מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת שחלותלינור08/04/2009
שלום רב,
האם בצילום אולטרסאונד בתחילת הריון ניתן לראות גם את השחלות? (הרופא לא אמר כלום על השחלות)
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדגמת שחלות
ד``ר רון ברדין08/04/2009לימור
התשובה היא כן . ניתן בדר"כ לראות השחלות. לעיתים מיקומם הוא כזה שקשה להדגימן או שהן מוסתרות על ידי מעי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפירטל08/04/2009
בוקר טוב,
נקבע לי מועד לבדיקת מי שפיר בשבוע 16+4 ימים
האם לא מוקדם מידיי? האם עדיף לדחות בשבוע ואז אהיה בשבוע 17+4 ימים??
אודה לתשובה מהירה..
חג שמח
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיתוי דיקור מי שפיר
ד``ר רון ברדין08/04/2009טל שלום
בדר"כ עיתוי ביצוע דיקור מי שפיר הוא 17-19 שבועות. לא תטעי אם תידחי לשבוע קדימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומהעדי07/04/2009
שלום,
אני בשבוע 8+ 4 ימים, הריון ראשון.
באמצע הערב היה לי דימום בזרם חזק (תוך חצי שעה התמלא הטמפון... סליחה על התיאור).
טסתי למיון והרופא אבחן המטומה, העובר תקין, גודלו 19 מ"מ ויש דופק עוברי.
יש צפי לסוף ההמטומה?
האם זה באמת נפוץ כמו שאומרים?
עד כמה זה מסכן את העובר?
בברכת חג שמח,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה בשק ההריון
ד``ר רון ברדין08/04/2009עדי שלו
דימום בטרימסטר 1 הוא אכן איום מסויים וניקרא הפלה מאיימת. יחד עם זאת תישאבי עידוד רב מהעובדה שיש דופק שכן מוריד הסיכון להפלה. ההמטומה במימדים המתוארים , דינה להיספג במידה ולא יהיה אירוע נוסף של דימום משמעותי כפי שתארת
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רון
עדי09/04/2009שלום ד"ר רון,
ראשית, תודה רבה על תשובתך.
שנית, ממה נוצרה ההמטומה?
שבוע לפני זה עשיתי אולטראסאונד וגינלי והטכנאית לא אמרה דבר על זה.
האם זה נוצר לפתע? כלומר, אין סממנים מוקדמים?
תוך כמה זמן ההמטומה אמורה להיספג?
שוב, מודה לך מקרב לב!
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות שנייהגלית07/04/2009
שלום רב,
בסקירה ראשונה פרטית שביצעתי התגלתה בצקת עורפית ללא ממצאים חרגים נוספים.
אני עוברת מי שפיר בעוד שבועיים.
1)האם בצקת עורפית הינה סיבה לקבל אישור לביצוע סקירה שנייה בבלינסון?
2)והאם הבדיקה בבלניסון נחשבת "מורחבת" יחסית לסקירה השנייה הניתנת ע"י הקופה?
תודה רבה מראש על המענה
מגלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת עורפית
ד``ר רון ברדין07/04/2009גלית שלום
בצקת עורפית כזו שבעטייה קיבלת המלצה למי שפיר , אני מניח שתקבלי הפנייה לסקירה מורחבת . שאלה אם ההמלצה היא אחרי ייעוץ גנטי?וכן סקירה כזו מורחבת יותר מזו הבסיסית. המידע החסר משאלתך הוא מה העובי ש"זכה", לכינוי בצקת עורפית בסקירה המוקדמת. כמו כן נהוג לבצע בדיקת אקו לב עובר כשיש אבחנה של בצקת עורפית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפותשולה06/04/2009
שלום
בשקיפות עורפית שבוע 13 נאמר לי שיש לי בת. בעוד כשבועיים סקירה ראשונה. יש סיכוי שפתאום יהיה בן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין עובר בשקיפות עורפית מול סקירה
ד``ר רון ברדין07/04/2009אפרת שלום
כן סיכוי תמיד יש ולכן יש "להיזהר" בהצהרות בשבועות מוקדמים טרם הסקירה המוקדמת. יחד עם זאת בשבוע מתקדם כ 13 סיכון לטעות יורד והכל תלוי כמובן במיומנותו וניסיונו של הרופא בזיהוי מין העובר בטרימסטר 1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןליאת06/04/2009
שלום רב,
רציתי לדעת האם בצילום אולטרסאונד בתחילת הריון (כשרואים רק שק הריון) הרופא בודק גם את השחלות ואת הרחם (האם הם תקינים)? או רק בודקים את ההריון?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שחלות בתחילת הריון
ד``ר רון ברדין07/04/2009לימור שאלה במקום!
אכן מקובל לבדוק בשבוע זה גם את השחלות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדי us בסקירה מוקדמתמורן06/04/2009
שלום
רציתי לשאול לגבי המדדים בסקירה מוקדמת
גיל הריון לפי ו.א: 14+5
מדדים בבדיקה:
HC - 10.40 מתאים ל 15+0
AC 9.15 מתאים ל 15+4
FL 1.70 מתאים ל 14+5
האם המדדים תקינים? נראה לי שיש הפרשים גדולים מידי, לא? האם דורש המשך מעקב?
תודה רבה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדדי עובר בסקירה מוקדמת
ד``ר רון ברדין07/04/2009מורן
המדדים שציינת תואמים בצורה טובה מאוד את גיל ההריון לפי וסת אחרונה והפערים בהחלט שוליים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפיר קלריטה05/04/2009
שלום,
אני בשבוע 40+2 בבדיקת אולטראסאונד התגלה ריבוי מי ששפיר קל של 25 AFI.
הבדיקות שביצעתי הם: דיקור מי שפיר,העמסת סוכר,2 סקירות וכולן יצאו תקינות.
ברצוני לדעת איך הריבוי מי שפיר משפיע על בריאות העובר?
תודה מראש.
ריטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי קל של מי שפיר בשבוע 40
ד``ר רון ברדין07/04/2009ריטה שלום
אכן ריבוי קל בלבד . ביצעת הבדיקות הרלוונטיות ונימצאו תקינות כך שבהחלט יש לך כל הסיבות להוריד רמת דאגה. בשבוע כזה מתקדם גילוי של ריבוי קל נימנה כניראה על הסיבות חסרות המשמעות ולא מסכנות העובר. חשוב להגיע מיד לבית חולים במידה ויש ירידת מים
בהצלחה בלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סקירת אולטרסאונדגלית05/04/2009
במהלך סקירת אולטרסאונד בשבוע 30+4, עובר זכר יחיד שביצעתי בלונדון, נתגלה הממצא הבא:
FORWARD END DIASTOLIC FLOW WITHIN THE UMBILICAL ARTERY
האם ממצא זה תקין?
תודה,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
פרופ` ישראל מייזנר09/04/2009הממצא תקין לחלוטין, והינו המצב הנורמלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על התשובה!!!!!!!
גלית09/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות/בצקתגלית05/04/2009
שלום, באיזה עובי קפל צוארי מקובל לחשוד בתסמונת זו?
באיזו שקיפות עורפית? (שבועות 11-13) ובאיזה בצקת עורפית שבועות14-15
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוונתי בשאלה לסימני תסמונת נונן....
גלית05/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה.............................
גלית10/04/2009אשמח לקבל תשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגלית
פרופ` ישראל מייזנר11/04/2009שקיפות עורפית מוגברת, מעלה חשד לתסמונות גנטיות שונות, ביניהן תסמונת נונן. במקרה של נונן, מדובר בעובר ממין זכר. האבחנה של נונן, נחשדת בנוכחות שקיפות עורפית פתולוגית, בד"כ בעובי מעל 3 מ"מ בשבועות 11-13. ללא מבצעים שקיפות מעבר לשבוע 14, כך שאין אינפורמציה לגבי עורף פתולוגי בשלב זה. בכל מקרה, האבחנה של נונן, נסמכת על בדיקות אקו-לב עובר בשבועות מתקדמים של ההריון - מעבר לשבוע 26! מחפשים בעיקר היפרטרופיה של שריר הלב (הגדלה בעובי סיבי השריר הקיימים). יש לפנות ליעוץ גנטי באשר לאפשרות גילוי אחרות של התסמונת, אם קיימות צ'יפ גנטי ועוד).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלות לגבי בדיקת מי שפיראלינור04/04/2009
שלום,
אני מתלבטת מאוד לגבי האם לעשות בדיקת מי שפיר.
אני בת 30. לא עשיתי בדיקת שקיפות עורפית (לא הייתי בארץ בזמן הזה).
כן עשיתי בדיקת חלבון עוברי והתוצאה הינה -
AFP 0.99
HCG 1.30
UE3 1.16
הסיכון לפי גיל 1:841
הסיכון המחושב לפי גיל והבדיקות 1:3041
הבדיקות הגנטיות היו טובות (עשיתי כמעט את כל הבדיקות הקיימות)
אציין שאני כבר בשבוע 22 להריון.
מס' שאלות -
- האם ע"פ הנתונים מומלץ לעשות בדיקת מי שפיר?
- האם עדיין ניתן לעשות בדיקת מי שפיר למרות שאני כבר בשבוע 22?
- עד איזה שבוע ניתן לעשות את הבדיקה? - נאמר לי שעד שבוע 31 אבל בכל מקום ראיתי שרק עד שבוע 20 ניתן לעשות
- במידה ומוצאים פגם בעובר, עד איזה שבוע ניתן לעשות הפלה?
אודה לתשובה בהקדם האפשרי
אלינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
פרופ` ישראל מייזנר09/04/2009לפי הנתונים שמסרת, אין אינדיקציה רפואית לבצוע הדיקור. לשאלה השניה - ניתן לבצע דיקור בשבוע ה 22 להריון. מקובל לבצע את הבדיקות עד שבוע 20 אך הגלישה ל 22 מקובלת. לגבי דיקור מאוחר - הדבר ניתן להיעשות בתנאי בית חולים ובד"כ בנוכחות אינדיקציה רפואית. הסיבה לדחיית הדיקור למועד סביב שבוע 30 להריון, נובעת מהרצון למנוע פגות קיצונית בנוכחות לידה מוקדמת בעקבות הדיקור (נדיר ביותר!).
לפי חוק העונשין, במדינת ישראל ניתן לבצע הפסקת הריון בכל שלב של ההריון, בתנאי שקיימת הוריה רפואית לכך ועומדים בתנאי החוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- us ראשון ושקיפות עורפית- גיל העוברמעיין04/04/2009
ע"פ אולטרה סאונד ראשון גיל ההריון שלי הוא 13+2
ע"פ השקיפות עורפית שעשיתי אתמול גיל ההריון שלי הוא 13+1
מדוע כעת גיל העובר שלי קטן ביום אחד? האם זה מראה על התפתחות לא תקינה?
ומה יותר מדוייק? האולטרה סאונד הראשון או זה של אתמול?
(יש לציין שאת הus הראשון עשתה לי טכנאית us ואת השקיפות עשה לי דוקטור)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פער של יום
ד``ר רון ברדין05/04/2009מעין שלום
פער של יום חסר כל משמעות. זה דיוק שנחשב מלא! . רק בפער של 7 ימים והלאה מתקנים את גיל הריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר ברדין אתה פשוט מקסים!!!!!!!!שירי03/04/2009
הי ד"ר ברדין,
עוד שאלה קטנה: האם זה סימן מעוד שמשבוע 12+5 ועד שבוע 14+5 השקיפות נישארה 2.5 ולא גדלה????
וחוצמיזה אתה פשוט מדהים בעיני
מרגיע, מעודד ומיקצועי
תודה לך על כל הסבלנות והעידוד...
שתהיה לך שבת שלום
ותודה על ברכת ההצלחה במי השפיר, אי באמת צריכה אותה :-))))
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי
ד``ר רון ברדין03/04/2009תודה ובשימחה ( ותרגיעי עד לדיקור! )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:-)
שירי03/04/2009ומה בקשר לעידוד?
השקיפות נישארה 2.5 משבוע 12+5 ועד 14+5???????
:-))))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרתשירי03/04/2009
שלום
ביצעתי סקירה מוקדמת פרטית , אני גם עושה מי שפיר.
האם ניתן לעשות את הסקירה המאוחרת בשבוע 24-25 ? הרופא אמר שאין טעם לבצע לפני כי אלו השבועות בהם מתפתחים המומים) אני מתלבטת אם לעשות פרטי או דרך קופ"ח ואשמח גם להמלצתכם בעניין זה.
בברכה ובתודה
ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיתוי בדיקת סקירת מערכות מאוחרת
ד``ר רון ברדין03/04/2009שירי שלום
סקירת מערכות מאוחרת מבוצעת בדר"כ בשבועות 22-24 כל רופא והרגלי עבודתו אבל אלה השבועות הקובלים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר סקירה מוקדמת..שירי03/04/2009
שלום, אני בת 38 בעוד חודשיים, ביצעתי סקירה מוקדמת תקינה.שבוע 14+ 5. הממצא היחיד: שקיפות עורפית 2.5 (לא השתנתה מהשקיפות שבוצעה בשבוע 12+5)
אשמח לעידוד לגבי מצבי...
מי שפיר אני עושה רק בעוד 3 שבועות והרופא אמר כי ממצא של שקיפות כזאת (בצקת קטנה להדרגתו) שכיחה בעוברים בריאים.
בברכה ובתודה, שירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית 2.5 מ"מ
ד``ר רון ברדין03/04/2009שירי שלום
אני מסכים בהחלט עם דבריו של הרופא שלך
רוב העוברים בעובי שקיפות של 2.5 ממ בריאים. במיוחד אם סקירת המערכות המוקדמת הייתה תקינה. כמו כן בשבוע 15 לערך לא מדובר בשקיפות עורפית אלא בבצקת כאשר עובי של 2.5ממ תקין לשבוע זה !.
בהצלחה עם תשובת בדיקת מי השפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)