריגות בבדיקות הללו יכולות לרמוז על הבעיה שיש לי בגפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מאיר קסטנבאום24/09/2010בדיקות הדם שאת מתארת אינם קשורות לטרשת נפוצה וגם החריגה במדד הדלקת (CRP) היא מועטה ולא ספציפית להפרעה מסוימת.
לגבי וירוס אדנו IGG מדובר בנוגדנים שמעידים על זיהום עבר בנגיף.
אין בתוצאות בדיקות הדם שאת מתארת שום דבר הדורש טיפול.
במידה וקיימת רדימות בגפיים תחתונות, יש לבצע בדיקה נוירולוגית יסודית ולבדוק האם קיימת גם חולשה בגפיים או הפרעה בשליטה על סוגרים ובהתאם להחליט על צורך בביצוע MRI של עמוד שדרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שלום25/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימהשלום21/09/2010
יש לי בחודש האחרון קשיי נשימה, תחושת כבדות ומחנק.
עשו לי בדיקות דם, אק"ג ורנטגן ריאות ואף והכל יצא תקין.
רציתי לדעת אם קשיי נשימה יכולות להיגרם מבעיה נוירולוגית או של המוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי נשימה
ד''ר מאיר קסטנבאום24/09/2010קשיי נשימה יכולים להיות אחד הביטויים של פגיעה בגזע המוח אולם אז מתלווים אליהם סימפטומים נוספים של פגיעה בגזע המוח כולל חוסרים נוירולוגים נוספים ומדובר בד"כ בחולים במצב קשה.
לא סביר שהתלונות שאת מתארת מקורם בבעיה נוירולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שלום24/09/2010פגיעות בגזע המוח כגון מה?
אם לפני כ שנתיים הייתה לי פגיעת ראש אבל בזמנו אמרו שהכל בסדר, יש סיכוי שמתחילים להופיע סימפטומים רק עכשיו?
זה משהו ששווה פגישה עם נוירולוג?
ומה הכוונה חוסרים נוירולוגיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מאיר קסטנבאום25/09/2010לא סביר שפגיעת ראש מלפני שנתיים תתחיל להתבטא כעת ורק בביטוי של הפרעת נשימה התקפית ללא תלונות אחרות כגון כפל ראיה, הפרעת בליעה או שינוי במצב ההכרה.
לא נשמע שמקור הבעיה הוא נוירולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חרדה?דנה21/09/2010
שלום,
אני בת 24.
אתמול בערב התחיל לי כאב ראש, בעקבותיו לקחתי כדור אקמול. הכדור לא עזר, והתחילו להתפתח לי בחילות. מאוחר יותר באותו הערב החלו להיות לי סחרחורות, נשימתי הפכה לכבדה הרגשתי חולשה וזרמים בידיים, רגליים ובאזור הפנים.
הרעידות, הנשימות הכבדות והזרמים נמשכו במשך כשעה-שעה וחצי.
האם מדובר בהתקף חרדה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מאיר קסטנבאום21/09/2010התלונות שאת מתארת בהחלט יכולות להתאים להתקף חרדה.
במידה והדבר מוכר לך מהעבר כנראה שבזה מדובר אך במידה ומדובר בארוע ראשון בחיים הייתי ממליץ להיבדק ראשית ע"י רופא המשפחה ולהחליט בהתאם לאנמנזה וממצאי הבדיקה האם יש צורך בבירור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סקדות במסגרת engלי21/09/2010
שלום,
אני בת 32, סובלת ממנייר מזה 7 שנים.
במהלך השנים הללו עברתי פעמיים בדיקת eng להערכת תפקוד מערכת שיווי המשקל.
במסגרת בדיקה זו נעשית בדיקה שנקראת בדיקת סקדות (saccades).
בבדיקה הראשונה שנעשתה לפני שנים בדיקת הסקדות היתה תקינה.
בבדיקה האחרונה שנעשתה לפני כשנה, הבדיקה יצאה לא תקינה.
רופא אף אוזן גרון שראה בדיקה זו, טען שמדובר במשהו נירולוגי, אך לא משהו שצריך להדאיג אותי.
מה משמעות ממצא זה? קראתי באינטרנט שמדובר בפתולוגיה מוחית, אך לא הבנתי מה המשמעות של זה.
יש לציין כי עברתי גם MRI שיצא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סקדות
ד''ר מאיר קסטנבאום21/09/2010כשבודקים תנועות עיניים קיימת תנועת מעקב (תנועה שבה עוקבים למשל אחר חפץ9 ותנועת סקדות שהיא תנועה מהירה עינית שמטרתה להתבייט על מטרה.
קיימים מצבים רבים שיכולים להתבטא גם בפגיעה בסקדות אולם במידה והממצא אקראי ללא תלונות אחרות הנלוות ואין הפרעה בראייה אין משמעות לדבר.
ניתן לפנות לבדיקת נוירולוג ובהתאם לממצאים בבדיקה להחליט על צורך בביצוע בדיקות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע דיסק בצוואקגל21/09/2010
אני בת 35. לפני כשבועיים איבדתי תחושה בפנים ובאזור הצוואר. נשלחתי ל- CT והתוצאה:
מודגם בקע אחורי - מרכזי של הדיסקית (C4-5). האם העניין קשור לאורטופדיה או לניורולוגיה? אני כעת מטופלת ב- ELATROLET להרגעת הנימול שיש לי. מה הטיפול הממולץ לבעיה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע דיסק
ד''ר מאיר קסטנבאום21/09/2010הבעיה המתוארת הינה גם בתחום הטיפול הנוירולוגי וגם בתחום האורתופדי.
במידה וההפרעה תחושתית בלבד, ללא חולשה מוטורית וללא כאבים המגבילים בתפקוד וללא הפרעה בשליטה על סוגרים אין אינדיקציה לטיפול ניתוחי.
לא בהכרה התמונה ב-CT מסבירה את תלונותיך.
מומלץ להיבדק יסודית ע"י נוירולוג ובהתאם להחליט האם הממצא ב-CT מסביר את התלונות או שיש צורך בביצוע הדמיה מוחית בנוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיקולציותדור20/09/2010
שלום ד"ר.
אני בן 20
מזה כשנה פלוס אני חש קפיצות שרירים מרובות בגפיים(ידיים,רגליים), יש לציין כי אני בן אדם לחוץ מטבעי ונוטל ריסטל לצורך טיפול!
אני בן אדם בריא פיזית בדרך כלל ללא עבר רפואי..!
הופנתי לנוירולוג שהפנה אותי לבדיקות CPK, EMG שתיהם חזרו תקינות!
אבל אני עדיין מרגיש את הקפיצות והם די מרובות משהו כמו כל עשר דקות קפיצה בערך..!
רציתי לדעת האם יתכן שהכל תקין ושמצב כזה של קפיצות שרירים מרובות פשוט יכול להיות בלי שום בעיה או בעיה פיזית?!
אשמח לתגובתך המהירה...! תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיקולציות
ד''ר אבי גדות20/09/2010ראשית לשאלתך - התשובה היא כן, תחושה של קפיצה כל כ-10 דקות יכולה להיות בהחלט תקינה.
שנית יש לפנות לנוירולוג שהפנה ל-EMG ולקבל תשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מילים בלתי רצוניתש19/09/2010
מוצא את עצמי מחליף מילים . מנסה לומר משהו אחד ויוצאת לי מילה אחרת.
לדוגמא: רציתי לומר מפה לשולחן ויצא לי לומר "דף לשולחן"
זה מכניס אותי מאד ללחץ
מה צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מילים
ד''ר אבי גדות20/09/2010הקונטקסט חשוב - מה גילך, גורמי סיכון, מחלות רקע, מקרים דומים בעבר, טיפול תרופתי וכ"ו.
אם אתה מוטרד ממליץ לפנות לנוירולוג לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקונטקסט:
אותו אחד22/09/2010אני בן 35 סובל מטריגליצרידים מעט גבוה לוקח כדור בשביל זה
אין רקע אין מחלות
מודה לך מאד על הזמן שאתה מקדיש לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מאיר קסטנבאום24/09/2010כפי שהומלץ בתשובה הקודמת במידה והדבר מהווה מטריד אותך או מפריע בתפקודך מומלץ לפנות לנוירולוג ולהיבדק.
בהתאם לממצאים יקבע הצורך בהמשף בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניווןיוחנן19/09/2010
שלום רב
אני חושש תקופה ממחלה ניוונית בעקבות הרגשת חולשה בכל הגוף קפיצות שרירים CPK מעט גבוהה, קושי בבליעה מידי פעם, כאבי גב ושרירים, כאבי שרירים בבוקר כל התסמינים הם באים והולכים יש ימים טובים מאד ויש ימים ממש לאף התסמינים התחילו לפני כ4 חודשים כ חצי שנה לאחר שעברתי תאונת דרכים "צליפת שוט" קלה. ההיתי אצל נירולוג שעשה בדיקה ואמר שהיא תקינה למרותזאת שלח אותי לEMG הבוקר הסתכלתי על הלשון במראה ופתאום אני רואה שהא זזה מידי פעם, אני לא יודע אם זה בעקבות הפעלת שריר הלשון והתמקדות בלשון או בהמשך לבעיות שאני חש,
רציתי לברר האם במחלת ניוונית יכול להיות שהתסמינים באים והולכים או שבמחלה שכזו הסתמינים הם כל הזמן עם החמרה תמידית, כי לפעמים כואב לי היד ולפעמים הרגל לפעמים חלש ברגל לפעמים ביד ולפעמים במוואר, או שיכול להיות שהתסמינים מדלגים, האם לשון קופצת זה משהו שאני אמור להרגיש כשהפה סגור? כי אני לא מרגיש ורק שבדקתי מול המראה ראיתי שהיא זזה. אני לחוץ מאד אודה לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניוון
ד''ר אבי גדות20/09/2010אני מניח שהמחלה שאתה מתכוון אליה הינה ניוון שרירים.
באופן כללי מהלך המחלה מתדרדר ואינו התקפי אם כי יתכנו ימים טובים יותר ופחות.
לגבי פסיקולציות בלשון יש להבדק ע"י נוירולוג כדי לאפיין את אופי התנועות.
בכל אופן, אם אתה עדיין מוטרד יש לפנות לנוירולוג המטפל לקבלת הסברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרונה19/09/2010
האם ניתן לאבחן ניוון שרירים בבדיקות דם או סיטי ראש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניוון שרירים
ד''ר אבי גדות20/09/2010לצערי לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
רונה21/09/2010אני בת 32 ולפני כמה חודשים התחילו לי תסמינים מוזרים שמאוד מבהלים אותי ,רציתי לדעת אם אפשר להגיע אליך לבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מאיר קסטנבאום21/09/2010ניתן לפנות לנוירולוג בקהילה.
ד"ר גדות ואנוכי עדיין מתמחים ולכן אסור לנו לקבל חולים מחוץ לבית החולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- question about hypersense togaia18/09/2010
i have strange phenomena that in cold weather/wind (i currently live in north europe) i, i have *freezing * areas, even long after im at warm place, i still feel cold sensation that is almost menta like from the inside, mostly in the area of the thighs and lower stomach..is it known phenomena? its not that im cold when im inside but inner cold sensation that stays for hours..
dont know if related, but im also very sensitive to cold in the teeth, and must go with mouth protection ..i ..i will be very thankful for answer, it is very disturbing and i dont know what to do,
p.s im not sensitive to warm
thank you very much for the answer* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cold
ד''ר אבי גדות20/09/2010gaya
the only thing i can think of is thyroid functions.
sometimes in hypothyroidism there is sensetivity to cold
i would advise to see your doctor if it bothers you* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לקולטני GABA מסוג Aעידן קונרבלום17/09/2010
שלום,
אני סטודנט שלומד בחו"ל והמבחנים כאן בעל פה. אני סובל מפחד במה די קשה ונכנס לחדרות בזמן שבוחנים אותי ולא מצליח לתפקד כמו שצריך ולהפגין את הידע האמיתי שלי, וזה פוגע לי מאוד בלימודים, נפשית וכלכלית (אני יכול להיכשל במבחן רק בגלל החרדה).
השאלה העיקרית שלי האם VABEN, או אוקסזפאם, שנגזרת מבנזודיאזפן תעזור לי? ההשפעה שלה לגבי הרגשה היא וודאית, אך, וכאן מגיעה השאלה - האם יש לה השפעה על הזיכרון (אני יודע שלא ידוע הרבה על תהליכי זיכרון כיום אבל אולי ממחקרים שעשו ניתן לדעת). מצד אחד אני יודע שהכדור ירגיע אותי אך אני פוחד שברגע האמת אהיה אולי רגוע מדי ואתקשה לשלוף מהזיכרון את התשובות לשאלות שהפרופסור שואל. האם לרמות הריכוז של הנוירוטרנסמיטר GABA יש השפעה כלשהי על היזכרות, על יכולות קוגנטיביות, דיבור קוהלנטי, רציף והיגיוני, ריכוז, יכולת הסקה מסקנות וכיוצא באלו.
האפשרות השניה היא חוסמי בטא, שעובדים על התסמינים של החרדה (הזעה, לחץ דם וכו') אבל אין לי מושג כמה הם עובדים על המרכיב הנפשי שלה.
מה אתה ממליץ?
והאם לקחת רק בבחינה, או להתחיל כמה ימים לפני?
אשמח לשמוע כל עצה שתאיר את עיניי, אני במצב מאוד לא נעים.
אלפי תודות מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר אבי גדות20/09/2010לגבי בנזודיאזפינים - אין לי תשובה לגבי משמעויות הזיכרון מבחינת קולטנים ונוירוטרנסמיטורים.
מה שכן אוכל לאמר הוא שאדם שאינו מורגל בתרופות אלה בהחלט יכול להיות פחות חד אם הוא נוטל אותן.
לגבי חסמי בטא, ישנם אנשים הנוטלים כדורים אלה לפני אירןעים כפי שאתה מתאר.
יש להוועץ ברופא לפני נטילה בשאלה של מינונים ובטיחות הנטילה.
האם שקלת ליטול SSRI שהינם נוגדי חרדה טובים - במידה שהחרדה אינה רק בזמן מבחן זו יכולה להיות אופציה טובה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mri פענוחravit17/09/2010
שלום רב,
יש לי פענוח מאת בית חולים שבו ערכבתי בדיקת MRI.
בפענוח רשום "מודגמים נגעים מרובים בחומר הלבן,קטנים סבקורטיקליים בודדים פריונטריקולריים מימין. אין עדות להאדרה פתולוגית אין הפרעה בדיפוזיה. ממצאים היפראינטנסים בגרעינים באזליים דו"צ-יתכן הסתיידות? לא מודגם ממצא בארובה או בעצב האופטי".
האם מישהו יכול להסביר בעברית פשוטה מה כל זה אומר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח MRI
ד''ר אבי גדות20/09/2010רוית שלום,
איני רוצה להשמע מתנשא אך עברית פשוטה לא תעזור כאן כי יש צורך להבין את משמעות הממצאים ולכן הבעיה היא לא השפה אלא הבנת משמעות הממצאים.
לא אוכל לצערי באתר להסביר את הממצאים ויש לפנות לנוירולוג שהפנה לבדיקה לקבלת הסבר.
צר לי כי לא נתתי מענה מספק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוק שינהמזל17/09/2010
קשור למח ?? אם אפשר לקבל תוך כדי שיתוק שינה שבץ מוחי או אירוע מוחי ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוק שינה
ד''ר אבי גדות20/09/2010איני מבין את השאלה. מה הכוונה בשיתוק שינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות עיקצוץגלית16/09/2010
לפני כחודש התחלתי לחוש עיקצוץ בעיקר בידיים.
תאורטית, האם יש אפשרות שלא מדובר בבעיה נוירולוגית אלא במשהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקצוץ
ד''ר אבי גדות20/09/2010תחושות עקצוץ יכולות לנבוע מגורמים רבים:
חסר בויטמין B12, הפרעה עצבית פריפרית, לחץ, מחלות אוטואימוניות, מחלות דלקתיות ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)