מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוקד אקוגנימודאגת02/04/2009
שלום ד"ר
אתמול הייתי בסקירה ראשונה אצל אחד הפרופסורים מן השורה הראשונה. הריון הושג ב ICSI עקב בעית זרע.
אני בת 30 +3 חודשים. שקיפות עורפית תקינה. נדגמה עצם האף, N. T. 1.6 מ"מ. סיכון לפי גיל + שקיפות 1/3000
בסקירה של אתמול הכל היה תקין מלבד "מוקד אקוגני בחדר השמאלי של הלב". ("כדור גולף")הרופא הסביר לי שהממצא הוא די שכיח, אינו קשור למום לב אך יכול להוות סמן לתסמונת דאון ושיש לעקוב בסקירה מורחבת מאוחרת.הממצא גם יכול להיעלם לפי מה שהבנתי. הרופא הנשים שלי ישר אמר לי "מי שפיר!"
....אני ממש בלחץ עכשיו. את תוצאות של ה PAP-A טרם קיבלתי. מחכה לשקלול של כל הבדיקות הדם.
האם מומלץ לעבור מי שפיר בעקבות המימצא? האם כדאי קודם לעבור יעוץ גנטי? אני ממש לא יודעת מה לעשות עם התוצאה הזאת. עד כמב באמת הממצא מעלה את הסיכוי לתסמונת דאון?
לתשובתך אודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GOLF BALL
ד``ר רון ברדין03/04/2009שלום למודאגת
על פי הידוע מהספרות הרחבה בנושא ועל פי המקובלות , מוקד אקוגני בוהק בחדר שמאל בלב ( GOLF BALL ׂ ) איננו מהווה אינדיקציה לביצוע דיקור מי שפיר במידה ומופיע כמימצא יחיד ללא כל מימצא חריג בסקירת המערכות . על פי גישה מחמירה מימצא זה מעלה הסיכון לתסמונת דאון פי 2 לערך על סיכון הרקע שהיה תקין. כמו כן השקיפות תקינה בבדיקתך.. בכל מקרה ממליץ לך נוכח היתלבטותך לבצע ייעוץ גנטי מסודר בדיוק בשאלה המכוונת הזו !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם ירך קצרהmomyle01/04/2009
שלום, אני בשבוע 34 להריון. עד היום ההריון היה תקין לגמרי מבחינת כל הבדיקות. אתמול הייתי במעקב אצל הרופא שלי ובבדיקת אולטרה סאונד הוא ראה שעצם הירך של העובר מתאימה ל 3 שבועות פחות משאר הגוף. הוא הפנה אותי למכון לבריאות האישה, שם הייתי היום והטכנאית שביצעה לי את הבדיקה טוענת שכל איברי העובר קטנים ב 2 שבועות מגיל ההריון שלי ושאין כלל מקום לדאגה.
רציתי להתייעץ האם כדאי ללגת לייעוץ אצל רפא מומחה כדי להיות שקטה או שאפשר לסמוך על הבדיקה שביצעתי היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל עובר
ד``ר רון ברדין02/04/2009מומילה שלום
מאחר ואין בידי את תצלומי הבדיקות אוכל רק להיתייחס לכך שבדיקת הערכת משקל על ידי טכנאית אולטרהסאונד היא בדיקה מסוג " לחם וחמאה" של הטכנאיות , בדיקה שמבצעות " בלי סוף". במידה ואינך רגוע בצעי הערכה נוספת. בכל מיקרה אני מציע לך לפנות לרופא מטפל עם התשובה . יתכן ויומלץ לך לבצע ניטור דופק עוברי , בדיקת זרימת דם בעורק הטבור ועוד מס ' מדדים המעידים על מצבו של העובר ברחם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טכנאית us לעומת רופא- קצת לחוצהמעיין31/03/2009
את ה us הראשון שלי עשתה לי טכנאית us ולא רופא.
היא קבעה את גיל ההריון ואת כל שאר הנתונים.
שאלתי היא האם טכנאית היא פחות טובה מהרופא ויש יותר סיכויים שטעתה בנתונים שהוציאה מהאולטרה סאונד????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טכנאית או רופא
ד``ר רון ברדין31/03/2009נויה שלום
בדר"כ טכנאיות האולטרהסאונד הן בעלות מקצוע מנוסות מאוד, מיומנויות ובדיקות כגון גיל הריון טרימסטר 1 ותקינות ההריון מבוצעות על ידיהן על בסיס יום יומי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מום מולדפנינה ליברמן31/03/2009
בעבר פניתי בשאלה האם מום מסוג מיקרוטיה ואטרזיה של התעלה באוזן ימין נראים בסריקת מערכות הן המוקדמת שבוצעהבאופן פרטי והן המאוחרתשבוצעה בקופת החולים. ידוע לי כי לא קיימת חובת בדיקת אוזניים במהלך סריקת מערכות אך במקביל נודע לי כי קיימת חובת בדיקת עצמות הפנים, שאלתי האם עצם השמיעה נראית בשלבים אלו. אשמח לקבל תשובה בהקדם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדמיית אזניים
ד``ר רון ברדין31/03/2009פנינה שלום
עצם השמע איננה מודגמת בבדיקת סקירת המערכות המוקדמת או המורחבת -מאוחרת.לגודל האזניים ישנן טבלאות גדילה על פי גיל הריון . אכן אזניים אינן נימנות על האברים עליהן חובת הדגמה בסקירת המערכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד סקירה ראשונהקרן31/03/2009
שלום
האם יש הבדל בין ביצוע הסקירה הראשונה בשבוע 14+5 או 15+2? מה עדיף?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיתוי בדיקת סקירת מערכות מוקדמת
ד``ר רון ברדין31/03/2009קרן שלום
סקירת מערכות מוקדמת מבוצעת בדר"כ בטווח השבועות 14-16. תלוי בהרגליו וגישתו של הרופא הבודק. יש המעדיפים את העובר מעט יותר גדול לכיוון 15ש +3 בעוד שאחרים מעדיפים ביצוע הבדיקה מוקדם יותר. השבועות שציינת טובים באותה מידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עוברישרי31/03/2009
שלום, ברצוני לדעת האם ייתכן שהעובר ברחם יהיה ללא דופק ותופעה זו לא תהיה מלווה בדימום או ירידת מים? ויראו זאת רק באולטראוסנד בבדיקה שגרתית?
אני פשוט בשבוע 18 ולא מרגישה את העובר וקצת חוששת..
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 18-תנועות
שרי01/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללא תנועות ב 18 שבועות
ד``ר רון ברדין02/04/2009לשאלתך התשובה היא כן אבל מהעדר תחושת תנועות בשבוע 18 ועד מצב קיצוני כהפסקת דופק מרחק רב ביותר. להסיר חרדה הדבר הפשוט ביותר לפנות לבדיקה להדגמת הדופק.
בכל מקרה היעדר תנועות עובר ב 18 שבועות איננה מהווה נורית אזהרה והינה מצב שכיח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כליות מורחבלי31/03/2009
אני בשבוע 21 עשיתי אתמול סקירת מערכות נאמר לי שאגן כליה "מודגש" 5.7 הרופאה שביצעה את הבדיקה אמרה שכדאי להיות במעקב אבל נראה שהכל בסדר עשיתי מי שפיר עדיין אין לי תשובה.
מה טווח הנורמה בשבוע 21 האם .7 זה גבוה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחב אגן כלייה
ד``ר רון ברדין01/04/2009לי שלום
רוחב אגן כלייה בשבוע שביצעת הסקירה הוא כ 5 מ"מ..לגבי ההדגשה של אגן הכלייה לא הייתי מייחס חשיבות. מאחר ודיקור מי שפיר בצעת תקין נותר רק המעקב על מנת לבדוק שאין דינמיקה ברוחב האגנים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריה מוחית ועובר גדולטל30/03/2009
שלום רב.
אני בת 32, שבוע 36.
הריון קודם רעלת הריון וניתוח קיסרי בעקבות כך בשבוע 34.
בהריון הנוכחי:
שקיפות עורפית 2.8. חלבון עוברי תקין.
בעקבות ייעוץ גנטי:
בדיקת מי שפיר בוצעה-תקינה.
אקו לב עובר-תקין.
בדיקת parvo+torch +קוקסאקי- אין הדבקה.תוצאות תקינות.
אינני מחוסנת לcmv וטוקסופלזמה אך בבדיקות חודשיות נכון להיום אין הדבקה.
סקירת מערכות ראשונה - תקינה.
בסקירה השניה המורחבת אצל פרופ' צלאל נמצאה אסימטריה מוחית - חדר מח קרן לטרלית אחורית - 11 ממ מימין 8 ממ משמאל. כל זאת בנוכחות אנטומיה מוחית תקינה.
בבדיקת us שבועים אח"כ אצל פרופ' יגל: סריקת מוח תקינה. רוחב מקסימלי חדר לטראלי שמאלי:9.4 חדר לטראלי ימני:6.4.
שבועים אח"כ us אצל צלאל: קרן לטרלית אחורית 9.3 משמאל. 8 מימין. אנטומיה מוחית תקינה.
שלושה שבועות אח"כ: בשבוע 30+1: חדר לטראלי ימני 9.1 שמאלי:7.7. סריקת מוח תקינה.
יש לציין שמתחילת ההריון העובר, זכר, גדול מכפי גילו (כפי שנמדד לפי וסת אחרונה) בשבועים-שלושה באופן עקבי. ביום ראשון שעבר, בשבוע 35+4, הערכת משקל 2820. כיום היקף ראשו גדול בכשלושה שבועות מגיל ההריון (כולו כאמור גדול יותר גם הבטן והירך) . גם לבעלי ראש גדול וכל בני משפחתו נולדו במשקלים גדולים.
האם עלי להיות מודאגת בשל האסימטריה? מהם הסיכונים? האם לדעתך עלי לחזור על בדיקת us לחללי המוח? או אולי MRI (למרות שבעקבות כל הבדיקות העוקבות שהיו אחרי הממצא בסקירה השניה, ושהיו תקינות מבחינת הנורמה הרופאים - יגל וצלאל, לא אמרו שיש צורך בבדיקה זו).
לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון/הבהרה
טל30/03/2009למקרה שלא יצאתי ברורה:
מתחילת ההריון לפי בדיקות ה us העובר גדול יותר, באופן עקבי, מגיל ההריון כפי שמחושב לפי וסת אחרונה.כשההפרשים נעים בין שבועים-לשלושה.
בנוסף, כמות מי שפיר תקינה והעמסת סוכר תקינה אף היא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסימטריה של חדרי המח הלטרליים
ד``ר רון ברדין30/03/2009טל שלום
ביצעת בדיקות על ידי מומחים מן השורה הראשונה ובדיקותיהם העוקבות האחרונות בתחום הנורמה. אסימטריה בתחום הנורמה מקובל שאיננה בעלת משמעות אלא אם פערים הולכים וגדלים. . בנוכחות רוחב תקין ושאר בדיקות תקינות מצטרף לדעתם לא להמשיך הלאה בבירור.אמליץ לך להשלים ייעוץ גנטי בנדון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 7 ללא דופקשני30/03/2009
לפי תאריך הווסת האחרונה אני בשבוע 7 לפי צפיית האולטרסאונט נראה מתאים לשבוע 6
לא ניצפה דופק הרופא בדק כמה פעמים ללא הצלחה
החלבון נראה גדול (לא תקין )
הרופא המליץ לחכות עוד שבוע ואחר כך לעשות הפלה
מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
נ.30/03/2009באותו מצב אבל כבר אחרי אולטראסאונד שני שלצערי לא הראה שינוי.
אני עשיתי אולטראסאונד ראשון בשבוע 6 ו-4 ימים והיה רק שק הריון ללא עובר אז הופנתי לעשות אולטראסאונד נוסף אחרי שבוע וגם בו לצערי לא היה עובר ואני אמורה לעבור עכשיו גרידה.
אני ממליצה לך בכל מקרה לחכות שבוע ולעשות אולטראסאונד נוסף ליתר בטחון כי ממה שחקרתי פה בפורומים, היו נסים ומי יודע אולי גם לך אז תהיי חזקה ותחכי עוד שבוע וגם אם אין שינוי ותצטרכי לעשות גרידה, תסתכלי על החלק המלא של הכוס כמו שאומרים, כלומר על זה שנכנסת להריון והסיכוי להכנס שוב אחרי המחזור הראשון מהגרידה גבוה מאוד ממה שחקרתי באינטרנט כי אנחנו מאוד פוריות אחרי הריון וכמובן שמדובר בגרידה בשלב כל כך מוקדם אז היא הרבה יותר פשוטה וגם הרחם חוזר לעצמו הרבה יותר מהר. וזה גם לא אומר כלום על ההריונות הבאים כיוון שכמעט כל אישה שמנסה להכנס להריון תחווה הפלה טבעית, לעיתים בשלב כל כך מוקדם שלא תדע על כך.
אגב, זה הריון ראשון שלך? שלי כן.
מאחלת לך שיהיה לך נס פסח :-) ושיהיה עובר ודופק והמשך הריון תקין אבל גם אם לא, תהיי חזקה ומוכנה להריון הבא שסביר להניח יהיה תקין. ב-ה-צ-ל-ח-ה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיעדר דופק ב 6 שבועות.
ד``ר רון ברדין31/03/2009שלום שני
בשבוע 6 להריון אמורים לראות דופק עוברי אך יש לציין שזה בדיוק העיתוי הגבולי למציאת דופק כך שבהחלט הייתי ממתין מספר ימים ופועל בהתאם למימצאי הבדיקה הבאה. לגבי חלבון אני מניח שהתכוונת לשק החלמון ואם גדול מ 5 מ"מ איננו תקין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן או בתשירי29/03/2009
שלום רב
לפי us ראשון הביוץ היה בדיוק ביום שחשבתי שהיה.
קיימנו יחסים 4 ימים לפני הביוץ בלבד, ז"א שהזרע "חיכה" לביצית במשך 4 ימים....
בשקיפות (שבוע 12+ 5) הרופא אמר שיש לי בן.
האם יכול להיות זרע של בן שהוא כ"כ עמיד וחזק שיכול היה לחכות לביצית 4 ימים שלמים? קראתי שזרע שמכיל מטען גנטי של בן הוא מהיר וחלש וזרע של בנות הוא חזק ואיטי, לא מבינה איך יכול להיות לי בן...
אשמח להבהרה
תודה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין העובר
ד``ר רון ברדין29/03/2009שירי היקרה
קטונו כאן באתר האולטרהסאונד להיכנס לנושא זה שאת חוקרת
בעינייהאולטרהסאונד אציין שיש טכניקה להעריך את מין העובר בעת בדיקת שקיפות עורפית אך התשובה הנוטה להיות ודאית היא בבדיקת סקירת המערכות המוקדמת . אז אנא היתאפקי בנושא עד לבדיקה הבאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ואגינלי או על הבטן?מעיין29/03/2009
אתמול הייתי באולטרסאונד ראשון וע"פ הווסת גיל ההריון הוא 10+4 וע"פ האולטרסאונד גיל ההריון 9+3.
ההחלטה של הרופא היתה לא לבצע אולטרסאונד ואגינלי, אלא על הבטן.
האם זה יכול להשפיע בקביעת הגיל של העובר שלי? האם אולטרסאונד ואגינלי יותר מדוייק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון צעיר וסוג הבדיקה
ד``ר רון ברדין29/03/2009נופר שלום
בשליש 1 של ההריון בחלקו המוקדם , לאיכות המכשיר תפקיד ביכולת ובהחלטה אם לבצע הבדיקה בגישה וגינלית או בטנית. ככל שההריון מוקדם יותר נוטים יותר לבדיקה וגינלית. בשבוע בו ביצעת הבדיקה אם טכנית החתך מספק הרופא הבודק אז מה טוב- אין בעיה!. בנשים רזות ההדמייה קלה יותר בטנית כך גם בנשים ללא צלקות ניתוחיות על פני הבטן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- us-שאלהמעיין29/03/2009
האם יכולה להיות טעות של למעלה מ-6 ימים בבדיקת ה US הראשונה (שבוע 10) לבין הגיל האמיתי של ההריון (יום הביוץ שבו האישה נכנסה להריון)?
ובכלל, עד כמה ימים אפשר לטעות בקביעת גיל ההריון ע"פ US?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פער בבדיקה בהשוואה לוסת אחורנה
ד``ר רון ברדין29/03/2009נופר שלום
לשאלתך הראשונה , כן יכולה להיות טעות של 6 ימים בין גיל הריון על פי וסת אחרונה לזו הנימדדת באולטרהסאונד. לפעמים אני ניתקלים בפערים של 3 ויותר שבועות. משמעו שהביוץ לא היה כפי שהעריכה ההרה על פי וסת אחרונה. בכל מיקרה קביעת גיל ההריון על פי בדיקת האולטרהסאונד נחשבת למדוייקת יותר בשליש הראשון של ההריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- notching בעורקיי הרחם - מה זה?sari29/03/2009
שלום רב, מקווה שתוכלו לעזור לי,
בסקירה המאוחרת התגלה notching דו צדדי בעורקי הרחם, s/d 3.12 מעט מוגבר.
מאוד אשמח לדעת מה זה אומר?
אין לי לחץ דם כללי גבוה (אפילו קצת נמוך). הרופא אמר שאני צריכה להיות במעקב לחץ דם של עורקי הרחם, אחת לחודש.
האם מותר לטוס לחו"ל במצב כזה? האם יאשרו לי?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופא כתב - למעקב זרימות דם ולחץ דם
sari29/03/2009בסקירה הרופא אמר שהמשמעות היא לחץ דם מעט מוגבר בעורקים של הרחם, ושזה אומר שאני עלולה לפתח לחץ דם כללי המעלה סיכון לרעלת הריון (בסקירה הרופא אמר שהכל תקין אצל העובר וכעת צריך רק לדאוג לאמא).
ניסיתי לפנות לרופא שעשה את הסקירה אך הוא אינו במרפאה בימים הקרובים.
רופא הנשים של הקופה (לא זה שעשה את הסקירה) הפנה אותי לרופאת המשפחה שתתן לי הפניה. זו אמרה שאין לה מושג מה זה.
מה המשמעות של notching? האם מותר לטוס במצב כזה? כמובן שאיני מצפה שתתן לי אישור לטוס, אך אני רוצה להבין באופן כללי האם טיסה במצב זה מגבירה סיכון כלשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעורקי רחם
ד``ר רון ברדין29/03/2009שלום שרי
נושא הטיסה ועורקי הרחם לא קשורים ואין עלייה בסיכון בטיסה עקב המימצא בעורקי הרחם . בלי להיכנס לפיזיולוגיה של זרימת הדם בעורקי הרחם , הסברו של הרופא שביצע הבדיקה די נכון וזהיר . חשוב להדגיש שאין המשמעות שתהייה לך רעלת הריון כמו הצורך במעקב מעבר להריון רגיל מבחינת מעקב לחצי דם ומעקב גדילת עובר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, תודה ושוב תודה (ל"ת)
sari29/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי בעיות כרומוזמליות ב usשירי29/03/2009
שלום רב, האם נכון לומר שרק תסמונת דאון לא ניתן לזהות ב us ושאר הבעיות הכרומוזומליות כן ניתן לזהות? אני מתלבטת כיוון שהציעו לי ביעוץ גנטי לשלוח דגימה של מי שפיר לחו"ל לאיתור סוגי פיגור נוספים שלא בודקים בבדיקת מי שפיר בארץ ואני מתלבטת לגבי הבדיקה בגלל עלותה. האם נכון יהיה לשלוח דגימה לחו"ל רק אם יש ממצאים ב us או שבדיקה זו מומלצת לכל אישה גם אם אין ממצאים ב us? בתודה רבה, שירי נ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גנטית מורחבת
ד``ר רון ברדין29/03/2009שירי שלום רב
אמנם אולטרהסאונד הוא אמצעי חשוב לאיתור מומים עובריים בשלבי ההריון השונים . אל לא כולם ניתנים לזיהוי בדיקת האולטרהסאונד. נכון הוא שבמומים כרומוזומליים שונים כגון טריסומיה 18 או 13 העוברים ניראים "מאוד חולים", אך בהחלט ייתכנו מצבים בהם קיימים חסרים חלקיים בגן זה או אחר ושאשר אין להם בטוי בבדיקת האולטרהסאונד.
בכל מיקרה מאחר ואת מתלבטת עקב אי הודאות המסויימת אני מציע לכך לפנות שוב ליועץ הגנטי בשאלות מכוונות לגבי מה הסיכוי למומים מסוג אלה שלא ניתן לראותם ומה ההשלכה של מימצאים באותה בדיקה גנטית " נירחבת ". בכל מיקרה קבלת ההחלטה לביצוע כן/לא תישאר שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר קטן - בבקשה עזרהשני29/03/2009
שלום,
אני בשבוע 36 והעובר שלי קטן בשבועיים - כל המדדים מתאימים לשבוע 34 פחות או יותר
הערכת המשקל היא 2300
ההאטה בגדילה נראתה משבוע 33
במשך כל הסקירות תמיד הוא תאם לגיל ההריון
הדופלר תקין ואף עשיתי בדיקה עם פיטוצין כדי לבדוק שהעובר לא במצוקה חלילה
אמרו לי שאם הוא עדיין יהיה קטן - ימליצו ליילד אותי
השאלה שלי היא אם לא נצפתה מצוקה למה ליילד?
לא עדיף שיגדל עוד עד הלידה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האטה בגדילת העובר
ד``ר רון ברדין29/03/2009שני שלום רב
נכון תעשי אם תפני בשאלה זו לפורום הריון ולידה שבפורטל זה . יחד עם זאת אוסיף היתייחסותי. את מצב העובר ברחם מרכיבים פרמטרים שונים . הערכת משקל היא אחת מהם . כאשר גדילת העובר מצביע על עיכוב כלשהוא מבצעים הערכה על ידי מס בדיקות את חלקם ציינת. בהחלט מעודד שנימצאו תקינות. בסופו של דבר עומד הצוות הרפואי בפני קבלת החלטה של האם ליילד או להמתין והיא מתבססת על הניסיון להעריך האם הסביבה התוך רחמית טובה לעובר או עדיף להוציאו ו"שיגדל בחוץ" . גיל ההריון הוא פרמטר בקבלת ההחלטה. כמובן שבפגות לא ששים ליילד. אך אם העובר " דורך במקום" מבחינת הגדילה בשבוע הריון יחסית מתקדם השיקול ליילד מאוד רלוונטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)