מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תנועות (דחוף)חסוי10/06/2009
בס"ד
בוקר טוב לכולם..
אני בשבוע 16 + 1.. עם בן בבטן. זה הריון ראשון, ככה שאין לי כל כך ידע בנושא. האם אני כבר אמורה להרגיש תנועות שלו? יש לי הרגשה שמדי פעם אני מרגישה משהו, אבל אולי זה רק נראה לי..
האם אני אמורה ללכת להיבדק? מתי אני אמורה כבר להרגיש אותו?
בבקשה תשובבבההההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר
ד``ר רון ברדין10/06/2009שרון שלום
דאגתך מוכרת בהריונות ראשונים אך תחושת תנועות יכולה להופיע גם ב 16 וגם ב 24 לראשונה בהריון 1 ושנייהם תקינים. אין חוקים בעניין כל עוד התפתחות תקינה ואין שינוי בתבנית תחושת התנועות ( זה נכון לשבועות מתקדמים) לסיכום מיותר להעמיס בדאגות שלא לצורך . תנועות אמורות להופיע בשבועות הקרובים מי יותר מוקדם מי מאוחר יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטיק היגרומה גדולה במיוחדאריאל09/06/2009
שלום,
התגלתה לנו ציסטיק היגרומה בגודל 7 מ"מ...
אנחנו הולכים היום לייעוץ גנטי ומודעים להשלכות של הגודל...
אבל - אולי?
אולי יש סיכוי להציל את הבייבי שלי? אמרו לי שגם אם הכל יהיה תקין עד סוף ההריון (כולל מי שפיר וסקירות) אז עדיין יש סיכוי גבוה מאוד למום שלא ניתן לזיהוי באולטרסאונד, כגון: בעיות בכלי הדם וכדומה.
אני בשבוע 13 והעובר גדול ביומיים ומעבר לציסטה הכל תקין! באולטרסאונד נוסף שעשינו לאחר השקיפות עשו לי מאין "סקירה מוקדמת מאוד" (רק בשביל להרגיע אותנו קצת) והכל היה תקין כולל אף, לב, חבל הטבור וכדומה.
מתחננת לקצת אופטימיות....
נ.ב כבר פספסתי סיסי שיליה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
אריאל09/06/2009בהמשך לשאלתי לגבי הציסטה
כשלושה שבועות שאני מצוננת on\off הצינון מגיע בלי סיבה מובנת (מזגן, שיער רטוב ורוח...)והולך ללא כדורים או תרופות סבתא.... בדרך כלל נעלם לאחר שינה ומופיע במהלך השינה
יש קשר בין זה לבין הציסטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורמיס דחוףכוכבית08/06/2009
רציתי לבדוק באיזה שבועות אמור להתפתח הורמיס?
אם הורמיס לא יתפתח עד שבוע 18 האם יש סיכוי שהוא יתפתח בשבועות מאוחרים יותר?
עד איזה שבוע ניתן לבצע גרידה? ומאיזה שבוע ישצורך כבר לבצע לידה?
דחוףבבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות הורמיס
ד``ר רון ברדין08/06/2009כוכבית שלום
הורמיס נימנה על אברי המח המתפתחים מאוחר יותר בהריון. התפתחותו מתחילה בחלק הקדמי שלו ולכיוון אחורי כאשר החלק התחתון והאחרון משלים התפתחות סביב 18 שבועות. מכן שנהוג בהתאם למימצאים בסונר לבחון את איזור הגומה האחורית שם נימצאים המוחון והורמיס , גם מעבר ל 18 שבועות.
