מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צניחת עפעפייםגלית26/07/2010
אבי בן 82 סוכרתי המזריק אינסולין כשנתיים.
לפני כשלושה חודשים החל להיסגר לו עפעף אחד ועכשיו גם השני.
כדי לראות הוא נאלץ לפתוח את העיניים עם הידיים.
הוא עבר סדרה של צילומים ובדיקות, ביניהן EMG ו-C.T, נשלל קשר לסוכרת והוא אובחן כחולה מיאסטמיה. בעקבות כך הוא החל לקבל טיפול בסטרואידים לפני כשבועיים ללא הצלחה יתרה.
שאלתי היא האם במצבו ניתן לבצע ניתוח פלסטי כלשהו לתיקון המצב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאסטניה
ד''ר אבי גדות26/07/2010ראה תשובה קודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשת גפייםאור-לי26/07/2010
שלום לך
בת 30 אחות במקצועי
לפני שנה חשתי חולשה בגפיים-ידים ורגליים-
ככול הנראה סוביקטיבית נוירולוג בדק אותי בדיקה תקינה כוח שמור
שלחו אותי לבדיקות דם אולם מכיוון שזה חלף לא עשיתי
לפני שבוע שוב פעם התחילה החולשה בידים ורגליים (יותר מימין)
אני לא מתקשה בפעילות יומיומית
אבל התחושה שלי שיותר קשה לי
רציתי להתייעץ לגבי זה
כמובן שהחשש שלי הוא מכל מני מחלות כמו טרשת, ALS וכדומה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשת גפיים
ד''ר אבי גדות26/07/2010אירוע שהיה לפני שנה וחף אינו נשמע מתאים לALS.
אם את חשה חולשה בגפיים במיוחד אם הינה יותר בצד מסויים הייתי ממליץ לפנות שוב לנוירולוג.
סיבות נוספות לחולשה שנשמעת כללית לפחות עפ,י התיאור משנה שעברה:
חוסר ברזל, הפרעה בתפקודי תריס, לחץ נפשי ועוד סיבות רבות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אור-לי27/07/2010הרגעת אותי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש חזקים מזה שנים רבותאני25/07/2010
בחלקו האחורי של הראש, משני סוגים: לחץ חזק וכאב חזק של דקירה.
בעיקר בשעות הבוקר 8-10 ובשעות הערב 17-21.
קשה מאד לתפקד בזמן ההתקף.
אין תופעות לוואי נוספות כמו ראיה כפולה, בחילות וכו'.
תוצאות בדיקות דם שונות - תקינות.
סובלת מפיברומיאלגיה.
האם כאבי הראש קשורים לפיברו?
האם תואם OCCIPITAL NEURALGIA?
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר אבי גדות25/07/2010מאחר ולדברייך הינך סובלת מכאב ראש כרוני על בסיס יומי ממליץ לפנות לנוירולוג לאבחנה וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשדפנה25/07/2010
מזה כ- 3 שבועות יש לי כאב ראש ושום דבר לא עוזר. יש לי לחץ באיזור המצח ,שלא מרפה. הייתי אצל נוירולוג- קיבלתי כדורים לכאבים - יש מעט הקלה , אבל זה עדיין שם ! זה מלווה בבחילות. כל שאר הבדיקות שעשיתי- תקינות- עיינים וכו'. הנוירולוג אמר שאם הכדורים לא יעזרו לאחר שבוע - נעשה C/T . אני משתגעת!!!!!!! האם תוכלו לעזור או לייעץ לי מה אפשר עוד לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד''ר אבי גדות25/07/2010ממליץ לשוב לנוירולוג להמשך בירור.
כאב ראש חדש באדם ללא כאבי ראש בעברו דורשים בירור.
מאחר ואת תחת מעקב ובמהלך בירור אני ממליץ כפי שאמרתי להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שליטה בגוף, כאבים וזרמיםלימור25/07/2010
אני בת 35. בריאה בד"כ.
לפני מספר שעות הרגשתי תחושת בחילות, סחרחורת וקושי לבלוע רוק בשל גוש בגרון.
לפתע הרגשתי כי אני מתמלאת בזיעה והפנים לוהטות. החלו זרמים חזקים בכל הגוף - במיוחד בידיים וברגליים. הרגשתי שהידיים "ננעלות", ולא יכולתי להזיז את האצבעות בידיים ואת הרגליים.
הדיבור שלי נעשה כבד ולא ברור, אם כי הצלחתי לחבר משפטים נכונים. בכל הזמן הזה הייתי בהכרה מלאה והייתי מודעת למצבי ולמה שקורה לי.
לאחר כרבע שעה בה לא הצלחתי להזיז איבר בגופי הצלחתי להזיז יד וחייגתי (עם אצבע שלמה) למספר האחרון אליו התקשרתי. חברה עימה דברתי זיהתה שאני מדברת בכבדות, כאילו הייתי אצל רופא שיניים והפה שלי הורדם.
עכשיו אני חשה עייפות וכבדות נוראית וכאבים בחלקים שונים בגוף ולחץ בזרוע שמאל (בעיקר בצד הפנימי)
לאחרונה אני שרויה בלחצים ובמתח נפשי. איני יודעת אם הדבר קשור.
התחושה מאד מאד מפחידה ואיני יודעת מה קרה לי.
האם מדובר בשבץ מוחי קל? האם בנפילת סוכר? האם קשור ללב?
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שליטה בגוף
ד''ר אבי גדות25/07/2010הקשר בין גוף ונפש רב ויתכנו סימפטומים רבים ושונים הנובעים ממתח נפשי.
מצד שני לא ניתן דרך האתר לבצע אבחנה של תלונות כפי שתארת.
במצב כפי שתארת שקרה לראשונה בחייך אני ממליץ לפנות לייעוץ רפואי מייד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור24/07/2010
ברכה בצד ימין יש לי מעין דקירות כואבותממה זה יכול לנבוע?יש לציין שרופא משפחה בדק אותי ואמר שהכל בסדר זה מדאיג אותי ממה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד''ר מאיר קסטנבאום24/07/2010כאבי ראש יכולים לניגרם מסיבות רבות ביניהם כאבי ראש ראשוניים (לדוגמה מיגרנה, כאב ראש מסוג tension) וכאבי ראש משניים למשל כתוצאה מתהליכים תופסי מקום מוחיים.
יש צורך בקבלת אנמנזה מלאה לגבי הכאב וביצוע בדיקה נוירולוגית ובהתאם יוחלט על הצורך ביצוע הדמיה מוחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש קצריםאילנה23/07/2010
בשבוע האחרון יש לי כאבי ראש קצרים למספר דקות שהולכים ובאים(בלי לקחת משכך כאבים) התופעה כבר היתה לי לפני כשנה . יש לציין כי אובחנתי בעלת עיניים יבשות. אני משתמשת בטיפות בצורה קבועה. השבוע רופאת עיניים אמרה כי המזגן מייבש לי את העיניים בצורה קיצונית. האם יש קשר לכאבי הראש או שעלי לעשות בירור נוירולוגי
ד''ר מאיר קסטנבאום24/07/2010יש כמובן לקבל אנמנזה מלאה לגבי כאבי הראש כולל מיקום הכאב, אופיו (לחץ, פועם, דוקר), עוצמת הכאב, תלונות מלוות כמו הקאות, התגברות כאב בחשיפה לרעש או אור, חום, חולשת גפיים, הפרעות ראייה ותלונות אחרות.
באופן כללי כל כאב ראש שלא מוכר מהעבר דורש בדיקה ושקילת ביצוע הדמיה מוחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 'נפילות' בזיכרון לטווח קצרסטודנט23/07/2010
אני בן 19 ועד לאחרונה הרגשתי שהזכרון שלי,בפרט הזיכרון לטווח קצר, ממש טוב
הייתי זוכר דברים לפרטי פרטים בלי להתאמץ בכלל. לאחרונה אני חש ירידה ביכולות שלי לזכור דברים שקרו לאחרונה וגם שמתי לב להרבה 'בורות' בזיכרון, קרו מקרים בהם חברים שלי סיפרו על משו שעשיתי לפני כמה דקות ולא זכרתי שעשתי את זה. אתמול למשל החנתי את האוטו שלי וירדתי לים בחוף שלא הייתי בו אף פעם וכשחזרתי בחזרה לאוטו באותה הדרך שבה הגעתי לרגע שכחתי איך להגיע לאוטו משו שאף פעם לא קרה לי בעבר
כמו כן יש לי הרבה שגיאות כתיב בכתיבה, הרבה יותר יחסית לפעם
האם הבעיה שלי היא רצינית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת זיכרון
ד''ר מאיר קסטנבאום24/07/2010תלונותיך דורשות קבלת אנמנזה מפורטת והערכה נוירולוגית כולל בדיקה קוגניטיבית.
מומלץ לפנות לרופא לצורך בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מתבצעת הפניה לרופא?
סטודנט25/07/2010האם צריך קודם להזמין תור אצל רופא משפחה וממנו לקבל הפנייה או ישירות דרף הקופ''ח להזמין תור אצל רופא מומחה?
תודה רבה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפניה
ד''ר אבי גדות25/07/2010תלוי בקופה אבל בד"כ גם וגם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובות מהירותטל23/07/2010
שלום רב,
אני סטודנט בן 22.
יש לי תגובות מהירות ביותר המובילות לרעד בכל הגוף.
לדוגמא כאשר מישהו נוגע בי בלי שאני שם לב או שאני שומע קול שאני במצב מנוחה כל הגוף שלי רועד בחזקה ל2-3 שניות.
אנשים סביבי ממש צוחקים ומופתעים ממהירות התגובה.
מה ההסבר לכך? האם חסרים לי ויטמנים מינרלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד
ד''ר מאיר קסטנבאום23/07/2010לא ברורה לי מה הכוונה בכך שהגוף רועד.
האם מדובר בקפיצה של בהלה או רעד קיצבי ואם כן האם בגפיים או בגוף.
יש צורך בפניה לרופא, ביצוע בדיקה נוירולוגית ובהתאם החלטה על צורך בהמשך בדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
טל23/07/2010מדובר בקפציה שלב בהלה.
בכל הגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות נימולים והתכווצויות שריריםזיוה22/07/2010
שלום,
לפני כשלושה שבועות בעלי חש באופן פתאומי נימול בידיים וברגליים וכן התכווצויות שרירים בכל הגוף כולל ידיים, רגליים גב, צואר, כתפיים ושרירי הפנים כולל הפה כך שפיו נסגר באופן בלתי נשלט והיה לו קושי לדבר. ההתכוצויות היו כל כך חזקות שגופו נראה מעוות. פינינו אותו לבית חולים ושם ביצעו אקג ובדיקות דם בהן הכל היה תקין והוא שוחרר. כעבור שבועיים וחצי הדבר קרה שוב הפעם באמצע הלילה (הוא התעורר משינה בעקבות כך) גם הפעם פונה לבית חולים בדיקה נוירולוגית כללית שנעשתה על ידי נוירולוג בכיר בבי"ח יצאה תקינה וכן אקג ובדיקות דם. גם EMG רגליים שעשה יצא תקין. מה יכול לגרום לכך? לפני כשנתיים אובחן אצל אחותו MS. באיזה כיוון צריך לבדוק? חשוב לציין שמדובר בבחור צעיר (34) שעד לפני שלושה שבועות היה בריא לחלוטין.
אשמח לשמוע דעתכם. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול והתכווצויות שרירים
ד''ר מאיר קסטנבאום23/07/2010נימול בגפיים יכול להיגרם מגורמים רבים ביניהם חוסר תזונתי, תהליך זיהומי , תהליכים דלקתיים, תהליכים וסקולרים.
יש צורך בשמיעת אנמנזה מלאה על משך זמן הנימול, התכווצויות השרירים, האם מלווה בחולשת שרירים, האם הופעה פתאומית או הדרגתית.
כמובן שיש צורך ביצוע בדיקה נוירולוגית.
EMG היא בדיקה חשובה שמסייעת באבחון מחלות של מערכת העצבים הפריפרית.
יש לשקול ביצוע ניקור מותני לשלילת תהליכים דלקתיים.
מומלץ לפנות לנוירולוג המטפל לצורך החלטה על ביצוע הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת C.Tשרית22/07/2010
שלום רב
לאחרונה אושפזתי בבית חולים בעקבות התמוטטות , עברתי שם C.T בראש ללא חומר ניגודי , בתשובה היה רשום ללא ממצא פתלוגי חריף , אזור לוסנטי בגולגולת קדימה מימין בגודל 0.5 ס"מ, יש לציין שחצי גוף השמאלי בהתקף לא הזזתי וקושי בדיבור, יש חשש לשבץ קל, כולל לחץ דם גבוה.
מה הפירוש של תשובת הC/T?
והאם בגלל שהיא לא נעשתה עם חומר היא עדיין מדוייקת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת CT
ד''ר מאיר קסטנבאום23/07/2010הממצא שתואר ב-CT אינו ספציפי.
יש צורך בפניה לנוירולוג, קבלת אנמנזה, ביצוע בדיקה נוירולוגית יסודית וראיית ה-CT עצמו.
אין אפשרות לפי הציאור שמסרת לומר האם היה שבץ מוחי.
CT מוח ללא חומר ניגוד היא בדיקה שמסייעת באבחון שבץ מוח.
תרומת חומר ניגוד ב-CT בעיקר לזיהוי תהליכים החשודים למזוהמים או תהליכים תופסי מקום אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה בצד שמאלאלי21/07/2010
שלום ד"ר,
בחודש האחרון יש לי כאבים וזרמים ברגל שמאל בערך מהישבן ומטה. היו לי כ- 3 מקרים בהם הזרם היה חזק ולא הצלחתי להעביר פקודות ליישור הרגל או לכיווץ האצבעות ברגליים. לאחרונה (כ- 10 ימים) החלה לי גם חולשה ביד שמאל. משפיע לי על הכתיבה (אני שמאלי) והרגשה של חולשה כללית ביד.
הייתי אצל אורתופד ששלח אותי לנוירולוג שהמליץ לי על MRI עמוד שדרה ו- EMG NCV. הקופה עדיין לא אישרה את ה- MRI ואני בהמתנה.
מה זה יכול להיות?
האם ניתן לקצר תהליכים לאישור MRI?
האם יש דרכים אחרות לאבחן?
תודה,
אלי
נ.ב. סיימתי 10 ימי אתופן ואין שינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה בפלג גוף שמאל
ד''ר מאיר קסטנבאום23/07/2010יש צורך בקבלת כל פרטי המקרה וביצוע בדיקה נוירולוגית יסודית.
לפי תלונותיך והבדיקות שהופנית אליהם יש חשד ללחץ על חוט השדרה והשורשים שגורמים לחושה ולכאבים ותחושת הזרם.
אבחנה מתבססת על הסיפור הקליני, הממצאים בבדיקה ובדיקות העזר אותם עליך לבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש בעת התכופפותרוני21/07/2010
שלום רב, אני בן 35, בריא, מעולם לא סבלתי מכאבי ראש. ביומיים האחרונים אני מרגיש כאב חזק כשאני מתכופף ומטה את הראש כלפי מטה. הכאב מופיע בחלק השמאלי של הראש, ונשאר חלש מאוד גם אחרי שכבר התרוממתי.
יצויין כי לפני מספר ימים הייתי מצונן עם הרבה נזלת, אבל כבר 3-4 ימים שזה עבר ואין נזלת.
האם יש סיבה לדאגה, או לחכות שזה יחלוף?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש בעת התכופפות
ד''ר מאיר קסטנבאום21/07/2010התופעה שאתה מתאר יכולה להופיע בעת סינוסטיס או מלאות בסינוסים.
במידה והתופעה נמשכת מומלץ לפנות לרופא מטפל לצורך בדיקה, במידת הצורך תופנה לצילום סינוסים.
בד"כ הטיפול הוא בנוגדי גודש.
במידה ועליית חום, התגברות כאבי הראש , הקאות או תופעות מלוות אחרות לעיתים מדובר במחלות אחרות. בכל מקרה המפתח לאבחנה היא בדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש טעם לפנות לנוירולוג? ישולה21/07/2010
לפני 9 שבועות חטפתי בשעור נפלדנקרייז קצר חשמלי עוצמתי בעמוד השדרה. במהלך התקופה סבלתי בהתחלה מסחרחורות, איבוד שיווי משקל, זרמים חשמליים קשים לאורך עמוד השדרה שגרמו לי להבין את משמעות המושג "זעזוע מוח" התופעות הלכו ופחתו בצורה איטית ביותר.כל התקופה אני לא יכלה לשכב על הגב .השבוע אני עושה זאת באיטיות ,אך בשכיבה על הגב אני לא יכולה להזיז את הראש כמו בעמידה ,כי יש לי לחץ, סחרור חלש ,הרגשה חזקה של הדופק בעורף ובראש התחתון ובחילה שנוצרת גם כשאני מסתובבת חזרה אל הצד. רופא המשפחה איתו התייעצתי לאן לפנות אמר לי שזה מכני ושאתן לזמן לרפא אותי. .ביוזמתי הלכתי לכירורג של עמוד שדרה שגילה בסי-טי שהצוואר "דפוק לחלוטין" אך זה ,כמובן לא לניתוח. הוא המליץ על פיזיותרפיה (עדיין לא התחלתי) שאלתי : האם נוירולוג יכול לעזור או כדברי רופא המשפחה לתת לזמן לרפא אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר מאיר קסטנבאום21/07/2010התופעות שאתה מתאר כולל סחרחורת\ הפרעה בשיווי משקל, זרם חשמלי שעובר לאורך הגב יכול להיגרם מסיבות רבות.
חלק מסיבות לסחרחורת נובעות מהפרעה במרכז שיווי המשקל באוזן , לעתיים מדובר בהפרעה מוחית בעיקר באזור גזע המוח.
תופעה של זרם חשמלי שעובר לאורך הגב יכולה להופיע במחלות דלקתיות מסוימות אך היא לא ספציפית.
מומלץ לפנות לבדיקת נוירולוג לצורך קבלת אנמנזה מלאה, ביצוע בדיקה והחלטה על צורך בהדמיה מוחית בנוסף להדמית עמוד השדרה שעברת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות ועייפות מניתוח היפופיזהמשה21/07/2010
שלום,
עברתי לפני חודש ימים ניתוח היפופיזה.
בימים האחרונים אני מרגיש חולשה קלה וסחרחורות.
האם מדובר בתופעות לוואי כתוצאה מהניתוח?
אמרו לי כי תרופה בשם betahistine יכולה להקל בנושא הסחרחורות.
האם יש לך פתרון נוסף?
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר מאיר קסטנבאום21/07/2010לסחרחורת יכולות להיות סיבות רבות ביהם הפרעה ממקור אוזן, הפרעה מוחית בעיקר באזור גזע המוח, ירידת לחץ דם, אנמיה שגורם לחולשה ותלונה דמוית סחרחורת, עקב תרופות שאדם לוקח.
יש צורך בקבלת אנמנזה ובדיקה יסודית.
לא בהכרח תלונתך לא נובעת מהניתוח שעברת.
מומלץ לפנות לנוירולוג ולאא"ג בהתאם לממצאים יוחלט על הצורך בהמשך בדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובותיך
מנחם21/07/2010ברשותך לא הבנתי הכל.
1.מה זאת בדיקת אנזמה?
2.האם א.א.ג אחראי לשלוח אותי לבדיקה זו?
3.לא הבנתי בתשובתך האם הסחרחורות יכולות להיות קשורות לניתוח?
קיבלתי לפני עשרה ימים תרופה בשם קבוטרים ( חצי כדור ) כדי להוריד את רמת הפרולקטין מהרופא אנדוקרינולוג והיא גרמה לי להמון תופעות לוואי. בעצתו הפסקתי אותה ואני ממשיך לקחת על בסיס יומי חצי כדור פרדניזון שלא גרם לי לתופעות לוואי עד כה. (צורך את הכדור חודש +)
האם יכול להיות שהקבוטרים עדין מצליח "להשפיע" עלי עשרה ימים לאחר שלקחתי אותו?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מאיר קסטנבאום23/07/2010אנמנזה -הסיפור של מהלך המחלה
במידה ורופא נוירולוג או אא"ג יתרשמו ממצאים ומהתלונות תופנה לבדיקות להערכת הסחרחורת
לא חושב שהסחרחורת קשורה לניתוח שעברת.
לא סביר שתרופה שסיימת ליטול לפני 10 ימים עדיין תשפיע עליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)