מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האים יכול להיות קשר בין כאבייצחק22/08/2010
גב קשים עים אבחנה של היצירות קשה של עמוד השידרה ופריצת דיסק , ובין בעיות נאורולוגיות כמו קפיצות לא רצוניות של יד שמאל או רגל שמאל או היתכווצות כל הגוף, נישלל ארוע מוחי. אני מאוד סובלת הומלץ לי בזמנו לפני כשנתיים לעשות ניתוח בגב אבל אני מאוד מפחדת מיזה כי אני לא יודעת מה יהייה בסופו של דבר אני מאוד סובלת מכך,אני מבקשת מימך עיצה רפואית ולא כאילו אני צריכה להגיע אל מירפאת הכאב, היות ואני מטופלת במירפאת כאב בצפון הארץ שם אני מתגוררת,כוב לי הגב אנא מימך תני לי איזה טיפ מה עלי לעשות ?חוץ מלהגיע למרכז הארץ גם כך קשה לי מאוד היות ואני כבר לא נוהגת מזה כשלוש שנים ואין לי אבחנה חד משמעית ממה אני סובלת מלבד אותה היצרות קשה בעמוד השידרה שאיבחן זאת פרופסור מאוד ידוע בצפון הארץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר איתן אוריאל23/08/2010צר לי אולם מבלי לבצע בדיקה גופנית ולעבור על בדיקות ההדמיה אינני יכול לקבוע את מידת התועלת בניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין ויטמין D למיופתיהא.ח בן 3322/08/2010
שלום רב,
בבדיקת EMG שערכתי בשל תחושת חולשה בזרועות הידיים וברגליים נמצאה מיופתיה קלה.
אציין כי בבדיקת דם נמצא מחסור בויטמין D, ערכים גבוהים של URIC ACID ו- FOLIC ACID
בנוסף, אני במעקב גסטרו בשל בעיית ריפלוקס שלא נפתרת - גם עם סותרי חומצה
1.האם קיים קשר בין מחסור בויטמין D למיופתיה ?
2. האם יש קשר בין הערכים הגבוהים של URIC ACID ו- FOLIC ACID למיופתיה שנמצאה ?
3 .האם קיים קשר בין ריפלוקס למיופתיה (גם ושט היא שריר , לא ?)
3. האם ישנה בדיקה המאבחנת באופן חד משמעי את המקור למיופתיה ו/או שוללת מחלות מפחידות אחרות? (ביופסיה של השריר ?, בדיקת DNA ? )
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
גדי22/08/2010ויטמין D יכול לעזור לטיפול במיופתיה
גדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D
א.ח בן 3322/08/2010מאוד מעניין.
אני כבר 4-5 חודשים עם חולשות בידיים וגם קצת ברגליים ובבדיקת דם הויטמין D שלי מאוד נמוך (49, כשהערך הנמוך התקין הוא 75 אם אני זוכר נכון).
רופא המשפחה לא מתייחס לזה כל כך, לטענתו ל95% מהאוכלוסיה יש חוסר לכן הוא שולל את הקשר בינהם. התחלתי לקחת את הויטמין, מקווה לשיפור. בינתיים נמצאה מיופתיה בבדיקת EMG. אני ממש מפחד ומודאג.
עד שיגיע התור לנוירולוג הצלחת לחזק אותי קצת...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקלה
noname22/08/2010למנהל הפורום. היו בתשובה קודמת הפניות חיוניות עבורי למאמר נוסף ולאתר ויטמין D.
האם קרתה תקלה? אני מבקש להחזיר הפניות אלה במידת האפשר. בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיופתיה
ד''ר איתן אוריאל23/08/2010קיימות סיבות רבות למיופתיות (מולדות,מטבוליות,דלקתיות,תרופתיות ועוד). יש צרך בבדיקה גופנית ובהתבוננות ישירה בבדיקת הEMG. יש לבצע לעיתים גם בדיקות נוספות (מדדי דלקת ונוגדנים למחלות שריר דלקתיות). לעיתים יש צורך בביופסית שריר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטקסיה קלהריקי21/08/2010
האם יש קשר בין אטקסיה קלה ובעיות במוטוריקה עדינה וגסה לקבלת רשיון?
אשמח לתשובה נרחבת בנושא , תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטקסיה
ד''ר איתן אוריאל23/08/2010יש צורך בבדיקה נוירולוגית לקביעת חומרת הליקוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלת ראש בתאונת דרכים עם איבוד הכרהיורם21/08/2010
אני נפגעתי בתאונת דרכים לפני כ-30 שנה.
מאז המצב של הזכרון שלי וכו.. השתבש.
הייתי רושם לעשות כל דבר בפתקים.
לא ביצעתי אז בדיקות MRI וכן בדיקות נוירופסיכולוגיות קוגנטיביות.
לפני כ-15 שנים קיבלתי התקף פסיכוטי וחליתי בסכיזופרניה.
עד היום אני נחשב גם כפגוע ראש בגלל התאונה וגם כחולה סכיזופרני.
פסיכיאטר קבע לי אבחנה של POST CONCUSSION STATE וכן PTSD
פסיכיאטר אחר קבע לי כי יש לי פגיעה קוגנטיבית פרה פרונטלית
ולכן אין אני יכול לעבוד.
עברתי אבחון נוירופסיכולוגי קוגנטיבי במכון שמתמחה באבחונים
כאלה.
קיבלתי דו"ח אבחון נוירפסיכולוגי כי לפי המצב שלי לאחר התאונה
יש עדות כי איבוד ההכרה מהתאונה גרם לי לירידה קוגנטיבית וזה אומר שהאונה הקדמית נפגעה.
יחד עם זאת סבור המכון כי פגיעה באונה הקדמית יכולה לנבוע גם
ממחלת סכיזופרניה.
לכן המכון לא יודע בוודאות כיצד לחלק את הפגיעה הקוגנטיבית
בין איבוד ההכרה לסכיזופרניה, אבל נקבע כי בכל זאת אין להתעלם מהמצב שלי (תעסוקה ,הצלחה בלימודים, השתלבות חברתית, הקמת משפחה וכו...) לאחר הפגיעה בתאונה מצב אשר ממנו עולה כי לא יכותי לעבוד באופן ממושך ולא הפקתי רווחים נאים בתור אקדמאי (יש לי דוחות הכנסה של כל השנים עד ההתקף הפסיכוטי וגם לאחר ההתקף). אמרו לי שאם אעשה MRI עכשיו אז לא בטוח כי יראו פגיעה מוחית מלפני 30 שנה-אכן עשיתי MRI לפני כשנה ולא רואים פגיעה מוחית.
אני שואל האם נוירולוג בעקבות דו"ח קוגנטיבי יכול לקשור את הירידה הקוגנטיבית (בין אם היא חלקית או מלאה) לתאונה בלבד.
(אם אני לא טועה (זכרון חלש מבולבל) נאמר לי שיש מקום לקבוע ירידה קוגנטיבית בגלל איבוד ההכרה בלבד. וזה עניין של עובדה ונקודה משפטית אשר לא יהיו חולקים עליה וקרוב לודאי שבית משפט יאשר אותה.)
בעיניין זה אם התשובה היא חיובית- אזי אצטרך חוות דעת משפטית לעיניין זה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלת ראש
ד''ר איתן אוריאל23/08/2010אני מציע לפנות למרפאת זיכרון להערכה קוגנטיבית מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי איבחון קוגנטיבי+זכרון מלא
יורם24/08/2010אולי 5 פגישות לערך.
באבחון קבעו כי מצבי לאחר התאונה הראה ליקויים קוגנטיביים והתנהגותיים.
כלומר הפסיכולוגים השיקומיים שערכו את הבדיקות מצאו קשר בין איבוד ההכרה שנבע
מהתאונה (זעזוע מוח) לירידה הקונטיבית וגם ההתנהגותית.
אז זה המצב הנוכחי כעת.
אני מעוניין שניירולוג יבדוק את הבדיקות האלה ולהסתמך עליהם.
אני צריך אישור רפואי לכך שיש קשר בין איבוד הכרה לירידה קוגנטיבית.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת emgשולי בק19/08/2010
אני סובלת מסכרת סוג 2 מטופלת באינסולין.
מה משמעות של תוצאות הבדיקה ? מה עלי לעשות?
a study showed sensorimotor axonal polyneuropathy legs - arms sensory - motor it should be noted that some nerves were normal
אשמח לקבל תשובה.
שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EMG
ד''ר אבי גדות22/08/2010משמעות המשפטים היא שיש פגיעה עצבית בעצבים סנסוריים (תחושתיים) ומוטוריים הן ברגליים והן בידיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורותיוסי19/08/2010
שלום
אני בן 39 לא נוטל תרופות
לפני מספר חודשים התחילה לי תופעה מוזרה
כשהייתי מטה את הראש קדימה א משתעל או מתעטש הייתי חווה כאב ראש אחורי באותו זמן, לפעמים יותר חזק ולפעמים פחות.
לפני שבוע התופעה הזאת הוחלפה במשהו אחר והתופעה הקודמת נעלמה
לפני שבוע, כשהייתי מסתובב לצד ימין במיטה או מטה עצמי לצד ימין בישיבה כל הבית היה מסתובב לי, במשב הזמן זה היה קורה רק אם הייתי מטה עצמי לצד ימין במהירות ואילו באיטיות המצב היה יותר טוב
היום התחיל לי מצב אחר שקמתי עם סחרחורות כל הזמן עם לחץ מתון בראש אבל לא במצב שמסתובב הבית.
האם זה קשור לאזור השיווי משקל במוח וזה מצריך פיזיותרפיה או שהמצב מורכב יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
יוסי19/08/2010נכון לעכשיו אבל גם בדרך כלל
לחץ דם:110/77
סיטורציה 96-98
דופק משתנה :75-85* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסחרחורת.
ד''ר אבי גדות22/08/2010התופעות שאתה מתאר נקראות ורטיגו.
תופעות אלה בד"כ קשורות למערכת שו"מ באוזן אך לעיתים יכולות לנבוע גם מן המוח.
בכל מקרה יש לפנות לרופא אף אוזן וגרון וכן לנוירולוג.
לגבי תופעת כאב הראש בזמן שיעול איני יכול לענות על מהות התופעה או הסיבה.
גם תלונה זו יש לציין באוזני הנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי אחרי ניתוח היפופיזהמשה19/08/2010
שלום,
לפני כחודשיים עברתי ניתוח היפופיזה דרך האף.
בחודש הראשון הרגשתי טוב מאד ולצערי בחודש האחרון אני מרגיש זוועה!
אובחנתי כסובל מורטיגו ע"י רופא א.א.ג.
ביצעתי בדיקות שמיעה ואוזניים מקיפות והכל תקין!
ביצעתי 3 טיפולי פיזיותרפיה בעצתו וזה עזר מעט מאד.
היום אני סובל סובל סובל - מרחף,עייף,לא סובל מנדודי שינה....
יש לי תור לבדיקת mri בעוד שלושה שבועות - 3 חודשים ממועד הניתוח לבקשת המנתח.
אני מטופל ע"י אנדוקרינולוג.:
לפני הניתוח הפרולקטין שלי היה בערכים של 16,000 !!! כיום בבדיקות האחרונות שביצעתי הערכים 567. הערכים הנוספים שאינם תקינים בבדיקות האחרונות (לפני שבוע): טסטסטורון 7.1 ו - somatomedin c (igf-1) 432/
לפני כחודש לקחתי חצי כדור קבוטרים ולמעשה מאז התחיל אצלי כל הבלאגן.
הפסקתי לקחת את הכדור ובעצת האנדוקרינולוג אני ממשיך לצרוך חצי כדור פרניזדון ליום למעשה כחודשיים וחצי!
להלן שאלותי:
1.האם תופעה של ורטיגו הינה שכיחה בניתוח כזה?
2.האם יתכן כי הערכים שאינם בנורמה עושים לי את כל הבלאגן?
3.האם יש מקום לדאגה לאור הממצאים הלא תקינים?
4.האם חלילה הגידול חזר לאור הממצאים? (הובהר לי כי הינו שפיר)
5.היתכן כי ההרגשה הרעה הינה בעקבות הפרניזדון?
מצטער על המייל העמוס אני פשוט סובל מאד וגם חסר אונים לאיזה רופא עלי לגשת על מנת לגלות את הבעיה ולפתור אותה.
אני סובל מאד מאד וקשה לי לתפקד ככה ביומיום - אני ממש מנוטרל.
אודה לכל פיסת מידע שתוכלו לספק עבורי,
בברכה,
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
ד''ר אבי גדות22/08/2010צר לי לאכזב אותך אך שאלותיך אינן בתחום הנוירולוגי.
בנוגע לתופעות לוואי של הניתוח עלייך לפנות לנוירוכרורג.
בתחום ערכי ההורמונים עלייך לפנות לאנדוקרינולוג.
מקווה שתרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בידייםאילנה18/08/2010
לאחרונה החלה תופעה מוזרה אצלי - כשאני מתכוננת לאכול מתחילות אצלי רעידות די חזקות של כפות הידיים שנמשכות לאורך הארוחה ומפסיקות בסופה.
אני בת 23 ובריאה בד"כ מלבד מחסור בברזל, ובאף אחת מהפעמים לא הייתי רעבה במידה רבה.
ממה יכולה לנבוע התופעה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד בידיים
ד''ר אבי גדות22/08/2010יש לפנות לנוירולוג לצורך בדיקה נוירולוגית, קבלת אנמנזה מלאה ואבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי
שרון12/10/2010בדיוק אותו מקרה אני בת 24 וחסר לי קצת ברזל
ובזמן האחרון מתחילות לרעוד לי הידיים בזמן אכילה ואיך שאני מפסיקה לאכול זה מפסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספיריןקרקל18/08/2010
האם בגיל הזהב יש טעם ליטול מינון גבוה של אספירין כטיפול חירום במקרה של חשש לארוע מוחי גם למי שנוטל אספירין 100 מ"ג באופן קבוע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין
ד''ר אבי גדות22/08/2010הבעיה עם פעולה שכזו היא שחלק מן האירועים המוחיים מקורם בדמם ואם לוקחים מינון אספירין גבוה עלולים להגביר את הדמם.
הדבר הנכול במקרה של חשד לאירוע מוחי הוא להגדיע לבית חולים במהירות האפשרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים או התפרצויות חשמליות...עמוס18/08/2010
שלום רב,
אני בן 30 ואני סובל מתופעה מוזרה: כאשר אני מתרכז בחשיבה מאומצת, או מנסה לדמיין תכנון כלשהו, יש לי "קצרים חשמליים". הקצרים האלו מתבטאים בתנועה לא רצונית של הידיים (בד"כ), ובתחושה שעובר לי בגוף "גל" של חשמל.
בעבר נבדקתי ע"י נוירולוג ששלח אותי פעמיים לבדיקת EEG (פעם אחת בבוקר רגיל, ופעם שנייה בבוקר לאחר לילה ללא שינה) - לא נמצא דבר בבדיקות אלו.
התייעצתי גם עם נטורופתית שאני מכיר, העלתה השערה שאולי מדובר בחוסר במיאלין (שלימטב הבנתי עוטף את החיבורים בין התאים במוח ושומר על בידודם) - מה שמאפשר לזרמים החשמליים במוח "לברוח" כאשר אני חושב ומתרכז ברמה גבוהה.
אשמח לעצה, אני כבר שנים עם התופעה והיא מקשה עליי בעבודתי ובחיי האישיים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים
ד''ר אבי גדות22/08/2010אני חייב להודות שאיני מבין לגמרי את התלונה.
איני מכיר חוסר במילין אך ישנן אכן מחלות בהן נפגע המילין או יש פגם ביצורו.
לא נשמע שבעייתך הינה כזאת.
אם התופעה נמשכת ומפריעה פנה שוב לנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך ושאלה נוספת
עמוס22/08/2010ברשותך, אשפוך קצת אור על מצבי: מדובר בתופעה שמתרחשת כאשר אני מתרכז בדבר מה, בד"כ דברים שמצריכים ממני דרגת ריכוז גבוהה כמו נניח בניית דגמים או תכנות בשפת קוד וכו'. כמו כן משחקי חשיבה שדורשים יכולת הצלבה בין נתונים רבים.
הייתי אצל ניורולוג. לא יצא דבר מזה. בבדיקות שעשיתי לא עלה דבר (E.E.G לאחר שינה ו-EEG לאחר ערות. האם תוכל להמליץ על בדיקות נוספות?
שוב תודה
עמוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגליים רועדותאורח18/08/2010
שלום,
אני בן 23 והמצב הבריאותי הכללי שלי תקין,לאחרונה העירו לי מספר אנשים (וגם אני שמתי לב) שהרגליים שלי רועדות שאני במצב מנוחה,כלומר שאני יושב על כיסא או שוכב,בדרך כלל שאני הולך לישון אני שם לב שהרגליים שלי לא נחות,לעומת זאת אני תמיד ישן שינה מלאה (למרות שאני קם עייף),
בדיקות הדם שלי תקינות, וגם אני לא במצב של לחץ או חרדה כלשהי.(הבעיה היחידה היא בעיית עור קטנה)
רופא המשפחה טוען שזה שטויות ולא צריך להתייחס לכך,קראתי טיפה באינטרנט וראיתי שיש את תסמונות RLS,האם היא מאובחנת ע"י נוירלוג? ומה דרכי הטיפול בה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד ברגליים
ד''ר אבי גדות22/08/2010תסמונת RESTLESS LEG SYNDROME מאובחנת ע"י נוירולוג.
קיימים טיפולים תרופתיים לתסמונת.
יש לפנות נוירולוג לצורך אבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זולפידם כטיפול באוטיזם בתפקוד נמוךאורלי18/08/2010
שלום
בני בן 13 אוטיסט בתפקוד נמוך
האם חקרו או יחקרו את ההשפעה של הכדור על אוטיסטים שהתפקוד הנמוך אצלהם בא לידי ביטוי בכך שהם לא מדברים כלל, אומרים הברות קטועות, עדיין אינם גמולים מחיתולים?
כחלק מבדיקות הMRI הראו בוודאות שלחלק מהאוטיסטים יש חלקים במוח שאינם מפותחים או הרוסים כתוצאה מחיסון , מחלת חום וכד'.
כולי תקווה שיאפשרו לילדים כאלה להשתתף בניסוי אני מוכנה לקחת חלק בניסוי כדי לעזור לבני.
אנא, חזרו אלי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטיזם
ד''ר איתן אוריאל23/08/2010יש להתיעץ עם נוירולוג ילדים בענין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריש דם בגזע המוחמישהו17/08/2010
שלום רב
לפני כחודש קיבל בי דודי שבץ מוחי , קל יחסית , ולאחר טיפול של שבועיים בבית החולים שוחרר לביתו . ביום רביעי האחרון הוא טען שלא חש בטוב והובהל לבית החולים . לפני כיומיים הרופאים גילו שיש לו בצקת ודימום שלא מתפשט לאזורים שונים .אתמול ,במשך היום החלה תופעה של חוסר דיבור, זאת אומרת שהוא לא יכול כמעט לדבר. מאוד קשה לו עם פעולת הדיבור. הרופאים טוענים שיש לו כריש דם באזור גזע המוח ש"יושב" על עצב הדיבור . עוד ,הם טוענים, שלא ניתן לעשות דבר בעניין ,ושהכריש נמצא באזור"מת" , כלומר אזור שנפגע . ניסו לתת לו מדללי דם אך שימוש במדללים גורמים לו לדימום .
בנוסף, בן דודי לא מטיל את מימיו לעיתים תכופות. קראתי ברשת שכריש באזור גזע המוח עלול לגרום לתופעה כזו .
יש לציין שלפני שהחלה בעית הדיבור ,בן דודי פירכס אך הרופאים לא התייחסו לכך .
אשמח לדעת מה ניתן לעשות בעניין . האם יש דרך לפיתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריש דם בגזע המוח.
ד''ר אבי גדות22/08/2010לאחר אירוע מוחי פעמים רבות לצערנו ניתן רק לתת טיפול תומך - שמירה על לחץ דם, מניעת זיהומים ולמעט זאת ניתן רק להמתין.
מצב של דימום לאחר אירוע מוחי הינו תופעה ידועה ולא נדירה ואכן מעמידה את הצוות הרפואי בבעיה מאחר ולא ניתן לטפל במדללי דם או נוגדי טסיות מחשש לדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח E.E.Gרוני17/08/2010
שלום, הבדיקה בוצעה בעקבות הפרעת דיבור והפרעות זכרון (גבר בן 43), ובמקביל ממתין לתוצאת CT.
אשמח לקבל הסבר לתוצאות הפענוח:
הרקע הכללי מכיל פעילות ביטא מעורבת בסטא ודלתא ובארטיפקסים שריריים. נצפתה פעילות גבהת תנודה באיזור טמפורו-פריאטלי שמאלי. נישום יתר והבהוב אור לא שינו את פני הרישום. רושם כללי: אסימטריה של הרקע הכלליהמתבטאת בפעילות גבהת תנודה באיזור טמפורו-פריאטלי שמאלי. רצויה בקורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EEG
ד''ר איתן אוריאל23/08/2010מבלי לקבל פרטים מלאים יותר לגבי הסיפור הקליני ולהתבונן בתרשים ישירות אני מנוע מלהתייחס לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשמודאגת17/08/2010
בזמן האחרון יש לי כאב ראש בצד ימין ברכה בצד העין (עד שהוריד שבצד הרכה מתנפח מעט) כאבים מאחורי העין ומדי פעם העין קופצת, מה זה יכול להיות ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר אבי גדות22/08/2010זה יכול להיות הרבה דברים - לא ניתן לתת רשימת אבחנות כללית רק לפי סימפטומים אלה.
עלייך לפנות לרופא המשפחה לצורך אבחון ראשוני והפניה לרופא מומחה עפ"י הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)