פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדדים של הערכת משקל
    אורית
    20/09/2010

ביצעתי הערת משקל בשבוע 31.3 רציתי לדעת האם הם תקינים
    78 מ"מ מתאים לשבוע 31.3 PPD
    277 מ"מ מתאים לשבוע 30.2 HEAD CIR
    267 מ"מ מתאים לשבוע 30.6 AB CIR
    יחס HC/AC 1.03
    60 מ"מ מתאים לשבוע 31.4 FEMUR LENGTH
    גיל הריון US 31.0
    הערכת משקל 1696 גר'

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מדדים של הערכת משקל

הוספת תגובה

• אורית

ד``ר רון ברדין
    22/09/2010

אורית שלום רב
    הערכת המשקל של עוברך תואמת במדוייק לגיל הריון 31 כך שבהחלט תקינה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב גדילה
    ירדן
    19/09/2010

שלום רב,

ברצוני לשאול לגבי התפתחות תקינה של העובר.

כשהייתי בשבוע (5) 23 (לפי וסת) הערכת הגיל והמשקל :

קוטר דו קודקודי : 63 מ"מ מתאים לשבוע 25+4

היקף ראש: 229 מ"מ מתאים לשבוע 24+5

היקף בטן: 215 מ"מ מתאים לשבוע 25+6

אורך עצם הירך 42 מ"מ מתאים לשבוע 23+6

גיל הריון ממוצע לפי אולטרה-סאונד 25+4, משקל משוער757גרם.

בעקבות הממצאים נשלחתי לבצע העמסת סוכר של 100 מ"ג והתוצאות שהתקבלו: 79 לפני העמסה, 130 אחרי שעה, 142 אחרי שעתיים, 55 אחרי שלוש שעות.

בעקב גדילה לאחר 4 שבועות, בשבוע 27+4 העובר במנח עכוז והממצאים: קוטר דו קודקודי: 78 מ"מ מתאים לשבוע 31+4 היקף ראש 282 מ"מ מתאים לשבוע 30+4, היקף בטן: 258 מ"מ מתאים לשבוע 30, אורך עצם הירך 56 מ"מ מתאים לשבוע 29+4. גיל הריון לפי אולטרה-סאונד 30 שבועות. משקל משוער: 1486 גרם. ברצוני לדעת עד כמה זה חמור אם בכלל, האם יש חשד לסכרת הריון ??(רופאת המשפחה אמרה שהתוצאות תקינות) חשוב לי לציין שאני נולדתי במשקל 5.250 ולאימי לא הייתה סכרת הריון. האם זה תורשתי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעקב גדילה

הוספת תגובה

• לירדן

ד``ר רון ברדין
    22/09/2010

ירדן שלום רב
    נכון יהיה להפנות שאלה זו לצוות הריון בסיכון בפורטל זה לקבלת היתייחסות שכן בפורום זה היתייחסותנו מכוונת לתחום האולטרהסאונד. כעקרון יש נטייה ללדת עוברים גדולים לנשים שנולדו גדולות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע 35.3 רושם להתעבות שיליב בחלקה
    מרינה
    19/09/2010

שלום

היום עשיתי אולטרסאונד

מנח:אורכי

מצג: ראש

מיקום שיליה : דופן אחורית

תאור: בחלקה הימני רושם להתעבות 64 מ"מ

מי שפיר: כתות תקינה.

BPD 87 - מתאים לשבוע 35.3

HEAD CIR 316 - מתאים לשבוע 35.4

AB CIR 309 - מתאים לשבוע 34.6

יחס 1.02

FERMUR LENGTH 65 - מתאים לשבוע 33.5

גיל הריון US 35.4

הערכת משקל 2360

יש לציין שיש לי 2 כלי דם

שאלה שלי לגבי רושם להתעבות שיליה - האם יש סיבה לדאגה, האם צריך לעשות עוד איזה בדיקה שדורשת בירור לגבי התעבות ואם מדידות של העובר תקינות.

תודה רבה על התשובה

הוספת תגובה

• מרינה

ד``ר רון ברדין
    22/09/2010

התייחסות תאורטית בלבד לא מאפשרת תשובה אופטימלית . יש לבדוק ההיתיחסות לשלייה בבדיקה קודמת . האם תיאור דומה . במידה וללא מימצאים נוספים נכון יהיה להערכתי לבצע בדיקת ביקורת והערכה נוספת של השלייה. מאחר וזו היתרשות סובייקטיבית רצוייה לדעתי הערכה נוספת בתיאום עם הרופא נשים מטפל שלך. לא ניראה שיש צורך בדחיפות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן התשובה לשאלה מתאריך 14.09.2010
    חגית
    17/09/2010

שלום רב!

בתאריך 14.09.2010 שלחתי שאלה חשובה לגבי ממצא cpc.
    מדוע אני לא מקבלת תשובה? זה מאוד דחוף לי...

בברכה
    חגית

הוספת תגובה

• לחגית

ד``ר רון ברדין
    21/09/2010

חגית שלום רב
    אכן המהלך הטיבעי של CPC הוא להיספג/להיעלם על פי תאורך מדובר בציסטה קטנה. בדיקת מי השפיר התקינה אמורה אף היא להסיר מחששותייך . אחת הציסטות אף נעלמה. לכן בשלב זה בהנחה שאכן מדובר בCPC בנתונים שתיארת אינני רואה מקום לבדיקות נוספות למעט ביקורת ומעקב מכוון לראות האם אכן במגמת ספיגה ושוב לודא שאכן CPC
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין דופק ב- US
    חזרתי
    17/09/2010

שלום רב,
    שבוע 9.0 , בשבוע 7 החלו הפרשות חומות שלאט עברו להפרשות חומות מוגברות ולאחר מכן הפכו להפרשות דמיות, כעת עדיין יש הפרשות אומנם בכמות פחותה בהרבה ורק בצבע חום. בשבוע 7+3 עוד נראה דופק תקין ועובר בגודל מתאים לשבוע 6.6 (8.49 מ"מ). לפני 3 ימים בבדיקת US כבר לצערי הרב לא נראה דופק ושק שמתאים לשבוע 6.5.

לפני 8 חודשים עברתי גרידה (הפסקת הריון יזומה - בטיפשותי) שבעקבותה נוצרו לי הדבקויות קלות ברחם ובצוואר הרחם, אשר חסמו את יציאת המחזור הווסתי כך ששלושה חודשים לא היה לי מחזור כלל, עד אשר ניגשתי להיסטרוסקופיה אבחנתית שבה הופרדו ההדבקויות. הגרידה פגעה לי מאוד ברירית הרחם שירדה מעובי של 13 מ"מ לעובי של 4.7-6.6 מ"מ, וכמו כן המחזור שלי צומצם מ- 5 ימים ליומיים חלשים יחסית.
    בנס ניקלטתי להריון הנוכחי שמשום מה נגמר ( אולי יש קשר להדבקויות שהיו לי).
    שאלותי:
    מאחר והנסיון הקודם שלי עם גרידה לא היה טוב כלל, אני מפחדת שמא גרידה נוספת תחמיר את המצב.
    1) לאחר ההסתבכות שהיתה בגרידה הקודמת האם יש סיכון גובר להסתבכויות בגרידה נוספת?
    2) האם עדיף לחכות להפלה טבעית או לקחת כדורי ציטוטק?
    3) עד איזה שבוע ניתן לקחת כדורי ציטוטק או עד איזה שבוע מותר לחכות להפלה טבעית?

אני מאוד מפחדת, מודאגת ולא ממש יודעת מה לעשות?
    מתנצלת על האורך , בבקשה תענו לי

לקביעת תור
    סגירה
    אין דופק ב- US

הוספת תגובה

• חזרתי

ד``ר רון ברדין
    21/09/2010

שלום רב
    בפורום זה אנו מתמקדים בכל הקשור בתחום האולטרהסאונד כפי שראית. לכן אמליץ לך שתפני שאלות אלה לפורום נשים גינקולוגיה שבפורטל זה שם אני צופה שתקבלי במענה טוב לשאלותייך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוטר בטן קטן בהערכת משקל
    גיא
    13/09/2010

שלום רב,
    בבדיקת הערכת משקל יצא כי כל הנתונים תקינים, למעט קוטר הבטן שהיה קטן - מתאים לשבועיים פחות מהגיל המשוער.
    מה משמעות הדבר?
    על מה זה עשוי להצביע?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קוטר בטן קטן בהערכת משקל

הוספת תגובה

• לגיא

ד``ר רון ברדין
    17/09/2010

גיא שלום רב
    חסרים נתונים לגבי הערכת המשקל ת שאר המדדים וכמובן גיל ההריון. ........
    לרוב פער שבועיים כמימצא בפני עצמו לא אמור לבטא בעייה אלא אם פער גודל או מימצאים נוספים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע 22, עובר עם הראש למטה
    תמר
    13/09/2010

שנה טובה,
    השבוע עשיתי סקירה (21+3) והרופא ראה שהעובר(ית) עם הראש למטה.
    יש דבר כזה "מוקדם מידי" כשמדובר במצג העובר עם ראש למטה?
    מה הסיכוי שהיא עוד תתהפך ולא תישאר עם ראש למטה? מרגישה אותה זזה ומשתוללת כל הזמן...
    גם השיליה היתה במקום טוב כבר ללידה, גם זה יכול להשתנות?
    תודה רבה ושוב שנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה
    שבוע 22, עובר עם הראש למטה

הוספת תגובה

• לתמר

ד``ר רון ברדין
    17/09/2010

תמר שלום רב
    התיאור שהעובר במצג ראש תקינה ורגילה ואיננה מבטאת מימצא חריג. זהו שבוע מוקדם ולעובר מקום להסתובב עוד מספר פעמים. בשבוע 32-33 מתחיל להיות " לא נוח"לעובר להסתובב ולכן מצג העובר בשבועות מתקדמים לרוב לא משתנה משבועות אלה. את עדיין רחוקה משלב זה[
    בהצלחה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות העובר
    שרון
    13/09/2010

הריון שהתחיל כשלישייה באמצעות IUI,עובר אחד דולל,השני איבד דופק בשבוע 15,

כיום נשארתי עם עוברית אחת,

בשבוע 35+6

תוצאות בדיקת מדדים:

FL 34+2 67M

AC 36 319M

HC 34 307M

BPD 35+1 86 M

הערכת משקל: 2630

היום בשבוע 37+6

היו המדדים הנ"ל:

FL 35+2 69M

AC 38 342M

HC 34+5 314M

BPD 37 90M

הערכת משקל 3090

הרופא שלי במחלקה להריון בסיכון גבוה אמר שאין כל בעיה ,

האומנם? מה הסיבה לכל הפערים? יש סיבה לדאגה?
    יש לציין שביצעתי סקירה מכוונת אצל פרופ מלינגר למוח,דרכי העיכול וכו',

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות העובר

הוספת תגובה

• שרון

ד``ר רון ברדין
    17/09/2010

שרון שלום רב
    סך הכל משקל העובר תואם בצורה טובה את גיל ההריון. פערים יכולים לנבוע בין השאר כאשר בודקים שונים מבצעים הבדיקה בטח אם במכשירים שונים. מהנ"ל להיכנס למסלול חרדות אינני רואה מקום. המשיכי מעקב על פי הנחיית רופא מרפאת הריון בסיכון
    בהצלחה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר באחוזון 25
    ניקי אסף
    13/09/2010

הי
    אני בשבוע 37.2 להריוני.
    בהערכת המשקל הראשונה שעשיתי בשבוע 34 נמצא שהעובר מעט קטן ונמצא באחוזון 25. כמות מי השפיר הייתה תקינה.
    בהערכת משקל השנייה שעשיתי בשבוע 37 נמצא כי העובר קטן בשבועיים ממה שאמור להיות ונמצא על אחוזון 28. כמות מי השפיר תקינה ומוניטור יצא תקין.
    בתחילה הרופא ביקש ממני להגיע לבית חולים המשך מעקב כל 3-6 ימים ולאחר המוניטור התחרט ואמר לי פשוט להגיע אליו בעוד שבוע.
    אני קצת מודאגת ולא יודעת מה עלי לעשות מכיוון שהרגשתי חוסר החלטיות מצידו.
    האם עלי לגשת לבית חולים עצמאית? או להמתין לשבוע הבא לשבוע 38.2 לבדיקה אצ ל הרופא שעשה לי מעקב?

מה הם ההשכלות שיכולות להיות לעובר שקטן בשבועיים מכפי גילו? האם אני יכולה לגשת לבית חולים למעקב ללא הפנייה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עובר באחוזון 25

הוספת תגובה

• ניקי אסף

ד``ר רון ברדין
    17/09/2010

ניקי אסף שלום רב
    אינני רואה מקום לדחיפות מהנתונים לעיל. משקל העובר בתחום התקין לשבוע. ניראית לי סבירה בהחלט ההמלצה שנתן לך להגיע אליו לביקורת
    בהצלחה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העובר גדל מהר מדי?
    ניצן
    12/09/2010

שלום,

על פי וסת אחרונה (מדויק, שבועיים לפני שאיבה) גודל העובר על פי US:

- בשבוע 7 היה קטן ב 4 ימים

-בשבוע 9 תאם בדיוק את גילו

-בשבוע 11 היה גדול ב 3 ימים

-בשבוע 13 - גדול ב 6 ימים.

שקיפות עורפית תקינה (1.2 מ"מ)

האם הפער מדאיג לאור הגדילה המואצת? על מה יכול להעיד עובר גדול מדי?

האם יש צורך במעקב?

תודה,

ניצן

לקביעת תור
    סגירה
    העובר גדל מהר מדי?

הוספת תגובה

• לניצן

ד``ר רון ברדין
    17/09/2010

ניצן שלום רב
    להערכתי מרבה בדיקות מרבה תשובות ... זהו שלב בהחלט מוקדם מידי להסקת מסקנות או ליצר דאגות. מפערי הגודל האלה סקירת מערכות מוקדמת לפנייך ובהצלחה בבדיקה. גם בבדיקה זו יבצעו הערכת גדילה
    בהצלחה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מימדי עובר
    רחלי
    12/09/2010

אני בשבוע 36 +1 ולהלן הממצאים
    BPD מתאים לשבוע 37 (90ממ)
    HC מתאים לשבוע 36+5 (328 ממ)
    AC מתאים ל 33+1 (289 ממ)
    FL מתאים ל 34+5 (68 ממ)

הערכת משקל של 2420 (שזהו אחוזון 21 לבן)

אני מטופלת באינסולין בלילה בגלל ערכים גבוליים בצום לפני ההריון.

שמתי לב שהערכים של הראש הולכים ובונים פער כי בשבוע 33 הפער היה של שבועיים- ועכשיו הפער הוא 3 שבועות
    עד כמה משמעותי הפער הזה על סמך שאר המדדים ומה חשיבות המעקב?
    מה יכולות להיות הסיבות וההשלכות אם בכלל ניתן לומר בשלב זה?

לקביעת תור
    סגירה
    מימדי עובר

הוספת תגובה

• לרחלי

ד``ר רון ברדין
    17/09/2010

רחלי שלום רב
    ראשית היקף הראש בתחום התקין. הפער הוא בהיקף הבטן. קצרה היריעה כאן לפרט משמעויות פערים ומתי הן דורשות התערבות .בכל מיקרה ישנם כלים שונים להעריך מצב העובר ברחם בנוסף להיקף הבטן . נכון יהיה שתבצעי הערכה זו במסגרת מרפאת הריון בסיכון בו אני מניח שאת מבקרת
    בהצלחה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל העובר
    איילת ברק
    12/09/2010

אני בשבוע 38.5 ומאז שבוע 31 במעקב לגביי גודל העובר שכן בהערכת משקל היא היתה קטנה.
    לפני 11 יום ביצעתי הערכת משקל וכן דופלר והמשקל היה 2456. היום לאחר 11 יום (שבוע 38.5) ביצעתי שוב והערכת משקל היתה 2920. לפי מה שקראתי בספרים בשבועות אלו הם לא גודלים כל כך הרבה. האם זה נכון האם יש סיבה לדאגה?
    אודה לתשובתכם בהקדם.
    תודה,
    איילת

לקביעת תור
    סגירה
    גודל העובר

הוספת תגובה

• לאיילת

ד``ר רון ברדין
    17/09/2010

איילת שלום רב
    מבדיקת אחוזוני גדילה על פי הנתונים לעיל הערכת המשקל האחרונה שביצעת מציבה את העובר באחוזון 38 לגיל הריון שזה תקין. כמו כן מסתמנת גדילה יפה של העובר מבדיקה קודמת
    בהצלחה בלידה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד ראשוני
    נועה
    12/09/2010

אני בשבוע 3+6 ובבדיקת בטא מלפני חמישה ימים הערכים היו 12,000.

האם כבר אפשר לגשת לאולטרסאונד ראשוני לבדיקת דופק? או שעדיף לחכות עוד שבוע?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אולטרסאונד ראשוני

הוספת תגובה

• לנועה

ד``ר רון ברדין
    17/09/2010

נועה שלום רב
    בנתונים הנ"ל אם תגשי לבדיקה בימים הקרובים צפוי כבר להיות דופק עוברי
    בהצלחה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    שני
    12/09/2010

בת 30 בשבוע 31.בשבוע זה הרחבה של אגן כליה ימין של 10 מ"מ.
    בדיקות גנטיות תקינות ובדיקות סקר תקינות
    1.האם יש צורך להמשיך במעקב אגן כליה?הרי אין לזה טיפול תוך רחמי אז למה יש צורך רפואי במעקב?
    2.האם יש ממה לדאוג ממהרחבה?
    3.האם יש צורך לקבוע תור לנפרולוג טרם הלידה או רק אחרי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• לשני

ד``ר רון ברדין
    17/09/2010

שני שלום רב
    רוחב אגן כלייה של 10 ממ אכן מבטא הרחבת אגן כלייה. במיקרה זה בהחלט מומלץ המשך מעקב לרוב כל כ 3 שבועות. לא מקובל בנתונים אלה לבצע היתערבות כלשהיא תוך רחמית אכן מקובל ואף רצוי לבצע ייעוץ עם נפרולוג ילדים בקרוב , לקבל מידע לגבי הצפוי ולגבי אופן הבירור אחרי הלידה.. כמו כן יש מקום לשקול עם הרופא המטפל שלך ייעוץ גנטי . סיבות שונות להרחבת אגן כלייה . כשחד צידי ומוגבל רק לאגן וכלייה ולא לשופכן קשור לרוב בהיצרות באיזור המיפגש בין השופכן לאגן הכלייה. בכל מיקרה נכון יהיה לדון באפשרויות עם נפרולוג הילדים
    בהצלחה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוזר מאוד, דחוף!!
    סנד
    10/09/2010

שלום,
    גיל 38 , הריון שני, בזמן בדיקת סקירת מערכות שבוע 12, הכל היה תקין אבל תוך כדי ולאחר ששמענו ברור את דופק העובר, פתאום הדופק ירד בהדרגה ופסק לגמרי,
    הרופא הפנה אותנו לבית חולים .
    כיצד יתכן שהעובר מת תוך כדי, סקירת מערכות?
    מה לעשות?
    תודה סנד

לקביעת תור
    סגירה
    מוזר מאוד, דחוף!!

הוספת תגובה

• סנד

ד``ר רון ברדין
    16/09/2010

שלום סנד
    אכן מיקרה נדיר ביותר ומצער.....
    לא ניתן ללמוד לגבי מיקרים אחרים. אם הריון 1 הסתיים בלידת ילד בריא ואין לך היסטוריה של הפלות אז כניראה אירוע מיקרי בטח בשבוע צעיר זה
    בהצלחה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה