מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקירה מאוחרת - ראש קטןבוב20/06/2008
שלום רב,
בסקירה מאוחרת שערכתי בשבוע 23+4 , נצפו המדדים הבאים:
BPD - מ"מ 52.3 - מתאים לשבוע 21+6
OFD - מ"מ 73.7 - מתאים לשבוע 23+5
HC - מ"מ 197.8 - מתאים לשבוע 22+1
AC - מ"מ 177.3 - מתאים לשבוע 22+4
FEMUR LENGTH - מ"מ 40 - מתאים לשבוע 22+4
יחס HC/AC : 1.12
עוד נאמר לנו כי היקף הראש יושב מתחת לאחוזון 2 , בעוד שהיקף הבטן והעצמות יושבים באחוזון 15 ו 17.
מהי בעצם המשמעות ?
האם מעבר למעקב גדילה יש עוד אמצעי לנקוט בו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרט ששכחתי להוסיף...
בוב21/06/2008יש לציין שעשיתי בדיקות גנטיות, מי שפיר
והכל יצא תקין...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבוב
ד''ר ראובן שרוני21/06/2008שלום בוב:
מאחר וכל מדדי העובר תואמים והפרש הינו כשבוע וחצי, יתכן שנובע מהיות ההריון צעיר יותר. יש לבדוק מה היו המדדים בשוע מוקדם יותר. בכל מקרה מעקב גדילה בעוד שבועיים שלושה יבהיר את התמונה
אם מדדי העבור תאמו בעבר (גיל הריון ודאי) ו/ או התשובה תהיה עדיין בעיתית, יש מקום ליעוץ גנטי פורמלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות לאחר בדיקת מי שפיריעל20/06/2008
כמה זמן לאחר בדיקה מקבלים תשובות?
האם יש דרכים אחרות (פרט לFISH) לקבלת תשובות מהירות?
מה הזמן הקצר ביותר בו ניתן לקבל תשובות בבדיקה רגילה שנעשית בשבוע 18 פלוס יומיים,
והאם יש רופאים שמבטיחים תוצאות תוך זמן נקוב (בהנחה כמובן שאין תקלות אחרות בתרבית)?
מה המחיר של בדיקת FISH?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל;
ד''ר ראובן שרוני21/06/2008שלום יעל:
תשובת הכרומוזומים מתקבלת לאחר כשלושה שבועות. אם הבדיקה נעשית בשבוע 18 התשובה תהיה בשבוע 21 ואין זה תלוי ברופא. והזמן הדרוש הינו דומה ברוב המעבדות
האפשרות לקבל תשובה חלקית מהירה יותר היא ע"י בדיקת FISH
עליך להתענין בעלות בדיקת הFISH במעבדה בה מבצעים את הבדיקה. לעיתים יש קשר לכמות הכרומוזומים לגביהם נערכת הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירשי20/06/2008
שלום רב,
ברצוני לדעת האם כשבוע אחרי בדיקת מי שפיר אין חלילה חשש לזיהום חיצוני שייכנס לרחם (מאחר וניתנה זריקה באיזור?)
האם ניתן למרוח קרם על הבטן? להוריד שיער מאיזור הבטן בסכין? האם יש לנהוג במשנה זהירות?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסוי
ד''ר ראובן שרוני21/06/2008שלום:
הסיכון לזיהום הולך ויורד ככל שמתרחקים ממועד הדיקור
הפתח דרכו הוצאו מי שפיר נסגר ואפשר לחזור לפעילות רגילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 37+3 ,עצם הירך מתאים לשבוע 33ויקטוריה20/06/2008
אני בשבוע 37+3 .לפי בדיקת אולטרה סאונד עצם הירך מתאים לשבוע 33 .שקיפת אורפית יצאו תקינים,לא עשיתי חלבון עוברי .רופה ממליץ לבצע בדיקת מי שפיר.
מה סיכונים לפיגור שיחלי אצל העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקטוריה
ד''ר ראובן שרוני21/06/2008שלום ויקטוריה:
במקרה שלך לאור שבוע ההריון המתקדם, יש לבצע יעוץ גנטי בהקדם
לשקיפות עורפית דיוק של כ 75% לגבי תסמונת דאון. יש לשקול את גורמי הסיכון הנוספים במקרה שלך (גיל, סקירות, גובה בני הזוג ועוד) ואז אולי אפשר יהיה לתת לך הערכה לגבי הסיכון לתסמונת דאון, פיגור שכלי, בעית שלד או בעיה אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל ראש עוברליעד כרמל19/06/2008
שלום רב,
בשבוע 37+4 נמדדו באולטראסאונד המדדים הבאים:
bpd = 96 (מתאים לשבוע 39+1)
hc = 352 (מתאים לשבוע 41+1)
femur = 72 (מתאים לשבוע 37)
ac = 334 (מתאים לשבוע 37+2)
יש לציין שעשינו סקירה מכוונת לראש לאחר שנמצאו פערים אלו ולא נמצאה פתולוגיה כלשהי.
האם יש לגודל הראש משמעות כלשהי בלידה עצמה? האם זו סיבה לניתוח קיסרי או לזירוז לידה?
(אני כרגע בשבוע 38+1)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליעד
ד''ר ראובן שרוני21/06/2008שלום ליעד:
קרוב לודאי הלידה תהיה רגילה אך יתכן שיהיה צורך לזרז אותה קודם התחלת סימני לידה כדי אפשר לידה נרתיקית
לשם החלטות אלה, הרופא המטפל שלך ישקול הפניתך קודם לחדר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר ראשוןאילנה19/06/2008
בבדיקת הסקר, הרופא אמר שלא מצליח לראות את הלב בגלל תנוחת העובר.אחרי ש "לש" את הבטן למשך דקות ארוכות ולא הצליח "להפוך" את העובר, קבע לי תור לעוד מספר ימים. שאלתי - האם המשחקים בבטן בנסיון להפוך את העובר - לא יכולים לפגוע בו ?
תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנה
ד''ר ראובן שרוני21/06/2008ראה תגובתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוחה אחרי דיקור מי שפיראילנה19/06/2008
כמה זמן מומלץ לא לחזור לעבודה אחרי הבדיקה ?
אומרים "מנוחה" - מה הכוונה ? לא לקום מהמיטה ? מה עם מקלחת? מתי כבר אפשר לחזור למאמץ הרגיל ?
ועוד דבר חשוב - מהם הסימנים המעידים על סיבוך הבדיקה (כשאני כבר אחריה, בבית)?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנה
ד''ר ראובן שרוני21/06/2008שלום אילנה:
יש מקום לנוח ביום הבדיקה ולמחרתו. אין הכווונה לשכיבה מוחלטת במיטה אלא לא לבצע עבודות פיזיות כגון מאמצים גופניים או הרמת משאות. אחרי יומיים, במידה ותרגישי טוב אפשר לחזור לפעילות רגילה
לגבי עבודה - תלוי מה את עושה מבחינת פעילות בעבודה
אחרי הבדיקה יש לשים לב לתחושה לא תקינה, כאבי בטן, ירידת מים או עלית חום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ גנטיאילנה19/06/2008
מתי מומלץ לבצע יעוץ? האם אחרי שקיפות? האם אחרי התבחין המרובע ? האם ביום ביצוע מי שפיר?
כעקרון אחרי השקיפות (תוצאה גבולית - 3.2 גיל 37), קיבלתי הפנייה, אולם לא אושר לי ט.17 בטענה שזה מאושר רק אם זה מתבצע באותו יום של הדיקור.
שאלה נוספת- האם תוכל להסביר מה מייעוץ הזה ? כולם אומרים לנו ללכת אליו כדי לקבל הפנייה לדיקור שפיר...
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנה
ד''ר ראובן שרוני21/06/2008שלום אילנה:
נראה לי שהאינדיקציה לדיקור קיימת מראש מטעם גילך (מעל גיל 35 בכניסה להריון) ומבחינה זו היעוץ לא יוסיף. ביעוץ יבוררו פרטים אחרים הקשורים למשפחות של בני הזוג ועל עברך הרפואי וכן תשמעי על היתרונות והסיכונים הטמונים בבדיקה זו
אין קשר לביצוע הבדיקה או היעוץ ביום הדיקור
בכל מקרה יש מקום לבצע את הסמן המשולש או המרובע (חלבון עוברי) אף אם את מתכננת לבצע דיקור מי שפיר. בדיקת הדם צריכה להעשות ל פ נ י הדיקור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית - תוצאות השקלולענבר 197619/06/2008
בשבוע 12 ו-2 ימים ביצעתי שקיפות עורפית אציין כי גילי הוא 31.8 וזהו הריון ראשון ולהלן התוצאות :
NUCHAL TRANSLUCENCY 2.19 MM
CRL 60 MM = 12 W 4 D
BPM - 167
סיכון גיל 1:664 סיכון שלי 1:841 ולאחר שיקלול עם בדיקת הדם 1:270
אציין כי נצפתה עצם אף , כמובן שנקראתי אל רופא הנשים אשר שלח אותי ליעוץ גנטי על מנת לקבל אישור לבדיקת מי שפיר , אני אמורה לחכות לבדיקה עד שאכנס לשבוע 16 ולאחריה לחכות לתוצאות, מיותר ליציין כי זה זמן מורט עצבים
הייתי שמחה אם מישהו מנוסה היה מסביר לי מבחינת הערכים איפה אני ממקומת האם תוצאות כאלה הן נדירות האם הם ממש לא טובות? וכל מידע אחר שאשמח לדעת ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענבר
ד''ר ראובן שרוני21/06/2008ענבר שלום:
במקרה בו הסיכון גבוה מ 1:380 , קיימת אינדיקציה רפואית לבירור ע"י דיקור מי שפיר. הסיכון במקרה שלך הוא 1:270. יש לזכור שזו בדיקה סטטיסטית עם דיוק של כ 87% וגם בה 269 עוברים יהיו תקינים ורק לאחד יהיה תסמונת דאון. אבל רק בבדיקה מי שפיר תקבלי תוצאה עם דיוק של 100% לגבי תסמונת דאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסמיטריה של חדרי המוחלב19/06/2008
בסקירה ממוקדת שלהמוח נמצא בשבוע 26 חדר ימני 12.1 מ"מ ושמאלי 6.7 מ"מ כל שאר האבחנות בסדר
1. האם יש משמעות לפער באיסמטריה
2. הופנתי למי שפיר ומתלבטת בגלל השלב המתקדם של ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללב
ד''ר ראובן שרוני21/06/2008שלום לב:
חדר צדדי אחד מורחב (מעל 10 ממ)
לגבי האסימטריה -יש עבודה המראה קשר אפשרי שלממצא זה לבעיה כורומוזומלית
שלוב בין שני ממצאים מצדיק בדיקת מי שפיר
לגבי שבוע ההריון המתקדם ניתן לשקול ביצוע הבדיקה אחר שבוע 31* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלשואלת19/06/2008
היום ביצעתי הערכת משקל וכתבו לי בסיכום כי יש לשים לב לפערים במידות. רציתי לשמוע חוות דעת - מה זה אומר למעשה - ומה עלי לעשות עם זה?
גיל הריון: 32.5
BPD:
80 מ"מ מתאים לשבוע 31
Head cir:
285 מ"מ מתאים לשבוע 31
AB.Cir:
274 מ"מ מתאים לשבוע 31.4
יחס HC/AC :
1.04
femur len:
65 מ"מ מתאים לשבוע 33
גיל הריון US:
31.5
משקל ילוד US:
1815.8
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת
ד''ר ראובן שרוני21/06/2008לשואלת שלום:
קרוב לודאי תקין
מעקב גדילה בהפרש שבועיים שלושה יבהיר את התמונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PUV???אורית18/06/2008
שלום רב,
סיפרתי כאן בעבר על הבעייה שהייתה לי, וכעת המצב החמיר ואני אובדת עצות.
אני בשבוע 22+4
בסקירה מוקדמת בשבוע 15התגלתה שלפוחית מוגדלת עם חשש ל-PUV.
מאז ועד היום עשיתי בדיקות US ובתחילה נראה שיפור אך נצפו אגני כליה מורחבים (4.7 מ"מ) בשבוע 20 נצפתה החמרה, כליות אקוגניות ואגני כליה דו"צ עדיין מורחבים.
בשבוע 22+2 נצפה מיעוט יחסי של מי שפיר (61 AFI) והרופא כתב שללא ספק הידרדרות מהפעם הקודמת בעיקר בירידה בכמות מי שפיר אך גם באקוגניות יתר של הכליות. נצפו שופכנים מורחבים עד 3.6 מ"מ (האם ייתכן שההרחבה ירדה????). וכן נראה כיס שתן בבירור עם מוצא אורטרה מוצר ("חור מנעול"). הרופא המליץ על הפסקת הריון.
הרופא המליץ לי ללכת לקבל חוו"ד נוספת וכך עשיתי היום. הרופא הנוסף אמר שכמות המי שפיר תקינה (9 ס"מ AFI). אגן כליה שמאל 4.3 מ"מ ואגן כליה ימין 3.3 מ"מ, רושם לשלפוחית מעט מוגדלת גודל 15*15*24 מ"מ. סימן "חור מנעול" בספק. ראש במבנה דוליכוציפאלי יתכן משני לכמות מי השפיר.
שאלותיי:
1) מה לעשות, האם לבצע הפסקת הריון כפי שהמליץ לי הרופא הראשון (יצויין כי הוא נחשב למומחה בתחום)?
2) הרופא השני התפלא שממליצים על הפסקת הריון בגלל PUV. אני הבנתי מאורולוג ילדים שהתייעצתי איתו שPUV מוביל לאי ספיקה כלייתית ולכן האורולוג אמר שאם יש מיעוט מי שפיר אז יש להפסיק את ההריון, האם יכול להיוולד ילד עם PUV (שנצפה כנראה החל משבוע 15) ללא פגיעה משמעותית בכליות?
3) עד מתי אני יכולה לחכות? מתי כבר אסור לבצע הפסקת הריון על פי החוק?
4) איך ייתכן שההרחבה של אגני הכליה ו/או השופכנים לא גדלה?
אודה לכם מאוד מאוד אם תענו על כל ארבעת שאלותיי כיוון שאני מאוד מתלבטת וההחלטה קשה עלינו מאוד.
תודה,
אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאוריתי
ד''ר ראובן שרוני21/06/2008סיפור המקרה על המורכבות שבו, אינו מאפשר התייחסות מעמיקה בפורום אינטרנט. אני מניח שגם לא היית רוצה ביעוץ כזה. נראה לי שנכון יהיה במקרה שלך לפנות בהקדם ליעוץ גנטי בבי"ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל דחופה!!!!!!!!!מלי17/06/2008
שבוע 32- העובר שוקל 2700
אני עם סוכרת הריונית -ומטופלת באינסולין רק בלילה (8 יחידות)לאיזון ערכי בוקר שהם עד 105
1. הרופא רוצה לעשות לי זירוז בשבוע 38? האם זה יהיה ישר ניתוח קיסרי או יתחילו זירוז רגיל?
2. כמה אתה משער שהמשקל יהיה בשבוע 38 ?
אני כ"כ פוחדת ולא יודעת מה לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ה משקל דחופה ?
ד``ר רון ברדין18/06/2008מלי שלום
ממליץ לך לפנות לפורום הריון בפורטל זה שם תקבלי התשובות לאלותייך .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה היפואקוגני בשחלה הימניתאביבית17/06/2008
ד"ר שלום,
אתמול ביצעתי אולטרסאונד ראשון בשבוע 7 +5 ימים. הודגם שק חלמון, שק הריון תוך רחמי ועובר עם דופק. בהערות רשמה הטכנאית כי "בשחלה ימנית הודגם מבנה היפואקוגני: 20-22 מ"מ. רחם קדמי באורך 65 מ"מ". מה זה אומר??
תודה,
אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד מוקדם בהריון
ד``ר רון ברדין18/06/2008אביבית
ראשית ברכות על דופק + לעובר.
לגבי הנתונים האחרים . רחם קדמי או אחורי הוא תיאורי בלבד ואין לו משמעות כאן . ולגבי המבנה ההיפואקוגני הוא קטן ואפילו לא מתאים להגדרת ציסטה . כמו כן ניראה שמדובר במימצא פיזיולוגי כך שעל פניו מתיאורך אני לא רואה מקום לדאגה!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אביבית18/06/2008ד"ר ברדין היקר,
תודה על ההרגעה והברכות כמובן.
יישר כח על עבודת הקודש שאתם עושים.
אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר מי שפיראור17/06/2008
לרופאים שלום רב,
אני בשבוע 21.
לפני שבוע, ב - 10.06.2008, עברתי בדיקת מי שפיר.
ברצוני לדעת:
* יש לי מידי פעם כאבי בטן תחתונה בצדדים (כמו שריר שנתפס) - האם ייתכן שזה בגלל הבדיקה?
או שמדובר בהתרחבות הרחם?
* האם העובדה שאני חשה בתנועות העוברית מידי פעם, יכולה להרגיע אותי קצת?
* במידה וחס וחלילה מתפתח זיהום, איך ניתן לדעת? מהם הסממנים המעידים על כך?
* היום הלכתי לקופ"ח דרך של בערך 25 דקות - האם יש בכך סיכון לאור העובדה שעברתי מי שפיר?
תודה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - שאלה לרופאים
אור18/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאור
פרופ` ישראל מייזנר18/06/2008הכאבים אינם שייכים ככל הנראה לבדיקה. אפשר ללכת 25 דקות וכלום לא יקרה. תחושת תנועות תמיד טובה וזיהום אם היה קורה בעקבות הדיקור היה מתפתח תוך 24-48 שעות מהדיקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)