מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיגרנה והריוןעמית07/07/2010
שלום
אני בת 32 וסובלת ממיגרנות מזה מספר שנים סביב תקופת המחזור החודשי. בתחילת התקפים כאלה נהגתי לקחת TEMIGRAN. כיום אני בשבוע 13 להריוני הראשון, ועד כה סבלתי משני התקפי מיגרנה מציקים (שניהם אגב בימים חמים במיוחד, ואף על פי שאני מקפידה לשתות הרבה), ואני בוחרת שלא להתשמש בתרופות כלל. האם בקיומן של המיגרנות יש עדות לסכנה לרעלת הריון? רופאת הנשים שלי ממליצה לגשת לנוירולוג. אני אינני מוטרדת כל כך מכאבי המיגרנה, אבל חוששת להריון. אשמח לעצה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר איתן אוריאל11/07/2010אין לקחת תכשירים ממשפחת הטריפטנים בהריון. אין קשר בין מיגרנה לרעלת הריון ,אולם כמובן שבכל מקרה של כאבי ראש יוצאי דופן יש לשלול רעלת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "גרנולציה קטנה ע"ש פקיוני בסינוסאוכף תורכי...07/07/2010
הסגטלי העליון ובסינוס הרוחבי השמאלי" - האם צריך להדאיג אותי? (שאר תוצאות ה-MRI תקינות).
האם יש קשר בין הממצא הזה לתחושת ריח עשן שאני מריחה באופן קבוע מדי מספר שבועות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרנולציה
ד''ר איתן אוריאל11/07/2010לרוב מדובר בממצא מקרי אולם יש צורך להתבונן ישירות בבדיקת ההדמיה ולקבל את הספור הקליני המלא. אני מציע לחזור עם הבדיקה לנוירולוג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לmoyamoyaטובית07/07/2010
שלום, רציתי לקבל קצת רקע על המחלה.
ויותר חשוב לשאול מה הגורמים למחלה, ואם היא תורשטית.
לפי הגורמים השונים מה אפשר לעשות כדי לעקב את התפתחותה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מויה מויה
ד''ר איתן אוריאל11/07/2010מדובר במצב מולד של שינויים בכלי דם העלולים לגרום לחסימות ולדימומים. המראה האופייני באנגיוגרפיה הינו של "מסך עשן". ניתן לשקול מספר טיפולים הן תרופתיים והן התערבותיים. אני מציע לפנות עם בדיקות ההדמיה לנוירולוג המתמחה במחלות כלי דם של המוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות נוספות.
טובית12/07/2010שואסקוליטס מוחי יכול לגרום למצב כזה?
יתכן שלמישהו היה בעבר ואסקוליטס ועכשיו אין לו, איך אפשר לגלות את זה.
האם הצרות של כלי דם במוח עלולה לגרום למיגרנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי על השאלות הנספות?
טובית15/07/2010זה חשוב, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעונים
ד''ר אבי גדות17/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות
ד''ר אבי גדות17/07/2010מויה מויה אינה וסקוליטיס אלא וסקולופאטי.
וסקוליטיס בד"כ אינה חולפת לבד מאחר וזוהי מחלה דלקתית של כלי הדם במוח. יתכן מצב בו הגורם לוסקוליטיס הינו זיהומי ואז לאחר טיפול יתכן ולא יחזור.
הסיבות למגרנה רבות ובחלקן אינן ידועות ספציפית הצרות כלי דם המוח לא ידוע כגורם למיגרנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טובית17/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "אירועים אפילפטיים"מבולבלת07/07/2010
אני בת 33 חולה מזה כבר 20 שנה בדיכאון מז'ורי.
מטופלת תרופתית וכן לפני חודש וחצי סיימתי סידרה של נזעי חשמל.
שלשום בשעה 11 בלילה היו לי שני אירועים של איבוד הכרה, נפילה לריצפה ופירכוסים {חצי שעה בין אירוע לאירוע).
אירועים כאלו קראו לי כבר 4 פעמים בעבר בטווח של השנתיים האחרונות (התחילו כשהייתי בהריון תמיד הופיעו בלילה בבית)
אך לעולם לא הופיעו בצמידות כזו (הופיעו כאירוע יחיד מדי מספר חודשים) כמו כן הפירכוסים הפעם היו חזקים יותר.
נוירולוג שבדק אותי אמר שזה יוצא דופן שאני מסוגלת לזכור את הפירכוסים שכן בד"כ כאשר מפרכסים אז שרויים בחוסר הכרה, אך מצד שני לפי התיאור שנתתי לו הוא קבע שאלו בהחלט פירכוסים. נישלחתי לeeg שהיה תקין ולct מוח שטרם ביצעתי.
כמו כן קיבלתי טיפול בדפלפט כרונו - בתחילה 500 מ"ג ביום ולאחר שבוע לעלות ל1000.
אני מתלבטת אם לקחת את התרופה שכן אני נוטלת כבר המון תרופות לדיכאון המג'ורי וכן אני מתכננת לנסות ולהיכנס להריון בקרוב.
שמעתי שלדפלפט יש הרבה תופעות לוואי וממש לא הייתי רוצה להתחיל ולנטול אותה.
האם אין תרופה חלופית?
האם גם כשהאירועים קוראים בתדירות נמוכה יש לקחת תרופה נוגדת פירכוסים?
ומה בנוגע להיריון? לפי מה שהבנתי התרופה אסורה בהריון.
האם אירועים כאלו של איבוד הכרה ופירכוס גורמים נזק לגוף?(חוץ מהמכות שיכולות להיגרם עקב הנפילה) בסה"כ הפירכוסים הללו דומים לאלו שגרם להם הטיפול החשמלי. לא?
אשמח מאד לתשובות כי אני מאד מבולבלת
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירועים
ד''ר איתן אוריאל07/07/2010בדיקת EEG תקינה איננה שוללת אפילפסיה. טיפול בדפלפט עשוי להיות בעיתי בהריון ,ובמידת האפשר, יש לשקול טיפול חלופי. מאחר ומדובר בסיפור מורכב אני מציע לפנות לנוירולוג שיקבע האם אכן מדובר בפרכוסים אפילפטים ויקבע טיפול מיטבי בהתאם לכל הנתונים. בשלב זה אני ממליץ לשמוע להמלצות הרופא שבדק אותך והתרשם ישירות מהמקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירי07/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנהלי06/07/2010
רציתי לדעת האם תוצאות תקינות של בדיקת EEG שוללות לגמרי מיגרנות,למרות שאני עדיין סובלת מאותן התופעות שמראות על כך שזה מיגרנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה
ד''ר איתן אוריאל07/07/2010אין קשר בין בדיקת EEG לבין אבחנת מיגרנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבדיקת EMGשי06/07/2010
ד"ר שלום
פניתי לרפא המשפחה שהפנה אותי ואמר לי שאין לו כל מושג בהבנת תוצאות הבדיקה EMG ועלי לפנות לפנות לנירולוג
מאחר ואני משותק ב4 גפיים והטלטולים בדרכים מסכנים אותי אבקש את עזרתך בבדיקות הנ"ל ומשמעותם:
שלי כיום :
סובל מפרפאלגיה ברגלים והחלשות משמעותיית בידים תוך כדי שיתוק:
ct ע"ש צוארי 25/3/10
ישור הלורדוזיס הצוארי עם היפוך הלורדוזיס
c2-3 בלט דיסק קל לאחור
c3-4 איחוי בין חוליות KLIPEILL FEIL
c4-5 בלט דיסק קל
c5-6 איחוי חלקי בין חוליות KLIPEILL FEIL
c6-7 בקע דיסק לאחור עם זיזים אחורים ולחץ על השק!
mri ע"ש צוארי 8.4.10
c4-5 בלט דיסק מרכזי דיפוזי
c6-7 בלט דיסק גדול פרוץ מרכזי עם לחץ על השק הדורלי מרכזי עם היצרות התעלה
ct ע"ש מותני 16.3.10
l3-4 בלט דיסק לאחור עם לחץ קל על מוצא השורשים
l4-5 בלט דיסק עם לחץ על השק והיצרות מוצא השורשים (יותר משמאל(
l5-s1 בלט דיסק עם לחץ על השק
אנא ממך עזור לי בטוב לבך!
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EMG
ד''ר איתן אוריאל07/07/2010צר לי, אך מבלי להתרשם מהמקרה הקליני ולבצע בדיקה נוירולוגית גופנית ,לא ניתן להתייחס רק לבדיקות העזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת single fiber emgמורן06/07/2010
אני בת 28 ושלחתי ע"י נוירולוג לבדיקת single fiber emg משריר אורביקולריס לצורך בירור מיאסטניה. מטרת ההפניה היא בירור פטוזה חולפת משמאל ובקשה לשלול jitter ומחלת חיבור עצב-שריר.
הנוירולוג הסביר לי שמוחדרות שתי מחטים: האחת מעל לעין והשניה מתחתיה.
ברצוני לדעת האם הבדיקה מסוכנת? האם היא מבוצעת בהרדמה?
אשמח מאוד לשמוע פרטים על הבדיקה ועל מהלכה ועל הסיכונים הכרוכים- אם יש.
בתודה רבה מראש,
מורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EMG
ד''ר איתן אוריאל07/07/2010הבדיקה איננה כרוכה בהרדמה ואיננה מסוכנת, אם כי לעיתים בלתי נעימה. מומלץ גם לבקש הסבר מהרופא שיבצע את הבדיקה קודם לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהצמח יעל05/07/2010
שלום
אז ככה אני כבר כמעט שנה לא יודעת מה זה לישון אני כבר אובדת עצות ועל סף שבירה אני לא יודעת מה לעשות כבר אני ממש מקווה שתוכלו לעזור לי עברתי כבר דרך מספר פרופסורים בנייהם מנהל מחלקה בסורוקה אני בת 44 עם עבר רפואי של אנמיה ומספר ניתוחים והבעייה שלי כיום היא שיש לי עצבים בכל הגוף כאשר אני במצב מנוחה ורוב העצבים נגרמים בלילה זה העצבים בגוף הינם מתבטאים בזה שאני חייבת לשפשף את כפות הידיים והרגליים וזרמים בגוף. גם ביום וגם בלילה יש לי כאבים בגוף באופן דיי קבוע ואני לא מצליחה להרים את הידיים זמן ממושך מהסיבה שכואב לי גם כל מכה אפילו חלשה שאני מקבל כואבת לי מאוד, חרשתי את האינטרנט ברופאים המלצות אך כל הניסויונות לא עזרו אני ממש מקווה שתעזרו לי שתפנו אותי ותכוונו אותי עצות מה שאפשר באמת שאני מתחילה לוותר. אם במידה וצריך אשמח לשלוח את כל המסמכים הרפואים ואת החוות דעת
כל טיפול שקיבלתי עד עתה הינו בכדורים אשר לא מצליחים לעזור לי ורק מעצימים את הכאבים והעצבים ניסיתי כבר 4 סוגי כדורים ואף אחד לא עזר לי אני גם אינני יודעת עם אני צריכה לפנות לניורולוג או שהבעייה אחרת מכיוון שפניתי כבר לכמה רופאים בתחום ואולי זוהי בעייה של כמה תחומים
כל עזרה מידע יתקבל בברכה תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רשמתי האיימל שלי הינו:
צמח יעל05/07/2010אני במרפאה כללית אם זה משנה או חשוב אני אעשה הכל כדי להצליח לישון שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
ד''ר איתן אוריאל07/07/2010מאחר ומדובר בבעיה מורכבת ,אני מציע לפנות ליעוץ נוירולוג בליווי כל החומר הרפואי והבדיקות שביצעת עד כה לשם בדיקה והערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה נוירולוגיתעידן05/07/2010
לד"ר שלום רב
לפני כמה שנים היה לי דימום מוחי באיזור פרונטאלי ימני בראש שבעקבותיו נשארתי עם נזק מוחי המתבטא בירידה בתחושה בפלג גופי השמאלי.
בבדיקה הנוירולוגית לאחרונה הנוירולוג בדק אותי ע"י מכה קטנה בפטיש בשתי הרגליים (בברך)אולם הרגל השמאלית(החולה ) קפצה הרבה יותר מהרגל הימנית.
מה משמעות הדברים האלו האם זה אומר שיש שיפור מסוים או שאני צריך להשלים עם המצב הנוכחי ולא יהיה שיפור יותר מאחר ועבר על הדימום כ3 שנים
אשמח מאוד לקבל תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר איתן אוריאל07/07/2010עירות ההחזרים בגפיים השמאליות הינה תוצאה של הנזק לאונה הפרונטלית הימנית. עירות ההחזרים איננה בהכרח מהווה מדד לגבי הצפי לעתיד. עליך להתיעץ עם הנוירולוג שבדק אותך והתרשם מהמקרה לגבי המשך ההתנהלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת EMGיעל05/07/2010
אני בת 26, יש לי מזה כשבוע כאבים באזור העצם שליד עקב רגל ימין. הרופא הפנה אותי לבדיקת EMG ואני חוששת מכך. האם יש צורך בבדיקה הנ"ל או מספיק לקחת כדורים למניעת דלקת? מה לעשות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EMG
ד''ר איתן אוריאל05/07/2010מאחר ורופא שבדק אותך התרשם כי יש מקום לביצוע הבדיקה אני מציע לשמוע להמלצתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע משפטישגב05/07/2010
שלום
רציתי לדעת אם יש גוף התנדבותי שמסייע במפגש ייעוץ נוירולוגי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוע
ד''ר איתן אוריאל05/07/2010לא ברורה לי שאלתך. ניתן לפנות לנוירולוג בקופת החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד כמה נחשבים צילומי ה- CT מדוייקיםשגב05/07/2010
שלום רב
אבקש לדעת באיזו מידה נחשבים צילומי ה-CT כמדד מדוייק לכך שאין לאדם פרקינסון.
מדובר באדם שניתוח ה-CT שלו העיד על ארוע מוחי, אך נשללה מחלת הפרקינסון.
האם סביר שאבחון ארוע מוחי יראה חיווים דומים לפרקינסון, כפי שעולה מהסריקה?
המון תודה מראש,
ליאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר איתן אוריאל05/07/2010לא ניתן לאבחן פרקינסון בבדיקת CT.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המתנה או טיפול?שחר04/07/2010
שלום,
אשתי התאשפזה שלשום,בבי"ח במרכז הארץ, לאחר כאב ראש חד מאוד שלא חולף (בחיים לא ראיתי אותה כך) וכאב בעורף.
בוצעו שני צילומי CT המצב הוא שהרופאים אינם בטוחים האם הבעיה היא שיש תסחיף או "עורק שהוא טיפה קרוע" (זה מה שהבנתי) בצוואר.
כרגע היא במחלקת נוירולוגיה להמשך מעקב, מחוברת למוניטור. בנתיים אין שיפור במצבה.
מדאיג אותי שאם זה תסחיף אז הרי מדובר על הימור בחייה וזה עלול להסתיים רע מאוד. מצד שני אם יתנו תרופה לדילול הדם אז עורק קרוע זה גם דבר לא נעים במיוחד.
אני חושב שעדיין הסיכון להפגע מתסחיף רב מידי ולכן יש לטפל בו. מצד שני אני רחוק מלהיות מומחה.
אז אחרי כל הסיפור הארוך הזה להלן שאלותי:
האם הכיוון שלי נכון שעדיף לטפל בתסחיף שאולי לא קיים רק כדי למנוע פגיעה אפשרית?
במידה ורופאי המחלקה לא מסכימים איתי האם יש דרך לקבל חוות דעת אחרת?
מה דעתכם על כך שאקח את אישתי לבי"ח אחר, האם יקבלו אותה שם?
בתודה מראש
שחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
ד''ר איתן אוריאל05/07/2010הסיפור איננו ברור לי, אני מניח כי קיים חשד לדיסקציה בכלי דם צוארי. אני מציע לבקש שיחה עם נויורווג מומחה למחלות כלי דם של המוח מהמחלקה. בנוסף כדאי לברר האם בוצעה בדיקה המדגימה את כלי הדם הצוארים (CTA,MRA) ומה היו תוצאותיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת תחושה ביד שמאלב03/07/2010
לפני כחודשיים התייבשתי (עפ"י אבחנה של רופא משפחה) ומאז אחת למספר שבועות חוזרות אותן תופעות הלוואי (דופק מואץ, יובש בגרון, כובד בנשימה וחוסר יציבות). לפני כשבועיים התחלתי להרגיש חוסר תחושה חלקי ביד- כלומר היד בשליטה מלאה אבל אני פחות מרגישה את הפעולות שאני עושה בעזרתה למעט חולשה מאוד חזקה.
בעקבות לחץ וחרדה מהעניין התחלתי ליטול רלקסין על בסיס יומיומי. אני בת 22.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה
ד''ר מאיר קסטנבאום04/07/2010לא הבנתי מדברייך האם מדובר בחלשת יד מוטורית או הפרעה תחושתית. האם קיימים גם כאבים בצואר?
בכל מקרה תלונה זאת מחייבת פנייה לנוירולוג .
יש צורך בקבלת אנמנזה מלאה, בדיקה נוירולוגית יסודית ובהתאם לממצאים ישקל ביצוע CT מוח או CT עמוד שדרה צוארי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירופתיה ופעילות גופניתגלי03/07/2010
שלום,
אני בת 29 עם חשד לנוירופתיה בשל צריבות, דקירות ואיבוד תחושה מזה מספר ימים בחלקי גוף רבים שהחלו מכפות הרגליים והידיים, מזה יומיים אני לוקחת כדורי טגרטול (חצי כדור פעמיים ביום) שמקלים על הסימפטומים, בעוד כשבועיים יש לי תור ל- EMG, רציתי לשאול האם אני יכולה להמשיך בפעילות גופנית כרגיל (פילאטיס וצעידות) במידה והסימפטומים יעלמו לחלוטין הודות לכדורים, או האם מומלץ להפסיק לעת עתה את הפעילות הגופנית עד לבדיקת ה-EMG והמשך בירור רפואי? כמו כן רציתי לשאול האם יכול להיות קשר בין נוירופתיה לפריטין נמוך? יש לציין כי הברזל וויטמין B12 תקינים, המון תודה, גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירופתיה
ד''ר מאיר קסטנבאום04/07/2010לפי דבריך מדובר בתופעה חדשה שהופיעה רק בימים האחרונים ומתקדמת.
מהלך מהיר של התקדמות דורש בירור מהיר ובמידה ומופיעה גם חולשה בגפיים או תופעות אחרות מומלץ שתפני מיידת למיון לצורך בירור.
במידה ומדובר בתופעה כרונית אין מניעה מביצוע פעילות גופנית. אולם אם את בתהליך של העלאת תרופה (טגרטול) יתכנו סחרחורות בעת שינוי המינון ולכן יש להיזהר ולהימנע מנפילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)