מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מדדי עובר לא תואמיםאסתר01/03/2009
שלום רב לכם !! אני לא רגועה אני בשבוע 32.1 להריוני ביצעתי סריקה אצל טכנאית מאוחרת ונתונים הם: 86 מ"מ - BPD מתאים לשבוע 35 311 מ"מ - HC מתאים לשבוע 34+5 307 מ"מ - AB-CIR מתאים לשבוע 34+5 יחס AC / HC 1:01 FEMUR-LIN 64 מ"מ תואם לשבוע 33+2 גיל ההריון US 34.4 אודה לכם על תשובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשולה
פרופ` ישראל מייזנר01/03/2009מדדי העובר מראים על עובר גדול מכפי גילו. קיימות שתי אפשרויות סבירות: או שהעובר גדול ויוולד גדול, או שמדובר בסוכרת הריונית. פני רופא המטפל לביצוע העמסת סוכר מלאה לשלילת סוכרת, וכן חזרי על גדילת העובר בהפרש בן שבועיים. אם פער הגדילה נשאר - העובר גדל מכפי גילו בכל מקרה, ויש להתייחס לכך לגבי הלידה. בכל מקרה, רצוי לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמת+שקיפותיוליה01/03/2009
מתי אופטימלי לבצע את הבדיקה? ומתי אופטימלי לבצע שקיפות עורפית? האפ אפשרי לבצע את שתי הבדיקות באותו יום (בשבוע 14) והאם זה לא פוגם באיכות של שתיהן - הכוונה להזזה של שקיפות למועד הכי מאוחר וסקירה למועד אפשרי אבל מוקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליג
פרופ` ישראל מייזנר01/03/2009לדעתי, יש להפריד בין שתי הבדיקות. השקיפות מומלצת ביותר בשבוע 12 להריון, והסקירה בין 14-16 שב'. לכן, השילוב ביניהן, עלול במקרים רבים לגרום לכך שהשקיפות או הסקירה מתקיימות מוקדם (הסקירה) או מאוחר מידי (השקיפות). את צודקת בשאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין דופק-מודאגת מאודבר01/03/2009
שלום רב, אני בהריון מטיפולי ivf לאחר שבעברי הפלה בשבוע 12 מאחר ולא היה דופק, הפלה טבעית בשבוע 5 בערך, והפה נוספת בשבוע 16 לאור מום בעובר. במקרה זה שאיבה ביום 26.01.09 והחזרה 29.01.09. בדיקות הבטא היו תקינות (ביום ה-14 260, ביום ה-17 840), אולם בבדיקת האולטרה-סאוניד היום נצפה שק הריון, "תחילת עובר" אולם לא היה דופק. האם מצב זה אפשרי? האם קיים סיכוי שההריון יהיה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבר
פרופ` ישראל מייזנר01/03/2009אנא הרגעי.
בהחלט יתכן, וסביר שיופיע דופק בהקדם. לפי ערכי הבטא ולפי תשובת הUS - ככל הנראה הדופק יופיע בימים הקרובים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת-גודל עובר
בר03/03/2009שלום רב, תודה רבה על תשובתך המהירה. כפי שסברת, לשמחתי היום בצעתי אולטה-סאונד נוסף, ונצפה דופק ברור וחד משמעי. עם זאת, גודל העובר היה 3.6 מ"מ, והרופא אמר כי הכל תקין. לאור השבוע שאני נמצאת בו (7), האם לא מדובר בעובר קטן מדיי, ואם כן מה המשמעות של כך?? אודה לתשובתך, בר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטני או וגינאלי?ורד01/03/2009
האם אולטרה סאונד בשבוע 10 אמור להיות בטני או שעדיין וגינאלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורד
פרופ` ישראל מייזנר01/03/2009בשליש הראשון להריון, מומלצת בדיקה וגינלית בלבד. ניתן לבדוק גם בטנית - אך ההדמייה פחות טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' מייזנר
סקרנית03/03/2009תודה על התשובה. להפתעתי הרופא ביצע אולטרה סאונד בטני. הייתי בשבוע 9 + 5 ימים ונצפה עובר עם דופק CRL 2.9 ס"מ שהתאים לשבוע 9+6 ימים. אפילו ראיתי את העובר זז, זה היה מאוד מרגש!. בעז"ה את הסקירה המוקדמת אעשה אצלך. יום טוב, ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבול לגבי תאריכי בדיקותש01/03/2009
שלום, אני מאוד מבולבלת לגבי תאריכי הבדיקות. נמצאת היום בשבוע 12+0 על פי אולטראסאונד או 12+3 על פי מחזור אחרון. ביום ג האחרון עברתי בדיקת שקיפות עורפית ושם על פי CRL באולטראסאונד היה רשום 11+5 מה שהתאים בדיוק לתאריך המחזור האחרון, אולם בדוח היה רשום כי הגודל 5.0 ס"מ של העובר מתאים על פי רובינסון ל-11.0 (למה יש הבדל בין השבועות שמצויינים על התמונה עצמה לבין מה שנכתב בדוח?). בתאריך 22.3 יש לי סקירה מוקדמת, אז אהיה בשבוע 15+0 על פי אולטראסאונד (ראשוני של הדופק) או 15+3 על פי מחזור אחרון. הבעיה שלי היא לגבי תאריך הסקירה המאוחרת שנקבעה ל-6.5, האם זה לא תאריך מוקדם מדי? אז אהיה בשבוע 21+3 על פי אולטראסאונד ראשוני או אם מתייחסים לרובינסון שנכתב בדוח בשבוע 21+1. האם לא צריך להיות מרחק גדול יותר בין הסקירה המוקדמת למאוחרת? בייחוד אם אני מתכננת לעבור בדיקת מי שפיר? סליחה על האורך, ותודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לש'
פרופ` ישראל מייזנר01/03/2009למעשה, את כל השאלות הללו, היית צריכה להפנות למי שקבע לך את הסקירות. בגדול, לגבי המוקדמת - התאריכים בסדר. לגבי המאוחרת - מומלץ לבצעה בין 22-24 שב' הריון. בדקי את התאריכים, לאחר הסקירה הראשונה, לפי גיל ההריון שיקבע בה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדר כיס מרה בסקירה מוקדמתאסף26/02/2009
שלום רב, שמי אסף, אשתי בת 30 ונמצאת בשבוע ה-15 להריון השני. בסקירה מוקדמת שעשינו בשבוע שעבר לא נמצא כיס מרה. מדובר באירוע חוזר היות וגם בהריון הראשון שהיה לפני כ-3 שנים נולדה ילדה ללא כיס מרה. גם אז הוא לא נצפה בסקירה מוקדמת ומאוחרת, אך לא הספקנו לשלוח את מי השפיר למעבדה בצרפת לבדיקת GGTP היות וביצענו הבדיקה בשבוע 25. בסופו של דבר נולדה ילדה בריאה ונפלאה אך ללא כיס מרה. מספר נקודות חשובות - 1. לאשתי ולי יש כיס מרה - בדקנו. 2. עשינו ייעוץ גנטי - עשינו את הבדיקות המורחבות ל-CFבהריון הקודם (ללא קביעת כל הרצף של הגן) גם לאשתי וגם לי - הכל נמצא תקין. 3. אשתי ממוצא אשכנזי/מרוקאי ואני ממוצא אשכנזי. 4. בהריון הקודם ביצענו גם בדיקת MRI לעובר בנסיון למצוא את כיס המרה - לא נמצא. גם לאחר הלידה ביצענו בדיקת US לילדה - היא ללא כיס מרה. חשוב לי לנסות ולקבל מידע לגבי הבדיקה בצרפת ועל אמינותה. האם יש אפשרויות נוספות על מנת לוודא תקינות דרכי המרה (עם או בלי כיס מרה - לא משנה)? האם יש המלצות נוספות להמשך האבחון? תודה רבה אסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדר כיס מרה
פרופ' מייזנר27/02/2009אינני מכיר מקרה דומה בו בשני ילדים מאותה משפחה לא נצפה כיס מרה. על פי האינפורמציה שמסרת, ערכתם את כל הבירור האפשרי. יתכן, והמקרה הראשון חוזר על עצמו. כיון שהילד בריא - נקווה שגם עתה זה מה שיהיה. המעבדה בצרפת נחשבת לאמינה. בבית החולים בילינסון, ביחידתי, יצרנו עקומה מיוחדת משלנו לאנזים המעי הקרוי GGT (גמה GT). ברשותנו, עקומה נורמלית עד לשבוע 22 להריון. נתן בהחלט לבדוק אצלנו את רמת ה GGT במי השפיר שתערכו. תוכלו ליצור קשר עם יחידת האולטראסאונד או עמי בטלפון: 03-9377575. שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות שקיפות + סקר ביוכימיהילה26/02/2009
שלום רב, בת 30 ביצעת את בדיקה בשבוע 12 +0 האם כל הערכים בטווח הנורמה? האם כדאי לשקול ביצוע בדיקת מי שפיר? NT -Nuchal Translucency 1.25 MoM NT -Nuchal Translucency 1.30 mm PAPP-A 0.67MoM PAPP-A 1177 mIU/L Free Beta HCG 0.71 MoM Free Beta HCG 27.8 mg/ml תוצאות שקיפות: 1.3 מ"מ CRL 51מ"מ Maternal age- related risk 1/800 Down's syndrome risk 1/5000 Trisomy 18 risk 1/20000 תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן או לא למי שפיר
ד``ר רון ברדין26/02/2009הילה שלום רב
לשקול תמיד טוב. אך האם בסיכון נמוך כל כך יש המלצה רפואית לדיקור מי שפיר הרי שאין. זכרי שסיכון לתסמונת דאון משתנה במהלך הריון וכאשר כל הבדיקות תקינות הסיכון בשבוע מתקדם יותר נמוך עוד יותר. למשל סקירת מערכות מוקדמת תקינה מורידה את סיכון הרקע ( אצלך 1:5000 ) עוד ב פי 2 .
ייעוץ גנטי במסגרת הקופה אך הוא יכול אף הוא לתת המידע להערכתי ברוח הדברים לעיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שובהריונית25/02/2009
שלום , שאלתי היא לגבי ממצא (שנראה מעין ציסטיק הגרומה של2.5 מ"מ בעורף עובר )בסקירת מע' ראשונה ולמרות השקיפות התקינה 0.7ובדיקות הדם שאף הורידו את הסיכון עשיתי בשבוע שעבר(שבוע 15) סיסיי שילייה שיצאה תקינה, ב"ה.להלן כמה שאלות: 1-האם יש הכרח החלבון עוברי,הבנתי כי הסיסיי שילייה נגרום לתשובה שגוייה לרעה 2-האם הסיכון העיקרי היה טריזומיות(מה שנשלל בסיסיי שילייה?)?מה הסיכונים הנוספים בהיגרומה? 3-מבחינה סטטיסטית הייכן אני עומדת בהריון?מבחינת סיכוי להריון תקין? 4-מה הצפי להספגות ממצא כזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטיק היגרומה
ד``ר רון ברדין26/02/2009שלום להריונית
תשובה כרומוזומלית תקינה בהחלט מרגיעה.
אסוציאציה נוספת לנוכחות היגרומה ציסטית היא מומי לב ולכן בנוסף לסקירת המערכות מומלץ שתבצעי גם אקו לב עובר( ב22-24 ש )
בסבירות גבוהה הבצקת בעורף צפוייה להיעלם לקראת הסקירה ב 22 שבועות
בכל מיקרה ממליץ לך לעשות ייעוץ גנטי בנוגע לכל השאלות לעיל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית.שחר24/02/2009
שלום, בעוד שבועיים בעז"ה אהיה שבוע 12 ויש לי תור לשקיפות עורפית. אני בת 24 לא מעשנת ולא שותה. הריון ראשון לאחר 4 שנים של ניסיונות והזרעות. אני מאוד מתלבטת לגבי עשיית הבדיקה הזו. מה החשיבות שלה? הבנתי שזה סטטיסטי ויכול להכניס סתם ללחץ מיותר. האם אתה מליץ לעשות? זה חשוב? אשמח למידע ועזרה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית
ד``ר רון ברדין24/02/2009שחר שלום רב
אני שמח על ההיזדמנות לתקן אותך בטעות גדולה לגבי שקיפות עורפית. חשיבותה לא מוטלת בספק והיא בדיוק ההיפך מעוד בדיקה מלחיצה ומיותרת.
הבדיקה , שהינה בדיקת אולטרהסאונד הבודקת את עובי הנוזל בעורף נותנת בשיקלול גילך ושבוע הריון את הסיכון לעוברך לסבול מתסמונת דאון . אם משלבים הבדיקה עם סקר ביוכימי טרימסטר 1 וכן התייחסות לעצם האף הרי שרמת הדיוק בהערכת הסיכון לתסמונת דאון עולה אל מעל 90% .
לסיכום בדיקה מומלצת בהחלטת , איננה פולשנית ונותנת מידע חשוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האטה בצמיחת העובר- דחוףרונית24/02/2009
שלום. אני בת 36, הריון 3, שבוע 19. 2 ילדים בריאים בבית ונולדו עם משקל תקין. בסקירה מוקדמת נמצא אי-התאמה של מדדי הצמיחה לגיל ההריון עם פער של כשבועיים. בבקורת נוספת אחרי שבועיים גם קיימת ליקוי של כ-3-2 שבועות בגדילת העובר. בניגוד לבדיקה קודמת הופיעה זרימה לא תקינה ב- ductus venosus. שליה לא מעובה מרקם השליה תקין. כ"כ נמצא מעי היפראקוגני. כמות מי שפיר תקינה, תנועות גוף העובר טובות. עברתי בדיקת CVS - תקינה, בדיקות סרולוגיות ל-TORCH תקינות. - האם יש סיבה לדאגה? - מה עליי לעשות? אודה מאוד על תשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
פרופ' מייזנר27/02/2009לפי הנתונים, יתכן וקיים אי דיוק בגיל ההריון, והביוץ היה מאוחר בשבועיים. לגבי המעי ההיפראקוגני - עשית את הבדיקות הדרושות. לגבי הזרימה בדוקטוס ונוזוס - אינני מכיר ערכים לבדיקה זו בשבועות הריון כה מוקדמים, למעט עבודה אחת מפורטו בפורטוגל, בשבועות מוקדמים. העניין הוא, שבמקרה שלך - מדובר לא בעובר חריג אלא בטעות בגיל ההריון, ככל הנראה. אינני רואה כרגע, בדיקה נוספת אותה עלייך לבצע. חכי לסקירה השנייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בסקירה מוקדמת המדדים לא מתאימיםמנאר24/02/2009
בסקירה מוקדמת בשבוע 16.1 ממוצע המדדים (היקף ראש, המוח הקטן, BPD, עצם הירך...) התאים לשבוע הריון של 17.3. משקל העובר (בת) 170 גרם אך אורך העובר הוא 19.8 ס"מ בדיוק שזה מתאים לשבוע 20!!!! בבקשה תעזרו לי בנתון האחרון שלא מתאים בכלל לגיל ההריון... האם יש קורלציה בין אורך העובר בגיל כזה לגובהו האמיתי בהמשך...... אנא עזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך העובר אחרי 13ש +6
ד``ר רון ברדין26/02/2009מנאר שלום רב
אורך העובר איננו פרמטר נימדד בגיל הריון מעבר ל 13 +6 ימים כך שהנתון שציינת לגבי אורך העובר לא רלוונטי . מדדי העובר שציינת מתייחסים לראש בלבד ולא להיקף בטן או אורך עצם ירך . בכל מיקרה זהוא שלב מוקדם וניראה שיש מקום להוריד את מיפלס החרדות אם הסקירה תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע לפי וסת 7+1 ללא דופקאמל23/02/2009
שלום לצוות הרפואי רציתי את דעתכם בתוצאות אולטראסונד גיל הריון לפי ת. וסת אחרון : 7+1 שבועות מספר שקים: 1 שק מס 1 : קוטר 21 שבוע 6+4 מס עוברים 1 שק חלמון : כן דופק: לא נצפה קוטר: 3 CRL: 2 שבוע 5+5 שחלה ימנית : מרקם תקין שחלה שמלית : מרקם תקין אין דימום אין כאבים האם זה מדאיג שלא רואים דופק עד היום ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמל
פרופ` ישראל מייזנר24/02/2009הייתי מחכה בסבלנות עוד מספר ימים, וחוזר על האולטראסאונד. בהחלט יתכן, ואנו על גבול זיהוי דופק עוברי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זה כן מדאים ?? האם המידות מתא...
אמל25/02/2009אז זה כן מדאים ?? והמידות האם הם מתאימות לגיל ההריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמל
פרופ' מייזנר27/02/2009המדדים של העובר והשק מתאימים לגיל ההריון. אני מקווה שעד היום כבר חזרת על האולטראסאונד ונצפה דופק עוברי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגה ציסטרנה מגנהליאת23/02/2009
אני נמצאת בשבוע ה-24 להריוני. בבדיקת מערכות מאוחרת מורחבת עלה החשש לציסטרנה מגנה גדולה. בבדיקת נוספת (שנעשה ע"י פרופ' רלי הרשקוביץ) עלה כי גודלו עומד על 10.5 מ"מ. כל שאר מדידות המוח צרבלום, ורמיס תקין, נדמה ברוטציה קטנה. האם יש מקום לדאגה? האם האיבר עלול לגדול עוד עד ללידה? מה המדד לגודל תקין? ומה הן ההשלכות? נשלחתי לייעוץ גנטי. מאם מודאגת לעתיד- ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
פרופ` ישראל מייזנר24/02/2009נכון הוא, כי מקובל שקוטר הגומה האחורית במח הינו עד 10 מ"מ. המדידה שלך, היא 10.5 ס"מ, ובנוכחות מבנה אנטומי תקין של המוח, הייתי מתייחס אליה כממצא תקין, ועוקב אחריו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה - צמיחה מועטת בעובראנה22/02/2009
שלום. אני בת 36, הריון 3, שבוע 19. 2 ילדים בריאים בבית ונולדו עם משקל תקין. בסקירה מוקדמת נמצא אי-התאמה של מדדי הצמיחה לגיל ההריון עם פער של כשבועיים. כ"כ נמצא הגדלה יחסית של גודל הלב בבית ההחזה עם עליה ב- cardiothoracic ratio עד 70%. בבקורת נוספת אחרי שבועיים גם קיימת ליקוי של כ-3-2 שבועות בגדילת העובר. בניגוד לבדיקה קודמת הופיעה זרימה לא תקינה ב- ductus venosus עם היפוך של גל a, זרימת דם בעורק טבורי מראה תנגודת גבוהה (PI=1.90) וזרימה ב- MCA מראה תנגודת נמוכה (PI=1.19). התמונה מעידה על brain sparing. נצפו פולסציות בוריד הטבורי. זרימת דם בעורק רחמי שמאלי מראה notching. שליה לא מעובה מרקם השליה תקין. כ"כ קיימת הגדלה יחסית של גודל הלב ביחס לבית ההחזה עם ב- cardiothoracic ratio של77% . לא נראו סימני אי-ספיקה במסתמים A-V, אין היפוך זרימה באאורטה העולה. כ"כ נמצא מעי היפראקוגני. כמות מי שפיר תקינה, תנועות גוף העובר טובות. עברתי בדיקת CVS - תקינה, בדיקות סרולוגיות ל-TORCH תקינות. רופא אחר אמר שהעדר זרימה בחבל טבור הוא אופייני לתקופת הריון הנוכחי. - האם יש סיבה לדאגה? - האם בדיקת CVS היתה יכולה לגרום לאיזשהוא נזק לשליה? - האם סיכוי שהילד יהיה לא בריא או שיהיו איזשהוא בעיות בהתפתחותו גבוהים יותר מההפך? - האם כל זה מספיק כדי לקבל החלטה על הפסקת הריון? מה עליי לעשות? אודה מאוד על תשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ת-ה-נ-ו בבקשה! מודאגת מאוד!!
רונית23/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במיקרוגלמרים22/02/2009
שלום אני בהריון שני ( עברתי הפלה בהריון הראשון לפני 3 חודשים, הייתי אז בשבוע 7) כעת אני בשבוע 9 ו-5 ימים.שאלתי היא האם שימוש במיקרוגל עלול לסכן את התפתחות העובר מכיוון שמוציא קרינה ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרוגל
פרופ' מייזנר23/02/2009למיטב ידיעתנו - לא. מיליוני נשים משתמשות במיקרוגל בהריון, ולא נתקלתי בדיווח בספרות המיילדותית על הוראת נגד לשימוש בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)