מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון ראשוןגלית25/05/2008
אני בת 36 הריון ראשון אני בשבוע 6 אני מרגישה טוב מיידי פעם לחץ בבטן התחתונה באיזור הרחם ואולי בחילות מעט האם זה בסדר להרגיש כך והכל בסדר יום שלישי יעבור אולטרסאונד ראשון ואני פוחדת מאוד בגלל שהכל בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "הריון צעיר"
ד``ר רון ברדין25/05/2008גלית
תהני מכל רגע שאת מרגישה טוב.
בחילה היא מסימני הריון
בהצלחה ב US* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סקירת מערכות מוקדמתשרה25/05/2008
שלום, אני בת 26 , הריון ראשון.
סקירת מערכות מוקדמת ביצעתי בשבוע 15-3.
תוצאות הסקירה: לא הודגם:
קורפוס קאלוסום, CSP.
מסתם AV, דוקטוס.
כיס מרה ויתרת הכליות.
הרופא שביצע אמר שהכל תקין, אך זהו הריון ראשון ואני בלחץ עקב אי הדגמת איברים אלה.
השאלה שלי היא האם ממצאים אלו תקינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "מימצאים ," מסקירה ראשונה
ד``ר רון ברדין25/05/2008שרה שלום
מרשימת איברים שציינת לא ניתן ללמוד בשלב זה על בעיה
חלקם מודגם בשלבים מאוחרים יותר של ההריון ונמצאים בדף הבדיקה של הרופא וכנראה שלא סימן אותם מסיבה זו.
לא פעם חלק מהאיברים לא מודגם עקב תנוחת העובר , נבדקת עם משקל עודף ובביקורת כעבור זמן לא רב מופיעים איברים /חלקים אנטומיים אלה
כמו כן המהלך הפשוט ביותר לו את גם זכאית לכל הדעות הוא לפנות לרופא מבצע הבדיקה ולשאול לפשר הדברים !!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות בצוואר העוברשרית25/05/2008
שלום,
אני בת 24 בשבוע 15+1 להריוני, ביצעתי סקירת מערכות מוקדמת שבה התגלו 2 ציסטות באורך 2 מ"מ בצוואר העובר. הרופא אמר כי הן צפויות להיעלם עד שבוע 22 לערך ולעיתים זה מעיד על בעיה כלשהי.בדיקות גנטיות שביצעתי (cf, x ,sma שביר) תקינות לחלוטין, כנ"ל לגבי שקיפות עורפית ובדיקת סקר 1:5000 .
האם עליי לחשוש? האם קיימים מקרים שבהם סממן זה אינו מעיד על מחלה\פגם כלשהו ומה הסיכויים לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות בצוואר העובר סקירה 1
ד``ר רון ברדין25/05/2008שרית שלום
ציסטות בצוואר העובר נימנים על המימצאים לגביהן בהחלט אין אחידות דעים לגבי משמעותן ובמידה ואכן משמעות לרוב באסוציאציה עם מימצאים אחרים המתגלים בעובר.כאשר מימצא בודד וכל הסקירה תקינה כך גם בדיקות טרימסטר 1 (שקיפות עורפית וסקר ביוכימי) משמעותו כנראה לא רבה אם בכלל .
אכן מימצאים אלה צפויים להעלם בסקירה 2
בכל מקרה ראוי שתופני ליועץ גנטי להשלמת המידע בנושא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיסי שליה או מי שפירהילה25/05/2008
שלום
אני ובעלי נשאי גושה ולכן ביעוץ גנטי קיבלנו המלצה לעבור בדיקת סיסי שליה או מי שפיר. אני מודעת לסיכונים של כל אחת מן הבדיקות. כמה שאלות:
1. תוך כמה זמן מתקבלות התוצאות של כל אחת מן הבדיקות?
2. מהי רמת הסיכון והסיכוי לבעיות עתידיות בעקבות ביצוע הפלה אחרי קבלת תוצאות סיסי שליה (באיזה שבוע מדובר?) ומי שפיר (באיזה שבוע מדובר?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיסי שלייה או דיקור מי שפיר
ד``ר רון ברדין25/05/2008הילה שלום רב לך
קצרה היריעה מלתת ייעוץ מלא ומקיף כפי שמתבקש משאלותייך -ללא ספק שאלות לעניין!
הצעתי לך היא שבנוגע ל חלקה הראשון של השאלה הרי שכל המידע לגבי סיסי שלייה מול דיקור מי שפיר יכול וכדי שיינתן במכון גנטי.
לגבי השלכות בחירת אחת האופציות בהקשר העתידי במידה ותאלצי לעבור הפלה/סיום הריון ייעוץ מלא ונרחב יינתן במסגרת בית החולים בו תבחרי לבצע הפעולה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליה מורחבים שבוע 19פרופ` ישראל מייזנר24/05/2008
שלום רב,
אני בשבוע 19 בשבוע 15+3 הייתי בסקירת מערכות מוקדמת. (מדובר בזכר)והרופא אמר שראה שלפוחית שתן מוגדלת ולטענתו העובר לא רוקן אותה לכל אורך הבדיקה (כ-20 דקות).
בנוסף, הוא אמר שאגן הכליה הימני הוא 2.6 מ"מ והשמאלי 2.5 מ"מ וכתב שהתמונה יכולה להתאים לPUV.
היום (שבוע 16+2) הייתי שוב בבדיקת אולטראסאונד אצל רופא אחר שאמר שנצפתה שלפוחית שתן גדולה והשלפוחית אינה מצליחה להתרוקן לגמרי אם כי אין ספק כי יש מתן שתן. לגבי הכליות הוא כתב שנצפו אגני כליה מעט מורחבים עד 2.6 ושהמרקם מתאים לגיל ההריון.
הוא כתב שיש רושם שמדובר בהיצרות של הposterior urethral valve. (בנוסף אמר שנדמה שיש מערכת איסוף כפולה ושהכליות מחוברות אך אמר שאין מה להתרגש מזה).
בשבוע 18+6 הייתי שוב בבדיקת אוטלראסאונד, לשמחתי ולשמחת הרופא השלפוחית המוגדלת נעלמה כלא , וראינו שהיא בגודל נורמלי והיא התרוקנה פעמיים בתובתוך חמש דקות.
עם זאת הרופא ראה אגני כליה מורחבים, ונוא כתה ש" הכליה השמאלית- 11*10*21 מ"מ, אגן כליה מורחב ל 4.7, כליה ימנית 12*12*17 מ"מ, אגן כליה מורחב ל 4.7. 2 הכליות מעט אקוגניות, כעת התמונה לא מתאימה ל PUV
מה המשמעות של אגני כליה מורחבים? מהו הטיפול במידה והתינוק נולד עם אגני כלי מורחבים? שמעתי שעושים לפעמים זרוז, האם נכון?
מה המשך הטיפול המוצע?
תודה, אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וכן, מה זה כליות אקוגניות ומה הסיכו
אורית24/05/2008וכן, מה זה כליות אקוגניות ומה הסיכון והטיפול בכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרית
פרופ` ישראל מייזנר25/05/2008כליות אקוגניות הינן כליות שמרקמן נראה באולטראסאונד בצבע לבן (לעומת דרגות האפור של התמונה). כליות כאלו,, חשודות לאי תפקוד תקין עתידי. ממליץ על פנייה למומחה בתחום האולטראסאונד לחוות דעת מומחה לגבי הממצא, ולגבי טיב המעקב אותו עליך לעבור, בהתייחס לכל הסיפור מתחילתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית
פרופ' מייזנר28/05/2008כפי שציינתי בתגובה הקודמת - היעוץ צריך להנתן ע"י מומחה בתחום, במסגרת מרפאת יעוץ מיוחדת בבי"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית
פרופ` ישראל מייזנר25/05/2008הרחבת שלפוחית שתן והרחבה מקבילה של אגני הכליות, מצביעים לכיוון חסימה באיזור השופכה, כתוצאה ממנה השתן עולה חזרה בצנרת. גם אם השלפוחית מתרוקנת, יש לבדוק את מרקם הכליות באולטראסאונד, שכן לא ניתן לשלול לחלוטין בעיית תפקוד כליתית.
הרחבת אגני כליות של 5 מ"מ בשבוע 18 להריון, הינה גבולית ומחייבת מעקב. ההרחבה נובעת מסיבות שונות ביניהן התכווצות של צינור השתו המעבירו מהכליה לשלפוחית. בכל מקרה, יש לעקוב אחר הממצאים באולטראסאונד, והמלצתי לך לשקול דיקור מי שפיר לאור הממצאים הכליתיים, שכן הרחבת אגני כליות כרוכה בסיכון יתר לתסמונת דאון (פני ליעוץ גנטי).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית
פרופ' מייזנר28/05/2008את מתארת מקרה ארוכות ושואלת שאלות לעניין. אין זה המקרה לדון בו בפורום כזה. אני ממליץ לך לבקש הפנייה ליחידת אולטראסאונד בבית חולים, ע"מ לקבל יעות כמקובל במקרים כלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרסאוד ראשון שבוע 6גלית24/05/2008
שלום רב!
אני בשבוע 6 היום וביום שלישי 27.5 אמורה לעשות אולטסאוד ראשון תשובה בדיקת דה היתה 1165
(טובה מאוד) ואני מאוד מתרגשת ופוחדת למה כזה מוקדם עושים אולטסאונד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרה סאונד ראשון שבוע 6
ד''ר ראובן שרוני24/05/2008גלית שלום:
יש מקום לבצע אולטרה סאונד מוקדם בהריון, ושבוע 6 אכן מתאים, כדי לודא תקינות ההריון ע"י מספר מדדים הכוללים בין השאר: הימצאות עובר ודופק, מיקום תקין של העובר, מספר העוברים וגודלו-גילו של ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
גלית24/05/2008תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרסאוד ראשון
גלית24/05/2008ד"ר ראובן תודה רבה לך אני מאוד מתרגשת ופוחדת מקווה שהכל היה בסדר זה הריון ראשון שלי אני בת 36 וזה לאחר הפסקה של חודש 4טיפולי פוריות (הזרעות) הקליטה באופן טבעי תשובה חיובית שבוע 5 בטא 1165
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוף ביותראדר24/05/2008
אני בת 32. בשבוע 12 בבדיקת שקיפות ערפית התוצאה היתה 1.1,בשילוב בדיקת דם-
Meternal age-related risk 1/630
Down's syndrom risk 1/1300
Trisomy 18 Risk 1/20000
ביום חמישי האחרון בעודי בשבוע 15+5 תוך כדי סקירת מערכות ראשונה התגלו מים עכורים בעורף העובר 3.4 מ"מ, מה שגרם ללחץ מצד הרופא הבודק שהמליץ לי מיידית ללכת לייעוץ גנטי לצורך קבלת הפנייה לדיקור מי שפיר, כך גם הרופא שלי הגיב.
מהתייעצות עם רופא נוסף, וקריאת חומר של מומחים באינטרנט התברר לי שאין חשיבות למים בעורף העובר לאחר שבוע 14, ואין להתייחס לממצאים לאחר שבוע זה.
הרופא האחרון גם ציין שהפערים בים שתי הבדיקות לא הגיוניים ואחת כנראה טעות.
האם עלי לקחת סיכון לאור העובדה כי הממצאים נתגלו לאחר שבוע 14 (ובכלל למה בדקו, ועוד נלחצו מהממצאים בשבוע זה) ולעשות דיקור מי שפיר בלקיחת סיכונים ברורים וידועים, במיוחד לאור העובדה כי אני אמא חד הורית מכיוון שבן זוגי עזב, ובמקרה שהדיקור יפגע בהריון אין ביכולתי להכנס להריון חדש?
תודה
אדרר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית
ד''ר ראובן שרוני24/05/2008אדר שלום:
למרות שהממצא של שקיפות עורפית הוא תקין יתכן שימצא עורף מעובה ל3.4 ממ בשבוע 5/7 15 . אפשרות אחת כי כפי שציין הרופא עימו התיעצת, שבדיקה אחת לא היתה מדויקת. אפשרות אחרת היא שהשקיפות תקינה אך קיים קפל עור בעורף העובר. לכך יש סיבות אחרות ותחום תקין שונה וממצא כזה בלבד אינו מחייב דיוק מי שפיר בהנחה ששאר הסמנים תקינים (גיל, סקר שליש ראשון, סקר שליש שני -חלבון עוברי וסקירות מערכות מוקדמת ומאוחרת) אין ספק שבדיקת מי שפיר יכולה לעלות על בעיה כרומוזומלית בודאות וזאת אף אם אינה קשורה. אם את בוחרת להימנע מדיקור, באפשרותך לבצע בדיקת אינטגרטד ע"י שילוב של סקר השליש השני לבדיקות שכבר עשית, וע"י כך לקבל דיוק של כ 95% באשר לסיכון לעובר עם תסמונת דאון. בכל מקרה אני ממליץ על יעוץ גנטי פורמלי לדיון מפורט בנקודות שהעליתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אדר24/05/2008שמחה לשמוע על האפשרות נוספת שהעלת,היית לי לעזר רב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתא23/05/2008
שלום רב, יש לי מספר שאלות בבקשה
האם עשיית בדיקת אולטרסאונד חיצונית 3 פעמים בחודש, זה יותר מדי? כלומר, האם זה יכול להזיק לעובר באופן מסויים, כמו פליטת קרינה?
בנוסף, לגבי הבדיקה שקיפות עורפית באולטראסאונד וסקר טרימסטר 1, שמבצעים בין השבוע ה -11 ל -13, האם הן בדיקות חיצוניות או ואגינאליות? האם אתם ממליצים על בדיקות אלו? אציין שגילי הוא 25.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ל א.
ד``ר רון ברדין23/05/2008א . שלום
1.אין מידע המגביל מספר פעמים לביצוע בדיקות אולטראסאונד וכן שגלי הקול מזיקים לעובר .
2. בדיקת שקיפות עורפית נימנית בהחלט על הבדיקות המומלצות לביצוע גם בגילך ובגילאים מתקדמים יותר.
3. את הבדיקה מבצעים "חיצונית" כלומר דרך הבטן. המיקרים שבהם נאלצים לבצע הבדיקה בגישה וגינלית קשורים במצבים בהם ההדמיה של העובר לא מספקת בגישה החיצונית.כגון בנשים שמנות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה שבוצעה אתמולמור22/05/2008
שלום
בת 32 הריון ראשון אחרי IFV .
אתמול ביצעתי בדיקת אולטרה-סאונד ונצפה עודבר באורך 11מ"מ (שבוע 7+2) ובצמוד לשק ההריון "הודגמה קולקציה נוזלית 3.93*1.51CM" (מצטטת את מה שנכתב ע"י הטכנאית).
בשבוע שעבר היה לי דימום חזק ולא נצפה שום מקור לדימום.
דופק נצפה כבר שבועיים ברציפות.
מה זו הקולקציה הזאת ? האם זהו המקור לדימום או קריש דם .
אשמח לקבל קצת יותר מידע
תודה רבה
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ומימצא בצמוד לשק ההריון
ד``ר רון ברדין22/05/2008מור!
הפרמטר המעודד יותר מכל "יותר מחצי כוס מלאה" הוא נוכחות דופק לעובר .
לגבי המימצא עצמו לא יהיה זה ראוי ומקצועי להתייחס כך בעל פה בלי לראות לפחות את התמונות. על פניו ייתכן ואכן אותו מוקד מתואר יכול להיות קרישי דם או ביטוי אחר לדימום
בשלב זה הייתי ממליץ על מעקב וביקורת סונוגרפית בתיאום עם רופא הנשים שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :-)
מור23/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות איטית מדי של ההריון?יעל22/05/2008
אני בהריון בשבוע 6 פלוס 4 לפי וסת אחרונה. תאריך הביוץ כמעט בודאות 21.05, לפי רמת פרוגסטרון בדם שבוע אחרי כן.
תוצאות בטא כדלקמן:
13.05 938
16.05 1200
21.05 8600
בבדיקת US ב.21.5 נצפה שק הריון קטן, כ-6 מ"מ. בגלל תמונה לא ברורה (מכשיר מיושן), היה קשה לרופא לראות בבירור קוטב עוברי, אבל כן נראה משהו. לא נצפה דופק. הוא העריך את גיל ההריון לפי הUS לכמעט 5 שבועות, שזה שבוע וחצי פחות מגיל ההריון לפי תאריך וסת וביוץ.
עד כמה הממצאים מדאיגים?
האם יש סיכוי שההריון בכל זאת תקין?
האם התפתחות איטית בתחילת ההריון מצביעה על פגמים או בעיות אצל העובר?
אני מאד חרדה, מאחר ובעבר היתה לי הפלה בוששת.
מציינת שבימים האחרונים כמעט אין לי תחושת גודש ורגישות בחזה, וגם זה מדאיג אותי.
אודה לחוות דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה, תאריך ביוץ 20-21 באפריל
יעל22/05/2008לא במאי כפי שכתבתי בטעות.
תארי מחזור אחרון 06 באפריל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה מאד לתשובה, נראה שדילגת מעלי
יעל23/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליית בטא ותקינות ההריון
ד``ר רון ברדין23/05/2008שלום לך יעל
מהנתונים ששלחת מחד הייתי מצפה לראות עובר עם דופק בערך בטא של 8600 יחידות אך מאידך מאחר וציינת מגבלות המכשיר רצוי לחזור על הבדיקה בימים קרובים ואמורה להתקבל תשובה ברורה.
כמו כן בטא חוזר בדם יכול לתת כיוון שכן עלייה שלו עד עתה הייתה בקצב תקין כפי שהיה ב 3 המדידות ששלחת וזה תומך בהריון חי .
לסיכום חיזרי על בדיקת האולטאסאונד בהקדם !
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. ושאלת המשך: האם ייתכן
יעל23/05/2008מצב בו העובר מתחיל להתפתח כביכול כשבוע מאוחר מדי?
הרופא דיבר על תופעת של "חלוקת תאים מאוחרת" (זה התרגום הכי מתאים שאני מוצאת. מציינת באותה הזדמנות שלא חיה בארץ). האם מצב כזה מעיד על בעיה אצל העובר,
או שיש סיכוי להריון בריא למרות העיכוב בהתפתחות? (נראה שבכל מקרה יש עיכוב בגודל של כשבוע, מאחר ותאריך הביוץ ידוע).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה אלייך יעל
ד``ר רון ברדין23/05/2008יעל
שלב התאוריות והחרדות מפני התפתחות לא תקינה עתידית של העובר וכו' וכו' יכולים להפתר עם ביצוע בדיקת הUS. דופק וגודל תקין אני משוכנע יסיטו אותך משאלות "דאגניות " בשלב מוקדם זה של ההריון. . במידה ולא תקין אמנם מצער אך תדעי היכן את עומדת
שוב בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעל24/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
פרופ` ישראל מייזנר25/05/2008ככל הנראה התכוונת שהביוץ היה ב 21 לאפריל ולא במאי. בהחלט יתכן כי עקב מכשיר מיושן קשה לצפות בעובר בשלב מוקדם. ערכי הורמון ה hCG לעומת זאת עלו יפה. הייתי ממתין בסבלנות וחוזר על האולטראסאונד בתנאים טובים. לא לאבד תקוה, ההריון ככל הנראה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! בדיוק נכנסתי כדי לעדכן
יעל26/05/2008שנצפה היום דופק תקין, וגודל עובר תקין :-)
כנראה שהבעיה היתה במכשיר ובמיומנות הרופא הראשון...
הקלה עצומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר לבדיקת cmvלימור21/05/2008
שלום,
נדבקתי ב-cmv הידבקות ראשונית בין השבועות 16-19 להריון.
אמרו לי שעליי לעשות בדיקת מי שפיר ל-cmv לא לפני שבוע 27.
הרופא ממרפאת הזיהומים בבילינסון אמר לי שכדאי לדחות את בדיקת מי השפיר לשבוע 30, על מנת שאם תהיה לידה מוקדמת כתוצאה ממי השפיר ויוולד פג, הסיכויים שהוא יחיה עם בעיות יהיו קטנות יותר.
הרופא הפרטי שאיתו אנו מתייעצים אמר שהגישה שלו היא לעשות את הבדיקה מייד שאפשר, כלומר בשבוע ה-27. הוא אמר שהסיכויים לסיבוך הם קטנים מאוד (לדבריו הוא ערך מאות בדיקות ולא היה מקרה אחד של הפלה), ושגם אם יש בעייה של ירידת מים, אז מנסים לעכב את הלידה ככל האפשר, ושגם לפג בשבוע 27 יש סיכויי שרידות טובים, ושאם המטרה היא להקטין את הסכנות, אז אפשר להקצין ולומר שנעשה מי שפיר בשבוע 34.
כמו כן הוא העלה את הנימוק הנפשי, שלפיו לנו יהיה יותר מתח עם ההריון במקרה שנעשה את הבדיקה מאוחר יותר, וניקשר פחות לעובר.
וסוגייה נוספת היא הסוגייה האתית, שאם מחליטים על הפסקת הריון עקב cmv, אז עדיף להפסיק בשבוע 27 ולא בשבוע 30
מה דעתכם? אנחנו מאוד מתלבטים בנושא?
האם זה יהיה חסר אחריות מצידנו לעשות מי שפיר בשבוע 27?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - הדבקה ועיתוי דיקור מי שפיר
ד``ר רון ברדין22/05/2008קצרה היריעה מלהכנס לנושא זה ולתת המלצות עקרוניות כל כך. ממליץ שתתמידי עם אותו גורם מייעץ לגביו התרשמת ביותר הן מאופן הייעוץ , נסיון בתחום (מס' מקרים שטופלו , מס' מקרים ומהלכם אחרי ביצוע דיקור מי שפיר מאוחר וכו')
בהצלחה בקבלת ההחלטה והמשך ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילהימית21/05/2008
אם העובר באחוזון שבין 15 ל 20 אחוז האם זה אומר משהו לאחר הגדילה שלו כתינוק? מעניין לדעת. אודה למי שעונה.... אני 1.58 ובן הזוג שלי 1.88
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילת העובר ברחם ואחרי הלידה
ד``ר רון ברדין22/05/2008ימית
פוטנציאל הגדילה של העובר הוא שילוב של המטען הגנטי שלך ושל בן זוגך. זאת בנוסף לפרמטרים אחרים ספציפיים להריון המשפיעים על גדילת העובר. כך שאחוזוני הגדילה ברחם לא בדיוק משקפים את אלה שלאחר הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות ובדיקת מי שפירליאורה21/05/2008
שלום רב לרופאים יקרים.אני בת 37 בהריון שני ומאוד רצוי.יש לי ילד מנישואיו קודמים.נעשה אולטראסאונד ראשון.שבועה 7+4.הכל תקין.רופא נשים שלי נתן הפניה לבדיקה גנטית.כי שנינו אשקנזים.הבדיקות די יקרות ויש כ16 בדיקות כאלה.אין לא בצד של בעלי ו לא בצד שלי חולים גנטים ו לשנינו יש ילדים מנשואין הקודמים-בריאים.שאלה היא אם יש צורך ממשי בבדיקות האלה?בכל ה16?ושאלה השניה.ליפני ביצוע כל בדיקות כמו חלבון עוברי ואחרות הרופה לוחץ עלי בשבוע 18 לבצע בדיקת מי שפיר.ברצוני לעשות בדיקות לא פולשניות קודם כל.ו רק אם אראה ש יש צורך.לעשות מי שפיר.האם אני צודקת?תודה רבה מראש.ליאורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות לגבי מי שפיר ובדיקות גנטיות
ד``ר רון ברדין22/05/2008ליאורה שלום רב
בענין רשימת הבדיקות הגנטיות לגביהן את מתלבטת אם לבצע אם לווא רצוי שתיוועצי ביועץ גנטי תוך התאמת הבדיקות לך ולבן זוגך מעבר לקבלת מידע מפורט יותר לגביהן.
לגבי גישתך שטרם החלטה באם לבצע דיקור מי שפיר היית מעוניינת לעבור את הבדיקות ה"שמרניות " שאינן פולשניות כולל בדיקות הדם (סקר ביוכימי טרימסטר 1 ו2) ובדיקות האולטרהסאונד -שקיפות עורפית ,סקירת מערכות מוקדמת ובהתאם לתוצאות לקבל החלטה---- גישה לגיטימית ומקובלת בהחלט!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליאורה22/05/2008תודה רבה ל דר.רון ברדין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי על העורק האחדזהבה21/05/2008
ד"ר -
תודה על תשובתך
הופנתי לאקו לב - שבוע 22 זה בסדר?
מעקב על מערכת השתן - זה באולטראסאטנד? או גם הפניה לבדיקה מיוחדת?
ודבר נוסף - יש לי עכשיו EBV ז"א IGM IGG שניהם חיוביים
יכול להיות שזה מה שגרם לעורק אחד?
האם זה מסוכן להריון?
תודה מקרב לב על תשובותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עורק טבורי יחיד - המשך
ד``ר רון ברדין22/05/2008זהבה שלום
1. אכן אקו לב עובר היא בדיקה מתאימה
2. בדיקת אולטרסאונד של הכליות בוצעה כבר בסקירת המערכות שביצעת ומדברייך ניתן היה להבין שתקינה . סקירת המערכות המאוחרת ב 22-23 שבועות כוללת גם היא בדיקת הכליות
3. לגבי EBV המלצתי שתפני לבירור וייעוץ מתאים במרפאת זיהומים בהריון אם לא עשית זאת עד עתה
שוב , הצלחה בהמשך ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב גדילהroni20/05/2008
שלום - ראשית, תודה רבה על העזרה.
רציתי לשאול האם פער של כמעט שבועיים במדדי הגדילה שנמצא בבדיקת US נחשב לנורמלי? אני בשבוע 25.1 באולטרסאונד המדדים היו (לפי שבועות):
BPD = 26.1
CORRECTED BPD = 26.8
AC = 24.6
FL = 23.9
האם יש משמעות להפרשים בין ה BPD וה FL?
ובין ה BPD לשבוע ההריון?
אציין שבבדיקה קודמת בשבוע 18 כל המדדים התאימו לשבוע ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת גדילת עובר
ד``ר רון ברדין20/05/2008רוני שלום
יש מקום לחזור על בדיקת האולטרהסאונד להערכת הגדילה ואת זאת יש לבצע לפחות אחרי שבועיים מהבדיקת הקודמת. המטרה היא לודא שאין מגמה של הגדלת פערים בין מדדי הבדיקה לגיל הריון על פי ו אחרונה. בהתאם המשך בירור או חזרה לשיגרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)