פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שק הריון
    אלה
    27/01/2011

שלום,
    וסת אחרונה 18.12. ב-16.1 ביצעתי בטא שעמדה על 23 אחרי יומיים עלתה ל-73 ואחרי שישה ימים נוספים ל-1392. אתמול בערב הייתי אצל רופא שראה באולטרסאונד רק שק ללא חלמון אפילו. האם יש סיכוי לתקווה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שק הריון

הוספת תגובה

• שק הריון - תגובה

ד``ר רון ברדין
    27/01/2011

אלה שלום רב
    כן אלה תקווה בהחלט יש . הבעייה בבדיקות בשלב מוקדם כל כך היא העלאת כמות הדאגות.....
    חיזרי על בדיקת האולטרהסאונד עוד ימים 10 אז ניתן להתייחס לתקינות באופן יותר מוחלט
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדרי מוח צדדיים
    מיכל
    26/01/2011

שלום רב,
    אני בשבוע 22.5.
    1. בשבוע מוקדם להריון (השערה - שבוע 0-6) נדבקתי ב- CMV.
    2. בסקירת מערכות מוקדמת נמצא במוח העובר כרואיד פלקסוס. 5.0MM LF 7.6MM.

מאז ערכתי מספר בדיקות:
    1. מי שפיר - תוצאות CMV מיידי - שלילי. (תוצאה נוספת לתרבית מאוחרת - עדיין לא נמסרה).
    2. אקו לב עובר - תקין.
    3. חלבון עוברי + בדיקת שקיפות עורפית - תקין. מחכה לתוצאות כרומוזומליות של מי שפיר.
    4. סקירת מערכות מורחבת מאוחרת תקינה, בכל המערכות שנבדקו, כמו-כן, לא נמצאו הציסטות במוח, למעט הממצא הבא ועליו שאלתי:
    חדרי מוח צדדיים left atrium 9.8 mm right atrium 8.2 mm.

אנו מוטרדים מכך מאוד.
    האם הממצא קשור בציסטה המוחית שהתפוגגה? ב- CMV (שאין עליו כעת עדות תומכת) ? האם ממצא כזה העומד בפני עצמו ללא ממצאים תומכים נוספים -אכן צריך להטריד.
    מה עלינו לעשות??
    אשמח לתגובה מהירה,
    בתודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    חדרי מוח צדדיים

הוספת תגובה

• חדרי מוח צדדיים - תגובה

ד``ר רון ברדין
    27/01/2011

מיכל שלום רב
    רוחב חדרי המח הטרליים מוגדר כתקין עד 10 ממ . כאשר רוחב החדרים סביב ה 9 ממ ו מעלה לרוב מבצעים ביקורת כל רופא וסף הרוחב אותו הוא מגדיר כאינדיקציה למעקב
    בנוחכות הנתונים לעיל כשסקירות תקינות מי שפיר ללא עדות להדבקת העובר ב CMV אינני רואה מקום לדאגה.בכל מיקרה בצעו המעקב שמטרתו לראות שאין דינמיקה /החמרה ברוחב החדרים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף בטן וראש קטנים
    מוריה
    26/01/2011

שלום.
    אני בשבוע 28+6, באולטרסאונד היום נמצא היקף בטן קטן שמתאים לגיל הריון 26+2 והיקף ראש שמתאים ל 8 שבועות. יש לציין שבסקירה מוקדמת כל המדדים היו תקינים ובסקירה שנייה היקף ראש היה תקין והיקף בטן היה קטן בשבוע וחצי יחסית לגיל ההריון.
    הרופאה אמרה לי לחזור על בדיקת דם ל- TORCH.וכן לחזור על US ודופלר בעוד שבועיים.
    יש לי 2 שאלות: האם הממצא מדאיג?
    שאלה נוספת היא האם באמת כדאי לחכות שבועיים או כבר לעשות דופלר בהקדם?
    זהו הריון ראשון אחרי IVF )
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    היקף בטן וראש קטנים

הוספת תגובה

• תיקון קטן

מוריה
    26/01/2011

היקף ראש מתאים לגיל 28 שבועות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון קטן - תגובה

ד``ר רון ברדין
    27/01/2011

מוריה שלום רב
    מאח ר ורק היקף הבטן קטן ואני יוצא מהנחה שכל הבדיקות עד עתה כולל סקירות מערכות העובר חלבון עובר כולל הורמון שלייתי כולם תקינים אני בעד הגישה וההמלצות של רופאה שלך להערכת גדילה נוספת בעוד שבועיים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד לאשה גדולה??
    הילה
    26/01/2011

שלום רציתי לדעת אם יש אולטרסאונד שמתאים לנשים גדולות בעקבות הקושי לראות?
    מאחר ובסקירה המוקדמת(אני שבוע 16) ברופא לא ראה טוב לצערי. האם יש דרך
    לראות בברור עם ציוד חדיש?

לקביעת תור
    סגירה
    אולטרסאונד לאשה גדולה??

הוספת תגובה

• אולטרסאונד לאשה גדולה?? - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    30/01/2011

רוב מכשירי האולטראסאונד בהם מבצעים סקירות דומים בתכונותיהם, ולא מדובר בדרך כלל במכשור משוכלל או טוב יותר. קיימת בעיה כשדופן הבטן עבה או בנוכחות השמנת יתר עקב הנחתת גלי הקול הפוגעת באיכות הבדיקה. יתכן ובבדיקות חוזרות, ניתן יהיה לקבל מידי פעם אינפורמציה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות
    הריונית
    25/01/2011

שלום ותודה רבה
    קבעתי תור לשקיפות עורפית אצל רופא שיש לו מכשיר אולט' פרמיטיבי. טען שהמכשיר אומנם לא מתאים לסקירות אבל לשקיפות עורפית
    הוא מספיק. האם מכשיר מתקדם רגיש ומהימן יותר מבחינת תוצאות הבדיקה, כלומר האם כדאי לי להיבדק אצל רופא שהמכשור אצלו מתקדם מספיק?
    בדילמה! שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות

הוספת תגובה

• שקיפות - תגובה

ד``ר רון ברדין
    27/01/2011

שלום להריונית
    אני חושב שתיצטרכי לענות לעצמך ולאינטואיציות שלך בקבל ת ההחלטה...
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cpc מעי אקוגני ומי שפיר - דחוף
    אביבית
    25/01/2011

שלום לפרופ' מייזנר
    בעבר פניתי לפורום וקיבלתי תשובה לגבי מממצאים ב- US ויש התפתחויות מאז בבדיקת חלבון עוברי נמצא כי 1:253 לפי גיל ובדיקות ( אני בת 36) והיום קבלתי תשובה של מי שפיר כי לעוברית קיימת טרנסלוקציה בין כרומוזום 20 15 , מחר בעלי ואני נעבור בדיקת דם לקריוטיפ ללויקוציטים , האמת שאני ממש בלחץ מכל הממצאים איך להתייחס האם קיים קשר בין כל הממצאים ? מה ההמשך ...

הוספת תגובה

• cpc מעי אקוגני ומי שפיר - דחוף - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    30/01/2011

התשובה תנתן על ידי הגנטיקאי לאחר קבלת תשובות בדיקות הדם שלך ושל בעלך. בעיקרון אם יש טרנסלוקציה מאוזנת, והיא נמצאה אצל אחד ההורים שהינו בריא - רוב הסיכויים שהילוד יהיה בריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר קטן מאוד שבוע 34 + 2 ימים
    רחלי
    25/01/2011

שלום רב,
    יש לי סכרת הריון שגילו כשהייתי בשבוע 26 ומאז נתנו לי תפריט דיאטה. כל הערכים יצאו תקינים לחלוטין חוץ מפעמיים שהייתה סטייה לא משמעותית. בשבוע 32 עשיתי הערכת משקל ויצא 1630 הרופא אמר שהעובר באחוזון 10 וזה בינתיים בסדר. ביום ראשון עשיתי הערכת משקל נוספת (שבוע 34) והמשקל היה 1736 הייתי אצל הרופא שאמר שהעובר נמצא באחוזון 4 ושלח אותי לעשות בדיקות כגון זרימת דם,ייעוץ גנטי,אקו לב עוברי,דיקור מי שפיר. העניין הוא שמתחילת ההריון העובר היה יחסית קטן כל הזמן לגיל ההריון אך הכל היה תקין בכל הסקירות והאולטרסאונדים. אני כבר יומיים לא ישנה מהלחץ. האם יש סיבה ממש מוצדקת לדאגה יתרה? מה ניתן לעשות? למי לפנות? מה יכולה להיות הסיבה?
    תודה מראש...

הוספת תגובה

• עובר קטן מאוד שבוע 34 + 2 ימים - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    30/01/2011

על הרופא המטפל החובה לברר האם העובר קטן מלכתחילה ואז יש לבצע תיקון של גיל ההריון, או שמדובר בבעיה המתפתחת עם גדילת העובר, ואז ההתייחסות אחרת, כולל מעקב בבית החולים ביחידה להריונות בסיכון. לפי רשימת הבדיקות אליהן נשלחת, נראה כי את בידיים טובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי שפיר בהר+ הריון תאומים
    לילך
    25/01/2011

שלום!
    אני בהריון עם תאומים לא זהים אחרי דילול שנעשה בשבוע 12+4
    לפי ממצאי האולטרסאונד : עובר אחד בשבוע 14+3 ועובר שני בשבוע 15+0
    לאור גילי 38, החלטנו (לאחר התלבטות מאוד קשה) על ביצוע מי שפיר

הדילול נעשה בשבוע 12+4 ונקבע לי מי שפיר לשבוע 16+4

1. לאור הנ"ל מתי לדעתך מומלץ לבצע מי שפיר? זה בסדר שנקבע לי חודש אחרי הדילול?

2. האם זה נכון שבהריון של תאומים יש אחוז יותר גבוה לתסמונת דאון ובעיות כרומוזוניות מאשר לעובר רגיל?

3. האם זה נכון, שאחרי דילול קיים אחוז מאוד גבוה של הפלות (כי עושים שתי דקירות-אחת לכל שק) וגם הרחם זוכר שלפני כן נעשתה פעולה פולשנית.

4. הרופא ציין כי עדיף לעשות מי שפיר כמה שיותר מוקדם החל משבוע 16 במיוחד בהריון תאומים כי במידה ונמצאת בעיה כלשהי עדיף להתערב מבחינה פיזית ורגשית כמה שיותר מהר. האם אתה מסכים עם דבריו?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מי שפיר בהר+ הריון תאומים

הוספת תגובה

• מי שפיר בהר+ הריון תאומים - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    30/01/2011

לפי הספרות, לא אמור להיות סיכון יתר בדיקור תאומים לאחר דילול, לעומת תאומים רגילים.
    נכון הוא, שבתאומים הסיכון להפלה גבוה יותר, והינו כפול מהסיכון לעובר בודד.
    שבוע ההריון האופטימלי לדיקור הינו בין 16-20 שבועות. אישית אני מעדיף את השבוע ה 17, ולכן אם נקבע לך תור ל 16.5 שבועות, התאריך טוב, בהנחה שאין מגבלות טכניות: עודף משקל ושומן, צלקות בבטן וכד'.
    במקרים מסוימים, תלוי במיקום השקים, ניתן לבצע את הדיקור אף בבדיקה אחת, אך על הרופא המבצע להיות מיומן בדיקורים כאלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת משקל - בטן גדולה
    דנה
    24/01/2011

שלום
    עשיתי היום בדיקת US להערכת משקל (שבוע 35) וקיבלתי את המדדים הבאים:
    BPD: 86
    HC: 320
    AC: 325
    FEMUR: 66

הערכת המשקל: 2763 גר'
    הטכנאית אמרה שהבטן גדולה, וצריך להתייעץ עם רופא. מה המשמעות?

בבדיקה קודמת שעשיתי בשבוע 30 הערכים היו תקינים:
    BPD: 77
    HC: 280
    AC: 256
    FEMUR: 56
    הערכת משקל: 1472

האם יש סיבה לדאגה? מה מומלץ לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הערכת משקל - בטן גדולה

הוספת תגובה

• הערכת משקל - בטן גדולה - תגובה

ד''ר ראובן שרוני
    24/01/2011

לדנה
    כדאי לצרף לאיזה שבוע תואמים המדדים שציינת (יש מספר עקומות)
    אם רק הבטן גדולה לשבוע ההריון כדאי לברר בכמה גדולה ואם יש מקום להערכת גודלם של אברים תוך בטניים כגון כבד כליות
    אם הכל גדול - יש לחשוב על סכרת או ממצאים אחרים אשר יפורטו ביעוץ גנטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי שפיר ?
    אני
    23/01/2011

שלום רב,
    היום אני בשבוע 27 .
    בסקירה מורחבת נראה מעי אקוגני.
    בצעתי לאחר שבועיים במקום אחר שוב את הבדיקה וגם כן נראה מעי אקוגני.
    זהו הסימן היחיד שנראה בכול הבדיקות.
    עשיתי את כול הבדיקות הנדרשות שהיו תקינות שקיפות,חלבון עוברי,CF לי ולבן זוגי,סקירה מוקדמת,TORCH ,CMV .
    אשמח למספר תשובות
    האם היית ממליץ לעשות בכול זאת בדיקת מי שפיר ופיש(בכדי לא להמתין)?
    ואם כן מתי מומלץ(עקב הסיכוי ללידה מוקדמת)?
    לאור כול התוצאות החשש היחיד שנותר הוא תסמונת דאון?
    מה הסיכוי לתסמונת?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מי שפיר ?

הוספת תגובה

• גם בדיקת אקו לב תקינה

אני
    23/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי שפיר ? - תגובה

ד''ר ראובן שרוני
    24/01/2011

למודאגת,
    בדיקה מי שפיר אחר שבוע 30
    הסיכון תלוי בבדיקת הסקר הביוכימי שבצעת (שקיפות, סמן משולש)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שק הריון ללא עובר
    רלי
    23/01/2011

הי אני בת 33 כעת לפי חישוב ווסת אחרונה אני נמצאת בשבוע 8 + 5 ימים עשיתי U/S
    לפני כשבועיים ולא ראו דבר עשיתי U/S נוסף לפני יומיים וגם לא ראו דבר הרופאה אמרה כי היא לא אופטימית.........
    זו פעם שניה שזה קורא לי שנה שעברה 21.1.10 עברתי הפלה בגגל כך
    וחודשיים לפני כן הייתי בהריון חוץ רמי בשבוע 14 עברתי ניתוח לכריתת חצוצרה
    רציתי לדעת אם יש סיכוי להריון הנוכחי ???
    ובנוסף לדעת אם יש קשר לכך שהיה לי הריון חוץ רחמי ובעקובתיו ניתוח לקרוסקופיה לכריתת חצוצרה
    מיואשת ומחכה לתשובות
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    שק הריון ללא עובר

הוספת תגובה

• שק הריון ללא עובר - תגובה

ד''ר ראובן שרוני
    24/01/2011

לרלי,
    אם מעל שבוע 8 ובדיקה לפני שבועיים ולפני יומיים לא הדגימה דופק, קרוב לודאי לא תקין
    לא נראה שיש קשר להריון חוץ רחמי קודם אך יש לוודא שאין הריון חוץ רחמי נוסף כי זה קשור למקרה הקודם. מעבר לחוסר דופק, האם נראה הריון תוך רחמי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שק הריון ללא עובר

רלי
    25/01/2011

הי תודה על המענה
    בהמשך לשאלתך נצפה שק הריון תוך רחמי שגדל מבדיקת U/S קודמת
    אך כפי שאמרתי לא נצפתה רקמה עוברית
    האם יקרה נס וזה רק ביוץ מאוחר????
    אשמח לתגובתך אני ממתינה מודאגת וחסרת אונים
    כמו כן יש מצב לעשות הפלה טבעית ולא בניתוח?? אם ההריון לא ייתפתח??
    תודה על הכל ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד תאומים בשבוע חמש +6
    אני
    23/01/2011

שלום,

אני בהריון ספונטני שני (עם ילדה בבית). בבדיקה שערך הרופא שלי לפני כמה ימים נראה שק הריון ובו תאומים. עם זאת, הרופא הצליח לראות דופק רק לאחד מהשניים. הרופא ציין שזהו שלב מאוד מוקדם לחפש בו דופק.

האם יכול להיות שדופק נוסף "יתגלה" בבדיקה שנקבעה לעוד שבוע, או שהמשמעות היא שאחד התאומים לא התפתח?

אשמח לתשובתך!
    אני.

הוספת תגובה

• אולטרסאונד תאומים בשבוע חמש +6 - תגובה

ד''ר ראובן שרוני
    24/01/2011

ל אני שלום.
    תלוי באיזה שבוע
    בהחלט יכול ל"הופיע" דופק בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק ראשון
    מתעמלת
    23/01/2011

שלום

מאיזה שבוע ניתן לבדוק דופק עובר?
    כמה זמן לאחר הביוץ

לקביעת תור
    סגירה
    דופק ראשון

הוספת תגובה

• דופק ראשון - תגובה

ד''ר ראובן שרוני
    24/01/2011

שלום מ
    משבוע 6 בטוח
    לפני תלוי ברמת הרזולוציה
    גיל אל וסת מחושב שבועיים לםני הביוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק

מתעמלת
    25/01/2011

שלום

אני כרגע בשבוע 5 +5 אז האם הרופא אמור לראות דופק כבר עכשיו או רק כשיסתיים שבוע 6?
    אגב, מתי אמורים להתחיל הבחילות וכל שאר התופעות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני וזיהוי תסמונת דאון
    דנה
    21/01/2011

שלום,

בסקירה המוקדמת והמאוחרת התגלו שני סימנים "רכים": מוקד אקוגני ואגני כליה מורחבים. בסקירה מכוונת שבוצעה בשבוע 30 נאמר לי שלא נראה מוקד אקוגני.
    1.האם זה אומר שכרגע פחת הסיכוי לתסמונת דאון ובעצם יש סימן "רך" אחד, או שאם זה כבר התגלה בעבר אז הסיכון עדיין קיים?

2.הבנתי שכבר בלידה ניתן לראות אם יש לתינוק תסמונת דאון (אני מניחה שעל פי סממנים חיצוניים). בנוסף, אמרו לי כי בסקירות המאוחרות (נניח בשבוע 32-33) העובר באולטרסאונד נראה מאוד דומה לאיך שהוא יראה כשייולד.אם כך, האם ישנו מכשור מאוד משוכלל של אולטרסאונד שאוכל באמת לראות היטב איך הוא נראה בשבועות אלה כדי לא להיות במתח עד הלידה (במידה ואחליט לא לבצע דיקור מי שפיר בשבועיים הקרובים)?

3.-קראתי בלא מעט מקומות ברשת וגם חלק מהרופאים אמרו לי זאת - שמוקד אקוגני כבר לא ממש נמצא ב"רשימה" של הסימנים לתסמונת דאון וישנם הרבה מחקרים חדשים המראים שאין קשר ביניהם. מדוע בכל זאת הם ממליצים לבצע מי שפיר כשיש סימן נוסף? (במקרה שלי אגני כליה מורחבים). הרי אם כך, יש אצלי בעצם רק סימן אחד, לא?

תודה רבה!!

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני וזיהוי תסמונת דאון - תגובה

ד``ר רון ברדין
    21/01/2011

דנה שלום רב
    1. היעלמות מוקד אקוגני בשלב מאוחר בהריון איננו מבטל את משמעותו כסמן רך לתסמונת דאון. בהיעדר סמנים נוספים איננו אינדיקציה לדיקור מי שפיר בנוכחות שקיפות עורפית תקינה וסקר ביוכימי תקין /תבחין משולש (חלבון עוברי ) תקינים
    2. מראה פני/פרופיל העובר בתלת מימד המשוכלל ביותר איננו אמצעי לאבחון תסמונת דאון
    3. אמנם הספרות הרפואית מתחבטת בשאלה של משמעות מוקד אקוגני כסמן רך לתסמונת דאון במיוחד אם אין כל סימן נוסף. יחד עם זאת עדיין מתייחסים לכך שמעלה הסיכון פי 1.5 לתסמונת דאון ובסקירה על פי הנ"ל גם ניצפו הרחבת אגני כלייה כך שאני בהחלט מסכים עם גישתו של הרופא שבדק אותך והתייחס ל 2 סמנים רכים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    מרינה
    20/01/2011

אני בשבוע 5 ושישה ימים להריון יש לי קצת כאבים בבטן התחתונה ובאגן
    עשיתי בדיקת דם והבטא שלי הוא 26655 ובאולטרסאונד עדין לא ראו עובר, רק שק הריון ושק חלמון.
    הרופאה אמרה לי שזה הריון צעיר ואין קשר בין רמת הבטא למה שניתן לראות בשבוע החמישי ושאני אחזור עוד שבועיים.
    בנתיים הכאבים בבטן התחתונה נמשכים רציתי לשאול אם זה נורמלי?.
    ןאם באמת אין קשר בין רמות הבטא למה שרואים באולטרסאונד?
    אני ממש מפחדת זה הריון ראשון ואני לא יודעת מה לעשות
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

ד``ר רון ברדין
    21/01/2011

מרינה שלום רב
    שבוע 6 + הוא השלב בו מופיע דופק עוברי שניתן לראותו בבדיקת אולטרהסאונד וגינלית בהריון תקין . לרוב יש קורלציה בין ערכי בטא בשלבים מוקדמים למה שמצפים לראות . ריובי אולטרהסאונדים בשלבים מוקדמים יוצר חרדות מיותרות עקב גבוליות גודל העובר מבחינת הדגמת הדופק .לכן אני מבין את המלצת הרופאה להמתין עם הבדיקה הבאה. יחד עם זאת מאחר ויש לך כאבי בטן תחתונה ואת לא רגועה אני מציע שתשקלי לפנות לבדיקה רפואית על ידי רופא נשים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה