פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפרופסור מייזנר
    אלינה
    02/10/2010

תודה לך על תשובתך המהירה,
    במיכתבי הקודם כתבתי כל כך הרבה, ששכחתי לציין, שחלבון עוברי הגיע לא תקין 1:142 והייתי אמורה ללכת ליעוץ גנטי, כאשר רופא גנטיקאי ראה את התוצאות של חלבון עוברי, בלי להיפגש איתי הוא שלח אותי טלפונית לדיקור מי שפיר. התוצאות של הדיקור היו תקינות, ולכן זה כל כך מבלבל אותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפרופסור מייזנר

הוספת תגובה

• לאלינה

פרופ` ישראל מייזנר
    03/10/2010

הכוונה בייעוץ הגנטי היא לייעץ לגבי גדילת העובר אך ורק אם באמת תמצא בעיית גדילה. הכוונה לא לבדיקת מי השפיר הסטנדרטית, אלא לצורך בבדיקות נוספות כמו בדיקת ה aCGH הקרויה גם "צ'יפ גנטי" ובה בודקים כ 100 תסמונות גנטיות נדירות שאינן נבדקות בבדיקת מי שפיר רגילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בקיבה שבוע 38
    מירב
    30/09/2010

שלום,
    אני במעקב מוניטור. הבוקר בדק אותי רופא במוקד, וראה לדבריו ציסטה בקיבת העוברית. 3 ס"מ. אציין שעשיתי סקירה מוקדמת, סקירה מאוחרת ומי שפיר.
    מה המשמעות של הדבר?
    הרופא גם ציין כי אינו מומחה לסקירצ מערכות ויש מצב שאבחנתו שגויה.
    מה זה עוד יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בקיבה שבוע 38

הוספת תגובה

• למירב

פרופ` ישראל מייזנר
    02/10/2010

מימי לא נתקלתי במקרה של ציסטה בקיבה. לכן, סביר שהנחתו של הרופא שגויה. לעיתים רואים בקיבה הדים של חומר אמורפי - יתכן עקב בליעה של העובר, אך לא עקב ציסטה בקיבה!
    אני ממליץ למען השקט הנפשי שלך, לבצע בדיקה נוספת אצל מומחה באולטראסאונד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראש ובטן קטנים לעובר
    אלינה
    30/09/2010

שלום רב,
    אני כרגע בשבוע 22+1. בסיקרת מערכות מוקדמת, כאשר היתי 15 שבועות בדיוק התגלו נתונים הבאים:
    BPD - 27 מ"מ - מתאים ל 14.6
    היקף ראש 69 מ"מ מתאים ל 14.4
    היקף בטן 80 מ"מ מתאים ל 14.3
    בנוסף כל בעצמות כמו טיביה הומרוס ואולנה קצרות יותר ב 4-5 ימים מגיל ההריון. כמו כן אגני כליות מורחבים 3.5 מ"מ.
    אנחנו הלכנו לרופא אחר כדי לקבל חוות דעת נוספת ועשינו עוד סקירת מערכות באופן פרטי
    בדיוק כאשר גיל ההריון היה בדיוק 20 שבועות והתקבלו נתונים הבאים:
    BPD - 43 מתאים לשבוע 19 (זאת אומרת פער של שבוע)
    HC 163 מתאים ל 19.1
    AC 136 מתאים ל 19
    אגני כליה 3.4 ו 2.8 מ"מ נאמר לנו שזה נורמה לגיל. העצמות גם גדלו והיה רק פער של
    יום 1 מגיל ההריון. אנחנו נרגענו.
    אתמול עשיתי בדיקת סקירת מערכות מאוחרת ואני כרגע 22 שבועות בדיוק והתגלו נתונים הבאים:
    BPD 45 - מתאים ל 19.5
    היקף ראש 177 מ"מ מתאים ל 20.1
    היקף בטן 159 מ"מ מתאים ל 21.1
    צרבלום 37 מ"מ מתאים ל 21.6
    OOD 31 מ"מ מתאים ל20.2 .
    בשתי הכליות אגני כליה 5 מ"מ
    מומלץ לבצע אקו לב. העצמות בסדר.
    שאלתי היא:
    א. איך יכול להיות שתוך שבועיים אגני הכליות עוד פעם גדלו כאשר בבדיקה שעשינו באופן פרטי התוצאות הראו שהם קטנו?
    ב. איך יתכן שבסקירת מערכות, שהתבצעה באופן פרטי והכל נמדד פעמיים היקף הראש קטן בשבוע מגיל ההריון ובסקירת מערכות המאוחרת פתאום פער של היקף הראש גדל בשבועיים מגיל ההריון? כל זה תוך שבועיים מביצוע סקירת המערכות הקודמת!
    ג.השאלתי הבאה היא הכי חשובה האם יש צורך לדאגה כאשר יש 2 דעות שונות וכאשר מימדים של הראש הם קטנים? אולי זה מעיד על בעיה כל שהיא אצל עובר? בתפתחות של העובר?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ראש ובטן קטנים לעובר

הוספת תגובה

• לאלינה

פרופ` ישראל מייזנר
    02/10/2010

אני מבין את הבלבול לאור תשובות שונות משני בודקים שונים. במקרה כזה, אני ממליץ על אחד מהשניים:
    א. פנייה לבית חולים לצורך הערכה ואולי המשך מעקב ביחידת אולטראסאונד מוכרת
    ב. פנייה לרופא מומחה בתחום והיצמדות למעקב שלו לפחות לשתי בדיקות עוקבות על מנת להעריך את פוטנציאל הגדילה של העובר.
    הייתי ממליץ גם על ייעוץ גנטי לפי התוצאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדרי מוח מורחבים בעובר ivf
    לילך
    30/09/2010

שלום רב!
    בחודש 6 התגלה אצל אחותי בסקירה חדרי מוח 9.3 מ"מ לאחר שבועיים נעשתה בדיקה חוזרת וההתרחבות גדלה ל10 מ"מ
    העובר היה עובר מוקפא שנתיים וכמובן זהו הריון ifv
    לפי האולטרסאונד מדובר בנקבה

רק בעוד שבועיים התור לבית חולים למעקב מוח העובר
    בנתיים שמענו שבעוברי הפריה שכיח הממצא של התרחבות חדרי מוח ללא מום בתינוק
    האם זה נכון?

שאלה נוספת : האם העובדה שבתוך שבועיים התרחבו החדרים בעוד 0.7 מ"מ מעידה על תהליך של התרחבות מואץ? כי אם כן אז ההריון יסתיים בחדרים מורחבים מאוד כ15 מ"מ
    תודה מראש לילך

לקביעת תור
    סגירה
    חדרי מוח מורחבים בעובר ivf

הוספת תגובה

• אני לא רופאה, אבל מזמינה אותך לכתוב

גלית
    01/10/2010

הייתי בסרט הזה. כתבי מה המייל שלך ואספר לך. בכל מקרה דעי שיש סטיות מדידה גדולות מאוד בחדרי המוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מצדך, אשמח לשמוע ממך המייל :

לילך
    01/10/2010

[email protected]
    תודה מראש מירב
    אם תוכלי לשלוח לי את מספר הטלפון או הפלאפון שלך ונדבר טלפונית אודה לך מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מין העובר
    הריונית
    29/09/2010

עשיתי שקיפות עורפית בשבוע 12+1

הרופא היה די משוכנע שמדובר בבן, אבל סייג את עצמו שזה לא בטוח.

לפי הצילום זה נראה לי די ברור, במיוחד אחרי כל מה שקראתי לגבי זויות.

תוכל להעיף מבט בצילום המצורף ולומר לי דעתך?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    מין העובר

הוספת תגובה

• להריונית

ד``ר רון ברדין
    01/10/2010

שלום רב
    אמנם ניסיון מעניין לקבל התשובה לגבי מין העובר אך ראשית טוב עשה הרופא שניבדקת אצלו וסייג תשובתו . שנית יומרני מדי לתת האבחנה של מין העובר על פי תמונות אלה במיוחד בבדיקה שזו לא מטרתה
    אני מציע שתתאפקי לסקירה לקבלת התשובה. גם אם אנסה לתת הערכתי היא תהייה מסוייגת וכך לא תתקדמי בכיוון תשובת 100 % כבר בשלב זה
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

הריונית
    03/10/2010

פשוט מדובר בהריון שלישי לאחר 2 בנות, כך שקשה לי להתאפק עוד 3 שבועות...

תודה בכל אופן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סיסי שילייה
    דנית
    29/09/2010

שלום רב
    אני אמורה לבצע בדיקת סיסי שילייה
    המלצה על רופא שמבצע את הבדיקה באופן פרטי

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סיסי שילייה

הוספת תגובה

• דנית

ד''ר ראובן שרוני
    29/09/2010

שלום דנית,
    הפורום נועד לשאלות הקשורות לאולטרה סאונד והריון אך אינו ממליץ איפה לבצע בדיקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת cgh
    מירב
    29/09/2010

בת 29 הריון ראשון , חלבון עוברי +שקיפות עורפית +סקירה מוקדמת תקינות.
    בתחילת ההריון היו לי דימומים אשר הופסקו.
    מכיוון שגם בצד שלי וגם של בעלי קיים מקרים של פיגור שכלי במשפחה , אך איני יודעת את ההבחנה שלהם , הוסבר לי על בדיקת cgh . בשבוע הבא אני עושה דיקור מי שפיר, אך עדיין מתלבטת אם לבצע את ה- cgh, מה דעתך?

בנוסף , האם בבדיקה זו ניתן לגלות אוטיזם?האם תוצאות הבדיקות יכולות להיות מבלבלות ולגרום להפלות מיותרות, מכיוון שהבדיקה עדיין מחקרית?
    האם בדיקת זו מומלצת לנשים העושות מי שפיר או שכמעט ולא?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת cgh

הוספת תגובה

• למירב

ד''ר ראובן שרוני
    29/09/2010

שלום מירב,
    תשובה מעט ארוכה:
    בדיקת array CGH (אני מבין שאליה את מתכוונת) יכולה לגלות חסרים או תוספות מזעריים בכרומוזומים מעבר לסף הגילוי ע"י בדיקת כרומוזומים רגילה (שמבוצעת בכל דיקור מי שפיר)
    ברב המקרים יש לבדוק קודם את החולה או החולים כי אם הבדיקה לא מזהה בעיה במקרה שלהם אין סיבה שתגלה בעיה באם יש חזרה בעובר. לבצע לראשונה בדיקה זו בעובר ללא כל סימנים מחשידים כרוכה בסיכוי קטן לאבחון בעיה אך לא אפס (יכולה להיות בעיה ברורה או לא קשורה לסיפור המשפחתי למשל)
    לגבי אוטיזם - יש מספר מנגנונים למחלה וסוג מסוים ניתן לזיהוי ע"י בדיקה זו. מדובר על אחוזים בודדים. ברוב המקרים בזמן הריון מומלץ לבצע הבדיקה גם להורים להשוואה כדי ל"חסוך זמן"
    לעיתים לבדיקה אין תשובה חד משמעית כשם שזה המצב לגבי מספר מצבים בבדיקת מי שפיר רגילה
    העלאת השיקול לאפשרות של בדיקה זו היא במקרה ויש ממצאים באולטרה סאונד ובדיקת רגילה של מי שפיר הינה תקינה או במקרה ובני הזוג מבינים את המגבלות ומעונינים בבדיקה בכל זאת
    פירוט יתר (ויש) - ביעוץ גנטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mri כמה ימים לאחר מי שפיר , מסוכן?
    מירב
    29/09/2010

אני בשבוע 19 , עשיתי דיקור מי שפיר, בעוד כמה ימים יש לי בדיקת mri מוח, אני חוששת שהבדיקה מסוכנת לעובר מ - כמה סיבות :
    1. לפני כמה ימים עשיתי מי שפיר
    2. החומר שצריכה לשתות עלול להגיע לעובר
    3. אולי הבדיקה בשבוע מוקדם ( 19)וכדאי לדחות לחודש הבאה
    האם חששותיי נכונות? mri עלול לפגוע בעובר?

הוספת תגובה

• למירב

ד''ר ראובן שרוני
    29/09/2010

שלום מירב,
    האם הMRI לעובר?
    אם לך, יש להתחשב בסיבה שבגללה את מבצעת MRI. הייתי מעלה את הנושא בפני הרופא שהורה על הבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדר דופק בשבוע 6
    טל
    27/09/2010

שלום
    אני בהריון לאחר IVF בשבוע 6+0
    באולטראסאונד נצפה שק חלמון וקוטב עוברי אך לא נצפה דופק?
    האם זה מוקדם מידי? או שכבר היו אמורים לראות דופק?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    העדר דופק בשבוע 6

הוספת תגובה

• לטל

ד''ר ראובן שרוני
    29/09/2010

שלום טל,
    בהנחה שגודל העובר אכן תואם לשבוע 6 יש אפשרות לראות דופק
    אך אם הרופא בקש לחזור כעבור שבוע לוודא הממצא זוהי דרך מקובלת גם כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע אידאלי לסקירה מוקדמת
    אתי
    27/09/2010

יש לי אפשרויות לשבוע 15+1 לשבוע 16+1
    האם יש עדיפות לעיתוי מסוים?
    תודה

הוספת תגובה

• לאתי

ד''ר ראובן שרוני
    29/09/2010

שלום אתי,
    שתי האפשרויות טובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי הדגמה של כיס מרה
    יונת
    24/09/2010

שלום לכם,

בסקירת מערכות בשבוע 15+ 1 לא נצפה כיס מרה.
    מתי מומלץ לחזור על הבדיקה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אי הדגמה של כיס מרה

הוספת תגובה

• ליונת

ד''ר ראובן שרוני
    29/09/2010

שלום יונת,
    שלושה שבועות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראש גדול?
    אתי
    22/09/2010

שלום,

חוזרת על השאלה כי נראה לי שהתפספסה..
    אני בשבוע 32+ 4. ביצעתי U.S להערכת מישקל ולהלן הממדים:

BPD= 87 מ"מ (35+4)
    HC = 320 מ"מ (35+3)
    AC= 293 מ"מ (33+3)
    FL= 63 מ"מ (32+4)

מצג - עכוז
    יחס ראש בטן = 1.09
    יחס ירך בטן = 21.

הערכת מישקל = 2.2 ק"ג. לאורך כל ההריון הפרמטרים היו גדולים מעט ב- 6 ימים בערך מגיל ההריון. הבעיה היא שאני רואה שהיקף הראש גדול יחסית לפרמטרים אחרים. האם זה נורמאלי? מה נדרש לבצע?

ילדיי נולדו במישקל: 3.400 ו- 4.200 ק"ג

לקביעת תור
    סגירה
    ראש גדול?

הוספת תגובה

• לאתי

ד''ר ראובן שרוני
    29/09/2010

שלום אתי,
    בהנחה ששאר הבדיקות בהריון היו תקינות - קרוב לודאי ואריאנט תקין
    יש לוודא מה הקף הראש של בני משפחה נוספים בעיקר ההורים
    יש לוודא תקינות האנטומיה המוחית
    ואז סיכון נמוך עוד יותר
    בהתאם לבירור המוצע יש לשקול יעוץ גנטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור מי שפיר
    יעל
    22/09/2010

שלום
    עד איזה שבוע אפשר לעשות דיקור מי שפיר? כיצד קובעים תור לדיקור מי שפיר בבית חולים בילינסון?
    אני בת 27. בעקבות תוצאות של בדיקת חלבון עוברי, הרופאה שלי המליצה לי לעשות דיקור מי שפיר בדחיפות, אע"פ שתוצאות שקיפות עורפית היו טובות. אני בשבוע 18 ושלושה ימים. הצלחתי לקבוע תור לייעוץ גנטי רק ל28.9. הרופאה אמרה לי שאפשר גם לעשות מי שפיר ללא ייעוץ גנטי וללכת לייעוץ גנטי לאחר מכן.
    שאלותיי הן: עד כמה בדיקת מי שפיר אכן דחופה עבורי? האם בעוד שבועיים זה יהיה כבר מאוחר מדי ואני צריכה לעבור אותה בחול-המועד? כי הרופאה שלי היא יכולה לעשות אותה רק לאחר חול המועד.
    כיצד קובעים תור דחוף, הרי סביר להניח שכשארצה לקבוע תור ביום ראשון, לא אוכל לקבוע ליום המחרת?
    האם גם כשעושים את הבדיקה אצל רופא פרטי, מקבלים החזר מקופת החולים?
    האם רופאים פרטיים מקיימים את הבדיקה בחול המועד?
    אשמח לתשובות מהירות.
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    דיקור מי שפיר

הוספת תגובה

• ליעל

פרופ` ישראל מייזנר
    02/10/2010

ראשית, אני מצטער על התשובה המאוחרת עקב שהותי בחו"ל.
    ניתן לבצע דיקור מי שפיר בביה"ח בילינסון, לאחר יעוץ גנטי שם, ולכן נראה לי שיהיה מאוחר מידי מבחינת זמנים.
    צודקת הרופאה שלך, וניתן לבצע את הבדיקה באופן פרטי. כיון שבחולה המועד קיימת בעיה בעיבוד החומר במעבדות, נראה לי כי הטוב ביותר עבורך הוא דיקור מיד לאחר החג. מבחינת זמן וגיל הריון זה בסדר גמור.
    כל הקופות מחזירות חלק מן העלות של הבדיקה דרך הביטוח המושלם או בהתחשבנות עם משרד הבריאות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב חדר לטרלי מורחב
    בליר
    20/09/2010

קודם כל, תודה על הבמה לשאלות.
    בסקירה מוקדמת,בשבוע 15, נמדד רוחב חדר אחד 8.6מ"מ,והשני 9.5 מ"מ.
    בסקירה ממוקדת מח,בשבוע 18,רוחב החדר הראשון נמדד 10.1מ"מ, והשני 10.8 מ"מ.

בשבוע 19 הלכנו לסקירה נוספת- תוצאות המדידה של חדרי המח היו זהות. היה חשד גם לבעיות חמורות אחרות, אך לא ניתן היה לקבוע בוודאות בשבוע זה(19).

חזרנו לביקורת אצל ד"ר מלינגר בשבוע 22 , והתוצאות היו טובות מאד-
    החדרים היו ברוחב של כ6 מ"מ, החשדות לממצאים חמורים נוספים לא נראו. הכל היה נראה תקין.

אחרי הביקורת המוצלחת אצל ד"ר מלינגר בשבוע 22,גם הביקורות בשבוע 26 ו32 היו טובות,עם החדרים הלטרליים ברוחב 6-7 מ"מ.

ביום חמישי,בשבוע 34,נעשתה בדיקת MRI למח העובר,באיכילוב.
    נאמר כי "הבדיקה תת-מיטבית עקב תזוזות העובר,בכל זאת ניתן להתרשם שישנה הרחבה של חדר לטרלי ימני לכדי 11 מ"מ ואילו השמאלי לכדי 8.3 מ"מ ".
    מלבד זאת שאר הממצאים היו תקינים.
    הבנו שהMRI מדוייק פחות מאולטראסאונד במדידת החדרים,עד כדי סטייה של 2 מ"מ, אך גם 9 מ"מ זה רוחב שמתקרב לגבול העליון,אחרי מדידות קודמות של 6-7 מ"מ.
    ביום רביעי אנו אמורים לחזור לבדיקה אצל ד"ר מלינגר.
    יש לנו עובר זכר (אנו יודעים שבאופן כללי החדרים אצל זכרים
    עשויים להיות רחבים מאצל נקבות).
    לא נראה שהיתה טעות במדידה בעבר,משום שרופאים שונים מדדו תוצאות דומות במכשירים שונים, גם כשהחדרים היו מורחבים,בשבוע 18-19, וגם כשאר רוחבם היה תקין,בשבוע 22-23.
    האם מוכרים מקרים כאלה,בהם החדרים הלטרליים המורחבים "מסתדרים", ואז פתאום מתרחבים שוב?מה המשמעות של הדבר?

לקביעת תור
    סגירה
    שוב חדר לטרלי מורחב

הוספת תגובה

• בליר

ד``ר רון ברדין
    22/09/2010

שלום רב בליר
    מאחר וביצעת בירור מלא מסודר ומובנה כולל מומחה בתחום המח מה גם שאת אמורה לחזור אליו לביקורת בקרוב הרי שנכון יהיה מצידך להיתאפק עם השאלה ולהפנותה אליו לאחר שיבצע את הערכתו . במיקרה כזה מרבה עצות מרבה בלבול ודאגות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• LGA
    רונית31
    20/09/2010

שלום,
    אני בהריון בשבוע 26+4,בת 32.הריון ראשון לאחר הפריה.
    בבדיקה היום יצא שהעובר גדול יחסית לגיל ההריון שאין מקום לטעות בו כי הרי הייתה החזרת עוברים בתאריך ידוע.
    היקף ראש משקף 27.4 שבועות, בטן משקף 28.1 שבועות וכנ"ל ירך.
    אני ממש מודאגת.
    כל ההריון הזה היו לי כל מיני דאגות כמו המטומה, ציסטה,חשד לסכרת ועכשיו זה.
    אנא, מה ממצאים אלה אומרים ומה הסיכון בעובר גדול?
    האם יש ביכולתי להשפיע איכשהוא?
    אציין כי בדיקת סכרת 50 גרם: 141
    ו100 גרם: בצום:77, לאחר 60: 96, לאחר 120: 93 ולאר 180: 84.
    יש לי בדיקת אולטראסאונד מפורטת לבדיקת מדדים בסוף אוקטובר.
    האם להקדים אותה?
    הרופא ציין כי כל הגדלים פרופורציונליים.
    אנא דעתכם.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    LGA

הוספת תגובה

• רונית31

ד``ר רון ברדין
    22/09/2010

רונית 31 שלום רב
    אינני רואה מקום לחרדות מפער זה שציינת . במיוחד בנוכחות העמסת גלוקוז מלאה תקינה. אני בהחלט בעד הערכה נוספת. סוף אוקטובר גם טוב. את גם יכולה לבצע הערכה מוקדמת יותר בעוד כ 3 שבועות לראות שאין מגמה של הגדלת הפער .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה