פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות נוירולוגיות
    שרה
    26/08/2010

לפני ארבעה וחצי חודשים התעוררתי עם אגודל יד שמאל רדום . הרדימות לא עברה והתחלתי כעבור שבוע להרגיש עיקצוצים במקומות שונים בגוף. כעבור חודשיים הרדימות באצבע חלפה אבל העיקצוצים ממשיכים. אני מרגישה גם זרמים במקומות שונים. בדיקות שבצעתי : אי אם ג'י - תקין, סי טי של עמ"ש צווארי - תקין, סי טי מוח - תקין. בדיקה נוירולוגית תקינה, בדיקות דם כולל בי 12 תקין.
    כל העיניין התחיל בתקופה בה הייתי בסטרס נוראי לאחר טראומות שעברתי + חרדות. כמובן שהמצב של התופעות הנוירולוגיות לא הועיל לחרדות. אני חרדה כל בוקר לראות מה אני ארגיש היום. כל יום אני מרגישה עיקצוצים במקום אחר.

הרופא החליט על טיפול במירו (רמרון). אני לוקחת מירו 30 מ"ג חודש ושבוע ולא מרגישה שיפור בתופעות הנוירולוגיות, וגם לא החמרה.
    מרוב חרדה אני מדימיינת חולשה בידיים ואחרי שאני לוקחת חצי לוריוון זה נרגע לי.
    הנוירולוג לא יודע איך להסביר את התופעה. האם יכול להיות מצב של דלקת או וירוס שגורם לתופעות נוירולוגיות כאלה?
    מה עוד ניתן לעשות? האם זה יכול לעבור איי פעם?
    בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות נוירולוגיות

הוספת תגובה

• שרה

ד''ר אבי גדות
    27/08/2010

ישנה משמעות לשאלה האם העקצוצים קבועים או חולפים - האם משנים מיקום או לא.
    כפי שסיפורך נשמע והעובדה שלוריבן עוזר, אם העקצוצים אינם קבועים ומשנים מקום בהחלט יתכן שמדובר בחרדה.
    עם זאת, אם הסימפטומים קבועים ומחמירים יש לפנות שוב לבירור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת בדיקת cpk ומצב כללי -
    מיה
    26/08/2010

אני בת 34 , 3 חודשים אחרי לידה שנייה.
    בעקבות כאבי שרירים שיש לי בגוף חודש וחצי עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות, למעט חריגה שאני לא בטוחה אם יש לה משמעות- cpk - הערך שיצא הוא 35 - הנורמה שרשום הוא 38-160
    באופן כללי כבר כחודשיים שיש לי תחושות של שריפה בגוף - במקומות משתנים - לאחר כמה שבועות התחילו גם כאבי שרירים שבתחילה הלכו ובאו ממקום למקום ועכשיו הם די יציבים על הרגליים והידיים, בעיקר בצד שמאל - הכאבים הם בעיקר תפיסות של שרירים. לעיתים חשה נימולים ועקצוצים בגוף.
    בנוסף לבדיקות הדם ביצעתי 3 פעמים בדיקה נוירולוגית שיצאה תקינה וכן mri שמעיד על סינוסיטיס.
    הרופאים נוטים לייחס את התלונות למצב נפשי - בהחלט כאבים כאלה הכניסו אותי ללחץ.
    רציתי התייחסותכם לערכי הcpk ומה המשמעות של ערך נמוך וכן עצות למצב הכללי.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת בדיקת cpk ומצב כללי -

הוספת תגובה

• CPK

ד''ר אבי גדות
    27/08/2010

לא נראה כי יש משמעות לערך ה-CPK שנמדד.
    במקרים של כאבי שרירים על רקע הפרעה דלקתית בשריר יש בד"כ עליה ב-CPK.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר לידה

נועה
    28/08/2010

מיה שלום.
    גם אני 3 חודשים לאחר לידה שלישי ויש לי את אותן תופעות כאבי שרירים בידיים וברגליים.
    כואב לי יותר כאשר אני עושה פעולות פשוטות. יש גם זרמים בכפות הרגלים ובידיים וגם אצלי מייחסים את התופעות ללחץ נפשי. אני לחוצה מאוד שזה לא עובר לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמול בפנים
    דק
    25/08/2010

אני בן 70 בזמן אחרון יש לי נמול קל בצד השמאלי של הפנים ,עובר אחרי כמה שעות . עדיין לא פניתי לרופא מה זה יכול להיות .?
    בתודה
    זק

לקביעת תור
    סגירה
    נמול בפנים

הוספת תגובה

• נמול בפנים

ד''ר אבי גדות
    27/08/2010

נימול שכזה שמופיע לכמה שעות וחולף יכול לנבוע ממספר סיבות אך הסיבה אותה יש לשלול הינה הפרעה בזרימת דם לריקמה המוחית.
    יש לפנות לרופא לבירור וטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח תוצאות EMGּNCV
    רונית
    25/08/2010

שלום,
    נשלחתי ע"י משרד הבטחון לבצע בדיקת EMG להלן התוצאות:
    בדיקה גופנית : ללא חוסר נוירולוגי.
    הולכה עצבית מוטורית : עצב פרוניאלי דו"צ - חיביון רחקני,אמפליטודה,מהירות הולכה תקינים.
    חיביון גלי F בגדר הנורמה אך מספר מופחת מצד שמאל.
    עצב טיביאלי דו"צ -חיביון רחקני , אמפליטודה , מהירות הולכה גלי F בגדר הנורמה.
    הולכה עצבית סנסורית: עצב סורלי דו"צ - חיביון רחקני,אמפליטודה,מהירות הולכה תקינים.

EMG
    ללא פעילות ספונטנית במנוחה בכל השירים הנבדקים. בהפעלה רצונית מספר תרשימים נוירופטיים
    בשריר EHL .

מהלך וסיכום :
    בבדיקה אלאקטרופיזיולוגית ישנה עדות לרדיקולופטיה מתונה כרונית L5 משמאל.

מה פשר התוצאה ???

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח תוצאות EMGּNCV

הוספת תגובה

• רונית

ד''ר אבי גדות
    27/08/2010

עפ"י הבדיקה - ישנה פגיעה כרונית מתונה בשורש העצב היוצא מאזור חוליה L5 משמאל. לא נראתה פגיעה משמעותית בעתבים הפריפריים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יתכן ומחלת הנשיקה תגרום לנוירלגיה אוקסיפיטלית?
    ענת
    25/08/2010

ד"ר שלום רב,

לפני 8 חודשים התחילו לי כאבי צוואר (חוסר יכולת להזיז צוואר) וכאבי ראש אחוריים שעלו מהצוואר לאמצע הראש, חזר כל כמה שעות.
    נוירולוג איבחן שזה נוירלגיה אוקסיפיטלית.
    קיבלתי זריקת קורטיזון, הכאב הפך קל יותר, והיום 8 חודשים לאחר מכן כמעט נעלם ומידי פעם חשה מן זרם או דקירה בחלק האחורי בראש.
    כמו כן התחילו להופיע כאבים באיזורים מסויימים בגוף, בגלל דלקת, אנמיה.
    אתמול עשיתי בדיקות דם, והרופא אמר לי שחליתי בשנה האחרונה במחלת הנשיקה, וכניראה שכל התסמינים הנוירולוגיה זה מזה.

רציתי לדעת האם יתכן ומחלת הנשיקה תגרום לנוירלגיה אוקסיפיטלית?
    והאם זה עובר אחרי שמחלימים ממחלת הנשיקה.

רב תודות

ענת

הוספת תגובה

• כאב ראש

ד''ר אבי גדות
    27/08/2010

איני חושב שהכוונה היתה לכאב הראש אלא לכאבים האחרים.
    לא ידוע לי על מחלת הנשיקה כגורמת לאוקסיפיטל נאורלגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירוע
    בת
    24/08/2010

בעלי עבר tia בצורה קלה הירדמות הלחי ל2 דקות.בדיקת ct לא נמצא דבר .עורקי תרדמה תקינים.
    האם מומלץ לעשות גם mri? .לוקח אספירין 100מג עוד לפני האירוע האם כדאי להחליף לפלוויקס ?
    עובד ומתפקד כרגיל .האם יש מניעה לטוס לחול לאחר שעבר את כל הבדיקות ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אירוע

הוספת תגובה

• אירוע

ד''ר אבי גדות
    27/08/2010

בד"כ לאחר אירוע מוחי אפילו חולף שאירע תחת טיפול באספירין מומלץ להחליף הטיפול לפלאביקס אולם יש להתייעץ עם הנוירולוג המטפל.
    אירוע של 2 דקות קרוב לודאי לא ישאיר נזק רקמתי שיראה ב-MRI.
    בדיקות וטיפול יש לבצע בהנחית ובתיאום הנוירולוג המטפל החשוף ומכיר את כל פרטי המקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בשינה
    נבו
    24/08/2010

משום מה איני מצליח להרדם
    אני מרגיש סחרחורות ואז אני כאילו מקפיץ את עצמי משינה,
    זה מדאיג אותי
    עכשיו גם גילו שיש לי חום ואני מתי שאני מתעורר משינה מוקפצת קשה לי לבלוע
    זה בחיים לא קרה לי,מהי הסיבה?
    אני רוצה לחזור לישון.
    אז ככה חשוב לי לציין שכבר ירד לי החום אבל איני מרגיש טוב עדין ואני נרדמתי אבל כל פעם שנרדמתי זה נראה כאילו לא נרדמתי וקמתי על הפנים הרגשה נוראה והכל,
    אני היום חוזר הביתה מה הסיכוים שיקרה לי שנית המקרה הזה?
    אני רוצה לישון כרגיל וזה מדאיג אותי.
    כיצד אוכל לדעת מה יקרה היום בלילה?
    וכל פעם שאני קם אני מרגיש מאוד חלש,האם זה יכול להיות התקפים בזמן שינה?אם כן מה עליי לעשות
    וכיצד אפשר למות מאפילפסיה?
    אנא החזירו לי תשובה דחוף
    וד''א חשוב לציין שאני בזמן האחרון[החודשים האחרונים]
    אני במחשב מלא זמן בסביבות ה15 שעות,
    האם זה קשור איכשהו?אנא החזירו לי תשובה בבקשה!

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בשינה

הוספת תגובה

• חוסר שינה

ד''ר אבי גדות
    27/08/2010

יש לפנות לנוירולוג בנוגע להפרעות שינה.
    לא מומלץ לשהות 15 שעות ביום מול מחשב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בשינהנ

נבו
    28/08/2010

אני מכור כבר במשך 3 שנים ואין לי דרך לעצור זאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה והרדמות בידיים, לחץ בראש
    אלינה
    24/08/2010

שלום רב, יש לי שאלה:
    בימים האחרונים אני חשה כמעט באופן קבוע חולשה בידיים והרדמות קלה באצבעות 4 ו-5 בשתי הידיים. כמו כן, אני מרגישה לחץ קל באמצע הגב ותחושת לחץ בראש ש"מטיילת" בין רכות, עיניים, אף, אוזניים וחלקים אחרים בראש. תחושות דומות היו לי גם קודם - בעיקר בראש, והתחושה בידיים קרתה לפעמים כשהתעוררתי בלילה, וזאת תמיד במקרה שישנתי על הבטן עם ידיים מתחת לראש, והדבר תמיד היה מלווה בתחושת סחרחורת או "הרדמות" גם בראש (אני מקווה שאני מסבירה ברור). הדבר תמיד חלף עם הזמן, אך עכשיו התחושה מתמשכת. הייתי אצל רופאת משפחה, היא בדקה אותי בדיקה נוירולוגית חיצונית (אישונים, תנועות ידיים ורגלים וכו') ואמרה שהבדיקה תקינה והתופעות הן כנראה על רקע לחץ נפשי - כי סיפרתי שהייתי על סף התקף חרדה כשזה קרה בפעם האחרונה (בפעמים הקודמות לא) ושבאחריות מלאה היא אומרת שאין לי בעיה נוירולוגית.
    אני בכל זאת הייתי מעדיפה להתייעץ עם נוירולוג כי סבלתי מתופעות דומות גם קודם וללא קשר ללחץ נפשי, ולמיטב הבנתי ישנן בעיות נוירולוגיות שלא מתגלות ע"י בדיקה חיצונית.
    רציתי לשאול מהן הסיבות האפשריות לתופעות האמורות והאם אכן כדאי לי להתייעץ עם נוירולוג כמו שאני מתכוות לעשות.
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• חולשה והרדמות בידיים.

ד''ר אבי גדות
    28/08/2010

אלינה.
    לא ניתן לתת רשימת אבחנות היכולות לגרום לתופעה שאת מתארת מכיוון שלא בדקתי אותך ואין בידי את ממצאי הבדיקה הגופנית.
    ככלל הרדמות ידיים דו"צ שחולפת לאחר זמן קצר בד"כ אינה מעידה על בעיה חמורה.
    אם התופעות נמשכות הייתי כן ממליץ לפנות לייעוץ נוירולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוני interpretation בין אותם שרירים
    שי
    24/08/2010

עברתי בדיקת EMG פעמיים, קיים שוני בהבחנה באותו שריר, מדוע ?

הוספת תגובה

• שי

ד''ר אבי גדות
    27/08/2010

יתכן שוני בין בדיקות EMG כתלות במועד הבדיקה ובמחלה/הפרעה. בנוסף תתכן טעות בבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש
    מודאגת
    23/08/2010

אני בת 25. לפני מספר ימים התחלתי לסבול מכאבי ראש. עשיתי בדיקת לחץ תוך גולגולתי אחרי ששמו לי טיפות עיניים, והכל בסדר. בדיקות דם גם יצאו בסדר. קיבלתי הפניה לנירולוג לעוד שבוע ואני דואגת. מה יכולה להיות הבעיה והאם יכול להיות משהוא מסוכן? האם אני צריכה לבקש בדיקת CT או MRI?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש.

ד''ר אבי גדות
    27/08/2010

יש להבדק ע"י נוירולוג ולהמשיך בירור עפ"י המלצותיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיה
    לימור
    23/08/2010

ד"ר שלום
    אני בת 36 בהריון שבוע 16 ברקע ב 3 שנים האחרונות לאחר אירוע מוחי קשה של אמי חוויתי חרדות ופחדים בנושא .אמי ראתה כפול ואז הכול החל...
    במהלך שלוש שנים אלו עברתי בדיקות מקיפות לאחר תלונות של טשטוש ראיה גם נירולוגית גם נירופתומולוגית וגם רופא עיניים והתשובה הכול מלחץ.
    הפחד הכי גדול שלי לראות כפול ואספר על סיטואציה וארצה להבין אם זו ראיה כפולה : ביקיצה פתאום ראיתי בחדר את המאוורר או קופץ או אולי חלקו פעמים נבהלתי נורא אנ אותו רגע עוצמת עיניים פותחת אותם וכאילו כלום לא קרה אחרי כמה זמן שוב יקיצה המסגרת של התמונה בחדר או קופצת או חלקו פעמים לא יודעת אפילו להסביר עוצמת עיניים פותחת והכול שוב עובר מיד שבריר שניה
    הלכתי לרופא עיניים בפעם הקמה אמר לי שהוא לא מבין על מה אני מדברת וזה לא נשמע ראיה כפולה
    הפחד שלי מזה כל כך גדול שאני לא יודעת איך להתייחס אל זה.... אשמח לדעתך בנושא
    במהלך היום עדין יש טשטושים מדי פעם קלים אך כבר למדתי ךהתעלם כי אין הרבה מה לעשות כבר לא נישאר מה לבדוק לגבי הפחד מכפילות זה משהו חדש

לקביעת תור
    סגירה
    ראיה

הוספת תגובה

• כפל ראיה

ד''ר אבי גדות
    27/08/2010

כפל ראיה בשל אירוע מוחי באופן כללי אינו מופיע לחלקיק שניה ונעלם.
    מאחר ונבדקת על ידי מספר רופאים ונשללו בעיות נוירולוגיות ומאחר וציינת כי הינך סובלת מחרדות ופחדים הייתי ממליץ מעבר לבירור שביצעת לפנות לקבלת עזרה בנושא זה.
    אם מופיע כפל ראיה ממושך יותר מחלקיקי שניה ולא רק ביקיצה יש לפנות שוב לבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת יתר בכפות רגליים
    שואל
    23/08/2010

שלום רב
    סובל מאי ספיקת כליות כרונית ובצקות ברגליים
    בזמן אחרון אני מרגיש נימולים באצבעות ידיים ורגליים ו הזעת יתר בכפות רגליים עם ריח מגעיל
    *יש להזכיר בדיקת ויטמין b12 תקין
    *בבדיקת emg -שרירים חלשים
    *שולל סכרת
    בבירור עם רופא משפח אומר שאין פתרון להזעת יתר
    רציתי לברר האם זה נכון שאין פתרון להזעת יתר האם הדבר הזה שייך למחלת אי ספיקת כליות
    ותודה

לקביעת תור
    סגירה
    הזעת יתר בכפות רגליים

הוספת תגובה

• הזעת יתר

ד''ר אבי גדות
    28/08/2010

לגבי הקשר בין אי ספיקת כליות והזעה איני יודע יש לשאול רופא כליות.
    אם הזעת היתר הינה תופעה חדשה הייתי מציע ל]נות לנוירולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת תרופות
    אני
    23/08/2010

שלום,
    אני בת 25 ולפני כחמישה חודשים עברתי אירוע מוחי (איסכמי) חריף בגזע המוח. הפגיעה הייתה בעיקר בראייה אולם למזלי כיום, כל הסימנים לאירוע חלפו.
    במהלך הבירורים לסיבה לאירוע ערכו לי בדיקות קרשיות יתר שחזרו תקינות וגם אקו ושתי שבו נמצא PFO . לפני כ3 חודשים עברתי צינתור לסגירת הPFO.
    בשלב זה, אני נוטלת פלביקס-75 מ"ג ובגלל הצינתור הוסיפו לי אספירין 100 מ"ג.
    אני מעוניינת להיכנס להריון בקרוב.ולכן, מעוניינת לצמצם עד כמה שניתן את התרופות הניתנות לי.
    אך אני נתקלת בבעיה כאשר כל אחד מהרופאים טוען שזה לא באחריותו להוריד את המינון(את הפלביקס) על אף שכולם טוענים שאין לי צורך בשתי התרופות ואף ייתכן שאין צורך בתרופות כלל.
    הנוירולוג והקרדיולוג טוענים שזה התפקיד של ההמטולוג וההמטולוג חושב שזה דווקא התפקיד של הקרדיולוג וכך אני נשארת בטווח ובסופו של דבר אצטרך להחליט לבדי!
    חשוב לי לציין כי כל אחד מהרופאים שציינתי לעיל נחשב לאחד הטובים ביותר בתחום ועדיין אין לי תשובה.
    אשמח אם תוכלו להכוון אותי למקור הרפואי המתאים ביותר על מנת שאוכל לנסות ולהמשיך את חיי כמה שאפשר בשגרה הראוייה לגילי ולמצבי.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת תרופות

הוספת תגובה

• הפסקת תרופות

ד''ר איתן אוריאל
    23/08/2010

אני מבין את מצוקתך, ריבוי הדיציפלינות ברפואה אכן מוביל לעיתים למצבים מהסוג שתיארת. הדרך הטובה ביותר הינה לבקש משלושת המומחים לקיים התיעצות משותפת בינהם, כך נהוג במצבים מורכבים הדורשים מספר התייחסויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה קשור למכה בראש?
    אריאלה
    22/08/2010

לפני 19 חודשים קיבלתי מכה מאד חזקה בראש- בצד האחורי .לא הפנו אותי לבדיקות בשל המכה בראש.
    בקור ובלחץ נפשי הרגשתי לחצים בגולגות.עוד לפני ארוע tia שחוויתי
    לפני חודש היה לי ארוע של הפרעות ראיה ודבור למשך 5-10 דק

שאלותי
    1.האם יתכן שהמכה יצרה קרישי דם בכלי הדם המוחיים
    .או אולי נוצר עיוות בכלי הדם שמונע זרימת דם
    האם יתכן שכעת זה בא לידי ביטוי בtia?

2.האם בדיקת mri יכולה לגלות בעיות הקימות בכלי הדם המוחיים כתוצאה מהנפילה

3. כיצד אני יכולה למנוע ארוע מוחי נוסף--- אני לוקחת מיקרופירין 100מ"ג?

4. יש לי לחצים בראש שמאד מלחיצים ומטרידים אותי . זה בנוסף לכאב תמידי בשולי הראש קרוב לצוואר. האם הלחצים קשורים באיזה אופן לארוע המוחי הקל [אם זה בכלל היה ארוע מוחי- הרופאים אומרים בודאות של 50 % שזה היה ארוע.

הבדיקות ct, הולטר לב , דופלר קארוטיס תקינות

בct הדבר היחיד שהנו חריג"רושם להרחבה קלה של חדרי המוח הלטרליים"
    אשמח אם תוכלו להתיחס ל4 השאלות שלהלן .תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה קשור למכה בראש?

הוספת תגובה

• מכה

ד''ר איתן אוריאל
    23/08/2010

חבלות ראש וצואר עשויות לגרום לקרע חלקי בכלי דם בצואר (דיסקציה) ולאירוע מוחי אולם פער הזמנים בין החבלה לאירוע איננו סביר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש במצח וברקות
    קרן
    22/08/2010

שלום,
    שמי קרן בת 20.
    לאחרונה אני סובלת מכאבים חזקים ברקה השמאלית והימנית וגם במצח , התחושה היא של דקירות וכאב בלתי נסבל.
    ממה זה נובע?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש במצח וברקות

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר איתן אוריאל
    23/08/2010

כמובן שאינני יכול לקבוע אבחנה מבלי לבדוק אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

קרן
    23/08/2010

כן אבל ממה זה נובע בדרך כלל.כאבים כאלו? מה הסיבות האפשריות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה