מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בכצ'ט?גלי12/07/2010
שלום אני בחורה בת 43 הייתי בריאה עד אשר אירע לי אירוע של כאב ראש חד בקודקוד הראש ולאחר מכן רדימות פלג גוף בהתחלה חשבו אירוע מוחי ולאחר מכן שללו מאז עברו שלוש שנים נישארתי עים חולשת פלג גוף וחולשות לאחרונה נעשה לי בירור יותר מקיף באבחנה מבדלת בין טרשת נפוצה לבכצ'ט עשו לי בדיקה גנטית שבה נימצא הגן B5 הרופא ראומוטולוג אמר שזה יכול להתאים לניאורובכצ'ט מכוון שאני סובלת כרגע מחולשת פלג גוף שמאל האים זה ודאי כשישנו הגן הזה הכן מדובר במחלה זו וגם אים יש מעורבות מוחית אז ייתכן שהיה אירוע מוחי האים זה מאפיין מחלה זו כאשר יש מעורבות של המערכת העצבים המרכזית של המוח ? כי במייר מוח ראו נגעים בחומר הלבן של המוח תודה גלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכצ'ט
ד''ר אבי גדות12/07/2010בכצ'ט הינה מחלה דלקתית של כלי הדם שיכולה להופיע במוח כנוירו בכצ'ט.
ממצא של HLA B5 בבדיקה תומל באבחנה אך בהחלט אינו ודאי לאבחנה.
למעשה אין אבחנה ודאית של נאורובכצ'ט אלא אבחנה סבירה וכן אבחנה שבשלילה.
נגעים בחומר הלבן יכולים להתאים לאבחנה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכצ'ט?גלי12/07/2010
עחטא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
ד''ר אבי גדות14/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמלולים כאב קל בראש בצד ימיןיעל12/07/2010
לאחרונה אני חשה בכאב ראש קל בצד ימין שמרוכזים בעזור האוזן ונמלולים האם זה יכול להיות משן בינה בעיתית? יש לציין כי זה לא מהאוזן לאחר ביקור אצל הרופא וצילום סינוסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש בצד ימין
ד''ר אבי גדות12/07/2010קשה מאוד לדעת עפ"י התיאור מה מקור התלונה.
יש לפנות לרופא משפחה ובירור בהתאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך שחזרת אליי כ"כ מהר לגבי
שירה12/07/2010הולטר בעבר נבדקתי ע"י הולטר כי הרגשתי דופק מהיר ההולטר יצא תקין .
לציין כי בבדיקת א.ק.ג נמצאו 4 גלי T הפוכים , בבי"ח לאחר בדיקה נאמר כי כנראה זה מום מולד שלא התגלה לפני.
רציתי לדעת מה אומר האוטם בבדיקה C.T ?
האם זה רציני?יש חשש שוב לארוע ?
המון תודות לך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה בשאלתך הקודמת
ד''ר אבי גדות14/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש עמומיםתמר12/07/2010
בת 45 עם כאבי ראש רגילים ולפעמים חזקים עד כדי הקאות (מיגרנות)
בימים שאין לי כאבי ראש אני סובלת מכאבים מאחורי הראש/עורף עד כדי קושי
בהטיית הראש למטה ובעיקר כלפי מעלה .
יש לציין שאני לא לוקחת שום כדורים וחוץ מבדיקות דם שיגרתיות (שהיו בסדר) לא עשיתי בדיקות נוספות.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר אבי גדות12/07/2010יש לפנות לנוירולוג לאיפיון הכאבים והחלטה על טיפול במידת הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים קופציםלילי12/07/2010
היי
יש לי תופעה של ורידים קופצים +כאבי ראש
הרופאת משפחה הפנתה אותי לנוירולוג עקב כאבי הראש(לא היא ולא הנוירולוג חושבים שורידים קופצים קשורים אל אחד מהם). בפורום כלי דם אמרו לי שזה כנראה נוירולוגיה.
רציתי לשאול
הנוירולוג הפנה אותי ל CT ראש עקב כאבי הראש, והוא רשם בהפניה כך:
ממליץ CT מח בלי ועם ח.נ new onset headache
א. האם זאת בדיקה שגם תגלה מדוע אני מרגישה שהורידים קופצים?(אני מרגישה את הורידים
בעיקר בכף רגל, בברך , ובראש), למשל בברך ובכף רגל אני רואה שזה קופץ...
זה נורא מפריע, ועוד יותר מפחיד
אני אמרתי זאת בעבר לרופאת משפחה ולאורטופד והם טענו שזה שטויות , עכשיו התופעה התגברה ואני ממש מפחדת
דבר נוסף האם לסיטי צריך הכנה מראש? כדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים קופצים
ד''ר אבי גדות12/07/2010שלום לילי.
איני מכיר תופעה של ורידים קופצים, יתכן ואינך מצליחה להסביר תופעה שאת חשה או רואה ומפרשת אותה כורידים קופצים.
אם זוהי תופעה שנראית לעין הייתי ממליץ להראות לרופאת המשפחה כדי שתפנה לבירור מתאים.
בנוגע ל-CT מוח.
אם מדובר ב-CT עם חומר ניגוד - יש לודא כי אין רגישות ליוד.
דרוש צום לפני הבדיקה וכן אם מטופלים בסכרת יש להמנע מלקיחת גלוקופאג' יומיים לאחר הבדיקה.
בכל מקרה יש לפנות לקבחת הנחיות מהמכון בו מבצעים את הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- observation patient under observatiהלמן ענת11/07/2010
בעלי מזה שמן מרגיש כי הוא סוחב רגל למרות שאין זה נראה כך, מדי פעם הוא גם מרגיש מסוחרר. היום הוא חזר מבדיקה אצל נוירולוגית אשר הפנתה אותו לבי"ח לאישפוז ולבדיקות מקיפות כאשר ההבחנה הינה: observation patient under observation for bilateral corticospinal tract syndrome
נשמח להבין מה זה אומר ואילו בדיקות הוא אמור לעבור כי הוא לא ממש הצליח לקבל מידע מהרופאה, אנחנו מאוד מודאגים.
בתודה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CORTICOSPINAL TRACT
ד''ר אבי גדות11/07/2010ענת שלום
איני יודע למה התכוונה הרופאה וכן איני יודע מה הממצאים בבדיקת בעלך.
הטראקט הקורטיקוספינאלי הינו המסלול דרכו עוברות הפקודות מן הקורטקס המוחי, דרך חוט השידרה אל העצבים הפריפריים לצורך פעילותו המוטורית של הגוף.
יש לשוחח עם הרופאה לגבי סיבת ההפניה והממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירועי מוחיאפרת11/07/2010
שלום רב,
תחילה אני מצטערת מראש על אורך ההודעה...
טוב נתחיל כך אבי סובל ממחלת הסכרת לחץ דם גבוה וכולסטרול ומקבל כדור אספרין
הסכרת שלו גבוהה מטופל ע"י כדורים בתקופה האחרונה עבר תקופה של דיכאון החל לשתות והפסיק כדורים אספרין...
לפני כשלושה חודשים אבי הקיא במהלך כל היום והיה לו כאב ראש נוראי לקחנו אותו למיון שם שיחררו אותו הביתה בטענה שקיבל הרעלת קיבה...
אחרי יומיים אבי טען שהוא לא מרגיש את היד והרגל לקחנו אותו שוב פעם למיון והפעם באנו אליהם וביקשנו מהם שיעשו לו צילום ראש כי חשבנו שהוא קיבל ארוע מוחי.. הצילום יצא תקין אך אמרו לנו שהוא קיבל אירוע מוחי קל ורואים את זה בצילום רק לאחר חודש חודשיים...
אבי עבר שיקום בבית חולים לווינשטיין שהיה לו מאוד קשה מבחינה נפשית.. מאותו יום שהודיעו לו שהוא קיבל אירוע מוחי הוא ניכנס לדיכאון עמוק וחרדות... לפני כחודש הוא שוב פעם לא הרגיש טוב אמרו לנו שהוא עבר שוב פעם אירוע קטן...
כיום הסכרת שלו מאוד יציבה הוא החל באינסולין אחד ליום אך המצב הנפשי גרוע ביותר וגם כיום הוא עדיין לא הולך יציב וטוען שהרגלים רדומות לו....
מה את ממליץ שנעשה???? למי לפנות לגבי הרגליים??? למי לפנות לגבי הדיכאון?? קראתי באינטרנט שאחרי אירועי מוחי אנשים חשים דיכאון האם נכון???
תודה רבה על העזרה
אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי
ד''ר אבי גדות11/07/2010דיכאון אחרי אירוע מוחי אכן יכול להופיע. בנוגע לעניין זה הייתי מציע לפנות לרופא משפחה והוא יתחיל טיפול עפ"י הצורך או יפנה למומחה בעניין זה.
לגבי עניין ההליכה וירידת התחושה ברגליים יש לפנות לנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעלכאבי ראש ואוז11/07/2010
שלום רב. כבר 5 חודשים יש לי כאבי אוזניים, לסת, צוואר, וראש, הכל בחלק הימני של הראש. אינני יודעת מאיפה הכאב. אך אני יודעת שהוא מקרין לשאר המקומות (יש לציין שהכל התחיל לי אחרי דלקת חריפה בבלוטות הרוק. הייתי שבועיים נפוחה מאוד בלחי ונטלתי חודש וחצי אנטיביוטיקה) הלחצים בראש הכי מלחיצים אותי, עברתי סיטי ראש תקין אך הכאבים ממשיכים...מידי כמה זמן כאלה דקירות בראש לשניה.הייתי אצל כל הרופאים( אף אוזן גרון, פה ולסת, נירולוג) אף אחד לא ממש יודע מזה, אבל חוץ מהסיטי לא עשיתי עוד בדיקות..מה זה יכול להיות? ? איך עוד אפשר לבדוק את זה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש ואוזניים
ד''ר אבי גדות11/07/2010לדברייך נבדקת ע"י נוירולוג, רופא אף אוזן וגרון ורופא פה ולסת וכולם קבעו שהבדיקות תקינות.
אם התופעה ממשיכה אני ממליץ לפנות לרופא המשפחה ולהתייעץ שוב מה ניתן לעשות כדי לברר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש בצד, נמלולים סחרחורותשאלה10/07/2010
לפני שלושה שבועות התחלתי לסבול מכאבים חלשים בצד ימין של הראש, השבוע התחלתי לסבול מנמלולים והרדמות של הראש כולל סחרחורות שבאות בשעת פעילות גופנית כמו כן יש לי תחושת חום ברגל שמאל. . יש לציין כי בבוקר כואב לי במיוחד הראש וכן כאשר אני קמה בבוקר הנחיר של האף סתום. בדיקות הדם תקינות צילום סינוס תקין. בדיקת לחץ עיניים תקין ושיווי משקל תקין. האם זה נראה משהוא נוירולודי וכדאי לעבור בדיקות נוספות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר איתן אוריאל11/07/2010מאחר ומדובר בכאב ראש חדש אני מציע לפנות ליעוץ נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש עזרה דחופהשפי09/07/2010
שלום ד"ר אני חייל ולפני הצבא עברתי איבחון פסיכודידקטי שמצא לי בעיות קשב ריכוז והיפראקטיביות ADHD
אני סובל מזה גם בצבא בגלל שאני משרת בבסיס שאני חוזר הביתה רק בסופי שבוע וזה מתסכל אותי ומכניס אותי לדיכאון.
לפני הצבא הייתי לוקח ריטלין 30 מ"ג L.A שהבנתי שזה כדור שמשפיע זמן רב יותר מהריטלין הרגיל.
השאלה שלי היא אם אני יבקש בדיקת נירולוג בצבא ואביא איתי את האבחון שלי יתחשבו בי ויתנו לי אולי לינת בית או משהו כזה כי כשאני בבית אני יותר רגוע וקל לי יותר להתגבר על הקשיים שלי בעזרת תמיכתם של ההורים ואני לא נמצא בדיאון כאשר אני בבית אלא רק בצבא אני לבד...
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד''ר איתן אוריאל11/07/2010אני מציע לפנות לרופא היחידה בבקשת פטור מלינה בבסיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב נוירופתי??? הריון...דורית09/07/2010
שלום ד"ר,
הבעיה שלי אולי נשמעת קצת "הזויה"...
אני בהריון ראשון, שבוע 30. מזה כ-3 שבועות אני חשה תחושת "שריפה", צריבה, קשה לי להסביר - בצד ימין של המפשעה (אזור השיעור, "המשולש"). התחושה היא חיצונית לחלוטין, כאילו בעור, בהתחלה חשבתי שאולי מדובר בפריחה או שריטה - אבל אין שום דבר שניתן לראות חיצונית, ומעבר לזה - התחושה מופיעה באופן קבוע אחרי שאני עומדת/ הולכת למעלה משעה, ונרגעת במנוחה. זה נמשך כבר שלושה שבועות כאמור, שבהם אחרי כשעה של פעילות רגילה (הסתובבות בקניון, בישול וכדומה) הכאב (תחושת השריפה) הוא בלתי נסבל ממש, ואני פשוט חייבת לשבת עד שזה עובר. יש לציין כי בזמן שזה כואב, אם אני מתכופפת זה מחמיר מאוד את התחושה.
מכיוון שאין שום דבר חיצוני, וזה נמשך כבר הרבה זמן, וקשור לעמידה ממושכת, ומוגבל רק לצד אחד (אף פעם לא עובר את קו האמצע!!!) אני פשוט מניחה שמדובר בכאב ממקור עצבי כלשהו, לחץ על איזשהו עצב, בעמוד השידרה או בגלל הרחם הגדל...
אני פונה אליך כדי לשאול האם לדעתך יש צורך בבירור כדי לשלול פריצת דיסק שמחמירה או משהו שמסכן אותי באיזשהו אופן (אין לי כאבים בגב התחתון בכלל), או שזה מסוג הדברים ש"אין מה לעשות, זה יעבור אחרי הלידה"...
בתודה מראש, ובתקווה שאני מובנת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר איתן אוריאל11/07/2010ישצורך לקבל פירוט מדויק יותר של התלונה ופיזורה האנטומי וכן לבצע בדיקה נוירולוגית וגופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוחה לאחר ארוע מוחי קלחגית זיו09/07/2010
שלום רב,
לפני כשבוע עברתי ארוע מוחי קל, המתבטא בנימול של חצי גופי השמאלי.הנני חולת סוכרת.
במכתב השחרור מבית החולים, נקבעה לי מנוחה של חודש ימים. מה אומרת מנוחה זו?
האם אסור לי לצאת מהבית? האם מותר לעשות עבודות בית קלות? מה מותר ומה אסור
לעשות בתקופה זו? האם מותר לעשות עבודה משרדית בבית?
מה הסכויים לארוע חוזר במהלך חיי?
בתודה,
חגית זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוחה
ד''ר איתן אוריאל11/07/2010לרוב אין מניעה מעבודה משרדית לא מאומצת אולם מאחר ולא בדקתי אותך והתרשמתי מהמקרה אני מציע לבקש פירוט מהרופא שרשם את ההמלצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה וריחותמשה09/07/2010
שלום,
האם יש קשר בין אפילפסיה וריחות?
ישנם ימים בהם אני מרגיש ריח כלשהו שכאילו נדבר אלי, אנשים אחרים לא מרגישים את הריח הזה, ואז אחרי כמה זמן זה מפסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה
ד''ר איתן אוריאל11/07/2010הזיות ריח עשויות להיות ביטוי להתקף אפילפטי ולכן מומלץ לפנות לנוירולוג להשלמת בירןר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עונים לשאלתי - כותבת שוב- דחוףמיה09/07/2010
לפני 4 ימים נטלתי לראשונה כדור למניעת הריון המותאם לנשים מניקות בשם מיקרולוט. (אני חודשיים לאחר לידה)לאחר כמה שעות התחלתי לחוש חלשה, מסוחררת ולא יציבה. זה כולל חולשה וכבדות בצד שמאל של הגוףלמחרת לקראת צהריים המצב השתפר ונשארתי עם קצת כבדות. חשוב לציין שלא לקחתי יותר גלולות אלה. בעצה עם רופאי נשים נראה להם שזה לא מהגלולה בכלל.עשיתי בדיקה אצל רופא משפחה שעשה בדיקת לחץ דם שיצא תקינה וגם בדיקות דם מהימים האחרונים תקינות לגמרי.
בבוקר שלמחרת (היום) התעוררתי והרגשתי מאוששת. לאחר כמה שעות שוב החלה הרגשת הכבדות בחלק מהגוף. הלכתי לנוירולוגית שעשתה בדיקה ואמרה שהכל תקין ונראה לה שאני בחרדה.במהלך היום החלה הרגשת נימול בצד שמאל של הפנים הכוללת את איזור האף, השפתיים וחצי לשון. לתחושה זו נוספה תחושת שריפה בירך שמאל. תחושת הכבדות עברה במהלך היום ונשאר הנימול. כל פעם אני מרגישה כבדות בגף אחר בגוף ונימול שזז .
בבדיקה של נוירולוג במיון נאמר שהכל תקין. ביקשתי C.T והוא אמר שלא צריך.
כשזה התחיל לא הייתי בחרדה. היום אני כבר בלחץ אחרי כמה ימים שכל פעם הנימול עובר לאיזור אחר בצד שמאל בפנים או בגוף. האם יש מקום לבדוק טרשת נפוצה או מחלות אחרות והאם אפשר לשלול זאת רק ע"י בדיקה נורולוגית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול
ד''ר איתן אוריאל11/07/2010כמובן שאינני יכול לחלוק על נוירולוג במיון שבדק אותך והתרשם מהסיפור ישירות. יש צרך לקבל פרטים מדויקים לגבי אופי התלונות ופיזורן האנטומי וכן לבצע בדיקה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לקריש דם בהריוןג08/07/2010
אני בשבוע 9 לפני שבוע הייתי מאושפזת בבית חולים, עקב הקאות והתייבשות
בזמן שהייתי מיובשת קרה לי אירוע מוזר שבו בעין הימינית ראיתי מטושטש במשך שעה ואז זה עבר
היום הלכתי לניורולוג והוא אמר שזה חשש לקריש דם ושאני בדחיפות צריכה לעשות mri ולהתחיל לשתות קרטיה
כבר עבר שבוע ואני רואה רגיל
טשטוש פתאומי בראיה בעין ימין בזמן התייבשות הוא באמת סימן לקריש דם?
איך מאבחנים קרישיות יתר?
האם לקחת קרטיה בזמן הריון זה לא מסכן את העובר?
האם mri לא מסכן את העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריש דם
ד''ר איתן אוריאל11/07/2010יש צורך לקבל פרטים נוספים לגבי האירוע, אולם בשלב זה לא ניתן לשלול אירוע מוחי חולף. הריון לכשעצמו מהווה גורם לקרישיות יתר. יש לשקול עם הרופא המטפל גם ביצוע דופלר צואר ואקו לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)