במידה ואכן זו הבעייה שהתפתחה בעוברך תקבלי אני מניח מהרופא המטפל שלך מענה לשאלות האחרות
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד טרמסטר שלישישמרית08/06/2009
שלום אני בת 29 ,הריון שני ההריון הראשון היה תקין לחלוטין , כרגע בשבוע 28+4 , ברקע מחלת קרהון במהלך ההריון חלה החמרה במצבי , אני נוטלת תרופות, אימוראן 100 מ"ג וראפאסל 3 גר' עוד מלפני ההריון אך בעקבות ההחמרה במצבי אושפזתי בבית החולים כאשר הייתי בשבוע 19 וקיבלתי טיפול סטרואידי דרך הווריד ובנוסף שוחררתי מביה"ח עם המשך טיפול סטארואידי עד לפני שבוע , סקירת המערכות המאוחרת היתה תקינה אך בשבוע 26 להריון בבדיקת אולטראסואנד שיגרתית אצל הרופא נמצא פער בין גיל ההריון לגודל העצמות הארוכות , הרופא ביקש שאעשה בדיקת אולטראסואנד נוספת אחרי שבועיים ולהן התוצאות,
72 מ"מ מתאים לשבוע 28.5 BPD
265 מ"מ מתאים לשבוע 28.6 HEAD CIR
242 מ"מ מתאים לשבוע 28.3 AB.CIR
46 מ"מ מתאים לשבוע 25.2 femur len
בנוסף לכך הרופא ציין את הדברים הבאים
" קיים פער של שבועיים עד שלושה בין גודל העצמות הארוכות לגיל ההריון לפי המנוראה יש מקום ליעוץ גנטי ובדיקה מכוונת במסגרת יחידת אולטראסאונד של בית חולים"
אבקש את דעתכם בעניין ומבקשת מהו הסיכוי למום כלשהו בעובר?
האם עלי לבצע בדיקת מי שפיר?
מה עלי לעשות אני מוטרדת מאוד מהעניין?
אודה לתשובה מהירה.....
שמרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצמות קצרות
ד``ר רון ברדין08/06/2009שימרית שלום
בנושא אורך העצמות הארוכות נהוג להתייחס לאחוזונים בהקשר של פערים בין גיל הריון על פי וסת אחרונה למדידות. מהנתונים לעיל ובחישוב שאת ב 28 שבועות אורך הירך תואם אחוזון הקטן מ 5. אמנם לא מפורטים שאר העצמות הארוכות אך מהתשובה מהרופא המטפל אני מניח שנימדדו גם.
השאלה האם ביטוי לבעייה בהתפתחות השלדית. ישנם רמזים סונוגרפיים נוספים לאלה של אורכי העצמות שיכולים לכוון לבעייה כלשהיא. לכן הופניית להערכה נוספת במסגרת בית חולים. לשאלה אם לבצע דיקור מי שפיר כאן המקום לייעוץ גנטי בנושא אותו מומלץ שתבצעי בהקדם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BPD גדולדני08/06/2009
שלום,
בת 31 , הריון ראשון , עובר - בן
כל הסקירות תקינות, , לא בוצע מי שפיר, CMV - שלילי
בשבוע 26+1 בבדיקת רופא מומחה הובחנה אסיטמריה קלה של 8.8 ו-7 בחדרי המוח.
לאחר שבועיים(גיל 28 +1)היינו בסקירת מוח אצל רופא של מכבי והנה התוצאות :
חדר מוח ימין : 8.4 , חדר מוח שמאל :7.2
צרבלום הודגם : 34 מ"מ , גומה אחורית תקינה : 8 מ"מ
גולגלות , גרעיני בסיס , כורואיד פלקסוס , עמוד שדרה , CC ורמיס תלמוס , אופרקולום וסולקציה - תקינים
מדידות : BPD 78.4 מתאים לשבוע 31+3
OFD 97.7
HC 268.9 מתאים לשבוע 29+2
AC 241.2 מתאים לשבוע 28+3
FEMUR 52.1 מתאים לשבוע 27+5
יחסים : 4.63 HC/AC 1.11 , AC/Femur ,
BPD/Femur 1.5, HC/BPD 3.43 , FL/HC 0.19
הערכת משקל : 1216 גר
נראה שחדרי המוח בסדר - האם נדרשות בדיקות בהמשך ?
מה שקצת מדאיג זה ה - PBD שגדול יותר ביותר משלושה שבועות מגיל ההריון, האם תקין ומה המשמעות? האם נדרש מעקב?
תודה רבה על הסבלנות!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדדי "ראש"
ד``ר רון ברדין08/06/2009דבי שלום סבלנות יש !
כעקרון הפרמטר החשוב הוא היקף הראש שנמצא בתחום הנורמה לשבוע זה. גם ה BPD בתחום המוגדר תקין לשבוע 28 ( כלומר בטווח של 2 סטיות תקן לשבוע זה ) מאחר והאנטומיה המוחית תקינה המימצאים בסך הכל תקינים. חיזרי על הערכת גודל כשבועיים מהבדיקה האחרונה ובהתאם החלטה על אופן המעקב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, שאלה נוספת
הילה11/06/2009
תודה רבה על התשובה,
גם הרופא שלי טוען שאין בכלל בעיה והפער מצביע על צורת ראש עגולה יותר מאשר ממוצע
העוברים אך עדיין בתחום הנורמה ,
שאלתי את השאלה גם בפורום של אבחון טרום לידתי ושם פרופ' מכובד ענה שזה כנראה בסדר
אבל ה - BPD גדול ולכן כדאי לשקול ביצוע MRI וייעוץ גנטי. אני קצת מבולבלת מהתשובות הלא
אחידות. אשמח להתייחסות ומבטיחה לא להטריד יותר , בנושא הזה לפחות :)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהBPD
ד``ר רון ברדין13/06/2009הילה
ניראה לי שנכון יהיה לבצע הערכה נוספת שבועיים מבדיקה קודמת , להתרשם שוב מהמדדים ובהתאם לקבל החלטה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כליה מורחב - מה המשמעות?פרופ` ישראל מייזנר08/06/2009
שלום, אני בת 26, הריון תאומים לאחר IVF שני שקים נפרדים בשבוע 20+4 יש לי ב"ה בן ובת.
ביצעתי שקיפות עורפית , חלבון עוברי וסקירה ראשונה - הכל יצא תקין ב"ה. סקירה שנייה בשבוע הבא.
היום במעקב שגרתי אצל הרופא המטפל בעובר הזכר נצפתה הרחבת אגן כליה ימני 4.8 מ"מ. השאר הכל תקין גם אצל העוברית. הרופא אמר שזה מאוד נפוץ אצל בנים ואין מה לדאוג אלא יש רק לעקוב אחרי זה כמו כן ן לטענתו אם השקיפות העורפית והחלבון העוברי יצאו תקינים אזי הסיכוי לבעיה הוא מזערי ושהפרמטר שלי גבולי וכי לא מדובר בשתי הכליות אלא רק באחת.
מאחר ונלחצתי מעט אני בכל זאת שואלת:
1. מה המשמעות של נתון זה?
2. מהו טווח הערכם שגודל הכליה צריך להיות בשלב זה?
3. האם ע"ס הנתון הנ"ל אני יכולה להיות רגועה כי הוא אמר שאם זה היה מעל 10 מ"מ טבשתי הכליות אזי יש מה לדאוג.
מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחב אגן כלייה
ד``ר רון ברדין08/06/2009לירוני שלום
אני בהחלט מסכים ותומך בהסברו של הרופא שלך כפי שפרטת לעיל. אכן גבולי רוחב האגן. לזמן הסקירה המאוחרת שתבצעי נחשב בתחום הנורמה ולכן בשלב זה בהתאם לסקירה ייקבע אופן המעקב אחר רוחב אגני הכלייה אם נחוץ בכלל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת
לירוני09/06/2009יש רופאים בפורומים שהמליצו על ייעוץ גנטי
1. לאיזה ייעוץ גנטי הכוונה? הרי עשינו בתחילת ההריון בדיקות גנטיות והכל יצא תקין - סיסטיק פיברוזיס X שביר ו קריוטיפ לבעלי כי עשינו איויאפ הכל תקין - האם הכוונה לבדיקות אלה? או שיש לעשות בדיקות נוספות?
. באיזה טווח ערכים אמור להיות אגן הכליה בשבוע זה?
רב תודות על עזרתך!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ גנטי
לירוני11/06/2009אלה שהמליצו לך ביצוע ייעוץ גנטי התכוונו אני מניח בשאלה של צורך בדיקור מי שפיר . נושא זה ראוי שידויין אחרי הסקירה שתבצעי. אם אגן כלייה מורחב יש באמת לשקול ייעוץ גנטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לד"ר רון
לירוני16/06/2009היי,
אז עברתי סקירה שנייה והכל תקין אצל העוברית וגם העובר הזכר מלבד ששם ההרחבה הינה 5.9 מ"מ. הרופא אמר ש"כלל לא מתרגש" עד 1 ס"מ וכן הגנטיקאית ענתה אותה הצשובה וכי היו נלחצים אילו היה המצב בשתי הכליות.
מה דעתך? מהו טווח הנורמה שאמור להיות אגן הכליה עד הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוחב אגן כלייה
ד``ר רון ברדין18/06/2009לירוני שלום
הגדרות לטווח הרוחב של אגני הכלייה משתנה על פי שבועות. כך שבשבוע 31 ומעלה 7 ממ נחשב תקין . בשבוע 23-24 רוחב של 5 מ"מ נחשב תקין. ( הפחות מחמירים עד 6 מ"מ ) . נכון הוא שבדר"כ ברוחב אגן מעל 10 מ"מ הסיכון עולה לבעייה בכלייה.
ניראה לי נכון בשלב זה לעקוב אחר רוחב אגן הכלייה על מנת לראות שאין שינוי ושרוחב האגן לא גודל. טוב שביצעת ייעוץ גנטי וגם שהבדיקה סוכמה כתקינה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ על הבטן בהריוןגירית08/06/2009
לרופאים שלום,
אני בשבוע 31 ושלשום ברוב טיפשותי נתתי למישהו להפעיל לי לחץ על הבטן והיא קצת כאבה לי קצת (אני מניחה שמההיסטריה).לא היה דימום ורק הבטן הציקהלי קצת אתמול. אני מרגישה את העוברית כל הזמן.
האם זה כמו חבלה לבטן? האם זה עלול "למעוך" את העוברית?
האם אפשר לראות בUS אם נגרם נזק?
בתודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגירית
ד``ר רון ברדין08/06/2009גירית שלום
קשה להעריך מהתיאור את מידת הלחץ על בטנך . אם ללא כל תלונות כעת ללא כאבים ותחושת תנועות עובר תקינה לא ניראה משהו מעורר דאגה , מעיכת העובר בטח לא על הפרק
במידה ואת לא שקטה בעניין פני לבדיקת רופא מטפל . סימנים באולטרהסאונד אינם ספציפיים במיקרה זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשלות שיליה ומדדי עוברקרן07/06/2009
שלום, בסקירה מאוחרת שבוע 24+1 (לפי ו.א)
נירשם כי דרגת בשלות שיליה 2. שיליה אחורית. מדדי העובר:
bpd - ממ 58 - מתאים לשבוע 23.6
head cir - ממ 214 - מתאים לשבוע 23.4
AB cir - ממ 203 - מתאים לשבוע 25
יחס HC/AC -1.05
femur length ממ 44 מתאים לשבוע 24.4
גיל הריון us 23.4
הערכת משקל 750 גר'
ביומטריה והערכת משקל בוצעו לפי עקומות hadlock
האם בשלות השילייה מדאיגה? האם המדדים של העובר תקינים?
תודה על ההתיחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה... ואשמח לתשובה, תודה
קרן08/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת תשובה
קרן09/06/2009אני בעיקר בלחץ מנושא השילייה שהיא בדרגה 2
אני חוששת שאני בסיכון ללידה מוקדמת..מה לעשות? אולי לשתות הרבה? לנוח? בבקשה עזרה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרגת שלייה
ד``ר רון ברדין10/06/2009קרן שלום
עוברך תואם את שבוע ההריון וזה הפרמטר החשוב לתקינות בהקשר של תפקוד ה שלייה. לא הייתי מתייחס בשלב זה לדרגה . עוקב אחרי הגדילה ובהתאם המשך מעקב . חיזרי על הבדיקה עוד כשבועיים. בשלב זה הניחי לנושא דרגת השלייה.כלל דרגת השלייה מתקדמת עם התקדמות גיל ההריון. משמעות דרגה 2 בנוכחות גדליה תואמת איננו פרמטר לא תקין !
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקה-פמור קצראריאל07/06/2009
בשבוע 28 בצעתי אולטרסאונד כל המדדים התאימו לשבוע ההריון חוץ מהפמור שהתאים לשבוע 26. ברצוני לציין כי אני נמצאת בשמירת הריון מכיוון שהיו לי דימומים במהלך ההריון וצירים מוקדמים.
מה המשמעות של התוצאות? מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
פרופ` ישראל מייזנר08/06/2009הפרש של שבועיים עדיין נכלל בטוח הנורמה. רצוי למדוד את שאר העצמות הארוכות, ולחזור על הבדיקה לאחר כשבועיים. אם המדדים קצרים והעצמות לא גדלות, יש מקום ליעוץ גנטי, כולל שקילת דיקור מי שפיר. יש לבצע במקביל US מפורט לשלד העובר וכן בדיקת אקו-לב עובר. מגדות באה בד"כ לידי ביטוי באי צמיחה טוטלית של העצמות, לכן המעקב חשוב, גם אם הסבלנות פוקעת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיסטיק היגרומהשרה07/06/2009
בשקיפות ערפית נמצא כי יש עודף של 3 מ"מ מוזל בעורף העובר.
כמו כן נמצאה בצקת העוטפת את העובר.
אני בשבוע 11.3 בת 37.
מהי האבחנה הזו?
נאמר לי כי ייתכן שיש בעיות כרומוזומליות - מה שמעיד על תסמונת דאון או בעיות הקשורות ללב.
יייתכן שהממצאים יייספגו ויעלמו.
מה עלי לעשות , אני חרדה להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרה
פרופ` ישראל מייזנר07/06/2009עורף מעובה ובצקת צוארית, יכולים להעיד על בעיה כרומוזומלית בעובר. יש מקום לבירור הממצא או בבדיקת סיסי שיליה או בדיקור מי שפיר. מומלץ לפנות בדחיפות ליעוץ גנטי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלהעדי06/06/2009
שלום, היתה לי ציסטה של גופיף צהוב בשחלה ימנית והיא התפוצצה ונעלמה אך עדיין יש לי כאבים חזקים שמקרינים למפשעה לרגל ולמותן מאז. בנוסף שחלה זו אינה מבייצת מאז (זקיק עד 10 ממ), אלא השמאלית מבייצת כל חודש (בעבר זה היה כל חודש צד אחר). בא"ס אומרים שהשחלה בסדר ו"חיה" אבל עדיין כואבת- מה עליי לעשות? האם יכולים להיות הידבקויות מהציסטה? אני אובדת עצות ומודאגת. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
פרופ` ישראל מייזנר06/06/2009אם האולטראסאונד תקין, ולא הודגם ממצא שחלתי או טפולתי חריג, יש לשקול אולי אמצעי הדמייה אחרים (MRI למשל), ו/או פתרונות טיפוליים. בכל מקרה, זהו לא עניין לפורום האולטראסאונד, אלא לגינקולוגיה טהורה, וקיים פורום גם לה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההריוןעינת05/06/2009
בבדיקת אולטרסאונד ראשונה בשבוע 6+4 (הריון ספונטני אולם מועד הביוץ ידוע בודאות), נצפו שק חלמון,דופק, ועובר מתאים לשבוע 6+0. בבדיקת אולטרסאונד בשבוע 9 נשמר הפער המקורי של 4 ימים, מה ההשלכות? האם מגדיל את הסיכויים להריון לא תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פער של מספר ימים
ד``ר רון ברדין05/06/2009עינת
ניראה שבשלב זה התפתחות תקינה. פער של 4 ימים חסר משמעות ואכן בבדיקה חוזרת העובר גדל ועקבי בשמירת הפער. פער זה כלל לא מעלה הסיכויי למהלך לא תקין בהמשך!
אז בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עינת06/06/2009על התשובה המהירה והמרגיעה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עובריכוכבית05/06/2009
לרופאים שלום.
ראשית כל רציתי להודות על התשובה. המשך תהליך אחותי פנתה לרופא פרטי והוא קבע שהסקירה תקינה ומתאימה לגיל ההריון. אצל הרופא הפרטי הוא לא ראה שציסטרנה מגנה מורחבת הוא אמר תקינה. כמו כן היום קיבלה תשובות של חלבון עוברי, השכלול יצא תקין ,רק ע"פ הרופא הערך של החלבון עוברי גבוה 2.14 במקום 2.
במה זה מתבטא? מה אתם ממליצים לעשות? לאן כדאי לפנות?
אנחנו אובדי אצות ודואגים מאוד מאוד.
אחותי כבר מבולבלת ולא יודעת כיצד לפעול.
נשמח לקבל מכם תשובה בהקדם.
האם כדאי שהיא תעשה מי שפיר? האם מי שפיר שולל את כל קשת הבעיות?
לאן לפנות?
תשובתכם המהירה, בבקשה
שבת שלום, כוכבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכוכבית
פרופ` ישראל מייזנר06/06/2009אינני בקיא בכל פרטי המקרה. בכל אופן, בנוכחות חלבון עוברי של 2.14 MOM רצוי לפנות לייעוץ גנטי לקבלת המלצה לגבי הצורך בדיקור מי שפיר. בכל העולם, נהוג שחלבון עוברי פתולוגי הינו ברמה של מעל 2.5 MOM. משום מה, בארץ אומץ המספר של 2 MOM. לכן כל מה שמעל מספר זה, מופנה לייעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות שקיפות עורפיתפיי04/06/2009
ביום רביעי 3.6.09 עשיתי בדיקת שקיפות עורפית מחזור אחרון 6.3.09 ז"א אני בשבוע 12 ו- 5 ימים והתוצאה שקיבלתי הינה 2.26 מ"מ ונצפה עצם באף רציתי לציין ש אני בת 31 ו- 6 חודשים.
אני מאד מודאגת מהתוצאה ??? הבנתי שהתוצאה צריכה להיות הרבה פחות מ- 2.5 !!!
תודה רבה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית
ד``ר רון ברדין05/06/2009פיי שלום
שקיפות עורפית של 2.25 מ"מ נימצאת בתחום הנורמה! . חשוב השקלול עם גילך ושבוע ההריון ונתון זה לא ציינת. אם תקין אז אין הוראה להמשך הריון השונה מהרגיל. מומלצת בדיקת סקר ביוכימי טרימסטר 1 שבשיקלול עם השקיפות העורפית מעלה הדיוק בחיזוי הסיכון לתסמונת דאון וכמובן סקירת המערכות המוקדמת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמתכוכבית03/06/2009
לרופאים שלום רב.
אחותי בת 25 הריון ראשון עברה סקירת מערכות מוקדמת אצל אחד מהרופאים דרך הקופה. בסקירה הוא כתב שיש ציסטרנה מגנה מוגדלת ולא הודגם ורמיס. (שבוע16).
מה משמעות? כיצד זה מתבטא? איך ממשיכים הלאה?
אנא התייחסו לשאלתי , המשפחה מאוד מאוד מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות חלבון עוברי
כוכבית05/06/2009לפרופ' מייזנר שלום רב.
לא קיבלנו תגובה לגבי אחותי, בבקשה אנחנו מאוד מודאגים!!!!!!
היום היא קיבלה תשובה של חלבון עוברי, רופא נשים אמר שהשכלול תקין, רקערך אחד יצא גבוה 2.14 במקום 2. הוא לא ציין של מה בדויק.
היינו שמחים לקבל את תגובתך המהירה, היא מאוד לחוצה ומודאגת וגם אנחנו.
ביום ראשון 7/6 יש לה סקירה של מוחות נוספת.
מה דעתך? מהן ההשלכות? מה אתה מייעץ לעשות? אנו אובדי עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטרנה מגנה וורמיס בסקירה מוקדמת
ד``ר רון ברדין05/06/2009כוכבית שלום
קשה לענות תשובה מלאה בנתונים שהצגת שכן הורמיס משלים התפתחותו מאוחר יותר קרוב ל 20 שבועות כך שלא לראות אותו בשלמותו "מותר" בשבוע 16 . לא מתואר אין ניראה המוחון ( צרבלום) . ישנה קשת של בעיות אפשריות כאשר התפתחות הגומה האחורית לא תקינה . לא ברור לי איך סוכמה הבדיקה ומה היו ההמלצות. אני מניח שתבוצ ה ערכה נוספת ובהתאם המשך ניהול ההריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)