מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בבקשהbilbi12/11/2010
שלום
אודה לכם אם תוכלו לענות לשאלתי
אני בהריון ראשון שבוע 23 עם cpc בגודל 6 מ"מ
עד כה נאמר לי שאין צורך בבדיקת מי שפיר כיוון שהחלבון עוברי שלי תקין לחלוטין וכן השקיפות העורפית. לאור הcpc נשלחנו לייעוץ גנטי ושמה החליטו לקחת לבעלי בדיקת כרומוזומים.
היום התקשר אלי הגנטיקאי והודיע לי שהבדיקה אינה תקינה, מצאו אצל הבעל חוסר איזון בכרומוזומים וצריך לבדוק את ההריון.
מה קורה במצב שצריך לעשות דיקור מי שפיר עם מחט של 7 ס"מ
ודופן הבטן שלי הוא 9 ס"מ
איזה סיכון לוקחים כאן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/11/2010אורך סטנדרטי של מחט לדיקור הוא 9 ס"מ. אפשר לתמרן ולדקור באיזור בו העובי דק יותר. בכל מקרה, קיימות בידינו גם מחטים ארוכות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ מייזנראורנית11/11/2010
שלום רב,
בשבוע 22+3 ביצעתי סקירת מערכות. במדידות עצמות ארוכות נמצא פיגור של שבוע-שבוע וחצי.מבנה והסתיידות תקינים. שאר המדדים היו תקינים. היקף חזה בגדר הנורמה.
יחס FL/FOOT=0.98.
אקו לב- תקין. דיקור מי שפיר שבוצע על פי בקשתי בשבועות מוקדמים יותר- תקין.
בבדיקה חוזרת לאחר שלושה שבועות בשבוע 25+3, נמצא כי קצב הגדילה בעיקר של העצמות הקרובות, במגמת האטה. הפער גדל לשבועיים. עם יחס FL/FOOT=0.86 נמוך מהגבול התחתון של הנורמה ומעיד על האטה בקצב גדילת הירך.
היקף חזה בגדר הנורמה.
אורך פמור- 40.5 מ"מ, מתאים לשבוע 23+1, מתחת לאחוזון 5.
יחס FL/HC=0.17 מתחת לאחוזון 5.
מה עלולה להיות המשמעות של הממצאים הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ מייזנר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/11/2010קשה לי מאד להתייחס לממצאי שלד ללא הסתכלות ספציפית שלי על העובר. הערכת העצמות הארוכות אינה רק פומקציה של מדידות, אלא גם של כיצד הן נערכו, מה קורה עם הפרקים, תנועתיות שלהם וכד'. אשמח לבדוק ולתת חוות דעת כרצונך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שקיפות עורפיתדורית10/11/2010
שלום רב,
ביצעתי היום שקיפות עורפית
אציין כי מדובר בהריון מביצוע IVF, החזרת מוקפאים,
אחד נקלט ביום 1.9
לוקחת תמיכה מההחזרה ועד שבוע הבא 3 כדורי אסטרופם ביום ואחד קרינון.
תוצאות השקיפות מהיום:
crl - 6.06
מתאים לשבוע 12 + 4
שקיפות עורפית 1.1 מ"מ
סיכון לפי גיל 1:693 [בת 31]
סיכון לפי בדיקה 1:4620
נצפתה עצם אף
אולם, הודגמה ציסטה חד צדדית בגודל 4.5*2.3 מ"מ.
הרופא אמר שהציסטה היא סמן רך.
כמה אני צריכה לדאוג בגלל הציסטה?
האם זה שכיח?
האם לרוב זה באמת נספג ויוצא בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שקיפות עורפית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/11/2010השקיפות תקינה והציסטה שאני מניח שהיא צוארית, חסרת כל משמעות, שכן היא חלק מן ההתפתחות התקינה של מאגרי לימפה צואריים. נכון הוא שזהו סימן "רך" לתסמונת דאון, אך לצורך ביצוע דיקור מי שפיר נדרשים שני סימנים רכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום..kerend10/11/2010
אני בהיריון ראשון ב"ה לאחר IVF שבוע 13+4
במשך כ-4 ימים היו לי כאבים בבטן התחתונה מלווים בהפרשות חומות בהירות ללא דם
לפי המלצת אחות כללית הופנתי לבדיקת עזרה ראשונה ואולטראסאונד
הייתי שמחה לשמוע דעה נוספת לגבי מה שראו באולטראסאונד
רקמה עוברית נצפתה
דופק עוברי הודגם
תנועות נצפו
CRL 73 מ"מ
מתאים לשבוע 13+4 כמות מי שפיר תקינה
מיקום שיליה קידמית
תיאור: אזורים היפואקוגנים בשליה.בקצה העליון של השליה איזור בגודל 26X22 מ"מ במרכז השליה בגודל 31X14 מ"מ
אשמח אם תעזרו לי לפרש את זה מה זה אומר?
האם אני בסיכון? או העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום.. - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/11/2010ככל הנראה הממצאים בעובר תקינים. לא ניתן לחוות דעה לגבי השיליה מבלי לראות את התמונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבורה -צרעכה עזרהמזל10/11/2010
בתאריך 10.09.2010 קיבלתי מחזור (אני מקבלת מחזור בדרך כלל כל 28-30 יום) ,בתאריך 17.09.10 קיימתי יחסי מין כאשר הוא נשאר בבגדים ואני עירומה ...חששתי מהריון כאשר פתח הנרתיק היה צמוד לכתמים אשר הופיעו על מכנסו כאשר גמר.
14 יום לאחר הביוץ ביצעתי בדיקת הריון ביתית ויצאה שלילית.
בתאריך 08.10.2010 קיבלתי מחזור אך הרגשתי שהוא קצת שונה מהקודמים ...חיכיתי עד הפסקת הדימום וביצעתי שוב בדיקה ביתית לאחר חמישה ימים אשר הראתה תוצאה שלילית.
בתאריך 01.11.2010 קיבלתי מחזור דומה לחודש הקודם ..הקדים שבעה ימים !!! אף פעם לא הקדים שבעה ימים דבר שהבהיל אותי ...
בתקופה זו אני סובלת גזים רבים,צרבת , קצת נפיחות בבטן.
האם יתכן הריון?
האם בדיקה ביתית די אמינות?
האם זרע עובר בד (אני תמיד מקיימת יחסים כאשר שנינו בבגדים האם יש בזה סכנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבורה -צרעכה עזרה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/11/2010הפורום שלנו הוא פורום אולטראסאונד. השאלות שלייך שייכות לפורום גינקו-סקסולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקת USהדסי10/11/2010
בעקבות הסקירה המוקדמת בשבוע 24 בה נמצא כי חדר שמאל בגודל 8.8 מ"מ ביצע הרופא בקופ"ח בדיקת אולטראסאונד בשבוע 27+4 אלה הממצאים שכתב: הצרבלום בגודל 30 מ"מ מתאים לשבוע 28
:חדרים לטרליים ברוחב
.6.5 מ"מ מימין
.8.5-9 מ"מ משמאל
.התפתחות פרנכימה מוחית ואברי קו האמצע רגילה
לסיכום: קיימת אסימטריה בחדרי המח אך לא נצפית
.הפרעה פרנכימתית
.ממליץ מעקב
1. האם הבדיקה תקינה?
2. מדוע הוא ממליץ מעקב? האם יש סיכוי שהחדרים יגדלו?
3. מה זה הפרעה פנכימתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי בדיקת US - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/11/2010הממצא תקין לחלוטין והמילה מעקב הינה שגרתית. אסימטריה כזו הינה נורמלית כמו אסימטריה בכל אברי הגוף. הפרעה פרנכימתית הינה הפרעה במרקם החומר האפור של המח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תקין?ליאת09/11/2010
עברתי טיפולי פוריות של זריקות גונל אף והזרעה בתאריך 15.10
31.10 בטא 249
02.11 בטא 613
09.11 בטא 10728
שאלותיי:
1. האם לפי הבטא בלבד ניתן לצפות הריון של תאומים? אם כן מה סיכויי?
2. אם חישבתי נכון אני בשבוע 6? האם כבר ניתן יהיה לראות דופק באולטרסאונד?
3. עד עכשיו עשיתי מעקבים ובדיקות דם במרפאת הפוריות. האם אפשר לחזור לאולטרסאונד לרופא הנשים שלי למעקב הריון או שמא בגלל הטיפולים יש להמשיך עם אותו רופא במרםאת הפוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תקין? - תגובה
ד''ר ראובן שרוני12/11/2010לליאת,
רמת בטא אמורה להכפיל עצמה כל 1.7 יום ולכן קשה לאמר
ניתן לראות דופק בשבוע 6
רופא הפוריות ממשיך בדרך כלל עד סוף השליש הראשון. אבל המשך המעקב בפועל עפ"י הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליאת13/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טובסיון09/11/2010
אני אחרי הפריה מניפולציה בסקירה גילו לו נקודה בלב האם זה חשש לתסמונתדאון אני מאוד לחוצה מה אתם מציאים לי תענו לי בהקדם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב - תגובה
ד''ר ראובן שרוני12/11/2010סיון שלום,
יש עבודות על קשר כזה אך מאז התפרסמו עבודות סותרות
המקובל כיום שכממצא מבודד אינו משמעותי ורק ששני ממצאים מהווים סיבה לעליה בסיכון
ההמלצה - סקירת מערכות אשר שוללת ממצאים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםסיון08/11/2010
שלום היום בסקירת מארכות מוקדמת גילו לי נקודה אקוגנית בלב אני מאוד מדאגת ולחוצה חוץ מזה הסקירה היתה תקינה אני מאוד מבקשת תשובה תודה המודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר רון ברדין08/11/2010שלום רב
מוקד אקוגני בוהק איננו מימצא נדיר בסקירות המערכות. איננו מהווה מום לבבי ואיננו דורש מעקב אולטרהסאונד בהריון ואך לא מעקב קרדיולוגי מיוחד אחרי הלידה. אין אחידות דעים לגבי הצורך בייעוץ גנטי בשאלה של דיקור מי שפיר במיקרים אלה.
כעקרון מימצא זה במידה ויחיד איננו מהווה אינדיקציה לדיקור אך יש להתייחס לבדיקות השקיפות עורפית וסקר ביוכימי טרימסטר 1 בשקלול הסיכון לתסמונת דאון. לכן יתרונו של הייעוץ הוא בקבלת חישוב מחודש לסיכון לתסמונת דאון. בגדול, מקובל שהסיכון עולה בפי 1.5-2 על סיכון הרקע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 7+6שרונית08/11/2010
היי,אני בת 27,הריון ראשון..בשבוע 6+0 ביצעתי א.ס וגינאלי ראשון,ובו נצפה שק תקין עם עובר ודופק.שאלתי היא האם עד בדיקת השקיפות העורפית לא צריך לעשות שוב א.ס?אני קוראת המון על מצבים שהיה דופק לעובר וכעבור מס' ימים או שבועות הדופק פסק,אני מאוד מודאגת למרות שאני מרגישה מצויין,אין חלילה הפרשות דמיות וכיו"ב.אבל האם יש מקום לעוד בדיקה רק לשם ההרגעה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 7+6 - תגובה
ד``ר רון ברדין08/11/2010שרונית שלום רב
ראשית נתחיל בעובדה המעודדת שהבדיקה שביצעת נימצא התקינה כולל שראו קוטב עוברי עם דופק והעובר מתאים לשבוע. אם אינך רגועה שתפי את הרופא המטפל שלך ובקשי לבצע בדיקה נוספת בשבוע 9 לערך . אין כל פסול בכך ואין גם הנחיית חובה לבצע זאת. יתרון הבדיקה הנוספת בנוסף להירגע ולראות דופק הוא למדוד את גודל העובר ולראות שאכן תואם לשבוע ההריון בעיתוי טוב יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר על התשובה המהירה!
לילי09/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 7+6 - תגובה
ד''ר ראובן שרוני12/11/2010לשרונית שלום,
אני מבין את הדאגה אך מאחר ואין תלונות מבחינה רפואית אין צורך
יכול לקרות בכל שלב אבל הסיכוי הולך ופוחת עם התקדמות ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב גדילת עובר- עצם ירך קצרה מדי..איגואן08/11/2010
שלום,
אתמול עשיתי בדיקת אולטרסאונד גדילת עובר בשבוע 33.5, והתקבלו כמה ממצאים שמעט מטרידים אותי. בעיקר- גודל והיקף הראש, ועצם ירך קצרה- מתאימה לשבוע 32.1. אשמח אם תוכלו להסביר לי את המשמעויות.
כמות מי שפיר 180 מ"מ
BPD - 86 מ"מ מתאים לשבוע 34.5
HC- 313 מ"מ מתאים לשבוע 35.2
AC- 305 מ"מ מתאים לשבוע 34.4
FEMUR- 62 מ"מ מתאים לשבוע 32.1
יחסים
:HC/AC- 1.03
:AC/Femur- 4.92
:BPD/Femur- 1.39
:HC/BPD- 3.64
:FL/HC- 0.2
הערכת משקל עובר- 2.312 שזה מעט מעל הממוצע.
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב גדילת עובר- עצם ירך קצרה מדי.. - תגובה
ד``ר רון ברדין08/11/2010איגואן שלום רב
אמנם היקף הראש גדול יותר משבוע ההריון אך טווח הסטייה של מדד זה גדל ככל שמתקדם ההריון. לא פעם היקף ראש גדול משבוע הריון תואם ראש גדול יותר לאחד ההורים. האם זה המצב אצלכם? בידקי. כמו כן יש לבדוק הערכות קודמות ולראות האם מימדים אלה איפיינו גדילת העובר בשבועות קודם לכן.
לגבי אורך הירך הרי שנימצא מעל אחוזון 5 לשבוע זה ( זה האחוזון שמתחתיו מתחילים בבירורים) יש מקום לביקורת גדילה עוד כשבועיים. גם במיקרה זה יש לבחון הערכות קודמות ולהשוות ו. כמו כן גם אם אחד ההורים נמוך י-כול להתאים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמיטל08/11/2010
בוקר טוב,
אני כרגע בהריון 4 בתאריך ה19-4 עברתי הפלה בשבוע 8 עקב אי דופק הבעייה שלא קיבלתי מחזור וישר נקלטתי להריון בהתחלה הרופא אמר לי שאני בשבוע כזה ואחרי זה אמר אחרת הלכתי לרופא אחר שאמר שאני בשבועיים יותר ממה שחשבתי אתמול הלכתי להערכת משקל והרופא מדד ומדד ואמר שאני מתאימה לשבוע 31 כששאלתי לגבי תאריך משוער אמר שאצלי אי אפשר לדעת מה דעתך? איך אני סופרת האים להתייחס לאולטרסאונד או לתאריך שבוצאה ההפלה מה נראה לך? ועוד שאלה קטנטנה העובר שוקל 1300 זה בסדר בשבוע כזה?
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר08/11/2010בד"כ מקובל להתייחס לאולטראסאונד כפרמטר הקובע לגבי גיל הריון מדוייק. הערכת משקל של 1300 גרמים בשבוע 31 מצביע על עובר קטן באחוזון 15 לגיל הריון. לכן חשוב לבדוק את גיל ההריון לפי האולטראסאונד הראשון שבוצע, וזה תפקידו של הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה של הריון דחוף?ר08/11/2010
שלום,
אני בת 31 עם ילד. היום נבדקתי בערכה ביתית שבה יצא בברור שאני בהריון.
בנוסף השדיים שלי גדלו והם רגישות .
אולם,רק ביום רבעי בערב ביקרתי אצל רופאת נשים שבדקה אותי באולטראסאונד ואמרה שהכל בסדר ושאני ומבייצת יפה....אבל כלום על זה שאני בהריון).
בנוסף המחזור שלי לא קבוע ולא היה אף פעם, אני לא לוקחת גלולות מאז ההריון הקודם כבר מעל 3 שנים . בהריון הקודם נתנו לי כל מני כדורים לסידור מחזור וכו' וכך נכנסתי להריון.
להערכתי מחזור אחרון התחיל בתאריך 24.9.10
האם יכול להיות?
כמה ימים לאחר הפריה ערכה ביתית מגלה הריון ?
האם הרופאה יכולה לפספס הפריה באולטראסאונד או שזה ממש ברור ?
אני ממש מבולבלת אבקש את עזרתכם .
נ.ב
(חשוב לי מאוד להבין מתי נכנסתי להריון כדי להעריך את השבוע המדוייק בגלל שבני הראשון נולד פג בשבוע 32 לאחר שהתחילה לי ירידת מים בשבוע 29 )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה של הריון דחוף? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר08/11/2010בד"כ בדיקות ההריון אמינות ביותר. בהחלט יתכן שאת בהריון, והרופאה עדין לא יכלה לזהותו ברחם מפאת היותו צעיר מידי. יתכן וטעתה וחשבה שהגופיף הצהוב הינו הזקיקי המבייץ. הייתי נאזר בסבלנות וחוזר על האולטראסאונד במרווח של שבוע ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות שקיפות עורפיתעדי07/11/2010
שלום רב,
אני בת 30 עברתי טיפול IVF בהיריון עם תאומים ואתמול עברתי בדיקת מי שפיר תוצאה אחת יצאה 1.2 מ"מ והשניה 1.9 מ"מ.
רציתי לדעת האם התוצאות טובות או לא ?
ואם ההמלצה לעשות מי שפיר בתוצאות כאלה ? ומה הסיכון בבדיקת מי שפיר בהיריון של תאומים.
תודה רבה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות שקיפות עורפית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר08/11/2010אין זה מספיק רק למדוד את השקיפות (בשני העוברים היא בתחום הנורמה) אלא יש לשקלל את הסיכון לכל עובר ללקות בתסמונת דאון, שכן אז משקללים גם לפי אורך העובר וגילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים נוספים
עדי08/11/2010דבר ראשון תודה על רבה על התייחסות,
להלן נתונים נוספים :
בת 30
עובר 1 - 0.19 cm אורך 4.26 שבוע 11 + 1.
עובר 2 - 0.12 cm אורך 4.49 שבוע 11 + 2.
אני אשמח לתשובתך בנוגע לנתונים הנוספים אם התוצאה תקינה ?
ומה המלצתך בנוגע לעשות מי שפיר ?
תודה רבה,
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לולאות מעיים מוגדלותלילך07/11/2010
אני עם סוכרת הריונית. הגעתי למעקב גדילה ואמרו לי שהעובר שוקל 3100 בשבוע 36 ומלבד זאת הרופא אמר שהוא רואה לולאות מעי גס מעט מוגדלות.
יש לציין שב-2 הסקירות מערכות נעשו לי הממצאים היו תקינים.
מה זה אומר שהלולולאות מעט מוגדלות ומה ניתן לעשות עם זה?
האם זה בהכרח מעיד על בעיה בעובר?
מלבד זאת אני מאוד רוצה ללדת בלידה רגילה ולא בניתוח. האם לא כדאי במשקל כזה כבר לזרז לידה כדי שיהיו סיכויים טובים שלא אעבור ניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לולאות מעיים מוגדלות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר08/11/2010לולאות מעי גס מורחבות בשלהי ההריון הינן ממצא מוכר שאינו מחייב כל טיפול. הדבר נובע ככל הנראה מהמקוניום הנוצר במעי. הדבר בד"כ אינו מעיד על כל בעיה בעובר.
אין מקום לבצע זיריז בשלב זה של ההריון, ויש לעקוב אחר משקל העובר, ורק אם יחרוג משמעותית - אז לשקול זירוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)