מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלבון עוברידני20/03/2009
שלום, בת 31, הריון ראשון. עובר אחד. בשבוע 16+1 בוצעה בדיקת חלבון עוברי תוצאות : AFP fot pregnancy 1.43 Mom AFP for pregnancy 51.52 ng/ml HCG (pregnancy) 0.56 MoM HCG (pregnancy) 14.34 U/ml Estriol (uE3, pregnancy) 0.92 MoM Estriol (uE3, pregnancy) 1.11 ng/ml Maternal age related risk 1/739 Risk (age+Biochem) 1/9999 האם על סמך התוצאות הללו ניתן להיות שקטים ולוותר על ביצוע מי שפיר? אציין ששקיפות + סקירה מוקדמת היו תקינות לחלוטין. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לבצע דיקור מי שפיר
ד``ר רון ברדין20/03/2009טולי שלום
אני מאחל להרבה נשים תוצאות עם סיכון כל כך נמוך לעובר עם תסמונת דאון במיוחד גם כאשר שקיפות עורפית וסקירת המערכות תקינים. על פי הנ"ל אין סיבה רפואית להמליץ לך לבצע דיקור .. מי שפיר.
לוותר או לבצע דיוקור בסופו של דבר זו החלטה שתיצטרכי את לקבל לאור הנ"ל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש קטןאורית20/03/2009
שלום ברצוני לשאול שאלה בסקירה הראשונה שבוע 15 התקבלו המדדים הבאים: BDF 31.4 mm15ּ6D OFD 36.5 mm14ּ5D HC107mm 15ּ1D AC 95.1mm 15ּ6D FL 17.2mm 15ּ0D בסקירה השנייה שבוע 22 BDF 5.35CM 22ּ2D OFD 6.4cm HC 18.54CM 20ּ6D AC 18.48cm 23ּ2D FL 3.88cm 22ּ3D הרופא בסקירה השנייה אמר שהתוצאות תקינות ושיש לעקוב אחר היקף הראש בבדיקות הבאות האם עלי לערוך בירור נוסף מהו טווח השגיאה במדידה מודה לך מראש אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש קטן
ד``ר רון ברדין20/03/2009אורית היקרה שלום רב
אמנם פער של כשבועיים בין מדידת היקף הראש לגיל על פי ו אחרונה ובהשוואה למדדים האחרים.
באותה נשימה אציין שבשלב הזה הדבר המתבקש לפני הרחבת בירורים ,הוא מדידה חוזרת בטווח בין 10-12 יום מבדיקה קודמת. בנוכחות סקירות תקינות בדר"כ לא מסמן בעייה אלא אם הפער גדל ואז יש מקום לבירור. בשלב זה כאמור בדיקה/הערכה נוספת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עובריאורית19/03/2009
שלום ד"ר, בצעתי בדיקת חלבון עוברי בשבוע 17 ולהלן התוצאות: תאריך הוסת האחרון: 12/11/2008 שבוע 17 תאריך לפי בדיקת האולטרא סאונד: 10/02/2009 שבוע 17.1 התוצאות מתייחסות לשבוע הריון כפי שחושב לפי תאריך אולטרא סאונד: 17.1 חלבון עוברי: MON 1.10 (טווח הנורמה עד MON 0.20-2.00) גונדוטרופין שילייתי: MON 1.80 (טווח הנורמה הוא MON 0.15-3.00) אסטריול : MON 0.91 (הנורמה מעל 0.15) הסיכון הסטטיסטי לפי גיל בלבד- 1:627 הסכיון לפי גיל+תוצאות הבדיקה – 1:631 תוצאות שקיפות עורפית לפי גיל+ תוצאות הבדיקה - 1:890 האם מומלץ לבצע דיקור מי שפיר? אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כןאו לא לבדיקת מי שפיר
ד``ר רון ברדין20/03/2009אורית שלום רב
תשובת בדיקת חלבון העוברי בתחום התקין כך גם בדיקת שקיפות עורפית.
האם בנתונים אלה יש מקום לביצוע מי שפיר - יש פרמטרים נוספים לשקול. האחד הוא האם סקירת מערכות העובר תקינה . אם תקינה הסיכון קטן יותר.
בכל מקרה אני מציע לך לבצע ייעוץ גנטי בדיוק בשאלה המכוונת הזו ואז לקבל החלטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין...
אורית20/03/2009שלום ד"ר, אכן שכחתי לציין שהסקירת מערכות תקינה. השאלה שלי- האם העובדה שהבדיקות דם לא הקטינו את הסיכון במיוחד אמורה להדאיג אותי? אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון ללא עוברהילה19/03/2009
אני בשבוע 6 + ארבעה ימים מהחזרת עוברים קפואים, היום עשיתי אולטראסאונד ונצפה שק הריון ללא עובר. 1. האם עוד יש סיכוי בהתחשב בעובדה שגיל ההריון מדויק? 2. הופניתי לאולטראסאונד נוסף בעוד שבוע ולבצע בדיקת סוג דם וספירת דם, מה הסיבה לכך? 3. במידה וגם אז לא יהיה עובר וגם לא אקבל את המחזור , מה הפרוצידורה להפלה ומה הן האפשרויות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרהסאונד בגיל הריון צעיר
ד``ר רון ברדין20/03/2009הילה שלום רב
בשבוע 6+4 ימים אכן אמורים לראות קוטב עוברי ואף דופק. הסיבה להערכתי שהמליצו לך על בדיקה חוזרת היא שלא נוהגים בקלות ובמחי יד להחליט בשבוע צעיר כל כך על מהלך לא תקין וכן ליתר ביטחון המליצו על כך שאם ללא התפתחות בימים קרובים סימן שהתפתחות ההריון לא תקינה
לגבי הפרוצדורות זה לדיון והסבר אחרי הבדיקה הבאה
בהצלחה רבה הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטה ותוצאות אולטראסאונדדנה19/03/2009
שלום רב! יש לי רקע של ווסת לא סדיר מאז גיל התבגרות. כעת אני בת 42, ורק לפני שנה לערך הווסת הסתדר + - 4-5 ימים. יש לי עכשיו איחור של שבועיים מאז הווסת האחרון שחל ב-5.02.09. בבדיקת דם שעשיתי אתמול (18/03) ערכי בטה יצאו 1311 ובבדיקה אצל רופא נשים אתמול בערב ערך הרופא אולטראסאונד על ביטני וראה שק חלמון, ללא עובר וללא דופק והפנה אותי לערוך אולטראסאונד וגינלי. בבדיקת אולטראסאונד וגינלי היום(19/03) נראה הרחם ריק מתוכן. קיבלתי המלצה לחזור על בדיקת ערכי בטה. הייתכן, שאני לא בהריון, או שההריון הוא חוץ רחמי? בכל מצב יש ברצוני להפסיק את ההריון בגלל מצב בריאותי הכללי. מה אני עושה? מתי רואים באולטראסאונד בבירור את שק הריון? הייתכן שיש טעות בתוצאות בטה? אודה אם תענו לי בהקדם האפשרי. דנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון צעיר
ד``ר רון ברדין20/03/2009דנה שלום
על פי בדיקת הרופא מ 18/3 הודגם שק הריון בחלל הרחם עם שק חלמון ללא קוטב עוברי. בהחלט מוזר שלמחרת רחם ריק מתוכן כשלא היה לך דימום וסימני הפלה. הבטא בדם ומימצאי האולטרהסאונד הראשונים מתאימים לעובר בגיל 5 וחצי שבועות.
בדיקת בטא חוזרת וביקורת אולטרהסאונד תוך מספר ימים בהחלט במקום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר רון ברדין- אני דואגת מאודענת19/03/2009
שלום ד"ר תוצאת הבדיקת דם שלי על גילוי ההריון יצא 425 שלפי הבנתי זה שבוע 4 הייתי באולטר סאונד ראשון ביום א 15/3/09 באולטרא סאונד התוצאה הייתה שק הריוני - 15מ"מ שק חלומון 5 מ"מ הווסת האחרונה ב 15/1/09 הרופא אמר שההריון לא תקין והמליץ על שאיבה אפילו לא על אולטרא סאונד נוסף אני זו שהיתעקשתי על בדיקה נוספת רציתי לדעת מה זה אומר? והאם יש סיכוי בהמשך להריון תקין? אני ממש מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את הבדיקת דם עשיתי ב25/2/09
ענת19/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי התאמה בין בדיקת US ל ו. אחרונה
ד``ר רון ברדין20/03/2009ענת שלום רב
על פי ו אחרונה את אמורה להיות בשבוע 8+. בשלב זה עובר ברור עם דופק כמובן. רק אם הטעות בגיל הריון קיצונית כלכך אפשרי שמימצאי האולטרהסאונד אינם תואמים אחרת לצערי אכן הריון לא תקין.
בהצלחה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליית פרסהגיל19/03/2009
מזה כליית פרסה? אפשר לחיות איתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וממה זה נגרם?
גיל19/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגיל
ד''ר ראובן שרוני20/03/2009שלום גיל:
כלית פרסה היא חלק מקבוצת מומים הנגרמים עקב איחוי.קיימות לפחות שתי תאוריות להיוצרות הבעיה כגון איחוי הקטבים התחתונים בעת הווצרות האיברים בעובר. לא נמצא גורם גנטי על אף שכיחות יותר רבה המדווחת בתאומים שהים או בקב אחים. השכיחות כ 1/600,פי 2 יותר בזכרים, וכ 1/3 מהמקרים יהיו ללא תלונות כלומר זהו ממצא מקרי. אם יהיו תלונות הן יהיו בעיקר הצרות במפגש שופכן-אגן, יצירת אבני כליה או זיהומים
יש לודא שזה ממצא חריג יחיד בעובר. יש קשר לבעיות כרומוזומליות כגון תסמונת טרנר ולכן מוצדק לבצע דיקור מי שפיר בהריון עם ממצא זה
הסבר נרחב יותר ינתן ביעוץ גנטי פורמלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מיעוט מי שפירגיל19/03/2009
אני נמצאת בשבוע 28 והתגלה כי יש לי מיעוט מי שפיר. כמות מי השפיר היא בערך 8 . נקבע לי לבצע מעקב אולטראסאומ\נד שוב בעוד שבוע. שאלתי היא מה עושים במקרים של מיעוט מי שפיר? מה עושים אם במעקב מתגלה כי אין שיפור במי שפיר ואני עדיין אהיה במיעוט מי שפיר. יש דרכים רפואיות לגרום להוספת מי שפיר במקרה שלא יודעים בכלל ממה נגרם המיעוט הזה? יום טוב, שירז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגיל
ד''ר ראובן שרוני20/03/2009שלום גיל:
מיעוט מי שפיר יכול להיגרם ממספר גורמים כגון ייצור מופחת (בעיות שליה או מערכת השתן העוברית) או איבוד מוגבר (כגון ירית מים מוקדמת) הסבר מורחב תקבלי ביעוץ גנטי ובכל מקרה יש לשלול גורמים אלה לבצע זרימות דם בעורק הטבור ולוודא שאין גורמים נוספים כגון הערכת גדילה
ניסיונות להעלות כמות המים תלויה כמובן בסיבה אך רובן לא מוצלחות מעבר לשיפור זרימת הדם לרחם ע"י מנוחה
הטיפול בהריונות אלה תלוי בסיבה, במידת מיעוט מי השפיר ובשבוע ההריון. הסבר מפורט על כך קבלי מהרופא שיטפל בך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה שלישיתעלמה18/03/2009
עשיתי כבר סקירה מוקדמת ומאוחרת ובשתיהן מצאו כביכול ממצאים מחשידים שנשללו לאחר מכן ע"י מומחים אחרים - בסקירה הראשונה עלה חשד לחור במחיצה שנשלל באקו לב עובר, בסקירה השניה עלה חשד לאגני כליה מורחבים + מיעוט מי שפיר שנשללו לאחר שבוע וחצי ע"י אולטרא סאונד נוסף. הממצא היחיד שלא נעלם מהסקירה הראשונה לשניה הוא מוקד אקוגני בחדר השמאלי של הלב. כרגע אני בשבוע 28, לא עשיתי דיקור מי שפיר. מה שכן, אני לא מצליחה להשתחרר מהמחשבה שאולי אנחנו מפספסים משהו.היועץ הגנטי שלנו לעומת זאת רגוע לחלוטין, גם כי כל הבדיקות המקיפות יותר לא העלו דבר וגם כי בשקיפות ובחלבון העוברי היו תוצאות טובות מאד. To make a long story short... אני שוקלת האם לבצע סקירה שלישית בסביבות שבוע 30-31 (ובמקרה הצורך לעשות מי שפיר גם בשבוע 32). האם אכן בדיקה כזאת עשויה לסייע או שהינה מיותרת? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה שלישית ?
ד``ר רון ברדין18/03/2009עלמה שלום
רצוי כבר בשלב זה לתאם ציפיות. המושג סקירה שלישית הוא לא מן השיגרה כלל ועיקר. אין "חיה" כזאת באופן רשמי. הדמיית העובר בהחלט איננה אופטימלית בשבוע זה והיכולת לתמרן אותו לחתכים אופטימליים אף היא מוגבלת.כן מבצעים בשבוע זה הערכת גדילת עובר , כמות מים. ניתן להתרשם ממספר איברים בהן גם עלול להתפתח שינוי מבדיקה קודמת כגון הרחבת חדרי מח או הרחבת אגני כלייה. כך שבמסגרת הערכת גדילת העובר מוגבל מספר האיברים אותם ניתן לראות באופן מספק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד ראשוןרותי18/03/2009
שלום! התחלתי היום את השבוע ה6. רציתי לדעת האם אני כבר יכולה לעשות אולטראסאונד ראשון? בנוסף רציתי לדעת אם בדיקת האולטראסאונד הזאת, הראשונה היא חיצונות בלבד? (כלומר האם חוץ מלחשוף את החולצה יש צורך בעוד מקומות..כי אם היא פנימית אני יעדיף ללכת לאישה ולא לגבר.. ) תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לבצע אולטרהסאונד 1
ד``ר רון ברדין18/03/2009רותי שלום
בשבועות אלה בדיקת האולטרהסאונד היא וגינלית. כמו כן הייתי מציע לך להמתין עוד כ 7-10 ימים ואז ללכת לבדיקה שכן לא פעם בשבועות צעירים מאוד התשובה הניתנת מסוייגת ומעבר לחרדות מיותרות לא מרויחים מאומה בביצוע הבדיקה כל כך מוקדם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתסקרנית18/03/2009
אתמול ביצעתי שקיפות עורפית ביום הראשון של השבוע ה 12. CRL 54.4 מ"מ N.T 1.6 מ"מ. נידגמה גם עצם האף. הרופא לא רשם לי את הסטיסטיקה, אמר לי לפי הבדיקה 1/3000 לא זוכרת כמה בדיוק. ולפי גיל 1/870? האם התוצאה תקינה? בכל מקרה אני אבצע מחר את בדיקת הדם במכון זר כדי לקבל ניבוי סטטיסטי נוסף. הרופא אמר שהתוצאה טובה, אבל עדיין 1 ל 3000 נחשבת תוצאה תקינה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון מחושב על פי שקיפות עורפית
ד``ר רון ברדין18/03/2009שלום להריונית
1/3000 סיכון אחרי בדיקת שקיפות עורפית תוצאה מצויינת!!
בהצלחה בשקלול עם בדיקת הסקר ביוכימי טרימסטר 1
השקיפות שנימדדה : 1.6 מ"מ תקינה לגמרי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפיר שבוע 32נועה18/03/2009
במעקב גדילה נמצא מיעוט מי שפיר בגבול התחתון של הנורמה. האם מדובר בממצא מחשיד המעלה את הסיכון לתסמונת דאון? ( לא ביצעתי דיקור מי שפיר) האם יש משהו שאני יכולה לעשות כגון שתייה מרובה או המנעות ממאמץ שיכול לעזור לאזן את רמת מי השפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
שלי18/03/2009האם הכמות יכולה לעלות? או שרק מוודאים שהיא לא יורדת? האם מיעוט מי השפיר יוצר קושי טכני במדידת גדילת העובר ( ראיתי שהטכנאית ממש מתאמצת להשיג "תמונה טובה") . אני חשה בהתכוצויות מוזרות בבטן העליונה, לפי מוניטור שעשיתי לא מדובר בצירים, ההתכווצויות היו קיימיות כבר משבוע 28 אז כמות מי השפיר שנצפתה היתה תקינה אך "עלו מדרגה" מבחינת תכיפות וחוזק בשבועות בהם אובחן המיעוט. האם יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיעוט מי שפיר
ד``ר רון ברדין18/03/2009נטע שלום
מיעוט מי שפיר לא מעלה הסיכון לתסמונת דאון!!
כמות מי שפיר תקינה היא בדר"כ תוצאה של איזון במשק הנוזלים של העובר מותנה בייצור שתן ( סקירות המערכות מלמדות על מראה הכליות ושלפוחית השתן) השתנה ובליעה. כמו כן תיפקוד ירוד של השלייה יכוללהוות גורם למיעוט מי שפיר. יחד עם זאת כמות מי השפיר היא דינמית ובהחלט ניתן למצוא לא פעם הבדל בין בדיקות . באחת היה מיעוט ובעוקבת כמות המים חזרה לתקין.
כך שלשאלתך כמות המים יכולה גם לעלות. אכן מיעוט מי שפיר יש בו כדי להקשות במידה מסויית על מדידה אופטימאלית של מימדי העובר. ישנם כלים להעריך תפקוד השלייה ביניהם זרימת דם בעורק הטבור ועוד. בכל מיקרה מיעוט מי שפיר מכניס אותך לקטגוריה של הריון הדורש מעקב צמוד יותר משיגרתי ובהתאם למימצאי המעקב לקבל החלטה על אופן המשך ניהולו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עוד שאלונת
שלי19/03/2009במדידות של גודל העובר הכל היה תקין, זרימת הדם בחבל הטבור היתה תקינה, מוניטור לא הראה בעיות מיוחדות. כמו כן אני מרגישה את העובר הייטב והוא עירני ופעיל מאי פעם. האם כל אלו יכולים להוות אינדיקציה שעל אף הירידה בכמות מי השפיר אין בעייה בתפקוד השילייה? ( בשתי סקירות מערכות לא נמצאו בעיות הנוגעות לכליות או למערכת השתן) האם יכול להיות שלפעמים יש ירידה בכמות מי השפיר בלי סיבה נראת לעיין? סתם נטייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופההילה18/03/2009
אני נמצאת בשבוע 10+5 בבדיקה CRL 3.22 הרופא אומר תקין. האם זה באמת תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל עובר טרימסטר 1
ד``ר רון ברדין18/03/2009הילה שלום רב
אכן צודק הרופא. הגודל תואםאת שבוע ההריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- us- אשמח לתשובהמעיין17/03/2009
אני בהריון, גיליתי דיי מאוחר ולכן הלכתי לרופא מאוחר. ישר עשו לי US ראשון ואמרו לי בus שגיל ההריון הוא 9+1. שאלתי היא האם עשו לי את בדיקת הus מאוחר מידיי וכתוצאה מכך גיל ההריון לא מדוייק? האם יכולה להיות טעות בקביעת גיל ההריון? (כמה ימים של טעות יכולה להיות?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת גיל הריון טרימסטר 1
ד``ר רון ברדין18/03/2009נווה שלום רב
עיתוי הבדיקה בהחלט לא מאוחר וזהו שבוע אמין מאוד להערכת גודל העובר ומכאן להקיש את גיל ההריון שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלנאנא17/03/2009
אני בשבוע 32.1 א תמול עשיתי אולטרסאונד להערכת משקל והתתוצאות היו BPD 87 מתאים לגיל 35.2 HEAD CIR 315מתאים ל 35.3 AB CIR 307 מתאים לגיל 34.5 FEMUR LEN 68 מתאים לגיל 45.2 גיל הריון US 35.3 משקל ילוד 2561 האם הכל תקין???? זה מדאיג אאותי כל כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר גדול משבוע הריון
ד``ר רון ברדין18/03/2009נאנאה שלום
על פי המדידות שציינת המדדים תואמים עובר הגדול מגיל הריון שלך. ( טעית בהקשת גודל עצם הירך) . יש לבחון המדדים בהשוואה לבדיקות קודמות ולראות האם העובר גדול יותר גם בבדיקות קודמות. אין מדובר במימצא מסוכן . יש לעקוב בהערכת גדילה נוספת עוד שבועיים . הייתי גם בודק שוב האם העמסת הסוכר שלך הייתה תקינה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכת משקל
נאנא19/03/2009שלום ותודה על התשובה הנה תוצאות של בדיקה שעשיתי לפני --סקירה מורחבת--בשבוע 24 BPD 61מתאים ל 25 HEAD CIR 229מתאים ל 24.6 AB CIR 193מתאים ל 24 FEMUR LEN 44 מתאים ל 24.5 גיל הריון 24.6 משקל 694
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכת משקל--עוד משהו-
נאנא19/03/2009בקשר להעמסת סוכר הבנתי מהרופא שהיה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)