מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוירופיברו וצבאשחר01/08/2010
שלום
אני בן 33 ואובחנתי מילדותי כחולה מנוירופיברומטוזיס. שירתתי שירות מלא וכיום סטודנט.
כאשר התגייסתי לצבא, לא היתה מודעות למחלה ולכן לא דיווחתי עליה מעולם לצבא, כיום אני במעקב.
שאלותי בבקשה הם:
א. האם יש צורך לדווח לצבא על היותי סובל מנוירופיברומטוזיס?
ב. אם כן, מה יחסם במקרים אלו?
אודה לך על תשובתך
תודה מראש
נדב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שום דבר.... אני גם חולה בזה
דוד (שם בדוי)10/08/2010פרופיל 45.... עושה שמירות והכל כמו כולם...
ידוע לך על איזו תרופה לכל הגושים?? משהו?!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוירופיברומטוזיס
ד''ר מאיר קסטנבאום11/08/2010יש צורך להודיע לצבא על כל שינוי במצבך הרפואי.
ההשלכות על הפרופיל הצבאי תלויות במגבלות הקיימות במידה וקיימות.
יש צורך לעדכן את רופא החידה בליווי מסמכים ובהתאם תופנה לועדה רפואית לקביעת פרופיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת emgכאב רגל31/07/2010
שלום : אני חיל קרבי נישלחתי על ידי נוירולוג לעשות בדיקת emg בגלל חולשה ברגל שמאל וזרמים וכאב גב לאחר תקופה של יותר מחודשים. והתוצאות היו תקינות גם עצבי וגם שורשי. הבעיה שלי שלמרות התוצאות התקינות אני עדיין מרגיש כאב וחולשה ,זרמים ברגל. אז מה הסיבה לכאב אם הבדיקות תיקינות? האם יכול להיות מצב שמשהו התפקשש בבדיקה ? האם כדי לבקש בדיקה חוזרת מה עושים? כי כאשר בדק אותי נוירולוג לפני הבדיקת emg הוא ראה את החולשה ואמר שזה כנראה מעורבות של השרורש l5. בבקשה תשובה מהירה כי אני לא יודעה מה לעשות כי בצבא מה שלא רואים סימן שאין כלום ומחזירים אותי לשרות רגיל. ולא רוצים לתת לי לעשות בדיקות נוספות . אני לא יודעה כבר מה לעשות אני כול הזמן מרגיש שהרגל רדומה וכאב לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת EMG
ד''ר אבי גדות01/08/2010בדיקת EMG תקינה מעידה שאין מעורבות של העצבים הפריפריים - כלומר לא נגרם נזק לעצב היוצא מחוט השידרה.
אין הדבר אומר שאין לך כלום.
כל בדיקה טובה כדי לבדוק את מה שנועדה לבדוק ולא מעבר לכך.
אם אתה עדיין סובל מכאבים יש להמשיך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהemg
שאלה01/08/2010תודה על התשובה. אבל מה עוד יכול לגרום לזרמים וכאב ברגל ? האם זה יכול להיות דלקתי? אני כבר לא יודעה מה לעשות כי הכאבים לפעמים בלתי נסבלים במיוחד אם אני הולך הרבה או מרים משהו. ואז מתחילים לי כאבי גב וזרמים ברגל כאילו הרגל רדומה לי וחלשה. האם יש בדיקה אחרת שאפשר לעשות כדי לגלות את הבעיה? האם מיפוי עצמות יכול להראות את הבעיה? תודה. מקווה שוב לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצה בלתי רצונית של הגפהשלומי31/07/2010
אשמח לדעת מה גורם לכיווץ פתאומי של שריר שגורם לקפיצה בלתי רצונית של הגפה ועל מה זה יכול להעיד??
האם מצב זה יכול להיות שפיר? במידה והוא נמשך מספר שנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין ממתין לתשובה..תודה רבה!!..
שלומי01/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפיצה בלתי רצונית של הגפה
ד''ר אבי גדות01/08/2010לא ניתן לתת תשובה מנותקת מקונטקסט לגבי תיאור שכזה.
באופן עקרוני כן - יכול להיות שזה מצב שפיר אך יכול להיות שנגרם מסיבה אחרת כגון פעילות אפילפטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקש שתתקשרו אליי לטלפון 05021951זילברמן אתי31/07/2010
ברצוני לדבר על המחלה שלי 0502195101
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
ד''ר אבי גדות01/08/2010איננו נוהגים להתקשר לאנשי הפורום השואלים שאלות.
מטרת הפורום היא לענות על שאלות במסגרת הפורום ולא במסגרת ייעוץ פרטי.
אם איני טועה ישנו הטלפון של ד"ר אוריאל בפורום ותוכל ליצור עימו קשר לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טגרטול, אפילפסיה ואקמולמשה30/07/2010
שלום,
לפי מה שכתוב בעלון לצרכן של תרופות שמכילות פאראצטמול (תרופות אקמול למיניהם), יש להיוועץ ברופא במידה ונוטלים במקביל גם תרופות המכילות קרבמאזפין.
האם נטילת שתי התרופות יכולה להגרום נזק כלשהו?
במידה וכן, מה עושים חולי אפילפסיה (שנוטלים טגרטול), לעשות לצורך הורדת חום?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
ד''ר אבי גדות30/07/2010ראשית ישנן תרופות רבות להורדת חום.
שנית יש להוועץ ברופא המטפל מאחר והוא מכיר את מכלול התרופות אותן מקבל המטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת EEG לבן 5 - epileptiform abnoאלי29/07/2010
שלום,
זהו פענןח EEG של בני בן 5 שבוצע במהלך שינה.
epileptiform abnormality-focal non ictal, temporal occipitial right (sleep
פעילות אפליפטית אינטראיקטלית טמפורלית אחורית אוקסיפיטלית מימין בעלת מבנה בניגיני. יש להתייחס לממצא בקורלציה קלינית.
תוכלו בבקשה לומר מה זה אומר?
מודאגים :(
המוןן תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EEG
ד''ר אבי גדות30/07/2010ראשית איני נוירולוג ילדים.
משמעות הממצא כפי שכתוב הוא שקיים מוקד של פעילות אפילפטית שנצפה ללא פרכוס ויש להתייחס אליו בקורלציה קלינית כלומר בהקשר לחולה מאחר ולא מטפלים בתרשימים אלא בבני אדם.
יש לפנות לרופא המטפל להמשך בירור והנחיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירופיברושחר29/07/2010
שלום
אני בן 33 ושירתתי שירות צבאי מלא (לא היתה מודעות בזמנו למחלה).
שאלתי היא איך הצבא מתייחס לזה היום.
האם הוא מגייס לצבא עם זה?
האם הוא משחרר ממילואים עקב מחלה זאת?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירופיברו
ד''ר אבי גדות30/07/2010תלוי בקליניקה ובחומרת התסמינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימנים
שחר01/08/2010מה זאת אומרת תלוי בקליניקה?
הסממנים אצלי הם: כתמים בעור, גושים פנימיים, ומתפקד היטב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אבי גדות01/08/2010איני יודע אם אבחנה של מחלת נוירופיברומטוזיס כשלעצמה מהווה התווית נגד לגיוס.
יש לפנות לרשויות צה"ל בעניין זה.
אם אין סימנים נוירולוגיים למעט כתמים בעור וגבשושיות איני מניח שצריכה להיות בעיה בגיוס אך איני יודע באיזה פרופיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי אני צריך לפנות לאחר בדיקתיורם28/07/2010
נוירוקוגנטיבית. היתה לי פגיעת ראש לפני 30 שנה מתאונת דרכים
עם אבדן הכרה.
יש לי אחוזי נכות פסיכיאטריים בלבד כי יש מצב שאם נותנים
נכות פסיכיאטרית אז לא נותנים נכות נוירולוגית לפי סעיף 29(11) למבחנים.
הייתה לי התקף פסיכוטי לפני 15 שנה ואז אושפזתי.
הנוירופסיכולוג שהוא פסיכולוג שיקומי בהתמחותו קבע כי יש לי ירידה קוגנטיבית הן בשל איבוד ההכרה והן בשל הסכיזופרניה.
אז האם כדי קודם ללכת לרופא נירולוג או נוירוכירוג --עם תקליטור דיסק של MRI ..
אמר לי רופא מסויים כי ב-MRI ניתן לראות שרידים של פגיעה מוחית גם אם הייתה לפני 30 שנה.
יש לי גם אפשרות לגשת לפסיכיאטר לבדיקה.
הבדיקות נחוצות לי כדי לקבוע בדיוק מה גרם לי בפועל לאבדן כושר העבודה ולירידה הקוגנטיבית.
אשמח לקבל תשובה.
תודה רבה מראש.
ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אבי גדות28/07/2010מדובר בעניין פרוצדוראלי שאיני בקיא בו ולא בעניין רפואי.
נוירולוג יכול להעריך את מהות הפגיעה ולהתבונן ב-MRI.
נראה לי שזהו האדם איתו כדאי להתחיל את התהליך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגרנות ואאורהלולה28/07/2010
שלום רב,
אני בחורה בת 35 הסובלת ממגרנות כ 5 שנים. עד לפני 3 חודשים המגרנות היו מלוות בכאב ראש בלבד ובחילות הנלוות אליו ללא תסמינים משמעותיים נוספים. לפני כ 3 חודשים חוויתי לפני המגרנה הבזקים בראיה, באחת הפעמים אף נעלם לי שדה הראיה בעין אחת למספר שניות. בברור מהיר שעשיתי למדתי כי מדובר בתופעת הקרויה אאורה המשפיעה על הראיה בזמן התקפי מגרנות (יותר נכון לפני המגרנות ומיד אחריהן מתחילה המגרנה)
השאלה: בתחילת השבוע הייתה לי סחרחורת ותחושה כמו מיני עלפון שמיד אחרייה הרגשתי שכפות הידיים שלי רדומות והחל קושי בדיבור.הרגשתי שאני לא מבטאת את המילים כמו שצריך. מאוחר יותר באותו יום הדיבר ממש הרגיש לי נוראי, לא הצלחתי להשלים משפט שלם ולא יכולתי לקרוא בקול רם. הכל יצא לי הפוך. זה הלחיץ אותי והלכתי להיבדק במיון. שם שללו אירוע מוחי ואמרו שזו חרדה. לא הרגשתי לחץ משום דבר ולכן לא הבנתי את האבחנה אבל שמחתי לחזור הביתה. אף אחד בבי"ח לא שאל על מגרנה ולא קישר את זה למגרנה. אחריי שתחושה זו עברה והדיבור והקריאה חזרו לנורמה החל כאב ראש נוראי וכך לסירוגן - קושי בדיבור וכאב ראש. היום נראה שהדיבור כבר הסתדר וגם כאב הראש חריף פחות.
ממה שקראתי באינטרנט הבנתי שזו תופעה מוכרת שקשורה גם לאאורה. האם זה נכון? האם זו תופעה מוכרת? התחשוה מאוד לא נעימה, ואם אפשר לומר גם מאוד מלחיצה. חשוב לי לדעת אם מה שקראתי אכן נכון.
אודה תשובתכם
יישרו כח
לולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאורה
ד''ר אבי גדות28/07/2010תופעות של הפרעה בדיבור וכן חסרים נוירולוגיים אחרים אכן יכולים להופיע כחלק ממגרנה.
מאחר ועד החודשים האחרונים לא חווית אאורה וכעת יש שינוי באופי האאורה אני ממליץ לפנות לנוירולוג לבירור כדי לוודא כי אכן מדובר באאורה של מיגרנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאאורה
לולה29/07/2010ד"ר גדות,
תודה על תשובתך.
אני אוסיף ואעדכן שבעקבות האאורה הראשונה שגרמה לבעיות ראיה, ניגשתי לנוירולוג, בוצע סי טי מח שיצא תקין והמסקנה הייתה שאכן מדובר באאורה ככל הנראה.
מה שלא ברור לי הוא מה גרם לאאורה להופיע פתאום בחיים שלי? האם זה משהו ידוע שפתאום זה בא? האם זה יכול באותה המידה גם ללכת?
מוזר לי שזה פתאום הגיע ואף מגיע עם כל מיני דברים שלא הכרתי לפני, כמו ההפרעה בראיה או הקושי בדיבור ואף תחושת הנימול בידיים (גם שרירי הרגליים כאבו אתמול).
מה שמעודד אותי זה שזה חלף, הדיבור חזר לצורה תקינה ותחושת הנימול חריפה פחות, מקווה שגם היא תעלם. המגרנה עדיין ברקע. אני מקווה שכולם יעזבו יחד.
דבר נוסף, אני נוטלת גלולות למניעת הריון. הנוירולוגית אמרה לי שזה לא חד משמעי שחייבים להפסיק עם הגלולות כשיש מגרנה כי אני לא מעשנת. בכל מקרה אני נוטלת אספירין באופן קבוע 100 מ"ג בגלל בעיה אחרת לא קשורה. זה גרם לה לומר לי שאני לא חייבת להפסיק עם הגלולות (ואני באמת מעדיפה שלא להפסיק) אשמח לשמוע מה דעתך גם בעניין זה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאאורה
ד''ר אבי גדות01/08/2010אאורה בד"כ אינה נמשכת זמן ולאחריה מופיע כאב ראש.
סימפטומים שנמשכים זמן רב עד מספר ימים כפי שאת מתארת באופן עקרוני אינם מוסברים ע"י אאורה בלבד.
במרה כזה יש להבדק ע"י נוירולוג.
בנוסף איני יודע מדוע הינך נוטלת אספירין אך נטילה זו מעידה כי כנראה הינך בסיכון יתר לאירועים וסקולאריים ולכן אם ישנם סימפטומים שנשארים יש להבדק.
לגבי גלולות - מומלץ לשנים עם מיגרנה ואאורה להחליף גלולות לכאלה ללא אסטרוגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי...
lola01/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחילו להופיע לי שגיאות כתיב.נמרוד28/07/2010
שלום,
אני בן 26, סטודנט.
לרוב כתיבתי רהוטה ומדוייקת, אך לאחרונה שמתי לב שהתחילו להופיע לי שגיאות כתיב לא שגרתיות - כשאני לא שם לב, אני עשוי לפעמים לכתוב מילה באופן פונטי, כפי שהיא נשמעת, ולא כפי שצריך - "הכל" במקום "הקול", "אם" במקום "עם" וכו'. כמו כן מזה זמן מה אני חושד שמשהו השתנה ביכולת המנטלית שלי, אף שאין לי תסמינים מדוייקים לכך. מה עושים? יש לציין כי בשנים האחרונות הייתי תחת "סטרס" רב, מצב שהשתנה לאחרונה, האם יכול להיות שיש קשר בין הדברים ושהמצב ישתנה ככל שחיי ייעשו רגועים יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שגיאות כתיב.
ד''ר אבי גדות28/07/2010קשה לענות על שאלה זו ללא בדיקה נוירולוגית והערכה.
תרופות יכולות לגרום לשינוי כפי שאתה מתאר, שימוש בסמים, אלכהול וגם גורמים נפשיים.
יש לגשת לנוירולוג לצורך אבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה בצד שמאלאלי27/07/2010
ערב טוב,
יש לי חולשות ברגל שמאל וביד שמאל.
ביצעתי אתמול EMG ביד וברגל והמסקנה:
CTS Bilateral mild LT > RT
Normal Other tested nerves study.
Emg study may suggest mild chronic radiculopathy S1 lt, without acute denervetaion features
כששלחו אותי לבדיקה אמרו לי להתייעץ עם נוירולוג ד"ר אמיר דורי. יש לי תור לעוד הרבה זמן (נובמבר)
חשוב לי לציין שלאבי יש היסטוריה של גידול בראש.
אני גם ממתין לאישור של קופ"ח ל- MRI עמוד שדרה.
מה לדעתך יש לי? האם כדאי ללכת לבדיקת נוירולוג "רגיל" עד התור אצל ד"ר דורי?
תודה,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה בצד שמאל
ד''ר אבי גדות28/07/2010לחולשת צד יכולות סיבות רבות.
עפ"י ממצאי ה-EMG ישנן סיבות שיכולות להסביר את החולשה אך ללא בדיקה נוירולוגית אין בידי לקבוע אבחנה.
לגבי הקדמת התור - תלוי במידת החולשה, ברמת הדחיפות ובמשך הזמן בו אתה סובל מהסימפטומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקונה בגזע מוחמשה27/07/2010
שלום רב
לפני חודשיים וחצי עברתי הפרעת קצב שהתחילה כרפרוף ועברה לפרפור טופלתי בשוק חשמלי ובנוגדי קרישה והקצב לב חזר לסינוס
לאחר התייעצות עם רופא מומחה הומלץ לעבור אבלציה למניעת הישנות ההפרעות קצב
עברתי את האבלציה לני כחודש.
כשבוע לאחר האבלציה חשתי חוסר תחושה קל בצד ימין של הפנים ופס של חוסר תחושה ביד ימין, אושפזתי בוולפסון למלחלקה הנוירולוגית הם לא ראו ממצאים מיוחדים והחליטו על c.t ליתר בטחון שיצא נקי למעט סינוסיטיס שנראה בו- יש לציין שהם ייחסו את רוב התסמינים ללחץ הנפשי שעובר עלי בזמן האחרון- (כל הסיפור עם ההפרעות קצב, האשפוזים ותקופת המבחנים בה אני נמצא-אני סטודנט באונ' ת"א).
כאמור לאחר השחרור החוסר תחושה עבר גם לכף רגל ימין (בעיקר באצבעות-תחושת התפסות)
יש לציין מספר דברים:
לפעמים החוסר תחושה/נמלול מורגש גם בצד שמאל (ברגל לפעמים)
מדובר בתחושת אי נעימות קלה כמו לחץ או נמלול באזור.
זה בא וחולף לפעמים יום עם בלי לפעמים עם בד"כ בפנים זה נשאר
טופלתי במדדלי דם כחודש אחרי ההפרעות קצב- לאחר מכן לפני האבצליצה הקרדיולוג שביצע את האבליציה אמר שאין בהם עוד צורך וגם הקרדיולוג המטפל בקופת חולים אמר שאין צורך ואף בוולפסון במחלקה הנוירולגית לא ציינו שיש לקחת מדללים.
הייתי היום אצל נוירולוג בקופת חולים והוא תחילה אבחן רפלקסים ערים בצד ימין לאחר שביקשתי שיבחן שוב הוא שם לב לרפלקסים ערים בכל הגוף (הוא אמר שאין שוני משמעותי בין הצדדים) אבל הם ערים מאוד.
הוא חושד בלקונה בגזע המוח והורה על mri.
אך בגיל 4 עברתי סגירות asd ונותרו לי ברזלים בבית החזה שלפיו לא מאפשרים את ביצוע הmri.
הוא אמר שהגישה הזהירה היא לקחת אספירין במינון נמוך לאלתר.
הייתי מאוד רוצה חוות דעת על המקרה וגם התחייסות לשאלות שצצו אצלי:
איך יכול להיות שהתחושות האלו התחילו רק חודש לאחר ההפרעות קצב ורק שבוע ומשהו לאחר האבלציה, האם זה לא שולל קשר ישיר אליה, שכן אם זה היה מהם אז ההשפעה הייתה מורגשת מיידית?
בהנחה שיש באמת את הלקונה האם אין דרך אחרת ודאית למצוא אותה. על אף הברזלים וגם האם האספירין יכול להמיס אותה?
אני כרגע מאוד במצב חרדתי, הדבר בא לי די כשוק כי עד עכשיו כל רופא שהייתי אצלו שלל מיידית אפשרות של קריש ואמר שאין לי מה לדאוג ושזה מאחורי כבר.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופסת קטנה
משה27/07/2010רק תוספת אני מטופל כיום בקרדילוק 1.25 ובאיזה תוסף של ויטמנים טריפל b- ואת הגיל שלי שכחתי לציין- 23 אפ זה חשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אבי גדות28/07/2010גילך אכן צעיר להווצרות אירוע מוחי על רקע טרשת עורקים. לגבי אירוע מוחי על רקע הפרעת קצב הדבר אפשרי אך לדבריך נשלל על ידי מספר נוירולוגים.
אם עדיין ישנן תופעות של חולשת צד או חסרים נוירולוגיים מומלץ להבדק שוב.
לגבי בדיקת המוח, ישנן בדיקות שאינן מגנטיות כמו CT אנגיו של עורקי המוח שיכול להדגים את עורקי המוח אך יש לבצע בדיקה זו רק במחשבה שיש חסימה בעורקים משום שהבדיקה כרוכה בקרינה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקונה בגזע המוח
ד''ר אבי גדות28/07/2010משה שלום
אני מניח שברור לך שתשובה ספציפית לגבי מצבך ללא בדיקה נוירולוגית, רויזיה של ההדמיות ומעבר מסודר על בדיקות המעבדה אינה אפשרית.
באופן כללי הפרעת קצב יכולה לגרום לאירוע מוחי בשל היווצרות קרישי בדם בלב שמשם מגיעים למוח.
אם עדיין קיימת הפרעת קצב לאחר אבלציה תתכן תופעה שכזאת גם זמן לאחר הפעולה.
בנוגע לחסרים נוירולוגיים שאתה מתאר יש להבדק אצל נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
משה28/07/2010אני באמת פונה לנוירולוג אחר לחוות דעת נוספת
השאלה היחידה היא האם כדאי בינתיים לגשת בגישה הזהירה ולקחת מיקרופירין 75 ביום לדילול הדם, ליתר בטחון כמו שהורה לי הנוירולוג אתמול.
מאז האבלציה לא נצפו לפחות על ידי הפרעות קצב נוספות (טפו טפו)
דרך אגב מסתבר שאני רגיש למיקרופירין (אתמול כולי התנפחתי) אבל לא לאצטוסל 300 (שבעבר לקחתי ללא שום בעייה) ההבדל ביניהם לפי מה שאני הבחנתי זה שמיקרופירין מצופה בעוד חומרים.
אילו ברירות אחרות למיקרופירין שלא מצופות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקרופירין
ד''ר אבי גדות01/08/2010איני יכול לייעץ בעניין טיפול תרופתי והחלטות טיפוליות לחולה שאיני מכיר, לא בדקתי ואיני חשוף לכל הנתונים.
אני מניח שלא היית רוצה ייעוץ כזה בכל מקרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח צילום MRI מוחשינדל26/07/2010
שלום,
עברתי אירוע מוחי וכעת אני בבירור נוירולוגי. נשלחתי לבדיקת MRI מוח, להלן התשובות:
הצרות קשה של RICA חמש-עשרה מ"מ דיסטלי לביפורקציה,
לא הודגמה זרימה ב LICA,
שינויים טרשתיים קלים במוצאה RV,
קורלציה עם דופלר.
רציתי לדעת בבקשה מה פשר התשובה הנ"ל. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר אבי גדות28/07/2010הפרטים המופיעים בתשובה ששלחת מתייחסים לעורקי הצוואר ולא למוח ולכן לא ברור לי על איזה בדיקה מדובר.
בכל מקרה על פי המצויין מדובר בהפרעה משמעותית בזרימה בעורקי התרדמה הפנימיים בשני הצדדים כאשר משמאל לא נצפתה זרימה כלל ומימין הפרעה משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתגובת דר' גדות
שינדל28/07/2010דר' גדות ראשית תודה על תגובתך.
האם לאור תשובתך, עליי לקבוע תור מיידי לנוירולוג המטפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אבי גדות28/07/2010אם הממצאים אינם ידועים קודם אז אני ממליץ לעשות זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה אפילפסיה אצל כירופרקטור?רמי26/07/2010
ב"ה
רציתי לדעת האם חולה אפילפסיה, שעבר ניתוח ראש, יכול לגשת לקבלת טיפול אצל כירופרקטור? במילים אחרות: האם זה לא מזיק???
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה אפילפסיה וכירופרקטור.
ד''ר אבי גדות26/07/2010לא קיימת התווית נגד לכירופרקטור אצל חולי אפילפסיה.
בנוגע לניתוח ראש - אם לא מדובר בבעיה צווארית גם כאן אין הטויית נגד.
ישנם סיכונים בטיפול אצל כירופרקטור אך אילו אינם שונים לגבי חולי אפילפסיה ביחס לחולים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת עפעפייםגלית26/07/2010
אבי בן 82 סוכרתי המזריק אינסולין כשנתיים.
לפני כשלושה חודשים החל להיסגר לו עפעף אחד ועכשיו גם השני.
כדי לראות הוא נאלץ לפתוח את העיניים עם הידיים.
הוא עבר סדרה של צילומים ובדיקות, ביניהן EMG ו-C.T, נשלל קשר לסוכרת והוא אובחן כחולה מיאסטמיה. בעקבות כך הוא החל לקבל טיפול בסטרואידים לפני כשבועיים ללא הצלחה יתרה.
שאלתי היא האם במצבו ניתן לבצע ניתוח פלסטי כלשהו לתיקון המצב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאסטניה
ד''ר אבי גדות26/07/2010אם הבעיה היא מיאסטניה אזי ניתוח קוסמטי לא יעזור מאחר והבעיה היא בעיה בחיבור בין העצב לשריר בעטיו יש בעיה בהפעלת השרירים המרימים את העפעף.
הטיפול במקרה זה הוא טיפול המחלת המיאסטניה עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)