מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצם זנב בולטת מחוץ לגוף העוברלימור07/11/2010
בסקירה מוקדמת שביצעתי בשבוע 16 נמצאה בעמוד השדרה בליטה בעצם הזנב של 5 מ"מ שבולטת מחוץ לעכוז של העובר ובתוכה חוליות שהן המשך של עמוד השדרה (מעין זנב). הרופא שביצע את הסקירה קרא לרופא נוסף להתייעצות ושניהם אמרו כי לא נתקלו בעבר במקרה כזה. העובדה שמדובר במום חריג ונדיר מלחיצה אותי מאוד עד כדי מחשבות על הפסקת הריון.
שאלותיי הן: האם מישהו (רופא/מטופלת) נתקל במקרה כזה? על מה זה יכול להעיד? לאיזה מומחה אפשר לפנות בעניין זה? אשמח להמלצה על רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם זנב בולטת מחוץ לגוף העובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר08/11/2010ממצא של מעיןזנ עוברי מוכר ולמיטב ידיעתי, יעלם עם הזמן. ראיתי מספר מקרים כאלו, אך קשה להתייחס רק לפי הגודל ותיאורך, אלא יש לבדוקאת הממצא. אשמח לבדקך בבית החולים בילינסון בו אני עובד, ותוכלי לפנות לשם טלפונית: 039377575, כמובן תצטרכי להביא התחייבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריון ע"פ USהדסי07/11/2010
שלום רב,
וסת אחרונה 28/04 ולפי הוסת אני בשבוע 27+4
ע"פ US שבוצע היום לצורך הערכת משקל גיל הריון הוא 28
מה קובע? איך לספור?
משום מה תאריך התל"מ שלי היה עד כה 2/2/11
בטופס נכתב 7/2 ע"פ וסת..
אני כבר מבולבלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון ע"פ US - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר08/11/2010כיון שה US אינו מדע מדויק ותתכנה טעויות מדידה, וכיון שהביוץ לא תמיד ידוע, הבדלים כאלו בגיל ההריון הינם יותר מסבירים, ולא צריך בכלל להתייחס אליהם. הפרש של 3 ימים הינו זניח ואל תהיי מוטרדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותרוית06/11/2010
אני בהריון שני בשבוע 18 בת 41
ביצעתי השבוע דיקור מי שפיר ולא הרגשתי כלום אחרי הבדיקה לא כאבי בטן ולא שום תחושה לא נוחה בניגוד להריון הקודם שהיה לפני שנה כן הרגשתי באותו יום קצת כאבי בטן האם זה נורמלי?
אציין ש-3 ימים אחרי הבדיקה אני כבר מרימה את בני ששוקל כמעט 9 קילו האם זה מסוכן לאחר בדיקת מי שפיר?
לגבי מין היילוד בסקירה מוקדמת נאמר לנו שהמין הוא בן ובדיקור מי שפיר הרופא שאל מה המין שאמרנו בן הוא אמר שהוא לא רואה את זה. האם יכולות להיות טעויות למרות שאני יודעת שבתוצאות מי שפיר כבר יודעים את המין בוודאות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות - תגובה
ד''ר ראובן שרוני06/11/2010לרוית שלום,
קרוב לודאי נורמלי. דיקורים כמו הריונות לא חייבים להיות זהים
אחרי דיקור מומלץ להימנע ממאמצים משך כ 24 שעות. אם אין תחושה לא נוחה אפשר לחזור לפעילות רגילה של הריון
בסקירה מקדישים זמן רב יותר ולכן נראה לי מדויקת יותר אבל... בסיכוי קטן תתכן טעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריוןבילי05/11/2010
שלום,
בבדיקה שלי ושל רופא הנשים שלי נקבע כי אני בשבוע תשיעי, (שכן המחזור האחרון היה ב-2.9
אך לאחר שעשיתי בדיקת אולטרסאונד היום, הרופא שעשה זאת אמר שההריון בגיל של 10 שבועות ושישה ימים, איך יכול להיות?
(גודל: 39.5 מ"מ, 152 bpm)
תודה על ההתייחסות, בילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר05/11/2010הדבר יתכן, אם הביוץ שלך היה מוקדם מהצפוי. לחילופין, יתכן והמדידה בזמן בדיקת האולטראסאונד לא הייתה מספיק מדוייקת....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי צ'יסטות שהתגלו בראששירשיר04/11/2010
בסקירה מוקדמת שנערכה בשבוע 17+2 התגלו ציסטות דו צדדיות בכורואיד פלקסוס בקוטר 8 מ"מ... הרופא אמר שזה שכיח אבל צריך לעקוב ולשאול חוות דעת ייעוץ גנטי.
האם יש סיבה לדאגה? על מה זה יכול להעיד?? תודה רבההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי צ'יסטות שהתגלו בראש - תגובה
ד``ר רון ברדין05/11/2010שירשיר שלום רב
ציסטה זו כמימצא יחיד בנוכחות סקירת מערכות תקינה הוא מימצא חולף ואיננו מהווה מום תום מוחי. בסקירה מאוחרת אמור כבר להיעלם וצייני זאת בפני הבודק בסקירה. מידע זה ניתן גם על ידי יועץ גנטי ומקובל גם להפנות אליו לייעוץ.
לסיכום לשאלתך על סיבה לדאגה.אם אכן ציסטה בכורואיד פלקסוס-אזי אין סיבה !
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק קטן בהערכת משקלמתן04/11/2010
שלום רב,
אשתי היקרה נמצאת בשבוע 32 להריונה (32 + 1). היא ביצעה היום בדיקת US להערכת משקל, בה נמדדו הערכים הבאים:
גיל הריון ממוצע לפי אולטראסאונד: 30 +1.
משקל: 1633 גרם (+-10%)
קוטר דו קודקודי: 76 מ"מ (מתאים ל30 + 5)
היקף הראש: 279 מ"מ (מתאים ל 30 +1)
היקף הבטן: 268 מ"מ, (מתאים ל 30 +6)
אורך עצם הירך: 59 מ"מ, (מתאים ל 30 +5)
שאר הבדיקה תקינה.
אני משער שמדובר בתוצאות נמוכות, אבל בגדר הנורמה, האם אכן כך? הטכנאית אמרה לנו ליצור קשר עם הרופאה, אך היא לא תהיה זמינה בימים הקרובים. נשמח לתשובה שתפיג מעט את חששותינו.
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק קטן בהערכת משקל - תגובה
ד``ר רון ברדין05/11/2010מתן שלום רב
אמנם מימדי העובר קטנים בכשבוע מגיל ההריון על פי וסת אחרונה אך משקל זה נימצא באחוזון 30 לגיל ההריון ובשפה פשוטה עמוק בתחום הנורמה . יש מקום לדעתי לבצע הערכת גדילה נוספת כ 2-3 שבועות מבדיקה אחרונה על מנת לודא שאין מגמה כלשהיא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושבת שלום!
מתן05/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות שקיפות עורפית דחוף!!!!!!!!!מיטל03/11/2010
שלום רב,
שמי מיטל, בת 26, היריון ראשון, שבוע 14 ושלושה ימים.
שבוע שעבר ביצעית בדיקת שקיפות עורפית, שם הרופא אמר שמצב של העובר מצוין וכי הסבירות למומים הוא 1:8000 לפי בדיקה.
למחרת הלכתי לבצע בדיקת דם של שקיפות והתוצאות היו לפי גיל ובדיקה 1:410, הרופא שעשה לי את בדיקת השקיפות התקשר אליי וממש הלחיץ אותי: אמר לי לחשוב על מי שפיר ועל ייעוץ גנטי. הגניקולוג שלי לעומתו אמר לי להמתין עד בדיקת חלבון העוברי.
אני ממש לחוצה, האם התוצאות ממש גרועות?? ואיך זה ייתכן שהרופא יגיד 1:8000
ולאחר בדיקת הדם יודיעו לי שהסיכויים הם 1:410.
אשמח לתשובה מהירה וכנה,
מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות שקיפות עורפית דחוף!!!!!!!!! - תגובה
ד``ר רון ברדין05/11/2010מיטל שלום רב
התוצאה לא מלחיצה
שקיפות תקינה עם סיכון נמוך מצויין. נכול שהשיקלול של המדדים העלה הסיכון .פרקטית מביא אותך לשקול הצורך בדיקור מי שפיר. השיקולים שיש להביא בחשבון תקינות הסקירה המוקדמת. אם תקינה מורידה משמעותית הסיכון לתסמונת דאון. הפרמטר השני כפי שציין הרופא המטפל שלך הוא החלבון העוברי. מאחר ודיקור מי שפיר מתבצע אחרי בדיקת החלבון העוברי יש לך זמן לקבל החלטה ולא פסול גם לבצע ייעוץ גנטי בעניין
בשלב זה לא רואה מקום רמות חרדה כפי שסימני הקריאה מבטאים.....
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ברדין...
מיטל06/11/2010תודה רבה לך על התשובה המרגיעה והאמינה,
אכן אתמול עשיתי את הסקירה המוקדמת והכול היה מעולה, לדבריו, אך הוא שוב התעקש וניסה לשכנע אותי לעשות מי שפיר.....
בכל אופן, אקשיב לעצתך ולעצת הגניקולוג שלי ואחכה עד בדיקת החלבון העוברי (למרות שאמרו לי "שהי בדיקה בכלל לא אמינה").....
בכל אופן, תודה על הכול,
מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ברדין... - תגובה
ד``ר רון ברדין06/11/2010מיטל
אני מציע לך בנוסף לנ"ל לבצע ייעוץ גנטי אחרי בדיקת חלבון עוברי ובהתאם לקבל החלטה
שוב בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגן הכליותלי02/11/2010
שלום רב,
בסקירה מוקדמת שביצעתי בשבוע 17+3נמצא הרחבה ימין 4 מ"מ ושמאל 4 מ"מ
בסקירה שביצעתי היום שבוע 22+5 נמצא הרחבה בכליה ימין 4מ"מ ובכליה שמאל 4.7 מ"מ ,הרופא אמר שזה נאוד נפוץ בהריון עם עובר ממין זכר ,
אך זה קצת מלחיץ אותי , הוא המליץ להיות במעקב ,
רציתי לדעת מה זה אומר?והאם זה מעיד על בעיה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת אגן הכליות - תגובה
ד``ר רון ברדין05/11/2010לי שלום רב
אני בהחלט מסכים עם תשובתו של הרופא. יתרה מכך לשבוע ההריון שלך לא מדובר בהרחבה. גבול עליון בשבוע 22-23 הוא בין 5-6 ממ. בכל מיקרה הגישה של לבצע ביקורת בערכים שציינת לעיל מקובלת ואף רצוייה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד ראשוןשולמית02/11/2010
לאחר ivf נצפו 2 שקים.גיל 5+2 אחד בקוטר 3כפול 3 והשני 3 כפול 6
הקטן נראה יותר טוב.מבחינת הבטא אחרי 12 יום 1100 אחרי יומיים 2333 ואחרי
4 ימים 13000..האם תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות
שולמית05/11/2010שק אחד 6 על 6 והשני 6 על 9
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטראסאונד ראשון - תגובה
ד``ר רון ברדין05/11/2010שולמית שלום רב
הפרמטר המשמעותי להערכה יהיה בדיקת האולטרהסאונד. בשבוע 6+ אמורים לראות קוטב עוברי ודפקים. עליית הבטא סמן טוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל שק לא תואם גודל עוברפיש01/11/2010
שלום,
עשיתי היום אולטסאונד והתוצאות קצת מדאיגות: העובר תקין גודל מתאים לשבוע: 7+5, מבנה שק סדיר, ריקמה עוברית נצפתה ודופק הודגם, אך גודל שק ההריון קטן יחסית לגודל העובר מתאים לשבוע 5+5, ונצפה אזור היפואקוגני בגודל 4.8 מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל שק לא תואם גודל עובר - תגובה
ד``ר רון ברדין05/11/2010פיש שלום רב
לתת פיענוח למימצא ההיפואקוגני בלי לראות אותו בעייתי משהו. ייתכן והתכוונו לדימום שהיה במקום מתחת לקרומים
רוב התשובה בהחלט לא מדאיגה אלא ההיפך!. עובר המתאים לגיל ההריון עם דופק כל הסיבות לאופטימיות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלית פתחליאת31/10/2010
שלום. שבוע 36 נאמר לי שיש לי שליה אחורית מרגינאלית. מה המרחק של השליה מצוואר הרחם שמחייב קיסרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלית פתח - תגובה
ד``ר רון ברדין05/11/2010רוני שלום רב
שאלה טובה..... תשובה חד משמעית לשלייה מרגינלית כלומר שממש "נושקת" לפה הפנימי של צוואר הרחם., אין. נכון שלגבי שליית פתח מרכזית אין שאלה. במיקרה של שלייה מרגינלית הגישה לרוב נוטה לכיוון ניתוח קיסרי. בכל מיקרה נכון יהיה שתפני לרופא המטפל שלך או לבית החולים בו תכננת ללדת לדיון בנושא ובהתאם קבלת החלטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון צעיר???בילי31/10/2010
המחזור האחרון ב25.9.10
26.10.10- בטא 749
28.10.10 בטא 1126
31.10.10- (5+2) אולטראסאונד בו נצפה "מבנה נוזלי בקוטר 3.9 מ"מ" לא דומה לשק הריון..האם זה יכל להיות שק קטן?? אני מודאגת ומאוד רוצה את ההריון הזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון צעיר??? - תגובה
ד``ר רון ברדין05/11/2010בילי שלום רב
שבוע צעיר זה הוא גבולי לא פעם בהגדרת תקינות כן או לא. מספיק שביוץ היה מספר ימים קודם או אחרי משנה את גיל ההריון ואת מה שרואים בבדיקת האולטרהסאונד.
לכן לא אוכל לתת לך תשובה ברורה אותה היית רוצה .. אני ממליץ שתבצעי בדיקה חוזרת בטווח ה 10 ימים עד שבועיים קרובים- אז אמורה התמונה להיות ברורה והחלטית
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד וגנלי ראשוןאור31/10/2010
היי היום עשיתי אולטרסאונד וגינלי ראשון אני בשבוע 6 והרופאה המליצה לי לחזור
ולעשות אולטרסאונד שוב ואלה הם הממצאים שהופיעו לאחר הבדיקה:
מס' שקי הריון:1
מס' עוברים:1
מבנה שק:סדיר
רקמה עוברית:נצפתה
דופק עוברי:איטי
crl: 4/3 מ"מ
מתאים לשבוע:6.1
שחלה ימנית:תקינה
שחלה שמאלית:ממצא בטפולה:בשחלה שמאלית ממצא ציסטי צלול בגודל 21 מ"מ+גופיף צהוב סמוך לשחלה נצפה נוזל עם מחיצות כנראה הדבקויות.
הערות:נצפה שק הריון תוך רחמי עם שק חלמון בתוכו והד עוברי קטן עם דופק איטי עדיין.
מומלצת בדיקה בעוד שבוע שוב.
מה זה אומר בבקשה אני ממש לחוצה???
אם תוכלו לענות לי מה הממצאים אומרים
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד וגנלי ראשון - תגובה
ד``ר רון ברדין05/11/2010אוש שלום רב
תשובת בדיקת האולטרהסאונד תקינה לשבוע. מציינת שיש שק הריון תוך רחמי עם קוטב עוברי בתוכו בגודל המתאים לשבוע ההריון ועם דופק
בהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןמיטל31/10/2010
שלום, קיבלתי תוצאות דם והם: beta 78.3.זה אומר שאני בהריון נכון?מתי אני יכולה לחזור על הבדיקה[ כדי לראות שהיא מכפילה את עצמה? האם כבר מחר או עדיף לחכות יומיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
ד``ר רון ברדין05/11/2010מיטל שלום רב
רמת הבטא לעיל מתאימה אכן להריון. הורמון זה מכפיל את עצמו כל יומיים. אם את מתכוונת לבדוק אם עולה אז חכי לפחות יומיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות מי שפיר בגבול התחתון של הנורמהאלכסנדרה31/10/2010
אני כרגע בשבוע 24.3 להיריוני.הרופא אמרה שכמות המים מועטה והפנתה אותי לבדיקת אולטרסאונד, בבדיקה עלה שכמות מי שפיר 110 מ"מ בגבול התחתון של הנורמה. האם יש סיבה לדאגה? האם אורך חיים יכול להשפיע על כמות מי שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות מי שפיר בגבול התחתון של הנורמה - תגובה
ד``ר רון ברדין05/11/2010אלכסנדרה שלום רב
כמות מי השפיר הנקובה לעיל נימצאת בתוך טווח הנורמה. אמנם בחלק התחתון שלו אך בהחלט אינו מוגדר כמיעוט מי שפיר. יש מקום לחזור על הבדיקה שכן לא פעם בבדיקה אחת כמות מסויימת ובבדיקה הבאה כמות אחרת כי העובר משתין או זז באופן ש"פותח " כיס מי שפיר גדול. הסיבה המובילה למיעוט מי שפיר היא ירידת מים . אני מניח שאין לך כזו. אם ביצעת סקירות מערכות אזי הכליות ניצפו ואם לא צויין מימצא חריג כניראה שתקינות. אם העובר לא קטן לשבוע באופן משמעותי ישנה הסבירות שהמימצא אקראי . רק מעקב וביקורת כמות מים תיתן התשובה ובהתאם את המשך הייעוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)