מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בליייק פאוץ ציסטיעל23/08/2009
שלום רב,
בעבר כבר כתבתי כאן בפורום ושאלתי ותמיד ענית בהסברים מובנים - ואני רוצה להודות על כך!
ברצוני לשאול שאלה נוספת
אני בהריון - כיום שבוע 34
במהלכו של ההריון התגלתה ציסטה קטנה בגומה האחורית של מוח העוברית.
עברתי מספר בדיקות (כולל MRI מוח עובר) מכולם עלה כי מדובר בבלייק פאוץ ציסט ללא שום ממצא אחר (ורמיס תקין תואם גיל הריון כולל פיסורות ופסטיג'ום, פונוס הודגם תקין, חדר רביעי בגודל ומנח תקינים וציסטרנה מגנה לא מוגדלת ושאר המוח תקין כולל חדרים לא מורחבים וכו').
בין השאר עברתי גם יעוץ אצל נוירולוג ילדים שאמר שלממצא זה אין משמעות מבחינה נוירולוגית ומדובר בממצא אקראי שיכול להיות שקיים גם אצל אנשים מבוגרים יותר שלא עברו מעולם אולטראסאונד מוח ואינם יודעים על קיומו.
עוד אמר הנוירולוג (מנהל מחלקה מתל השומר) כי יכולה להיות בעיה ביכולת הקשב והריכוז של הילד אבל רק בגיל מאוחר יותר ושכיח יותר אצל בנים (לי יש בת).
ולסיכום דבריו הבנו כי אין כל סיבה לבעיה התפתחותית כזו או אחרת בשל ממצא זה.
לפני יומיים הייתי בביקורת אולטראסאונד אצל הרופא שלי שאמר שהכל תקין וללא שינוי (מוח מתפתח, הציסטה קיימת באותו גודל)
הרופא רשם הכל בהמלצתו והמליץ לאחר הלידה לידע את רופא הילדים בממצא ושהאחרון ישקול אם הוא רוצה לעשות אולטראסאונד מוח לתינוקת לאחר שתיוולד.
הדבר קצת גרם לי לחשש.
אם הכל תקין למה לעשות אולטראסאונד לאחר הלידה?
האם שמעת על התופעה של בלייק פאוץ ציסט - ואם כן האם ילדים להם קיימת ציסטה זו באמת מתפתחים כרגיל?
האם לדעתך יש לי סיבה לחשוש?
והאם יש סיכוי שלאחר הלידה הציסטה תיספג בהדרגה? או אם לא האם צריך להיות במעקב נוירולוגי?
תודה על התשובה
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` ישראל מייזנר23/08/2009ענית יפה על כל שאלותייך, ואני מסכים עם כל התשובות שקבלת. בגדול - אין ממה לחשוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' מייזנרשירלי22/08/2009
אני בת 36 . לפני כחצי שנה בהיותי בהריון שלישי עברתי לידה מוקדמת בשבוע 23 עקב טריזומיה 21. כמו כן אני נשאית גבולית של איקס שביר.
שאלתי היא :
אני כרגע בתחילת הריון ומאוד מתלבטת האם לעשות בדיקת סיסי שיליה או בדיקת מי שפיר, כשהמטרה היא לקבל את התוצאות מוקדם יחסית.
נשאלת השאלה האם בדיקת סיסי שיליה אמינה מבחינת התוצאות כמו בדיקת מי שפיר ? הבנתי שאחוז מסוים של הבדיקות לא מצליח.
האם יש מקרים שלאחר הבדיקה עדיין צריך לעשות מי שפיר ? סיכון ב-%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירלי
פרופ` ישראל מייזנר23/08/2009בד"כ בדיקת סיסי השיליה אמינה כמו בדיקת מי השפיר. לתשובה מוקדמת - זוהי הבדיקה הנכונה. אין אחוזים של חוסר הצלחה בבדיקה. נכון הוא, שיש לה מגבלות אחרות: יש מצב של פסוידומוזאיקה - קבלת תאים שבעוברי נקבה קשה לדעת אם אינה תאי אם, לא ניתן לבדוק חלבון עוברי, ויש הטוענים שהסיכון בבדיקה מעט גבוה מבדיקת מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגן כיליהשרון22/08/2009
שלום
אני בשבוע 36
עשיתי סקירה מכוונת ל CMV. יצאה תקינה תודה לאל
הרופא שסקר ציין כי אגן כליה שמאלי נצפה 8 מ"מ
אגן כליה ימני נצפה כ 3 מ"מ
על מה זה מעיד?
.תודה
שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד''ר ראובן שרוני22/08/2009שלום שרון:
יש עבודה המצביעה על 7 ממ כגבול עליון של הנורמה בשבוע זה
אם שאר הבדיקות ומהלך ההריון היה תקין - קרוב לודאי תקין ויעשה בירור אחר לידה
בכל מקרה יש למלא אחר המלצות הרופא שבצע את הבדיקה כי לא יכולה שאלה באינטרנט להחליף יעוץ פורמלי. לכן, יש לעקוב אחר הוראותיו אם למשל היפנה אותך שוב ליעוץ גנטי או נפרולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבת אגן כליה
שרון22/08/2009שלום
תודה על התושבה
אציין כי עשיתי מי שפיר ויצא תקין
האם יש קשר להדבקות ב CMV אם חלילה היתה?
הרופא שמצא זאת אמר שלילדה כנראה יהיו דלקות בשתן... ושנדע אחרי הלידה
אשמח לחוות דעת.
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאוד מממצאים בבדיקותאלה22/08/2009
(חידשתי את השאלה כיוון שנראה לי שהתפספסה)
שלום,
אני בשבוע 29. תחילת ההריון תקינה לחלוטין:
שקיפות עורפית טובה, והסיכון לפי בדיקת אינטגרציה 1:14000.
סקירת מערכות מוקדמת מורחבת תקינה לחלוטין.
בסקירת מערכות מאוחרת מורחבת (בוצעה ב 22+6) גילו כמה ממצאים: אגני כליה מעט מורחבים (ימין - 4.4, שמאל 6 מ"מ), HC ו-AC מעט קטנים מהמדדים האחרים (22+3, 22+2).
עקב כך אני במעקב צמיחה ואגני כליות. יש לציין שגם בבדיקת OGTT יצאו שני ערכים לא תקינים, אך ערכי הסוכר תקינים על ידי דיאטה.
מאז בבדיקות מעקב:
בשבוע 25+5 - HC ו-AC עדיין מעט קטנים - 25+1, 25, לגבי אגני הכליות אין כל שינוי.
בשבוע 28+0 -
HC - 27+4, AC - 26+2.
אגני כליה - 4.6, 5.6
ביעוץ גנטי נאמר שאין הצדקה רפואית לביצוע מי שפיר, אך אני ממש לחוצה מהממצאים ואיני יודעת האם כדאי לי לבצע מי שפיר בשבוע 32. האם העובר (עוברית) תשרוד במידה ויש לידה מוקדמת? האם הצירוף של שלושת הממצאים הוא בנורמה או שמעלה את הסיכון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלה
ד``ר רון ברדין22/08/2009אלה שלום רב
אני בהחלט חושב שכל המוסיף גורע ומאחר וקיבלת ייעוץ גנטי שהתייחס ספציפית לשאלת הדיקור אינני רואה מקום לייעוץ נוסף כאן בפורום מה גם שאיננו נוהגים לתת ייעוץ בשאלה של ביצוע או לא של דיקור מי שפיר. הרחבת אגני הכלייה גבולית ביותר והפער בגודל העובר בשבוע 28 מצריך הערכת גדילה נוספת כשבועיים מבדיקה קודמת. הרחבת אגני הכלייה גבולית ביותר ואףבתוך הנורמה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק בשבוע 6ריקי20/08/2009
בבדיקת א.ס ,נצפה שק הריון עם " הד עוברי" אבל לא שמענו או ראינו דופק. לפי תחשיב של לאחר טיפולי תרומת ביצית ( החזרה ב-23/7 ) אני בשבוע 5+6 ( 6) והוזמנתי לא.ס חוזר בעוד כמה ימים. האם יש סיכוי שנצפה בדופק מאוחר יותר? השק היה מאוד גבוה ברחם לדברי הרופא שהתקשה למצוא ולאות אותו האם יתכן שבגלל בעיה טכנית וגודל השק לא ראינו ?לדעתי, בבדיקת בטא יש תוצאה של למעלה מ-10000 יחדות .זה מחייב שנראה דופק ואם לא אז לא תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרהסאונד בשבוע גבולי
ד``ר רון ברדין20/08/2009ריקי שלום
אני מבין לדאגתך אך ביצוע בדיקה בשבוע 6 הוא בערך הגבול בין הופעת הדופק לאי הדגמתו . כל שנותר לי הוא אכן להמליץ להמתין בסבלנות ולחכות אותם ימים. לא ניתן לומר בפסקנות שאי הדגמת הדופק ב 6 שבועות משמעותה חד משמעית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כליה מורחבשרון20/08/2009
שלום
עשיתי סקירה מכוונת ל CMV. יצאה תקינה תודה לאל
הרופא שסקר ציין כי אגן כליה שמאלי נצפה 8 מ"מ
אגן כליה ימני נצפה כ 3 מ"מ
על מה זה מעיד?
.תודה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת אגן כלייה
ד``ר רון ברדין20/08/2009שרון לא ציינת באיזה שבוע הריון את?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבת כליה
שרון21/08/2009שלום
אני שבוע 36.+2
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לי קבעו לשבוע 23 למכוונת cmv??
חגית30/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלרומי20/08/2009
שלום
אני בשבוע 34 +1 , ב באולטרסאונד מעקב צמיחה שעשיתי הבוקר נראה כי משקל העובר הוא 1885 .
בבדיקת אולטראסונד שעשיתי בשבוע 31 בבית חולים נראה כי העובר בגודל 1680 .
הטכנאית בבדיקה היום אמרה לי כי מדובר בעובר קטן יחסית ושאלה כל הזמן אם אני בטוחה שבשבוע ההריון שלי ...
כל הבדיקות שעשיתי עד עכשיו (שקיפות עורפית, חלבון עוברי, וכו) היו טובות ותקינות
האם יש סיבה לדאגה ?
האם יכול להיות מצב שבאולטראסונד הראשוני של הערכת שבוע ההריון היתה טעות ואני בשבוע אחר ממה שחשבתי ?
אשמח לתשובתכם
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל עובר
ד``ר רון ברדין21/08/2009רותם שלום
הערכת המשקל בעוברך תואמת אחוזון 19 לגיל הריון כך שזוה בתחום הנורמה ולא דוש התערבות מיידית. יחד עם לשאלתך האטה בגדילת עובר יכולה לנבוע מהפרעה בתפקוד השלייה. ישנם כלים בבדיקת האולטרהסאונד לביצוע הערכה זו לדוגמא בדיקת דופלר. כמו כן ישנם מדדים נוספים להערכת עובר ברחם מעבר להערכת משקל כגון מוניטור , כמות מי שפיר , תנועות העובר ועוד.
בשלב זה ממליץ שתבצעי הערכת גדילה כ 10-14 יום מבדיקה קודמת וכן הבדיקות הנוספות לעיל , זאת בתאום עם רופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפינועח אולטראסאונד -דחוףג'ני20/08/2009
ביום ראשון 16/8 בבדיקת דם לבטא התוצאה הייתה 430
היום יום חמישי20/8 ניגשתי לאולטרסאונד ראשון והנה התוצאות
גיל הריון 6.1
שחלה ימנית 32X46ממ
שלחה שמאלית קושי בהדגמה
סיכום
הערות הודגמו שני שקי הריון בתוך הרחם. הראשונה 3.5 מ''מ בתוכה ספק שק חלבון
השניה 2*3 מ''מ מופנית לרופא המטפל.
(הגודל לפי התמונות . 3.5 מ''מ *3.4 מ''מ והשני 3.3 מ''מ * 2.6 מ''מ
היום חזרתי על בדיקת בטא כדי לוודא שהכל מתפתח כראוי
לדעת האחות השקים קצת קטנים אך השאלה שלי היא
בעצם אולי אני לא בשבוע ה6+1 אלא פחות
הביוץ שלי אחרי איקקלומין ודקסמטאזון התרחש 22 ימים אחרי הוסת.
וסת= 9/7 ביוץ היה בין ה30-31/7
האם יכול להיות שהכל תקין אך בעצם גיל ההריון שונה? ולכן השקים קטנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרהסאונד מוקדם
ד``ר רון ברדין21/08/2009ג'ני יקרה שלום
מאחר וביצעת הבדיקה בשבוע גבולי מבחינת האולטרהסאונד להערכת התפתחות עובר ברחם ולגבי אי הודאות לבקשר ל מספר העוברים ישנו קושי במתן תשובה מלאה בנוכחות הנתונים הנ"ל בלי לראות תמונות. לכן ממליץ לך התאזרי בסבלנות עוד מספר ימים-שבוע ובצעי הערכה סונוגרפית נוספת ובהתאם קבלת החלטות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד למוםטלי19/08/2009
שלום ד"ר,
אני בשבוע 13 + 3, הריון ראשון וגילי הוא 25. עברתי לפני יומיים בדיקת שקיפות עורפית והרופא אמר שגודל העובר מתאים ל 12 +3. אך לא כאן הבעיה הוא ציין שישנו חשד של 90% שלעובר יש מום שמערב את הפנים והמוח ויכול להיות HOLOPROSENCEPHALY. בגלל שהעובר קטן הוא העדיף לערוך סקירה מוקדמת בסוף השבוע הבא אשר תחליט את גורלו.
שאלותי הן:
במידה והרופא יהיה עוד יותר בטוח מה התהליך שאצטרך לעבור (איזה בדיקות ייעשו האם זה כואב, אם יש הפלה מתי ובאיזה שיטה תתרחש?)?
אם אצטרך לעבור בוארו איך זה הולך? עד כמה זה דומה לכאבי לידה? וכמה זמן בערך יקח? האם נותנים הרדמה?
אני מקווה שלא העמסתי בשאלות אך התשובות מאד יעזרו לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מימצאים בשקיפות
ד``ר רון ברדין21/08/2009טלי שלום
אני מאוד מקווה שהבדיקה הבאה תהייה עם תוצאות טובות יותר . מניסיוננו לא נכון יהיה להקדים דיון לבדיקה שעוד לא נעשתה ולמימצאיה
אנא המתיני לסקירה. בהתאם לתוצאות נשמחלעמוד לרשותך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכותחדווה19/08/2009
שלום רב.
בת 38.10, הריון שני מ IVF (בראשון לא היה דופק), שבוע 14+4
בשקיפות, יחד עם בדיקות הדם, הסיכון שלי יצא 1:890
הממצאים בסקירה היו: SUA (עורק טבורי בודד), חשד ל hemivertebra, ציסטה בצואר- חד צדדית ושיליה circumvaleta.
אני בלחץ משום שקראתי על הממצאים ועצם הנוכחות של ה SUA וההמיורטברה יחד- מעלה את הסיכון למומים כרומוזומליים.
האם תוכל לומר לי עד כמה זה ממצא רך או שזה יכול להתברר כקשה?
מה הממצא הזה של השיליה? זו תהפוך להיות שילית פתח?
אשמח לתשובה מפורטת.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מימצאים בסקירה
ד``ר רון ברדין21/08/2009חדווה היקרה
קצרה היריעה כאן לפרט המשמעויות האפשריות לשילוב המימצאים ונכון הוא להמליץ לך בנתונים אלה לפנות לייעוץ גנטי בשאלה של דיקור מי שפיר,שילוב במימצאים ומשמעותם
בכל מיקרה לגבי SUA ספק רב אם יש לו משמעות בהעלאת סיכון למומים כרומוסומליים . נימצא כמעלה סיכון מסויים למומי לב וכליות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית+תמונהשרון19/08/2009
שלום, עברתי שקיפות עורפית בשבוע 12+5. ידוע לי מגרידה שעברתי שיש לי מחיצה קטנה ברחם אך אמרו שלא אמורה להפריע.האם בתמונות שצירפתי (גם התלת מימד וגם הא"ס) הבליטה בצד ימין למעלה זו המחיצה? מה זה הדבר הזה נראה שזה מפריע לעובר? האם הוא ידחוף את הדבר הזה כשזה יגדל? זה עצם או רקמה שניתנת להזזה? אני קצת מודאגת...לא שאלתי את הרופא כי לא שמתי לב והסקירה רק עוד שבועיים. ..
שאלה נוספת- רק היום ביצעתי את בדיקת הדם שאחרי השקיפות, כלומר בשבוע 13+1 האם זה בסדר? נכון שכתוב עד 13+6 על הטופס אבל האם התשובה תהיה מהימנה? (שקיפות יצאה 1.1 ) ובכלל 12+5 זה לא מאוחר מדי לשקיפות?
תודה רבה לתשובתכם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית
ד``ר רון ברדין21/08/2009שרון שלום
ראשית לגבי השקיפות , תקינה בהחלט ( 1.1 מ"מ ). אכןמומלץ לבצע בדיקת הסקר מוקדם יותר אך ביצעת בטווח 3 ימים מבדיקת שקיפות ובכל זאת יש להשתמש בתשובה בהערכת הסיכון המשוקלל
לא ניתן מתמונה זו להתרשם מהמחיצה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה זו הבליטה הזו?
שרון21/08/2009האם לא ניתן להתרשם כי התמונה קטנה או לא ברורה או כי זו לא נראית לך המחיצה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרון
ד``ר רון ברדין22/08/2009מתמונה "קפואה,אחת לא ניתן להתרשם במיקרה זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר קטן- האם בסקירה אוכל לבקש
שרון21/08/2009לבדוק את המחיצה או שלא יראו אותה ומסתכלים רק על העובר? אני מודאגת נורא בגלל המחיצה הזו והסיבוכים ישוכלים להיות לי, אני ממש לא ישנה בלילה כי אני מדמיינת שזה מפריע לעובר, שוב תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרימת דם בחבל הטבוררננה19/08/2009
שבוע 37+3
בבדיקה שערכה הטכנאית על מנת לבדוק את זרימת הדם בחבל הטבור לעובר, נרשם 2.9 - האם בסדר?
חשוב לציין (אם כי אולי לא רלוונטי) שכלהבדיקות בסדר עד כה למעט עודף קל במי השפיר, 230. ובהעמסת סוכר מלאה שבוצעה בשבוע שעבר, עקב גילוי עודף מי השפיר, פרמטר אחד חרג מחוץ לנורמה, לאחר 60 דקות התוצאה היתה 196.9 כאשר הרף הוא 180. שאר הפרמטרים היו בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלר
ד``ר רון ברדין21/08/2009זרימת הדם בעורק הטבור תקינה בהחלט !
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוחב עובר בשק הריוןמיה19/08/2009
שלום רב, לאחר אולטרסאונד ראשון גיליתי שי לי 2 שקי הריון. גיל ההריון 7 שבועות ו3 ימים. נאמר לי כי רוחב עובר 1 הוא 4מ"מ ורוחב השני 9 מ"מ ויש לעקוב. מה הסיכויים ששני העוברים יתפתחו באופן תקין אם לשניהם דופק? אמרו לי לחזור לאולטרסאונד נוסף בעוד שבועיים - האם רק אז אוכל לדעת מה יהיה?
תודה,
נ.ב. הריון טבעי ללא טיפולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות 2 עוברים
מיה21/08/2009שלום רב, לאחר אולטרסאונד ראשון גיליתי שי לי 2 שקי הריון. גיל ההריון 7 שבועות ו3 ימים. נאמר לי כי רוחב עובר 1 הוא 4מ"מ ורוחב השני 9 מ"מ ויש לעקוב. מה הסיכויים ששני העוברים יתפתחו באופן תקין אם לשניהם דופק? אמרו לי לחזור לאולטרסאונד נוסף בעוד שבועיים - האם רק אז אוכל לדעת מה יהיה?
תודה,
נ.ב. הריון טבעי ללא טיפולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאומים
ד``ר רון ברדין22/08/2009מיה יקרה
ברפואה קשה לא פעם לנבא במושגי שחור לבן את העתיד לבוא. הייתי שואב אופטימיות מכך שלשנייהם יש דופק ונאזר בסבלנות לבדיקה הבאה. מנקודת זמן זו ובמיוחד כשלא רואים הבדיקה לא ניתן להעריך את הצפוי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר ברדין
מיה24/08/2009שומרת על אופטימיות תמיד , סקרנית לדעת קצת יותר .
שבוע מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' מייזנרחדווה19/08/2009
שלום רב.
בת 38.10, הריון שני מ IVF (בראשון לא היה דופק), שבוע 14+4
בשקיפות, יחד עם בדיקות הדם, הסיכון שלי יצא 1:890
הממצאים בסקירה היו: SUA (עורק טבורי בודד), חשד ל hemivertebra, ציסטה בצואר- חד צדדית ושיליה circumvaleta.
אני בלחץ משום שקראתי על הממצאים ועצם הנוכחות של ה SUA וההמיורטברה יחד- מעלה את הסיכון למומים כרומוזומליים.
האם תוכל לומר לי עד כמה זה ממצא רך או שזה יכול להתברר כקשה?
מה הממצא הזה של השיליה? זו תהפוך להיות שילית פתח?
אשמח לתשובה מפורטת.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחדווה
פרופ` ישראל מייזנר22/08/2009נתחיל מן השיליה. שילה מסוג זה אינה קשורה כלל במיקום בפתח. היא אינה יכולה להפוך לשילית פתח אם אינה ממוקמת בפתח כבר עכשיו.
עורק טבורי בודד, עלול להיות כרוך בבעיות כרומוזומליות, ולכן,יש לשקול בכובד ראש דיקור מי שפיר, ללא קשר אם מדובר בממצא רך או קשה. עורק טבורי בודד מגביר סיכוי למומים בכלל, כולל מומים כרומוזומלים.
המום מסוג המיורטברה, דורש התייחסות מיוחדת, שכן תלוי כמה חוליות מעורבות, מה מידת העקמת של עמוד השדרה, והאם יש מומי שלד נוספים. יש לבדוק היטב גם את הצלעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקפיצה - אנא תשובתכם המהירהמיטל18/08/2009
בדיקת סקירה מוקדמת. אני בת 30.5 הריון ראשון.
על פי מחזור אחרון אני בשבוע 15W+1 על פי הבדיקה גיל הריון ממוצע 15.9
על פי הממצאים אגן כליה של שתי הכליות 4 מ"מ.
BPD מתאים ל 16.4 שבועות. 34 מ"מ
היקף ראש 124 מ"מ מתאים ל 16.2 שבועות
היקף בטן 97 ממ מתאים ל 15.6 שבועות.
עצם הירך 19 מ"מ מתאים ל 15.4 שבועות
צרבבלום 16 מ"מ מתאים ל 16.3 שבועות
טיביה 17 מ"מ מתאים ל 15.5 שבועות.
הומרוס 19 מ"מ מתאים ל 15.4 שבועות
אולנה 18 מ"מ מתאים ל 16 שבועות.
רדיוס 16 מ"מ מתאים ל 15.3 שבועות
OOD 25 מ"ל 16.3 שבועות
משקל 136 גרם.
מין העובר זכר.
גובהי 157 ס"מ וגובה בעלי 173 ס"מ.
האם נתונים אלו מחשידים לתסמונת דאון, האם עלי לבצע בדיקה נוספת?
שקיפות עורפית היתה תקינה 1.1 מ"מ
טרם בצעתי חלבון עוברי, קבעתי תור לסקירה מאוחרת.
אנא תשובתכם המהירה, אני מעט לחוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו פעם שניה שאני מבקשת את עזרתכם
מיטל21/08/2009אם אין לכם תשובה לפחות ציינו זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוחב אגני כלייה
ד``ר רון ברדין22/08/2009מיטל יקרה שלום רב
על פי כל הנתונים המפורטים לעיל שילוב שקיפות עורפית וסקירת מערכות העובר ניראים תקינים בהחלט. רוחב אגני הכלייה 4 ממ הוא גבולי לשבוע זה. בעניין האם מעלה הסיכון לתסמונת דאון ספק רב ואם כן אזי נימנה על הסמנים הרכים קרי החלשים במשמעותם מבחינת העלאת הסיכון. כאשר זה מימצא יחיד איננו מהווה אינדיקציה לדיקור מי שפיר. בכל מיקרה ממליץ לך לבצע ייעוץ גנטי שם תבוצע הערכה של הסיכון לתסמונת דאון תוךהבאת כל הנתונים לעיל
מסיכום בדיקותייך לעיל לא רואה מקום ללחץ מוגבר וגם לא למוחלש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה...:)
מיטל22/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)