פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דר שרוני בהמשך לתשובתך
    מירי
    24/10/2009

הי רשמתי לך כי אני בת 28 וחצי הריון ראשון וכי יצא חלבון עוברי 1:1274 אשר חושב לפי שבוע 15.6.שקיפות 1:21694
    פאפא א- 1:1800
    ונצפתה עצם אף וכי שתי סקירותתקינותצ
    כמו כן
    ביצעתי שוב בשבוע 19 מלא תבחין מרובע כולל שקלול של שני שלישים במעבדות זר ויצא לי הפעם תבחין מרובע 1:6000 ושקלול כולל של שני השלישים 1:20000

רשמת לי שאומנם אין שקלול כולל של החלבון העוברי אך בפםע השניה שביצעתי במעבדות זר כן קיבלתי שקלול כולל כאמור לעיל
    שאלתי היא מה אמין יותר כעת?האם ניתן להתעלם מהתוצאה של החלבון הראשונה שביצעתי ועליי להתיחס לתוצאה השניה במעבדות זר שנעשתה בשבוע 19?זה לא מאוחר מדי שבוע 19 לבצוע הבדיקה?ממה הפער
    חייבת תשובה על מה הפער?
    כי אני שוקלת בעקבות כך מי שפיר בשבוע 32
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דר שרוני בהמשך לתשובתך

הוספת תגובה

• לנורית

ד''ר ראובן שרוני
    24/10/2009

שלום נורית,
    שילוב הבדיקות משני השלישים אמין יותר
    יש לבדוק את הריכוזים של המדדים בשתי הבדיקות
    הפער יכול לנבוע משוני בריכוזים. לציין כי הסיכונים הינם סטטיסטיים
    ישנם מקרים של חוסר התאמה בין הבדיקות באופן יותר משמעותי. במקרה שלך בכל מקרה הסיכונים הינם בתחום התקין
    לגבי ביצוע בדיקת מי שפיר - זו החלטה שלך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת דחוףףףףףףףףףףףףף
    יפית
    23/10/2009

-היי שבוע 24+4 הריון 3 הריון ראשון לידה רגילה הריון שי הפסקת הריון עקב היקף ראש קטן וחדרי מוח מורחבים 13
    בהריון זה בשבוע 8 ההיתי עם דימום כאשר יצר לי קריש דם ברחם בסקריה מוקדמת נמצאו מעיים אקוגונים ביצעתי דיקור יצא תקיןלפני כשבועים ביצעתי סקירה מורחבת ונמצא שלולאת מעיים 7-8מ' לרוחב לאחר שבועיים ביצעתי שוב פעם בדיקה ויצא שכלום לא השתנה נשלחתי לבצע אולטרסאונד דרך בית חולים יש חשש למעי הגס מוגדל מה זה אומר ? מה הטיפול ?האם זה נשכיח ? מה השלכות והמחלות שבאות עקב בעיה זו ? בעייתי היא שאני כבר בבהריון שני והבעיות לא נגמרות כל פעם משהו חדש האם זה בסדר אולי יש לי בעיה ברם? בגוף ? לבעלי ? בעיות בגניים? לא יודעת אפשר לעלות על זה או שאין קשר בין שני ההריונות
    בנוסף בתי בת 2 וחצי שנולדה מצאו אצלה חדר מוח ימיני מורחב 12 מ"מ האם יש מישהו שיוכל לענות לי על שאלותי ? למי אני צריכה לגשת ?

הוספת תגובה

• ליפית

ד''ר ראובן שרוני
    24/10/2009

שלום יפית,
    אם יוגדר המעי גס כמורחב תהיה אבחנה מבדלת רחבה. לאחר בדיקה זו ולאור סיפור העבר הייתי מציע שתגיעי ליעוץ גנטי מסודר בה תקבלי תשובות למכלול שאלותיך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימום בשבוע 5+5
    יאיר
    23/10/2009

שלום!
    אני בשבוע 5+5, הריון שני. שלשום, אתמול והיום היו לי דימומים לא חזקים (כמו ווסת, לא כמה טיפות). הייתי במיון שלשום והיום, עשו לי US וראו שק הריון עם שק חלמון, ללא עובר וללא דופק. צוואר הרחם היה סגור והכל היה נראה תקין.
    האם יש סיכוי שההריון ימשיך כמו שצריך? למה זה קורה? אוסיף ואומר שאני עדיין מניקה, יכול להיות קשור?
    מתי אמור להיות דופק? האם עליי לדאוג שאין עדיין דופק?

אשמח לתשובה מהירה!
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ימום בשבוע 5+5

הוספת תגובה

• למיכלי

ד''ר ראובן שרוני
    24/10/2009

שלום מיכלי,
    יתכן שההריון יותר צעיר ובהמשך יהיה דופק
    לעיתים דימום אינו מרמז על סיום ההריון (למשל הריון שהחל כתאומים)
    ההנקה עלולה לגרום להתכווצות של הרחם ודימום (תלוי בכמה זמן אחר לידה מדובר)
    הופעת דופק היא ביום ה 22 להריון (יש להוסיף עוד כשבועיים מתאריך וסת אחרון) אבל הדגמה שלו תלויה במספר גורמים (אישה, מכשיר, רופא)
    נצטרך להמתין למעקב אולטרה סאונד בעוד שבוע או בדיקה חוזרת בתנאים משופרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוטר ראש גדול מהממוצע.
    שני
    23/10/2009

שלום,
    ו.א 19.3.09
    הריון ראשון.
    שבוע 31
    בהערכת מישקל ניצפו המדדים הבאים:
    bpd:84 מ"מ 98% שבוע 34
    head circ:302 83% שבוע 33
    abd.circ:278 72% שבוע 31
    femur 60 50% שבוע 31
    משקל 1890

עקב קוטר ראש גדול מהממוצע בוצעה בדיקת מוח העובר כולל בגישה לדנית ולא ניראה ממצא חריג,צורת הגולגולת רגילה ואזורי התפרים נראים רגילים.
    האם יש סיבה לדאגה,או לייעוץ גנטי?
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    קוטר ראש גדול מהממוצע.

הוספת תגובה

• לשני

ד''ר ראובן שרוני
    23/10/2009

שלום שני,
    קרוב לודאי תקין לאור העובדה שמדובר על הקף ראש באחוזון 83 שאינו גדול ב 3 או אף ב 2 סטיות תקן מהממוצע לשבוע זה
    מומלץ מעקב גדילה ומדידת הקף ראש בני הזוג ובהתאם לשקול המשך בירור כגון ייעוץ גנטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקצרות צוואר הרחם
    חן
    23/10/2009

שלום!
    אני בהריון בשבוע 13+3 עם תאומים זהים
    בשבוע 10+1 אורך צוואר הרחם היה 5.2 ובשבוע 13+2 אורך הצוואר 3 ס"מ.
    הבנתי שתאורטית 3 ס"מ נחשב לתקין אך אני תוהה אם ההתקצרות הרבה בפרק זמן כה קצר ובשבוע כ"כ מוקדם תקין?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    התקצרות צוואר הרחם

הוספת תגובה

• לחן

ד''ר ראובן שרוני
    23/10/2009

שלום חן,
    האם הבדיקה נעשתה ע"י אותו בודק באותו מכשיר? האם זהו הריון ראשון ללא הסטוריה מיילדותית?
    אורך הצוואר יכול להיות מאד דינמי וכדי להשוות מומלץ לבצע בצורה זו אשר מאפשרת השוואה
    מומלץ המשך מעקב אורך צוואר הרחם במרווח זמן קצר ע"י אותו בודק מנוסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגן כליות מורחב
    מיכל בלומנפלד
    22/10/2009

תוצאות שקיפות עורפית היו תקינות (1:4500) אך התשובות של הסקר הביוכימי הראשון (בדיקת דם שבוצעה יום לאחר השקיפות) הראו תוצאות שהדאיגו אותי, התשובה המשוקללת של השקיפות עם הגיל ובדיקת הדם היתה 1:780 כשר הסיכוי לפי גיל בלבד הוא 1:1300.

