פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזעה בחצי גוף
    אלכסיה
    15/07/2010

שלום רב,
    מזה הרבה שנים הבחנתי בתופעה מוזרה אצלי :פעמים רבות אני שמה לב שחצי מהגוף שלי מזיע בצורה סימטרית , לפעמים צד ימין או צד שמאל (חצי פנים, יד אחד, חצי חזה/בטן ,רגל אחת וחצי גב) (מזה 20 שנה לפחות.)

בנוסף לכך, תופעה זו מתחילה להופיע גם אצל בני ,לכן זה תפס את תשומת לבי.

השאלה האם זאת בעייה כלשהי במערכת העצבים הסימפטטית או תופעה שלא דורשת התייחסות מיוחדת.

בתודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הזעה בחצי גוף

הוספת תגובה

• הזעה בחצי גוף

ד''ר אבי גדות
    17/07/2010

השליטה על הזעה היא אכן במערכת העצבים האוטונומית.
    ינשן תסמונות בהן ישנה הפרעה בהזעה ואז אכן ניתן לראות אסימטריה בהזעה. התיאור שלך של שינוי באזורי ההזעה - פעם שמאל ופעם ימין אינו אופייני.
    המלצתי לפנות לנוירולוג עם בנך ולקבל ייעוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדן זכרון זמני
    איריס
    15/07/2010

אבקש סבר לתופעה משונה שעדין לא טופלה ולא יודעת היכן לברר. כ-4 פעמים במהלך השנים קרו לי מקרים של אובדן זיכרון בלבול ושכחה עד כדי לשכוח כתובת מגורים או דרך מסויימת או איך להגיע או קודים מסוימים שאני משתמשת בהם יום יום ועוד .... התופעה מפחידה מאוד מתחילה בפתאומיות וחולפת לאחר כ-24 שעות אחרי שינה למספר שעות. מה יכולה להיות התופעה מי מטפל?
    תודה על התשובות.

לקביעת תור
    סגירה
    אובדן זכרון זמני

הוספת תגובה

• אובדן זיכרון זמני

ד''ר אבי גדות
    17/07/2010

ישנן אופציות רבות למקרה כפי שאת מתארת.
    לא ניתן ע"י תכתובת באתר להגיע לאבחנה ולסיבה.
    גורמים שונים כגון בעיה בכלי הדם, הפרעה חשמלית, סיבה נפשית ועוד סיבות אחרות.
    יש לפנות לנוירולוג לצורך בירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

איריס
    18/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה בבקשה

איריס
    18/07/2010

האם התופעה מוכרת ?יש מקום לדאגה? יש טיפול?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    20/07/2010

התופעה מוכרת אך הטיפול במידה ונדרש מותאם לגורם לתופעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

איריס
    20/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורות במהלך השינה
    נטלי
    14/07/2010

שלום רב,
    אני בת 25, בריאה, בתקופה האחרונה אני חווה לעיתים במהלך השינה (בעיקר שנת צהריים) תחושה מאוד מוזרה של סחרחורות, קצב לב מואץ, וכן תחושה חזקה של כוח שמושך אותי למעלה (אני יודעת שזה נשמע מאוד מופשט אבל אני לא מצליחה לחשוב על דרך אחרת לנסת את מה שאני מרגישה). התחושה דומה למעין מגנט ששמים מעל הגוף והראש שלי, מה שמתבטא גם בתחושה של סחרחורת (כשעיני עצומות). כיוון שזה מפחיד אותי, אני מנסה להזיז את הידיים/רגליים/לפקוח עיניים ולעיתים קרובות אני מצליחה לעשות זאת.  

אודה לך אם תוכל לומר לי אם מדובר בתופעה מוכרת והאם היא דורשת טיפול.

תודה,
    נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    סחרחורות במהלך השינה

הוספת תגובה

• סחרחורת

ד''ר אבי גדות
    17/07/2010

כמו שאמרת התיאור מופשט.
    יש לפנות לנוירולוג לבירור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח
    בר
    14/07/2010

שלום ד"ר

רציתי לדעת מה המשמעות של תוצאות הנ"ל:אני מציינת את הדברים הלא תקינים בכדי לקצר את ההודעה
    c5 c 6 בלט גרמי דיסקלי אחורי אמצעי ובעיקר ימני עם לחץ די ניכר על קדמת השק
    אין לחץ ישיר על החוט עצמו
    הצרות הפורמן הימני עם לחץ שורש c 6 מימין
    בגובה c6 - 7 בלט שטוח של האנולוס עם לחץ מינורי על קדמת השק התקלי ,יותר מימין
    אין לחץ על חוט השידרה והשורשים
    לאחר הזרקת גדולניןם לוריד נראה שקיימת האדרה דורלית בתחום c4 c6 מעל הבליטות הגרמיות דיסקליות המתוארות
    מה משמעות הממצאים הנ"ל ?

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח

הוספת תגובה

• ראי תשובה לשאלתך הקודמת

ד''ר אבי גדות
    14/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח MRI ראש
    בר
    14/07/2010

ראשית רציתי לשאול האם יש הבדל באיכויות הצילום בין ניידת של MRI ולבין מקום קבוע?
    שנית, האם ניתן לשלוח לך דיסקים לפענוח באופן פרטי?
    שלישית, אשמח לדעת מה משמעות תוצאות MRן מוח
    1. מבנה תקין של הסינוסים,ארובות העיניים,סטייה של מחיצת האף משמאל לימין עם התעבות רירית הכונכות משני הצדדים יותר משמאל
    2.מתחת לטנטוריום:פרנכימה וחדר רביעי שמורים
    3. מעל לטנטוריום: מודגמת צ'יסטה גליאלית/נוירואפטליאלית קטנה בתחתית הגרעין הלנטיפורמי הן מימין והן משמאל.
    הקוטר המרבי כ .9 מ"מ ( משמאל ) בנוסף מודגמים מוקדים קטנים בעלי רלקסציה מאורכת בחומר הלבן בקמרון משני הצדדים בפיזור לא לגמרי סימטרי.נראה שמדובר במוקדים בעלי משמעות ווסקולופתית
    5. לאחר הזרקת גדוליניום לוריד מודגמת האדרה והתעבות שטוחה של פתח הטנטוריום מימין בקטע שאורכו 29 מ"מ ועוביו 4 מ"מ
    אפשרות סבירה שמדובר במנינגיומה במקום זה ויש להמשיך לעקוב
    הממצאים המשמעותיים ביותר הם:
    מוקדים הנראים כווסקולופתיים בחומר הלבן מעל הטנטוריום משני הצדדים
    2. רושם של מנינגיומה שטוחה בפתח הטנטוריום מימין

מה משמעות הממצאים?

אשמח לעזרתך אני בלחץ

ערב טוב
    .

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח MRI ראש

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר אבי גדות
    14/07/2010

בר שלום, צר לי לאכזב אותך אך לא אוכל להחל בהסבר מפורט על הממצאים.
    הממצאים זתארת מפורטים היטב בבדיקה.
    יש לפנות לנוירולוג שהפנה לבדיקה ומכיר את הסיפור הקליני לצורך מתן הסברים והמשך בירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך על תשובתך המהירה.כוונתך....
    גלי
    14/07/2010

תודה דוקטור. כוונתך: פגיעות במוח עים מעורבות כלי דם בכוונה לאירוע מוחי?

הוספת תגובה

• הבהרה

ד''ר אבי גדות
    14/07/2010

נזק לרקמה בשל חוסר הספקת דם יכול להקרא גם אירוע מוחי אך יכולים להיות נזקים לרקמה שהינם קטנים ומצטברים ולוא דוקא אירוע חד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חוששת שהגרוע מכל קרב
    רחל
    14/07/2010

שלום רב,
    אפתח ואומר כי בעלי מקפיד שאני והבנים לא נדע על מצבו הבריאותי.
    מה שאנו יודעים זה רק מה שאנו רואים כשהוא איתנו או שומעים כדרך אגב.
    בעלי כבר 20 שנה סובל מגאווט והולך מידיי פעם לרופא, יחד עם זאת הוא שמן מאוד.
    ב-10 שנים האחרונות הוא התחיל לסבול גם מכאבי ראש ועד כמה שאני יודעת הוא לא עשה כם זה כלום.
    במשך השנים היו 3 מקרים של חנק בזמן השינה - פתאום הוא הפסיק לנשום.
    מלפני שבועיים - כבר 6 פעמים הוא חטף בחצי גוף ימני התקף של נימלול מכף הרגל שעלה לראש ואז שיתק חצי פנים - זה נמשך מספר דקות עם אפיסת כוחות וחיוורון (אולי עוד דברים אבל אני לא יודעת.)
    כשזה קרה באמצע הלילה הוא צרח שאמשיך לישון ולא אזמין אמבולנס (כמו כל פעם).
    מה זה?
    כיצד לנהוג?

לקביעת תור
    סגירה
    אני חוששת שהגרוע מכל קרב

הוספת תגובה

• שלום רחל

ד''ר אבי גדות
    14/07/2010

אני מבין את מצוקתך אך הסימנים והסימפטומים שאת מתארת יכולים לנבוע מגורמים רבים.
    יש צורך בבדיקת נוירולוג במקרה כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרמים/עקצוצים
    ויקי
    14/07/2010

שלום!
    יש לי שאלה אולי קצת מטופשת. האם יכול בן אדם להרגיש זרמים בוזמנית ברגל ויד
    כאשר הוא נגיד סוגר אגרוף חזק ואז מיישר כף היד.אני מרגישה את זה כמו זרמים חלשים.
    פשוט לא ניתפס לי.האם זה יכול להיות.עשיתי MRI מח ועמוד השדרה צווארי.אמרו שהכל תקין.
    אבל התחושות האלה מאוד מפריעות לי. גם כאשר אני מזיזה ראש ימינה שמאלה אני מרגישה מין זרמים עדינים בייידים.יש לי בלט דיסק C5-C6.לא לוחץ על חוט.יש מגע רופף בקידמת שמאל החוט.
    האם זה יכול להסביר את התחושות?

לקביעת תור
    סגירה
    זרמים/עקצוצים

הוספת תגובה

• זרמים

ד''ר אבי גדות
    14/07/2010

ראשית השאלה לא מטופשת.
    שנית לחץ על שורש עצב באזור C5-6 יכול להסביר אולי השפעה על היד אך לא על הרגל מאחר ולדברייך אינו לוחץ על החוט.
    אם התלונות ממשיכות מומלץ לפנות לנוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לדימום חוזר ללא מפרצת
    עמית
    14/07/2010

שלום, שמי עמית בן 24.
    לפני כ4 חודשים חזרתי ארצה מטיול במזרח ויומיים אחרי הנחיתה החל לי כאב ראש חד בעורף שעבר תוך מספר שניות.
    בבוקר שלאחר מכן הכאב חזר ונהיה חזק ונלוו לו הקאות. אושפזתי ובצילום סי טי גילו שיש לי דימום בשכבה התת עכבישית.
    יום לאחר מכן בוצע לי צנתור והממצאים היו שהדימום לא נגרם ממפרצת ולא ידוע ממה הוא נגרם.
    לאחר שבועיים שוחררתי הבייתה ללא כשלים פיזיים או קוגנטיביים.
    הרופא שצנתר אותי טען שתהליך ההחלמה ילווה בכאבים שייפסקו בשלב מסוים.
    במהלך תקופת השיקום חשתי כאבים שדמו מאוד לכאב החד שהיה בזמן הדימום. הכאבים אמנם הלכו ושככו אך כעת הם שוב התחזקו והתדירות שלהם עלתה ואני מפחד שאני לקראת דימום נוסף שעלול לקרות בכל רגע.
    האם יש שחר לחששות שלי? או שמה שאני מתאר הוא תהליך טבעי וייפסק?

הוספת תגובה

• דימום

ד''ר אבי גדות
    14/07/2010

בהופעה של סימפטומים דומים לאלו שהיו בדימום הראשון והחמרה יש לפנות מייד לייעוץ רפואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה קודמת יש לי עוד שאלה
    שאלה
    13/07/2010

כתבתי שיש לי כאבים מידי פעם בצד ימין של הראש סחרחורות ונימלולים האם הדבר יכול להגרם מחוסר בחומצה פולית. עשיתי בדיקה ויש לי 2.0.
    כמו כן האמוגלובין שלי הוא 11.60

הוספת תגובה

• והפרטין שלי הוא 4

יעל
    13/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית

ד''ר אבי גדות
    14/07/2010

בכל מעבדה ערכי הנורמה אחרים.
    אם ערך 2 תקין לחומצה פולית אין סיבה לחשוב כי גורם למשהו.
    חסרים תזונתיים יכולים לגרום לתופעות שונות ומגוונות.
    במידה וישנם חסרים כאלה יש לאזנם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ
    איריס
    13/07/2010

אמי סובלת שנים מבעיות דיכאון וטופלה שנים רבות . לפני כשנה וחצי החלה לשמוע מוסיקה בראשה , טופלה בזיפרקסה ללא הועיל ומאחר וסבלה מדיכאון עמוק קיבלה טיפול בחשמח שעזר לה. היא לה שימרה אותו והתופעות חזרו. לפני מספר חודשים החליפו את הזיפרקה כיוון שטענה ששמנה ממנה וכמו כן שלא עוזר לה למוסיקה שבראשה ולדכאון שהחמיר . בעקבות ניתוח קטרקט, לפני כחודש וחצי , חלה התדרדרות קשה במצבה , רעידות חזקות מאוד ביד ימין,חוסר שקט עצום, עצבנות,חוסר מוטיבציה, פחד להשאר לבד, חרדות, קשיים בתפקוד בהליכה , נפילה של כל הגוף. לקחנו אותה לנוירולוגית בעקבות הרעידות, שנתנה לה טיפול של גאבאפנטים 300 מג שלוש פעמים ביום , כדי לטפל במוסיקב בראשה.
    לקחה אותה, לא חל שיפור . לקחנו אותה שוב לפסיכיאטרית שנתנה לה כדור אסטו ,חצי כדור בבוקר והחלטיה להחליף את הריספונד 3 מג בחזרה לזיפרקס 2.5 מג, בהדרגה.
    לפתע שעה אחרי לקיחת הגאבאפנטין הרגישה אימי חום בכל הראש, צרבת בוושט וחולשה כללית מאוד של הגוף. נתתי לה וואבן 10 מג ואופטלגין בשתייה והדבר עבר לאחר שעה. כל פעם אחרי הכדור , חזרה תופעה זו , ולכן הפסיקה לקחת אותו.
    אולם מאותו יום היא מקבלת בין פעם לשלוש פעמים ביום מעין התקפה : חשה חום בעורף חולשה ,עם מתן וואבן ואופטלגין הדבר חולף.
    התייעצתי עם הנוירולוגית והפסיכיאטרית , שאמרו שהדבר נובע , כפי הנראה מעצבים והמצב הנפשי בו שרויה. יש לה בעוש כשבועיים בדיקה נוירולוגית , הדמייה של כל הראש בבית חולים .

מה לדעתכם הסיבה ממנה נוצרה ההתקפה הזו שממש מרעה את מצבה הנפשי עוד יותר. בעקבות הציפרלקס, קצת מתאוששת, אבל מה אפשר לעשות עם החום בעורף שמצריך טיפול וואבן להרגעה ואופטלגין בשתייה . האם העובדה שלוקחת וואבן ואופטלגין, יכולה לכוון לכיוון בעיה מסוימית ניאורולוגית או פסיכיאטרית או משהו אחר? האם יש רופא שאפשר לקחת אותה ע"מ שיתן טיפול או יבדוק ממה הדבר נובע , או חייבים לחכות לבדיקת המוח?

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• ייעוץ

ד''ר אבי גדות
    14/07/2010

מתוכן ההודעה נראה כי אימך מקבלת טיפול ובירור טובים.
    יהיה יומרני מצידי לחשוב שבייעוץ ללא לראות או לבדוק את החולה אוכל להועיל יותר משני רופאים שמכירים ובדקו את אימך.
    המלצתי היא להמשיך בירור עפ"י המלצותיהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך עוד פרט..........
    גלי
    13/07/2010

שלום תודה על תשובתך רציתי לדעת שאים במידה ימליץ לי הרופא לקבל טיפול של מחלת הבכצ'ט האים עלי להסכים לקבלו ואים הכן לא מדובר בבכצ'ט כפי שנאמר שאין אבחנה חד משמעית אפילו שנמצא אצלי הגן B5 האים זה לא סיכון לקבל את הטיפול? והאים כשישנה מעורבות מוחית במחלה זו ישנה אפשרות של אירוע מוחי?

הוספת תגובה

• טיפול בבכצ'ט

ד''ר אבי גדות
    14/07/2010

במעורבות מוחית במחלת בכצ'ט בשל פגיעה בכלי הדם המוחיים יתכנו פגיעות במוח כתוצאה מהפרעה בזרימת הדם לריקמה.
    לגבי טיפול יש להתייעץ עם הרופא המטפל, להבין את ההשלכות ולעלות את השאלות הללו בפניו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגיש דופק בכתף
    אלמוני
    13/07/2010

שלום רב,
    אני בן 40 לא מקבל תרופות באופן קבוע
    התחלתי לקחת לפני כשבוע וחצי תוסף תזונה מגנזיום 200 מ"ג +10 מ"ג B6 כל יומיים, חשבתי שזה יכול להפחית את הסימפטום של כיווץ שיש לי באצבע הקטנה ברגל ששמתרחש לפעמים במהלך מאמץ בטניס .
    בנוסף לוקח טריקרדיה כל יומיים לטיפול בהומוצסטיאן מעט גבוה שהתאזן בזכות התוסף.
    בימים האחרונים אני מרגיש דופק בכתף שמאל,זה יכול לקרות באופן ספונטני לדקה דקתיים ולהעלם.
    קצת נלחצתי מהעיניין.
    האם יכול להיות שהמגנזיום עודד את זה?

אשמח לתגובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    מרגיש דופק בכתף

הוספת תגובה

• דופק בכתף

ד''ר אבי גדות
    14/07/2010

דופק בכתף אינה תלונה מפורטת וברורה לי.
    יש לפנות לרופא משפחה כדי להבדק ולהבין את אופי התלונה וטיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה הכוונה לרישרוש אבל בכתף,היתה

אלמוני
    18/07/2010

תופעה דומה גם ברגל ימין קצת מעל הברך
    אני שומע ומרגיש סוג של רישרוש באזור(ראיתי סוג של התכווצות לא רצונית, אבל אחרי זמן קצר זה נעלם.חשוב לי לציין שאובחנתי לפני כמה חודשים כסובל מהיפרתירואידיזם,אני במעקב אצל אנדריקרינולגית,(חשבתי שזה אולי קשור למתח נפשי שאני לפעמים)כמו כן התחלתי לקחת מגנזיום ציטרט בגלל התכוצויות שרירים באצבעות הרגליים ,לאחר מאמץ, חשבתי שאולי יש קשר
    מקווה שעכשיו השאלה יותר ברורה ואשמח לחוות דעתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכווצות לא רצונית

ד''ר מאיר קסטנבאום
    21/07/2010

התכווצות לא רצונית בשריר שאתה רואה אך לא גורמת לתנועת מפרק היא ככל הנראה פסיקולציה. יש צורך להיבדק ולבדוק האם יש גם חולשה שמלווה את השרירים הנ"ל, האם המהלך מתקדם ומחמיר או לא.
    מומלץ לפנות לנוירולוג ובמידת הצורך בהתאם לממצאי הבדיקה תופנה לבדיקת EMG לבדיקת הפעילות השרירית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי טגרטול
    גלי
    13/07/2010

שלום, בשל תופעות קליניות המחשידות לנוירופתיה קיבלתי מהנוירולוג המטפל בי כדורי טגרטול ל-10 ימים וכן הפניה לבדיקת EMG, לקחתי חצי כדור (100 מ"ג) למשך 10 ימים שהסתיימו לפני יומיים, אתמול בלילה חזרו לי התופעות הקליניות (תחושת צריבה, עקצוץ...) בדיקת ה-EMG שלי היא מחר והתור לנוירולוג עוד יומיים, האם אני יכולה על דעת עצמי להמשיך לקחת את הכדורים עוד יומיים על מנת להקל על התופעות? האם הם משפיעים איכשהו על תוצאות בדיקת ה-EMG? אני יודעת שאינך יכול להמליץ לי דרך האינטרנט לקחת תרופות ללא הוראת רופא מפורשת אך האם יהיה איזשהו נזק מהמשך לקיחת הטגרטול יומיים נוספים? (יש לציין כי בבדיקות דם רמת החומר הפעיל של הטגרטול בדם הייתה 4.8 כשהטווח 4-10)
    המון המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כדורי טגרטול

הוספת תגובה

• טגרטול

ד''ר אבי גדות
    14/07/2010

כמו שאמרת איני יכול לייעץ על לקיחת תרופות דרך הרשת לאדם שאיני מכיר, שלא בדקתי ולא אני רשמתי לו את התרופה.
    באופן כללי אם אין תופעות לוואי לתרופה ואמתה תקינה בדם אזי אין מניעה לקחת.
    לציין כי לקיחת תרופות שלא לצורך אינה מומלצת בשל תופעות לוואי ואינטראקציות בינתרופתיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 36 עברתי ארוע מוחי קל
    שירה
    12/07/2010

שלום לך ,
    אני בת 36 לפני כשבועיים תקפו אותי כאבי ראש עזים ודיבור מבולבל שנמשך 5 שניות
    הופנתי למיו ובסי טי אובחן נפיחות רבה של הרירית בסינוס המקסילארי מימין
    ו 5 -4 מ"מ סמוך לקרן הפרונטאלית של חדר המח הצדדי הימני -אוטם לאקונארי בגרעינים הבזאלים ?{בראש נוקליוס קאודאטוס?} נגע מסוג אחר? {כך נכתב בסיכום אשפוז}
    לאחר יומיים שוחררתי לביתי עם מרשם אספירין 100 מ"ג בד' MRI ואקו לב TEE
    בשבוע הראשון הייתי איטית מהרגיל כולל דיבור ובנוסף במהלך משפט הייתי שוכחת את ההמשך אך עכשיו {שבועיים}אני חוזרת כמעט למהירות רגילה, משתדלת לחזור לשגרה לאחר יומיים מהאשפוז חזרתי למשרד ל 4 שע' עבודה מול מחשב {זה מה שכרגע יכולה}
    לשאלתי 1. לא קיבלתי הוראות מפורשות לזמן החלמה/התאוששות בבית ,האם בסדר שחזרתי כמעט לשגרה מלאה?
    2. בעבר לא סבלתי מכאבי ראש ועכשיו יש לי כאב ראש תמידי האם טבעי אחרי אירוע כזה?
    3. ב 4.8 אני אמורה לטוס לארה"ב לשלושה שבועות ,האם אין חשש.
    4. האם יש חשש שיהיה לי שוב ארוע מוחי ?? לציין שאני לא סובלת מלחץ דם גבוה ,בלי גלולות .
    אני מאוד לחוצה ואשמח מאוד לקבל תשובות , את בד' MRI+TEE תור רק לסוף החודש
    מודה לכם על התמיכה בפורום!!!

לקביעת תור
    סגירה
    בת 36 עברתי ארוע מוחי קל

הוספת תגובה

• אירוע מוחי

ד''ר אבי גדות
    12/07/2010

גיל 36 הינו גיל צעיר לאירוע מוחי.
    יש לבצע בנוסף בדיקת הולטר לבירור קצב הלב וכן בירור קרישיות יתר ופרופיל קולגנוגרם.
    לגבי המלצות לנסיעה לחו"ל יש לקבל הנחיות מהנוירולוג המטפל או ממרפאת השבץ במוסד בו אושפזת.
    לכאבי הראש לא נראה כי יש קשר לממצא בגרעיני הבסיס.
    גם בשאלה זו מומלץ לפנות לייעוץ נוירולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הולטר

שירה
    13/07/2010

הולטר בעבר נבדקתי ע"י הולטר כי הרגשתי דופק מהיר ההולטר יצא תקין .
    לציין כי בבדיקת א.ק.ג נמצאו 4 גלי T הפוכים , בבי"ח לאחר בדיקה נאמר כי כנראה זה מום מולד שלא התגלה לפני.
    רציתי לדעת מה אומר האוטם בבדיקה C.T ?
    האם זה רציני?יש חשש שוב לארוע ?
    המון תודות לך !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטם

ד''ר אבי גדות
    14/07/2010

אוטם בבדיקת CT הינו ממצא המכוון לכך כי איזור מסויים שלא קיבל אספקת דם נפגע ונזק זה רואים בבדיקת ה-CT.
    לא ניתן לדעת בהתבסס על ה-CT אם יש חשש לאירוע נוסף מאחר וה-CT לא נותן את הסיבה לאוטם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה