פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הערכת משקל
    א
    07/07/2008

שלום, אלה תוצאות הבדיקה היום( 32+1) לפי וסת מתוקנת: היקף ראש 8.25 מתאים בממוצע ל 33+1 HC היקף הראש 29.65 מתאים בממוצע ל32+6 AC הקף הבטן מתאים בממוצע ל 34 FL אורך עצם הירך מתאים בממוצע ל 33+1 CEREB רוחב הצרבלוםמתאים בממוצע ל33+6 יחס ראש בטן 0.973 1. מה זה אומר שבהפרש של שבועיים 30+2, 32+1 יחס בטן ראש השתנה מ 1.08 ל 0.973? האם זה נורמלי? 2. האם צריך לתקן את גיל ההריון המשוער? עד היום בסקירה הראשונה והשניה הרופא אמר לי שהיא גדולה בארבעה ימים אבלהיום בסקירה שלישית הוא העריך שהיא גדולה בתשעה ימים. 3. האם גודל הבטן נורמלי?? אם יש צורך בבדיקת העמסת סוכר נוספת (עשיתי 100 ג' עקב סכרת במשפחה, ויצא תקין) תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הערכת משקל

הוספת תגובה

• ל א'

פרופ` ישראל מייזנר
    07/07/2008

כל המדדים בגדר הנורמה, גם אם העובר מעט גדול מגיל ההריון הצפוי. אין שום סיבה לבצע העמסת סוכר עקב מדדים אלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת משקל בשבוע 37+2, הפרש גדול
    בהריון מתקדם
    07/07/2008

שלום, אתמול ביצענו הערכת משקל בפעם השניה. אנחנו בשבוע 37+2, בתוצאות הראש מתאים ל 36+1 והבטן ל 38+4. הערכת המשקל הייתה 3440גר' בבדיקה הקודמת, בשבוע 32, גם היה הפרש בין הבטן לראש. האם הפרש כזה הוא נורמאלי?? בתודה מראש..

הוספת תגובה

• משקל

פרופ` ישראל מייזנר
    07/07/2008

הסטיות בהחלט בגדר הנורמה לגיל ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת מי שפיר
    גלית
    06/07/2008

בוקר טוב, אודה לך באם תוכל לתת חוות דעת בנוגע ללבדיקת מי שפיר , מצ"ב בדיקת שקיפות עורפית גיל 32, הסיכון הסטטיסטי לפי גיל 1:680, הסיכון הסטטיסטי לפי גיל +בדיקת שקיפות עורפית 1:1000 הסיכון הסטטיסטי לתינוק עם טריזומי 18 1:20000 יש לציין כי הבדיקות הגנטיות תקינות כמו כן סקירת מערכות מוקדמת תקינה בדיקת חלבון עוברי בשבוע 16.5 חלבון עוברי 0.71 הטווח 0.20-1.99 גונדוטרופין שילייתי 0.88 הטווח 0.16-2.99 אסטריול 0.85 הנורמה מעל 0.34 סיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסומנת דאון לפי גיל 1:616 הסיכון הסטטיסטי עם תסומנת דאון לפי גילך בשילב בדיקות דם: 1:1156 אשמח לדעת את המלצתך בנושא? בתודה מראש גלית

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת מי שפיר

הוספת תגובה

• כן או לא לדיקור מי שפיר

ד``ר רון ברדין
    06/07/2008

גלית היקרה
    מדור זה לא נועד להמליץ או לשלול ביצוע דיקור מי שפירואת קבלת ההחלטה תיצטרכי לקבל בעצמך.
    יחד עם זאת לגופו של עניין מהנתונים שאת מציגה השילוב של שקיפות עורפית תקינה , סקירת מערכות מוקדמת תקינה ובדיקת תבחין משולש ("חלבון עוברי " ) תקינים מכל אלה לא ניתן למצוא סיבה להמלצה לביצוע דיקור מי שפיר.
    בהצלחה בקבלת ההחלטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין אין תשובה
    הילה
    05/07/2008

כמה זמן מחכים לתשובה?הרעיון הוא שאפשר לקבל תשובה לפני התור לרופא..אני מניחה.אם מחכים כל כך הרבה זתן מהו יתרונו של הפורום?

לקביעת תור
    סגירה
    עדיין אין תשובה

הוספת תגובה

• תשובה להילה

ד``ר רון ברדין
    06/07/2008

הילה שלום רב
    תקלה טכנית מנעה החזר תשובה בטווח קצר כפי שאני נוהגים לעשות
    עמך הסליחה ונשמח לענות לך בהקדם על שאלותייך הקשורות בפורום זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ'/דר' מה דעתך?
    שני
    04/07/2008

שבוע 34. ביצעתי אולטרא סאונד גדילת עובר: BPD - מ"מ 88 מתאים 35+5 היקף ראש 320 מ"מ מתאים 36+1 היקף בטן 315 מ"מ מתאים 35+4 FEMOR - 66 מ"מ מתאים 34+2 הערכת משקל: 2640 גרם. 1. מה דעתך על התוצאות? 2. מה זה BPD ו- FEMOR תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פרופ'/דר' מה דעתך?

הוספת תגובה

• פירוש למדדי גדילת העובר.

ד``ר רון ברדין
    06/07/2008

שלום לך שני
    הערכת משקל העובר מתבססת על מספר מדדים. ביניהם היקףהראש ( אחד המדדים בהערכת היקף הראש הוא ה BPD שמבטא את המרחק בין הרקות ) , היקף הבטן ואורך הירך הוא הפמור לשאלתך.
    מעבר לכך הערכת משקל העובר גדולה במעט מאחוזון 50 לגיל ההריון(כלומר שחמישים אחוז מעל וחמישים אחוז מתחת) כך שבשלב זה בצעי הערכת משקל נוספת כשלושה שבועות מהבדיקה הקודמת על מנת לודא שהעובר גודל על אותו ציר גדילה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית
    יעל
    03/07/2008

עשיתי היום בדיקה. טרם קיבלתי את כל הנתונים בכתב, אבל אודה לחוות דעת על הממצאים שכן יש. שבוע 12 פלוס 4 ימים. NT 2.3 בגלל דופן בטן עבה ומצג עובר, הרופא לא הצליח לקבל פרופיל, ולכן אין נתונים לגבי עצם אף. שאר המדידות מתאימות לשבוע 12 פלוס 4 ימים. הסיכון עלה אחרי הבדיקה. לפי הגיל היה 1:217 (נדמה לי. בת 37 וחצי בכל מקרה) בשכלול עם הממצאים 1:171. כמובן שאעשה מי שפיר, עשיתי גם בדיקת דם, אבל תוצאות תהינה רק בעוד שבועיים. יודעת שצריך להמתין, ויודעת שאין תשובה ברורה לפני שיש תשובה ברורה... ובכל זאת מפלס החרדה גבוה ואודה לשמוע חוות דעת. בכל זאת לא תהיה תשובה סופית לפני סוף אוגוסט, ואני לא יודעת האם להרשות לעצמי לקוות לטוב ולשתף בהריון, או שיותר רציונלי להתכונן לרע.

לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות עורפית

הוספת תגובה

• התייחסות לשקיפות תעורפית

ד``ר רון ברדין
    06/07/2008

יעל שלום רב
    ניראה יעל שאת מתרגמת התוצאות בהבנה ובאופן רציונאלי בהחלט. התוצאה הובילה אותך להחלטה לביצוע דיקור מי שפיר ומכאן שנותר לאחל לך בהצלחה רבה בבדיקה. אנא זיכרי ששיקלול התוצאות שהביא לסיכון של 1:171 אין משמעו עובר עם תסמונת דאון אלא שב 99% מהמיקרים עם הנתונים שציינת עובר יהיה תקין. מאחר ואת תבצעי את בדיקת מי השפיר התחבטות סטטיסטית מבחינתך כעת מיותרת.
    אמליץ לך לשקול בשילוב עם רופא מטפל ביצוע אקו לב עובר עקב עובי השקיפות שציינת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת מי שפיר
    רחלי
    02/07/2008

האם זה תקין שקיבלתי תשובה של מי שפיר לאחר שבועיים ולא לאחר 3 שבועות שבהם הבנתי שמגדלים את התאים?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת מי שפיר

הוספת תגובה

• תשובת מי שפיר

ד``ר רון ברדין
    06/07/2008

רחלי שלום
    קיבלת תשובה רשמית מהמעבדה שביצעת את בדיקת מי השפיר ויופי לך שהגיע מוקדם.אם תקינה ברכות והמשך הצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

שגית
    25/02/2010

שלום לך,
    אני יודעת שעבר הרבה זמן,
    אבל אם תוכלי להגיד לי בבקשה איפה ביצעת את הדיקור,
    ומי המדקר.

תודה רבה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוףףףףףףףףף בבקשהההההההההההההה!!!!
    י.ט
    02/07/2008

שלום ! לאחר סקירה מורחבת + יעוץ גנטי + אולטרסאונד מוחי נמצא כי ישנה הרחברה קלה של החדר הלטראלי הימני כאשר גם החדר השמאלי בולט לשני החדרים צמיחה של הקוראיד פלקסוס ובנוסף היקף ראש שהוא מהמצופה ומתחת ל2 סטיות תקן שילוב הממצאים מצביע על סיכון ממשי לקיום הפרעה בהתפתחות של המוח ! עדיין ממתינה לתוצאות מי שפיר שאלותי הם: מה זה הקרואיד פלקסוס ? הפרעה בהתפתחות מהי גודל ההפרעה במה זה יתבטא ? האם זה יביא להפרעות חמורות יותר ?? מהו התקן להיקף ראש אני נמצאת בשבוע 25 הריון שני ללא מחלות גנטיות ( מה שידוע לי )גודל החדרים שמאלי 11.4 10.2 ימיני 9.7 9.3 אשמח גם אם תוכל לפרש לי מה זה BPD;AC;HC;TCD1FL אודה לך מאוד אם תוכלל להחזיר לי תשובה בהקדם האפשרי כי אני יודעת מה לעשות וכפי שראית יש לי הרבה שאלות ללא מענה ! תודה מראש

הוספת תגובה

• תשובה ל י.ט

ד``ר רון ברדין
    06/07/2008

י.ט יקרה
    לא ניתן להיתייחס ב פורום זה לאוסף השאלות שהפנית. עלייך לקבל ייעוץ גנטי מפורט לגבי משמעויות המימצאים ובהתאם המשך ניהול ההריון
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

י.ט
    06/07/2008

תודה על היחס והתגובה !! סליחה שהצפתי בשאלות פשוט אני בלחץ ואין מענה רק להמתין לעוד ביקה ועוד בדיקה ורק אחרי זה ידברו איתך וזה קשה לפחות מה זה סטיית תקן -2 היקף ראש מה הגודל שאמור להיות בשבוע 24 וחצי והאם זה יכול להשפי ע על התינוק ( התפתחות איטית) מבחינת חירשות וכו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מועד סקירת מערכות מוקדמת
    רחל
    02/07/2008

שלום, נקבע לי תור לסקירה מוקדמת בתחילת שבוע 13. הבנתי שהבדיקה מתבצעת בין השבועות 14-16. אין אפשרות לשנות את התאריך מאחר והרופא נוסע לחו"ל מיד לאחר מכן, אך מזכירתו טוענת שאין כל בעיה בביצוע הבדיקה בשבוע זה. האם נכון הדבר, או שעלי לקבוע תור לרופא אחר? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מועד סקירת מערכות מוקדמת

הוספת תגובה

• סקירת מערכות עובר ב 13 שבועות

ד``ר רון ברדין
    06/07/2008

מיכל שלום
    שאלה לגיטית וטובה. עדיין רוב הרופאים מבצעים סקירת מערכות בשבועות 14-16.
    מעטים הרופאים המבצעים סקירה ב 13 שבועות. חלק מהמבצעים ידוע כמיומן מאוד בבדיקה. היתרון לבצע סקירת המערכות דווקא בשבועות מתקדמים יותר קשור בהדמיית חלקים שעדיין לא באים לידי ביטוי בשבוע 13 לדוגמא כיס המרה כך שאי הדגמתם ב 13 שבועות לא מבטאת בעיה אך מצדיק ביקורת.כמו כן אם אין את מכשיר הUS האופטימלי מבחינת רזולוציה מעולה קשה ההיתרשמות המלאה מהעובר בשבועות מוקדמים במיוחד !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הX השביר
    דקלה
    02/07/2008

שלום רב, אני בשבוע ה14 להריוני. אני ובן זוגי ממוצא אשכנזי ועשיתי את כל הבדיקות המתאימות וכולן תקינות. יחד עם זאת ואף על פי שהבדיקה המולקולרית לתסמונת הX השביר נמצאה בגדר הנורמה: 24 חזרות בעותק אחד של הגן ו30 חזרות בעותק השני של הגן- הופיעה הערה כי במידה ובמשפחתי יש רקע של פיגור שכלי, אוטיזם,PDD או X שביר, עלי להודיע על כך למעבדה בהקדם. ובכן, לבת דודתי (בת אחות של אמי) היו לקויות למידה חמורות והיא למדה בכיתה טיפולית בבית ספר רגיל. והבת של בן דודה של אבי (הנכדה של אחות סבתי מצד אבי) סובלת ממשהו חמור: פיגור קשה או אוטיזם אינני יודעת ממה בדיוק ואני לא בקשר עמם, אך אני יודעת שאיננה מתפקדת, לא מתקשרת, נכה, לא שולטת בצרכיה וכיו"ב והיא מטופלת במוסד מתאים שעלותו מאוד גבוהה (לאחר שנים שטיפלו בה בביתם עד שנות העשרה לחייה). יש לציין כי יש להם שתי בנות נוספות בריאות. האם זה אני צריכה ליידע את המעבדה בנוגע למקרים הנ"ל? האם הקרבה המשפחתית המצויינת במקרה השני משנה ככל שזה נוגע אלי? האם מומלץ לבצע בדיקת מי שפיר למען הסר ספק? (בדיקת שקיפות עורפית תקינה וסקירת מערכות מוקדמת טרם בוצעה). אני מודה מראש ומקרב לב על מענה לשאלתי!!! דקלה

לקביעת תור
    סגירה
    הX השביר

הוספת תגובה

• לדקלה

פרופ` ישראל מייזנר
    07/07/2008

המקום לתשובה הוא במכון או אצל היועץ הגנטי. כמובן שרצוי לידע את היועץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שק הריון לא סימטרי
    הילה
    01/07/2008

היום עשיתי אולטרסאונד וגינלי.אני בשבוע 6.הבטא שלי תקינה.הרופא ראה שק הריון ברחם אך טען שהוא מאד קטן ולא סימטרי.דופק הוא לא הזכיר וכששאלתי אותו הוא אמר שעוד מוקדם מידי והמליץ לי לחזור לאולטרסאונד נוסף בעוד שבוע.אני בחרדה גדולה ודי מבולבלת מה כל זה אומר.באם אוכל לקבל הסבר יותר מפורט על כל המצב?תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שק הריון לא סימטרי

הוספת תגובה

• סונר בשבוע 6

ד``ר רון ברדין
    06/07/2008

הילה שלום
    אני מניח שביצעת בדיקת סור חוזרת כבר אך במידה ולא, בשבוע 6 מצפים לראות דופק לעובר. במידה והביוץ היה מאוחר יותר גיל ההריון האמיתי צעיר יותר ולא פלא שדופק עדיין לא ניצפה
    מקווה שהבדיקה החוזרת תקינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישוב לפי ווסת אחרונה ולפי US
    ציפי
    01/07/2008

שלום, אני בהריון תשיעי, תאריך ו.א. 10.09.07 - לפי תאריך זה סיימתי שבוע 42 אתמול. אולם הרופאה שלי אומרת לי כעת, כי בבדיקה של ה-US הראשון - 26.11.07 , בה הייתי לפי ו.א. בשבוע 10+6, הUS הראה על 9.2 שבועות הריון ולכן יתכן שאני בעצם 11 ימים אחורה, היות שהביוץ היה ככל הנראה יותר מאוחר (המחזור היה תוך כדי הנקה, שנה אחרי לידה, ולאחר בערך חדשיים מהקודם). לציין שאני מרגישה טוב, מוניטורים טובים, צוואר ארוך ואחורי, מרגישה תנועות, וחוץ מלחצים בין הרגלים - העובר מאד למטה כעת - אין לי שום צירים או הרגשות טרום לידה שגרתיות. שאלותי: * האם יתכן מצב בו גיל ההריון האמיתי לא מתחשב על פי הוסת האחרונה אלא לפי הUS *עד מתי סביר להמשיך את ההריון - בהתחשב בעובדה שאיני רוצה התערבות, ילדתי רק לידות טבעיות, וזהו הריון תשיעי? *מה אתה ממליץ לי לעשות כדי שתהיה התקדמות בתהליך והלידה תתחיל? (אני ברוסיה, הרופאה מקומית ולכן זקוקה לחוות דעת מקצועית יותר) תודה מראש!

הוספת תגובה

• חישוב גיל הריון

ד``ר רון ברדין
    06/07/2008

ציפי שלום רב
    1. אכן US מטרימסטר 1 אמין יותר בקביעת גיל הריון על פני ו אחרונה ונהוג לבצע תיקון לגיל הריון בפער זה.
    2. אמליץ לך לפנות לפורום הריון ולידה בפורטל BEOK בכל הקשור להמשך ניהול ההריון ועיתוי הלידה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוץ גנטי
    ליאורה
    30/06/2008

שלום רב לרופאים היקרים. תוצאות שקיפות עורפית 0.8 מ"מ.היום עשיתי בדיקת דם(סקר טרימסטר1).אני בת 37.שבוע 13.בבית חולים ברזילי במחלקה גנטית אמרו שאפשר ליקבוע תור ליעוץ גנטי כבר אחרי תוצאות של סקר 1. שאלתי, האם רצוי לחכות לבדיקת חלבון עוברי וסקירת מערכות מוקדמת? אינני מעוניינת לבצע מי שפיר אם תוצאות הבדיקות תקינות.

לקביעת תור
    סגירה
    יוץ גנטי

הוספת תגובה

• לליאורה

פרופ` ישראל מייזנר
    06/07/2008

ע"מ לקבל את מקסימום הביטחון רצוי לחכות לשקלול כל הבדיקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן גדולה יחסית לשאר האיברים
    aya
    30/06/2008

אני בחודש השמיני ובבדיקה שעשיתי (אולטרסאונד גדילת עובר) נתגלה שלעובר יש בטן גדולה יחסית לשאר האיברים (הבטן מתאימה לשבוע 35 וכל השאר מתאימים לשבוע 31) . הרופאה שלחה אותי לעשות בדיקת סוכר - יצא תיקני מה יכולה להיות הבעיה ? האם זה מסוכן ?

הוספת תגובה

• לאיה

פרופ` ישראל מייזנר
    06/07/2008

הייתי ממליץ לחזור על המדידות שוב בידיים מוסמכות. בכל מקרה, אם המדידות חוזרות על עצמן - בהנחה שלא נצפו בעיות בעובר, הייתי ממתין בסבלנות ללידה שכן מדובר ככל הנראה בעובר שמנמן בלבד. להערכתי, מישהו שגה במדידות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבצע דיקור?
    שירלי
    29/06/2008

שלום. אני ממש מוטרדת, ומתקשה לקבל החלטה. בת 37, שקיפות 1.9, בשקלול עם סקר שליש ראשון התוצאה 1:1200. סקירה מוקדמת תקינה למעט נקודה היפראקוגנית 1 מ"מ בלב. סקר שליש שני - 1:332 . אני מאד חוששת לבצע דיקור (גם סיכוי קטנטן לאבד הריון בריא מפחיד אותי מאד. כבר עברתי לצערי מס' הפלות טבעיות). אני אפילו לא משוכנעת שאם חלילה יוודע לי שאכן יש ds יהיה לי אומץ להפסיק הריון. האם יש כלי נוסף שיוכל לעזור לי לגבש החלטה? האם אולטרסאונד נוסף יוכל להבהיר במשהו את התמונה? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    לבצע דיקור?

הוספת תגובה

• לעשול או לא לעשות דיקור מי שפיר

ד``ר רון ברדין
    30/06/2008

שירלי שלום
    מהנתונים שצירפת ניראה שיש בידייך ,"סל" מידע רחב ומספק המביא אותך בסופו של דבר לצומת קבלת ההחלטות אותה תיצטרכי לקבל בעצמך. הצגת הנתונים על ידי יועץ גנטי ייתכן וייתנו לך מימד נוסף לבחון הדברים ויסייעו בידך בתהליך קבלת ההחלטה.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה