מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- cpcאיילת22/08/2010
שלום רב
אני בת 29 , הריון ראשון. בשבוע 21+3 ביצעתי סקירה מורחבת. בסקירה נצפה CPC 4.5/5.3 מ"מ משמאל ללא מחיצות. מלבד זאת הסקירה יצאה תקינה. שקיפות עורפית וסקירה ראשונה היו תקינות, בסקר ביוכימי - הסיכון לתסמונת דאון 1:14000, טריזומיה קטן מ1:300.
ערך חלבון עוברי קטן מ 2.5 MOM x
הרופא שביצע את הסקירה המליץ על יעוץ גנטי בהקדם, סקירה חוזרת בעוד שבוע ולשקול דיקור מי שפיר בהקדם בהמשך ליעוץ הגנטי.
רציתי לדעת האם ישנה חשיבות למיקום המדויק של הCPC במוח מעבר לעובדה שמדובר באונה השמאלית והאם כדאי לפנות גם לרופא שמתמחה בכל הקשור למוח או שבדיקת מי שפיר מספיקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילת
ד''ר ראובן שרוני22/08/2010שלום איילת.
המדובר ב cpc רגיל
העובדה שלא נרא בסקירה המוקדמת יכולה לנבוע משום שלא צוין (רופא אחר?) או שהופיע מחדש. במקרה האחרון, אין עדיין מספיק מידע ויש לעקב בשלב זה.
לדיקור מי שפיר תהיה אולי סיבה רפואית בהמשך ואז תהיי בשבוע הריון מתקדם ולכן יש לשקול ביצוע הדיקר כעת ללא אינדיקציה רפואית לאור כל הבדיקות התקינות שציינת
בשלב זה סקירת כל מבני המוח ע"י רופא המבצע בדיקה כזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' ראובני שלום
איילת23/08/2010תודה על התשובה המהירה
לא כל כך הבנתי למה התכוונת כשכתבת "בשלב זה סקירת כל מבני המוח ע"י רופא המבצע בדיקה כזו ". האם לאור הממצאים עולה צורך שאפנה לרופא שמתמחה בסקירת מבני המוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאום שנעלם..מיטל22/08/2010
לאחר IVF שבו הוחזרו 2 עוברים.
בבדיקת US שביצעתי ב שבוע 5+6 נצפה שק הריון+שק חלמון מתאים לשבוע.
בבדיקת US שביצעתי בשבוע 6+4 נצפה שק אחד, מתאים לגודלו כולל דופק.
היום, אולטר' בשבוע 9+1 נצפה שק אחד מתאים בדיוק לגיל ההריון אולם נצפה שק הריון נוסף כולל שק חלמון אך ללא דופק, המתאים לשבוע 5 ו 6 ימים.
כיצד יתכן שהשק השני לא נצפה בבדיקות קודמות? האם השק הלא תקין אמור ליפול? האם צפויים דימומים? האם עלול לפגוע בהתפתחות השק השני? האם יש צורך ב US נוסף עד לשקיפות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר ראובן שרוני23/08/2010שלום יעל,
אינני יודע מדוע לא ראו את השק הנוסף בבדיקות הקודמות ואני מודע אישית לאפשרות זו
השרק הלא תקין יכול להיפלט בצורת דימום אך יכול גם לעבור ספיגה ללא דימום. יש קשר למרום השק ביחס לצוואר הרחם
הקשר להריון השני תלוי בקשר של כלי דם המלווה לעיתים הריון תאומים זהים
ניתן להמתין שבועיים לבדיקת השקיפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
ניצן25/08/2010האם קיומו של השק הנוסף(כזכור ללא דופק) ימנע ממני לבצע את בדיקות הדם הנלוות לבדיקת שקיפות עורפית (הבנתי שאין משמעות לבדיקות כשיש תאומים)?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל עוברדנה22/08/2010
שלום פרופ' מייזנר,
הריון ראשון , מין:זכר.
תאריך וסת אחרון : 20.12.09
אני בשבוע 35 ובהערכת משקל נתקבלו המדדים הבאים:
BPD 83 - שבוע 33
HC 308 - שבוע 34.3
AC1 - 89
AC2 - 102
AC 300 - שבוע 34
Femur 62- שבוע 32.1
ממוצע גיל ההריון ע"פ FL ו-HC - מתאים ל- 33.2.
hadlock1 הערכת משקל העובר - 2217
hadlocK4 הערכת משקל העובר - 2199
האם יש מקום לחשוש ?
תודה רבה על עזרתך,
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
פרופ` ישראל מייזנר24/08/2010המדד החריג העיקרי הינו עצם הירך. יש לבדוק את מדמדתה שוב על ידי מומחה ב US ולהשוות עם ממדי גופך או ממדי בן זוגך, וכן לבדוק אם יש מקום להעריך את שאר העצמות הארוכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דנה24/08/2010הרופא שביצע לי את הבדיקה העריך שכיוון שמדדי העובר קטנים (באופן סימטרי) מהגיל המחושב כנראה שמדובר בטעות בחישוב גיל ההריון.
אני ובעלי לא גבוהים .
הגובה שלי הוא 1.59 . ושל בעלי 1.77
מה אתה ממליץ בכל זאת לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
פרופ` ישראל מייזנר24/08/2010אם כך, יש לחזור על ה US לאחר שבועיים מהבדיקה הקודמת ולוודא שהעובר גדל בשבועיים. אם זה המצב, מדובר בעובר שהינו אמנם קטן בגיל ההריון, אך גדל כיאות לאורך עקומת הגדילה שלו. אם לא, וההפרש גדל - יש להפנותך לבירור ביחידת אם-עובר בקופה אליה את שייכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונד שבוע 31.5מרינה22/08/2010
שלום אני בשבוע 31.5, עשיתי היום אולטרסאונד וגם בדיקת זרימות דם כי יש לי 2 כלי דם.
מי שפיר, חלבון עוברי וסוכר תקינים.
BDP 80 מתאים לשבוע 32.1
HC 291 מתאים לשבוע 32.1
AB CIR 297 מתאים לשבוע 30.6
HC/AC 1.08
FERMUR LENGTH 56 מתאים לשבוע 29.6
גיל הריון US 32.1
הערכת משקל 1630
זרימת דם - עורק טבורי 3S/D
מיקום שיליה דופן אחורית פונדלת
רושם לשילייה מעובה בעובי 57 מ"מ
כמות מי שפיר תקינה
האם בדיקה תקינה, האם יש סיבה לדאגה בגלל רושם לשיליה מעובה? ואם יש בדיקות נוספות שכדי לעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרינה
ד''ר ראובן שרוני23/08/2010שלום מרינה,
נראה תקין
לעיתים השליה מעובה בשל שטח פנים קטן. יש להעריך בבדיקה מכוונת לשאלה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה-דחוף בבקשהחסוייה21/08/2010
שלום. האם התוצאות של סקירה שנייה שבוע 22 +4 תקינות:
20% - % FL / HC =22ֵ% (19
BPD=ס"מ 5.15 מתאים לשבוע 21 +4
FL= 41.1 מ"מ מתאים לשבוע 23+2
CM= 5.9 מ"מ
LVW= 5 מ"מ= ATRIA
CEREB= 24.2 מ"מ מתאים לשבוע 21+3
2D=0.59 ס"מ.
HC/AC= 1.15
בסקירה מוקדמת: FL/BDD 56%
(FL/AC= 19% (20%-24%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזוייה
ד''ר ראובן שרוני23/08/2010שלום חסוייה,
חלק מהנתונים חסר למשל AC
הנתונים של הסקירה המוקדמת מתיחסים לנתונים אשר לא מופיעים בסקירה השניה למשל FL'AC* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גל לאולטראסאונדס.21/08/2010
שלום : יש לי מכשיר דופלר בבית למדידת דופק העובר ביחד איתו היה גל לאולטראסאונד הגל נגמר אז מאיפה אני יכולה להשיג גל רפואי לאולטראסאונד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל ס
ד``ר רון ברדין21/08/2010ס שלום
אינני יודע למה כוונתך גל אולטרהסאונד והייתי מציע שתפני השאלה לאותה מסגרת שנתנה לך את הדופלר בית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליה נמוכהזהבה20/08/2010
שלום רב
אני בשבוע 32 להריון ראשון, ונאמר לי שיש לי שילייה קדמית נמוכה 12 מ"מ,
כללית מרגישה טוב
האם יש סיכוי ללידה רגילה או שזה בטוח קיסרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזהבה
ד``ר רון ברדין21/08/2010שלום זהבה
אכן שאלה במקום. נכון הוא שמאחר והשלייה איננה מכסה הפתח אין הוראה מוחלטת ללידה בניתוח קיסרי. עם זאת השלייה נמוכה ולא ניתן לדעת אם כשתתחילי תהליך לידה ותהייה פתיחה אזי השלייה כבר תכסה חלק מהפתח. לכן נכון יהיה לבצע הערכת אולטרהסאונד נוספת סביב ה 37-38 שבועות להגדרה חוזרת של מיקום השלייה ובהתאם בשיתוף עם צוות הרופאים בבית החולים שתלדי לדון ולקבל החלטה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 31.5מרינה19/08/2010
שלום אני בשבוע 31.5, עשיתי היום אולטרסאונד וגם בדיקת זרימות דם כי יש לי 2 כלי דם.
מי שפיר, חלבון עוברי וסוכר תקינים.
BDP 80 מתאים לשבוע 32.1
HC 291 מתאים לשבוע 32.1
AB CIR 297 מתאים לשבוע 30.6
HC/AC 1.08
FERMUR LENGTH 56 מתאים לשבוע 29.6
גיל הריון US 32.1
הערכת משקל 1630
זרימת דם - עורק טבורי 3S/D
מיקום שיליה דופן אחורית פונדלת
רושם לשילייה מעובה בעובי 57 מ"מ
כמות מי שפיר תקינה
האם בדיקה תקינה, האם יש סיבה לדאגה בגלל רושם לשיליה מעובה? ואם יש בדיקות נוספות שכדי לעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרינה
פרופ` ישראל מייזנר24/08/2010קשה לענות על שאלה כזו ללא התייחסות אלייך: האם ממדי גופך גדולים או קטנים? כל הפניות עם מדדים אינן יכולות להיות מנותקות מהנבדקות, וקשה לי להבטיח שהמדדים תקינים או לא רק על סמך המספרים שנמדדו. כמו כן, המדידות יכולות להיות שונות בין בודקים שונים. פני למומחה באולטראסאונד שיעשה לך סדר בדברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירהלירן19/08/2010
שלום. סקירה בשבוע 22+4 : האם הממצא: BPD= 5.15 מתאים לשבוע 21+4 -פער של שבוע הוא תקין?
כמו כן פער של שבוע בצרבלום מתאים לשבוע 21+3 האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסוייה
ד``ר רון ברדין21/08/2010פער של שבוע ב BPD לא נורא. חשוב גם מה עם שאר המדדים בתוכם גם היקף הראש HC שכן ייתכן והעובר כולו קטן יותר. כך גם לגבי הצרבלום .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר רון ברדין
חסוייה21/08/2010בשאר המדדים דווקא יש פער של שבוע יותר- בFL לדוגמא. FL מתאים לשבוע 23+3.כך שיוצא שיש פער של שבועיים בין BPD ל- FL
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסוייה
ד``ר רון ברדין24/08/2010שלום לחסוייה
פער זה אינו משמעותי. אל לך להשוותו לאורך הירך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלתטלי19/08/2010
שלום, וקודם כל תודה רבה לד"ר ברדין על תשובתו/תשובתך לשאלתי אך עדיין אנני שקטה ואסביר מדוע. אזכיר את שאלתי:. בפעם האחרונה שעברתי אולטרסאונד וגנאלי שמתי לב כי המכשיר לא היה מכוסה אך ראיתי שהצוות שפך עליו חומר מבקבוק. חשבתי שמדובר בחומר חיטוי ולכן לא טרחתי לברר את העניין בו ברגע (מה גם שדובר בצוות רופאים מנוסה וסברתי שגם אחראי . אולם לאחר מכן התעוררו בי ספקות כי לא ידוע לי על חומר חיטוי שבאופן מידי מחטא מיכשור רפואי ומשמיד נגפי איידס וכיו"ב באופן מידי (להוציא אקונומיקה ואקונומקיה בודאי שהם לא שפכו...). ד"ר ברדין כתב לי כי הדבר לא סביר ואני בהחלט מסכימה איתוו/איתך שהדבר לא סביר לכן לא טרחתי בו ברגע לברר את העניין אך הייתי עדה וערה לנעשה ולא ראיתי שראש המכשיר כוסה. לדאבוני עבר הרבה זמן מאז והרופאים הללו בצעו מאז עוד הרבה בדיקות כך שהם בטח לא יזכרו (הם גם לא יבינו מדוע אני מתעוררת לשאול זאת אחרי כל כך הרבה זמן אך בעקבות זה שהתלוותי לחברה שלי לבדיקה העניין התעורר....). עודני מודאגת. אודה מאוד על המלצה בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד אוסיף
טלי19/08/2010עוד אוסיף כי בזה שהם שפכו את הנוזל מהבקבוק (בהנחה שדובר בחומר חיטוי?) ראיתי ביטוי לכך שהם מודעים לנושא הסטריליות ולכן לא מצאתי לנכון לברר וסמכתי על כך שהם יודעים מה הם עושים, אך כפי שציינתי איני שקטה מהעניין... תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית
ד``ר רון ברדין21/08/2010דורית שלום רב
ניראה לי שהלכת רחוק מאוד עם העיניין ואין לי רעיון איך לקדם אותך בעניין הורדת חרדות
את מוזמנת לשאול בעצתו של הרופא המטפל שלך ולשאול לדעתו בעיניין . שתפי אותו בסיפור המיקרה
כמו כן את יכולה לפנות למכון בו בצעת הבדיקה ולשאול לפשר העניין
בצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש עובר גדולמעיין19/08/2010
שבוע הריון - 31.5
BPD - שבוע 32.2
Femur- 31.5
HC - 34.4
Ac-32.2
cerabelum - 35.6
ביצעתי בדיקת מי שפיר - תקין
סקירה ראשונה ושניה - תקין
אודה להתייחסותכם לתוצאות - יש סיבה לדאגה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למעיין
פרופ` ישראל מייזנר24/08/2010בסך הכל מדובר בראש הגדול ב 3 שב' לערך מהצפוי. בהנחה שהאנטומיה של המוח תקינה, אין בד"כ מקום לדאגה. יש לוודא שגדילת הראש עוקבת ולא חורגת עוד יותר. במצגי עכוז נמדד בד"כ ראש גדול מהצפוי, ולא ציינת את מצג העובר. חסרה גם אינפורמציה לגבייך ולגבי בן זוגך: האם לכם ראשים גדולים מהממצוע?אייני מוצא סיבה לדאגה בינתיים, ויש מקום למעקב בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל ומדידותמילה18/08/2010
אני בשבוע 36+3 מאז סקירה מאוחרת היה פער של שבועיים בBPD אך הייתה גדילה תקינה וזה הלך והצטמצם.מי שפיר TORCH תקינים.הייתי במעקב גדילה .בתאריך 04.08.10 ביצעתי בדיקה שב\וע 34+3:BPD 8.47 .OFD 10.53 .HC 30.75 AC 30.86 FL 6.73 .הערכת משקל 2476.זרימות ומים תקינות.היום עשית בדיקה נוספת:
BPD 8.58 מתאים ל34+4
OFD 10.94
35+1 HC 31.29
HC*30.77 34+2
AC32.74 36+5 FL 6.84 35+1
הערכת משקל 2788.
זרימות תקינות .איך לפרש את התוצאות האלה?מה עושים?מתי מחליטים ליילד?ביינתים אעשה עוד מדידות עוד שבועים וזרימות עוד שבוע.מאוד מודאגת שכחתי לציין שמצג ראש.
תודה מראש .מילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למילה
פרופ` ישראל מייזנר24/08/2010בסה"כ הבדיקות שלך תקינות, והמשקל של העובר יפה לגיל ההריון. אין זה המקום לייעוץ מה לעשות, אלא עלייך לפנות לרופא המטפל להערכה. בגדול, טווח הטעות של מדידות העובר בגבול הנורמה לגיל ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עוברידנה18/08/2010
שלום רב,
בת 38.5 קיבלתי תוצאות של חלבון עוברי
a.f.p = 1.09
h.c.g = 1.52
u.e3 = 0/89
לפי הגיל הסיכון הוא 1:142
לפי התוצאות של הבדיקות + גיל ערכים של 1:193
לכאורה הערכים נמצאים בנורמה אך הפקידה בקופ"ח חולים אמרה לי שהבדיקה אינה תקינה
ואני מחוייבת לבצע מי שפיר (גם ככה תכננתי לבצע בדיקה בגלל הגיל).
שקיפות עורפית יצאה תקינה
תוצאות של גיל +בדיקת שקיפות עורפית + בדיקת דם 1:10000.
מספר שאלות
מדוע קיים הבדל כל כך גדול בין הערכים של השקיפות לבין חלבון עוברי?
על מה זה מעיד אם בכלל?
האם בערכים אלו של חלבון עוברי יש מקום לדאגה?
לפי התוצאות ,ערכים שך הבדיקה בנורמה אז למה הסיכון כל כך גדול? 1:193
תודה מראש על התשובה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד``ר רון ברדין21/08/2010דנה שלום
אכן מבלבל כשהבדיקה מטרימסטר 1 הכוללת את השקיפות עורפית וסקר ביוכימי 1 עם סיכון נמוך כל כך והחלבון העובריבשבוע 6-17 1 נותן סטטיסטיקה אחרת, בעיקר כשהערך האבסולוטי של המדדים תקין. ידוע ששילוב הבדיקות בטרימסטר 1 מדוייק יותר ואמין יותר בניבוי הסיכון. לתסמונת דאון יחד עם זאת בשאלה של הצורך בדיקור מי שפיר אני מציע שתבצעי בהקדם ייעוץ גנטי שמטרתו לדון איתך בשאלת הדיקור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה,
דנה21/08/2010כבר ביצעתי את הבדיקה ביום שישי,
מחכה ב"ה לבשורות טובות.
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרתלירן18/08/2010
שלום. האם התוצאות של סקירה שנייה שבוע 22 +4 תקינות:
20% - % FL / HC =22ֵ% (19
BPD=ס"מ 5.15 מתאים לשבוע 21 +4
FL= 41.1 מ"מ מתאים לשבוע 23+2
CM= 5.9 מ"מ
LVW= 5 מ"מ= ATRIA
CEREB= 24.2 מ"מ מתאים לשבוע 21+3
2D=0.59 ס"מ.
HC/AC= 1.15
בסקירה מוקדמת: FL/BDD 56%
(FL/AC= 19% (20%-24%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסויה
פרופ` ישראל מייזנר24/08/2010קודם כל, הפרטים אינם מסודרים, ומעבר לכך, אין זה סוג הייעוץ למקרה שלך. עלייך לפנות למומחה בתחום ה US ולהראות לו את התוצאות משתי הסקירות להשוואה. אי אפשר לעשות זאת ברצינות לאור הפרטים אותם מסרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית ובדיקות דםמיטל18/08/2010
קבענו את ביצוע השקיפות לשבוע 12+1. כשהתקשרנו למכון זר לקבוע מועד לביצוע בדיקות הדם נאמר לנו להגיע כשבוע לפני כן - היינו בתחילת שבוע 11, מאחר שזה המועד האופטימלי לביצוע הבדיקות, בלי קשר למועד ביצוע ה US.
לעומת זאת, קראנו שאת בדיקות הדם יש לבצע במועד סמוך ככל האפשר לביצוע ה US.
האם תקין לבצע את בדיקות הדם כ 7 ימים קודם לביצוע ה US?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורי
ד``ר רון ברדין18/08/2010אורי שלום
התשובה היא כן .מועד בהחלט אופטימלי.. דיוק הבדיקה עולה כשבדיקת הסקר הביוכימי מבוצעת אפילו מוקדם מהשקיפות . עם זאת בהחלט לא טעות לבצע הבדיקה בסמיכות יום יומיים לשקיפות עורפית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)