מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמות מי שפיר מועטהדורית25/06/2009
שלום רב,
אתמול ביצעתי בדיקת סקירת מערכות מורחבת שבוע 22, הבדיקה יצאה תקינה למעט כמות מי השפיר שיצאה גבולית: AFI 10.88 CM ובכתב יד כתב הרופא אחוזון 9.
קבעתי כבר בדיקה לעוד שבוע למכון US לבדיקת כמות מי השפיר לפי הפנית רופא.
האם יש לי סיבה לדאגה? מהו הגרף וכמה גבולית אני?
לתשובתך אודה,
דורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות מי שפיר
ד``ר רון ברדין25/06/2009דורית שלום
מהנתונים לעיל ניתן לומר שכמות המים היא בתחום הנורמה. אחוזון 9% נכנס בתוך הגדרות הנורמה. יחד עם זאת יש מקום למעקב כמות מים ונכונה לטעמי הביקורת שלך עוד שבוע. הסיבות למיעוט מים הן ראשית ירידת מים ואם לא חשת בכזו אז בשלב זה יורד מהפרק. מבחינת מומים , מומי כליות כגון כליות פוליציסטיות גורמות למיעוט מים אך הסקירה אני מבין תקינה ולכן סבירות קטנה מאוד.
אחזור לפתיח. הכמות בתחום הנורמה ואחרי הביקורת הבאה שלך שבא כמות המים יכולה אף לחזור לתקין אשמח לענות על שאלות נוספות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
דורית28/06/2009תודה רבה על תשובתך המופרטת.
בהחלט אדאג לעדכן ולשאול שאלות נוספות בהתאם לממצאים של הבדיקה ביום חמישי הקרוב.בתקווה שאכן הכל יהיה בסדר.
שוב תודה,
דורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה ועורף עוברישלי25/06/2009
אני בת 35, הריון שלישי.
עברתי בדיקת סיסי שלייה, וספירת הכרומוזומים יצאה תקינה (אין תסמונת דאון).
עברתי סקירה מוקדמת (שבוע 15 +6 ימים) ובבדיקה יצא שעורף העובר 5 מ"מ.
האם יש לזה משמעות? הופנתי לבדיקת אקו לב עוברי וייעוץ גנטי, למה עלי לצפות?
האם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קטנה נוספת
שלי25/06/2009האם יש טעם לעשות גם בדיקת חלבון עוברי, אם בבדיקת סיסי שלייה יצאה תקינה (אין ת. דאון)??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעורף מעובה
ד``ר רון ברדין25/06/2009שלי שלום
צעד חשוב ראשון מאחורייך והוא תקינות הבדיקה הכרומוסומלית
מומי לב נימצאים בשכיחות גבוהה יותר בנוכחות עורף מעובה ולכן עלייך לבצע את בדיקת האקו לב.
מומלץ שתבצעי את בדיקת חלבון עוברי שכן בנוסף לסיכון לגבי תיסמונת דאון שלגבייך שלילי , מתקבל מידע המכוון לדגשים שונים בבדיקת האולטרהסאונד ובכלל במעקב ההריון כגון חלבון עוברי מוגבר ההולך עם מומים פתוחים ( אולטרהסאונד כלי טוב באבחונם וכניראה שאין לך כאלה אם הסקירה תקינה למעט העורף המעובה ) , הורמון הקשור בשלייה ואם גבוהה נידרש מעקב הריון שונה מהרגיל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת חלבון עוברייוליה24/06/2009
קודם כל תודה אל מענה מהיר!!! בבדיקה רשום נמוך מ-2. רציתי להוסיף שבדיקות גנטיות תקינות, כל הבדיקות עד כה כולל שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת היו תקינות. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוליה
פרופ` ישראל מייזנר24/06/2009חלבון עוברי תחת 2 נחשב לתקין. מהו אם כך הסיכון המשוקלל לתסמונת דאון המופיע בטופס? אם הוא קטן, אינני מבין מדוע הלחיצו אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפיר-התלבטות קשהבר24/06/2009
בת 43 בשבוע 31 להריון לאחר 14 שנה ומספר הפלות טבעיות בגלל בעיית קרשיות מטופלת בקלקסן 40 ומקרופירין. נמצאת במעקב בסיכון גבוה. עברתי את כל הבדיקות המוצעות לאשה בהריון מלבד מי שפיר וגם לא סיסי שלייה. בגלל החששות הרבות מהבדיקה. אני יודעת שרק בדיקת מי שפיר נותנת תשובה ודאית לגבי עובר בריא אבל אבקש מכם לנסות להעריך אם אפשר, ע"פי תוצאות הבדיקות הבאות מה אחוז אמינותם ומוצקותםלעומת בדיקת מי שפיר?
שקיפות עורפית: 0.8 מ"מ.
רמת הסיכון לתסמונת דאון ע"פי גיל:1/37
ע"פי גיל והשקיפות:1/246
תוצאות סקר לאיתור מומים בהריון:
חלבון עוברי:1.33 MOM
גונדוטרופין שילייתי:0.55 MOM
אסטריול.0.95 MOM
הסיכון עפ"י גיל הוא:1/46
הסיכון ע"פי גיל בשילוב עם תוצאות הבדיקות הוא:1/778
שתי סקירות שעברתי היו תקינות ולא נמצאו ממצאים חריגים.
בדיקות גנטיות שעברתי נמצאו תקינות. התייעצתי עם גנטקאי וגם עם הרופא המטפל אין לי החלטה סופית. פעם אני כן רוצה ופעם לא.
יש ליאפשרות לעבור מי שפיר בשבוע 32 . החשש והפחד משתלטים עלי ואיני יודעת מה לעשות?
אני גם רוצה לדעת מה הסיכון להפלה בשבוע זה? אנא עיזרו לי ע"פי מיטב ידיעותיכם ונסיונכם הרב.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבר
פרופ` ישראל מייזנר24/06/2009בדיקת מי שפיר בשבוע 32 אינה כרוכה בהפלות. מנסיוני בביצוע בדיקות רבות כאלו, לא נתקלתי ולו במקרה אחד של לידה מוקדמת בעקבות הדיקור בשבוע מתקדם. יתכנו מעט צירים קלים ותו לא. יש לקבל טרם הדיקור זריקות של צלסטון להבשלת ריאות העובר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברייוליה24/06/2009
שלום! אני בת 29 ואני בשבוע 19, זהו היריון שני (יש לי ילדה בת 4, הריון היה תקין ולידה בניתוח קיסרי) עשיתי בדיקת חלבון עוברי והרופא שלי התקשר עליי ואמר שהבדיקות לא תקינות....... האם בדיקנ לא תקינה בהכרח סימן למום ומה זה אומר בדיקה לא תקינה ומה ההשלכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוליה
פרופ` ישראל מייזנר24/06/2009בדיקת חלבון עוברי יכולה להיות פתולוגית במספר כיוונים. צריך את התוצאות המספריות על מנת לנסות ולעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפירעדי24/06/2009
שלום לד"ר היקר
שבוע 33+1 ,במעקב גדילת עובר נאמר לי שיש לי מיעוט מי שפיר
76 מ"מ,משקל תקין 2.180 ושליה דרגה 3
אני ממש מודאגת.
האם זה מצב שאני יצתרך ללדת מוקדם יותר?
ולמה זה קורה?
האם זה אומר שצריך לנוח ללא פעילות פיזית?
תודה מראש עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
פרופ` ישראל מייזנר24/06/200976 מ"מ הינו מיעוט קל של מים, וזו בדיקה סוביקטיבית. לא הייתי נבהל, וחוזר על הבדיקה לאחר שבוע ימים. בכל מקרה, אין מה לעשות מעבר למעקב ויעוץ אצל הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל שק הריוןשרית22/06/2009
שלום רב,
הריון מ IVF, בת 43.
גיל מדויק, עפ"י תאריך שאיבה = ששה שבועות + חמישה ימים.
גודל שק הריון 6.6
גודל שק חלמון 4.3
נצפה קוטב עוברי ללא דופק.
יש לציין שהבטא גדלה בקצב של כ1.3 כל יומיים, אך לא נבדקה כבר מס' ימים. כמו כן, התפתחות שק ההריון ותוכנו היתה איטית.
האם עוד יש סיכוי להריון זה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים נוספים
שרית23/06/2009ב-17.06.09 - בטא היתה 2300
היום, 23.06.09 - 3068.
להזכיר שאת הקוטב העוברי ראו לראשונה אתמול, כאמור בהודעתי הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרית
פרופ` ישראל מייזנר24/06/2009ראינו כבר הרבה סוגים של התפתחות עוברים לאחר IVF. הייתי מחכה עדיין בסבלנות, ואולי נופתע לטובה. כל זמן שאין דימום - קיים עדיין סיכוי להופעת הדופק. חשובים ערכי הבטא שצריכים לעלות במכפלה וכן קוטר שק החלמון חשוב - מעל 5 מ"מ נחשב ללא תקין. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות פרופ' מייזנר, והמשך
שרית28/06/2009שמחה מאד לבשר שהיום נצפה דופק.
מדובר בשבוע 7+4, עפ"י תאריך שאיבה.
+ CRL = w 6
לא נמסר גודל שק החלמון.
שאלותיי הן:
1) האם העובדה שקיים פער של שבוע פלוס בין גודל העובר לבין שבוע ההריון (IVF) מהווה אינדיקציה להצלחתו/כשלונו בהמשך? הכוונה היא מבחינה סטטיסטיקת ונסיונך רבת השנים.
2) באיזה תכיפות מומלץ לבצע בדיקות US לווידוא דופק עובר?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרית
פרופ` ישראל מייזנר28/06/2009לשאלה הראשונה - אין קשר בין הצלחת ההריון לבין הפער הקיים בגיל ההריון. לשאל666ה השנייה- בשבוע 10 הייתי חוזר על הבדיקה. לאחר מכן, רצוי מעקב כל כ 4-6 שב' הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים שלא שכחו השליחות שבמקצוענירית20/06/2009
עברתי בחודשים הקשים חוויה הריונית קשה שלא הסתיימה בטוב, אבל רציתי לנצל המקום כאן להודות ולהמליץ בחום על 3 רופאים מדהימים שנתקלתי בהם במהלך הדרך - רופאים שלמרות נסיונם הרב , מתנהגים כאילו יצאו היום מבי"ס לרפואה חדורי שליחות, הומיזם ואמונה.
ד"ר אילן גל - מומחה אולטרסאונד, פרופסור יעבץ - מנהל מכון הפוריות באיכילוב ורופא נשים שמלווה נשים בהריון, וד"ר ברוך פלדמן - מומחה גנטי מתל השומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישר כוח!
פרופ` ישראל מייזנר21/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אני נשאית של גן צציק-פיברוסיקרבקה20/06/2009
אם אני נשאית של גן צציק פיברוסיק זה שלהיות שאני ילד תינוק חולה כל זמן או יש זה פיתרון או תרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אני נשאית צציק פיבוסיק
רבקה21/06/2009זה בקשר למודעה צציק פיברוסיק אשמח אם תיתן תשובה לשאלה דר ישראל מייזנר אם אני נשאית אם יש לזה פיתרון או אין אם לידה 5 יהיה לי פעם תינוק בריא שאיפשר לטפל בזה רופא שלי טוען שזה מיקרשת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור מייזנר
רבקה21/06/2009זה בקשר אם נשאית ציצק פיברוזסיק יש פיתרון אואין לפני כחודש ילדתי לידה 4 שלי בשבוע 24 ללא הצלחה עוברית נפטרה כי שקלה 600 גרם וגם הריאות היו יותר מדי קטנות אני רוצה אם בעתיד יש סכיו לטפל בבעיה שלי או אין טעם שאני יכנס להריון בתודה רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך צוואר רחםאלין20/06/2009
שלום רב,
אני בשבוע 32 להריוני, נמדד לי צוואר הרחם ואורכו 48 מ"מ- נאמר לי שזה מעל הממוצע לשלב ההריון בו אני נמצאת.
מה זה אומר?
האם בגלל אורך הצוואר יש סיכוי שאלד בקיסרי?
בתודה מראש,
אלין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלין
פרופ` ישראל מייזנר21/06/2009אורך צואר הרחם שלך תקין ובטווח הנורמה (בין 4-5 ס"מ). מישהו הטעה אותך. אין קשר בין אורך הצואר שנמדדאצלך לבין ניתוח קיסרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אלין23/06/2009על המענה המהיר והאדיב.
אלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש קטןדפנה20/06/2009
שלום,
אני בשבוע 27 להריון. בדיקות גנטיות- הכל תקין. יש לי ילד בן שנתיים- בריא והריון תקין, בעל היקף ראש ממוצע. בעלי ואני - בעלי היקף ראש ממוצע (55.5 ) אמא של בעלי בעלת היקף ראש קטן (50 ס"מ).
בסקירה המאוחרת התגלה פער בין גיל ההריון למדדים, בדיקה חוזרת שעשיתי השבוע (שבוע 26+6 ע"ם וסת) גילתה כי בעוד הפרמרטים של העובר הנם סביב אחוזון 10 היקף הראש הוא מתחת לאחוזון 2:
BPD - 63 מתאים לשבוע 25+5
FE- 47 מתאים לשבוע 24+6
HC- 22.89 מתאים לשבוע 25+4
AC-20.94 מתאים לשבוע 25+5
בדיקה נוספת שערכתי אצל מומחה איששה תוצאות אלה.
אציין כי בבדיקות אולטרסאונד הראשונות גיל העובר התאים לגיל ההריון.
המליצו לי לערוך אקו לב, ייעוץ גנטי, בדיקת וירוסים, מי שפיר לבדיקת חסרים מזרעיים בכרומוזומים (בדיקות שמבוצעות בחו"ל), וכן us מכוון חדרי מוח ובדיקה חוזרת עוד שבועיים. ומאוד מאוד הלחיצו אותנו. בנתיים אקו לב - יצא תקין, בדיקת וירוסים- שלילי, ייעוץ גנטי- המליץ על הנ"ל. ציין כי היקף הראש של העובר קטן משבוע 21+5 על אותו קו (2.5D -).
השאלה: בשל הסיכון המוגבר למי שפיר האם כדאי קודם לבקש MRI למוח, והאם ניתן להסתפק בתוצאות בדיקה זו. וכן האם כדאי להמתין אם בדיקת מי השפיר לשבוע 32 (המלצת הגניקולוג שלי) או לרוץ מהר ככל שניתן שכן תשובות יכולות לקחת גם חודש מחו"ל? ועד כמה נתונים אלו הם עדיין בטווח הנורמה, יכול להיות שהיקף הראש "קפץ דור" ומגיע מהסבתא?
אנא תשובתכם המהירה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדפנה
פרופ` ישראל מייזנר21/06/2009נתחיל מן הסוף: בשלב זה, הנתונים בתוך הטווח הנחשב לנורמלי. למעשה, כל הנתונים מראים על עובר קטן באותו יחס, ואילו רק היקף הראש קטן יותר. יתכן ויש קשר לראש הקטן של החמות. בכל מקרה, בהעדר כל בדיקה חשודה מאלו אליהן נשלחת, רק המעקב אחר גדילת העובר כל כשבועיים, יהיה הפרמטר החשוב מבחינת מעקב ההריון. ניתן ורצוי לדחות את דיקור מי השפיר לשבוע 30 (לא 32, לפחות לדעתי), לאחר זריקות צלסטון להבשלת הריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר ברדין אשמח לתגובתך- עצם ירך קצרדנה19/06/2009
שלום רב,
אשמח לקבל את חוות דעתך.
עקב קרישיות יתר (פרוטאין S) הופנתי למעקב גדילה.
תוצאות הבדיקה- בשבוע 27+4:
מצג: עכוז
מדידות:
68 BPD מ"מ מתאים לשבוע 27+5
HC 257 מ"מ מתאים לשבוע 28
AB.C - 236 מ"מ- מתאים לשבוע 28
HC/AC 1.08
FL 48 מ"מ מתאים לשבוע 26.2
גיל ההריון US 27.4
הערכת משקל 1070 גר'
אחוזון 31
(ביומטריה והערכת משקל בוצע לפי עקמות Hadlock(
שאלתי היא האם הבדיקה תקינה, האם האחוזן לא קטן מדי,האם ישנה בעיה עם ה FL
והאם נדרש טיפול מיוחד.
תודה רבה מראש!!
דנה
נ.ב.- יש לציין שבסקירות שביצעתי לא היה פער כזה וכן שאני ובעלי איננו נמוכים (1.68 ו-1.75 בהתאמה))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך ירך
ד``ר רון ברדין19/06/2009דנה שלום
אורך הירך לשבוע 27+4 אמנם קטן על פי הנתונים שצרפת בכ9 ימים בהשוואה לגיל הריון על פי וסת אחורנה אך חשיבות רבה היא ל"אחוזונים " כלומר כמה מהעוברים בשבוע זה הם מעל או מתחת לערך של 48 מ"מ. וכאן העובר בתחום התקין לשבוע זה.
נכון יהיה לבצע בדיקה חוזרת כשבועיים מבדיקה קודמת ולבחון האם מגמה של האטה בגדילת העצמות או שהמדידה בפעם הבא "תתאים, לשבוע ההריון. אם אכן קצרה הייתי מציע שיבדקו גם את שאר העצמות הארוכות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי של 1:5 לתסמונת דאוןמישהי19/06/2009
בת 38.5, שבוע 3+10 להריון ספונטני, בריאה בד"כ. עשיתי היום בדיקת אולטרה סאונד והתברר שקיימת סבירות של 1:5 לתסמונת דאון. להלן נתוני הבדיקה: CRL: 3.8, שקיפות 2.8 מ"מ. שלחו אותי דחוף לבית חולים ליום ראשון הקרוב לעשות ייעוץ גנטי וסיסי שיליה. נאמר לי שעלי לעשות את הבדיקה (סיסי שילייה) בשבוע-10 ימים הקרובים (אח"כ כבר לא רלוונטי וצריך לחכות למי שפיר).
לדברי הגיניקולוג קיימת מצוקה גדולה של תורים לבדיקה זו בבתי החולים הציבוריים וגם הפרטיים.
שאלותיי הן:
מה מטרת היייעוץ הגנטי בנושא זה? אני ובן זוגי ביצענו בדיקות גנטיות לפני ההריון וכולן יצאו תקינות.
האם קיים סיכוי שלא נצליח לארגן תור לסיסי שילייה בשבוע-10 ימים הקרובים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו
מישהי19/06/2009בבקשה תענו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיסי שיליה
פרופ` ישראל מייזנר21/06/2009אינני יכול לענות לך לגבי התורים לסיסי שילה בבתי החולים הפרטיים. אין לי מושג מהם התורים והיכן ניתן לבצע במהירות את הבדיקה.
אין כל קשר בין הבדיקות שבצעתם לפני ההריון ולתסמונת דאון. תסמונת דאון הינה ממצא היכול להופיע בכל הריון, ואינו תורשתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובהמשך לשאלותיי הקודמות- דחוף מאד!!
מישהי29/06/2009בשבוע 10+3 בבדיקת האולטרה סאונד נצפתה שקיפות של 2.8 מ"מ ונאמר לנו שיש סיכוי של 1:5 לתסמונת דאון והומלץ על סיסי שילייה.
בשבוע 11+0 ביצעתי בדיקת אולטרהסאונד על מנת לקבל חוות דעת נוספת. השקיפות העוריפת שנמדדה הייתה 4 מ"מ ולא נצפתה עצם האף. נאמר לנו שסיכוי לתסמונת דאון הינו 96%.
ביצעתי בדיקת סיסי שיליה בשבוע 11+6 (אתמול) בהדסה עין כרם. בבדיקת האולטרהסאונד באותו היום לפני לקיחת הבדיקה, השקיפות העורפית שנמדדה הייתה 2.2 מ"מ (בדיקה ע"י טכנאית) ו-1.7 מ"מ (בדיקה ע"י רופאה). כמו כן, נצפה עצם האף.
מה הסיכוי לתסמונת דאון על פי נתונים אלו? ממה נובעים שינויים כ"כ גדולים בשקיפות העורפית?
למותר לציין שאנחנו בלחץ נפשי מטורף.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- iugrאוסנת18/06/2009
שלום,
בבדיקה אחרונה שערכתי , שבוע 37+4
נמצאו המדדים הבאים:
ac תואם לשבוע 32.5
fl תואם לשבוע 35
הערכת משקל 2250
הופנתי להערכת משקל בבי"ח בהריון בסיכון
במסמכים שקיבלתי לא נכתב אורך היקף הראש.
האם תוכל לומר לי ע"ס הנתונים הנ"ל , לאיזה שבוע תואם היקף הראש?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל
ד``ר רון ברדין19/06/2009אוסנת יקרה לא ניתן לענות על סמך הנתונים לעיל מהוא היקף הראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים בסקירת מערכותרבקה טפר18/06/2009
שלום,
אני היום בשבוע 22+4. אתמול ביצעתי סקירת מערכות ואלו הממצאים:
ARSA- העורק ה-subclavia עושה מהלך לא תקין, וחסר בצלע ה-12 בצד שמאל.
חוץ מזה הבדיקה תקינה לגמרי.אקו לב תקין.
מישפיר שביצעתי בשבוע 17 תקין, חלבון עוברי תקין.
אני מאוד לחוצה ושוקלת לבצע שוב דיקור בכדי לשלוח תאים ל-CGH ( הבדיקה בארהב). מה אתה חושב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרבקה
פרופ` ישראל מייזנר21/06/2009הייתי מתייעץ קודם ל עם יועץ גנטי. אינני משוכנע כי מוצדק לבצע דיקור בשבוע מתקדם רק בשביל ה CGH. חוסר בצלע 12 אינו ממצא נדיר והינו חסר משמעות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)