אתמול עשיתי סקירה ראשונה והרופא מצא כי אגן הכליות מורחב (3.2ממ) ואמר כי לפעמים זהו סימן לתסמונת דאון, כל שאר המימצאים היו תקינים. האם ממצא זה מעלה את הסיכויים כ העובר לוקה בתסמנת דאון והאם עפ"י תוצאות אלו יש המלצה לבצע מ שפיר?

תודה רבה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    אגן כליות מורחב

הוספת תגובה

• למיכל

ד''ר ראובן שרוני
    23/10/2009

שלום מיכל,
    הרחבת אגני כליה מהווה סימן רך לבעיה כמו תסמונת דאון אך ממצא זה כשהוא מבודד (ללא סמנים אולטרה סונוגרפיים נוספים) - אינו מהווה המלצה רפואית לביצוע דיקור מי שפיר (יכולה לבצע מרצון אימהי)
    בדיקת הסקר של השליש הראשון הינה תקינה למרות העליה בסיכון ביחס לסיכון הגיל
    לסיכום: סקירה מערכות מאוחרת ובדיקת סמן משולש (חלבון עוברי) לבד או במשולב עם סקר שליש ראשון יבהירו את הצורך הרפואי לבירור ע"י בדיקת מי שפיר ביעוץ גנטי מוסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות
    מירי
    22/10/2009

שלום רב,בת 28 וחצי

חלבון עוברי 1:1270

שקיפות עורפית 1.2 סיכון משוקלל 1:21694

פאפ א - 1:1800

נצפתה עצם אף.

שתי סקירות תקינות.(נעשו באופן מקיף).

האם עליי להיות רגועה שלא ביצעתי מי שפיר?מה להערכתך הסיכון המשוקלל של כל הבדיקות שאהיה יותר רגועה כי אני בחרדות מפחדת מהדבר הלא נורא הזה בכרומוזומים..שלא נדע חס וחלילה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות

הוספת תגובה

• לנורית

ד''ר ראובן שרוני
    23/10/2009

שלום נורית,
    קרוב לודאי תקין
    בדיקת דם של השליש הראשון מגלה בעיות כרומוזומליות בכמעט 90% אמנם אין שילוב עם הבדיקה של השליש השני (חלבון עוברי) אך גם היא היתה תקינה
    הסיכון השארי הינו קטן אך לא 100% לבעיות כרומוזומליות, אשר היית מקבלת בבדיקת מי שפיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאים בסקירה מאוחרת
    יפעת
    22/10/2009

בסקירה מאוחרת שבוע 22+3 הכל תקין למעט קיבה קטנה 5 מ"מ וללא הרחבה באזור הוושט. מה השלכות של ממצא כזה? תודה, יפעת

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאים בסקירה מאוחרת

הוספת תגובה

• ליפעת

ד''ר ראובן שרוני
    23/10/2009

שלום יפעת,
    מימדי הקיבה משתנים לאורך זמן. חשוב לציין אם הקיבה נשארה באותו גודל במשך זמן ממושך
    בנוסף יש לציין מהי כמות מי השפיר
    חוסר ההרחבה באזור הושט מלמד על סיכוי טובים שאין חסימה של הושט אשר גורמת לכך שהקיבה קטנה
    יש לבצע בדיקה חוזרת ובמידה והקיבה קטנה יש לבצע בדיקה ממושכת או בדיקות חוזרות לאשר הממצא. כאמור יש לשלב הממצא עם כמות מי השפיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת משקל - שבוע 32
    מיכל
    22/10/2009

שבוע 32+1 , הריון שני, זכר. בסקירה המאוחרת התגלו אגני כלייה מורחבים. בסקירה נוספת שנערכה בשבוע 27+4 , אגן כלייה ימין היה מורחב כ- 7מ"מ. והיום לאחר סקירה נוספת אגניי הכלייה נמדדו: 3-4 מ"מ, הן ימין והן שמאל. בנוסף יצאו המדדים האלו:

BPD 8.44ס"מ מתאים לשבוע - 32

HC 30.23סמ מתאים לשבוע - 33+1

AC 26.83ס"מ מתאים לשבוע 31

פמור- 57ממ מתאים לשבוע 29+4.

HC (BPD/OFD) 30.69 ס"מ מתאים לשבוע 33+5

הערכת המשקל EFW 1699 גרם.
    כמות מי שפיר תקינה, בדיקת מי שפיר בשבוע 18 היתה תקינה.

שאלתי, האם הפמור לא קצר מידי. מה המשמעות? חשוב לציין שבכל הסקירות הוא היה קצר. האם מעיד על גמדות? או מום אחר?
    והאם שאר המדדים נראים לך נורמליים?

לקביעת תור
    סגירה
    הערכת משקל - שבוע 32

הוספת תגובה

• למיכל

ד''ר ראובן שרוני
    23/10/2009

שלום מיכל,
    אם יש גדילה בין הבדיקות השונות - קרוב לודאי תקין
    יש להתחשב בגובה בני הזוג והאחאים ובמיוחד באורך הפמור שלהם (ירך) - מתאים לירך קצרה מתחילת ההריון
    יש לבצע מעקב גדילה ולשלול סימנים אחרים לבעיות שלד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יוליה
    21/10/2009

היי! אני כרגע בשבוע 35 היריון שני, בת 29, היריון ראשון היה תקין ולידה בניתוח קיסרי. לפני שבוע ביצעתי בדיקת אולטרסאונד הערכת גדילה- והרופאה הלחיצה אותי לגבי ראש קטן של העובר להלן נתונים: bpd 78mm - 31w2d
    ofd 100.9mm
    hc 288mm - 31w4d
    ac 301mm - 34w
    femur 63 mm - 32w4d
    יש לציין שכל הסקירות ובדיקת קודמות היו טובות כמו כן גם בדיקות גנטיות.... אני מאוד מודאגת... אמרו לי לעשות אולטרסאונד בעוד שבועיים בשביל מעקב. האם הגדילה תתיצב? האם זה באמת מצביע על פיגור בהתפתחות? אני רק רוצה להגיד שלאחותי הייתה אותה ביעה כשביא היתה בהיריון אבל הראש היה להיפך- גדול יותר. וגם תרתרו אותה מבדיקה לבדיקה אך בסוף הכל התייצב וכיום בנה בן שנה וילד מקסים לכל דבר. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ליוליה

ד''ר ראובן שרוני
    23/10/2009

שלום יוליה,
    קרוב לודאי תקין
    יש לברר באיזה אחוזון היה מדובר
    אם מדובר בהפרש משמעותי יש מקום למעקב גדילה. תקינות מבני המוח ומדידת הקף ראש ההורים ואחאים (תכונה משפחתית הרבה פעמים)
    עדיף לעיתים לבצע בדיקות שיתבררו אנו מקווים כמיותרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סיגל
    21/10/2009

שלום רב,
    בשבוע 26 עשיתי בדיקת דם COOMBS INDIRECT והתשובה יצאה POSITIVE לפיכך קיבלתי הפניה לאולטרסאונד להערכת משקל וקצב גדילה שיתבצע בשבוע 29 להריון.
    ברצוני לדעת על מה מסמנת בדיקת הדם שיצאה חיובית? האם יש סיבה לדאגה?
    אשמח אם תפרטו לי מהם ההשלכות במידה ויש.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לסיגל

ד''ר ראובן שרוני
    23/10/2009

שלום סיגל,
    מדוע נעשתה הבדיקה ? האם יש לך RH שלילי?
    הבדיקה מצביעה על כך שיש נוגדנים ומטרה האולטרה סאונד לראות שאין השפעה על העובר
    לגבי ההשלכות - יש קודם לברר על איזה סוג נוגדנים מדובר ומה רמתם
    יעוץ מפורט ע"י רופא הנשים שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת משקל
    שיר
    21/10/2009

שלום,
    אני בשבוע 32+3 לפי הווסת האחרון.
    היום עשיתי הערכת משקל ולהלן המדדים:
    BPD 79.6MM 32W0D
    HC 309 MM 34W4D
    OFD 107MM
    AC 290MM 33W0D
    TAD 87.6MM
    APD 96.7MM
    FL 65.5MM 33W6D

משקל מוערך 2156G+324g
    CUA 33W1D

המדדים משבוע 27.3:

BPD 69.6MM 28W0D
    HC 264 MM 28W5D
    OFD 94.2MM
    AC 241MM 28W3D
    TAD 74.2MM
    APD 78.8MM
    FL 55.5MM 28W2D

משקל מוערך 1265G+190g
    CUA 28W2D

ברצוני לציין שמתחילת ההריון המדדים הראו שהעובר גדול בשבוע לערך. האם זה אומר שאלד לפני הזמן גם בשבוע? מהי הערכת משקל התינוק לדעתך לפי התל"מ ב-12.12.2009

תודה רבה,
    שיר

לקביעת תור
    סגירה
    הערכת משקל

הוספת תגובה

• לשיר

ד''ר ראובן שרוני
    23/10/2009

שלום שיר:
    תאריך הלידה בפועל אינו ידוע ולא יושפע מנתונים אלה
    כ 50% תלדנה בתחום של שבוע לפני או אחרי התאריך המשוער
    אם גיל ההריון גדול בשבוע תאריך זה ישתנה לשבוע מאוחר יותר
    לא ניתן לחזות מה יהיה משקל הילוד כי תלוי בהרבה משתנים כגון מתי תלדי ומה יהיה קצב הגדילה לפני הלידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת משקל - קצב גדילה

שיר
    23/10/2009

תודה רבה על תשובתך המהירה.
    וברשותך שאלה נוספת, האם המדדים תקינים וקצב הגדילה תקין?
    תודה רבה,
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשיר

ד''ר ראובן שרוני
    24/10/2009

שלום שיר,
    כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנחנו ממש באותו יום אמורות ללדת

נטלי
    01/11/2009

איזה יופי.. באיזה בית חולים את יולדת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות חלבון עוברי
    י
    21/10/2009

שלום רב,

אני בת 26+9 חודשים עשיתי את הבדיקה בשבוע 17+3 כיום אני בשבוע 19+3 וקיבלתי את התוצאות הבאות:
    AFP 0.44 MOM
    ריכוז ng/ml 20.9
    HCG 0.89 MOM
    ריכוז 20.9 IU/ml
    UE3 0.7 MOM
    ריכוז 3.69 noml/L

הסיכון לתסמונאת דאון בשילוב גיל ובדיקות: 1:682
    הסיכון לתסמונאת דאון לפי גיל בלבד: 1:1190

האם התוצאות תקינות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות חלבון עוברי

הוספת תגובה

• ל י

ד''ר ראובן שרוני
    23/10/2009

שלום י:
    כן הגם שיש עליה בסיכון משולב גיל ובדיקות בהשוואה לסיכון לפי גיל
    יש לברר נתונים נוספים כגון שקיפות עורפית וממצאים בסקירה ע"י רופא הנשים שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינהיבין A גבוה
    מעיין
    21/10/2009

שלום, על מה יכולה להעיד תוצאה של אינהיבין גבוה 2.4 בהתחשב ששאר המדדים תקינים כולל סקירה? ממה זה יכול לנבוע? ראיתי בבדיקות אחרות שזה בד"כ סביב ה-1 ופחות. האם עליי לחשוש? מהו הטווח (לא מופיע)?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אינהיבין A גבוה

הוספת תגובה

• לעינבל

ד''ר ראובן שרוני
    23/10/2009

שלום עינבל:
    לא קשור לאולטרה סאונד בהריון אך...
    קיים קשר להתפתחות רעלת הריון. למשל
    Aquilina J, Barnett A, Thompson O, Harrington K. Second-trimester maternal serum inhibin A concentration as an early marker for preeclampsia..Am J Obstet Gynecol. 1999 Jul;181(1):131-6
    פירוט אצל רופא הנשים שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• BL.GR.-RH A RH POSITIVE
    שרון
    20/10/2009

שלום, רציתי לדעת מה התוצאה אומרת בנוגע לסוג הדם שיש לי.
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    BL.GR.-RH A RH POSITIVE

הוספת תגובה

• למיטל

ד''ר ראובן שרוני
    23/10/2009

שלום מיטל:
    אמנם לא קשור לאולטרה סאונד אך
    קרוב לודאי העתקת בשורה אחת מה שכתוב בשתי שורות
    Blood Group A
    Rh positive
    ודאי שאני צודק ע"י רופא הנשים שיענה לך כשיראה את התוצאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה