מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיקור מי שפיר - שליה קדמיתרביד14/04/2009
שלום,
רציתי לשאול אם יש הבדל בדיקור אם השליה היא קדמית או אחורית?
האם נכון שכשהשילייה קדמית הדיקור קשה יותר?
תודה וחג שמח..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרביד
ד''ר ראובן שרוני14/04/2009שלום רביד:
ככלל מנסים להימנע ממעבר דרך השליה בדיקור אף כי מחקרים לא הצליחו להצביע על קשר לבעיות
אם האלטרנטיבה היא דיקור בתנאים לא אופטימלים עדיפה חדירה דרך השליה
לסיכום, שליה קדמית לא אמורה לגרום לדיקור קשה יותר
מאחל דיקור בטוח ותקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףףףףףשרון13/04/2009
בס"ד
היי, ד"ר.
אני מחר מתחילה שבוע 8 ברוך ה'...
הרופא המטפל שלי אמר לי לחזור אליו רק כשאהיה בשבוע 11.... מאחר וההריון הושג לאחר הרבה ניסיונות, אני נורא מפחדת... איך אני אדע שהכל בסדר? האם במידה וחס ושלום היה משהו משתבש אני הייתי יודעת מזה.??
האם אולי אתם מכירים רופא מאיזור חיפה, קריות, נהריה שנקבל בפרטי ועושה מעקב הריון???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד''ר ראובן שרוני13/04/2009שלום שרון:
בדיקת תקינות ההריון בשבוע 8 כולל המצאות דופק מבטיחה המשך ההריון במעל 90%
בהרבה מקרים אם תקינות ההריון משתבשת יש סימנים כגון דימום או כאבים
אני מבין את הדאגה שלך אך בכל מקרה בשבועות כה מוקדמים אין הרבה מה לעשות
איחולים לבביים להמשך הריון תקין ומוצלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על אולטרה סאונדשיראל13/04/2009
האם יתכן מצב שבו גיל ההריון שנקבע ב-us (בשליש הראשון של ההריון) קטן בלמעלה משבוע מהגיל האמיתי של ההריון (יום הביוץ בו הופרתה האשה)
מנסיונך הרפואי, האם קרו בעבר טעויות כאלה של למעלה משבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלי
ד''ר ראובן שרוני13/04/2009שלום שלי:
אם גיל הריון ודאי (כמו למשל בהפריה) שוני של מעל שבוע בשליש הראשון הינו נדיר
קשה אף לטעות בביצוע הבדיקה בהפרש כזה אך יתכן
יש לעקב בבדיקה כעבור כשבוע ולראות האם נשמר הפער
מניסיוני, היו מקרים נדירים כאלה
איחולי להריון מוצלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית והפרעות כרומוזומליותגלית13/04/2009
שלום
ושאלה נוספת בבקשה:
מאיזו שקיפות עורפית ניתן "לחשוד" בהפרעות כרומוזומליות (21, 18, 13)?
תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
ד''ר ראובן שרוני13/04/2009שלום גלית:
הדבר תלוי בגיל העובר ובגיל האישה (בנוסף לערך השקיפות העורפית) ולכך של טבלאות מסודרות
ערך מוחלט הינו מעל 3 ממ
איחולים להריון מוצלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריזיומה 13 ו 18 בusגלית13/04/2009
שלום
האם טריזיומה 18 ו/ 13 ניתן לזהות בus ?
האם ישנם מצבים עם עובר חולה בטריזיומה 13/18 גם ללא ממצאים מחשידים ב us?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכונה לממצאי us שמגלים סקירה מוקדמת
גלית13/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגלית
ד''ר ראובן שרוני13/04/2009שלום גלית:
טריזומיה 18 ו 13 מזוהים ב US בכ 90%
האפשרות שלא יהיו ממצאים מחשידים הינה בעלת סיכוי נמוך ובדרך כלל מדובר במוזאיקה (כלומר לא בכל התאים יש טריזומיה)
איחולי להריון מוצלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר קטן מדירחלי13/04/2009
ביום הראשון של השבוע השישי, נצפה שק היריון, חלמון ועובר בגודל 2 מ"מ. האם קטן מדי?
תודה על עזרתכם
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמי
ד''ר ראובן שרוני13/04/2009שלום תמי:
2 ממ תואם 5.7 שבועות לאל וסת כלומר תקין לחלוטין
איחולים להמשך הריון מוצלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלונת
רחלי16/04/2009
כאמור, בשבוע 5+7 נצפה שק היריון, חלמון וקוטב עוברי בגודל 2 מ"מ. טרם נצפה באותו מועד דופק -האם הענין מדאיג?
תודה רבה על עזרתך,
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתמי
ד''ר ראובן שרוני17/04/2009שלום תמי:
בדרך כלל ניתן לראות דופק בשלב זה (תלוי גם במיכשור)
אבל אם לא רואים יתכן החלט שיראו בהמשך
איחולים להריון מוצלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות ותסמונת דאוןשלי12/04/2009
האם יכול להיות מצב שבו שתי סקירות מערכות מדוקדקות במיוחד יצאו תקינות ללא ממצאים מחשידים ( "רכים או קשים" ) ועדיין העובר לוקה בתסמנת דאון? האם ישנם עוברים עם תסמונת דאון אשר הפיסיוליגיה שלהם זהה לגמרי לעובר בריא? ( כפי שאפשר לבדוק בזקירת מערכות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטע
ד''ר ראובן שרוני13/04/2009שלום נטע:
יש עוברים עם תסמונת דאון אשר לא מציגים מבנה שונה מאשר עוברים תקינים. התוספת של "סימנים רכים" ובדיקות הסקר הביוכימי (סמן משולב למשל) אמורים לכסות אפשרות זאת. אבל, כפי שבודאי את יודעת לא ב 100%
בפיסיולוגיה כלול גם תפקוד כגון פיגור שכלי והתשובה היא שלילית. לא ניתן לבדוק זאת בסקירת מערכות מדוקדקת ככל שתהיה
מקווה שעניתי ואיחולים להריון מוצלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליה מורחבים מאודאנה12/04/2009
שלום, בסקירת מערכות מאוחרת (עובר זכר) היו אגני כליה 4 ו 8 ממ. היום בשבוע 32 אגני כליה התרחבו ל 14 ו 8 ממ. לעובר נצפתה גם ציסטרנה מגנה 10 ממ וציסטות דו צדדיות בצוואר ונקודה אקוגנית בלב(שכבר עברו).
עברתי דיקור מי שפיר ויצאה תוצאה תקינה, האם אני יכולה להיות רגועה שהתינוק בריא או שיש איזשהו קשר בבין הממצאים שיכול להצבע על מום כלשהו?
האם גם בגודל כזה של אגני כליה הם יכולים להסתדר בעצמן אחרי הלידה, ואם הם עוד יתרחבו זה אומר שיש מום במערכת של השתן? יכולה להיות סכנה לכליות עצמן?
תודה רבה אני מודאגת מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנה
ד''ר ראובן שרוני13/04/2009שלום אנה:
את הממצאים שאת מתארת אפשר לחלק לשתי קבוצות: כאלה שמעלים סיכון לבעיה כרומוזומלית (כמו תסמנת דאון) למשל מוקד אקוגני בלב וציסטות צוואריות וממצאים אחרים אשר לא ידועים כמעלים סיכון אך השילוב ביניהם עלול להצביע על בעיה בעובר. שילוב כזה דורש סקירת ספרות אשר תעשה דרך יעוץ גנטי מסודר. ניתן כבר עכשיו לדון באפשרות לבצע בדיקת צ'יפ גנטי. במקרה זה היא קרוב לודאי תדרש דיקור מי שפיר חוזר בהנחה שאין דנא עוברי מהדיקור שעברת
לגבי הרחבת אגני כליות מעל 10 ממ, יש אפשרות שהן יצטמצמו אך זאת נדע לאחר לידה. הילוד יעבור אולטרה סאונד ויתכן שדרש טיפול מניעתי באנטיביוטיקה ומעקב אחר התפתחות ההרחבה של אגני הכליות. בדרך כלל הסיבה היא חסימה חלקית במפגש של השופכן והאגן ללא בעיה נוספת (שכיח יותר בזכרים). אם המצב גורם להדקקות של קליפת הכליה משך זמן ארוך עלולה להיות השפעה על הכליות עצמן. סימנים לכך יהיו מעקב אוטרה סאונד שאת אמורה לעבור שכולל מבנה הכליות גודל האגנים וכמות מי השפיר
מקווה שעניתי על השאלות שהעלית ושההבהרות יעזרו לך
כפי שהבנת לא יהיה מנוס מהסבר מפורט במהלך יעוץ
מאחל החלטות שתהיה שלימה עימם בהמשך הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת עובר בהריון תאומיםתום11/04/2009
פרופ' מייזנר שלום,
בת 29, בהריון תאומים לאחר IVF. בשקיפות עורפית שבוע 12: תאום 1- התגלתה שקיפות עורפית גבוהה 5.2 מ"מ, העובר בצקתי, אמפולצלה ולא נצפה גשר אף סיכון 1:13. תאום 2-נראה תקין, שקיפות 1.2 מ"מ סיכון של 1:6000. בסקירת מערכות שבוע 15: תאום 1-לא מתאים לשבוע ההריון, עדיין אמפולוצלה, עדין בצקתי ונמצא גם מום בלב. תאום 2-הכל נראה תקין, מתאים לשבוע ההריון.
הייתי בייעוץ גנטי ולאחר קבלת החלטה קשה אני יעבור ב-20/4 (שבוע 17+יום) הפחתה של העובר הלא תקין.
לאחר יעוץ גנטי וחוות דעת של מס' רופאים ופרופסורים שאלתי היא מה לעשות לגבי העובר שנראה בסדר עד כה?
האם יש צורך במי שפיר בעקבות הממצאים של העובר הלא תקין?
אם כן האם יש אפשרות/מומלץ לעשות את מי השפיר באותו היום של ההפחתה (שבוע 17+יום)?
אם אחליט לא לעשות מי שפיר האם אני לוקחת סיכון גבוה מדי?
זה הריון יקר ואני חוששת מאד, אשמח לתשובות מהירות. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתום
פרופ` ישראל מייזנר11/04/2009המצב העדין בו את נמצאת, אינו נותן תשובות חד משמעיות, ותתכנה דעות לכאן ולכאן. אני מניח שדחית את הדילול לאחר סקירת המערכות על מנת לוודא את הממצאים בעובר בשלב הסקירה. לדעתי, יש מקום לשקול דיקור מי שפיר לעובר הבריא לאחר יעוץ גנטי, וניתן לבצע את דיקור מי השפיר באותה הססיה של הדילול. בכל מקרה, התוספת של דיקור מי השפיר לדילול, להערכתי, אינה מוסיפה סיכון רב לאובדן ההריון מעבר לסיכון הרגיל בהריון תאומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייפנינה11/04/2009
שמיי פנינה וכמובן שלפי השם אתה לא תזכור אותי,אני ובעלי היינו אצלך בשני הסקירות והעוברית הייתה קטנה IUGR, המלצתי לי אחרי הסקירה השניה להגיע למיון וכך עשיתי ואז התחילו הסייוטים שלי.
הציעו לי לסיים את ההריון בחודש 7 בגלל שביתי לא התפתחה בבטן ואני גם שוחחתי איתך בטלפון על מנת לקבל חוות דעת ממך, בקיצור...
אני ובעלי החלטנו להמשיל עם ההריון והיא נולדה בשבוע 30 במשקל 596 גרם וברוך השם היא פשוט מלאכית,
נכנסתי לפורום במקרה ורצית להזכיר לך על המקרה שלי ותוך כדי גם לעודד הרבה אימהות והמון אמונה.
פנינה וגוזלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנינה
פרופ` ישראל מייזנר11/04/2009הרבה מזל טוב ונקווה שההמשך יהיה נהדר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- crl וגיל הריוןיעל10/04/2009
שלום,
בצעתי אולטרה-סאונד אשר בו נקבע גיל ההריון ל- 7.6 ,
לאחר בדיוק 11 יום ניגשתי שוב לבדיקת אולטרה-סאונד בשל דימום, הבדיקה יצאה תקינה,
אך גיל ההריון על-פי הבדיקה היה 9.2 , crl 2.5 cm
על-פי ספירת ימים מדוייקת מהאולטרה-סאונד הראשון גיל ההריון היה אמור להיות 9.3
לאן ברח יום?! היתכן שהתפתחות העובר אינה תקינה?!
נ.ב
שמתי לב שהיתה התייחסות בפורום ל- crl 2.5 cm ונאמר שהוא תואם גיל הריון של 9 שבועות ושלושה ימים. וזה בדיוק ה-crl שהודגם בבדיקה האחרונה שלי אז מדוע רשום שגיל ההריון הוא 9.2 ?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת
פרופ` ישראל מייזנר11/04/2009נראה לי שאת מייחסת לבדיקת האולטראסאונד ולרופאים דיוק מוגזם. בדיקת האולטראסאונד אינה מתימטית, ותתכנה טעויות מדידה הגורמות לטווח טעות בין 1-3 ימים, ואף יותר (תלוי בגיל ההריון). בשלב בו את נמצאת, טעות של יום אינה טעות, ונחשבת לממצא תקין ותומך בבדיקה הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בלי דופקנועה10/04/2009
שלום אני בהריון בשבוע 8 ליפני שבועיים וחצי בבדיקת אולטרסאונד נצפה דופק והכל היה תקין אבל ליפני 5ימים הייתי בבדיקה שיגרתית ולא נצפה דופק אולם העובר התפתח בהתאם לשבוע ההריון נקבע לי תור לגרידה לאחר החג(רק בעוד שבוע ) עדיין יש לי בחילות כאבים בחזה וכל תופעות ההריון (יש לי 2 ילדים בראים ב"ה בני 3 ו 5 )
אף פעם לא עברתי הפלות וההריונות היו תקינים
האם יש אפשרות שיראו עוד דופק שמשהו באותו הרגע לא נראה?
האם יש בדיקת דם שיכולה להראות על ההריון שלא תקין שהפסיק להתפתח?אין לי לא כאבי בטן ולא דימום
מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
פרופ` ישראל מייזנר11/04/2009גם במהלך הריון תקין, תתכנה הפלות טבעיות בשיעור של כ 15%. בחלק מהן, תחילה נעלם הדופק העוברי, למרות שקיימות עדיין תחושות סוביקטיביות של הריון. בדיקת האולטראסאונד מהימנה ביותר בזיהוי דופק עוברי, כך שאם לא נצפה, הסיכוי להריון תקין, קלוש, אם בכלל. יש לחזור על האולטראסאונד טרם הגרידה על מנת לאמת את הממצאים, ולתת לך את הידע כי הפעולה אמנם נחוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוחב אגן כליהאלין10/04/2009
שלום לכולם,
אני בת 27,
הריון ראשון, בשבוע 28
בסקריה המורחבת שעשיתי בשבוע 25 +5 ימים, הרופא אמר שרוחב אגן הכליה מורחב יחסית=8.3 מ"מ ושאני צריכה להיות במעקב..
מאז אני מאוד מודאגת וברצוני לדעת מה משמעות העניין והאם זה מעיד על מחלה,הפרעה כלשהי ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלין חג שמח
פרופ` ישראל מייזנר11/04/2009הרחבת אגן כליה הינה ממצא שכיח בבדיקות US בהריון. הממצא יכול להיות פיסיולוגי, והינו חלק מהעובדה שצינור השתן המוביל מהכליה לשלפוחית מכיל סיבי שריר חלק היכולים להתכווץ במהלך ההשתנה של העובר. כתוצאה מכך, חלק מהשתן חוזר אל הכליה ומרחיב את האגן. לאחר הלידה, התופעה חולפת עם השתנתו הרגילה של העובר.
בשבוע בו את נמצאת, גבול הנורמה הינו כ 7 מ"מ לערך, ולכן הערך שנמדד אצלך הינו גבולי ומחייב מעקב אולטראסאונד בלבד. אין כל סיבה לחשוש בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיתוי דיקור מי שפירטל09/04/2009
בהמשך לשאלתי הקודמת,
האם ישנה עדיפות לבצע את הדיקור בשבוע 17+4 על פני שבוע 16+4 ?
האם יש לכך משמעות?
אני חייבת להחליט במהרה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
פרופ` ישראל מייזנר09/04/2009החל מ 16 שב' הריון, יש מספיק תאים עובריים שנשרו מעור העובר למי השפיר ושאותם אנו מוציאים עם הנוזל, לצורך תרבית. לכן, דיקור בשבוע 16+4 הינו בסדר גמור, ואינו צריך להוות כל בעייה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי לפני בדיקת מי שפיר??גלית09/04/2009
חג שמח לרופאים היקרים
אני מבצעת מי שפיר בעוד שבועיים.
האם מומלץ לבצע בדיקת דם לחלבון עוברי לפני בדיקת מי השפיר בכל מקרה? ואם כן מה הסיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
פרופ` ישראל מייזנר09/04/2009בכל מקרה רצוי לבצע בדיקת חלבון עוברי בדם גם אם מבצעים דיקור מי שפיר. הסיבה הינה שבבדיקת הדם פרט לחלבון העוברי (הנבדק גם במי השפיר), בודקים עוד שני הורמונים (hCG ו Estriol) היכולים להראות בעיות אחרות בעובר, פרט לתסמונת דאון.
יש לבצע את בדיקת הדם טרם הדיקור, שכן עצם הדיקור מהווה גורם המעוות את תוצאת החלבון העוברי הנמדד במי השפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)