פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה בבדיקת MRI
    אלכס
    31/08/2010

שלום,
    ב MRI שעשו לי ראו (להלן הגדרת הרופא): "ברירית דופו דורזלי של נזופרינקס מודגם מבנה בעל אופי ציסטי בקוטר כ 8 מ"מ"

מה המשמעות וההשלכות העתידיות ו/או המיידיות של הנ"ל?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בבדיקת MRI

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר מאיר קסטנבאום
    31/08/2010

כמובן שיש חשיבות לסיבה שבגינה הופנית לבדיקת MRI.
    לא בהכרח יש לממצא המתואר משמעות.
    מומלץ לשוב לנוירווג המטפל ולהתיעץ גם עם רופא אף אוזן גרון על משמעות הממצא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    שרון
    31/08/2010

שלום לרופאים,

אבי בן 56, קם הבוקר כאשר השפה שלו רדומה ואף זזה קצת הצידה וגם יד שמאל שלו.
    הוא הרגיש שהמקומות הללו רדומים ואף הרגיש עייפות גדולה.
    הרופא הפנתה אותו למיון,
    במיון עשו אקג שיצא בסדר
    בדיקות דם תקינות
    וגם סי טי

הרופא במיון אמרה שהם מאשפזים אותו לברור, אמרה שבסי טי לא רואים סימן לארוע מוחי חלילה. אך היא רואה שיש הסתיידות עורקים.

היא לא הסבירה מה זה
    אמרה שתסביר במחלקה

אשמח להסבר מה זה?
    למה זה קורה?

רקע כללי:

אבי סובל מלחץ דם גבוה, מטופל על ידי כדורים, היה משתמש באספירין מספר שנים והפסיק לפנ חודשיים בגלל המלצת רופא.
    עשה בדיקות דם לקרישה יצאו תקינות.

לפני כחודשיים היה בבית חולים עקב משהו אחר (היה יורק דם) זה קרה לו גם לפני עשר שנים ועשו לו את כל הבדיקות האפשריות והכל ברוך השם יצא תקין. לדעתם, זה נימי דם שהתפוצצו או אפילו יתכן שזה מהאף - אין להם תשובה חד משמעית, אך בעקבות האשפוז הזה לפני חודשיים הפסיק לו הרופא את האספירין והחליפו לו כדורים של לחץ דם.

אני מאוד דואגת וחוששת לו.

אנא הסבירו לי מהי הסתיידות עורקים? האם זה מסוכן? מה הטיפול?

אשמח לתשובכם
    תודה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• משהו נוסף

שרון
    31/08/2010

עכשו הודיעה לי אמי כי אמרו במיון כי זה ארוע מוחי קל

ממה זה נובע?
    איך מונעים ארוע נוסף???

אגב, לאבי קשה מאוד להירדם בלילות.

האם יש קשר?!

אני ממש דואגת! הוא עשה הרבה בדיקותלאחרונה ולא גילו כלום.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוע מוחי

ד''ר מאיר קסטנבאום
    31/08/2010

תלונות על רדימות בשפה וביד שהופיעו באופן פתאומי אכן מכוונות לארוע מוחי.
    סיבות לארוע מוחי הם גורמי סיכון למחלת כלי דם במידה ויש- יתר לחץ דם, סכרת, שומנים בדם ועישון וגיל מבוגר.
    העובדה שרואים סיצמנים להסתיידות עורקים בהדמיה שעבר אומרת שקיימת מחלת כלי דם.
    מומלץ להחזיר בטיפול בנוגדי טסיות כגון אספירין או פלויקס ביצוע בדיקות כולל דופלר עורקי צואר ואקו לב ואיזון גורמי הסיכון במידה וקיימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר מאיר קסטנבאום

שרון
    31/08/2010

ראשית כל אני מודה לך על התשובה המפורטת שהשבת לי.
    לאור מה שקראתי (למרות שאני לא מבינה כל כך בתחום) עושה לי הרושם כי הכדור אספרין שאבי לקח במשך תשע שנים לא קרה לו כלום והרופא בבית החולים לפני כחודשיים אמר לו להפסיק ליטול את הכדור (כי היה יורק דם וחשבו שאולי זה מזה) יתכן שהפסקת הכדור גרמה לזה.

אין לי מושגגגג
    האם אתה מקבל באופן פרטי?
    אם כן, כיצד ניתן ליצור קשר.

ושוב, תודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    01/09/2010

במידה והיה חשד שאביך פיתח תופעת לוואי של אספירין שהתבטאה ברוק דמי ניתן לטפל בפלויקס.
    בכל מקרה לאחר ארוע מוחי יש לטפל בטיפול נוגד טסיות על מנת להפחית משמעותית את הסיכון לשבץ מוח נוסף.
    אני מתמחה בנוירולוגיה ועל כן איני רשאי לראות חולים מעבר לעבודתי בבי"ח איכילוב.
    אני בטוח שתוכלי למצוא נוירולוג במסגרת קופת החולים או באופן פרטי על מנת להתיעץ עימו על בעייתו של אביך ועל הטיפול המניעתי המומלץ עבורו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב, לד"ר מאיר קסטנבאום

שרון
    01/09/2010

תודה רבה לך שוב על תגובתך.
    בתשובתך רשמת על דופלר צווארי, בבית החולים היום עשו לו סי טי נוסף אך הפעם עם יוד, הם אומרים שזה יותר טוב מדופלר צווארי. האם זה נכון? או להתעקש על דופלר צווארי?

ושוב תודה רבה
    אגב, הוא קיבל את הפלויקס כפי שאמרת.

תודה, נקווה לטוב
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    02/09/2010

במידה ואביך עבר CTA כלומר CT של כלי הדם עם הזרקת חומר ניגוד אין טעם בביצוע דופלר עורקי צואר מפני שכלי הדם הצוארים והמוחיים מודגמים בצורה טובה מאוד בצורת הדמיה זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שלוםםםםםםםםםם

שרון
    02/09/2010

ממש שגעתי אותך, אך מה לעשות אנימבינה את ההסברים שלך יותר מבית החולים.
    אז לפי הסי טי עם החומר הרופאה אומרת שאין בעיה בכלי דם! הם רואים שלושה מוקדים, ייתכן אפילו שהיו ארועים שאפילו לא ידענו על כך?...... לא כל הבנתי מה זה 3 מוקדים האם זה 3 ארועים???
    כמו כן אמרה שלפי הסי טי לא רואים במפורש שהיה ארוע מוחי אלא רק לפי מה שקרה לאבא שלי הם רואים , הפה והיד....

ממש לא מובן נכון?
    כשאתה מסביר זה יותר ברור לי

אמרה שמחר יחליטו אם לעשות MRI .
    אשמח להסברך
    מקווה שזו ההתכתבות האחרונה בינינו ושיגלו כבר מה קרה....

תודה
    שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שלוםםםםםםםםםם

שרון
    02/09/2010

ממש שגעתי אותך, אך מה לעשות אנימבינה את ההסברים שלך יותר מבית החולים.
    אז לפי הסי טי עם החומר הרופאה אומרת שאין בעיה בכלי דם! הם רואים שלושה מוקדים, ייתכן אפילו שהיו ארועים שאפילו לא ידענו על כך?...... לא כל הבנתי מה זה 3 מוקדים האם זה 3 ארועים???
    כמו כן אמרה שלפי הסי טי לא רואים במפורש שהיה ארוע מוחי אלא רק לפי מה שקרה לאבא שלי הם רואים , הפה והיד....

ממש לא מובן נכון?
    כשאתה מסביר זה יותר ברור לי

אמרה שמחר יחליטו אם לעשות MRI .
    אשמח להסברך
    מקווה שזו ההתכתבות האחרונה בינינו ושיגלו כבר מה קרה....

תודה
    שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    04/09/2010

MRI היא בדיקת הדמיה בעלת רזולוציה טובה יותר מ-CT ביכולתה לאתר ארועים מוחיים ופתולוגיות מוחיות אחרות.
    במידה ולא ברור מהקליניקה ומבדיקת ה-CT מה מקור הבעיה מומלץ להשלים בירור עם MRI

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI גולגולת -מוח
    יעלי
    30/08/2010

שלום
    אבי עבר בדיקה ובתוצאות היה כתוב שיש סימני אטרופיה מוחית היקפית ומרכזי ושיש אוטם לקונרי ישן במוחון משמאל.
    כמוכן נראה בבדיקה מוקד קטן בעל סיגנל ,תת קורטיקלי פרונטלי בלתי ספציפי.
    מה כל זה אומר? יש לו תור רק בעוד כחודש והוא מאוד מתוח, אודה לך אם תוכל להסביר מה אומרות התוצאות של הבדיקה.
    בתודה מראש יעלי

לקביעת תור
    סגירה
    MRI גולגולת -מוח

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר מאיר קסטנבאום
    30/08/2010

ממצאי הבדיקה מכוונים לתהליך אטרופי (ניווני) שגורם לירידה במסת המוח.
    כמוכן יש ממצא של אוטם ישן (שבץ מוח).
    בד"כ הממצאים שתיארת אופייניים לאנשים מבוגרים, עם גורמי סיכון למחלות כלי דם (יתר לחץ דם, סכרת).
    הדבר הרלוונטי הוא תלונותיו והממצאים בבדיקה שנמצאו ובעקבותיהם הוא הופנה.
    מומלץ לשוב לנוירולוג המפנה ולקבל הסבר על המשמעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיקצוצים ותופעות נוירולוגיות
    שרה
    29/08/2010

ד"ר נכבד, כתבתי פה לפני מס 'מים כך::
    "לפני ארבעה וחצי חודשים התעוררתי עם אגודל יד שמאל רדום . הרדימות לא עברה והתחלתי כעבור שבוע להרגיש עיקצוצים במקומות שונים בגוף. כעבור חודשיים הרדימות באצבע חלפה אבל העיקצוצים ממשיכים. אני מרגישה גם זרמים במקומות שונים. בדיקות שבצעתי : אי אם ג'י - תקין, סי טי של עמ"ש צווארי - תקין, סי טי מוח - תקין. בדיקה נוירולוגית תקינה, בדיקות דם כולל בי 12 תקין.
    כל העיניין התחיל בתקופה בה הייתי בסטרס נוראי לאחר טראומות שעברתי + חרדות. כמובן שהמצב של התופעות הנוירולוגיות לא הועיל לחרדות. אני חרדה כל בוקר לראות מה אני ארגיש היום. כל יום אני מרגישה עיקצוצים במקום אחר.
    הרופא החליט על טיפול במירו (רמרון). אני לוקחת מירו 30 מ"ג חודש ושבוע ולא מרגישה שיפור בתופעות הנוירולוגיות, וגם לא החמרה.
    מרוב חרדה אני מדימיינת חולשה בידיים ואחרי שאני לוקחת חצי לוריוון זה נרגע לי. "

ענית לי אך רציתי לשאול עוד משהו
    האם יכול להיות מצב של נורופתיה קלה?
    האם תתכן דלקת במערכת העצבים? האם מערכת העצבים יכולה להישתקם ממצב כזה?

הבעיה היא שהעיקצוצים לא הפסיקו, יש לי במקומות שונים בגוף. ידים ורגלים ומעט בפנים. ועל פני העור יש רגישות לפעמים. בכל פעם שיש לי עיקצוצים אני נלחצת שמדובר ב
    טרשת. מדובר בארבעה וחצי חודשים של עיקצוצים שלא עברו עדיין.

הנוירולוג טען שאין מקום לאי אם ג'י חוזר כרגע.

מה דעתך?
    מודה מאוד על תשובתכם.

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    30/08/2010

נשמע שעברת בירור מקיף אם כי בדיקת MRI יכולה לאתר ממצאים ש-CT אינו מאתר.
    העובדה שהתופעות מוקלות ע"י תרופות הרגעה והיעדר ממצאים בבדיקות השונות שעברת מכוונת לכך שסביר להניח שתלונותיך מושפעות מאוד מסטרס נפשי וחרדה.
    במידה והתלונות מחמירות מומלץ לשוב לבדיקה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר בהמשך לכך- שאלה שרציתי לשאול

גלית
    30/08/2010

האם יכול להיות מצב של נורופתיה קלה?
    האם תתכן דלקת במערכת העצבים? האם מערכת העצבים יכולה להישתקם ממצב כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    31/08/2010

כמובן שתתכן פגיעה בדרגה משתנה בעצבים החל מפגיעה קלה עד קשה.
    שיפור בסימפטומים תלוי במציאת הגורם הראשוני לסימפטומים וטיפול בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת נימול בזרת ובאצבע הסמוכה לה
    אמא
    29/08/2010

שלום,

אני בת 33.
    לפני שבועים וחצי התחלתי לחוש מעין תחושת נימול בזרת ובאצבע הסמוכה לה בצד שמאל. והן מן כאב/זרם עד למרפק. הלכתי לרופא משפחה והוא הפנה אותי לרופא אורטופד (חשד בתעלה הקרפיטלית).
    כעבר יומיים כבר התחלתי לחוש תחושה מוזרה (ספק כאב ספק נימול) גם ברגל שמאל, ויש לי מידי פעם קפיצות שרירים קלות מאוד באותה הרגל.
    לבינתיים, עד הגיע התור לרופא התחלתי לקחת ויטמינים שקראתי שיכול להיות שמחסור בהם הוא הגורם לכל התחושות המתוארות: קומפלקס B,ויטמין B12, ומגנזיום. ואכן כבר כעבור יומיים התחלתי לחוש שיפור משמעותי עד להעלמות מוחלטת של התחושות.
    כשחשבתי שזה כבר עבר החלטתי להתחיל להוריד את ויטמין B12 אולם כבר ביום שלמוחרת חזרו התחושות במלא עוצמתם, כשחזרתי לקחת את הויטמין - הכל עבר כלא היה.

לפני יומיים היה לי התור אצל הרופא אורטופד, הוא אמר לי שיכול להיות שעשיתי אבחון עצמי נכון ושיתכן שאכן חסר לי ויטמינים ולשם כך שלח אותי לעשות בדיקות דם. אולם בדיקת תחושות ורפלקסים שהוא עשה לי לאורך כל בהגוף העלתה שהכל בסדר מלבד רפלקס הופמן טרמנר - שנמצא חיובי בשתי הידים.

הוא אמר לי שיש אחוז מסויים באוכלוסיה שנולדים עם זה (האומנם?) אבל מאחר והגעתי אליו עם תלונות על נימול ביד וברגל שמאל הוא חייב לשלוח אותי לנוירולוג כדי לשלול MS.

כאמור, תחושות הנימול חלפו להם לבינתיים, אולם כבר 2 לילות שאני מתעוררת עם זרמים באצבעות יד שמאל לפעמים בשתי האצבעות הקטנות ולפעמים בשלושת האחרות - זה נודד, בין אם אני ישנה על צד שמאל ובין אם על צד ימין (בשינה על הגב זה לא מופיע), הזזת היד ושכיבה על הגב מעלימות את התחושות די מהר.

שאלותי הן:
    1. מהוא רפלקס הופמן טרמנר? האם הוא אכן נמצא באופן מולד אצל חלק מהאוכלוסיה? האם הוא בהכרח פטולוגי? על מה הוא יכול להעיד? אני מדגישה כי הרפלקס הזה נמצא אצלי בשתי הידים.
    2. מה זה MS? האם זה ניוון שרירים או טרשת נפוצה או משהוא אחר? והאם הבמקרה של MS בהכרח יש הופמן וטרנר חיובי?
    3. אם תחושות הנימול עברו לי לגמרי בעקבות הויטמינים, האם זה מעיד על כך שהבעיה שלי היתה מחסור בויטמינים או שהבעיה מתאפיינת בתחושות נימול שבאות והולכות?
    4. האם הגיוני שעכשיו אומנת אין לי תחושות נימול במהך היום אולם בלילה יד שמאל נרדמת לי כשאני ישנה על צד ימין או שמאל?

סליחה על כל האורך, אני פשוט בלחץ לא נורמלי בעקבות הבדיקה של הרופא ואין לי עם מי להתיעץ ואת מי לשאול. התור לנוירולוג רק עוד חודשיים (!!!).

תודה רבה,
    חיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    30/08/2010

טרמנר והופמן אינם בהכרח פתולוגים בודאי אם הם מופיעים בשתי הצדדים.
    במידה ומופיעים רק בצד אחד יכול להעיד על ערות החזרים פתולוגית.
    MS- טרשת נפוצה.
    חוסר ויטמינים יכול לגרום להפרעות תחושה וחולשה מוטורית.
    לא סביר להניח ששיפור בתלונות בעקבות לקיחה של יומיים ויטמינים מוסברת ע"י מחסור בויטמינים.
    הפרעות תחושה בזרת ובאצבע הסמוכה לה מעוצבבות ע"י עצב אולנרי ו-3 האצבעות האחרות מעוצבבות ע"י עצב מדיאני . מאוד שכיח תסמונת התעלה הקרפלית שבה יש לחץ על העצב המדיאני וכתוצאה מכך זרמים וכאבים באגודל אצבע 2 ו-3.
    מומלץ לבצע EMG לצורך אבחון הבעיה.
    במידה ומופיעות תלונות גם ברגליים מומלץ לבצע הדמיה (עמוד שדרה צוארי ומוח).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום אחרי שבץ
    ל.
    29/08/2010

שלום רב

לסבתי בת ה-85 אירע שבץ מוחי. הוא מוגדר קל וכל הגפיים יכולות לתפקד.

החלק שנפגע הוא בדיבור וחוסר רצון לאכול.

עבר שבוע, והיא הועברה לשיקום מביה"ח. השאלה האם בגיל כזה, ניתן לשקם את הדיבור ואכילה - ואם כן תוך כמה זמן זה אמור לחזור?
    האם הדבר תלוי ברצון החולה? ואיזה טיפול כדאי שתעבור?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום אחרי שבץ

הוספת תגובה

• שיקום לאחר שבץ

ד''ר מאיר קסטנבאום
    30/08/2010

ניתן להשתקם בכל גיל.
    כמובן הפקטור העיקריים שמשפיעים על השיקום הם חומרת הפגיעה הנוירולוגית, מחלות הרקע של החולה ומצבו הבסיסי ושיתוף הפעולה של החולה בפעולות השיקום.
    לא ניתן להעריך תוך כמה זמן ישובו היכולות שנפגעו.
    בד"כ השיפור העיקרי מתרחש בשבועות ובחודשים הראשונים שלאחר הפגיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפרצת של 5מ"מ
    הילה
    29/08/2010

שלום אני זקוקה לעזרה
    לפני 7 חודשים בערך אימי החלה לסבול מכאב בראשה לאחר בדיקה וצילום CT התברר שיש לה מפרצת של כ 5 מ"מ בצידו השמאלי של הראש .
    הרופאים המליצו לה להמשיך לקחת טיפול של משככי כאבים ולחכות שנה כדי לעשות MRI
    לפני כשבוע התנפחו לה החניכיים העליונות(לא יודעת אם יש קשר לנושא ) בכל אופן החלה לקחת אנתיביוטיקה , למחר לא הרגישה טוב היתה חלשה והיו לה בחילות איומות , לפתע ראתה מסך שחור בענייה למספר שניות אולי דקה או שניים לא ברור מדברייה היא הקיאה ואז שבה אליה ראייתה .
    המקרה קרה לה שוב לאחר יומיים.
    מאז היא מאוד חלשה בשלושה בימים הראשונים לא יכלה לאכול דבר הרגישה רע והיו לה בחילות כל היום.
    היינושוב בבית חולים שם החליטו להקדים את ה MRI
    כרגע אנחנו מחכים לתשובות
    השאלה שלי האם יכול להיות שמה שהיא חוותה ועודנה חוווה קשור בלחץ נפשי של חרדה או שהיא במצב מסוכן והיא צריכה להיות בהשגחה של בית חולים
    אני מאוד מודאגת ואובדת עיצות

לקביעת תור
    סגירה
    מפרצת של 5מ"מ

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    30/08/2010

תלונותיה של אימךדורשות כמובן קבלת אנמנזה מפורטת וביצוע בדיקה גופנית ונוירולוגית.
    ארוע פתאומי של איבוד הכרה מלווה בכאבי ראש חזקים והקאות יכול להיגרם ע"י דימום ממפרצת אולם לאימך לא היו כאבי ראש.
    מומלץ לבצע בדיקה יסודית, בדיקות דם לשלילת מחלה זיהומית ושקילת הדמיה מוחית (CT הוא בדיקה טובה לשילת דימום מוחי במידה ויש חשד).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב או חולשה
    נועה
    28/08/2010

שלום רב
    מזה חודש וחצי סובלת מבעיה בידיים וברגליים. אני 3 חודשים לאחר לידה שלישית.
    אני לא יודעת אם מדובר בחולשה רו כאב. האם יש הבדל בין חולשה לכאב?
    קשה לי להרים דברים כבדים קשה לי לעלות במדרגות. כואבים לי השרירים.
    אני מסוגלת לעשות דברים אך השרירים כואבים. כמו כן הם כואבים כאב נסבל גם ללא פעולה . הכאב עובר בידיים וברגליים ממקום למקום.
    האם מדובר בחולשה או כאב ? או שזה בעצם אותו הדבר?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב או חולשה

הוספת תגובה

• כאב או חולשה

ד''ר אבי גדות
    28/08/2010

כאב וחולשה הינם שני דברים נפרדים אך יכולים לעיתים להיות משולבים.
    יש לפנות לרופא המשפחה לבדיקה ובדיקות מעבדה רלוונטיות ועפ"י תוצאות להמשך בירור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקצוצים בצד ימין
    אהוד
    28/08/2010

לאחר בדיקת CT לפני כשבועיים עקב בעיות שיווי משקל,
    החל מאתמול יש לי מעין עקצוצים, והרגשה שהאיזור עמוד להרדם
    ברגל ימין, יד ימין ובפנים.
    אני נמצא במתח רב עקב התופעות וברצוני לשאול האם תופעה כזו של
    עקצוצים יכולה לנבוע ממתח ובמידה ולא האם הבעייה דורשת בירור דחוף.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עקצוצים בצד ימין

הוספת תגובה

• עקצוצים

ד''ר אבי גדות
    28/08/2010

יש לפנות לבירור בהקדם.
    איני יודע מה גילך, היסטוריה רפואית, גורמי סיכון וכ"ו אך יש לשלול גורמים בעייתיים כגון הפרעה בזרימת דם ובעיות שונות היכולות לתת הסתמנות שכזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבלת ראש בתאונת דרכים עם איבוד הכרה
    יורם
    28/08/2010

אני חוזר על השאלה מפני שלא קיבלתי תשובה . אנני עשיתי בדיקות נוירופסיכולוגית
    ואבחנו אצלי כי יש לי זכרון חלש ובעיות קשב וריכוז- ושאלתי אם אני יכול לקשור זאת לתאונה שעברתי עם איבוד ההכרה ולא קיבלתי תשובה.
    הנה הסיפור:

אני נפגעתי בתאונת דרכים לפני כ-30 שנה.
    מאז המצב של הזכרון שלי וכו.. השתבש.
    הייתי רושם לעשות כל דבר בפתקים.
    לא ביצעתי אז בדיקות MRI וכן בדיקות נוירופסיכולוגיות קוגנטיביות.
    לפני כ-15 שנים קיבלתי התקף פסיכוטי וחליתי בסכיזופרניה.
    עד היום אני נחשב גם כפגוע ראש בגלל התאונה וגם כחולה סכיזופרני.
    פסיכיאטר קבע לי אבחנה של POST CONCUSSION STATE וכן PTSD
    פסיכיאטר אחר קבע לי כי יש לי פגיעה קוגנטיבית פרה פרונטלית
    ולכן אין אני יכול לעבוד.
    עברתי אבחון נוירופסיכולוגי קוגנטיבי במכון שמתמחה באבחונים
    כאלה.
    קיבלתי דו"ח אבחון נוירפסיכולוגי כי לפי המצב שלי לאחר התאונה
    יש עדות כי איבוד ההכרה מהתאונה גרם לי לירידה קוגנטיבית וזה אומר שהאונה הקדמית נפגעה.
    יחד עם זאת סבור המכון כי פגיעה באונה הקדמית יכולה לנבוע גם
    ממחלת סכיזופרניה.
    לכן המכון לא יודע בוודאות כיצד לחלק את הפגיעה הקוגנטיבית
    בין איבוד ההכרה לסכיזופרניה, אבל נקבע כי בכל זאת אין להתעלם מהמצב שלי (תעסוקה ,הצלחה בלימודים, השתלבות חברתית, הקמת משפחה וכו...) לאחר הפגיעה בתאונה מצב אשר ממנו עולה כי לא יכותי לעבוד באופן ממושך ולא הפקתי רווחים נאים בתור אקדמאי (יש לי דוחות הכנסה של כל השנים עד ההתקף הפסיכוטי וגם לאחר ההתקף). אמרו לי שאם אעשה MRI עכשיו אז לא בטוח כי יראו פגיעה מוחית מלפני 30 שנה-אכן עשיתי MRI לפני כשנה ולא רואים פגיעה מוחית.
    אני שואל האם נוירולוג בעקבות דו"ח קוגנטיבי יכול לקשור את הירידה הקוגנטיבית (בין אם היא חלקית או מלאה) לתאונה בלבד.
    (אם אני לא טועה (זכרון חלש מבולבל) נאמר לי שיש מקום לקבוע ירידה קוגנטיבית בגלל איבוד ההכרה בלבד. וזה עניין של עובדה ונקודה משפטית אשר לא יהיו חולקים עליה וקרוב לודאי שבית משפט יאשר אותה.)

אשמח לקבל תשובה.

תודה רבה מראש..

הוספת תגובה

• חבלת ראש וירידה קוגניטיבית

ד''ר אבי גדות
    28/08/2010

המקרה מורכב ומסובך וכמובן שאין ביכולתי לתת תשובה רצינית ומלומדת על סמך המידע שנתת לי.
    ממליץ לפנות לנוירולוג שיראה את כל המסמכים, יקבל את כל החומר ויוכל לתת תשובה ראויה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תותאות הדמית מוי
    אבנר
    28/08/2010

שלום רב

מבקש להבהיר לי את משמעויות MRI מוח שעברתי לפני כשבוע:
    "עיבוי רירית בתאים האתמואידלים וכן סיסטה קטנה באספקט אחורי של הסינוס המקסילרי מימין.
    אוטם לקונרי בודד הודגם בחומר הלבן התת-קליפתי במיקום פרונטלי ימני.
    כמו כן ליפומה שטוחה זעירה ללא השפעה על הסביבה לאורך האינציזורה הטנטוראלית משמאל אשר עוברת דיכוי שומן בסדרת FLAIR עם דיכוי שומן.
    לאחר הזרקת גדוליניום לא הידגמו האדרות פתלוגיות במוח."

הינני בן 61 והבדיקה בוצעה לאחר ש-MRI של עמוד שידרה צווארי שאיבחן בלט זיהה גם ממצא לא ברור במוח..
    תודה ,
    אבנר

לקביעת תור
    סגירה
    תותאות הדמית מוי

הוספת תגובה

• הדמיה מוחית

ד''ר אבי גדות
    28/08/2010

נראה בהדמיה המוחית אוטם קטן בחומר הלבן של המוח המורכב מסיבי העצבים. בנוסף ישנם ממצאים בסינוסים שהינם חללים בתוך עצמות הגולגולת - לבירור רופא א.א.ג.
    בסה"כ עפ"י השורות שכתבת וללא שיש לי תמונה קלינית או בדיקות מעבדה לא נראה כי יש ממצא משמעותי מוחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח MRI מוח
    א
    27/08/2010

שלום רה קיבלתי תוצאות בדיקה לאחר תלונות של כאבי ראש בבדיקה מופיע הכל תקין רק בסיכום נכתב לציין ציסטה פינאלית עם האדרה היקפית בקוטר של8.6 ואורכה 9.8 למעט זאת לא נצפית האדרה פתולוגית או גושית ולסיכוםציסטה פינאלית עם האדרה מעט אסמטרית כמפורט האם זה תקין ?

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח MRI מוח

הוספת תגובה

• פענוח MRI

ד''ר אבי גדות
    27/08/2010

כפי שמופיע בגוף התשובה - ציסטה פינאלית.
    אם כוונת למה משמעות הממצא ממליץ לפנות לרופא שהפנה לבדיקה.
    ציסטה כשלעצמה לא אמורה לגרום לכאב ראש אך אם גורמת ללחץ או הפרעה לזרימת הנוזל המקיף את המוח - CSF יכול להגרם כאב ראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

א
    27/08/2010

הכוונה שלי האם זה מסוכן
    ואם יש טיפול לציסטה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת

ד''ר אבי גדות
    28/08/2010

יש להתייעץ עם הנוירולוג שהפנה אותך לבדיקה משום שהדבר תלוי בממצאים, לא ניתן לענות על שאלה זו באופן תיאורטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפרצת מוחית
    מיכל
    27/08/2010

אחי עבר מפרצת מוחית לפני שנתיים וחצי,הוציאו לו את עצמות הגולגולת הוא חזר לדבר לאכול הולך עם עזרה והליכון,הזיכרון רק עכשיו חוזר לו ,האם טוב לטפל בתא לחץ לזיכרון??

לקביעת תור
    סגירה
    מפרצת מוחית

הוספת תגובה

• מפרצת מוחית

מיכל
    27/08/2010

לא ציינתי שזה קרה לו בגיל 28 הוא לא תיקשר שנה וחצי לא דיבר אכל דרך זונדה..
    זוכר דברים מהעבר הרחוק והזיכרון הקצר רק עכשיו חוזר לאט לאט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תא לחץ

ד''ר אבי גדות
    27/08/2010

ישנם אנשים הממליצים על תא לחץ - לא ידוע לי על עבודות מחקריות משמעותיות שהוכיחו כי טיפול זה יעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ תוך גולגולתי שעבר.
    ליאור
    26/08/2010

אני בת 15 , לפני כחוודש אושפזתי בבית החולים מצאו לי לחץ תוך גולגלתי ,הלחץ עבר לפי תוצאות בדיקת העיינים .
    בלי קשר ללחץ התוך גולגלתי יש לי כאבי ראש שנמשכים כבר שנתיים , שאני לא יודעת ממה הם , והם נהיים בלטי נסבלים , אני מרגישה כאאילו פלטה לוחצת לי על הראש אבל זה כאב של 10 דק' ונעלם זה לא כמו כאב ראש רגיל שתוקף אותך ואם לא לוקחים כדור הוא לא עובר.
    ולפעמים זה מתבטא רק בדקירות , הרופא המטפל אומר שזה מיגרנה מה אתה חושב ?

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ תוך גולגולתי שעבר.

הוספת תגובה

• CT

מיכל
    27/08/2010

אני מציעה לך לעשות CT ולא לזלזל בזה אחי סבל מזה כמה שנים עד שעבר מפרצת מוחית והרופאים תמיד אמרו מיגרנה ונתנו אקמול...לא לזלזל בכאבי ראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תגובה

ליאור
    27/08/2010

שכחתי לציין גם שהופניתי לבדיקת עינים שיציאה תקינה בדיקות דם לקליום שיצאו תקינות וכל זה לאחר סיום תרופת הארמוקס בשבוע הבא אני צריכה לחזור לניורולג שליי עם הסיכום של כל הבדיקות , אך אני לא רגועה ורוצה חוות דעת של עוד רופא האם צריך אתה חושב? או שאפשר להסתפק בחוות דעת של רופא אחד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .

ליאור
    27/08/2010

עשיתי CT ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ תוך גולגלתי מוגבר.

ד''ר אבי גדות
    27/08/2010

חסרים פרטים רבים בסיפור - מה היתה הסיבה לניקור המותני, האם נקבעה אבחנה, האם הוחל טיפול, האם האבחנה של מיגרנה היתה לפני גילוי הלחץ או אחרי, לאילו בדיקות נוספות הופנית.
    לחץ תוך גולגלתי מוגבר יכול לגרום כאבי ראש והטיפול תלוי בסיבה.
    מיגרנה אינה נמשכת 10 דקות בד"כ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שהגביר לי את הלחץ כדורי המינוצין

ליאור
    27/08/2010

עשו לי ניקור כדי להוריד את הלחץ ולאחר מכן לקחתי כדורי אורמורקס במשך 3 שבועות בערך .
    עשיתי גם צילום CT וגם צילום MRI

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליריקה וטריבמין
    קובי
    26/08/2010

שלום רב
    אני נוטל כדור אחד ביום 75 מג של ליריקה עקב חום בעירה שריפה נימול בכפות הרגליים.
    בבקשה רציתי לשאול האם ניתן ואפשר גם לקחת כדור אחד של טריבמין אשר מורכב מויטמין B.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ליריקה וטריבמין

הוספת תגובה

• ליריקה וטריבמין

ד''ר אבי גדות
    27/08/2010

אין מניעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה