פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איבוד זיכרון - עקב טראומה נפשית ?
    פאר
    01/10/2010

אני בן 60 וחזרתי השבוע ממסע בפולין בו עברתי במספר מחנות השמדה .
    במחנה הראשון ליד מבנה הרצח בגז החלו לי כאבי ראש יתכן בגלל ההתרגשות , הלחץ (קצת בכיתי) החום והשמש שהיה באותה יום .
    בהמשך כשחזרתי מהשירותים עברתי תופעה של איבוד זיכרון לגבי האנשים שהיו איתי בקבוצה , את אישתי היכרתי אבל אחרים לא .
    הזיכרון חזר לי תוך כחצי שעה והתחלתי להכיר מחדש את האנשים , ז"א את הדמויות הכרתי אז במעורפל ולאחר מכן הכול הסתדר . הדיבור לא נפגע , הייתי בהכרה מלאה וכו"י .
    האם התופעה מוכרת וזה בגלל הבכי, החום , הלחץ , הטראומה או שעברתי אירוע מוחי למרות שאני לוקח אספרין 100 מ"ג .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איבוד זיכרון

ד''ר איתן אוריאל
    01/10/2010

יתכנו מספר סיבות לאירוע, נפשיות וגופניות. אני ממליץ לפנות לבירור נוירולוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעד בשרירי הידיים
    מירה
    30/09/2010

לפני שמונה חודשים בעלי עבר אירוע מוחין. מאז הוא מתלונן על כאבי שרירים שתוקפים אותו לעיתים קרובות, לאחרונה שמתי לב שכשהוא מנסה לקום מן המיטה או מתהפך זרועותיו ֿרועדות.אציין שהוא גם מתלונן על באבים בחוליות העליונות של הצוואר.
    אשמח לתגובה

לקביעת תור
    סגירה
    רעד בשרירי הידיים

הוספת תגובה

• רעד

ד''ר איתן אוריאל
    01/10/2010

התלונות אינן ספציפיות ועשויות לנבוע ממספר סיבות אפשריות. יש צורך לבצע בדיקה נוירולוגית לצורך קביעת האבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    רונה
    30/09/2010

אני בת 32 ולפני כשבוע וחצי קרה לי משהו שמאוד הפחיד אותי ורציתי לקבל הכוונה ועזרה
    זה קרה לפנות בוקר שהתעוררתי והרגשתי לחץ בצוואר כשהסתובבתי הרגשתי שתף דם שעולה מלמטה עד לאמצע הראש וזה כאב מאוד ומאז יש לי לחץ וכאבי ראש חזקים במיוחד שאני שוכבת כל הגב ,בעיקבות האירוע התחילה הקרקפת שלי לשרוף ויש לי כאבים שאני נוגעת בראש ונשירה מאוד חזקה שפתאום התחילה כאבי גב תחתון וצוואר וקושי בבליעה.
    חולשה בכל הגוף וסחרחורות והעינים שלי ממש כואבות...הלכתי לרופאת משפחה והיא שלחה אותי לצילום צוואר וגב שיצאו תקינים....רצית לדעת האם יכול להיות שהעצב בראש נפגע ? ומה זה יכול להיות המקרה שקרה? ומה אני צריכה לעשות למי לפנות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התיעצות

ד''ר איתן אוריאל
    01/10/2010

יש צורך בקבלת פרטים נוספים וביצוע בדיקה נוירולוגית. לשם קביעת האבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    רועי זמיר
    29/09/2010

אבי , בן 71 , סובל מזה כעשור מבעיית לב קשה שהחלה בניתוח מעקפים שלא הצליח וכתוצאה מהחלפת קוצבים שפגעה בתפקודו של הלב וכעת הוא נמצא בקבוצת סיכון של אי ספיקת לב כאשר הלב מתפקד כ-25% בלבד , כתוצאה מכך הוא נוטל כדורים ביניהם גם משתנים בכדי להקל על הכליות ולהוצאת הנוזלים אך ללא הועיל והוא נאלץ לבצע ניקור נוזלים בערך כל חודשיים כ-3 ליטר ואף יותר .
    יש לציין כי הרופאים ממליץ לו לקחת קומאדין ולאחר מספר פעמים בהם לקח את הכדור המדלל הוא הפסיק על דעת עצמו על אף הפצרת הרופאים .
    אתמול בבוקר בין השעה 10:00 ל-12:00 כשאבי היה לבדו בבית לאחר שהתקלח במים חמים הוא נפל במקלחת באין יכולתו לזוז כאשר פלג גופו הימני למעט הפנים נרדמו לחלוטין (רגל ויד ימין) , רק לאחר שהתאושש מההתקף הוא התקשר לבתו וזו התקשרה באופן מיידי לרופאו הפרטי . הרופא המליץ על פניה לנויורולוג (שיהיה רק ביום א' הקרוב והיום יום רביעי) ועל ביצוע בדיקות דם ובדיקת רמת דילול הדם . היום בבוקר התלוויתי אליו לביצוע הבדיקות וכשהגיעו התוצאות רמת דילול הדם היתה 1.4 - תוצאה שהינה אף גבוהה יותר מה שמרמז על כך שהדם מדולל ברמה מספקת (כנראה שזה מנטילת הקומאדין שאבי נטל מיד לאחר ההתקף) .
    אבי מתעקש על כך שהוא לא מעוניין ללכת לבית החולים וכי הוא יחכה ליום א' בכדי להראות את הבדיקות לרופאו הפרטי .
    לפי בדיקות שלי באינטרנט ואף התיעצות עם מגן דוד אדום אבי עבר אירוע מוחי חולף ואף קיים כלל שנקרא כלל 2 בכל הנוגע להתקף מסוג זה המציין את הימים הקריטיים שבהם האירוע יכול לתקוף בשנית .
    שאלותיי הן :
    1. האם אכן מדובר באירוע או שמא גורמים כגון מים חמים , חולשה או אף הקוצב יכולים לגרום לדברים מסוג זה ?
    2. האם בדיקות הדם מסוג שאבי קיבל יכולות לשקף שמדובר באירוע מוחי ?
    3. במידה ואבי יחזור לקחת את הקומאדין האם זה יפתור את העניין או שאין מנוס אלא להבהילו לבית החולים ?

בתודה מראש
    רועי זמיר
    וכל המשפחה המודאגת .

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר איתן אוריאל
    01/10/2010

התלונות שציינת חייבו פניה מיידית למיון. בדיקות הדם אינן מעלות או מורידות לגבי אבחנת אירוע מוחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטוזיס מדומה
    ל
    28/09/2010

על מה מעיד פטוזיס , על מה מעיד פטוזיס מדומה, על מה מעיד פרו פטוזיס ועל מה מעיד פרופטוזיס מדומה?

לקביעת תור
    סגירה
    פטוזיס מדומה

הוספת תגובה

• פטוזיס

ד''ר איתן אוריאל
    01/10/2010

פטוזיס-צניחחת עפעף,פרופטוזיס-בלט עין. ישנן מספר סיבות אפשריות לכל אחת מהתופעות והן מחייבות בירור נוירולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה בלט עין?

לירון
    23/10/2010

ממה שאני הבנתי פרופטוזיס זה סוג של פזילה החוצה. הייתי באשליה?
    מה עושים כשהמראה של האישון לא קשור לפזילה אלא לספיגה של רקמת השומן?
    אם ספיגת רקמת השומן השפיעה על העפעף לפי רופאה מעכשיו, ואין פרופטוזיס ואין פטוזיס, למה לא מציינים שמה שנוירולוגים שאינם רופאי עיניים ואולי גם רופאים אחרים חושבים לפעמים כפזילה אינו כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשת "קצר חשמלי"
    מנחם
    28/09/2010

שלום,
    נותחתי לפני 3 חודשים בניתוח היפופיזה עקב פרולקטינומה גבוהה (16000) וראייה כפולה.
    עברתי בדיקת mri לפני שבועיים. הייתי אצל הרפא המנתח בביקורת ונאמר לי שהכל תקין.
    יחד עם זאת קרוב לחודש אני חש תחושה מאד לא נעימה של משהו כמו "קשר חשמלי" באחד העצבים בקדמת הראש (ורק באיזור הזה) התחושה הזו מלווה בהרגשה של "זיעה קרה" באותו המקום וסוג של מיחושים.
    ניסיתי להסביר עד כמה שניתן את הרגשתי. התחושה מלווה אותי כל עוד אני לא ישן.
    למרות התשובה שקיבלתי מהמנתח לא להתרגש מהמצב, הנושא מטריד אותי הן פיזית והן נפשית.
    *ממה יכולה להיות תופעה כזו? האם בדם שנשאר לאחר הניתוח (בmri נכתב כי יתכן ונשארו שאריות דם)
    *האם אני בכלל בפורום הנכון?
    *האם קיימת בדיקה שאוכל לבצע כדי להמחיש את תחושתי?
    (זאת לא תחושה שאני ממציא, היא קיימת!)
    אשמח לכל מידע

תודה,
    מנחם

לקביעת תור
    סגירה
    הרגשת "קצר חשמלי"

הוספת תגובה

• קצר

ד''ר איתן אוריאל
    01/10/2010

מאחר והתלונה אכן איננה ברורה יש צורך לקבל תיאור מכוון יותר וכמובן לבצע בדיקה נוירולוגית. לאחר תום הבירור יתכן יהיה ניתן להציע טיפול סימפטומטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רונה
    28/09/2010

האם התמוטטות עצבים יכולה להתבטא בסימנים פיזים?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• התמוטטות

ד''ר איתן אוריאל
    28/09/2010

מצוקה נפשית עשויה להתבטא גם בתסמינים פיזיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפיצות בשפתיים ליד העין השמאלית
    לימור
    28/09/2010

בצד השמאלי של הפנים אני מרגישה מין קפיצות בשפתיים ליד העין השמאלית וטיפת הרדמות.יש לציין שאני בת 35 בריאה בדרך כלל והימים האלה אני מאוד לחוצה ובמתח....מה עלי לעשות רופא משפחה אמר שהכל בסדר..

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר איתן אוריאל
    28/09/2010

אני מציע לפנות לבדיקת רופא על מנת שיתרשם מהתלונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניוון שרירים
    נועם
    27/09/2010

שלום רב
    מזה 3 חודשים אני סובלת מקפיצות שרירים וכאבי שרירים ידיים רגליים ישבן כתפיים וצוואר. אומנם הייתי אצל נירולוג ששלל מחלה כלשהי אך אני עדיין מוטרדת.
    כמה שאלות...
    האם בניוון שרירים יש כאבים או חולשה בשרירים?
    יש ימים שיש פחות קפיצות שרירים האם זה מעודד?
    אני לאחרלידה אפידורלית האם אפידורל יכול לגרום נזק בחוט השדרה ולגרום למחלת ALS?
    אודה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    ניוון שרירים

הוספת תגובה

• ניוון

ד''ר איתן אוריאל
    28/09/2010

כאב איננו סימן לניוון שרירים (ALS). זריקה אפידורלית איננה גורמת לניוון שרירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

נועם
    06/10/2010

תודה על התשובה.
    קפיצות השרירים לפעמים נראות ולפעמים לא.
    האם קפיצות שרירים במשך כל היום בכל הגוף היא תופעה מדאיגה?
    יש לי כאבי שרירים ללא מאמץ וגם לאחר מאמץ קל.
    איך בודקים חולשה? האם חולשה מלווה אחריה כאבים?
    סליחה על השאלות אני מאוד מוטרדת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע לא עונים לי?

נועם
    10/10/2010

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפיצות שרירים

ד''ר מאיר קסטנבאום
    12/10/2010

תופעה של קפיצות שרירים (ככל הנראה את מתארת פסיקולציות) יכולות לקרות גם כתופעה פיזיולוגית לאחר מאמץ, התיבשות וסטרס ולעיתים מופיעות גם במחלות נוירולוגיות.
    מומלץ לפנות לנוירולוג לקבלת אנמנזה מלאה לגבי חולשת שרירים, פיזורה ולצורך בדיקה יסודית.
    במידת הצורך תופני לבדיקת EMG וישקלו בדיקות הדמיה שונות בהתאם לממצאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שלום
    27/09/2010

לפני כשנתיים איבדתי את ההכרה כתוצאה מעמידה ממושכת בשמש, אנשים טוענים כי כאשר נפלתי קיבלתי מכה חזקה בראש.
    כאשר קמתי לא הרגשתי כראב ראש ולא סחרחורת ולא היה כל סימן למכה ( נפיחות וכ'ו) נלקחתי למרפאה ישירות שם נמדד לי לחץ דם ודופק והיה תקין. הרופא שחרר אותי הביתה ואמר כי אם אני ארגיש רע יותר לחזור אליו. חשוב לציין כי הרגשתי טוב לא היו לא סחרחורות או בחילות או איבוד הכרה נוסף. לא איבדתי את הכרתי שוב מאז.
    בזמן האחרון התחלתי לחשוב שאולי נוצרה איזשהי פגיעה במוח או בגולגולת ובעצם לא טיפלתי בזה מאז. יש סיכוי כזה? יש משהו שאני יכולחה לעשות עכשיו?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר איתן אוריאל
    28/09/2010

במידה וקיימת תלונה קונקרטית העשויה להיות קשורה לחבלה אני מציע לפנות לנוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שלום
    28/09/2010

תלונות כגון מה? אני לא יודעת מה יכול להיות קשור לחבלת ראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• radial nerve palsy
    רבקה
    27/09/2010

שלום לכולם..
    ברצוני לשתף בבעיה שאירעה אצל בני החייל.
    לפני כ3 שבועות הוא התעורר עם חוסר תחושה ביד ימין וחוסר יכולת בביצוע תנועות פשוטות עם מפרק כף היד.כף היד שמוטה כלפי מטה,קושי בהזזת האצבעות.
    אני לא ארחיב יותר מדי,היום אנחנו עומדים בכך שבני עבר CT,MRI מוח לשלילה שישנה בעיה משם ונמצא תקין.LP היה תקין וכרגע הוא ממתין לMRI לבריכיאל פלקסוס ולעמוד שידרה הצווארי לשלול בצקת באיזור.
    אתמול הוא ביצע EMG&NCV שבו נאמר כי יש פגיעה של עצב רדיאלי מימין באזור תעלה ספירלית.
    בכל אופן כרגע הוא מבצע באינטנסיביות ריפוי בעיסוק ופיזוטרפיה.כמו כן הוא חובש סד שהיד לא תיהיה שמוטה תמיד כלפי מטה.
    מס' שאלות לי אליך:
    א.ממה זה נגרם?מה גרם לפגיעה בעצב?
    ב.משך זמן החלמה משוער והאם יוכל לחזור לשירותו כלוחם.
    ג.האם היית ממליץ על טיפול נוסף?(שמעתי רבות על דיקור כחלק מרפואה אלטרנטיבית..)
    *הערה:בני חושש מהעובדה שהוא עלול לא להמשיך כלוחם ולעלות לועדה רפואית להורדת פרופיל.
    תודה ואשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    radial nerve palsy

הוספת תגובה

• פגיעה רדיאלית

ד''ר איתן אוריאל
    28/09/2010

לחץ מקומי או טראומה עלולה לגרום לפגיעה בעצב. יש צורך לבצע בדיקה גופנית ולעבור על בדיקת הEMG כדי להעריך את מידת הנזק, הצפי לעתיד ואפשרויות הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבץ
    ש
    26/09/2010

שלום רב,
    אבי תושב,הארץ בן 65,עבר שבץ בסוף חודש אוגוסט בביקור משפחתי בברזיל, והיה מורדם ומונשם למשך כשבוע וחצי ולאחר מכן העירו אותו. האירוע מוגדר כשבץ קל.
    הנזקים כרגע לאחר חודש התאוששות הם דיבור מעט איטי ולא ברור במיוחד, בעקרון הוא דיי מחובר למציאות מלבד פעמים ביום שהוא מדמיין דברים, צד שמאל של גופו מרגיש לו רדום- אך הוא מרגיש חום, קור וכאב בצד הזה, צד ימין מתפקד כרגיל.
    לפי דברי הרופאים אין כל פגיעה מוחית.
    הייתי רוצה לדעת מתי לדעתך נוכל להטיס אותו בחזרה לישראל? יש לציין כי זוהי טיסה ארוכה מאוד.
    והאם יש לך המלצה על מרכז שיקום טוב שיוכל לעזור לו לחזור לעצמו בהקדם האפשרי?
    בבקשה ממך ענה לי.
    בתודה מראש,
    ש.

לקביעת תור
    סגירה
    שבץ

הוספת תגובה

• שבץ

ד''ר איתן אוריאל
    27/09/2010

אינני יכול לתת הערכה לגבי טיסה מבלי לבדוק את החולה. ישנם מספר מרכזים לשיקום לאחר שבץ כגון ריעות ובית לוינשטיין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול במערכת העצבים
    יסמין
    26/09/2010

היי,

רקע: במשך מספר שנים הרגשתי מדי פעם זרמים באצבעות האמצעיות של יד שמאל. לפני כחודשיים שלוש הרופא המשפחתי שלי שלח אותי לEEG שמצא כי המרפק יוצר לחץ קל על המערכת העצבית.
    לפני כשלושה שבועות הבחנתי בבליטה (בלוטה מתחת לעור) במרפק הנ"ל והנחתי כי זה שריר תפוס. לפני כשלושה ימים הכאב העמום התחזק.

הבעיה: היום פניתי לרופא אך לצערי לא הצלחתי להבין עד הסוף את האיבחון שלו מאחר והוא היה דובר איטלקית בעיקר (אני בירח דבש של נסיעות לאורך אירופה אז לא יכולתי להתחייב לקביעת תור לMRI כפי שהרופא המליץ בחום אבל כן נעשה צילום רנטגן שהראה גידול כלשהו וראיתי מומחה דוברת איטלקית).
    לכן (מאחר ואנני רוצה לקטוע את ירח הדבש שלי) רציתי להתעניין קצת בנושא דרך האינטרנט ולנסות להבין את הסיכונים הכלולים בדחיית פניה לטיפול חוץ מהנושא של הכאב שהרופא הסביר כי צפוי להחמיר לי.

השאלה: מה הסיכונים ומה שם סוג הגידול האפשרי (הרופא הסביר כי זה קשור לתאי שוואן אך לא הצלחתי לרדת לדעתו)

תודה מראש,
    יסמין

לקביעת תור
    סגירה
    גידול במערכת העצבים

הוספת תגובה

• המשך

יסמין
    27/09/2010

יש ליצילום רנטגן אם תרצה שאנסה לצלם אותו ולפרסם כאן כדי להמחיש את מיקום הגידול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמינים מדאיגים
    אייל
    26/09/2010

אני בן 28 לפני כ4 חודשים התחילו לי תסמינים מדאיגים כאבי שרירים ומיפרקים הרגשה חולשת שרירים אך כח גס שמור ואיני מוגבל בעשית פעולות. הכאבים והחולשה באים והולכים לפני כ3 שבועות הופיע אצלי קושי בבליעה הקושי נעלם לפני ימים מספר. היום התחיל סוג של נשימה שיטחית כאילו הראות לא מנצלות את מלוא המקום. בעקבות התסמינים ביקרתי אצל נוירולוג שבדק אותי בדיקה שיטחית ואמר שלא רואה שום בעיה נוירולוגית. האם התסמינים מתאימים למחלה כגונ א.ל.ס. והאם במחלה ניוונית תסמינים באים והולכים?.

לקביעת תור
    סגירה
    תסמינים מדאיגים

הוספת תגובה

• תסמינים

ד''ר איתן אוריאל
    27/09/2010

בודאי שאינני יכול לחלוק על נוירולוג שבדק אותך והתרשם ישירות מהבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה אשמח בכל זאת

אייל
    27/09/2010

תודה על התשובה היות ואני שוקל אם ללכת לחווד שניה. אשמח את תוכל לאמר לי האם התסמינים מתאימים למחלה ניוונית דוגמת א.ל.ס או שתסמינים שבאים והולכים אינם תסמינים של א.ל.ס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת ניוון

נועם
    27/09/2010

היי
    מהידע שלי מחלה זו היא מחלה מתקדמת ולא תופעות שנעלמות וחוזרות. האם אתה בלחץ אוסובל מחרדות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לאירוע מוחי
    שרון סיבידיה
    26/09/2010

לפני כשש שנים הובחנתי כחולת סרטן שד. אברתי כריטה חלקית וטיפולים כימוטרפיים וקרינה. אחרי 4 שנים חזרה לי המחלה, וןאובחנתי כחולת סרטן שד גרורתי, כבר למעלה משנה אני מקבלת טיפולים כימוטרפיים, בהתחלה טקסול, לא עזר, אחר כך קסלודה בכדורים, לא עזר, ובחצי שנה אחרונה אני מקבלת גמזר וציספטין. שזה עוזר, והסי טי מראה על נסיגה. בשבוע האחרון אני מרגישה מדי פעם כאבי ראש חזקים ועייפות .
    היום בבוקר, בזמן עבודה כמנהלת חשבונות, הרגשתי שהראיה שלי בעין ימין מטושטשת, ולפתע הרגשתי בזמן שדיברתי עם חברה, שכל הצד הימני שלי נמתח חזק, הפה, הלחי והעין, שאלתי את החברה, אם הפנים שלי עקומים והיא אמרה לי כן.
    מאוד נלחצתי, זה הפסיק לאחר 30 שניות לערך... וחזר שוב אחרי דקה.
    נבהלתי ואחי בא ולקח אותי לאונקולוגיה בתל השומר, הופא התורן נתן לי דחוף סי טי
    ורק מחר יש את התור.... לא בדקו כלום... ושלחו אותי הביתה כלאומת שבאתי... שאלתי תא עושים בדיקות, משאירים למעקב... אמרו לי לא... נראה לי מאוד מוזר
    לשלוח אותי הביתה ככה... אשמח אם תענו לי... האם זה אירוע? האם זה קשור לכימוטרפיה שאני עוברת?

לקביעת תור
    סגירה
    חשש לאירוע מוחי

הוספת תגובה

• המשך

שרון סיבידיה
    27/09/2010

אני בת 38 שכחתי לציין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה