מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רב,שני11/06/2008
שלום,
רציתי לדעת מהי דרגת החומרה של מעי אקוגני בדרגה 1?
מה יכולות להיות ההשלכות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
פרופ` ישראל מייזנר13/06/2008אינני מכיר דרגות חומרה של מעי אקוגני. המעי האקוגני, נחשב כסמן "רך" לתסמונת דאון. הוא בלבד, אינו מהוה ככל הנראה אינדיקציה לדיקור מי שפיר, אך רצוי להתייעץ עם יועץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר, כן או לא? - לפרופ' מייזנרנתי11/06/2008
שלום רב,
להלן ההממצאים שבגינן אני שוקלת לבצע בדיקת מי שפיר, מהי המלצתך ?
1. שקיפות עורפית בשבוע 11+4 תקינה,נמדדה 1.67 מ"מ.
בשכלול עם בדיקת סקר נקבע כי הסיכון לתסמונת דאון עפ"י גיל 1:1400 והסיכון המשוכלל ע"פ גיל+תוצאות סקר ביוכימי בטריסימסטר ראשון 1:5000.
2. סקירת מערכות בשבוע 15 הודגמו ונצפ כלל האיברים אך יחד עם זאת,נראו ציסטות דו-צדדיות בצוואר בעובר 2 מ"מ כל אחת. (זהו הממצא החריג ביחידי שנמצא עד כה,כעת אני בשבוע 18).
3. בבדיקת חלבון עוברי בשבוע 16 להריון הסיכון המשוכלל לתסמונת דאון היה 1:3500 עם ערכים ביוכימיים בטווח הנורמה.
בייעוץ גנטי שבוצע אין המלצה רפואית למי שפיר אך מבחינתי ומבחינת בעלי קיים חשש ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
נתי11/06/2008אדגיש כי אני בת 25,בריאה בדר"כ ללא עבר גנטי אשר עלול לעורר חשד כלשהו (כנ"ל אצל בעלי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנתי
פרופ` ישראל מייזנר13/06/2008על פניו, קיים רק ממצא אחד פתולוגי והוא הציסטות הצואריות, שככל הנראה אינן ממצא פתולוגי כלל. הציסטות הללו, הן מאגרי לימפה הקיימים כחלק מהתפתחות מערכת הלימפה העוברית התקינה. משום מה, נחשדו אלו כסמנים לתסמונת דאון.
מאד חשוב, מה אתם מרגישים. חבל וקשה לסחוב תחושת פחד לאורך כל ההריון. כיון שהסיכון בבדיקת מי שפיר קטן (לפי ספרות עדכנית - תוספת סיכון של 0.17% להפלה), התייעצו עם הרופא המטפל, ובכל מקרה החליטו לפי מה שטוב לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד לשקיפות עורפיתיעלי11/06/2008
נקבע לי תור לשקיפות עורפית לתאריך בו אהיה בשבוע 11+1 - לפי תאריך המחזור האחרון. אולם, אני יודעת שהביוץ אצלי היה רק ביום ה-18 למחזור, ולכן חוששת שלא ניתן יהיה לבצע את הבדיקה כיוון שזה יהיה מוקדם מידי.
לצערי לא אוכל לקבוע תאריך מאוחר יותר כיוון שאני מתגוררת בחו"ל ומבצעת הבדיקה ברגע האחרון לפני הטיסה חזור (ואין אפשרות לבצע בחו"ל).
האם ניתן לבצע בדיקת השקיפות העורפית למרות שלכאורה העובר יתאים לגודל 10+5?
מה המועד המוקדם ביותר לביצוע שקיפות עורפית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיתוי בדיקת שקיפות עורפית
ד``ר רון ברדין11/06/2008יעלי.
שקיפות עורפית מבצעים בין השבועות 11-13+6 . גודל העובר צריך להיות 45-84 מ"מ התואם שבועות אלה.
נכון , שבוע הריון 11+1 גבולי ביותר ומומלצת הבדיקה בין 12 ל 13
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת חלבון עוברי ואינהביןמיכל10/06/2008
שלום,
קיבלתי אתמול את התוצאות של חלבון עוברי ואינהבין. הריוני מוגדר בסיכון גבוה עקב סוכרת טייפ 1 וצליאק.
ברצוני לדעת האם התוצאות תקינות (התבחין המרובע - הריון עם סוכרת):
- IDDM
INHHIBIN A 111 PG/ML
0.68 MOM
- הסיכון לדאון לפי הגיל ו-4 הבדיקות: 1:9999>
לפי הגיל בלבד: 1:960
- AFP 1.44 MOM
מתוקן ל-IDDM 45.7 IU/ML
HCG 1.00 MOM
22.6 IU/ML
U-E3 0.93 MOM
0.89 NG/ML
האם יש המלצה לביצוע מי שפיר עם תוצאות אלו? מה משמעות הערך המתוקן ל - IDDM?
אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות
ד``ר רון ברדין10/06/2008שילוב הבדיקות כפי שפרטת בהחלט נחשב כתקין!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבחין המרובעאילנה08/06/2008
האם אפשר לבצע שקלול אם עורכים בדיקת שקיפות אצל רופא אחד, סקירה ראשונה אצל רופא שני ואת בדיקות הדם (חלבון ואינהיביט) במעבדה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנה
פרופ` ישראל מייזנר09/06/2008בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית - מי שפיראילנה08/06/2008
שבוע 13 שקיפות 3.2 גיל: 37. הומלץ על התבחין המרובע.
1. האם יש סיבה לדאגה ?
2. עד שתוצאות התבחין יגיעו כבר נהיה בשבוע 20 ויתכן ונפספס את האפשרות לעשות דיקור מי שפיר. האם ניתן להסתמך על התבחין המרובע במקום מי שפיר ? אנחנו פוחדים מסיכון הדיקור, כיוון שזה הריון ראשון לאחר 2 הפלות. פוחדים מהפלה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנה
פרופ` ישראל מייזנר09/06/2008בגיל 37 ועם שקיפות עורפית בעובי שנמדד בעוברך, קיימת אינדיקציה חד משמעית לבירור כרומוזומלי - קרי דיקור מי שפיר. נראה לי כי הסיכון לפגיעה עוברית עקב הבדיקות, גבוה מהסיכון שבעצם הדיקור עצמו. הרי את הבדיקות בצעת ע"מ לקבל ביטחון מירבי שאין לעובר סיכון לבעיה כרומוזומלית. ועתה, כשיש סיכון לא תמשיכי הלאה בבירור עד הסוף? בדיקת התבחין המרובע טובה ככל שתהיה, אינה נותנת תשובה חד משמעית כבדיקת מי השפיר. ממליץ להתייעץ עם יועץ גנטי ועם הרופא המטפל!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 19 - אחרי מי שפירluli08/06/2008
שלום רב,
לפני 5 ימים ביצעתי דיקור והכל עבר עד כה בשלום.
אני חשה בתנועות עובר ברורות מזה שבועיים-שלוש (הריון שני).
לאחר הדיקור הרגשתי תנועות בכל יום. מאתמול בבוקר לא מרגישה תנועות בכלל. כאמור אני בשבוע 19+0, שיליה אחורית. האם יש מקום לדאגה? האם יתכן שהעובר שינה את תנוחתו בצורה כזו שאינה מאפשרת הרגשת התנועות? אני לא רוצה להכנס לפאניקה לחינם (למרות שאני כבר עושה את זה)....
אודה לכם מראש על התגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
פרופ` ישראל מייזנר08/06/2008הדבר ככל הנראה אקרעי וזמני. אם חשת כבר בבירור בתנועות, תשובי לחוש בהן, כיון שבהנחה שהדיקור היה "חלק", אין סיבה שלא לחוש בהן. יתכן ואת מעט לחוצה וזה קצת מקשה על תחושת התנועות באופן סוביקטיבי. רב הסיכויים שהכל יחזור לנורמה ותחושי בתנועות. בכל מקרה, אם את עדיין לא שקטה, התיעצי עם הרופא המטפל לגבי בדיקת אולטראסאונד לחיוניות העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצדקת! אחרי שקראתי את ההודעה שלך
luli09/06/2008נרגעתי ונשכבתי לנוח. כמה דקות אחרי כבר "חטפתי" כמה בעיטות.
תודה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתעדי07/06/2008
שבוע טוב
אני בת 29 , הריון ראשון.
בשבוע 12 ערכתי שקיפות עורפית שכללה גם בדיקת דם באותו היום.
תוצאות הבדיקה המשוקללת היא : 1:2700.
האם כדאי להמשיך לבירור נוסף או לחכות לבדיקת חלבון עוברי בשבוע 17?
תודה מראש, עדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד''ר ראובן שרוני07/06/2008לעדי שלום:
התוצאה תקינה. יש לזכור כי היא סטטיסטית ומדויקת בכ 87% . בדיקה משלבת את סקר השליש השני (חלבון עוברי) היתה נותנת תוצאה המדויקת בכ 95% (לשם השוואה, דיקור מי שפיר מדייק ב 100% לגבי תסמונת דאון). אבל יש לציין כי זו היתה צריכה להיות בדיקה משולבת Integrated test ובה לא היית מקבלת תשובה אחר י בדיקות הדם הראשונות כפי שאת קבלת. במצבך יש להמתין לביצוע סקר שליש שני (חלבן עוברי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמת בתלת מימדעלמה06/06/2008
האם עושים באיכילוב סקירה מוקדמת בתלת מימד? או בUS רגיל? או משולב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעלמה
פרופ` ישראל מייזנר06/06/2008לא קיים מושג של סקירת מערכות תלת ממדית. אין חיה כזאת. ניתן לזהות קונטור חיצוני של העוברמ בתלת מימד, ניתן לזהות ע"ש וצלעות ועצמות במקרים ספציפים. ניתן לזהות מבני לב. הבדיקה בסקירת המערכות הינה דו ממדית, והתלת ממד הינו תוספת בעיקר של גימיק. במקרים מאוד מאוד ספציפים, התלת ממד מוסיף אינפורמציה על הדו ממד. לכן, המונח של סקירת מערכות תלת ממדית אינו קיים, ומטעה את האוכלוסייה. כמובן, שאין קשר לבית החולים בו מבוצעת הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המלומדת :)
שני07/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי לא תקיןיפעת06/06/2008
אני בת 20 וחצי אתמול קיבלתי תוצאות של בדיקת חלבון עוברי היום בבוקר הרופא התקשר אליי וביקש שאגיע למרפאה בכדי לקבל הפניה לייעוץ גנטי ומי שפיר לפי ההסבר שהרופא נתן לי התשובות של החלבון עוברי הן סטטיסטיות ואינן מראות בברור את מצב העובר (אם יש תסמונת דאון) אני מאוד מודאגת ורוצה לדעת עוד פרטים , הרופא אמר שזה קצת גבוה ואני נורא מפחדת יש שאומרים לי לא לעשות את הבדיקה מי שפיר ויש אומרים לי לעשות בגלל שאני צעירה וזה גם מסכן את העובר
אני צריכה עזרה דחופה בהחלטה הזו
נ.ב
לפני שנה וחצי ילדתי ילד בריא לחלוטין וההריון היה תקין ילדתי בלידה רגילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפעת
פרופ` ישראל מייזנר06/06/2008אם הבינותי נכון, לפי הרופא הינך בסיכון גבוה לתסמונת דאון לפי בדיקת החלבון העוברי. במקרה כזה, ללא קשר למידת הסיכון, הייתי ממליץ על בירור חד משמעי של הממצא בדיקור מי שפיר. הסיכון להפלה קטן ביותר בדיקור, והתשובה המתקבלת הינה חד משמעית!
אין קשר ללידה הקודמת של ילוד בריא.
גם גיל צעיר אינו ערובה שהעובר הנוכחי לא לוקה בתסמונת דאון.
שורה תחתונה - פני ליועץ גנטי עם התוצאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבה של חדר לטרליאורטל .ח.05/06/2008
שלום רב,
בבדיקת סקירת מערכות בשבוע 23 שביצעתי היום הרופא ציין כי קיימת הרחבה של חדר לטרלי ימין ל- 12 מ"מ, וחדר לטרלי שמאל נצפה ברוחב 6 מ"מ תקין.
הופניתי ליעוץ זיהומי, יעוץ גנטי ו-U.S לחדרי המח.
הייתי רוצה בבקשה לדעת מה זה אומר? מה ההשלכות של זה וממה זה נובע???
תענו לי בבקשה כי אני ממש בלחץ וכבר לא יודעת מה לעשות כי אני לא מבינה כלום!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר לטרלי 12 ממ
ד''ר ראובן שרוני06/06/2008שלום אורטל
חדר לטרלי עם הרחבה קלה של 12 ממ כממצא מבודד הינו לא משמעותי ברוב המקרים. יש לוודא שאכן הממצא מבודד כלומר אין חריגות נוספות ובעיקר במבנה המוח. כלומר יש לחזור על הבדיקה ולהרחיב אותה לשאר מבני מוח. זו הסיבה לבדיקות הנוספות. עם הממצאים של בירור מורחב זה תופני ליעוץ גנטי ויתכן שישקלו לבצע הדמיה נוספת ע"י MRI של עובר. כממצא מבודד יכול לנבוע ממספר גורמים : ואריאנט תקין, דימום, זיהום, בעיה כרומוזומלית או גנטית מתבטאת בין השאר בארגון לקוי של הרקמות. הסבר נרחב יותר תקבלי ביעוץ גנטי אליו תופני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת גדילה שבוע 34+4יעל04/06/2008
שלום,
בהערכת גדילה שנעשתה לי בשבוע 30+4 התקבלו התוצאות הבאות:
BPD:31+1, AC:30+1, FL:30+5 ומשקל 1626 גרם.
בהערכת גדילה שנעשתה לי בשבוע 34+4, התקבלו התוצאות הבאות: (נעשו שתי מדידות)
מדידה ראשונה: BPD:32+4, AC:33+1, FL:34+0 משקל 2267
מדידה שניה: BPD:33+2, AC:32+3, FL:34+6 משקל 2223
ניתן לראות שבשניים מתוך שלושת הפרמטרים היתה האטה בגדילה - האם יש סיבה לדאגה?
תודה
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` ישראל מייזנר06/06/2008ההפרשים קטנים ואינם מהוים סיבה לדאגה, אך יש מקום למעקב לאחר שבועיים. משום מה חסר לי המדד של היקף הראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת לגביחגית04/06/2008
האם לא ניתן ליראות הריון בUS שבוע לפני המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחגית
פרופ` ישראל מייזנר06/06/2008לא ניתן בשום תנאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור מייזנרחגית04/06/2008
אחותי עברה הפלה טבעית ואחר מכן נכנסה להריון בשבוע 7 התחילו לה הפרשות חומות מרובות
היא הגיעה לביה"ח ושם אמרו לה שזה חשש להפרדות שליה ומאז היא שוכבת..
היום הוא בשבוע 14 ורק אם היא יושבת ישיבה מרובה מתחיל לה שוב ההפרשה ואם היא
שוכבת ההפרשה נעלמת האם במקרה כזה מגיע לה שמירת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחגית
פרופ` ישראל מייזנר06/06/2008אין היפרדות שיליה בשבוע 7 להריון. ככל הנראה מדובר בהמטומה (שטף דם - כמו מכה כחולה) באיזור השיליה. מנוחה עוזרת, ואם הממצא נעלם והאישה חשה בטוב, אין שום סיבה לסווג את ההריון כהריון בר סיכון גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהרחלי03/06/2008
אני בשבוע 16 ובסקירת מערכות מוקדמת גילו ציסטות צוואריות בגודל 2 מ"מ בשני הצדדים וכן אגני כליות מורחבים ל-3.6 מ"מ בשני הצדדים. מה הסבירות לתיסמונת דאון ? ואיזה בדיקות נוספות עלי לעשות מלבד מי שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחלי
פרופ` ישראל מייזנר06/06/2008אין ספק כי בנוכחות שני סמנים רכים לתסמונת דאון יש לבצע דיקור מי שפיר. בדיקת החלבון העוברי יכולה להוסיף עוד אינפורמציה, אך בשום תנאי תוצאותיה אינן תחליף לדיקור מי השפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)