מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום יש לי בעיהשירה03/07/2010
אני בת 20 ואני סובלת כבר קרוב ל-6 שנים מבעיות נוירולוגיות מוזרות כגון:סחרחורות,אני רואה מרצד,פסים כחולים וצהובים מסביב לאנשים ולחפצים,דברים זזים ולא ממוקדים,כתמים כשאני מסתכלת על משהו מואר,האור מסנוור אותי.
כשהייתי בת 15 עשו לי בדיקת mri והכל היה תקין היו רק סחרחורת וראייה לא טובה ומאז זה התדרדר וביצעתי את כל הבדיקות האפשריות כמעט אם למישהו יש מושג מה זה יכול להיות אני אשמח לקבל תשובה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר מאיר קסטנבאום04/07/2010יש צורך בקבלת אנמנזה מלאה על התלונות. האם מדובר בהפרעה קבועה או לסירוגין, ה משך ההפרעה\ האם לאחר הפרעת הראייה מופיעים כאבי ראש.
האם נבדקת ע"י רופא עיניים.
מומלץ שתפני לנוירולוג, תעברי בדיקה ובהתאם ישקל צורך בבירור הדמייתי נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
שירה04/07/2010נבדקתי על ידי רופא עיניים,במשך הזמן ההפרעה הפכה לקבועה.
לפעמים אני גם סובלת מכאבי ראש מה שמגביר את התופעות.
בפעם הראשונה שזה התחיל היה לי כאב ראש לפני כן ואני גם סובלת מאלרגיות בעיניים זה יכול להיות קשור להפרעה בראייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה קודמת - אבחנה.אתי ת.א02/07/2010
אבקש להוסיף שבזמן ההתאוששות יש לי בחילות שנמשכות מספר דקות וחולפות. והרגשתי הכללית משתפרת רק לאחר יומיים. תודה רבה אתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מאיר קסטנבאום04/07/2010תשובה בשאלתך הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנהאתי ת.א02/07/2010
שלום רב, אודה על עזרתך.(בשני המקרים היתי לאחר ארוחת בוקר ושתיה, במקום ממוזג ונינוחה)
שני מקרים המורכבים מ-4 ארועים. בכל מקרה היו 2 ארועים. בין מקרה למקרה חלף חודש וחצי.
אופי הארוע הראשון: תחושת כבדות איומה בכל הגוף מראש ועד כף רגל תחושת נימול ביידיים ואי נעימות בפנים נשימה כבדה ראיה מטשטשת כמו סינוור אשר גוברת מרגע לרגע עד להתעלפות. בזמן הארוע אני מרגישה סהרורית מודעת לסביבה אבל עם יכולת תגובה מינימלית ובזמן ההתעלפות אני שומעת שקוראים לי אבל לא מסוגלת להגיב למרות שאני מנסה איני יכולה לפתוח את הפה או את העיניים או להשמיע קול,חיוורת לגמרי. משך ההתעלפות בערך כ-5 דקות + לאחר שהתעוררתי התישבתי היתי חלשה מאוד, וכאב לי הראש מאוד, עדיין לא התאוששתי דברתי עם הסובבים התנצלתי על האי נעימות ואז שוב אותה הרגשה ועלפון אותו הסיפור שוב. בתחילת הגשת העזרה נתנו לי לשתות לגימת משקה מתוק והרמת רגליים ויותר מאוחר גם לחיצות ע"י אחות שנחכה במקום. כעבור שעה היתי אצל הרופאה שלי אשר בדקה לחץ דם שהראה בערך 110/65 ואז שוב ארע לי ארוע, אך הפעם קל יותר לא הגעתי למצב של עלפון מוחלט רק חוסר יכולת להחזיק את עצמי וכל שאר ההרגשות. מקרה שני: בבוקר בזמן ישיבה הרגשתי כאב ראש חזק בקדמת הראש ותחושת כבדות טשטוש וכל שאר התופעות עד התעלפות. הדופק היה נמוך כ-60 ולחץ הדם היה גבוהה יחסית 125 ולאחר מכן קפץ ל145. בדיקות דם וא.ק.ג היו תקינות.התאוששתי והרבה דברים מהארוע לא זכרתי ובערך בשעה 15:00 ארוע נוסף קל יותר שהחל עם כאב חזק בעורף הראש עד כמעט התעלפות. - CT ראש ללא חומר ניגוד היה תקין וגם אקו לב שבוצע יומיים לאחר הארוע היה תקין. עדיין לא יודעים מה הבעיה?עשיתי בדיקת הולטר 2 לאחר מכן ולאחר 3 ימים בדיקת E.E.G לא בשינה. עדיין אין תשובות. הרופאים מתיחסים לזה כאל ארוע SYNCOPE פשוט. אשמח שזה באמת כלום אבל אשמח עוד יותר לקבל תשובות מדוע ארועים אלו קרו לי. אבקש לציין שרופאת המשפחה
בקשה לשקול גם סוג של אפילפסיה. ואני בבדיקה באינטרנט לפי תסמינים שארעו לי שואלת האם יש מקום לשקול גם תרשת נצופה? אשמח לקבל כיוון תודה רבה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מאיר קסטנבאום04/07/2010התלונות שתיארת אינם אופייניות לטרשת נפוצה.
לגבי אבחנה כמובן שנדרשת ביצוע בדיקה נוירולוגית יסודית.
יתכן ומדובר בארוע אפילפטי אולם יש צורך גם בקבלת אנמנזה מהנוכחים לארוע.
התקף חרדה גם באבחנה.
יש לפנות לנוירולוג לצורך בדיקה וקביעת המשך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי וזריקת הדמיהיעל02/07/2010
שלום. עברתי אתמול בדיקת סיטי. לפי מה שהבנתי צריך לשים חומר הדמיה (יוד). אך כשהגעתי לבדיקה עשו לי אותה ללא הזריקה. כששאלתי למה, היא אמרה לי שאין צורך אצלי. רציתי לשאול, האם בלי החומר הבדיקה פחות טובה ויסודית?? אני מרגישה גם כאבי ראש ולעיתים זרמים חלשים בראש. האם מה שעשו לי היה מספיק?? אולי זה כלי דם? והבנתי שבלי הזריקה לא רואים את הכלי דם... אשמח לתשובה. אני ממש בלחץ...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר מאיר קסטנבאום02/07/2010בדיקת CT מוח ללא חומר ניגוד יכולה לסייע באבחון דימום מוחי, אוטמים מוחיים .
CT עם חומר נגיוד הוא בעל רזולוציה טובה ביותר בחשד לתהליכים תוספי מקום או אבצס (בחשד לזיהום מוחי).
ההחלטה איזה בדיקה צריכה להתבצע היא בהתאם לאנמנזה, ממצאי הבדיקה הנוירולוגית והחשד הקליני.
מומלץ לשוב לנוירולוג שהפנה אותך לבדיקה לקבלת הסבר על ממצאי הבדיקה והצורך בהמשך בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנות ובדיקת EEG.02/07/2010
שלום,
רציתי לדעת האם תוצאות תקינות של בדיקת EEG שוללות לגמרי מיגרנות,מה שאומר שמדובר בבעיה אחרת,או שזאת בדיקה שנעשית רק על מנת לשלול דברים אחרים,וגם בעת תוצאות תקינות של הבדיקה יכול להיות שהבנאדם סובל ממיגרנות? (על פי כל התסמינים שהוא חש אכן מדובר במיגרנה)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה
ד''ר מאיר קסטנבאום02/07/2010בדיקת EEG מדגימה פעילות חשמלית מוחית ולא מתבצעת לצורך אבחנת מיגרנה שהאבחנה שלה היא קלינית שבהתאם לתלונות המטופל וממצאי הבדיקה.
EEG בד"כ מבוצע על מנת לשלול הפרעה בתפקוד חשמלי מוחי למשל בחולים עם חשד לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ct בבקשה תשובה מהירהשאלה01/07/2010
שלום אני חיל בקרבי ועשיתי בדיקת ct בגגל כאב גב וחולשה וזרמים ברגל שמאל. בבדיקת ct רשמו לי שין עדות לבליטת דיסק מה שכן רשמו לי: קיימת ספינה ביפידה אוקולטה ב-L5 קיים דיסרפיזם של הסאקרום. לסיכום רשמו: ללא עדות לבלטי דיסק. שינויים גרמים ב_L5 ובסאקרו (ריאנט אנטומי).
מה זה אומר? אני סובל מכאב גב וזרמים ברגל שמאל וחולשה ברגל. במיוחד כאשר אני הולך הרבה
אני מרגיש כאבים וחולשה ברגל וכאב בגב אני לא יכול לרץ אני מרגיש חולשה .ויש לי כאב בגב כאשר אני מרים משקל כבד אז אני סובל מכאבים מאוד חזקים במיוחד בלילה כול עוד אני במנוחה הכאב נרגע לי. בנוסף באחד הפעמים היתי במיון וגילו אצלי ירידה בתחושת פיזור ברגל שמל לאחר שהרגשתי את הרגל רדומה וכאבים מאוד חזקים. אני כבר לא יודעה מה לעשות ולמי לפנות לאורטפד או לנוירולג (היתי רוצה לעשות את זה באפן פרטי)? למרות שכבר היתי אצל אורטופד צבאי והוא אמר שאני יכול לחזור לשרת רגיל אומנם זה היה לפני הבדיקה. האם אחשב אחרי הבדיקה ולמרות הכאבים שיש לי אני יכול להיות חיל קרבי? כי עם כל הרצון שלי להיות חיל קרבי אני מרגיש שאני פשוט לא מסוגל. בבקשה תשובה מהירה מה יש לי ומהאני צריך לעשות ? לפני שאני חוזר לבסיס
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת CT
ד''ר מאיר קסטנבאום02/07/2010בדיקת ה-CT לא מדגימה סיבה לחולשה ורדימות ברגל שמאל עליהם אתה מתלונן אולם יתכן שיש לחץ על שורש של עצב שבדיקת ה-CT לא מזהה.
בדיקת MRI היא בדיקה עם רזולוציה טובה יותר.
מומלץ לשוב לנוירולוג/אורתופד להערכת פיזור החולשה וההפרעה התחושתית ובהתאם להחליט על הצורך בביצוע MRI?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRIבתיה01/07/2010
שלום רב,
ביצעתי בדיקת MRI וברצוני לשאול לגבי הממצאים הבאים :
בחומר הלבן התת קורטיקלי הפרי ונטריקולרי מודגמים אותות חריגים שיכולים להתאים למחלות כלי דם קטנים.
כמו כן מודגם אוטם ישן אוקוסיפטלי שמאלי ללא עדות להגבלה ב - DWI ללא עדות להאדרה פתולוגית וללא עדות לתהליך תופס מקום אני רוצה בבקשה לשאול באם יש קשר בין האוטם למחלת כלי דם ? האם אני צריכה לעבור בירור אצל מומחה לכלי דם ?
כמו כן יתר נתוני הבדיקה תקינים לחלוטין.
ברצוני לציין שאני נוטלת אספירין במינון של 325 מ"ג בגלל ביקור אצל ניורולוג עקב הרדמות יד, רגל ושפה בצד ימין לעיתים יחד ולעיתים לסירוגין מזה מספר חודשים.
לתשובתך אודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת MRI
ד''ר מאיר קסטנבאום02/07/2010הממצאים בבדיקת ה-MRI מדגימים שהיה אוטם (שבץ מוח) ישן באזור אחורי.
בנוסף האותות החריגים שמודגמים יתכן ונגרמו ע"י ארועים מוחיים בכלי דם קטנים.
מומלץ איזון גורמי הסיכון במידה ויש- יתר לחץ דם, סכרת, כולסטרול והפסקת עישון במידה ואת מעשנת.
כמוכן יש להמשיך טיפול באספירין למניעת ארועים מוחיים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך.
בתיה03/07/2010שלום רב,
תודה על תשובתך אבל אני רוצה לשאול :
ראשית כל אני אישה בת 43 עד עצם היום הזה בריאה לחלוטין, לא מעשנת, לחץ דם תקין, אין לי סוכר ואין לי כולסטרול.
בגיל 42 הריתי באופן ספוטני, לצערי הרב ההריון הסתיים בשבוע 24 לאחר רעלת הריון מאד חריפה, העובר לא שרד מכיון שהיה מאד קטן.
לאחר מכן עברתי בירור מקיף לגבי מה שקרה עברתי בירור קרישה מקיף ובו נמצא שאני הטרוזיגוטית
ל - MTHFR ללא משמעות קלינית וכן הטרוזיגוטית למוצטיה 20210 בפרוטרומבין ואז נאמר לי שזה יכול להסביר את הסיבוך ההריוני.
שאלתי אם כן האם לאור הממצא ההמטולוגי יכול להיות שזה גרם גם לאוטם הישן ? או שמא ההריון
גרם לכך ?
לתשובתכם אודה מראש.
בתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני סובל מחולשת גפיים קשה והרגשתאני30/06/2010
שריפה שאני מרגיש בשוקיים ובירכיים ובנוסף לכך אני חש כאילו אני מרחף ולא ניתמך על מכשיר ההליכה שלי ומהיצרות של ע.ש, מותני תחתון מאובחן לפני חן ע"י פרופסור מכובד מהצפון וגם ע"י ד"ר מכובד מהמרכז , הייתי ב-MRI ויש וניראית שם בעייה של בלט בין החוליות של L3 L4 יש היסוס אים אני במצבי צריך להינתח מה דעתך בנושא זה נפלתי מספר פעמים אבל אף אחד לא מאמין לי שאלה היו נפילות מכניות על כל פנים הייתי אצל נאורולוגית שבהתחלה ניראה לה שאני סובל מדמנטיה ולאחר מכן לאחר ששלחה אותי למספר בדיקות שללה דמנטיה לחלוטין אני בן 65 מה דעתך עלי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשת גפיים
ד''ר מאיר קסטנבאום02/07/2010בלא דיסק עם לחץ על חוט השדרה יכול לגרום לחולשה והרפעות תחושה ברגליים.
ההחלטה האם לעבור ניתוח תלויה במידת ההפרעה התפקודית, כאבים במידה ויש, חומרת הממצא ההדמייתי ותלונות אחרות כגון הפרעה בשליטה על סוגרים.
מומלץ להתיעץ עם נוירולוג ואורתופד גב בנושא לצורך קבלת המלצה ושיחה לגבי הסיכויים והסיכונים של הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים בראשאני30/06/2010
שלום לרופאים, אני נוטלת כ-8 חודשים 20 מ"ג פלוטין עקב לחץ נפשי שהתבטא בלחצים חזקים בראש ותחושת בחילות. היום מצבי כבר הרבה יותר טוב, אולם בימים האחרונים הלחצים בראש התגברו ואיתם גם הבחילות כנראה בעקבות החום והלחץ שבו אני נמצאת כרגע(תקופה של שינויים ועשייה מרובה). השאלה שלי - האם יש עוד דרך לעזור להקל על מצבי מלבד להגדיל את כמות הכדורים? יש לציין שהלחצים ממש התמעטו ורק בימים האחרונים הם התחזקו.
האם יש עוד שיטת טיפול או כדור נוסף שאפשר לקחת במצבים כאלו (מלבד כדור ממשפחת SSRI)
אשמח לשמוע את דעתכם בעניין ואודה על כל מידע שתוכלו לתת לי, יום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד''ר מאיר קסטנבאום02/07/2010פלואוטין היא תרופה שמסייעת בהקלת תגובות חרדה ומצב רוח ירוד.
במידה והסימפטומים שהיו לך נובעים מסטרס וממצב חרדתי הדור אכן מסייע.
במידה ויש החמרה בתחושת הלחץ בימים האחרונים מומלץ לבצע פעילויות על מנת להפחית מתח זה וביניהם הקלת העומס, הרפייה.
לא מומלץ להעלות מינון התרופה ללא יעוץ ובדיקת הרופא המטפל.
כמובן שבמידה ויש תופעות אחרות כמו חום, שינוי במצב ההכרה, חוסר נוירולוגי אחר או שינוי בכאבי הראש המוכרים לך כדאי להיבדק ע"י רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח CT מוחמוריס30/06/2010
בשל כאבי ראש הופנתי לבצע בדיקת CT מוח ולהלן התוצאות:
פרי-וונטריקולרי דו צדדי במעבר בין החומר הלבן והאפור, הודגמו מספר אזורים היפודנסים בעלי גבולות לא חדים.
לא הודגמה האדרה פתולוגית לאחר הזרקת חומר ניגודי.
קו האמצע שמור.
לא הודגם מס אפקט.
קו האמצע שמור.
חדרי המוח וחלל תת עכבישי הודגמו ללא סטיות.
חדר רביעי שומר על צורתו.
טיבם של התהליכים המתוארים פרי-וונטריקולרי דו צדדי אינם ברורים, מומלץ בירור ע"י MRI.
מה המשמעות של התוצאות? מה יכולה להיות הסיבה לכך?
אודה להתייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח CT
ד''ר מאיר קסטנבאום02/07/2010משמעות הממצאים ב-CT תלויה באנמנזה מלאה, מחלולת הרקע, התלונות, ממצאי הבדיקה הגופנית.
הממצאים שתיארת דורשים המשך בירור מכיוון שאינם ספציפיים.
ממצא היפודנסיב-CT יכול להיגרם כתוצאה משינויים בכלי דם שלעיתים נגרמים עקב לחץ דם, סכרת וגורמי סיכון אחרים למחלות כלי דם, אולם יתכנו סיבות נוספות.
מומלץ לשוב לנוירולג המטפל לקבלת הסבר ותוכנית להמשך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון דמיאלינציהאייל30/06/2010
שלום רב,
אני סובל כחודשיים מחולשה ברגליים שבחודש האחרון
התפשטה גם לידיים,חולשה אשר מתבטאת בהרגשה של חוסר שיווי משקל,סחרחורות,כאבי ראש, הרגשה שאני עומד ליפול , בעיה בלהרים דברים/להוריד ממקום גבוה וכו'.לאחר בדיקה אצל ניורולוג במיון הומלץ לי לבצע mri עמוד שדרה ומוח, בדיקות sep,vep וbera
כמו כן לבצע מספר בדיקות דם. כל זאת על מנת לשלול את מחלת הדמיאלינציה. בעת בדיקת הsep שביצעתי היום הרופאה נגעה בעמוד השדרה ובדקה אותו, תוך כדי הבדיקה היא מילמלה את שם המחלה שמנסים לשלול דמיאלינציה. שאלתי היא האם באמת אפשר להבחין במחלה רק מבדיקה אנושית של עמוד השדרה?(היא ביצעה את הsep כרגיל וכרגע אני מחכה לתשובה שאמורה להגיע תוך שבועיים) 2. במקרה ואכן אני סובל ממחלה זאת מה זה אומר לגבי המשך שירותי הצבאי (אני כרגע משרת בסדיר)
תודה על העזרה והתמיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון מחלה דמיאלינטיבית
ד''ר מאיר קסטנבאום30/06/2010אבחון מחלה דמיאלינטיבית דורש ארועים קליניים שמתבטאים בחוסר נוירולוגי בשילוב עם ממצאים בהדמיה (MRI מוח ועמוד שדרה). קיימות בדיקות עזר נוספות כגון bera, ssep, vep.
בכל מקרה לאחר השלמת הבדיקות יש לקבל מנוירולוג הסבר על הממצאים והמשך בירור.
החלטה על ניתן להמשיך בשירות צבאי במידה ומאובחנת מחלה דמיאלינטיבית הינה בהתאם לספר הפרופיל הצבאי ובהתאם להחלטות ועדה רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שירה05/06/2014שלום רב,
לאחרונה אני סובלת מחולשה בגפיים, סחרחורות נוראיות וכאבי ראש. אני לא מסוגלת לעשות הליכות וכל פעילות גופנית אחרת. כמו"כ איבדתי את התחושה בצד השמאלי של הגוף פעמיים ב-3 החודשים האחרונים. בפעם הראשונה קמתי בבוקר ופשוט גררתי את הצד השמאלי. לא הרגשתי את כל צד שמאל מהכתף עד אצבעות הרגליים. זה עבר לבד תוך 24 שעות. בפעם השנייה אי התחושה היתה ביד שמאל. הכאב התרכז בעיקר באצבעות. מה שמנע ממני לקפל את היד.הגעתי למיון לאחר שהאב התגבר. נוירולוג בדק אותי ושלח אותי למעקב נוירולוגי... בהמשך ניגשתי גם לאורטופד כדי לברר אולי יש סיבה אחרת לכאב...גם הוא הפנה אותי לנוירולוג. הנוירולוג שלח אותי לMRI מוח לאור בבינסקי בצד הסימפטומי. לא הבנתי מה זה??? אשמח לדעת במה מדובר? אני מאד לחוצה ומוטרדת. אשמח לעזרתכם.
תודה מראש!
יום נפלא
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר רונית גלעד06/06/2014לשלול ארוע קטן במוח או מחלה דלקתית אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאים את חיילת ואים יש קשר רפואי
אני30/06/2010מתועד שזה הגיע מתנאי שרותך או עקב שרותך תגישי תביעה לנכות ממשהב"ט דרך זכויות ,או עורך דין שמיתמחה בתביעות משהב"ט,אים יש לך את אותה בעייה באזרחות כלומר לפני שהיתגייסת וזה החמיר רק בגלל תנאי שרות גם כאן כדאי לך להיוועץ אצל עורך דין ואו בזכויות ,על כל פנים אים תחליטי לתבוע את משהב"ט בתביעת נכות זיכרי רק שחתמת על וויתור סודיות והם יפנו לקופ"ח שלך כדי לבדוק אים רשום משו על שמך בנושא זה או הקרוב אליו בקיצור יש להם כל הקריידיט כדי ליתן להם כל חומר רפואי עלייך מכל מקום ומקום כולל בתי חולים וחברות ביטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת EMGאור29/06/2010
00000מאד לסיוע בפיענוח EMG רגל, שנעשה לבעלי
הבעיה שלו היא ורידים מאד נפוחים ברגל ימין למטה
לעיתים יש לו נפיחות ברגל מהברך ומטה ללא הסבר מיוחד
RIGHT TIBIALIS
LAS;'16, 5.2
SD;1.1
AMP; 0.5 0.1
SD;-2.3
CV;32.5
SD;-3.1
AMP;-76
RIGHT PERONEUS
LAS;4.7 15.2
SD 1.4
AMP;1.7 1.5
SD;-2.0
CV;31.7
SD;-3.1
AMP אחוזים -16
SD;-1.5
LEFT PRONEUS
LAS;3.7 16.3
SD;0.6
AMP 0.8
SD;-2.3
CV;26.4
SD;-3.7
AMP אחוזים 37
SD 2.9
כל הנתונים מופיעים בטבלה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת EMG
ד''ר מאיר קסטנבאום30/06/2010בדו"ח סיכום בדיקה אמורות להופיע תוצאות כולל המשמעות שלהם.
איני יודע להגיד את הערכים התקינים של כל עצב בגוף.
בכל מקרה קיימת חשיבות לאנמנזה האם קיימת חולשה, רדימות בגפיים, נימול וממצאי הבדיקה הגופנית. תלונות על ורידים נפוחים אינה סיבה להפנות חולה לבדיקת EMG.
יש לקבל את התוצאות הבדיקה כולל משמעותם ולשוב עימם לנוירולוג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשיעל29/06/2010
שלום רב. לפני חמישה חודשים החלו לי סחרחורות תחושת ריחוף וכן כאבי ראש(הייתי בחודש התשיעי להריוני, וכל זה החל לי לאחר דלקת חריפה בבלוטות הרוק, וחודש וחצי של אנטיביוטיקה) כיום אני 4 חודשים לאחר לידה,הסחרחורות כמעט חלפו, הם בעצמה נמוכה מאוד. אך יש לי כאב ראש ממוקד בצד ימין, הכאב חלש מאוד אך לעיתים יש פתאום שהוא כואב חזק לשניה ואז משתחרר...עשיתי בדיקות דם, בדיקת eeg תקינה. הנוירולוג אמר שזה שום דבר ויעבור, אך אני בלחץ נוראי ולאחר שאמרתי לו שאני ממש רוצה סיטי הוא הביא לי הפניה, אך אמר שאני לא צריכה את זה...מה עלי לעשות?? אני ממש הסטרית, האם לבצע סיטי?או לעזוב את זה למרות שעדיין כואב לי? אני קצת חוששת מסיטי בגלל הקרינה. תודב רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר מאיר קסטנבאום30/06/2010החלטה האם לבצע CT מוח או לא תלויה באנמנזה (מאפייני כאבי ראש, עוצמתם, תדירות, תופעות נלוות כמו בחילות, הקאות, חום, חולשת גפיים) וממצאי הבדיקה הגופנית.
באופן עקרוני כל כאב ראש חדש שלא מוכר מהעבר ושונה במאפייניו (תדירות ועוצמת הכאבים) דורש בירור ושקילת הדמיה מוחית.
במידה והתופעות נמשכות כבר מספר חודשים ולא סבלת בעבר מכאבי ראש הייתי ממליץ לבצע הדמיה מוחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות בשפה + הפרשת רוק מוגברת +דוד29/06/2010
שלום,
בן 65
רעידות קבועות קלות בשפה תחתונה,
הפרשת רוק מוגברת ,
פרכוסים לא רצוניים חולפים בשרירים כגון שרירי הפנים והיד
רופא המשפחה הפנה לרופא פה ולסת
מה יכול להיות הסינדרום והאם ההפניה הגיונית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד בשפה
ד''ר מאיר קסטנבאום29/06/2010רעד בשפה והפרשת רוק מוגברת יכולים להיות חלק ממחלת פרקיסון.
לא ברור לי מה הכוונה בפרכוס בידיים. האם מדובר ברעד, ובמידה וכן האם מופיע במנוחה או בפעולה? האם קיימות הפרעות בהליכה, נפילות, איטיות בתנועות.
מולץ בדיקה נוירולוגית ובהתאם לממצאים יוחלט על בדיקות עזר נוספות ועל טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דוד29/06/2010אין נפילות או בעיות יציבה
יש שרירים קטנים - גבה, חלק עליון של יד
שקופצים באופן לא רצוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מאיר קסטנבאום30/06/2010מומלץ בדיקה ע"י נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בירךעמית29/06/2010
שלום, בן 46 לא שותה אלכוהול,לחץ דם גבוה מאוזן בכדור exforge ,לפני כחודש חשתי בכאב בצד החיצוני של ברך ימין לא זכורה פגיעה או מאמץ מיוחד,כמה ימים לאחר מכן הופיעו סימפטומים של ניאורופטיה בירך,נימולים עקצוצים רגישות יתר בעור רק באיזור הירך,דקירות חזקות מלוות בתחושה של מים חמים זורמים בשרירים,זה קורה כשעוברים למצב עמידה אחרי ישיבה או שכיבה ממושכת,בבדיקת דם אין ערכי סוכר גבוהים,אין תחושה דומה בכף הרגל,רופאת משפחה הפנתה לאורטופד ותוסף b-12 ואולי בדיקת emg .האם ניתן לאבחן על סמך התיאור והאם יש המלצה נוספת.תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול בירך
ד''ר מאיר קסטנבאום29/06/2010יש צורך בבדיקת נוירולוג לצורך התרשמות האם מדובר בנימול בלבד בירך או שגם קיימת חולשה בגפיים, הבדלים בהחזרים, האם קיימים כאבי גב או הפרעות בשליטה על סוגרים.
בהתאם לאנמנזה וממצאי הבדיקה ישקל האם פרט ל-EMG נדרש בירור נוסף.
האם אורתופד התרשם מבעיה באזור הברך? לעיתים כאבים מברך יכולים להקרין גם לאזור סביב הפרק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)