מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מין ה עובר?????שרון18/08/2010
הי אני בת 41 ב שבועה 9 ל הריון יש לי 3 בנות ואני ממש רוצה לדעת מה המין העובר ב הקדם ה אפשארי בבקשה תדריכו אותי ה אם אני יוכלה לדעת את המין העובר ב בדיקת שקופית עורפית אובדיקה אחרת תודה אני מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
פרופ` ישראל מייזנר24/08/2010ניתן לברר את מין העובר בשבוע 12 להריון במהלך השקיפות העורפית, ברמת דיוק של כ 80%. אני מאד מקווה שהרצון לברר את מין העובר אינו קשור בהפסקת הריון לא רצוי עקב מין העובר......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוטר ראש העובר קטן מהגילנטלי17/08/2010
שלום
אני בהריון ראשון, שבוע 31+3
מבצעת מעקבים במרפאה להריון בסיכון גבוה בשל מחיצה ברחם- לאורך שק ההריון
במעקב שעשיתי היום נמצא כי קוטר ראש העובר :
BPD הוא 66 מ"מ מתאים לשבוע 26+5
FEMUR הוא 61 מ"מ מתאים לשבוע 31+6
HC הוא 276 מ"מ מתאים לשבוע 30 +2
AC הוא 258 מתאים לשבוע 30
נאמר לי כי עליי לחזור למעקב בעוד שבוע
אני מאוד מוטרדת, האם הגיוני שקוטר ראש העובר יהיה בהפרש כזה?
מה זה יכול להיות??
אודה להתייחסותכם במהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
ד``ר רון ברדין18/08/2010נטלי שלום רב
ראשית סדר במדדים.
המדד של היקף הראש הוא HC והוא למרות פער של שבוע+ תקין בהחלט!
הפער הוא בקוטר בין הרקות כלומר ה BPD . סיבות שונות לכך המחייבות בדיקה מכוונת לראש העובר. לעיתים מצג עכוז , לעיתים במיעוט מי שפיר ובמצבים נוספים .אם הפער מתמיד או מחריף בבדיקה הבאה ממליץ בדיקה מכוונת לראש/מח העובר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סיכוי להריון תקין?תמר17/08/2010
לאחר IVF - החזרת עובר אחד ביום 23.7
4.8 - בטא=95
10.8 - בטא 400 - לא נצפה שק הריון
15.8 - בטא 2500 נצפה שק הריון 4X9
האם יש סיכוי אמיתי (ולא רק תיאורטי) להריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמר
ד``ר רון ברדין17/08/2010בהחלט שכן תמר. עליית הבטא ניראת טובה. זה הכי פחות תיאורטי שאפשר בשלב מוקדם זה !
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אבל
מיטל17/08/2010השאלה שלי נובעת מזה שהאולטרסאונד ביום 15.8 היה בעצם בשבוע 5+3 והבנתי שאולי שק הריון של 9X4 הוא קטן מדי ויכול להעיד על הריון לא תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיטל
ד``ר רון ברדין17/08/2010מיטל
רפואה איננו מדע של כן ולא שחור לבן . מספיק שגיל ההריון צעיר ביום יומיים זה ניראה אחרת ולהיפך. לו היית בשבוע 7 עם אותם נתונים ולא היו רואים עובר עם דופק היו יותר סיבות להיות מוטרדים. כאן מאחר והשבוע צעיר מאוד עדיין לא הייתי ממהר להספיד והיכנס לחרדות אלא "שורד" עוד מספר ימים - שבוע לבדיקה הבאה ובהתאם.....
בהצלחה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- us גניקולוגי /מילדותיגל17/08/2010
אני בתחילת ההריון ונשלחתי לבצע בדיקת אולטרה סאונד ראשונית (שבוע 6-7) בכדי לגלות דופק .
איזו בדיקה זו ? כייצד מתבצעת ? מכאיבה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל
ד``ר רון ברדין17/08/2010גל
בדיקת אולטרהסאונד בשבוע זה היא בגישה וגינלית. , ניסבלת, ולא אמורה להכאיב במיוחד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית+בדיקות דםמור17/08/2010
שלום,
במועד הנקבע לי לשקיפות העורפית אני ובעלי נשהה בחו"ל (חודש),
האם לוותר על הבדיקה או אולי לנסות ולעשות אותה בחו"ל (טורונטו-קנדה)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למור
ד``ר רון ברדין17/08/2010מור
בדיקת שקיפות עורפית וסקר ביוכימי טרימסטר 1 הן בדיקות סקר מומלצות. אינן בדיקות חובה שבלעדייהן אין יותר מידע על העובר אך יתרונן הגדול הוא הערכה ראשונית של הסיכון לתסמונת דאון בשבוע מוקדם ברמת דיוק טובה. כמו כן היכולת להתרשם מהעובר בשבוע מוקדם ולשלול מספר מומים , גסים" ומשמעותיים גם הוא ייתרון
אז לשיקולכם ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמתאסנת16/08/2010
שלום רב,
עברתי סקירה מוקדמת ( שבוע 14+4) ולהלן התוצאות:
BPD= 28 ממ
היקף ראש: 105
היקף בטן: 88
עצם הירך: 17
גיל הריון ממוצע:
14.93
משקל: 114 גרם.
שאלתי היא: האם לא חסרים פרמטרים ממצאים נוספיפ בבדיקה???
לפני כשנתיים בהריון הראשון קיבלתי תוצאות נוספות כמו OOD, טיביה, הומרוס, אולנה, רדיוס, TCD. אייני מבינה מדוע הפרמטרים הללו אינם מופיעים בבדיקה הנ"ל. אודה אם תוכל לענות לי תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאוסנת
ד``ר רון ברדין17/08/2010אסנת
רופאים שונים ומפרט הבדיקה שלהם כך שלא ניתן להתייחס במושגי טוב או חסר במיוחד כשהמדדים שציינת הם מדדי הבסיס המקובלים ואלה אכן בוצעו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עובריאיה16/08/2010
afp1.01mom(<1.99mom
ריכוז 38.20ng/ml
hcg1.96mom(0.15-3.00mom
ריכוז42.00 iu\ml
0.15 < ue3 0.80mom
ריכוז 3.70nmo/l
הסיכון ללדת ילד עם תסמונת דאון במועד הלידה בשילוב גיל ובדיקות 1:39
הסיכון לפי גיל בלבד1:74
אני בת 41
יש לציין שתוצאות שקיפות עורפית אולטרסאונד
ובדיקות דם היו תקינות וגם בסקירת מערכות הכל היה תקין היינו ביעוץ גנטי ויצא סיכון 1:360
עשינו מי שפיר אך ורק בגלל הגיל.עדיין אין תשובות למי השפיר ואמרו לי מקופת חולים לא להתיחס לתוצאה הזו של החלבון העוברי עד התשובות של המי שפיר שזה מה שקובע
1.האם זה נכון?
2.מה דעתך על התשובות של החלבון העוברי האם הם תקינות או שעלי להתחיל לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיה
ד``ר רון ברדין17/08/2010איה יקרה
מאחר וביצעת דיקור מי שפיר נסיון לספקולציות לגבי הצורך או לא בדאגה ידיר שינה מעינייך שלא לצורך .לכן............. התאזרי בסבלנות לתשובה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BPD קטן מאוד -שרונה16/08/2010
הנני בהריון שבוע 24.
בבדיקת סקירת מערכות נמצאו כל נושאי הבדיקה בערכים המתאימים לגיל הריון - 20 +.
אך בבדיקת הBPD נמצא מתאים לגיל 9.5 שבועות.
האם צריך להדאיג, ומה פירוש התוצאה הזו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרונה
ד``ר רון ברדין17/08/2010שרונה
חסר לי המידע באיזה שבוע ביצעת הסקירה . האם ב 24 שבועות או סביב 20 שאז הפער לא משמעותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה החל משבוע 40 +מדדי USדנה15/08/2010
שלום,
היום אני בשבוע 39+6. הלכתי לעשות מוניטור ו-US ואלו הם הממצאים:
לפי המוניטור, אין שום פעילות רחמית עדיין, והכל תקין.
לפי US, המדדים הם אלו:
BPD 99.3 מ"מ מתאים לשבוע 40+5
HEAD CIR 353 מ"מ מתאים לשבוע 41+2
AB CIR 335 מ"מ מתאים לשבוע 37+3
יחס HC/AC 1.05
FEMUR LENGTH 71.7 מ"מ מתאים לשבוע 36+5
הערכת משקל: 3380 גרם
2 שאלות:
1. מה קורה החל משבוע 40 אם אינני יולדת? עד מתי מחכים? מה ניתן לעשות כדי לזרז?
2. הבנתי מהרופא שהראש גדול, מהן ההשלכות של כך אם בכלל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר רון ברדין17/08/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הריון_ולידה_' id=link]הריון ולידה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת העוברא.15/08/2010
אני בשבוע 17+4
היום באולטרסאונד שמתי לב כי פרמטר אחד קצת מתחת לנורמה (או שזה רק נדמה לי?)
היחס hc/ac הוא 1.1
האם זה בסדר לשלב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה שאלה שלא נענתה מ 15.08
א.18/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל א
ד``ר רון ברדין18/08/2010שלום רב
למען אתייחס למדדים אנא צרפי HC ו AC ו FL בניפרד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת נתונים
א.19/08/2010ac 126 m"m
hc 138 m"m
היחס fl/hc 0.18
ממוצע גיל הריון על פי fl ו hc :
17 + 3 (שזה מתאים)
אין התייחסות נפרדת ל fl
ac ו hc בנפרד על פי הבנתי הם בנורמה (לפי מה שכתוב) , היחס שלהם 1.1 שזה קצת נמוך מהנורמה לפי הסקאלה שלהם\האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא
ד``ר רון ברדין20/08/2010א. שלום
לכל אחד מהמדדים שצירפת מצויין שבוע ההריון המתאים להם.אנאנ צרפי גם אותם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתחגית להב15/08/2010
אני בת 33 ו11חודשים.כעת אני בשבוע 15+3.
בשבוע 11+4 ימים עשיתי שקיפות עורפית ויצא 1.6 מ"מ.
בשבוע 15+1 ימים עשיתי סקירה והיא יצאה תקינה לחלוטין. כולל אקו לב.וממש הכל תקין,
מלבד
ממצא של בצקת עופרית בעובי 5 מ"מ.הרופא אמר לי שאין מקור לדאגה רק אם התוצאה לאחר חלבון עוברי תראה מתחת ל1000(ואז עלי לבצע מי שפיר).
אני מאוד מאוד מודאגת האם זה תקין העליה הזו בבצקת עורפית, האם עליי לעשות בדיקות נוספות.
או להמתין לתוצאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחגית
ד``ר רון ברדין15/08/2010חגית שלום
בצקת עורפית של 5 ממ מתקרב לגבול עליון של הנורמה בשבוע זה ועל פי גישות שונות אף מוגבר! לגבי השלכות כולל הצורך כן או לא בדיקור מי שפיר אני ממליץ שתבצעי ייעוץ גנטי!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ גנטי
חגית להב16/08/2010תודה על תשובתך המהירה.
האם עליי לקבוע ייעוץ גנטי לאחר התוצאות של החלבון העוברי( בערך בשבוע 20 מתקבלת התשובה)
או לקבוע מיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחגית
ד``ר רון ברדין17/08/2010חגית
מאחר וחלבון עוברי מבוצע בין 16 ל 18 שבועות אז הגיוני באמת לבצע הייעוץ כולל תשובת החלבון העוברי ואין סיבה שלא יהיו בידייך התשובות כבר ב 18שבועות אם תבצעי את בדיקת הדם כבר בימים הקרובים
טיפ קטן : כבר עכשו תקבעי תור לייעוץ הגנטי על מנת שיהיה היעוץ בזמן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמתאלינה14/08/2010
שלום,
אני בת 31.4 ונמצאת כרגע בשבוע 15.3. זהו ההריון השני שלי. ההריון הראשון היה תקין וגם הלידה היתה תקינה. שקיפות עורפית בהריון זה תקינה, אך אני פונה אליכם עקב סקירת מערכות מוקדמת, לגביה יש לי חששות. הסקירה התבצעה בסיום שבוע 15 ובאותו יום שבתבצעה הסקירה התחלתי שבוע 16. אני מודאגת מהממצאים, אותם קיבלתי בסקירה:
27 מ"מ - BPD - מתאים ל14.6 שבועות, היקף ראש 69 מ"מ מתאים ל14.4 שבועות
היקף בטן 80 מ"מ מתאים ל 14.3 שבועות, עצם הירך 14 מ"מ מתאים ל14.2 שבועות
צרבלום 14 מ"מ מתאים ל15.1 שבועות רדיוס 11 מ"מ מתאים ל13.2
טיביה 13 מ"מ מתאים ל14.2 שבועות, הומרוס 15 מ"מ מתאים 14.3 שבועות
אולנה 13 מ"מ מתאים ל 14.0 שבועות
משקל 96 גרם
בסיכום והערות הרופא רשם בשני הכליות אגן הכליות 3.5 מ"מ. נא מעקב
רצוי מעקב גדילה עקב הפער ובנוסףמערב אחר אורך העצמות.
יש לי שאלות
א. האם יש צורך במי שפיר ו/או ביעוץ גנטי לצורך שלילת תסמונת דאון?
ב. האם כדאי לעשות עוד סקירה אחת אצל רופא אחר כדי לשלול את חוסר הדיוק באולטרסאונד?
האם פער של גדילת העצמות הוא עקרוני בהתחשב בנתונים ובהתחשב בכך שהמחזור שלי לא סדיר? האם הפער מעיד על בעיות כרומוזונליות כלשהן או בעיות בכלל?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלינה
ד``ר רון ברדין16/08/2010אלינה שלום
לגבי רוחב אגן הכלייה לעיל אני מסכים שיש מקום לייעוץ גנטי בשאלה של משמעויות וכן או לא צורך בדיקור מי שפיר
לגבי פער בעצמות של שבוע בלבד כשגם המדדים האחרים קטנים מ 15 ולכן לא ניראה בעייתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא בכלייהדגנית14/08/2010
שלום
אני בשבוע 27 . בסקירה מורחבת בשבוע 22 נמצא אגן כלייה שמאלית מורחב 12.4 מ"מ.כלייה ימין תקינה.
מרקם הכלייה שמור וכמות מים תקינה. בשבוע 27 נמצא כלייה ימין תקינה. כלייה שמאל .נראה בספק ממצא ציסטיצלול בסגמנט תחתון של הכלייה בקוטר12על 16 מ"מ. לא נצפתה פרינכימה אופטימלית של כלייה. בנוסף ריבוי קל במיי שפיר. בדיקת מיי שפיר- תקינה.
מה המשמעות לגביי המשך ההריון ואחריי ההריון?
האם נהוג לבצע הפסקת הריון בממצא כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדגנית
ד``ר רון ברדין15/08/2010דגנית שלום רב
ניראה שהרחקת לכת מאוד עם הפסקת ההריון. התייחסותי למימצא מוגבלת בהחלט שכן מתבססת על תאורך בלבד אך יש כלייה אחת שמתוארת כתקינה , אין מיעוט מי שפיר ןבדיקת קריוטיפ כלומר מי שפיר תקינה . אני מניח שללא מימצאים חריגים אחרים למעט הכלייה.. לגבי משמעויות להמשך הריון ואופן המעקב כעת ואחרי הלידה אני ממליץ שתבצעי ייעוץ של נפרולוג ילדים עוד בהריון על מנת לקבל מושג על הצפוי בהמשך. קצרה היריעה כאן להיכנס לפרטי הפרטים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיראיה12/08/2010
אחרי כמה זמן יש צורך בביקורת אצל הגנקולוג אחרי ביצוע מי שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד``ר רון ברדין13/08/2010יעל שלום
כל רופא לפי הרגלי עבודתו. כשבוע +-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בחשבוןאורי12/08/2010
למיטב הבנתי, כשאשה נמצאת בשבוע 8+3, היא למעשה מצויה במהלך השבוע התשיעי שלה,
על פי ההגיון הזה, כשאומרים שיש לבצע שקיפות עורפית בין שבועות 11-13, האם ניתן לקבוע החל משבוע 10+1 (שהרי אז אנחנו בתחילת השבוע ה 11)?
שאלה נוספת - לשם קביעת שקיפות יש לציין את גיל ההריון. האם עלי לציין את הגיל על פי וסת אחרונה (מדובר בהריון IVF ולכן אני מציינת את התאריך שחל שבועיים לפני השאיבה) או שמא את גיל ההריון על פי האולטר' הראשון שבוצע לי (שמצביע על גיל צעיר ביומיים מזה שחושב על פי וסת אחרונה)?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורי
ד``ר רון ברדין13/08/2010גיל הריון על פי וסת אחרונה מספק במידה וללא פער משמעותי מזה שנימצא במדידת גודל העובר בשליש הראשון. פער של שבוע ומעלה משמעותי ולכן במקרה שלך פער יומיים - אין צורך להיתייחס אלא לזה שעל פי וסת אחרונה
לגבי שקיפות מבוצעת בין 11-13 שבועות הכוונה לשבועות מלאים. 11 ועוד יום או ועוד יומיים וכו'
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)